• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

SERBIA TODAY

Started by Ghoul, 20-12-2007, 17:12:00

Previous topic - Next topic

0 Members and 5 Guests are viewing this topic.

scallop

Quote from: Pizzobatto on 01-11-2017, 11:37:08

Quote from: Stipan on 01-11-2017, 05:26:05
Sadašnji penzioneri su kreditirali državu koja je tada postojala

Sadašnji penzioneri su uništili državu koja je tada postojala.

Današnje plačipičke su njihova deca.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Scordisk

ahahah istina... u pravu je, jedan iz mog kraja je otišao u ukrajinu da peče zanat, i kada se vratio, murija je samo bila u fazonu: ajde, der, samo nemoj ponovo tamo da ideš

Aco Popara Zver

Quote from: scallop on 01-11-2017, 12:15:03
Quote from: Pizzobatto on 01-11-2017, 11:37:08

Quote from: Stipan on 01-11-2017, 05:26:05
Sadašnji penzioneri su kreditirali državu koja je tada postojala

Današnje plačipičke su njihova deca.

Ma pederi smo i snsovce, ali:

The End

šta će mi bogatstvo i svecka slava sva kada mora umreti lepa Nirdala

scallop

Quote from: Pizzobatto on 01-11-2017, 19:09:39

Ma pederi smo i snsovce, ali:

The End

Sad izdržavaju nesposobne potomke.

The beginning
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Aco Popara Zver

Ne pada iver daleko od klade.

Stipan

Quote from: Pizzobatto on 01-11-2017, 19:09:39

To je još jedna stavka koju tek treba da utvrdi pravosuđe ili policija.

Aco Popara Zver

To kad bi o tome postojala krivična odgovornost, a više postoji macova ekološka odgovornost, jer ako cepate 50 km dnevno dizelašom vi ste toliko i odgovorni za životnu sredinu. Neće sud da sredi kaznu za to ali Zemlja hoće.

Ugly MF

Zemlja će kad tad da poravna sve račune!

Stipan

Quote from: Pizzobatto on 01-11-2017, 19:51:53
To kad bi o tome postojala krivična odgovornost, a više postoji macova ekološka odgovornost, jer ako cepate 50 km dnevno dizelašom vi ste toliko i odgovorni za životnu sredinu. Neće sud da sredi kaznu za to ali Zemlja hoće.

Meni se nešto čini da je red za ekološku odgovornost poduži. Pre no što penzioneri stignu na red ima tu čitava genealogija neoliberala koje je odavno trebalo povešati ...

Aco Popara Zver

E pa majstore, sad si počeo da napreduješ. Nači ne treba čerupati državu no neoliberale.

scallop

I ti ćeš. Penzioneri nisu neoliberali.

Aco Popara Zver

Penzioner koji traži da banka popiše državnu imovinu kako bi bile ispunjene garancije za njegovu penziju je neoliberal 110%.

Stipan

To se zove prilagođavanje novonastalim uslovima.

Mada, ako si na to ciljao, ja još uvek nisam stigao do penzije.

scallop

Stipane, ne se secaj, Pizzobatto ne zna šta je neoliberal.

Aco Popara Zver

"prilagođavanje novonastalim okolnostima" i okretanje bankama a protiv države - neoliberalizam

Shvatanje da su banka iliti Vol Strit iliti Miškobekošećer veći problem od države - e to je već nešto drugo

To je čuvena formula

Penzija = 40god + muda

U Srbiji trenutno postoje dva izbora
Vlast: smanji penzije
Opozicija: diže kredit da mlađi vraćaju dugove

Niđe muda.

Scordisk

a možda treba tražiti treći put. spustiš penzije I digneš kredit  :idea:

Aco Popara Zver

Treći bezmudni put, da budemo precizni!

Scordisk

to već zvuči kao ozbiljan politički program. šteta što već postoji treća srbija. možda da im damo predlog?

Aco Popara Zver

Slogan "mi smo ovdje samo zbog para"

Ja bih glaso

Stipan

Izokretanje mojih reči nikuda ne vodi. Država treba da upotrebi silu kako bi rešila problem neoliberala i ostalih razbojnika iz sopstvenih redova, a onda se mora vratiti blagostanju i blagoutroblju sopstvenih kreditora (penzionera) iz zaplenjenih bogatstava. To je cela nauka, izuzev ako Miškobekošećer nisu država sama.

scallop

Stipane, postoji i mali problem. U ovom trenutku država fura sirotinjski neoliberalan projekat.

Aco Popara Zver

Stipe, pa ako si glaso za bilo koga iz današnjeg parlamenta, praktično skačeš sam sebi u usta

Stipan

Stipan ne glasa niti je ikada glasao. Stipan je jebena komunjara.
Protivnik demokratije, ljudskih prava, parlamentarizma i višestranačja.

Bio i ostao... forever...

Aco Popara Zver

Eto opet, komunjara koji podržava bankare. Zar ne bješe ta penzija ljucko pravo?

Ugly MF

Komunistima jedino fala na tome što su mi dokazali da Bog postoji!

Stipan

Ne, penzija nije ljudsko pravo. To je ugovorni odnos između kreditora i dužnika.

akhnaton

Quote from: Stipan on 03-11-2017, 05:18:56
Ne, penzija nije ljudsko pravo. To je ugovorni odnos između kreditora i dužnika.

