• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

SERBIA TODAY

Started by Ghoul, 20-12-2007, 17:12:00

Previous topic - Next topic

0 Members and 5 Guests are viewing this topic.

D.

Lečić se sam blamira po mrežama i medijima, provocira, povređuje dalje i promoviše sns poligraf kao vrhunsko merilo pravde. Naravno da će ga svi razvlačiti i prezirati na internetu.

A nije se ni meni verovalo kada sam tvrdila da je Linkin psihopata, pa eto, sada dolazimo u situaciju da se gomila, ako ništa drugo, a ono obrazovanih ljudi, čudi njegovoj odbrani silovanja i mizoginiji.

U zdravim društvima se takva jedinka ne čuje. Niko ne razgovara sa njom. Treba i vi da prestanete jer nije prijatno čitati ovo što piše, a ni ozbiljne odgovore na te opasne gluposti.

Aco Popara Zver

Quote from: Linʞᴉn on 27-03-2021, 12:44:49
Ona je riba koja tvrdi da ju je Lečić silovao, i da je četiri dana posle toga nastupala sa njim u predstavi.

Tebi je to logično?

Ako jeste, izvini, onda ja ništa više neću reći ovde na ovu temu...

eo ti još jednog filma

u Dari iz Jasenovca djeca igraju fudbal sa ustašama između klanja

možda nisu trebala jer tebi nije logično
šta će mi bogatstvo i svecka slava sva kada mora umreti lepa Nirdala

Onaj stari Sendmen

Quote from: Labudan on 27-03-2021, 12:54:06

eo ti još jednog filma

u Dari iz Jasenovca djeca igraju fudbal sa ustašama između klanja

možda nisu trebala jer tebi nije logično

Mislim da je sam lejdi Gaga rekao da je to jer su još deca, pa ne razumeju gde se nalaze.

Daca odavno nije mala. Al' eto, vi je pravdate kao da jeste. Super, nemojte samo da kukate sutra.
Sve je više dokaza da su Pravoslavlje izmislili Hrvati da zajebu Srbe!!

Aco Popara Zver

kao što rekoh, treba tri života da ti se objasni jednostavna stvar: djeca su samo najeksplicitniji primjer da su hiljade Srba a bogami i milioni Jevreja činili isto što i Štajnfeld

pitaš se što Štajnfeld odrasla žena igra u predstavi 4 dana kasnije, pitaj se što su radili Jevreji u Aušvicu 4 godine, pa igrali predstavu valjda. U filmu Srbi hrane stoku, beru kukuruz, što su to radili, što se nisu pobunili odma?

možda je to previše metaforički za tebe, ali ako ti se treba objašnjavati da nisu samo djeca to činila nego čitavi narodi u ogromnim brojevima, pa da idemo od generacija do generacija, profesije do profesije, klase do klase, vjere do vjere, koji rade isto što i ta djeca, onda ti prosto ne razumiješ ni elementarne stvari oko Drugog svjetskog rata i oko ponašanja žrtava pa ni oko ljudskog društva generalno

tebi čoek da primjer djece, ti bukvalno ne kontaš da govorim o principu koji se nalaze i kod starih i kod mladih, i kod žena i kod muškaraca, i da se ne odnosi samo na djecu. Ma daj

Onaj stari Sendmen

Nije uopšte tako. To je pogrešna analogija, isto kao što Meho gleda žene preko 65 u porodici, i zašto one nisu prijavile nasilje.

Ali neću dalje pisati na ovu temu. Ćao. Igrajte se bez mene. I čekajte da saznate detalje o prošlosti Danijale Štajnfeld koje je Lečić juče ispričao u policiji iz štampe.

Aco Popara Zver

ma naravno, pogrešna analogija je ponašanje žrtve u jednom slučaju porediti sa ponašanjem žrtve u drugom slučaju

zapravo prava analogija je kad porediš babe i žabe, jel tako?

znaš šta je problem Linkine, što nastupaš ovdje kao da nikad u životu nisi napravio nijednu grešku

a iz te perspektive procjenjivati bilo koga pa i Štajnfeldovu po meni nema smisla

ne zato što si bezgrešan, možda stvarno jesi živio pod staklenim zvonom potpuno racionalnih ljudi u racionalnom okruženju, ali onda mene ni ne zanima tvoje mišljenje, jer mi to dođe kao da nisi ni živio

Onaj stari Sendmen

Al zato Lečićev život treba uništiti zbog jedne greške, jel?

