• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

SERBIA TODAY

Started by Ghoul, 20-12-2007, 17:12:00

Previous topic - Next topic

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

Aco Popara Zver

Quote from: Black swan on 29-05-2022, 22:45:39
A ne zelim racune po 800 maraka mjesecno

što griješ 200 kvadrata buržujčino

bi li ljubio Dodiku skute za jeftin plin? :D
šta će mi bogatstvo i svecka slava sva kada mora umreti lepa Nirdala

Truba

Losa izolacija prazna zgrada puse stolarija
Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

Aco Popara Zver

puše stolarija jer imaš 15 prozora na 200 kvadrata :)

eto Petronije, počeli čak i (bosanski) Hrvati da vole Vučića!

Onaj stari Sendmen

Vučić je više sistem nego ličnost.

Pratim njegovu genezu još sa mašinskog fakulteta 90-tih. Tamo je student prodekan tada bio Dragan Đilas, pa su opet Vučić i radikali imali više fanova među zapaženim studentima i asistentima. Njihovo rivalstvo seže još od tada.

Reći da Vučića vole glupi je jednostavno promašeno. Kao što sam gore napisao, glupi ljudi su ljudi na lošim fizičkim poslovima, a to je kod nas u deficitu. Kod nas takvi odlaze da rade u Nemačku, a uvozimo Sirijce i migrante. Srbija nema dovoljno glupih ljudi za najteže poslove, a tvrdimo da su glupi problem.

Običan penzos koji prati bilo šta na TV je vrbovan, tj. postaje deo Vučićevog sistema kroz Vučićeve non stop drame oko svakakvih gluposti, gde je glavni pritajeni kontekst da se od svakog člana sekte očekuje da je aktivan i doprinese kroz glasanje.

To je sistem, nalik fašizmu. U formi nekakvog bolesnog rijalitija, uvrnute video igre uživo. Gde Vučić non stop iskače iz frižidera i javno vodi ljubav s svojim oduševljenim obožavateljima. Koje mi možemo smatrati da su glupi, ali realno su obični, prosečni ili čak nadprosečni. Svuda oko nas.
Sve je više dokaza da su Pravoslavlje izmislili Hrvati da zajebu Srbe!!

Petronije

Za mene su glupi.

Sent from my SM-A715F using Tapatalk

Arm the Homeless

Truba

Moram biti objektivan valjao nam je vise puta
Konkretno kad nismo trebali imati plina 24 sata zbog kvara u bugarskoj on je pogurao...nije morao

Vakcine...mnogo je pomogao...pa gorazde mu se obracalo s apelima za pomoc...gorazde...i danas u okruzenju

Konkretni mali potezi koji pomazu obicnom covjeku...znam da su to mrvice ali mnogo znace...

I sad taj izvoz psenice...pa rezerve...
Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

Meho Krljic

Bogami, vidim ja da će pred sledeće izbore i Komi da dobije pravo glasa u Srbiji  :lol:

Onaj stari Sendmen

Komi da promeni nick u hipnotiziran.

mac

Komiran, hipnotiziran, isto mu je to...

Aco Popara Zver

Meho Krljic

Evo sad spremam ručak i slušam Dnevnik RT Vojvodine pa pominju da su na današnji dan pre trideset godina uvedene sankcije SRJ zbog masakra na Markalama koji su "navodno" počinili Srbi iako je već u Avgustu britanska štampa objavila "tajni izveštaj UN iz koga se vidi da su ovo organizovale muslimanske vlasti da bi optužile srpsku stranu". Jebote, koji nivo geslajtinga sa Javnog servisa o stvarima koje su mnogo davno razrešene i dokazane. Mali će nam zatvori biti kada sklonimo ovog Komijevog Vučića....

mac

Šta je prethodna demokratska vlast učinila po pitanju Markala?

Onaj stari Sendmen

Quote from: Meho Krljic on 30-05-2022, 18:19:31
Jebote, koji nivo geslajtinga sa Javnog servisa o stvarima koje su mnogo davno razrešene i dokazane.

Kad smo to ikad čuli od javnog servisa da su razrešene i dokazane? Naprotiv, večno se govori i ubeđuje narod da nisu. A oni koji su dužni da kažu da je to laž, tipa nvo, opozicije ćute.

I šta je onda istina? Očigledno, jedina istina u Srbiji jeste da to nije razrešeno i dokazano, i da niko nema snage da tvrdi drugačije niti progura drugu istinu.

Meho Krljic

Pa, da, tragedija.

