• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

SERBIA TODAY

Started by Ghoul, 20-12-2007, 17:12:00

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

lilit

That's how it is with people. Nobody cares how it works as long as it works.

Albedo 0

Quote from: mac on 28-07-2012, 11:43:39
Cilj je bio da se oslabi Austrougarska, a ne da se ojača Srbija. To je dakle nije bio dan veličanja Srbije, nego dan kada je srpska zastava upotrebljena u geo-političke svrhe.

ma jasno je to za Amere, nije poenta u tome već u godišnjici početka WWII

džin tonik

Beograd -- Udruženja "Narod protiv Bus plusa" i "99 posto" postigla su dogovor o jedinstvenim zahtevima i najavili novi protest za ponedeljak u 17.30 na Trgu Republike.
QuoteOve dve organizacije traže ukidanje "Bus plus" sistema i raskid ugovora sa firmom "Apeks", istragu povodom tendera za "Bus plus" i objavljivanje tačne vlasničke strukture konzorcijuma firmi koje su zadužene za sprovođenje naplate karata u vozilima GSP-a, navodi se u zajedničkom saopštenju.

Oni traže i da se po obavljenoj istrazi tendera za "Bus plus" pokrene krivična odgovornost zbog materijalne štete i nedozvoljenog, protivustavnog progona građana kao i da se smanje cene karata u gradskom prevozu, a za određene kategorije stanovništva obezbedi besplatan gradski prevoz.

Udruženje "Narod protiv Bus plusa" najavilo je protest u ponedeljak u 17.30 sati na Trgu Republik,e na kom će biti proglašen početak kampanje "Bojkot Bus plusa", a planirana je i protestna šetnja do Skupštine grada Beograda.

Franz Xaver von Baader

bilo je očekivano.
Od danas ću biti Kao Sunce Jasan.

lilit

@zosko,
znači, definitivno čitaš samo svoje postove na ovoj temi. :lol:

lilit

zona sumraka.  :?  :lol:

Josephine

I ja sam dobila stipendiju "1000 mladih lidera Srbije" (doduše, dobilo ju je nas nekoliko desetina, čini mi se?). xrofl http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2012&mm=07&dd=28&nav_category=12&nav_id=630379

