• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

SERBIA TODAY

Started by Ghoul, 20-12-2007, 17:12:00

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Aco Popara Zver

Vučić bogotac realno

Jel puko i Bg?
šta će mi bogatstvo i svecka slava sva kada mora umreti lepa Nirdala

Meho Krljic

Po ovome izgleda da je puko:

https://rs.n1info.com/izbori-2022/beogradski-izbori/crta-rezultati-beograd/

Dakle, sa Socijalistima bi SNS imao 45% i onda ako im NADA priđe odoše preko 50%. Milica zavetnica im sama ne radi posao, i dalje ne bi imali pola glasova.

Ali bi Vladeta i Moramo čak i da na svoju stranu da privuku NADA i Boška i Milicu i dalje bili ispod 50%. Dakle, morao bi Ivica da izda a to mislim nije realno jer bi ga verovatno posle 30 sekundi pogodio snajperski metak...

Aco Popara Zver

Kolko kontam imaju 56 mandata sns i sps, samo se tadiću čeka cenzus.

Meho Krljic

Eh, na šta je spao, a bio predsednik, car, kralj. Muka je kad oćeš da sjebeš Šešelja, pa napraviš Vučića a on ispadne GORI od Šešelja  :lol: :lol: :lol: :lol:

Šalim se ja malo, ali malo se i ne šalim.

Aco Popara Zver

Red je da Tadić i Šešelj počnu zajedno da piju, ipak im je slična muka.

Dybuk

Quote from: Meho Krljic on 04-04-2022, 15:02:22
Eh, na šta je spao, a bio predsednik, car, kralj. Muka je kad oćeš da sjebeš Šešelja, pa napraviš Vučića a on ispadne GORI od Šešelja  :lol: :lol: :lol: :lol:

Šalim se ja malo, ali malo se i ne šalim.
Eh sad, nije kriv narod što glasa SNS 10 god sve brže jače i bolje - niti intelektualni beli listići - nego samo i isključivo Tadić  :lol: Sve ok ali dokle ćemo abolirati građane Srbije od odgovornosti za deceniju vlasti Vučića & co? Možda je vreme da se malčice samookrivimo za ono što nam se dešava.
Meni se Tadić smučio ovih meseci (za razliku od ostatka Srba koji animozitet gaje postojano) ali bi bolje bilo da je on prešao cenzus nego ovaj desničarski "bašibozluk" što reče St Protić.
Inače seljani Nedeljica i tog kraja gde će Rio Tinto da vršlja glasali Vučića :lol: Možda je i za to Tadić kriv.
Ili ev. Đilas kao sigurica.

Meho Krljic

Narod je ultimativno najkrivlji ali da se razumemo, kriv je i Vučić za manipulacije medijima, zloupotrebu javnih resursa za stranačke i neke još gore interese itd. Da stavimo sad na stranu Tadića, Đilasa i ostale koji, naravno, ni sami nisu bili besprekorna i idealna vlast u svoje vreme, fakat je da ovu vrstu kontrole nad medijima, tržištem rada ali i javnim službama poput inspekcijskih službi, te zakonodavnom vlašću koja lako i brzo menja zakone kad je potrebno, nije imala ni jedna partijska vlast u periodu 2000-2012.

Aco Popara Zver

Onaj stari Sendmen

Građani nisu krivi. Društvo mora da izvrši pritisak da se liberalizuje sistem. Nema drugog. Bukvalno opoziciji treba kontra Vučić koji će sa istom opsesivnošću kojom Vučić gradi svoj sistem javno da radi na tome da ga sabotira i sruši. Sad, što niko nije dovoljno lud, i verovatno nema dovoljno energije, druga je stvar.

Ali, onda moramo da se pomirimo s tim da su "bivši" radikali superiorni i zasužuju da vladaju Srbijom. Čak ne i "ovom i ovakvom Srbijom", već jednostavno Srbijom.
Sve je više dokaza da su Pravoslavlje izmislili Hrvati da zajebu Srbe!!

Dybuk

@Meho, saglasna. Plus, odavno pričam da su mediji ključni za o(p)stanak na vlasti i tako se pokazuje iznova.
Pomislila sam da će kratko prisustvo opozicije na RTS debatama i drugim nacionalnim tv pomoći, ali šta je 15 min - sat vremena naspram 365 dana izlaska iz frižidera televizora.
Koliko su mediji bitni pokazuju reakcije na Tadićevo gostovanje u Hit Tvitu. Da je opozicija vidljivija možda bi neko i prestao da veruje da sa 17 hiljada dinara po glavi živi zlatno doba.
Nikako da se prodre do birača koji su ucenjeni, uslovljeni, kupljeni i izmanipulisani SNS mašinerijom na svim nivoima.

Meho Krljic

Ma, nama bi za početak trebala funkcionalna sudska grana vlasti i tužilaštvo koje radi svoj posao. To bi mnogo stvari rešilo u startu, ili bar startovalo rešavanje... Nažalost, Demokratska stranka je tako temeljito uprksla reformu sudstva da je Vučić tu dobio nabac za jak volej i ostalo je istorija.

Slob Georgijev u Vremenu ima osvrt na rezultate izbora i dosta pametnog kaže:

https://www.vreme.com/kolumna/izbori-2022-pobednici-i-oni-drugi/

Dybuk

To što nama treba, bez promene vlasti nećemo dobiti.
A do promene vlasti bi došlo...itd, da se ne ponavljam. Frižider i te priče.

Quote from: dark horseBukvalno opoziciji treba kontra Vučić koji će sa istom opsesivnošću kojom Vučić gradi svoj sistem javno da radi na tome da ga sabotira i sruši. Sad, što niko nije dovoljno lud, i verovatno nema dovoljno energije, druga je stvar.

Recimo da takav jedan postoji, pa je sistematski i kontinuirano demonizovan upravo zbog tog potencijala.

Aco Popara Zver

Quote from: Meho Krljic on 04-04-2022, 17:28:50
Neoliberalizam je ultimativno najkrivlji

fiksd

Onaj stari Sendmen

Quote from: Dybuk on 04-04-2022, 18:21:43
Quote from: dark horseBukvalno opoziciji treba kontra Vučić koji će sa istom opsesivnošću kojom Vučić gradi svoj sistem javno da radi na tome da ga sabotira i sruši. Sad, što niko nije dovoljno lud, i verovatno nema dovoljno energije, druga je stvar.

Recimo da takav jedan postoji, pa je sistematski i kontinuirano demonizovan upravo zbog tog potencijala.