E, možda mene zato ne zanima tvoje mišljenje, a ni dalja diskusija, jer mi je sve to malo licemerno, nemati iste kriterijume prema svakom. Nego, ajde da licemerno odvajamo ljude, žalimo žene i crnce, žalimo Štajnfeldovu, a satremo kamenjem Lečića.

Aco Popara Zver

podsjetiću te da si reko da Lečić ne treba ni kroz državne organe i procedure da prođe

obišli smo čitav krug tvoga drombuljanja o Štajfeldovoj da bi pokrenuli sasvim normalnu stvar u pravnoj državi a da nam dj žeks to ne osujeti na svom pinku

Onaj stari Sendmen

Kad sam ja rekao da Lečić ne treba da odgovara? Naprotiv, ja mislim da oboje treba da odgovaraju. To sam i napisao.

Quote from: Linʞᴉn on 27-03-2021, 08:01:07
Ovo je lični obračun dva lažova, profesora i učenika, gde učenik pokušava da nadmaši profesora, sve u Star Wars dark side stilu. A jah'o mu je na k*rcu.

Ja bi sve to na dugogodišnju robiju, prvenstveno zbog zamlaćivanja naroda. Da nam se ovakve stvari ne počnu stalno da ponavljaju bez potrebe.

Itekako sam ZA da oboje prođu kroz državne organe i procedure.

Aco Popara Zver

ajde mojne me zamaraš, reko si da nema materijala za sud

nemam namjeru da tražim

ti možeš naravno furati da je ovo zavjera Đilasa i Štajnfeldinog bivšeg IISS dečka

Onaj stari Sendmen

Rekao sam da mislim da će biti oslobođen na osnovu nedostatka dokaza.

Čuj, setila se riba posle 10 godina da je silovao, tad se ponašala kao da se ništa nije desilo, nije otišla ni u bolnicu, ni u policiju, protivpravno ga snimala pre 5 godina u svrhe dokumentarnog filma... u kojem naučnofantastičnom filmu je to za ozbiljan sudski proces? Na osnovu kojih dokaza?

Otišao sam.

D.

Quote from: Linʞᴉn on 27-03-2021, 13:57:16
Čuj, setila se riba posle 10 godina da je silovao, tad se ponašala kao da se ništa nije desilo, nije otišla ni u bolnicu, ni u policiju, protivpravno ga snimala pre 5 godina u svrhe dokumentarnog filma... u kojem naučnofantastičnom filmu je to za ozbiljan sudski proces? Na osnovu kojih dokaza?

Na osnovu njene reči.
Ženi treba 10 godina da se oporavi od potpunog gubitka fizičkog i psihičkog integriteta i kontrole nad svojim telom, osećanja bespomoćnosti i krivice.

D.

I ne zaboravimo da je Danijela sada izašla u javnost motivisana Lečićevim pozivom da učenice Mikine škole glume pređu kod njega. I njegovom licemernom javnom odbranom silovanih žena.

Ne treba ženi ova frka oko njenog silovanja u javnosti. U to budite sigurni.

džin tonik

zene konacno moraju odbaciti okove koje su nametnuli patrijarhat i crkva; homoseksualne veze postati pozeljni model, a u heteroseksualne, ako bas mora, ulaziti samo grupno.

saturnica

Quote from: džin tonik on 27-03-2021, 15:00:15
zene konacno moraju odbaciti okove koje su nametnuli patrijarhat i crkva; homoseksualne veze postati pozeljni model, a u heteroseksualne, ako bas mora, ulaziti samo grupno.
I, u kojem si ti modelu?! 😄😄😄

D.

Jasno je da takvi muškarci ne trebaju nikome.