Quote"Desetke" ne nalaze posao u Srbiji

Školske 2008/2009. godine bila je među hiljadu najboljih studenata završnih godina i dobila stipendiju "Dositeja", koju dodeljuje ovaj fond.Sa visokim prosekom i uredno položenim ispitima na Medicinskom fakultetu u Beogradu, Maja Nedović (28) lako je dospela među stipendiste Fonda za mlade talente.
Verovala je da će sa znanjem, diplomom i činjenicom da je stipendista Fonda za mlade talente bez muke naći posao, dobiti šansu za specijalizaciju i da će joj karijera zavisiti samo od toga koliko se bude trudila. Sve je, međutim, ispalo drugačije. Sada živi i radi u Republici Srpskoj. Kada je dobila stipendiju, obavezala se da će tokom narednih osam godina - pet raditi u Srbiji. U suprotnom će morati da vraća novac. Posao u Srbiji nije uspela da nađe, a sve i kada bi se sad zaposlila, ne bi mogla za nepune četiri kalendarske skupi pet godina lekarskog staža. Iz Fonda je, kaže, niko ne zove i ne zna da li će joj tražiti novac nazad. "Kada sam diplomirala, počela sam da se prijavljujem na sve konkurse koji su bili objavljeni. Iako sam živela u Beogradu, nisam mnogo birala. Osim na konkurse u glavnom gradu, javljala sam se na sve, u bilo kom gradu u Srbiji. Ali nije išlo", kaže Nedovićeva. Ova mlada lekarka od kada je diplomirala i položila državni ispit javlja se na sve konkurse na kojima se traže doktori opšte prakse. Više puta odbijena je u Domu zdravlja "Novi Beograd", pa u DZ "Dr Simo Milošević", DZ "Grocka", Univerzitetskoj dečijoj klinici, KBC "Dr Dragiša Mišović", Vojno-medicinskom centru, Specijalnoj bolnici "Sveti Sava", domovima zdravlja u Ljuboviji i Kostolcu... U međuvremenu je volontirala, položila državni ispit, neprestano pratila konkurse koje je davala Nacionalna služba za zapošljavanje. Ni tamo nikoga nije interesovalo, kaže, što je stipendista Fonda za mlade talente. Po isteku stipendije Fond se interesovao za nju i njene vršnjake koji su se našli u istoj situaciji samo toliko što su imali radionicu o tome kako da napišu radnu biografiju. "Gde god sam se javila, bila sam odbijena. Ni studije u roku, ni prosečna ocena 9,29 nisu bili dovoljni. Oni koji su primani uvek su imali niži prosek, duže studirali, ali imali su, očigledno, nešto drugo što je potrebno za zaposlenje", navodi Maja. Meseci su prolazili, a za ovu devojku, jednu od hiljadu mladih talenata Srbije, posla nije bilo. Pojavio se konkurs za porodičnog lekara u Brodu, u Republici Srpskoj. Prijavila se i konačno dobila posao. "Sad živim u Brodu, radim i imam status stranog državljanina. I dalje ne odustajem od potrage za poslom u Srbiji, ali i dalje prolaze neki drugi ljudi. Poslednje razočaranje bio mi je konkurs grada Beograda za 60 lekara. Kada sam saznala da su testiranja i razgovori sa kandidatima završeni, otišla sam u Sekretarijat za zdravstvo, gde su mi rekli da sam eliminisana zbog zdravstvenog uverenja koje sam dostavila, a koje je izdato u Brodu, kao i da nemam pravo žalbe. A na prijavi uredno piše moj broj telefona i ako sam odbijena samo zbog takve stvari mogao je neko da me pozove i zatraži uverenje iz Srbije. Tražila sam da mi vrate dokumenta sa obrazloženjem zbog čega sam odbijena, ali to do danas nije učinjeno. A moje zdravstveno uverenje je ispravno, jer se u konkursu ne navodi koja ustanova mora da ga izda", priča Maja Nedović. Zbog takvih primera koji se, kaže, ne dešavaju samo njoj, već mnogim njenim kolegama, mladi odlaze iz Srbije. Nadležni bi ovim problemom, dodaje, morali da se pozabave u praksi, a ne samo u strategijama. "Sve dok postoji negativna selekcija, nepotizam i korupcija, talenti će bežati odavde. Da postoje normalni kriterijumi pri zapošljavanju, mnogi bi ostali. Sve dok je ovako, stipendije i nagrade koje nam daju služe pre svega za promociju ljudi iz vlasti. A da je moj slučaj usamljen, o njemu ne bi vredelo ni govoriti", zaključuje ova mlada doktorka. Odlazak visokoškolovanih stručnjaka, posebno lekara, nastavlja se iako država čini sve što je u njenoj moći da taj trend zaustavi. Ali teško je zadržati bilo koga ko ne samo što nema problema da se svojom diplomom zaposli u inostranstvu, već je za taj posao plaćen mnogo više. Uz to nije zanemarljiva ni činjenica da su i uslovi rada mnogo bolji nego u Srbiji. Kada se to zna, teško je i pored svih stipendija i nagrada koje država odvaja, naći lako i brzo rešenje za ovaj problem. Uostalom, samo u poslednjih nekoliko meseci, izdato je više od 200 specijalnih sertifikata koji su potrebni našim lekarima koji konkurišu za posao napolju. Iako ne idu svi koji pokažu interesovanje za pokovanje kofera, činjenica je da naše društvo to košta vrlo mnogo. Jer, za svakoga ko sa diplomom ode u svet država je već uložila bar 10.000 evra.
Ali ovaj komentar na vest je najtužniji...  :(

Imam 34 godine. Završila sam FPN. Nisam bila stipendista R Srbije, ali jesam Kraljevine Norveške (između ostalog). Govorim 3 svetska jezika. Nikad nisam radila u struci. 7 godina sam bila zaposlena kao asministrativni asistent (čitaj sekretarica) u nekoliko privatnih firmi. Trenutno sam bez posla. Za korporativni svet sam valjda suviše 'stara', a za državni sektor nekompetentna (nikada nisam bila član nijedne stranke). Pre desetak dana mi je neko rekao da za posao u nekom državnom organu treba da spremim 15000-20000 evra (ne živim u BG).
Predlažem da otvorimo temu o cenovniku i tarifama za dobijanje posla. Godinama se pisalo o cenama ispita i diploma, a o 'naknadama' za zaposlenje nije bilo ni reči.
Ako se uskoro ništa ne promeni, ja ću početi da padam u dugove; ili ću posuditi novac da preživim ili da se zaposlim. Tako da... svaki je konstruktivni savet i komentar dobrodošao...