Pričaš uopšteno ili konkretno?  :lol:

Ako misliš na Đilasa, ja mislim da on nije dovoljno lud, žao mi je.  :cry:

Palmer

Свака антиреклама је реклама. Вучић је обрнуо игрицу, али му треба замерити што је свесно од ССП-а најправио другу највећу партију. Пораз је што је добио у Горњим Недељицама, Кривељу где људе селе из својих кућа.... Али и сам Вучић и СНС су антисрпски.  Морамо има млад кадар образован, за урбанизам, саобраћај и архитектуру, али зелени су зелени, јебеш тај премазани ЕКО назицам када се зна шта је агенда иза свега... Про НАТО су и про ЕУ и доста су изгубили уласком у политику. У таквом окружењу и Зеленовић постане Зеленски преконоћ..

Десница ко десница, само о Косову прича уместо да мало позелене и испрате  трендове.. Геополитику нико и не гледа, што је тек пораз сам по себи, иако се Русији дешава (Буча = Сребреница) оно што се нама десило пре 20 -30 година са идентичним патернима, "само" што ми нисмо имали Роскокосмос и рубље подупрте златом. Не чуди ме што се у неолиберале конвертоване комуњаре радују Вучићу све док НАТО хеликоптер вози патријарха на устоличење, док СПЦ подржава Украјину и кад треба да се обрани њихова имовина позива грађане на улицу, а кад тај исти народ извршитељи избацују нема их нигде, док аутошовинистички рекет НВО позива и даље на нове Законе и њихову примену у сразмерној мери свог лицемерног дужебрижништва..

Све у свему: К А Т А Б А З А

Aco Popara Zver

Aco Popara Zver

"rezultati najbolji mogući", u tekstu piše "poraz SNS" :)

rezultati su realni

Meho Krljic

Pazi, argument da je partija koja je mogla samostalno da promeni ustav a sada ne može "poražena" ima smisla u kontekstu.

Palmer

www.texter.rs/tekstovi/politicka-nepismenost-gradanske-opozicije

"U meni su dva vuka, jebati mater opoziciji što je tako nesposobna i ne treba tući ljude koji su na zemlji sad kad su već tako zgutali kurac sa sve jajima. Iako smo svedoci vremena gde će jedan karikaturista da pravi paralele sa silovanim devojkama i svojim radom (prim. aut. Dušan Petričić u Utisku nedelje) koje sam siguran da bi rado povukli i opozicionari i rekli "ne treba kriviti političare što su nešto pokušali, pa i oni su napaćen narod ove zemlje", ja sam mišljenja da im treba jebati mater nesposobnu u po pičke glupave. Posle izbora smo svi pametni, al nakon gledanja gorepomenutog postizbornog Utiska nedelje 04.04.2022, nekako stičem utisak (ehehe) da nisu baš SVI naučili lekciju. Danas sam radio od kuće i moram priznati - verovatno sam udario refresh na Twitteru oko dvesta puta u toku radnog vremena.

Uhhh, jako mi je teško, ne samo zbog činjenice što ovo pišem pripit, al da nije tako, možda se ne bih odlučio na nepopularan potez pišanja u usta ovim poluretardima. Izvinjavam se što je tako, ali posle dve nedelje drogiranja predizbornim kampanjama i apsolutno svim pogledanim predstavljanjima kandidata i debatama ne mogu da ne steknem utisak (opet hehe) da nam više treba smena opozicije nego vlasti, jer tako ćemo imati veće šanse za pravu promenu.Ne bih se bavio previše debilima poput Zavetnika i Miše Vacića, okrenuću se ka ovima od kojih se najviše očekivalo. Evo reći ću, drago mi je što je Moramo tako jako popušio i krivo mi je što imaju cenzus i ne bih im dao da mi čiste lišće ispred zgrade i osećam se kao debil kad se takve glave stavljaju u neki levi sektor kao ČISTA LEVICA, dok su zapravo neka verzija zelenog neoliberalizma. Doduše, politički spektar je toliko u kurcu ovih godina, da ne znam gde da sortiram takvu političku nepismenost. Šta je Moramo uradio i šta nije uradio?Pre svega, dabogda izgoreo Beograd. Nataknem na kurac vašu Savamalu i udžerice koje su srušili. Da, došli su ljudi u fantomkama i to je sve strašno, verovatno je i čovek nastradao kao posledica toga, da da, užas, šok, haos, da da. Ali jebem vas usta beogradska to nije najgora stvar koju je Vučić uradio da o tome stalno pričate. Ne možete da stavljate to kao njegovu najveću manu i šište nam jaja što morate da se cimate do Cetinjske sada da popijete kafu u prirodnom hipsterskom okruženju.

Godinama već gledamo rahitičnog Dobricu koji misli da je dovoljno da se samo pojavi na radnim akcijama u roze pantalonama i narandžastom kaputiću na biciklu, opali selfi, i da će tako da sruši Vučića i privoli Beograđane koji misle da su koza i ovca isto. Lično sam bio na Staroj planini kad niko od vas nije ni ušao u reku, ali ste nakon akcije ukrali tuđe slike iz potoka i opalili svoj logo preko njih da bi ispalo da ste i vi nešto radili. Dosta jadno.Predstavnik vam je Biljana Stojković koja tvrdi da su popovi istrebili dabrove sa Fruške gore zato što su mislili da su posni jer žive u vodi. Ovo je nešto što smo već čuli sto puta kao ozbiljnu glupost i kod mene kući su mislili da je to neko iz sela izmislio da zajebava pošten narod, a da se ne lažemo tako i zvuči. Ali to je nešto što moramo da napomenemo čisto da vas podsetimo koliko vi živite u svojiim mehurima i koliko zaboravljate gde jebeno živite. Nije Beograd cela Srbija. Jebote koliko to zvuči krindž kada napišeš, kao da se ponavlja nešto što je već sto puta rečeno, ali vi i dalje mislite da su to napisali zli Vučićevi botovi koji eto tako lupetaju da vam nešto loše učine. A to je posebna priča, što čim se neko ne slaže sa vama je bot, to je posebna patologija kojoj treba posvetiti poseban tekst, bukvalno se divim tom fenomenu koji nije ni generacijska stvar, ni stvar obrazovanja, nego neka karakterna crta, stvarno posebna stvar koja domaćim (novim) liberalima ne ulazi u glavu, nego se samo ponavlja ta Twitter mantra Bore konja fašisti fašisti fašisti. Kao što se sa druge strane političkog spektra ponavlja reč drugosrbijanac bez nekog konteksta i objašnjenja, nego se jednostavno etiketiramo u krug, ovi su fašisti, ovi drugosrbijanci, sredine nema, jebem vam mater svima.