Onaj stari Sendmen

Quote from: Nada Dimić on 27-03-2021, 14:12:48
Na osnovu njene reči.

Teško. To se nije desilo ni u jednom procesu napolju, pa neće ni u Srbiji. Eno Amber Herd, silne masnice i povrede u slučaju protiv Depa, pa dobija slučaj.

Ono što se dešavalo jeste da druge žene, mnoštvo drugih silovanih istupi protiv silovatelja. To je onda sasvim druga stvar. Nije samo njena reč protiv njegove.

džin tonik

Quote from: saturnica on 27-03-2021, 15:24:54
Quote from: džin tonik on 27-03-2021, 15:00:15
I, u kojem si ti modelu?! 😄😄😄

ja uvijek pratim trendove i slusam zene.  :mrgreen:

Meho Krljic

Quote from: Linʞᴉn on 27-03-2021, 13:20:52
Nije uopšte tako. To je pogrešna analogija, isto kao što Meho gleda žene preko 65 u porodici, i zašto one nisu prijavile nasilje.
Ali neću dalje pisati na ovu temu. Ćao. Igrajte se bez mene. I čekajte da saznate detalje o prošlosti Danijale Štajnfeld koje je Lečić juče ispričao u policiji iz štampe.

Ne znam što si se uhvatio za žene starije od 65 kao da je procenat prijavljivanja nasilja među ženama ispod 65 dramatično viši. Pomenuo sam ovo jer je to najnovije istraživanje koje smo radili i sveži su mi podaci. Ali bukvalno sa dva klika se vidi da žene u proseku, bez obzira na uzrast, obrazovanje i materijalno stanje (mada postoje malecne varijacije u odnosu na ove faktore) nasilje, a pogotovo seksualno, prijavljuju ne retko nego izuzetno.

Mi smo kao baseline za kvantitativni deo koristili istraživanje OEBS od pre neku godinu. Evo izveštaja za Srbiju. A evo šta on kaže:

Nakon najtežeg fizičkog i/ili seksualnog nasilja, samo 3% žrtava je kontaktiralo žensku sigurnu kuću, a 1% organizaciju za podršku žrtvama.

Dakle, ne policiju ili advokata. Što se prijavljivanja policiji tiče:

Dakle, seksualno uznemiravanje ima svega 3%. Dalje, seksualno i/ ili fizičko nasilje, u koje spada i silovanje:

Dakle, prijavljivanje je INCIDENT, nikako pravilo. A ZAŠTO je tako ima dalje mnogo obrazlaganja i u tom izveštaju i u drugoj literaturi

Utoliko, sasvim je fer reći da je neprijavljivanje ovakvog slučaja pravilo i obrazac koji se ponavlja i očekuje, pa je sasvim nefer bazirati neverovanje na tome da, eto, slučaj nije prijavljen policiji i tužilaštvu i da je ženi trebalo dugo vremena da uopšte pomene o kome se radi.

Takođe, nečija "prošlost" koja se poteže kao argument ovde zvuči prilično tračerski, pogotovo u svetlu toga da imamo snimak razgovora u kome osumnjičeni, jelte počinitelj ne negira čin.

Aco Popara Zver

Svi koji rade sa njim ga nisu podržali a mi drvimo o Njujork Tajmsu. Kako bješe ono u pozorištu 17 bilo da se udalji iz predstave, 15 bilo uzdržano. Čoek nije dobio jedan glas za njega. Možda Linkin da zovne pozorište i objasni im.

Aco Popara Zver

Negro ajde, kad već gledamo ove podatke, mene više brine to što Danas piše o "naučnim istraživanjima" prema kojima 90% muškaraca su seksualni nasilnici. Nešto slično ovdje nedostaje, naime, o kojem procentu ženskih žrtava u ukupnoj ženskoj populaciji se radi? Imamo li taj podatak?

