• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

SERBIA TODAY

Started by Ghoul, 20-12-2007, 17:12:00

Previous topic - Next topic

0 Members and 4 Guests are viewing this topic.

Aco Popara Zver

to naravno nije odgovor na moje pitanje, ali nije ni bitno

bitno je samo da je Vučić trenutno normalnija osoba
šta će mi bogatstvo i svecka slava sva kada mora umreti lepa Nirdala

Meho Krljic

Ja više ne mogu da ispratim ovu argumentaciju. Sud bi ako dobro razumem, trebalo da ispituje da li se i zbog čega Lečić dopadao Danijeli Štajnfeld a ona da ide u zatvor jer nije prijavila da je nad njom izvršeno nasilje? Koja su to krivična dela?

Onaj stari Sendmen

Pa jel ga ona prijavljuje za silovanje? Ako je kod nje došlo ono što se na egleskom kaže "change of heart", pa je postao od idealnog muškarca kome se dozvoljava sve do silovatelja za isti događaj, onda je ona saučestvovala u početnom periodu u krivičnom delu koje je sama prijavila.

Svi znamo da je Vučić samo juri glasove.
Sve je više dokaza da su Pravoslavlje izmislili Hrvati da zajebu Srbe!!

Aco Popara Zver

Quote from: Meho Krljic on 04-04-2021, 18:34:59
Ja više ne mogu da ispratim ovu argumentaciju.

Koju argumentaciju, čoek troluje.

Onaj stari Sendmen

Ma, ti i Meho ste kao Nick u Big Mouth kad kaže "Look, I'm just trying to be an ally to women".

Meni je sve to jasno. Imao sam ortaka u osnovnoj kao što ste vas dvojica. Reći ću samo da je bio najbolji lik koga sam ikad poznavao.

Meho Krljic

Da li je moguće da posle ovoliko dana treba da se ponavlja da sud presuđuje da li je počinjeno nasilje ili ne? Da li su se pre toga ljubili i tepali jedno drugom je irelevantno. Da li je ona posle sat vremena ili dva dana sebi u glavi posložila da je pretrpela nasilje je irelevantno. Relevantno je da li je nasilje dokazivo ili ne.

Onaj stari Sendmen

Ma, sve su to prazne priče. Kako ćeš da dokažeš fizičko nasilje bez izveštaja lekara? Sigurno da posle 9 godina, bez ikakvih prikupljenih dokaza ništa nije dokazivo. Lečića će jedostvano prijaviti još žena i to će zacementirati sve, niko ništa neće tu posebno ispitivati, samo zabeležiti svedočenja i utvrditi dužinu kazne.

Evo, Danijela Štajnfeld najavljuje:

Postoje još dve žrtve Branislava Lečića koje će svedočiti u korist Danijele Štajnfeld?
Danijela Štajnfeld tvrdi da postoje još dve žrtve Branislava Lečića! Glumica je poverila svojoj majci Mariji da je reč takođe o glumicama i da će one u tužilaštvu svedočiti u njenu korist.

https://www.vesti-online.com/postoje-jos-dve-zrtve-branislava-lecica-koje-ce-svedociti-u-korist-danijele-stajnfeld/

Meho Krljic

A kako drugačije misliš da se dokazuje nasilje koje nije ostavilo fizički trag? Nećemo valjda sad ponovo da se vraćamo na to da ako nema modrica nema ni nasilja?

Onaj stari Sendmen

Pa, sasvim sam siguran da će muškarci za jedno deset godina moći lako da dokazuju da nasilja nije ni bilo u tim sivim zonama koje su danas toliko problematične.

Jednostavno, sve će da se snima i sve će da bude dokumentovano, tajne kamere svuda po stanu, sve se čuva do kraja života, pa kad žena podnese tužbu posle 50 godina lečenja traume, a ono na snimku bilo sve drugačije, malo se nećkala što bi rekla Lidija Vukićević.

Meho Krljic

Dok god je jasno obeleženo da se snima, to je po zakonu. Naravno, iznenadili bismo se koliko bi takvih snimaka pokazalo da je nasilja bilo iako muškarac misli da nije.

