• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

SERBIA TODAY

Started by Ghoul, 20-12-2007, 17:12:00

Previous topic - Next topic

0 Members and 5 Guests are viewing this topic.

scallop

Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Petronije

Arm the Homeless

Аксентије Новаковић

Quote from: Petronije on 29-10-2017, 09:17:37
Poklapaju vam se stavovi pa ti zato sad valjaju.

Види, и Дуле Вујошевић не ваља, па је с времена на време имао и понеку паметну са којом сам могао да се сложим.

Quote from: Petronije on 29-10-2017, 09:17:37ali kad vidim ko sve danas ima decu i kako ih podiže, poželim da su njihove majke abortirale.

Значи, проблем је у родитељима, а не у деци.

Quote from: Petronije on 29-10-2017, 09:17:37Što se tiče ekonomije, deca nisu samo pelene,

Пелене су показатељ.
Ти ниси повијан у памперс пелене.
Није те мајка дојила хуманом.
Није те мајка хранила куповним кашицама, него пасираним воћем и поврћем.
Данашње госпоџице не желе мало да се замуче и да схвате да дете са собом доноси и одрицање.

Quote from: Petronije on 29-10-2017, 09:17:37a ja stičem utisak da baš i ne znaš o čemu pričaš.

Да, да.
Док цигани само грувају децу и не жале се на ситуацију "u ovoj crnoj rupi koji se odluče da podižu decu", дотле Срби калкулишу и прерачунавају се колко то кошта.

Quote from: scallop on 29-10-2017, 09:32:07
A ni SPC nema kanonsko pravo, nego kanonsku obavezu, a to je kao dupe i milhbrot.

Обавеза проистиче из права.
T2 irritazioni risuscitare dai morti.

http://www.istrebljivac.com/blog-Unistavanje-pacova.html

scallop

Quote from: Аксентије Новаковић on 29-10-2017, 12:26:47

A ni SPC nema kanonsko pravo, nego kanonsku obavezu, a to je kao dupe i milhbrot.

Nemaju pravo! E-hej! Zato umišljaju da imaju kanonsku obavezu prema društvu.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Ugly MF

Pa i imaju!
Kuj moj i postoje ako ne da objasne, edukuju društvo šta i kako treba?!?

A prava ko šta ima i može, svi već znamo da su uslovljeni topuzom i nečovještvom.

Аксентије Новаковић

Quote from: scallop on 29-10-2017, 13:16:08
Quote from: Аксентије Новаковић on 29-10-2017, 12:26:47

Nemaju pravo! E-hej! Zato umišljaju da imaju kanonsku obavezu prema društvu.

Рађајте се и множите и напуните земљу.
Зато имају свако право и обавезу да дигну глас против убијања нерођене деце.
Друштво које истовремено промовише право на живот за убице и право на смрт нерођене деце - осуђено је на пропаст.

Ugly MF

Evo ga ovaj konačno pročitao i Sveto Pismo!
;)
Ja se zezam, ali ti si u pravu sa ovim citatom i komentarom ispod.

Civilizacija je postala, recimo ovako:
Ti čoveku daš automobil, objasniš mu sve šta treba da radi, održava i kako da vozi,
A on uzme i posveti čitav život auspuhu, i klanjajući se farovima.
Eto dokle smo dogurali, otprilike.

Neko skoro reče negde,
smlatismo ceo život da impresioniramo one koji nas mrze, a i mi njih....

scallop

Sasvim si u krivu. Društvo je obavezno da stvori uslove u kojima njegovi pripadnici imaju potrebu da se "množe". U prirodi ne postoji slučaj da se neka vrsta množi u nepovoljnim uslovima. Džaba crkvi crkve, ako u krstionicama nemaju koga da krste. Zbog insistiranja na gradnji crkava, SPC pravi direktnu populacionu štetu.

Ugly MF

Nema to, kad si indoktriniran komunizmom, marksizmomi ostalim izmima...
Aman, kakvo bre DRUŠTVO ?!?!
Družina od vješala, kafansko društvo, društvo tri pastira će sokratu i drugaru njegovom da određuje šta da radi!?!
Društvena...zadruga?!?
Komunističko društvo?!
Kapitalističko!?!
Apsolutističko!?!

Pazi ovu floskulu velikog mislioca!?!
' Društvo je obavezno!!!'
Amaaaan, šta je ovo, mladi partizani, pioniri 46ta!?!
Jesil' ovo citiro' Marxa ili Englesa!?!