Jebote jel moguće da se opozicionari i dalje pale na SNS pitanja "A GENOCID A? A JEL PRIZNAJEŠ GENOCID A?" i umesto da bez ikakve elaboracije kažu mrš bre u pičku materinu na šta ti ja ličim da me pecaš sa tim stvarima, ne, moraju oni da se pravdaju u fazonu PA JA NE MISLIM DA SU SRBI GENOCIDAN NAROD, ALI...... ne druže ALI, odma si izgubio i glup si. Ja evo možda mislim da si ti malo pglu jer to misliš, al nekako neće mi to formirati celo mišljenje o tebi kao osobi, al nekome opet možda oće. I ti si automatski popušio karu jer si upao u taj njihov narativ (narativ jebote, ovo stvarno ko da je Utisak) i gubiš druže. Nema dalje. Gledam onog Radomira Radovana NDMBGD ("medu" što bi Cakana rekla), i lik se peca kao mali majmun, odma pada na prvo pitanje - Kosovo jel priznaješ? Bata odma petica, kolega pali ste ispit, vidimo se u sledećem roku, bata prizno, nije ni trepno. E, al ne bi ni to bio toliki problem, znamo mi šta oni misle o tome, znaš gde je problem? Problem je kad se meda izdaje za šatro borca za ljudska prava i on jako brine o pravima naših komšija i manjina, da niko njih ne dira, migranti, jao divni migranti, svašta su prošli pomozimo im, da buraz ajde da im pomognemo, e al čekaj, ajde svima da pomognemo, jel znaš da ljudi žive iza žice na Kosovu, ljudi jebote, gađaju im kola kamenjem svaki dan, decu tuku na putu do škole alo. I onda medica trokira i nije mu jasno to što pričaš jer Kosovo nije srpsko, kakav srpski narod tamo, odakle, šta pričaš jebote - i onda sva ta njegova sranja o ljudskim i građanskim pravima puše kurac jer je on jedan običan zeleni oportunista i priča ono što puši građanska elita i to je njegova niša i on zapravo nije tvoj kolega iz naroda, nego je običan uhhh neću da kažem plaćenik jer je to isto jedna etiketa koja je sranje, i verovatno medica veruje u ta sranja koja priča, al jednostavno nije dobacio intelektualno od svog tog veltšmerca do stvari koje su mu na 150 kilometara daleko i onda ko Windows 95 zabode i moraš da ga restartuješ. E da, gde sam bre uopšte, aha sad vrtim i vidim Utisak gosti Moramo. Jao bre Biljana, jebote. Ovaj Utisak gde je bila sa Jovanovićem gde ga dva sata gleda kao nižu rasu i govori kao da uđe on u drugi krug ona ga ne bi podržala, a sad kad fale glasovi za Beograd, sad smo KOLEGE OPOZICIONARI. Dobro, nije ona baš rekla kolege, al to su te Twitter priče koje kruže. U svakom slučaju, naša Dabrica je nazvala ne toliko davno Republiku Srpsku agresivnom i šta već ne kakvim entitetom a sad njen muž piše po Twitteru (jebote kakvo glasilo taj Tviter, a?) kako je ona tradicionalna, uzela prezime, krštena. Vidi kurca, ko da je to neki pokazatelj dobrote. Opet pokušavaju da nam prodaju neku kvazitradnacionalističku priču uvaljanu u zelenu EU priču. E a vidi i ovo, oni iskreno veruju da je EU i NATO levičarska stvar hahahahaha. Jebote, opet ta politička nepismenost. EU i NATO tekovine civilizacije, odbrambeni savezi, reperi za slobodu govora i prava. Ma vidi kurca, levičarska stvar kolonizacija i izrabljivanje jeftine radničke snage. E baš im je sranje ta Biljana jebote. Znači kako očekujete da članica Žena u crnom, inače baš omiljene organizacije u Srbiji, može da prođe? A i da prođe, onda opet koketiramo malo sa desnicom, jer je muž bio svedok odbrane za Srebrenicu i Karadžića. Brak opšta šizofrenija. Ova kači ljubičastu-abortus-haljinu preko Tesle i patrijarha Pavla (jebote jel rekao neko Ženama u crnom da je ovde abortus legalan?), a muž RATKO MLADIĆ STRONK. Najjače aahhahaah. E a isto Biljana Stojković sa natpisom SVE SMO ABORTIRALE... BOLI NAS KURAC ŠTO STE ABORTIRALE I TREBA, DA SE NE RAZMNOŽAVATE, SAMO NASTAVITE LEGENDE!

Opet ja sad o Utisku, jer jebiga stvarno je predizborna kampanja tu bila jaka. Prejako je bilo i kad je rekla da za pitanje Kosova treba raspisati referendum (iako ona zna šta bi tu uradila). Hahahahaha pa jebote diš to reći??? Ćuti bre budalo, ako ćeš već da farbaš glasače, onda NEMA REFERENDUMA ZA KOSOVO! NAŠE BRE! Kakva prokleta jugobumerka. Ima tu još stvari, taj njen prezir prema SPC i ismevanja popova, taj Kesićevski narativ popovi lopovi džipovi je stvarno dosadio i Bogu i narodu. Nije više smešno, možda je bilo tih devedesetih, sad stvarno smislite nešto drugo. Ja se nešto ne palim na te prozivke, ja sam mišljenja da je crkva podložna kritici i da je tu da služi narodu, al jebiga, kad neko zameni svoju ličnost sa mržnjom prema duhovnosti, onda ne treba da se kandiduje u pretežno pravoslavnoj zemlji.A da malo promenimo sa Utiska, u Reč na reč je koalicija Moramo poslala Zelenovića. E taj je baš ozbiljno politički nepismen. Au jebem ti kakvim se on floskulama frljao. GLASAJTE ZA NAS BIĆE NAM BOLJE! Parafraziram, al brat moj je baš jako gazio takve gluposti. Onda kao glasajte za nas, daćemo seljacima veće subvencije. Tako je druže Zelenoviću, Holandija da budemo! A čekajte, jel možemo mi da damo te subvencije? A ne znate... Dobro onda, ja vam svakako verujem, vi ste jedan ozbiljan građanin sveta! Kad god je dobio neko pitanje poluozbiljno ili ozbiljno, odgovori su bili kao da je kandidatkinja za Mis sveta, mi smo za bolji život, sve ce da bude divno krasno, samo glasajte za nas! I onda poređenje vođenja Šapca sa vođenjem države majko moja jel možeš biti politički nepismeniji da misliš da su te dve stvari iste legendo jedna? Opšte mesto na nivou jednog prosečnog komentatora objava Droljane.