Josephine

QuoteOdlazak visokoškolovanih stručnjaka, posebno lekara, nastavlja se iako država čini sve što je u njenoj moći da taj trend zaustavi.

xrofl

Ovaj novinar je prvo napljuvao državu i primerom pokazao kako je trula, a onda je napisao ovu rečenicu. Idiot.

Angel of Ten

Lobista. Stavio je svoju Nobelovu nagradu u najbolju moguću upotrebu (lepo zvuči u headline-u za izjave).
Come to the dark side, we have cookies.

Stipan

"Srbiju ne bi trebalo pustiti u Europsku uniju dok ne prizna Kosovo niti joj zauzvrat nuditi bilo kakve ustupke, smatra Martti Ahtisaari, dobitnik Nobelove nagrade za mir i svojedobno posrednik u sukobu na Kosovu."

Srbiju ne bi trebalo pustiti u Europsku uniju dok ne prizna nezavisnost Vojvodini niti joj zauzvrat nuditi bilo kakve ustupke, smatra Stipan, dobitnik Sagitine nagrade za bezobrazluk, svojedobno posrednik u sukobu na Radionici.

Lord Kufer

Dobro organizovani i naoružani do zuba razbojnici zovu se gospodari.
Nakon žešćeg filozofiranja, došlo se do ovog apsurda:

Einigkeit und Recht und Freiheit

Jednakost, pravo i sloboda

Svako malo robovi glasaju za svog omiljenog razbojnika... uživajući tako u tekovinama jednakosti, prava i slobode (izjašnjavanja za omiljenog gospodara)...

:x

Stipan

Quote from: zosko on 29-07-2012, 20:58:19
ima i o vojvodini

Obiće im se to o glavu, kad tad. A kako stvari stoje sve je izglednije da to baš i nije tako daleko.

džin tonik

pa nadam se, da taj balkanski parazit vec jednom ostane bez hrane.

Anomander Rejk

Jebte, ovaj čovek je opčinjen Srbijom. Ideš ti igde, na more, planinu, imaš ikakav socijalan život, il po ceo dan, godinama, sediš u stanu i kuckaš o Srbiji ? Ovo tvoje ponašanje Zosko je već na granici seksualnog fetiša. Možda te uzbuđuje Srbija ? :!:
Tajno pišem zbirke po kućama...

džin tonik

opet ti traktorista. dali ti vojvodjani zderat pa se osokolio?

Anomander Rejk

Uzbuđuje te Srbija, jel da, mali izopačenko ? Stalno ti je u ustima ?
Šta bi rekli tvoji slavni sunarodnici iz Blajburga, da znaju kako si nisko pao...

mac

Zosko izaziva patnju. Patnja pročišćuje dušu. Otvori svoje srce za Zoska.

Anomander Rejk

Pati on, zato ga i otresa pred ekranom...
Tolika fiksacija godinama na jedno te isto, znak je ozbiljnog problema. Ne treba se sprdati, dečku očito treba stručna pomoć, ima valjda odgovarajućih ustanova...

džin tonik

Quote from: mac on 31-07-2012, 01:22:15
Zosko izaziva patnju. Patnja pročišćuje dušu. Otvori svoje srce za Zoska.

zaplovio tihi u stare vode. :lol: a stvarno ga dugo nije treslo.
ajmo tihi, jednu anketu kad vec nece gul! i nemoj bre da mi zaboravis obitelj zec!

Stipan

Šta znači ono "6²" u Zoskovoj kvalifikaciji?

džin tonik

pristup tajnim podforumima koje tihi ne vidi. tamo se vode najzesci okrsaji.

pokojni Steva

Jelte, jel' i kod vas petnaes' do pola dvanaes'?

džin tonik

je li ovo ozbiljno ili montaza? pa nisu rasvijetlili misteriju jacka the rippera i zatvorili aktu kennedy.

pokojni Steva

Josephine

Quote from: zosko on 31-07-2012, 09:27:03
je li ovo ozbiljno ili montaza? pa nisu rasvijetlili misteriju jacka the rippera i zatvorili aktu kennedy.