Onaj stari Sendmen

Pa pazi, videli smo sa Danijelom Štajnfeld da ništa ne mora. Ne mora ni da se obeleži da se snima, ni da se kaže, ni da se ode na poligraf.

Samo snimiš, izađeš s tim u filmiću u sopstvenoj produkciji. I daš u tabloide.

To je prava stvar, niko se ne buni oko toga, sem mene.

Sad, što će verovatno ženama posle smetati da takvi snimci izađu u javnost, i da ih, možda, predsednici komentarišu kako njihovo ponašenje u intimnom trenutku (za koji ih niko nije obavestio da može biti i nacionalni) ne priliči i nije damsko, pa valjda to tako treba...

Progres. Videli na #MeToo. #DanijelaStajnfeld.

Aco Popara Zver

Linkine, ti kontaš da ako se digne optužnica protiv Lečića bićeš zamoljen da napustiš forum? Samo pitam.

Onaj stari Sendmen

Onda bolje već da napustim.

varvarin

Quote from: Labudan on 04-04-2021, 22:57:51
Linkine, ti kontaš da ako se digne optužnica protiv Lečića bićeš zamoljen da napustiš forum? Samo pitam.

A ako slučajno, ovaj, vrlo slučajno... sud kaže da ničeg nije bilo?  Ko napušta forum?

Aco Popara Zver

Pa nemam ja nikakvu moć, mogu samo da ga zamolim, a može i on mene, pa će vidimo.

Samo ne bi imali iste razloge za molbu.

D.

Onaj stari Sendmen

Ma sve je ovo ok.

Ja sam samo jedan glas.

Možete neke ljude da pravite budalama neko vreme, ali nikad nikome neće uspeti da pravi budalama sve ljude sve vreme.

Meho Krljic

Danijela Štajnfeld je, ponovimo, izašla u javnost da bi umanjila mogućnost da Lečić nekom drugom uradi ono što je njoj, bar po svojim rečima. Ergo, njeno snimanje bez dozvole itd. verovatno neće biti prihvaćeno na sudu, naprotiv, može da bude i tužena zbog njega. Ja prvi nisam za suđenje po  tabloidima i društvenim mrežama, to je valjda mnogo puta dokumentovano, ali ovde diskutujem jer ispade da je važnije da se pokaže da je žena mentalno nestabilna PLUS lakog morala nego da je pretrpela nasilje.

Toliko o tome, a sad malo pauza za najnoviji proglas Saše Radulovića i njegove ekipe:

mac

Misli da skuplja nekakve političke poene, a samo sebi kopa dublju rupu. Pa jbt, šta je bitno koji je razlog što nema mesta po bolnicama?

Aco Popara Zver

Radul je bre glupander, ne razumije osnove epidemiologije i lupetara.

Onaj stari Sendmen

Quote from: Meho Krljic on 05-04-2021, 07:45:31
Ja prvi nisam za suđenje po  tabloidima i društvenim mrežama, to je valjda mnogo puta dokumentovano

Jeste, baš ti prvi. Toliko si guzicu isturio da će tražiti da napustiš forum kad pokrenu tužbu protiv Lečića.

Pusti te priče Meho. Pogotovo priče šta je nasilje i kojih sve oblika može biti.

Džaba kad je korektno pričati o jednom nasilju, a nije pričati o drugom.

Već ćemo samo gledati kako se nečije karijere grade, a druge uništavaju, akonto ovih prijava i svedočenja. Unosan biznis, rekao bi neko. Kad bi smeo da priča o tome. Nije politički korektno.

Aco Popara Zver

Razlika između politički nekorektnog i gadnog je ovdje ključna.

Onaj stari Sendmen

U pravu si.

Tražiti visok moral, pravdu i integritet od svih jeste gadno. I uvek će biti.

Zato ćemo stalno i živeti u licemerju Rašomona, i svakih 10-20 godina neko drugi će se seti šta je moral i pravda tek kad dođe vreme da se on ispromoviše i izgradi karijeru, a skrajnu likovi koji su sada glavni akteri #MeToo i sličnoga.

D.