E kad smo već kod NATO, jel znate da je Dobrica držao neke NATO tribine po Holandiji? Druže, totalno pišanje. Čovek iz naroda HAHAHA. Sad se ubih tražeći dokaze o tome, al izgleda da je obrisano sa tvitera i ostalih glasila, al veoma jasno se sećam da kad je pisao o tome da je pogrešio ime grada u kom je bila tribina i da mu se masa smejala. Jebiga, možete i ne morate da verujete, ionako je cela kolumna dosta besno napisana i, ponavljam, u pijanom stanju. E al moram i da se malo ogradim od toga, nažalost. Besan sam ne jer ste vi moji ideološki protivnici i sluge svih gospodara, besan sam jer ste nesposobni i šiljite kurac na uspešnu odbranu jednog parka u Beogradu kao da smo srušilii Vučića. Besan sam jer i ja na kraju krajeva želim da nam se ovi skinu sa kurca, a vi nam samo otežavate. Polarizujete narod tako glupim izjavama, ko bi zaboravio "USTAŠE I ČETNICI ZAJEDNO STE BEŽALI" objave od strane Ne davimo. Sad ovo nije stvar vašeg opredeljenja za partizane ili četnike, ovo je stvar koliko ste vi glupavi jebote. Ti oćeš neke glasove i onda već podeljen narod  deliš još jače i teraš od sebe ovakvim stvarima. Pa što je to bilo bitno da se kaže, ne vidim gde gori da mora da se zna šta vi mislite? I to potenciranje Ukrajine, u sred Srbiije vi tražite i zahtevate neke sankcije, kao da nam je to najbitnija stvar na svetu i da će to nešto nama da pomogne. Evo kolega vaše Biljane Stojković Ženočovek u crnom neki Uroš ako sam dobro zapamtio tražio je da se NAMA uvedu sankcije dokle god ne uvedemo mi sankcije Rusiji. Pa druže tačno te treba tući, ne samo što si muška žena u crnom, nego što si kretenčina i mimo toga. Zamisli kurca, on oće da nama uvede sankcije, ajde bre marš. Veltšmerc prosečnog stanara Vračara.

E i koji kompleksi mlađanog Dobrice na ovom njihovom spotu, gde u prvoj rečenici spominje dedinu radionicu da bi mi pomislili da ume da zakuca ekser HAHA, ne nisi provaljen da si čitao komentare na Kvadraturi kruga dvojke šta ljudi misle o tebi, pa si morao da ubaciš to u spot HAHAHA. O ostalim spotovima koalicije Moramo neću da trošim reči, baš ste krindžare neverovatne, samo pevajte i zlo ne mislite ludice jedne lude :)))

Jedno kontroverzno mišljenje koje neću moći da potkrepim konkretnim dokazima, ali čvrsto verujem da je Negujmo radio kampanju SNS-u. Sumnje koje imam su nastale predsednikovim gostovanjem u Amidži šou gde je rekao da su mu kampanju radili ljudi iz Izraela, ali i... kreativni momci iz Srbije. A malo pre toga, gledamo mimove na velikom ekranu direktno iz Negujmo kuhinje gde se naš Aca predstavlja kao pozitivna i šaljiva ličnost :)))) A zna da da i da primi šalu naš predsednik, mangup je to :))) Za oštro oko ovo i nije neko iznenađenje, čim je izašao iz frižidera, smrdelo je na mućkove od jaj... htedoh reći Negujmo humor. Setićemo se da SNS Srbija prati Negujmo stranicu, da je Vučić nosio njihovu majicu, da je svaka kritika vlasti jako blaga i impotentna, stvorena kao privid kritike, da se na izbore i referendum ne poziva, a kada su protesti - protestanti se prikazuju kao pačići koji padaju u kanalizaciju (ovo je obrisan post, nećete ga naći, nisu baš toliko neoprezni). I ko prati Negujmo zna da su navijači Zvezde, a pesma SNS-a ove izbore je bila na melodiju Zvezda mi je sve, Zvezda život je. Sad za ove izbore naravno nijedan poziv na glasanje sa njihove strane, a veče pred izbore je bila žurka, da li je namerno ili se eto potrefilo, nećemo znati, al jebiga iskorišćena je kao izgovor da imaju pametnija posla od pozivanja ljudi da glasaju. I s obzirom da znam ko su admini, ne mogu da se ne zapitam da li se majice stvarno toliko dobro prodaju da se voze kola po 30+ soma evra. Zašto sam ovo spomenuo, što je Negujmo bitan za naslov? PA ZATO ŠTO VAS JE GLUPAVA MIM STRANICA ODUVALA HAHAHAHA. Hahahahah ALO BRE Negujmo je sposobniji da napravi bolju kampanju od vas bolida što pevate We are the world, we are the children i Aj karmela.

S obzirom da je ogroman tekst već, moraću da skratim mržnju prema Mariniki, Đilasu i Ponošu. Jeste da je ovo SNS mantra koja se već ponavlja godinama unazad, Đilas ukro 619 miliona, al jeeeebiga stvarno postoje te poreske prijave na godišnju dobit koje ne lažu. I to baš od tad kad je došao na vlast. Ja razumem da nam se svima to smučilo i ne obraćamo pažnju, jer kad se nešto toliko puta ponovi u ovom slučaju ne dobija legitimitet, nego sasvim suprotno i kad nekoga SNS napada logično moramo da ga branimo. E al nek mi popuši žuti tajkun Đilas znate. I nek mi popuši kurac Marinika koja je izašla sa dvadeset SNS afera koja nijedna nije urodila plodom. Znači izađeš sa Telekomom, ostaviš im prostora da se odbrane, ne bude konkretna. Izađeš sa Palma aferom, ne odbraniš zaštićenog svedoka, ovi ga nađu i zagorčaš čoveku život, ništa se ne desi. Krušik je uzela kao da je ona razotkrila i tako se ponašala, al naravno to nije istina, nego je to delo uzbunjivača. I onda povrh svega daš pokrivalicu SNS-u kako su tim parama od Krušika kupovali otpriznavanje Kosova. Pa čekaj bre legendo, pa jel ti stvarno ne razumeš  da će prosečan glasač da kaže "E AKO JE ZA TO, ONDA ODOBRAVAM!". Ja razumem dobru volju, al brate toliko trčanje pred rudu meni ne govori ništa drugo sem da nisi sposobna za te veće stvari. Drži se Novog Sada i kradi od onih Banatskih šora i pusti nas u pizdu materinu da plivamo u svojim govnima.