Montaža.  Ali kao da je ozbiljno.

pokojni Steva

Ali zato ona Panasoanick ambasador šarada nije  :-x

Josephine

Quote from: Steva Lazin Ljuštikin on 31-07-2012, 09:32:25
Japancu Dacic vratio bicikl

Kako su simpatični ovi Japanci. Ljubazni, kulturni, mirni... Izgledaju kao da se odavno znaju njih trojica. Timski duh, solidarnost.

A mene bi bilo sramota da sam premijerka, a da ne znam ni reč na engleskom da beknem. A s obzirom da je znao da prima Japanca, mogao je i koju reč japanskog da nauči. Balvan. I plaćaju prevodioca, rasipaju pare iz državne kase u vreme kada treba da se štedi, sve zato što su na čelo države dospeli neobrazovani balvani.  :roll:

džin tonik

Quote from: Anomander Rejk on 31-07-2012, 07:20:09
Pati on, zato ga i otresa pred ekranom...
Tolika fiksacija godinama na jedno te isto, znak je ozbiljnog problema. Ne treba se sprdati, dečku očito treba stručna pomoć, ima valjda odgovarajućih ustanova...

ti tihi ocigledno ne znas hrvate. vidi ovo:

Bitka na Lijevča polju

a ovo:

Bitka za Koprivnicu 1944.

a da ne govorimo da je ovo islo do 25.05.

Bitka za Odžak

stvarno si duduk.

Josephine

Vas dvojica otvorite posebnu temu za vaše sukobe:P  :lol:

Sada je na redu pljuvanje balvana.

džin tonik

Quote from: D. on 31-07-2012, 09:34:38
Montaža.  Ali kao da je ozbiljno.

jbt, mogli su i putina pozvati.

Albedo 0

Zosko, propustio si vašu posljednju bitku na Blajburgu  8-)

Джон Рейнольдс

И шта оно би код Стаљинграда?

Accused of insubordination, dereliction of duty and/or cowardly behaviour were many including names like Grbeša, Karlović Ivan, Resele Ivan, Stipetić Ivo and Tufo Ešref. Major Tomislav Brajkovic is in desperate command of remaining fast disappearing frontline infantry combat units from October to December 1942.

xrofl

После су многи постали Југословени, зар не?
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

Angel of Ten

Quote from: D. on 31-07-2012, 09:37:19
A s obzirom da je znao da prima Japanca, mogao je i koju reč japanskog da nauči.

Nadam se da se šališ. Je l' baš moramo svima da se šlihtamo u neograničenim količinama tako što ćemo učiti njihov jezik (i to par reči, da svi mogu da uzdahnu kako je to slatko)? To jeste lep postupak, ali nisu svi talentovani da uče/govore jezike. Sa druge strane, nije on direktor Turističke organizacije... Tjah.
Govorim 3 jezika, među kojima i taj famozni japanski, ali ne smatram da svako treba da ga zna u prisustvu Japanaca. Takođe ne smatram da je poznavanje stranih jezika bitan kvalitet političara. No dobro, da su ovi "novi" neobrazovani, definitivno stoji. Samo moj problem ne leži u njihovom nepoznavanju jezika, već nepoznavanju svega ostalog.
Come to the dark side, we have cookies.

sleep

Jebote, ovog lika što je ukrao bicikl prikazuju na TV-u kao da je ne znam kakvo krivično delo uradio.
"Ona htela fensi face, a ja Srbin sa dna kace"

Nightflier

Vidite li vi da su Džapanezeri konačno pustili meche u serijsku proizvodnju? Samo nam fali da nam slete nindža-gundami na Terazije!
Sebarsko je da budu gladni.
First 666

mac

To parlanje je dobar način da se raskravi koncertna publika, ali predstavnik države ne mora da govori jezik svog gosta.

@Nightflier, taj mech košta neke silne milione dolara, a ide na točkovima 6 km/h i ispaljuje vodene balone. Moraćemo još malo da sačekamo na invaziju.

Nightflier

Quote from: mac on 31-07-2012, 13:01:39
To parlanje je dobar način da se raskravi koncertna publika, ali predstavnik države ne mora da govori jezik svog gosta.

@Nightflier, taj mech košta neke silne milione dolara, a ide na točkovima 6 km/h i ispaljuje vodene balone. Moraćemo još malo da sačekamo na invaziju.