Onaj stari Sendmen

Linkin ne tvrdi da je Lečić nevin, već da je nevin dok se ne utvrdi suprotno. Ko zna, možda sledeće nedelje istupi još pet žena, pa ga zatvore kao Miku Aleksića. Da ne utiče na svedoke. Ali, zasad Linkin misli da je slučaj tanak. Jbga, trebaće vam još tri života da me ubedite da nije tanak, a Bati 15 njegovih života. I pored Lečićevih kolega, to baš ništa ne menja. Što ga kolege nisu prijavile da ih je silovao? :)

Što se tiče Mehinog istraživanja, ovo je bolje i primenjivije na ovaj slučaj od onog prošlog, mada ne u potpunosti. I dalje te stare žene u uzorku mnogo kvare, jer realno za njih se manje više zna da uglavnom neće prijaviti nikom ništa. Drugo, 3% za seksualno uznemiravanje ok, ali teško da je silovanje obično seksualno uznemiravanje i da će sve ispitanice uopšte imati jedno tako teško iskustvo. To je tu moralo ići kao izdvojeno pitanje. Treće, što se tiče pitanja da li je najteži incident prijavljen policiji, vrlo je moguće da ispitanice uopšte i nisu imale incident koji bi trebalo prijaviti policiji. Tako da, ni to nije sasvim odgovarajuće, a kad to uzmemo u obzir, onda vidimo da je 26% dosta veliki procenat. Moguće da on uključuje i da su sve žrtve silovanja prijavile silovanje. Isto važi i za ono 3% za seksualno uznemiravanje, i tu je moglo da bude 100% njih koje su prijavile silovanje, jer su samo dve-tri silovane.

Meho Krljic

Ja ne znam za čije babe zdravlje ja kačim linkove i slike kad ti onda posle dođeš i napišeš ovakve stvari. U redu je da te mrzi da čitaš celo istraživanje ali da ne vidiš da na slici piše "Kontakt sa policijom nakon najtežeg slučaja fizičkog i/ili seksualnog nasilja", dakle, da se ovo pitanje odnosilo samo na osobe koje su pozitivno odgovorile da su imale to iskustvo, to je već zajebancija i prilično te diskvalifikuje kao sagovornika.

Quote from: Labudan on 27-03-2021, 17:52:10
o kojem procentu ženskih žrtava u ukupnoj ženskoj populaciji se radi? Imamo li taj podatak?

Ima sve u istraživanju:

Onaj stari Sendmen

Quote from: Meho Krljic on 27-03-2021, 18:20:13
U redu je da te mrzi da čitaš celo istraživanje ali da ne vidiš da na slici piše "Kontakt sa policijom nakon najtežeg slučaja fizičkog i/ili seksualnog nasilja", dakle, da se ovo pitanje odnosilo samo na osobe koje su pozitivno odgovorile da su imale to iskustvo, to je već zajebancija i prilično te diskvalifikuje kao sagovornika.

Daklem: Postoje valjda i lakši slučajevi fizičkog nasilja, npr. lupio joj neko šamar, odgurnuo je, šta ja znam. Na to sam mislio kad sam rekao "slučajevi koji se ne prijavljuju policiji"

Ili ti misliš da treba da odjuriš u policiju i prijaviš čim te neko takne? Npr, tuča đaka u školi.

Svako je od nas imao "najteži slucaj fizičkog/seksualnog nasilja" ali da li baš smo trebali zbog tog najtežeg u policiju? To "najteže" se odnosi na lično iskustvo svakog od nas. U smislu najteže za nas, a ne generalno teško nasilje. Za nekog je nateže nasilje koje imao što mu je neko polomio ruku, a neko da je odgurnut.

Ali, svakako mi je interesantno tvoje tumačenje, da to znači da se preko 60% ispitanjih boji da prijavi slučaj. Nije li ti to malo čudno?

angel011

We're all mad here.

Aco Popara Zver

ok, čisto da prelomim preko koljena, nimalo naučno naravno, ali bolje nego glupanderski Danas, a to je da negdje 10-15% možemo smatrati da ima seksualnih nasilnika. Ma kako oni sad to seksualno nasilje definisali, anketiranje je uvijek subjektivno, ali 15% je u logičkim okvirima dok je 90% maestralna budalaština.