Tačno tako. kreditor su u ovom slučaju bili svi koji su radili i od čijih se plata ulagalo u fond PIO, koji je sa svoje strane garantovao ugovorom (poverenjem u državu) da će nakon određenoh broja godina na ime pozajmljenih para vraćati iste u vidu penzija. Dužnik je novac ulagao u nekretnine, EPS, pa i u banke. Država je bila garant da će novac koji je pozajmljivan od građana vratiti. I to je funkcionisalo, kako tako. Dobro se sećam da su čak i u vreme kada je, a kako tvrde klasični neolibertijanci SFRJ bankrotirala 1982, penzije su isplaćivane u iznosu kao i prethodnih godina. Nikome, pa čak ni Milki Planinc nije padalo na pamet da ih ne isplaćuje, smanjuje, ili kasni sa isplatama.  Haos sa penzijama počinje pod Slobodanom Miloševićem, i to čak i  pre nego što je počeo da saučestvuje u ratovima, ukidanjem zaštitnog dodatka za najniže penzije. Novac je potrošen, sva efektiva je otišla u privatne ruke i u ratove, a garant za vraćanje dugova - penzija je prosto inflacijom pojeo sve.  No nekretnine su ostale, sva preduzeća u koje je fond ulagao su još tu, i nisu privatizovana.
Politically Incorrect member of "Snage Haosa i Bezumlja"

ankh Em Maat  since 1973.

Stipan

Što će reći da komunjare baš i nisu toliko nepismeni po pitanju prava i ekonomije koliko bi neki hteli da im pripišu poslednjih godina...

scallop

Iako me strašno mrzi, ukazaću na tri meni bitna momenta:

1. Ante Marković je za šest meseci raspičkao devizne rezerve;
2. Sloba Milošević je za šest meseci uništio društveno vlasništvo; i
3. Mlađen Dinkić je za šest nedelja uništio bankarske nade da će oni postati vlasnici društvene imovine.

Stipan

Mlađan je čuven i po kamionima koji su petog oktobra upali u Narodnu Banku pod njegovom komandom, ako ćemo baš eksplicitno....

scallop

Štitio da neko drugi ne ukrade.

Meho Krljic

Druga tema (što ne znači da je ova iscrpena, naravno):

Šta rade Doson, templari i Red zmaja u Srbiji

Stipan

Templari?
Nisu li to oni razbojnici koji su kao siroti vitezovi otišli u krstaške ratove pa se sa hristovog groba vratili dovoljno bogati da zelenaše evropske vladarske porodice?
Oni što ih je Filip četvrti pospaljivao na lomačama da bi se ratosiljao dugova?
I najzad - kakve Templari imaju veze sa Srbijom čak i da još uvek uvek nisu istrebljeni?

Meho Krljic

Pa, pročitaj tekst, nisam imao vremena da napravim mali siže za tl;dr publiku  :oops:

Stipan

Prva mi je pomisao da i tog Dosona treba odmah na lomaču, baš kao i njegove jebene templare...

scallop

Ljudi iz zemalja beskrajnih mogućnosti se lagano sele u zemlju beskrajnih nemogućnosti. Juče sam gledao reportažu o mladom bračnom paru koji je iz Velike Britanije otperjao u okolinu Balatona sa 6000 funti i za dotrajalu udžericu dao polovinu. Tako biva kad si neinformisan. Kod nas bi mogli mnogo jeftinije da prođu.

lilit

Quote from: Meho Krljic on 03-11-2017, 12:34:21
Druga tema (što ne znači da je ova iscrpena, naravno):

Šta rade Doson, templari i Red zmaja u Srbiji

šta god da rade, cela priča zvuči ko scenario za epizodu mućki. a verujem da im je i podrška na tom nivou.
That's how it is with people. Nobody cares how it works as long as it works.

Aco Popara Zver

Quote from: Stipan on 03-11-2017, 05:18:56

Ugovor o korišćenju prava. Nema na čemu ;)

lilit

Meho Krljic

Пријављена епидемија малих богиња у Београду

Nadajmo se da roditelji neće morati da počnu sa sahranjivanjem dece da se prizovu svesti.

lilit

nadam se da će se i odrasli koji nisu preležali male boginje uskoro vakcinisati ili, ako misle da su vakcinisani/preležali, proveriti titar tj. proveriti da li imaju dovoljno antitela za zaštitu.

Mica Milovanovic

Ja sam ih preležao sa nekih 14 godina i bilo je gadno.
Ličilo je na velike boginje, po intenzitetu.
Da li to znači da sam sada verovatno bezbedan?
Mica

lilit

ako su bile male boginje (a ne npr. rubeola), onda si 100% zaštićen.

Meho Krljic

Ono kad shvatiš da je sloboda ne ume da peva kao što su sužnji pevali o njoj  :lol: (pisao Vladimir Milutinović)

Gorke lekcije belih listića

Аксентије Новаковић

Шатро епидемија, а само њих 90ак заражено...  :lol:
Фали још "чувени епидемиолог" доктор Предраг Кон, да крљешти своје јехованске очи на телевизији и да пророкује како ће више људи помрети од малих богиња него од вариоле, као што је то радио пре неколико година када је са фармакомафијом лажирао пандемију некаквог свињског, птичјег или већ каквог грипа...  :lol:
T2 irritazioni risuscitare dai morti.

http://www.istrebljivac.com/blog-Unistavanje-pacova.html

Meho Krljic

Don Kihoti su se malko opametili u 21. veku...  :lol:

Ostavka direktorke Agencije za borbu protiv korupcije