A najjače mi je kako su doveli Ponoša da malo uvaljaju tu desničarsku priču, čovek general ovo ono, dajte da privolimo ove što ne vole Mariniku zbog Srebrenice i Žena u crnom, al eto i taj Ponoš odma okarakterisan kao NATO general. Pa jebem mu mater, jel ste stvarno toliko nesposobni da ne možete ni krštenog kandidata da nađete. Odmah prvom pretragom Vikiliksa nađeš kako ga NATO hvali za dobru saradnju. Pa jebem mu mater, barem taj Gugl naučite da koristite pre nego što kandidujete čoveka. I onda se dešavaju najjače stvari kunem se, Marinikini glasači na aparatima dok Ponoš govori kako je KiM Srbija i kako je Mladić bio dobar general. HAHAHAHA SIGURAN SAM DA JE OVA BILA NA IVICI ŠLOGA HAHAHHAHA. I jebiga, odoše u nepovrat tim izjavama svi glasovi Biljana Srbljanović ovog sveta, a slabo šta je dovukao. E a o Ponoševoj političkoj pismenosti dosta govori i činjenica da je dovukao Sinišu Kovačevića i Srđana Dragojevića da mu budu savetnici za kulturu. A znate šta je još jače od činjenice da nije svestan da Dragojevića ne može niko očima da gleda? JAČA JE ČINJENICA DA JE DRAGOJEVIĆ REKAO DA JE GLASAO ZA MORAMO, A NE ZA PONOŠA KOME JE SAVETNIK HAHAHAHAHAH CIRKUS JEBOTE.

I onda se dva dana pred izbore isto dešava dobra stvar. Verenica Pavla Grbovića i ujedno članica tima za beogradske izbore Vladete Jankovića biva razapeta jer na svakoj slici ima po pedeset soma evra na sebi bez naravno dana radnog staža (khm Dobrica Veselinović khm). Ne znam ko su devojci roditelji i volim i ja neke skupe stvari, doduše za garderobu mi malo sevaju jaja i možda to nije nešto što treba da bude najbitniji činilac za formiranje mišljenja o nekome. Al čekajte malo, ako radite istu stvar Dariji Kisić i kome već ne, što vi niste podložni istim stvarima? Stvarno, jebiga ne dopuštam da mi neko sa paperjastim Guči papučama govori o pravima radničke klase.

I tako, rekoh ja brda stvari ovde, malo konkretnih, malo je moje autistično skičanje. Jebiga svodi se na to da opozicija godinama na narod gleda sa visine, opisuje ga kao krezubu sirotinju, dok mu gura tu fušersku EU i NATO priču za krug dvojke. Sve je to doprinelo ovakvom porazu. A nekako svi zaboravljamo da EU nije baš sinonim za boljitak u svim zemljama koje su se učlanile. Ima tu stvari koje me mrzi da vam objašnjavam, jer u principu mi na ovom portalu se obraćamo istomišljenicima i ne verujem da sam vam rekao nešto što već niste znali. AL VERUJ MI BRATE MOLIM TE VERUJ MI STUDIRAO SAM EKONOMIJU BIO SAM ASISTENT NA EKONOMSKOM VERUJ MI ZNAM SVE O EU BRATE MOLIM TE POSLUŠAJ. I ajde za kraj da ne budem baš takvo govno, moram da priznam da mislim da sve te Dobrice, Zelenovići i Radovani nemaju loše namere, samo su jebiga slepi oko očiju i deluju u uskom krugu ljudi koji je neka vrsta krugodrka, gde svako svakog tapše po ramenu i nema kritičkog mišljenja. Biljana mi je druga strana novčića gde je ona pismo, a Jovana Stojković glava, neko zlo im viri iz očiju jebemumater, baš su mi fuj obe. Džaba ti Biljana sve te košnice ispred kojih se snimaš, nisi primamljivija seljaku zbog toga. Al opet, evo ruku na srce, verujem da bi koalicija Moramo bila dobra za Beograd, jer bi barem smarala ove idiote za divlju gradnju i slične stvari, al na republičkom nivou mislim da su političko samoubistvo i da bi opet sve bilo sprcano u njihov divni Beograd, a ostale ko jebe.

Možda da Marčelo i Beogradski sindikat snime još jednu oštru kritiku seljane, nacionalista, vlasti i sistema, možda to obori Vučića ovaj put? Ili još jače da zapevamo Aj karmela? To će im sigurno pokazati. Ili možda neki super profesor kandidat, heroj građanske Srbije, predlažem vam Ivana Videnovića. To će biti zadnji ekser na Vučićevom sanduku sigurno."

Meho Krljic

Tipu je avatar Pepe... Nisam siguran da ću imati snage da dočitam tekst do kraja...

Aco Popara Zver

Misim, govori o tehnikalijama, ne o realnim brojevima

Vučić dobio 125.000 više za predsjednika nego 2017.

SNS je slabiji ali nije opozicija jača.

Moj omiljeni konspirasi ovih dana je samo da je podijelio svojim desnim satelitima te glasove kako bi imao opravdanje da ne može uvesti Rusiji sankcije, bar ne kompletne.

A van konspirasija, kad bi se tako padalo sa vlasti pala bi odavno Merkelova, Đukanović i ini pali.

Meho Krljic

Ipak sam pročitao onaj takst sa textera jer očigledno nemam šta pametnije da radim u kancelariji i mada neću da grešim dušu, čovek je napravio neke razumne poente, mislim da i on pada u zamku brkanja tvitera sa STVARNOM javnošću  Srbiji.

Što se tiče Vučića, da, učvrstio se kao predsednikjače nego ikad ali reklo bi se da je brend stranke opao. Što nije toliko čudno s obzirom da se izrazito forsira on kao ličnost i nekako će biti neobično ako se poisteku drugog predsedničkog mandata ne pojavi kao mandatar za sastav naredne vlade.

Palmer

Не верујем да ће издржати цео мандат. И вала од кога је добро је, за кога...

Aco Popara Zver

Quote from: Meho Krljic on 06-04-2022, 13:20:35
Ipak sam pročitao onaj takst sa textera jer očigledno nemam šta pametnije da radim u kancelariji i mada neću da grešim dušu, čovek je napravio neke razumne poente, mislim da i on pada u zamku brkanja tvitera sa STVARNOM javnošću  Srbiji.

lik objasnio koliki su opozicionari bolidi. Ja i ne kontam više šta oni rade, bukvalno nisu normalni.

al eo i Ratibor-Zlatić pišanje po Moramo
https://www.youtube.com/watch?v=4sbDc9OqV5M

više u drugoj polovini, pogotovo sam kraj, zadnjih desetak minuta ako je ovo tačno što Zlatić priča Moramo su bukvalno idijoti

Palmer

Шта си очекивао од ЕКО-нациста...одмах ми је све то смрдело. Тебра у Бору је дословно еко геноцид, ниси могао да довучеш људе тамо, част изузецима, Ћута је крајње мутан лик и крајње селективан што се еко - правде тиче, шта да кажеш o човеку који каже "Бор је отиш'о" Једина права орг доле која ради Citizen Science и бори се за праву локалну причу je Сигурне Стазе, урбана мобилност je у питању јер је струковно удружење али има их у више различитих пројеката.. Запрати Велића велики дингоспо..Има таквих малих радилица које стварно покушавају да промене нешто... некад, макар на локалу, тако да није сав НВО за прање пара и бацање, чак иако је неретко финансиран од УСАИД-а и сличних орг..