Name potrebe budalu praviti budalom, ona to sama od sebe pravi.

Meho Krljic

Ja sada u fullu ne kapiram o čemu ovde pričamo  :shock:

Onaj stari Sendmen

Aco Popara Zver

Linkin vrhunac morala [emoji38]

Onaj stari Sendmen

Cela ova priča je baš kao u onom starom klipu s cigančicom:

"Što se tiče morala, morala sam!"

#BeOpen
#BeBetter
#ImDone
#ImOut

Onaj stari Sendmen

Kad smo već kod Srbije, Elizabet Olsen (Vanda u MCU), koja je u Srbiji provela nekoliko meseci snimajući film o Teresi Rakin, tvrdi da Srbija postoji samo 13 godina, i uspela je da pobere smehotresne reakcije srba na tviteru:

https://www.redportal.rs/film/16829/elizabet-olsen-tvrdi-da-srbija-postoji-samo-13-godina

mac

Verovatno je imala domaćine koji su malo preterali u autošovinizmu. I ja imam taj stav da Srbi umeju da usvajaju kulturu svojih osvajača i suseda, ali ne bih to tako predstavio gošći iz Amerike.

Onaj stari Sendmen

Moguće.

Ja sam prvo mislio da je zapravo bila na Kosovu, ali to je malo verovatno, sudeći koliko je srpskih glumaca glumilo u tom filmu, a nema albanaca.

Realno, ova zadnja reinkarnacija Srbije, otkad smo raskrstili sa Crnom Gorom, i postoji toliko, možda par godina više.

lilit

Quote from: Labudan on 05-04-2021, 10:30:20
Radul je bre glupander, ne razumije osnove epidemiologije i lupetara.

il je glup ili je DB a i jedno ne isključuje drugo
That's how it is with people. Nobody cares how it works as long as it works.

D.

Quote from: Nada Dimić on 05-04-2021, 11:34:19
Name potrebe budalu praviti budalom, ona to sama od sebe pravi.

Meho Krljic

Da se podsetimo malo bivšeg ministra koji se sada stara o državnoj bezbednosti:

Političke veze kruševačke kriminalne grupe: ,,Gašić kod Jotke na kazanu"

Onaj stari Sendmen

Komplikacije

QuoteOPTUŽNICA PROTIV MIKE ALEKSIĆA NIJE PODIGNUTA: Sve je bilo spremno još u petak, evo šta se dogodilo

OPTUŽNICA protiv samozvanog učitelja glume Miroslava Mike Aleksića (68) za silovanje i seksualno uznemiravanje nije podignuta u petak iako se očekivalo.

To je bio plan, ali je u međuvremenu došlo do njegove promene. Trebalo bi, da budu saslušana još dva svedoka.

- Sve je bilo spremno za podizanje optužnice, a onda su advokati oštećenih predložili nove svedoke - navodi naš sagovornik.

Kako otkriva, reč je o dvojici veštaka koji su radili psihološko veštačenje glumice Milene Radulović.

- Oni bi svakako mogli mnogo toga da kažu što bi osvetlilo ovaj slučaj - kaže isti izvor.

Kako sada stvari stoje, novi svedoci trebalo bi da budu saslušani do kraja ove nedelje, a najverovatnije u četvrtak.

Posle toga, očekuje se i podizanje optužnice.

https://www.novosti.rs/hronika/sudjenja/986013/optuznica-protiv-mike-aleksica-nije-podignuta-sve-bilo-spremno-jos-petak-evo-sta-dogodilo

Aco Popara Zver

Quote from: varvarin on 13-04-2021, 17:52:42
Labudane, lepo. Ajmo da prokomentarišemo još ponešto što piše DANAS.
Ako ovo nije razlog da tužilaštvo, posle Lečića itd... pozove Mariniku Tepić da da dodatne podatke za svoju tvrdnju - ne znam šta bi bio razlog.

https://www.danas.rs/politika/uskoro-dokazi-o-jagodinskim-predatorima/

Stojimo iza svake reči Marinike Tepić u vezi sa tvrdnjama da su žene koje traže zaposlenje u javnom sektoru u Jagodini izložene seksualnom zlostavljanju.