Ide 10 km na čas, ima točkove na nezavisnim "nogama", što bi bar u teoriji trebalo da znači da mu je pokretljivost u urbanim uslovima značajno veća nego kod standardnog vozila, košta 1,4 miliona dolara - a vodeni top se lako da zameniti "vulkanom", na primer. I najbolje je što je komanda za otvaranje vatre - osmeh. :)

Sem toga, to je dostupno klincima kao igračka. A u tajnim državnim laboratorijama kriju se prave stvari... (Mwahahahah!)
Sebarsko je da budu gladni.
First 666

Truman

Quote from: Steva Lazin Ljuštikin on 31-07-2012, 09:32:25
Japancu Dacic vratio bicikl

Kako su simpatični ovi Japanci. Ljubazni, kulturni, mirni... Izgledaju kao da se odavno znaju njih trojica. Timski duh, solidarnost.

A mene bi bilo sramota da sam premijerka, a da ne znam ni reč na engleskom da beknem. A s obzirom da je znao da prima Japanca, mogao je i koju reč japanskog da nauči. Balvan. I plaćaju prevodioca, rasipaju pare iz državne kase u vreme kada treba da se štedi, sve zato što su na čelo države dospeli neobrazovani balvani.  :roll:

Pa Dačić važi za obrazovanog, bio je i student generacije...
Ja da valjam ne bih bio ovde.

Father Jape

To više govori o našem obrazovnom sistemu nego o Ivici.  :cry:
Blijedi čovjek na tragu pervertita.
To je ta nezadrživa napaljenost mladosti.
Dušman u odsustvu Dušmana.

Josephine

Quote from: Angel of Ten on 31-07-2012, 12:38:35
A s obzirom da je znao da prima Japanca, mogao je i koju reč japanskog da nauči.

Nadam se da se šališ. Je l' baš moramo svima da se šlihtamo u neograničenim količinama tako što ćemo učiti njihov jezik (i to par reči, da svi mogu da uzdahnu kako je to slatko)? To jeste lep postupak, ali nisu svi talentovani da uče/govore jezike. Sa druge strane, nije on direktor Turističke organizacije... Tjah.
Govorim 3 jezika, među kojima i taj famozni japanski, ali ne smatram da svako treba da ga zna u prisustvu Japanaca. Takođe ne smatram da je poznavanje stranih jezika bitan kvalitet političara. No dobro, da su ovi "novi" neobrazovani, definitivno stoji. Samo moj problem ne leži u njihovom nepoznavanju jezika, već nepoznavanju svega ostalog.

Naravno da se ne šalim.  :roll: Ali sada će da dođe zakk da mi objasni kako sam ja, u stvari, agresivna ovde, pa je bolje da budem kratka.

Ne radi se o šlihtanju (ne znam kakav si tip ličnosti pa da ti ovo uopšte padne na pamet?), već o znaku pažnje i poštovanju tuđe kulture. Par naučenih fraza na japanskom učinilo bi da se gost oseti dobrodošlo i prijatno, te da se opusti i umiri nakon neprijatne situacije. Ovako je Dačić konferenciju za štampu iskoristio da se izreklamira (na bednom vraćanju bicikla vlasniku, dok organizovani kriminal i korupcija neometano cvetaju baš u državnoj upravi), a Japanac je instrumentalizovan u te svrhe. To se najviše vidi kada Dačić prikazuje foto aparatima poklone, ne dajući Japancu da ih uzme dok se sve ne uslika.

Pritom me uopšte ne zanima koliko ti jezika znaš i da li govoriš japanski i ne vidim vezu te izjave sa celom situacijom.

A sad lepo ponovo pročitaj šta sam napisala, pa kaži gde piše da "svako" treba da zna japanski i gde piše da je "svako" talentovan za jezike?

Dačić nije svako već visoki državni funkcioner kojem treba prevodilac da kaže "Here's a gift for you". U ovom slučaju njegovo neobrazovanje izričito stoji u nepoznavanju jezika kojim se komunicira na globalnom nivou i među zvaničnim predstavnicima država (ne ulazim u društvene i političke, te jezičke, posledice zastupljenosti engleskog jezika).

Prosek ocena nije merilo obrazovanja, već merilo naštrebanog gradiva. Pogotovo na fakultetu, gde je obrazovanje usko usmereno. Ko hoće da veruje proseku ocena više nego praktičnoj demonstraciji Dačićevog obrazovanja na konferenciji za štampu, neka veruje.