Nije da presuda Karadžiću tu ne ide u mnogo detalja:

https://www.icty.org/x/cases/karadzic/tjug/en/160324_judgement.pdf

Onaj stari Sendmen

Ma, verujem ja tebi, što daješ dokaze? Svašta.

Nego, meni se i dalje čini kako mi živimo u onom skeču Kabarea Laneta Gutovića iz '90tih:

"Istina o Srbiji."

Kao, sve čekamo da se sazna prava istina o Srbiji, samo što nije. Evo, i dan danas, trideset godina kasnije i dalje čekamo tu pravu istinu o Srbiji, da smo nevini kao dečja guza. Čekamo je kao Godoa. Britanska štampa objavila. Rekao Dik Marti. Pitanje je bukvalno dana kad će maske pasti i sve se saznati...

A Lane je i tada znao da smo tek najebali ako se ikad otkrije ta "prava istina o Srbiji". Pokoj mu duši.

Meho Krljic

Ma taj link ostavljam  jer je to najsvežiji pregled dokaznog materijala i diskusija koje su vođene na sudu pa da ljudi ne traže sami, znam da ne treba tebi da ga nudim, to je više za silent majority.

I, ovo što kažeš je tačno a kako i Mac primećuje, nismo se mi polomili ni sa prošlim režimima da ukažemo na to kako se sudilo i sa kakvim dokazima...

Onaj stari Sendmen

Radi čovek... a ne mora, što bi rekao Komi!

Meho Krljic

BTW, da se ispravim, zahvaljujući Trumanu shvatio sam da gore pričam o masakru u ulici Vase Miskina a dajem linkove koji govore o Markalama 1994. godine. Za ovo o čemu zapravo pričamo, ima ovaj zapisnik sa suđenja Mladiću:

https://archives.lib.uconn.edu/islandora/object/20009%3ATRS11290R2000478012#page/1/mode/2up

Onaj stari Sendmen

Ja ne mogu ovo da pročitam, mnogo mi je sitno. Može li ukratko, za nas s jeftinijim ulaznicama?

Ima li veze sa ovim što piše na Wikipediji? Missim, ko još veruje Wikipediji, ali opet... prilično je šokantno, ako je istina...

QuoteTužilaštvo u Hagu povuklo je iz predmeta optužnicu, u procesu suđenja generalu Vojske Republike Srpske Ratku Mladiću kao i prvom predsjedniku Republike Srpske Radovanu Karadžiću, u kojoj se navodi da napad u Ulici Vase Miskina nisu izvele srpske snage, odnosno da granatiranje nije izvršeno sa srpskih položaja.

Međutim, iako ovaj zločin ima izuzetnu težinu jer je bio direktan povod za uvođenje sankcija tadašnjoj Jugoslaviji, nakon poteza tužioca koji govori da napad nisu izvele srpske snage, Međunarodni sud u Hagu nije sprovodio dalju istragu o ovom zločinu, kako bi se pronašli istinski krivci i nalogodavci.

Truman

Quote from: dark horse on 30-05-2022, 20:09:14

"Istina o Srbiji."

Kao, sve čekamo da se sazna prava istina o Srbiji, samo što nije. Evo, i dan danas, trideset godina kasnije i dalje čekamo tu pravu istinu o Srbiji, da smo nevini kao dečja guza. Čekamo je kao Godoa. Britanska štampa objavila. Rekao Dik Marti. Pitanje je bukvalno dana kad će maske pasti i sve se saznati...

A Lane je i tada znao da smo tek najebali ako se ikad otkrije ta "prava istina o Srbiji". Pokoj mu duši.
I meni se ovo čini.
Ja da valjam ne bih bio ovde.

Aco Popara Zver

Quote from: Meho Krljic on 30-05-2022, 22:24:28
BTW, da se ispravim, zahvaljujući Trumanu shvatio sam da gore pričam o masakru u ulici Vase Miskina a dajem linkove koji govore o Markalama 1994. godine.

i šta si na kraju sa Trumanom skonto, jel RTS geslajtuje i jesu li opravdano uvedene sankcije?

Palmer

Ова сагита пуна другосрбијанштине и комуњара. Катабазица. Иначе срећа да сам у НВО па знам како функционишу грантови и филозофија "ако ниси наши немаш јасно исказане ставове као ми", пара нема за пројекте па макар и хтео стварно нешто да урадиш за заједницу. Покењам вам се на ту "слободу" демократију и позивање на Маркале и све што радите чак и на овој јадној сагити. Лицемерни тоталитаризам неолиберала. Дик Марти да ми донесе истину неће сигурно..