Mi čak ne znamo jesu li to i isti ljudi koji negdje kao intimni negdje kao nepartneri vrše više kategorisanih djela, no očigledno da to ni blizu nije Danas standarda, iako nije ni dovoljno nisko da budemo zadovoljni.

U psihičko nasilje neću ulaziti, to su sada totalno subjektivne stvari a pritom ne znamo kakvo je "psihičko nasilje" nad muškarcima. Razvodi su svakako gadna stvar sa gadnim ponašanjem obe strane, češće muškaraca, naravno, ali ima i žena

Meho Krljic

Quote from: Linʞᴉn on 27-03-2021, 18:30:37

Ali, svakako mi je interesantno tvoje tumačenje, da to znači da se preko 60% ispitanjih boji da prijavi slučaj. Nije li ti to malo čudno?

Prvo, definisano je šta je najteži slučaj nasilja.

Drugo, nije čudno. Naprotiv, to je uobičajeno. Prevalentno. Najčešće. Iz istog izveštaja, da vidimo šta se kaže na slučaj uporediv sa ovim o kome ovde pričamo:

Preživljavanje seksualnog nasilja od strane nepartnera smatra se posebno sramotnim, a neke žene su izjavile da to ženama predstavlja prepreku da prijave ovaj tip nasilja.

Dve žene koje ja poznajem a koje su imale iskustvo seksualnog nasilja koje same opisuju kao silovanje, nisu prijavile to nikome i pričale su o tome prvi put doslovno godinama kasnije, u jednom slučaju decenijama kasnije. Neprijavljivanje je NORMA. Prijavljivanje je redak izuzetak.

Onaj stari Sendmen

Quote from: Meho Krljic on 27-03-2021, 19:25:47
Prvo, definisano je šta je najteži slučaj nasilja.

Drugo, nije čudno. Naprotiv, to je uobičajeno. Prevalentno. Najčešće. Iz istog izveštaja, da vidimo šta se kaže na slučaj uporediv sa ovim o kome ovde pričamo:

Ok, moraću onda da pročitam izveštaj. Hvala na linku. Trenutno ne mogu da posvetim vreme ni delimičnom čitanju izveštaja preko 100 strana, jer sam usred renovacija stana i pomeranja nameštaja. Izvini.

Meho Krljic

Ma, nema meni šta ko da se izvinjava. Niti ja očekujem da neko čita izveštaje koje ja čitam zbog posla. Nego samo da ne pričamo baš skroz napamet.  :lol:

Onaj stari Sendmen

Evo i Leka misli da ne pričaš napamet!  :lol:

https://www.youtube.com/watch?v=oPnCaO2uvEk

Onaj stari Sendmen

Odradih uglavnom pomeranje nameštaja za danas, pa bacih i letimičan pogled na tvoj izveštaj.

Da, u pravu si, najteži slučajevi fizičkog nasilja su definisani, imaš ih na strani 25 u tabeli 4.3

Dakle, najveći broj najtežih slučajeva fizičkog nasilja su, gle gle, ošamario vas (47% sadašnji partner, 40% bivši), i gurnuo (27% sadašnji, 32% bivši), pa sledi vukao za kosu (11% i 16%), terao na seksualne akvinosti (8% i 3%), pretio (6% i 31%)... da ne idem dalje... uglavnom, to je oko 70-80% najtežih slučajeva fizičkog nasilja, većinu toga ja ne bih prijavljivao policiji, ne znam za tebe...

Ako to uporedimo sa onih 60-90% odgovora ne da nije prijavljeno policiji, to je otprilike to, ispada da se većina toga što je za prijavljivanje prijavljuje. Ja tumačim to tako, bez namere ikog da uvredim, omalovažim ili tvrdim da priča napamet!  :|

Meho Krljic

Actually to ne znamo. To je tvoja pretpostavka, da su prijavljeni slučajevi najekstremnijeg nasilja, ali baš zato se rade i kvalitativna istraživanja i zato sam citirao ono gore: "Preživljavanje seksualnog nasilja od strane nepartnera smatra se posebno sramotnim, a neke žene su izjavile da to ženama predstavlja prepreku da prijave ovaj tip nasilja."