Neverovaaaaaaaatno,,,,
Društvo!!!
Eeej, pa ti treba da smišljaš i pišeš SajFaj o nekim novim, ne da si ubeđen da živiš u utopiji!

scallop

Ajde ne lupetaj. Idi i truni o Ravnoj Zemlji. Crtaj Gobline i Zombije.

Ugly MF

Nema nazad!
Odreci se 'Društvene Obaveze' i sve ti je oprošteno!

Ovaj put samo Goblini, Zombija nema!

Quote from: scallop on 29-10-2017, 14:48:49
Ajde ne lupetaj.

Slušaj, sine, obriši sline....
Evo odslušaj svoju himnu još jednom, da se podsetiš:
http://www.youtube.com/watch?v=-D1G6DrCaZ4

scallop

Slažem se. Nema nazad. Osim UNAZAD.

Da slikari i crtači imaju funkcionalne ganglije ne bi crtali nego bi pisali. Zabezeknem se kad mi na TV pripovedaju šta su teli da oćeju. U ovom trenutku si najamnik koji po tuđoj priči crta gobline. Čik, nacrtaj svoju priču. Čorak.

Ugly MF

Ugly MF

Quote from: scallop on 29-10-2017, 15:03:37
Slažem se. Nema nazad. Osim UNAZAD.

Da slikari i crtači imaju funkcionalne ganglije ne bi crtali nego bi pisali. Zabezeknem se kad mi na TV pripovedaju šta su teli da oćeju. U ovom trenutku si najamnik koji po tuđoj priči crta gobline. Čik, nacrtaj svoju priču. Čorak.

:D
Ne mogu da verujem!!!
Čik! ČIK!
Čikamo se ko deca u obdaništu!

I to gde smo stigli se čikamo! Odma u profesiju!
Oooooooo, pa to mi imponuje da toliko cenite moje uspehe da njih pokušavate srozati verbalnom delikvencijom!
Pocrveneo sam, al me mrzi da stavljam emodžija!
I još me želite uvući u svoju sferu tekstopisanja!!! Idem da se stidim pet minuta....

Ugly MF

Quote from: scallop on 29-10-2017, 15:03:37

Čik, nacrtaj svoju priču.

Oću. Kolko će platiš?

scallop

Isto koliko i meni plaćaju, ali ne verujem da si u stanju. Imaginacija ti je link limited.

Ugly MF

Uuuuuuuuuu, link limited,
Nea'm kad se maem sas tebe tolko,
al to kolko tebe plaćaju ne znam,
i prihvatam tvoju cenu za text, ako ti prihvatiš moju za crtež ;)

...mada vi udbaši imate lovu, eeee....ne ko mi cigani ,gastarbajteri iz iznutrašnjosti....

scallop

O tome s kim ćeš da se maješ ima da misliš pre nego što počneš. Nudio sam ja tebi da crtaš, nisam pitao za cenu, a ti si propustio da na mom zidu budeš izložen sa daleko boljim od tebe. Mi iz UDB i KGB smo isto toliko opasni kao i oni iz NSA, CIA i FBI.

Ugly MF

Ma mene ko god ovde pita da crtam, i ne pita za cenu, svi oće mufte,
a daleko od toga da ja smatram bitnim svoj kvalitet ili tvoj zid ili veličine na njemu okačene.
Ti ionako sam daješ vrednost svemu na svetu, pa koj šta vrednuje u tome i uživa.

A ono što mu smeta ,protiv toga se trza.
Ja skačem ko poparen jedino na demagogiju, a ne na profesionalne ...'oznake'...da ih tako nazovem.

Mogu ja triput da budem Ravnozemljaš a ti stoput pisac, kad izjaviš da je Društvo u nekoj obavezi,
ne mož te iščupa ni svo moje crtačko neznanje ni tvoje čikanje od toga da si demagog.

Truman

http://mondo.rs/a1052394/Sport/Fudbal/Slavoljub-Muslin-nije-vise-selektor-Srbije.html

Смена Муслина није за спортске већ за криминалне рубрике. Пласман на СП пробудио је многе лешинаре који ће сад да играју. Могу да замислим колико ће менаџерских играча само звати.
Ja da valjam ne bih bio ovde.

Stipan

E jebiga... Jesam obećao da se više neću mešati u ovu diskusiju, ali ne mogu da se suzdržim pa to ti je...

Elem...

Crtači su se izborili za lovu, a pisci su budale koje rade za badava.
Radmilo, izgleda da ne umem da unovčim svoj rad, moram da priznam, mada mi se to nimalo ne dopada.

scallop

Stipane, meni smeta samo ponešto, ali ne sve.