12

mozda su ucenjeni

Palmer

Можда су само мождане катабазе. Ја само овде и на твитеру сретох људе који причају да се садашње политичко стање и одлуке не тумаче на основу прошлости. Ништа циклуси Шпенглер, ништа Тојнби, ништа разум и логика, ал' рока се по тастатури и кења по Србији за све паре, а да су урадили нешто за ову земљу то већ мало теже...

Truba

Quote from: Meho Krljic on 30-05-2022, 17:21:49
Bogami, vidim ja da će pred sledeće izbore i Komi da dobije pravo glasa u Srbiji  :lol:
Ti si strani placenik

Truba

Quote from: dark horse on 30-05-2022, 21:28:10
Radi čovek... a ne mora, što bi rekao Komi!

Ti si politicki snob i kvazielita
Prihvati realnost

Truba

Quote from: Palmer on 30-05-2022, 23:21:31
Ова сагита пуна другосрбијанштине и комуњара. Катабазица. Иначе срећа да сам у НВО па знам како функционишу грантови и филозофија "ако ниси наши немаш јасно исказане ставове као ми", пара нема за пројекте па макар и хтео стварно нешто да урадиш за заједницу. Покењам вам се на ту "слободу" демократију и позивање на Маркале и све што радите чак и на овој јадној сагити. Лицемерни тоталитаризам неолиберала. Дик Марти да ми донесе истину неће сигурно..
Sve teze i teze citam cErilicu hvala nebesima
Pogotovo imena i nazive

Truba

Quote from: mac on 30-05-2022, 17:31:08
Komiran, hipnotiziran, isto mu je to...
Jesi ti ono neki programer
Za vas zasigurno nije nijedna stranka niti planeta

Palmer

Quote from: Black swan on 31-05-2022, 00:49:41
Quote from: Palmer on 30-05-2022, 23:21:31
Sve teze i teze citam cErilicu hvala nebesima
Pogotovo imena i nazive

12

skoro pa trout mask replica

džin tonik

palmo, khm, s tim "osecajom za lepo", mislim, znas, aktualno haraju one neke majmunske boginje... samo kazem.

ljudi, ozbiljno. jel se ovaj sad zajebava, svjesno stavio provokaciju za cirilicare iz kruga europrajdera kao neki fazon ili je stvarno ovo istakao kao, ne znam, osnovu zbog cega voli cirilicu?

Palmer

Е да и усташе сам заборавио. Ово бре ко нека Југославија му дође ова сагита, Знак Твитера.

Palmer

Quote from: džin tonik on 31-05-2022, 01:21:49
palmo, khm, s tim "osecajom za lepo", mislim, znas, aktualno haraju one neke majmunske boginje... samo kazem.

ljudi, ozbiljno. jel se ovaj sad zajebava, svjesno stavio provokaciju za cirilicare iz kruga europrajdera kao neki fazon ili je stvarno ovo istakao kao, ne znam, osnovu zbog cega voli cirilicu?

Чек је л' ти то питаш јер не можеш да закључиш да ли тролујем или само признајеш пред свима скрушено да ниси баш најпаметнији? или оба?

džin tonik

ali, ali, koga ti trolujes, zaboga? sebe? sebe trolujes? pa, pa, super, mislim, ja sigurno nemam nista protiv.

Palmer

Quote from: džin tonik on 31-05-2022, 01:30:40
ali, ali, koga ti trolujes, zaboga? sebe? sebe trolujes? pa, pa, super, mislim, ja sigurno nemam nista protiv.

Бот, не наседај.

12

hah, pazi kad tonik upita, 'sebe?', pa onda, kao da je nedovoljno bilo, to prosiri na 'sebe trolujes?'. koliko istancane tetaralnosti. a i ono 'pa' , pa odmah posle toga jos jedno 'pa', da se to 'pa' toliko naglasi, do neizdrzljivosti gotovo. jos odzvanja u usima

Onaj stari Sendmen

Ajme... džarneš malo po istini o Srbiji i Palmer se odmah prospe po čitavoj Sagiti...  :cry:

Evo, nećemo više, obećavam. Ćutaćemo još 30 godina.

12

mozda je i pomisao da poznajemo istinu i da smo nosioci iste malcice pretencioznost
a i ovaj palmer, umesto da se lepo izvini coveku sto je pisao cirilicom, on ga jos naziva botom

Meho Krljic

Quote from: Labudan on 30-05-2022, 23:11:06
Quote from: Meho Krljic on 30-05-2022, 22:24:28
BTW, da se ispravim, zahvaljujući Trumanu shvatio sam da gore pričam o masakru u ulici Vase Miskina a dajem linkove koji govore o Markalama 1994. godine.

i šta si na kraju sa Trumanom skonto, jel RTS geslajtuje i jesu li opravdano uvedene sankcije?