Onaj stari Sendmen

Verovatno te žene iz kvalitativnog izdraživanja nisu iste iz ovog kvanititativnog istraživanja. Koliko vidim, ovde silovanja nema, samo je jednoj ispitanici bivši dečko pretio silovanjem ili prinudnom trudnoćom. Ah well...

D.

U stvari, Meho ovde pravi najviše prostora za svo mizogino smeće izrečeno o ženama ovde.

tomat

Arguing on the internet is like running in the Special Olympics: even if you win, you're still retarded.

Aco Popara Zver

zvati ga Leka le Pew je uvreda za Pepea

Onaj stari Sendmen

Kažu da se posle poligrafa Conprosta Forte prodaje bolje nego ikad.  :evil:

https://www.youtube.com/watch?v=nSUcnVAGLko

Meho Krljic

Nije to baš za smejanje.

A evo, Srpski Telegraf objavljuje da je Danijela Štajnfeld dobila 30k evra da optuži Lečića a da krije ime drugog glumca.

Dakle, šta će sve ona o sebi pročitati. Plus, dalje indikacije da je Lečić nekakav Vučićev hobi-projekat...

Onaj stari Sendmen

Da, pominje se da je Đilas poslao Danijelu Štajnfeld da uništi Lečića iz političkih razloga, plus da je albansko-bosanska mafija plaća jer želi da kompromituje Srbiju.

Lečić dobija podršku na sve stane od sve najjačih srpskih faca svetskog ranga: Radoš Bajić, Mima Karadžić, Aca Lukas, Jelena Golubović...

Tek ovaj novi Insajderov prilog o Danijeli "NE znači NE" nije za smejanje. Već za ozbiljne analize i vivisekcije. Uf, kad se malo oporavim o onolikog ispiranja mozga, napisaću nešto... dok sam gledao imao sam utisak da sam zajedno s Danijelom dve godine u nekoj ludnici u Americi, gde feminiskinje intenzivnim medikamentoznim terapijama eksperimenišu na meni...

Meho Krljic

Pa možda je bolje da ljudi uče da "ne znači ne" i da prepoznaju nasilje (i prema sebi i u sebi) nego da, ko Lečić, snimaju bizarne kvazijungianske videoispovesti. Mislim, znam šta je meni bliže, jelte.

Onaj stari Sendmen

Ma "ne je ne" je super. Ja sam koristim ne redovno sa ženskim predatorima, kadgod ih prepoznam. Ovde je više pitanje da li je predatorstvo silovanje, ok oblik seksualne agresije svakako jeste, ali to je prevara i manipulacija ranga kakvu srećemo na dnevnoj bazi i sa kojom se svi služe. I da li se ovde radi o traumi kao posledici silovanja, kako je ona epski predstavljena u tom filmu, ili je reč o klasičnoj zaljubljenosti, opsednutosti predatorom u ovom slučaju. Pre sam sklon da verujem ovo drugo, i da Danijela nije ni najmanje iskrena. Njena priča je solidnije sklepana nego Lečićeva, to sigurno, ali i Gebels je to radio. Ne volim kad gledam dokumentarističku formu i na svako pitanje koje imam bude mi odgovoreno istog sekunda kad ga postavim, sledećom rečenicom u toj dokumentarističkoj formi. To što, naizgled, je ova priča bolje plasirana ne znači da nema ohoho suštinskih rupa. Sve se pravda, Danijela je poput malog deteta kome ćemo da istolerišemo sve. E pa, neće biti. Danijeli je Lečić trebalo da bude lekcija. Koju je ona rešila na, po meni, jako loš destruktivan način. Čitava priča je potpuno kontradiktorna na puno nivoa, ali se to sve toleriše, jer je postalo praksa. Plašim se, da će sve ovo biti još manje ubedljivo zagovornicima druge strane, nego što je bilo meni kome je do Lečića kao do lanjskog snega.