Meho Krljic

OTKRIVAMO: U centru jedne od najvećih izbornih prevara je šef Levijatana Bihali

QuotePotpise za listu Ruskog manjinskog saveza, koji predvodi "levijatanac" Pavle Bihaili, u Opštini Novi Beograd "overio" je čovek koji niti je overitelj, niti je ikada bio zaposlen u toj opštini, navodi se u dokumentaciji u koju je Nova.rs imala uvid. Takođe, pečat koji je korišćen za overu iz upotrebe je izbačen septembra 2005, a uništen je 2009.

A ovaj nije ni prebacio cenzus...

Aco Popara Zver

budaletina

da su Vacić i Bihali ušli koji slom mozga bi bio. Ionako je Vacić dobio sumanutih 1%

Bolje i Teša nego njih dvojica.

Father Jape

Blijedi čovjek na tragu pervertita.
To je ta nezadrživa napaljenost mladosti.
Dušman u odsustvu Dušmana.

Onaj stari Sendmen

End of an era?  :(

džin tonik

Zašto hrvatski veleposlanik Hidajet Biščević ne osudi gostovanje ratnog zločinca Šljivančanina na srpskoj TV?

Quote"Žalosno je što sa hrvatske strane nije upućena nikakva prosvjedna nota zbog gospodina Šljivančanina, a svi znamo što je radio tijekom 1991. godine u gradu Vukovaru. Osuđeni ratni zločinac" – rekao je Franjo Šoljić, branitelj Vukovara.

"Ja ne znam što radi taj veleposlanik, kako ministarstvo vanjskih poslova ne reagira na to.  To meni nije jasno. Ipak, oni imaju svoju obvezu, zakon po kojem se moraju ponašati i štititi interese hrvatske države"  – pita Danijel Rehak iz Hrvatskog društva logoraša srpskih koncentracijskih logora.

Ratni zločinac kao komentator rata u Ukrajini

Šoljić i Rehak komentirali su skandaloznu uredničku politiku jedne srpske televizije koja ima dopuštenje za emitiranje na nacionalnoj frekvenciji, a koja redovito kao komentatora rata u Ukrajini zove Veselina Šljivančanina, osuđenog za ratne zločine u Vukovaru.

Šljivančanin tako u televizijskom prijenosu ima priliku ponavljati svoje velikosrpske teze pred širokom publikom. On tvrdi da ruski ratni zločini u Ukrajini ne postoje, izmislio ih je Zapad. Tvrdi da su na isti način izmišljeni i srpski zločini u Domovinskom ratu.

Dnevnik.hr pitao je Gordana Grlića Radmana, ministra vanjskih poslova zašto veleposlanik Republike Hrvatske Hidajet Biščević ništa ne poduzima, ali ministar vanjskih poslova Gordan Grlić Radman izbjegava odgovor. U zamjenu nudi općenitu osudu.

Što o svemu misli Milorad Pupovac

"Nakon pada Vukovara, počinjeni su brojni zločini i svi oni koji govore u Srbiji ovako iskrivljuju povijest, upravo su Srbi počinili zločine na hrvatskom teritoriju, a neki su i osuđeni za ratne zločine", rekao je Grlić Radman.

Na upit predstavnicima Srba u Hrvatskoj kako doživljavaju ovakve ispade Šljivančanina, odnosno izostanak reakcije u Srbiji, kažu da ga je najbolje ignorirati.

"One koji, bez obzira gdje to bilo, ne uviđaju opasnost toga rata po naš prostor, a mogu i žele dolijevati ulje na vatru, te ljude ne bi trebalo pripuštati u javni prostor", smatra Milorad Pupovac.

Milanović bez komentara

Predsjednik Republike Zoran Milanović, koji boravi u Švicarskoj i nerijetko je bio kritičan upravo prema radu hrvatskoga veleposlanika u Srbiji Hide Biščevića, u četvrtak nije našao vremena za komentar ovog događaja.

Biščević o Žigmanovu

Kako smo ranije pisali, Hidajet Biščević imao je nekoliko spornih poteza. Između ostaloga nedavno je ustvrdio da "Hrvati u Srbiji ne trebaju 'ego-etnobiznis', već aktivno i odgovorno vodstvo".

Biščević je također dodao da hrvatskoj zajednici "treba vodstvo koje neće "zarađivati na zavadama" s Beogradom. Treba vodstvo koje neće s jedne strane javno hvaliti hrvatsku politiku spram ovdašnje manjine, a istodobno koketirati s dijelom hrvatske oporbe".

Biščević je nadalje optužio vodstvo Hrvata u Vojvodini na čelu s Tomislavom Žigmanovom za financijsku korupciju, nesposobnost te postavio pitanje njihove legitimnosti kao predstavnika Hrvata s obzirom na skupljeni broj potpisa za izlazak na izbore.

Meho Krljic

Ova priča sa žitom iz robnih rezervi je sjajan primer za nivo korupcije u državnoj upravi i sa njom povezanim strukturama u ovoj zemlji:
Rodoljub Šabić

https://pescanik.net/glodari-u-akciji/

QuotePrivatni partneri u čijim prostorima je Direkcija za robne rezerve skladištila državne robne rezerve i veoma dobro plaćala za to, predavali su falsifikovane papire kao dokaz da poseduju daleko, čak i višestruko veći skladišni prostor od onog kojim su zaista raspolagali. Nesavesni predstavnici države su prihvatali takve papire. Država je davala na čuvanje velike količine žita i za čuvanje plaćala veliku naknadu, a stvarno je skladišteno višestruko manje žita. A ono koje nije uskladišteno se prodavalo, na tome se dobro zarađivalo, a zarada se ulagala u druge poslove.

(...)

Sticajem okolnosti, postupajući tada kao Poverenik za informacije po žalbama novinara kojima su od nadležnih bile uskraćivane informacije, bio sam u prilici da vidim da je u aktu Direkcije za robne rezerve koji je uređivao pitanja kontrole bilo predviđeno da posebno Odeljenje za skladišta organizuje neposredne kontrole skladišta i to najmanje dva puta godišnje i o tome podnosi izveštaj. Ali i da vidim da u drugom relevantnom aktu, onom o sistematizaciji, za obavljanje poslova neposredne kontrole nije predviđen niko. Kontrola je postojala samo na papiru, a stvarno je nije bilo.

(...)