Ma, zna se da ja nisam neki sankcionaš, imamo iskustvo iz prve ruke koji su njihovi efekti.

Ali RTS besno geslajtuje, naravno. Evo izvadaka iz dokumenta koji je mnogo sitan za telefon apparently:

For this shelling, the Defence relies on former SRK member Bukva
4     in paragraph 1869, whose claims about the Vase Miskina shelling were
5     based on intelligence from some unknown source that the BiH authorities
6     staged the event by planting an explosive device.  This planted device
7     theory, which has no support, is then contradicted and not relied upon
8     five pages later in the Defence brief where the Defence states in
9     paragraph 1891 that the explosion "could only have been" caused by an
10     incoming projectile.  In this later discussion, the Defence abandons its
11     previous explosive device theory.  They instead rely on the content of
12     Zorica Subotic's report and her twisted attempt to place almost all of
13     the firing positions within ABiH territory based upon an almost vertical
14     angle of descent of 83 or 84 degrees.
15             This discussion completely ignores what happened during her
16     testimony in court.  With respect to the Vase Miskina shelling, Subotic's
17     opinion was exposed at pages 39597 to 39602 through her admission that
18     her co-author intentionally altered a photo from the investigative file.
19     This was done in order to make the crater appear like an almost perfectly
20     spherical shape, consistent with a high incoming angle.
21             Her claim that there was no on-site investigation at the time,
22     which was repeated in paragraph 1899 of the Defence brief, was wrong.
23     The official investigation report admitted as part of D1243 unmistakably
24     states that an on-site investigation of the crater was done shortly after
25     the shelling.  This same investigation report, which Subotic indicated

1     she knew about but nevertheless did not reference as part of her opinion
2     in D2117, undermined her vertical firing theory and showed that the
3     firing points came from a greater distance.  Eventually, at page 39609,
4     Subotic conceded that the angle of descent was much lower than the
5     83 degrees she tried to initially sell to this Chamber.

(...)

21             In reference to D1243, the same investigation report, which
22     Subotic indicated she knew about but nevertheless did not reference as
23     part of her opinion in D2117, undermined her vertical theory and showed
24     that the firing points came from a greater distance.  Eventually at page
25     39609, Subotic conceded that the angle of descent was much lower than the

1     83 degrees that she originally presented to this Chamber.  The Defence
2     brief relies on Subotic's report as if none of this ever happened.
3             Subotic's vertical firing theory, which would have also required
4     the shot to have been fired in close proximity to the point of impact, is
5     also undermined by the fact that the surviving witnesses who were waiting
6     in the bread queue did not hear an outgoing round before the shell
7     impacted.  This can also be found in Exhibit D1243.
8             In paragraph 1897 of its brief, the Defence discusses the
9     intercept related to the Vase Miskina shelling and how it was against
10     Mladic's orders, but they fail to mention the part where Gagovic is
11     informed of the shelling coming from his own SRK forces on Trebevic and
12     where he states in response:  "Who the fuck is firing from up there?"

They also do not mention Exhibit P4359, Mladic's 27 May order
14     telling all units to be ready to open fire but giving no order to fire
15     during ongoing negotiations related to the barracks evacuations that day.
16     As further detailed in paragraphs 925 to 932 of the Prosecution's brief,
17     Mladic then did order the SRK to carry out a city-wide bombardment of
18     Sarajevo the next day.  If anything, this intercept demonstrates how
19     Mladic was central for the approval of all aspects of SRK's mortar use,
20     all the way down to the firing of 82-millimetre mortars.
21             Anyway, with respect to the Vase Miskina shelling, the shell that
22     landed on Vase Miskina Street on 27 May came from the SRK and it was not
23     part of some grand conspiracy or the ABiH launching a shell straight into
24     the air so it could fall on themselves.