Uskoro ćemo izaći u javnost sa dokazima. Za sada smo u fazi pripreme i ne možemo još ništa javno da govorimo – kaže u izjavi za Danas Jelena Kostić, funkcionerka Stranke slobode i pravde iz Jagodine.  Potpredsednica SSP, Marinika Tepić, koja je nedavno posetila taj grad kako bi podržala svoje stranačke koleginice u pokušajima da saznaju kako radi gradska skupština, i tom prilikom bila verbalno napadnuta i izvređana (što je prijavila i tamošnjoj policiji,) preksinoć u emisiji ,,Utisak nedelje" izjavila je sledeće: ,,Svaka žena u Jagodini koja bi da se zaposli u javnom sektoru, dobija 'telefon za druženje' i od toga kako se 'družI' zavisi joj posao... u stanovima, zgradama koji samo tome služe."

Dakle, nadam se da: učiteljice, profesorke, lekarke, medicinske sestre, policajke... iz Jagodine neće ostaviti gospođu Tepić bez odgovora. Posebno sad, kad se potežu slučajevi od pre trideset godina. :lol:

ne sumnjam uopšte da se dešava decenijama, i ne samo u Srbiji

već sam spominjao djeda Vuka Jeremića koji je kažu jutkovao prije Jutke

a Jutkodina me isto ne čudi, sad je samo pitanje mogu li dokazati

varvarin

Bato, zahvaljujem što si moj post stavio na pravi topik. Moja greška.
E sad, ovde je reč  o... SVIM ŽENAMA.
Mislim, mnogo je.

Aco Popara Zver

to je već politika, neka ona kaže svim a poslije neka ne budu sve, ali da se proces izgura a ne zataška

varvarin

To tako ide?
Kao onaj iz Obrenovca što je uzbunio društvene mreže kako je video kako policija trpa leševe udavljenih u crne kese za vreme poplave, a posle - nije najbolje video, bio je mrak...

Onaj stari Sendmen

"Rek'o mi jedan ćo'ek..."

"Silovanje od pre 40 godina..."

Ulazimo duboko u urbane legende i priče o vampirima.

Sledeće: "Kako je silovao Atila Bič Božiji i iznalaženje načina da se obeštete svi potomci žrtava"

Meho Krljic

Mislim da tu Marinika malko preteruje radi dojma. Nije neka tajna da za rad u javnoj službi mora da budeš na raspolaganju partiji, ali do sada bi se valjda čulo da je to raspolaganje isključivo seksualnog karaktera...

Aco Popara Zver

pa realno neko mora da odgovara, ili Marinika ili raspolagači ako je istina

zamisli bre državu u kojoj neko izvali da je Jagodina bordel za zapošljavanje i ne robija ako je laž

ili još gore, da takav neki Jutkodinac ne robija

S Jutkom su izgurali, čoek je osuđen, zar ne

Meho Krljic

Ma, nažalost mi smo zemlja u kojoj javne ličnosti lažu na keca i više se ne boje mnogo da će im se to nekako osvetiti.

Aco Popara Zver

za sada svaka priča sa ženama je bila istina, od Jutke do danas, ili bar ja ne pamtim da se ispostavilo drugačije

Onaj stari Sendmen

Tačno. Doslovno su tabloidi i realitiji history channel.

varvarin

Palma se jutros javio iz Egipta, gde je odveo sto dvadeset lekara i medicinskih sestara iz Jagodine i okoline, da malo predahnu   :) :
"Tužiću Mariniku čim se vratim. Tužiće je i onih četrsto žena što su u Jagodini dobile posao u zadnje tri godine!"

Aco Popara Zver

"Druže" se u Egiptu, a? :)
Kolko je glup ovaj Palma
Čak i da je nedužan mnogo glup

Meho Krljic

Ma, baš će da tuže... Ovo je ipak jedna vrsta medijskog sparinga.

Aco Popara Zver

Petronije

Ovo je u Kralja Petra, skoro sam parkirao tu.

Sent from my SM-A715F using Tapatalk
Arm the Homeless