Bizaran ali ilustrativan primer je slučaj preduzeća Rističević Company protiv kog je Direkcija za robne rezerve tada podnela prijavu zbog sumnje da, iako je za to primalo veliku mesečnu naknadu, nije skladištilo 3.420 tona žita već ih je preprodalo i falsifikovalo sertifikat kojim se potvrđuje skladištenje. Slučaj je markantan jer je vlasnica preduzeća supruga narodnog poslanika, istaknutog predstavnika vladajuće koalicije, posebno poznatog po prostačkom vređanju oponenata vlasti. Ona na volšeban način duže od decenije uspešno izbegava brojna suđenja za pomenuti, ali i brojne druge delikte. Postupci se prekidaju, postupci prema njoj se odvajaju od postupaka prema sučesnicima, pa oni nekako i budu osuđeni, makar i na smešno blage kazne, ali postupci protiv nje traju u nedogled. A suprug je u međuvremenu učvrstio, čak i popravio pozicije u nomenklaturi vlasti pa je, pored ostalog, koliko god to zvučalo ironično ili cinično, bio i predsednik skupštinskog Odbora za poljoprivredu.

Meho Krljic

Vidim Cripple ovo deli po tviteru a kao stvoreno je da se i Sagita od srca nasmeje našim naravima:

Radnik leskovačke ,,Pijace" sa lažnom diplomom: Direktor je to znao pune dve godine i ćutao

QuoteU rešenju o otkazu piše da mi je uručen zbog falsifikovanja diplome. Ja sam imao izvesnih problema 2019. godine, ali mi je zbog tog slučaja odloženo krivično gonjenje. Stojković je imenovan za direktora 2020. godine i ja sam mu odmah ukazao na taj problem, zahtevao da mi se smanji plata i da se preduzeću nadoknadim štetu. Ja nisam ni znao da je diploma lažna. Dobio sam je na poklon od svog pokojnog oca. Stojković je sve to znao još pre dve godine, ali nije hteo da reaguje i sve je odlagao.

Onaj stari Sendmen

Meho Krljic

Ljupki su ovi naprednjački disidenti:

Truman

Quote from: Meho Krljic on 29-04-2022, 11:01:31
Ljupki su ovi naprednjački disidenti:

Sve potpisujem. Šormaza za predsednika!
Ja da valjam ne bih bio ovde.

Petronije

Zašto da se nacionalizuje NIS Trumane, da bi se otvorila nova radna mesta za članove stranke?

Sent from my SM-A715F using Tapatalk

Arm the Homeless

Aco Popara Zver

pa realno ako urade preostala 4 zadatka NIS će i najlakše sprovesti...

al ovaj Šorgmaz ajd što zastupa te stavove no kad ga vidim na TV baš je antipatičan

možda su ga zato i stavili ispred SNS, ko Šešelj što je pro-ruski da niko nikad ne pomisli da se okreće Rusiji

Petronije

Pa ne, nije to pitanje, već me zanima zašto bi neko želeo da se nacionalizuje NIS a da nema apsolutno nikakve direktne koristi od toga?

Arm the Homeless

Aco Popara Zver

Truman je potpiso sve, ne isključivo to, njemu je to dio većeg paketa

Šormaz i hoće nacionalizaciju jer se time uklanjaju Rusi iz NIS-a a pokriva glasačka mašinerija SNS pride

građani bi to lakše prihvatili (državni poso) nego da se to sad proda nekim Holanđanima, što bi vjerovatno se kasnije i desilo

Petronije

A jbt Bato od tebe bih ovakvu površnost najmanje očekivao. Ako je napisao da potpisuje sve, znači da je pročitao svaku stavku i sa svakom se slaže, takođe se podrazumeva da je o svakoj razmislio pre nego što ih je "potpisao". Želeo bih da znam zašto bi neko ko nema nikakve veze sa NIS -om želeo nacionalizaciju te firme, ostalo jok. Eto. Stvarno me zanima odgovor, jer me je pogodilo lično iz više razloga, objasniću nije problem, ali prvi sam pitao.

Arm the Homeless

Onaj stari Sendmen

Petronije, u principu bi trebalo da bude dovoljno i 1. Ali neće, iz razloga što Srbija nema nikakvu drugu naftnu infrastrukturu osim te NIS-ove. Kad se rusi stopiraju uvođenjem sankcija, šta Srbija da uradi, dok čeka da Gasprom propadne i nekom drugom proda NIS? Srbiji treba infrastruktura, gasovod, pumpe, i sl.

Iskreno govoreći, u govnima smo ako se to desi, jer je svaka nacionalizacija loša, to su zvanično radili samo komunisti, dok je mnogo bolje ovo što su radili Hrvati, otimali imovinu koristeći razne zakone usmerene protiv onih kojima imovinu treba otimati, bez zvaničnog objavljivanja nacionalizacije. Nacionalizacija podrazumeva da se u nekom trenutku može desiti i denacionalizacija.

Truman

Quote from: Petronije on 29-04-2022, 18:32:47
Zašto da se nacionalizuje NIS Trumane, da bi se otvorila nova radna mesta za članove stranke?

Da bismo eliminisali ruski uticaj i rizik da zbog Rusa ostanemo bez nafte. Nema naznaka da će se situacija između Evrope i Rusije smiriti. Takođe, nije loše strateške resurse držati u svojim rukama. Ja sam prvi za tržišnu ekonomiju ali postoje izuzeci. Takođe. podržavam i sankcije Rusiji jer smatram da je u srpskom interesu da se što pre raskantamo sa njima i integrišemo u Zapad.

Aco Popara Zver

Quote from: Petronije on 29-04-2022, 21:31:36
A jbt Bato od tebe bih ovakvu površnost najmanje očekivao. Ako je napisao da potpisuje sve, znači da je pročitao svaku stavku i sa svakom se slaže, takođe se podrazumeva da je o svakoj razmislio pre nego što ih je "potpisao". Želeo bih da znam zašto bi neko ko nema nikakve veze sa NIS -om želeo nacionalizaciju te firme, ostalo jok. Eto. Stvarno me zanima odgovor, jer me je pogodilo lično iz više razloga, objasniću nije problem, ali prvi sam pitao.

Čoek ti lijepo kaže da podržava sve. Sve znači preostale 4 stavke su bitnije, korisnije i vrijede više no SNS šteta od nacionalizacije NIS. Tako ja skontah.
Tebe to možda lično pogađa ali iz Trumanove perspektive daje se dupe pa NIS tu jedva je dlaka na dupetu.

Aco Popara Zver

Quote from: Truman on 29-04-2022, 22:31:11
Da bismo eliminisali ruski uticaj i rizik da zbog Rusa ostanemo bez nafte. Nema naznaka da će se situacija između Evrope i Rusije smiriti. Takođe, nije loše strateške resurse držati u svojim rukama. Ja sam prvi za tržišnu ekonomiju ali postoje izuzeci. Takođe. podržavam i sankcije Rusiji jer smatram da je u srpskom interesu da se što pre raskantamo sa njima i integrišemo u Zapad.

Čisto da se ipak reaguje na ovaj neoliberalizam.