Ili, ako je sve  to suviše dosadno, evo naprosto presude:

https://ucr.irmct.org/LegalRef/CMSDocStore/Public/BCS/Judgement/NotIndexable/IT-09-92/JUD275R0000636711.pdf

Počnete od strane 606 (1123 po paginaciji samog dokumenta) pa dokle stignete, ali zaključak je, kao što svi osim RTS-a znaju

2172. U svjetlu gore navedenog, Pretresno vijeće odbija argumente odbrane u vezi s
ovim incidentom kao neosnovane.
2173. Na osnovu gore navedenog, Pretresno vijeće konstatuje da je 27. maja 1992.
granata pala na Ulicu Vase Miskina u Sarajevu. Poginulo je najmanje deset osoba, a
ranjeno ih je najmanje 100, i među njima su bile dvije maloljetne osobe. Sve žrtve su
bile civili, a područje na koje je pala granata nije korišteno u vojne svrhe. U trenutku
kad je granata pala, neke od žrtava su stajale u redu za hljeb. Na osnovu tog što je
granata ispaljena s Trebevića, koji je bio pod kontrolom SRK-a, Pretresno vijeće
konstatuje da ju je ispalio pripadnik SRK-a. Pretresno vijeće će dalje razmotriti ovaj
incident u vezi s tačkama 5, 6, 9 i 10 Optužnice u poglavlju 8 dolje.

džin tonik

Bivši časnik tzv. 'Vojske Krajine' tvrdio: 'Kolonu Srba u Oluji bombardirao je MIG JNA'

Quote(...)

"Zašto se desio i onaj avion na žalosnoj Petrovačkoj cesti? Taj avion je imao oznaku – zvijezdu petokraku. JNA. Neću reći čiji je avion, nisam siguran, ali ono što sam siguran sada kažem: Da je taj avion poletio negdje iz Hrvatske, ne vjerujem baš da bi nosio zvijezdu petokraku. Ponovit ću još jednom: taj avion je imao zvijezdu petokraku, jugoslavensku zastavu i pisalo je na njemu: JNA. Avion koji se našao na Petrovačkoj cesti." – rekao je Bjegović tada u emisiji.

Onaj stari Sendmen

Quote from: Meho Krljic on 31-05-2022, 06:28:11
Na osnovu tog što je granata ispaljena s Trebevića, koji je bio pod kontrolom SRK-a, Pretresno vijeće
konstatuje da ju je ispalio pripadnik SRK-a.

Dakle, klasična false flag operacija, koja je zataškana čim je istina pretila da izbije na videlo, kao što tvrdi Wikipedia.

Quote from: 12 on 31-05-2022, 01:58:11
mozda je i pomisao da poznajemo istinu i da smo nosioci iste malcice pretencioznost

Praviti se i da ne znamo šta se dogodilo, dečje odricanje odgovornosti je i koren novog zla, novih ratova koji su možda već i počeli.
Pretenciozno, nego šta. Da ne bi bili mnogo pretenciozni, najbolje da pustimo Vučića da priča za nas, najbolje o budućoj istini koja ima najmanji koncenzus u regionu, da buduće vojno dejstvo bude što šireg obima. Treba ipak našu buduću istinu dokazati svima validnim bojevim argumentima, jelte. Naša istina je, ipak, najistinitija.

Truba

Meho Krljic

Trebalo bi da se pre svega pojedemo zbog toga što Republička izborna komisija još nije saopštila konačne rezultate ni predsedničkih ni parlamentarnih izbora, evo, skoro dva meseca nakon tih izbora. Ali nije da do sada nismo znali da nam institucije ne rade.

Petronije

Evo. Idol opozicije, heroj, čovek koji trpi svakodnevnu torturu, a koga inače lično mrzim jednako koliko i Vučića, potvrđuje moju teoriju.

Sent from my SM-A715F using Tapatalk

Arm the Homeless

Onaj stari Sendmen

Eh, da je Milošević bio pametan kao Vučić, pa da pusti opoziciju na TV samo pred izbore, još bi vladao.

Eto, većina hipnotisanih želi da je Vučić predsednik, naravno da je sve legitimno, posebno sad kad nam je i pretplaćeni gubitnik Đilas potvrdio.

Palmer

Quote from: dark horse on 31-05-2022, 01:44:09
Ajme... džarneš malo po istini o Srbiji i Palmer se odmah prospe po čitavoj Sagiti...  :cry:

Evo, nećemo više, obećavam. Ćutaćemo još 30 godina.

Денацификација Z oska i Z naka sagite.. Јок брт, само ако је од озбиљности критике нашег друштва слушам Милана Миленковића, па и Осматрачницу, волим из других разлога и археофутуру, а ове ваше Н1 Георгијев-Дојчиновић нож у леђа флоскуле гледам као некреативно н1 троловање..

Meho Krljic

Најјаче што се Ђилас нада да ће Вучић поштовати уставна овлашћења.  :lol: Мора да су му нашли оних 619 милиона Евра кад је оборио рогове.

Aco Popara Zver

Quote from: džin tonik on 31-05-2022, 01:21:49

zole srbine pa ti to čitaš ćirilicu hahahhahahaha