Truba

Obicno zensko nece pogledati obicno musko...nece pogledati u njegovom pravcu
Osim ako nema interesa
To je tako u obicnom svijetu nepoznatih

Silovanja se cesce dogadjaju od ljudi koje vec znamo

U svijetu prijatelja i poznatih ocito svasta se dogadja...mi obicni ne pripadamo njima i ne znamo njihove relacije

Sto je bilo na kraju ce da sud prema zakonu odluci
Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

Meho Krljic

Ja nisam sad baš shvatio da li je priča "kontradiktorna na puno nivoa" ili je "solidnije sklepana nego Lečićeva (...) i na svako pitanje koje imam bude mi odgovoreno istog sekunda kad ga postavim, sledećom rečenicom".

Ali naravno da to nije ni bitno u širem kontekstu, za to služi sud. Meni samo smeta ta ideja koja se čini mi se tu pomalja da to što je neko bio zaljubljen ili intiman sa nekim drugim, to onda isključuje mogućnost silovanja. Zašto? kako?

Onaj stari Sendmen

Ako je harizmatični seksualni predator koji je zaveo, što bi je silovao? Otkad je zavođenje silovanje? Maloletna nije bila da bi zavođenje bilo delikt.

Scordisk

Quote from: Linʞᴉn on 28-03-2021, 22:19:14

Lečić dobija podršku na sve stane od sve najjačih srpskih faca svetskog ranga: Radoš Bajić, Mima Karadžić, Aca Lukas, Jelena Golubović...

ahahahahahhahahahahahhahahahahahhaha

jel mi živimo u paralelnim univerzumima? :D:D

Aco Popara Zver

pa naravno, ti si homo sapiens a Linkić je dža-bu android.

Meho Krljic

Pa ja nisam shvatio da Lečića optužuju za zavođenje. Koliko pamtimo, tvrdnja je da mu je ne jednom već više puta rečeno "ne" u pogledu snošaja i da on to nije prihvatio i snošaj na krau obavio. To je valjda definicija silovanja?

Onaj stari Sendmen

Ja nisam shvatio da je Leka uradio bilo šta nasilno, nasilno je uvukao u kola, nasilno je odveo do vikendice, nasilno je uveo u istu. Ima bar tri semafora do te vikendice, kola su morala stajati makar na jednom. Što nije izašla iz kola? Iz njenih postupaka, tj. što nije uradila ništa od onog što je mogla, proizilazi da je pristala. Da je rekla neko mlako ne, posle koga je podlegla njegovom šarmu i verbalnom ubeđivanju.

Priča je neubičajena, sa vrlo neubičajenim razlozima za bilo šta je Danijela uradila (nije obavestila roditelje da ih ne frustira i da se badava ne živciraju, nije obavestila kolege jer će sutra morati da rade s Lečićem, pa će biti problem) i za vrlo visokim očekivanjama (da, eto, svakoj ženi treba 10 godina da se oporavi i uradi bilo šta). Običan lekar u nekoj TV debati će reći da se silovanje mora odmah prijaviti, da žrtva mora odmah otići kod doktora, da se prvo utvrdi da se odnos desio, a zatim i da je bio nasilan. To je uobičajena procedura koji u Danijelinom slučaju nije ispoštovana jer ona "nije mogla da zamisli ni jedan scenario koji se povoljno završava po nju".

Pa ok, ali scenario koja je ona odabrala, da ne prijavi već da ćuti, jeste da se počinitelj izvuče, i taj scenario je krivica žrtve. To će isto reći običan lekar u bilo kojoj TV debati o silovanju.

I šta sad? Pa ništa. Ona nikad neće moći da dokaže silovanje (na sudu), sem ako mnoštvo drugih žena ne prijavi Lečića, a on nikad neće moći da dokaže da je bio potpuno nevin (u javnosti).

Aco Popara Zver

za Lečića mi suza suzu stiže

Onaj stari Sendmen

Quote from: Labudan on 29-03-2021, 14:57:18
pa naravno, ti si homo sapiens a Linkić je dža-bu android.

Ništa ne kapiraš kao i obično. Naveo sam da Lečića podržavaju budaletine. Sprdanje.