Dakle raskantavanje sa trenutnim ruskim vlasnikom nije tržišna ekonomija al postoje izuzeci. U redu, ali ni integrisanje u Zapad nije tržišna ekonomija.

Tako da, na kraju krajeva, Truki ti uopšte nisi za tržišnu ekonomiju, ne obmanjuj javnost ;)

Palmer

Национализоавти НИС, основати фонд преко баре, откупити НИС преко тог фонда, ослободити тржиште, и после препродати другом фонду. Биће радних места. Трумена ако не тролујеш тешка си катабаза.

Мислим разумем да си радио у неким корпоративним системима, и да се ложиш на слободна тржишта, продајне таргете, СВОТ анализе, љуцке ресурсе, и цео тај клеси неолиберални систем стварања потреба и вожњицу кад су твоји таргети и нето профити јачи од конкуренције. Ја ти саветујем ако 'оћеш профит већи пређи на криптовалуте, тамо је чудовишан неолиберализам и профит пута 5, 10, 100 или 1000. За додатне инфорамције - инбокс.

Petronije

Trumane, evo sad ću da ti objasnim kako stoje stvari. Da bi mogao da imaš gotove naftne derivate, dizel, benzin, kerozin, tng, moraš da ih dobiješ iz sirovine, tj. sirove nafte. To se zove prerada, ili refining, i zato se mesto gde se to dešava zove rafinerija. Da bi uopšte mogao efikasno da prerađuješ naftu, moraš da imaš tehnologiju i da budeš konkurentan na tržištu, ili u prevodu, moraš da izvučeš iz sirove nafte što više "belih" derivata, gore navedenih. Što savremenija tehnologija, to više para iz sirove nafte. Kada je NIS prodat Gazpromu, bio je u statusu krave muzare, da ne ulazim sad u detalje. Ulaganja minimalna, tehnologija zastarela, pare se ispumpavaju na raznorazne načine na sve strane. Pritom, procesna industrija je jedan izuzetno kompleksan sistem, daleko kompleksniji od recimo EPSa koji ova vlast vodi u sigurnu propast. Gazprom je samo u pančevačku rafineriju u poslednjih 12 godina uložio blizu milijardu eura, i napravio jedan sistem koji funkcioniše. Nisam nikakav rusofil, niti podržavam rasprodaju nacionalnih resursa, ali NIS bi i bez SNSa zasigurno propao, a sa nekim Grčićem na čelu, pa, u najmanju ruku bi  izazvali neku ekološku katastrofu i digli pola Pančeva u vazduh.

Jasno je da Gazprom ima računicu, to je kompanija, imaju sirovu naftu, prerađuju je u Pančevu, plasiraju gotov proizvod ovde i zarađuju pare. Ali to uspešno mogu da rade oni, ili neka druga strana kompanija. To što ti podržavaš nacionalizaciju NISa, radiš ili iz neznanja, ili iz mržnje prema Rusiji. I to je legitimno, ali onda tako i napiši, nemoj mi tu veličati neke psihove abortuse pod izgovorom patriotizma. Ili priznaj da si se učlanio u stranku i ciljaš neko mesto u NISu. [emoji16]

Arm the Homeless

Truman

Quote from: Petronije on 29-04-2022, 23:08:51
Trumane, evo sad ću da ti objasnim kako stoje stvari. Da bi mogao da imaš gotove naftne derivate, dizel, benzin, kerozin, tng, moraš da ih dobiješ iz sirovine, tj. sirove nafte. To se zove prerada, ili refining, i zato se mesto gde se to dešava zove rafinerija. Da bi uopšte mogao efikasno da prerađuješ naftu, moraš da imaš tehnologiju i da budeš konkurentan na tržištu, ili u prevodu, moraš da izvučeš iz sirove nafte što više "belih" derivata, gore navedenih. Što savremenija tehnologija, to više para iz sirove nafte. Kada je NIS prodat Gazpromu, bio je u statusu krave muzare, da ne ulazim sad u detalje. Ulaganja minimalna, tehnologija zastarela, pare se ispumpavaju na raznorazne načine na sve strane. Pritom, procesna industrija je jedan izuzetno kompleksan sistem, daleko kompleksniji od recimo EPSa koji ova vlast vodi u sigurnu propast. Gazprom je samo u pančevačku rafineriju u poslednjih 12 godina uložio blizu milijardu eura, i napravio jedan sistem koji funkcioniše. Nisam nikakav rusofil, niti podržavam rasprodaju nacionalnih resursa, ali NIS bi i bez SNSa zasigurno propao, a sa nekim Grčićem na čelu, pa, u najmanju ruku bi  izazvali neku ekološku katastrofu i digli pola Pančeva u vazduh.

Jasno je da Gazprom ima računicu, to je kompanija, imaju sirovu naftu, prerađuju je u Pančevu, plasiraju gotov proizvod ovde i zarađuju pare. Ali to uspešno mogu da rade oni, ili neka druga strana kompanija. To što ti podržavaš nacionalizaciju NISa, radiš ili iz neznanja, ili iz mržnje prema Rusiji. I to je legitimno, ali onda tako i napiši, nemoj mi tu veličati neke psihove abortuse pod izgovorom patriotizma. Ili priznaj da si se učlanio u stranku i ciljaš neko mesto u NISu.

Žao mi je Petronije ali nećemo se strateški složiti bez obzira na tvoje kompetencije. Prvo korak apsolutno mora biti nacionalizacija da bi se pobeglo od Rusa. Pratiš valjda vesti i vidiš da će EUropljani uskoro da uvedu zabranu za uvoz ruske nafte. Nacionalizacija je neophodna prosto zato što Rusi ne žele da nam prodaju njihov udeo. Nakon toga, u idealnom scenariju ako se vlast promeni i dođe neko koliko toliko normalan može da ostane u našem vlasništvu, a ako SNS ostane nek ga utrape slobodno nekom drugom. Ali ostaviti ga Rusima je kao držati vruć krompir u rukama. Ti ćeš se opeći a ne Putin.
A kada je reč o temi državnog vlasništva Telekom i EPS moraju da ostanu naši koliko god da napredni kraduckaju.

Truman

Quote from: Labudan on 29-04-2022, 22:50:16
Quote from: Truman on 29-04-2022, 22:31:11

Čisto da se ipak reaguje na ovaj neoliberalizam.

Dakle raskantavanje sa trenutnim ruskim vlasnikom nije tržišna ekonomija al postoje izuzeci. U redu, ali ni integrisanje u Zapad nije tržišna ekonomija.

Tako da, na kraju krajeva, Truki ti uopšte nisi za tržišnu ekonomiju, ne obmanjuj javnost ;)

još jedan baticizam, čista demagogija i prodavanje snake oila što bi rekli naši prijatelji Ameri.