Baš gledam švedsku paranoju od ruskih podmornica, koja je trajala sve dok nisu otkrili da to prde haringe. Tako i Ugly voli da postuje koješta, a kad mu se odgovori lati se Udbe i demagogije. Ponaša se kao norveški leming, naskače tamo gde mu nije mesto.

Nego, nemoj da se ždereš što za pisce nema love. Mogu samo da se bune ne bi li pokazali da im nije svejedno. A poređenje sa crtačima je bezrazložno. Zarađivao sam ja više nego što on može da zamisli pišući za pare, ali sam se opredelio da pišem za sebe. Ponudi se tržištu i već će se javiti neko ko ne zna.

Meho Krljic

Quote from: Truman on 29-10-2017, 17:32:33
http://mondo.rs/a1052394/Sport/Fudbal/Slavoljub-Muslin-nije-vise-selektor-Srbije.html

Смена Муслина није за спортске већ за криминалне рубрике. Пласман на СП пробудио је многе лешинаре који ће сад да играју. Могу да замислим колико ће менаџерских играча само звати.

Kakva mafijaška zemlja...

Truman

Quote from: Stipan on 29-10-2017, 17:56:25
Crtači su se izborili za lovu, a pisci su budale koje rade za badava.

Ово као неко ко је у свету фриленсинга могу само да потврдим. Откад су измислили оне геџете за цртање за цртаче нема граница. Седиш негде на Балкану у својој соби и црташ за америчке,  француске, јапанске издаваче. Пошаљеш преко тог таблета или како се већ зове, а лова само леже.
Ал треба то умети.
Српски писци наравно у свету никог не интересују ( осим они што пишу комерцијалне текстове о артиклима  :mrgreen: ).

Truman

Quote from: Meho Krljic on 29-10-2017, 18:46:09
Quote from: Truman on 29-10-2017, 17:32:33

Kakva mafijaška zemlja...

Мени је и Муслин био сумњив јер је изостављао Сергеја Милинковића-Савића из екипе, али је јасно као дан да на његово место може доћи само неко гори. Поставиће неку марионету и он ће убацивати менаџерске играче.

Ugly MF

Quote from: scallop on 29-10-2017, 18:44:45
Stipane, meni smeta samo ponešto, ali ne sve.

Baš gledam švedsku paranoju od ruskih podmornica, koja je trajala sve dok nisu otkrili da to prde haringe. Tako i Ugly voli da postuje koješta, a kad mu se odgovori lati se Udbe i demagogije. Ponaša se kao norveški leming, naskače tamo gde mu nije mesto.

Nego, nemoj da se ždereš što za pisce nema love. Mogu samo da se bune ne bi li pokazali da im nije svejedno. A poređenje sa crtačima je bezrazložno. Zarađivao sam ja više nego što on može da zamisli pišući za pare, ali sam se opredelio da pišem za sebe. Ponudi se tržištu i već će se javiti neko ko ne zna.
Ubreeee,,, nije mu mesto?!?
Evo prekidam da kenjam ako priznaš da si napravio lapsus. :)
Misliiiim, treba nam određeno 'društvo' da bi mogli da pravimo decu... stvarno...? to nije demagogija?
Ugly Madrf... nije u pravu?

scallop

Ti nikad nisi ni prestajao da kenjaš. Kad god ne uspeš da nacrtaš pravu liniju, daviš na sa Ravnom Zemljom. Prestani sa njom i dodeliću ti počasnu gangliju.

Ugly MF

Nema šanse.
Glavu na panj stavljam za Ravnu zemlju!

A tvoju gangliju zadrži, najmanje mi treba priznanja od bilo koga, ja ionako sam sebi ništa ne priznajem.
Nikakve zasluge niti uspehe, jer realno nisam ništa nikad ni uradio ni zaslužio.

A, da, kad sam pravio dete, nije me zanimalo ni društvo niti šta je ono stvorilo.

Scordisk

hm,  lepo je nama petreonije otvorio temu, ali ne damo se :D

agliu, mislim da je ideja sa društvom prilično jednostavna: otkonstatovano je da u srbiji (ali i u zemljama u okolini) vlada bela kuga, većina mladih odlazi a populacija je sve starija i starija, što dovodi do realnog problema da uskoro neće biti koga da zaradi za te penzije, što je ekonomski problem. društvo kao takvo treba da ima strategiju za rešavanje problema. ako već hoće da nabudže starosni prosek i da poprave natalitet, znači da moraju imati neku strategiju. nije sve ni u jebavanju, ima nešto i u državnom stimulusu. poljska, kojoj po svim božijim zakonima ne preti problem bele kuge, svakoj porodici sa troje i više dece daje po 500 evra mesečno iz budžeta (ajd što je to neodrživo na duge staze, ali bože moj). u srbiji isto tako: jeste, ko hoće decu imaće, ko neće neće, ali postoji i određena siva zona koju treba stimulisati na ovu ili onu stranu. kada su kinezi zabranili da se pravi više dece, i to je bila društvena strategija kao takva, iz očiglednih razloga. dakle, društvo igra i te kakvu ulogu.