Za prostu frazu "In the name of the citizens of the Republic of Serbia I express my ..." (doduše, ne vidim ni zašto se izvinjava u ime građana Srbije, pa i u moje ime. Treba da se izvini u ime policije, jer je ona zadužena za bezbednost na ulicama i ona je direktno odgovorna za  "prevenciju", pa tek onda i za "represiju" krivičnih dela i zločina) on plaća prevodioca koji, kao državni službenik visokog obrazovanja, sigurno nema platu manju od 500, 600 evra. U vreme krize, kada treba da se smanjuje broj državnih službenika, on za dve proste fraze koristi prevodioca.

Ne znam šta je to "sve ostalo", nisi se izjasnila, pa ću taj deo da preskočim.

Albedo 0

haha, koja si ti jadnica

svaka državna funkcija se vrši ''u ime građana'', ne postoji nikakvo ime policije jer i policija svoj posao vrši u ime građana

P.S. Kolika seljančura trebaš da budeš da pod ''poštovanjem tuđe kulture'' smatraš ''par naučenih fraza na japanskom učinilo bi da se gost oseti dobrodošlo i prijatno''?

Da li ti uopšte shvataš nivo seljoberizma u gore citiranim riječim?

Hajde da naučimo ''par fraza'', tako ćemo izraziti ''poštovanje tuđe kulture''.

Pa jebote, ovo je novo dno malograđanštine i seljoberisanja koje isijavaš.

Albedo 0

čisto da upoznam ostale Sagitaše sa duhovnim ćaletom naše nedrage D. - čovjek se zove Fadil Opančić iz Donjeg Brabonjišta

snimak za neupućene
http://www.natabanu.com/serija/dva-smo-svijeta-razlicita/4108-dva-smo-svijeta-razlicita-epizoda-1.html

Josephine

Znam šta je tebe uznemirilo, batice:

QuoteProsek ocena nije merilo obrazovanja, već merilo naštrebanog gradiva. Pogotovo na fakultetu, gde je obrazovanje usko usmereno.

Jel' da?  :lol:

Policija svoj posao "u ime građana" može da vrši dobro i loše. Ja se, kao građanka, ne osećam odgovornom za krađu bicikla i ne sviđa mi se što se neko izvinjava u moje ime, pogotovo kada konferenciju za štampu koristi za ličnu promociju. U pitanju je jaka manipulacija, ali ti si, batice, odavno izmanipulisan i ispranog mozga, nema ti pomoći. Da li se i kada se krade i ugrađuje od donacija, to čini "u ime građana"?

Lord Kufer

Policija ne radi ništa "u ime građana".

Josephine

Quote from: Lord Kufer on 31-07-2012, 15:51:25
Policija ne radi ništa "u ime građana".

Batica je ispranog mozga. Policija formalno radi "u ime građana". Građani biraju, posredno, ministra policije. Tako batica misli. Ali batici nije jasno kako sistem funkcioniše. Možda zato što se sprema da bude deo njega, ugradi se u koju donaciju, rasparča koje državno preduzeće i tako...

Lord Kufer

Građani su gorivo za sistem, kao i policija uostalom.

Albedo 0

Postoji ogrooooomna razlika između građana i civila, ako je ne znate - naučite je.

Dačić ne smije ništa da čini u ime civila, a građanin je sasvim legitiman termin za korišćenje.

QuoteProsek ocena nije merilo obrazovanja, već merilo naštrebanog gradiva. Pogotovo na fakultetu, gde je obrazovanje usko usmereno.

mene može da nanervira samo činjenica da seljančura može da pomisli da ''par naučenih fraza'' znači ''poštovanje nečije kulture'', to valja ponoviti da seljančura nauči

a ja sam bar 3-4 puta na ovom forumu spomenuo anegdotu kada su jednog akademika pitali koje sve škole je završio a on je odgovorio: gimnaziju.

Jer sve ostalo jeste specijalizovano znanje. Da je seljančura čitala ne bi opet seljački pomislila da mene vrednovanje fakultetskog znanja kao usko usmjerenog može da iznervira.

Bolje nauči u čemu je problem između ''par fraza'' i ''poštovanje nečije kulture'', taj seljoberizam me užasno nervira.