Ugly MF

Nikakvo društvo ne može tebe na natera na ovo ili ono.
A i ako nešto uradiš radi društva, sam si kriv za svoje odluke.
Jebo nas ovakve ako su nam uvek za sve krivi drugi, jaaaadni miii,buhuaaaaa, nismo nafatirani, ušuškani, da nam se titraju jajca sve kako mi oćemooooo,,,kmeeeeeeee

džin tonik

morali bi ici korak po korak. srbija ima mnogo hitnije i fundamentalnije probleme od stimulacije nataliteta.
kazem iz iskustva hrvatske prije no sto eu careve natjerala da je srede.
kako mozete razmisljati o natalitetu, stimulansu, dok se srbija sastoji od 90% divlje gradnje i potpuno afunkcionalnog poreznog sistema, uprave, svega zamislivog, gdje se ludilom smatra placanje poreza i ne postoji funkcionalni sistem koji bi osigurao tu osnovu osnova?

Scordisk

mašiš poentu, ali potpuno. ne govorim o individualnom, već sistemskom, krupnijem planu gde se razvijaju strategije, što maltene svaka država radi. mada mene živo zabole  za natalitet, apsolutno je normalno da društvo, država, kako god, sa svojim sredstvima i infrastrukturom i polugama moći može da utiče da se stvari razvijaju na ovu ili onu stranu, da razvija strategije,  utiče na urbanizaciju ili da okrene društvo poljoprivredi. isto tako može da pospeši natalitet. s tim što to nije guranje amfilohija i one droplje iz skupštine, zaboravih joj ime, u prvi plan već nešto sasvim drugo

Scordisk

Quote from: zosko on 29-10-2017, 20:19:52
srbija sastoji od 90% divlje gradnje i potpuno afunkcionalnog poreznog sistema, uprave, svega zamislivog, gdje se ludilom smatra placanje poreza i ne postoji funkcionalni sistem koji bi osigurao tu osnovu osnova?

između ostalog, da

Аксентије Новаковић

Quote from: Truman on 29-10-2017, 18:55:45
Мени је и Муслин био сумњив јер је изостављао Сергеја Милинковића-Савића из екипе, али је јасно као дан да на његово место може доћи само неко гори. Поставиће неку марионету и он ће убацивати менаџерске играче.

Нек буде селектор Синиша Михајловић.
Заслужио је то изјавом да не зна ко је Ана Франк.
Та изјава му је нешто најплодније, јер човек не пристаје да чита лажи, које су исфабриковане након другог св. рата.
А лажни дневник Ане Франк је управо лаж која је писана након другог светског рата.
Синиша цар!

Quote from: Scordisk on 29-10-2017, 19:50:36što dovodi do realnog problema da uskoro neće biti koga da zaradi za te penzije, što je ekonomski problem.

Економски проблем је овде другачијег типа.
Ти (ја, било ко од нас) радиш, упаћујеш доприносе, груваш радни стаж и тиме остварујеш право на сопствену пензију.
По којој то економској логици пензионеру неко други треба да заради већ зарађену пензију, ако се зна да је исти тај пензионер годинама уплаћивао своје пензионо осигурање???

scallop

Quote from: Аксентије Новаковић on 30-10-2017, 08:03:51

По којој то економској логици пензионеру неко други треба да заради већ зарађену пензију, ако се зна да је исти тај пензионер годинама уплаћивао своје пензионо осигурање???

Ako neko misli da su Ameri izmislili recept kako da iskrčme penzione fondove kao da su im babovina, vara se. Mi smo ga oblikovali kao natalni resurs za našu verziju kapitalizma. Za tu krađu je odgovorna država, dok postoji. Naravno, neoliberalizmu ne treba ni država, ali to je već druga priča.

Аксентије Новаковић

О томе се ту ради.
То је једна деградација дела становништва Србије, које је поштено зарадило своју мировину и које је својим радом градило наше друштво.
И сад нам ови политичари и економски експерти продају причу како нпр. твоја пензија зависи од мог рада или нерада.
Нема шта твоја пензија (или пензија било ког другог пензионера) да зависи од мог рада или нерада.
Пензионери су своје зарадили, и за њих мора увек да буде пара, па макар ниједан млад човек не био запослен.
Исто и оне приче, од ММФ нам зависе пензије.
Не, пензије не смеју да зависе, пензије су зарађене поодавно.

S.U.B.A.

Пензије зарађене?
И они којима је рачунато 10 најбољих година?
И инвалидски пензионери који су во времја оно добили пензије па скакућу и дан-данас смејући се држави?
Не, све пензије нису зарађене, дефинитивно.

mac

Quote from: Аксентије Новаковић on 30-10-2017, 08:57:15
Пензионери су своје зарадили, и за њих мора увек да буде пара, па макар ниједан млад човек не био запослен.

Bilo bi lepo da bude para, ali nije baš da je pod moranje. Mora samo da se umre.

Stipan

Ajd' Suba ne seri. Postojalo je nešto što se zove "Penzioni fond". To je lova koja se u normalnim državama ulaže u profitabilne poslove koji obezbeđuju isplatu dugova. Ko je i kada ispraznio taj fond ostaće večita misterija.

scallop

Molim da se računa da sam prve pare zaradio 1956. Od svega što sam zaradio za pedeset godina redovno mi je odbijan deo za stan, zdravstvo i penziju. Ko misli suprotno može da se nosi. :evil:

Ugly MF

Si bio i član partije?

Stipan

Kakve veze Partija ima sa novcem koji se dao na čuvanje?

S.U.B.A.

Ја говорим о незаслуженим пензијама. Ко мисли да их нема нек се умије у снегу.

Stipan

Nezasluženim? O, jebote! Ljudi su uplaćivali novac o kome je neko morao brinuti. To je opljačkano, brate moj!

mac

Vi pričate o različitim ljudima.

Stipan

Mi pričamo o sistemu. U sistemu nema ljudi. Samo proces.

scallop

Ja gluplje izjave još nisam video. Početkom osamdesetih je članstvo u partiji postalo besmisleno. SFRJ je imala preko tri miliona članova SKJ i partijske apetite niko nije mogao ni da uzme u obzir. Naravno da je bilo zloupotrebe, ali se ne može govoriti o masovnoj zloupotrebi. I danas je ima, ali uvek neko mora i da uradi nešto.

Nisam ušao u partiju u srednjoj školi kad su me slali u opštinski komitet Palilule. Uvek su mi se gadili neki ljudi. Nisam ušao u partiju na fakultetu, jedino sam pristao da vodim Društveni klub Tehnološkog fakulteta. Tako sam suzbio zloupotrebu tih prostorija. Nisam ušao u paritiju ni u vojsci, eto, nije mi se telo. Ušao sam u partiju 1974. jer su me pitali u čije ime vodim sindikalnu organizaciju. Tada je i moja porodica već bila u nebranom grožđu. Nisam ušao u "generalsku" partiju i i nikada nisam izašao iz SKJ. Nije mi se telo ni to.

E sad ja tebe pitam, Subo, ko je tebe školovao i kakve su kompromise napravili tvoji roditelji? Malo mi je dosta nevinih na tuđu grbaču.

Аксентије Новаковић

Quote from: S.U.B.A. on 30-10-2017, 12:42:14
Ја говорим о незаслуженим пензијама. Ко мисли да их нема нек се умије у снегу.

Слажем се са тобом да има и фол пензионера, који су потплатили лекаре и комисије не би ли били проглашени инвалидима.
Лично знам пар њих, тако да стоји то што кажеш.
Међутим, упис се није односио на њих, већ на сумануте тврдње које нам се сервирају, а по којима ако нико не ради - онда неће бити пара за пензионере.
То је суманутост своје врсте, јер пензионери (не фол пензионери, него пензионери са радним стажом и годинама живота) су своје пензије зарадили, и немам ја (или било ко други) потребу да својим радом или нерадом њима обезбеђујем- не обезбеђујем исплату-неисплату пензија.

tomat

pa jeste, ali bi bilo lepo da to što su ljudi decenijama uplaćivali neko nije potrošio.
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics: even if you win, you're still retarded.

S.U.B.A.

Quote from: Аксентије Новаковић on 30-10-2017, 14:17:33

Међутим, упис се није односио на њих, већ на сумануте тврдње које нам се сервирају, а по којима ако нико не ради - онда неће бити пара за пензионере.
То је суманутост своје врсте, јер пензинери ( не фол пензионери, него пензионери са радним стажом и годинама живота) су своје пензије зарадили, и немам ја или било ко други потребу да својим радом или нерадом да њима обезбеђујем- не обезбеђујем исплату-неисплату пензија.

Скроз сагласан.