• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Azija izvan horora

Started by Shozo Hirono, 05-02-2008, 12:49:48

Previous topic - Next topic

0 Members and 9 Guests are viewing this topic.

Shozo Hirono

Quote from: crippled_avenger on 29-11-2010, 22:41:49
A jel ima titlova za seriju? Vidim da je izmontiran iz serije?

serija ima hardsubed english. 20 epizoda.

crippled_avenger

Shozo, daj neke linkove za seriju na PM, molim te.
Nema potrebe da zalis me, mene je vec sram
Nema potrebe da hvalis me, dobro ja to znam

crippled_avenger

Quote from: Meho Krljic on 29-11-2010, 23:12:09
Upravo sam odgledao I Saw the Devil. Poučen Crippleovim razočarenjem, ja sam očekivao tek pitak eksploatacijski film i Woon tu isporučuje. Naravno, sve je to prilično heavy handed i glavni junak, umesto da bude ljudsko biće koje se pred našim očima pretvara u monstruma je zapravo plačipička koja samo manifestno ejpuje čudovište, ali bar je Min-sik Choi na nivou, iako je njegova uloga naglašeno stereotipna. Meni je njegova barem perverznost prijala i nije rđavo ni razrešenje iako je telegrafisano... Dok ne vidimo drugi film Hong-jina Naa, možemo da sa oprezom zaključimo da je korejski film u stagnaciji.

Upravo tako. Mislim, da mi je prvi film te vrste verovatno bih bio zadovoljniji, ali sada je prosto dosadilo gledati maltene iste kadrove koje gledamo već bezmalo deset godina. Slično kao sa muzikom kad mejnstrim uzme nešto od avangarde ili alternative i onda to zgadi svima za godinu dana. S tim što ja nisam ni slutio da mi se korejski vengeance film može tako brzo potrošiti.

Shozo Hirono

This.Man.2010.KOR.HD.XviD-LOTTE

Title: The Man From Nowhere (2010)
Year: 2010
Country: South Korea
Language: Korean
Film Genre: Action | Crime | Thriller
Subtitles: None
Director: Lee Jeong-beom
Cast: Won Bin, Kim Sae-ron, Kim Tae-hoon, Kim Hee-won, Kim Seong-oh, Lee Jong-pil
IMDB Link: http://www.imdb.com/title/tt1527788/

PLOT or SYNOPSIS
Having once done time behind bars, CHA Tae-sik now leads a quiet life. His only connection to the rest of the world is a little girl, So-mi, who lives nearby. So-mi's mother, Hyo-jeong, smuggles drugs for a drug trafficking organization and entrusts Tae-sik with the product. When the traffickers find out they kidnap both Hyo-jeong and So-mi. Mistaking Tae-sik for another mule, the brothers that lead the gang—Man-sik and Jong-sik—promise to release Hyo-jeong and So-mi if Tae-sik makes a delivery for them. Tae-sik makes the decision to face the outside world in order to rescue So-mi. However, the delivery was part of a larger plot to eliminate a rival drug ring leader, Mr. Oh, and Tae-sik is arrested. At the same time, Hyo-jeong's disemboweled body is discovered, and Tae-sik realizes that So-mi's life may also be in danger. He fights off half a dozen detectives and escapes from the police station. Now on the run, Tae-sik pursues Man-sik and Jong-sik. In the process, he discovers that their drug ring operates around kidnapped children. Stumbling upon a factory where the brothers have children's organs removed to accommodate the drugs, Tae-sik rescues one child just before surgery and becomes enraged at the prospect So-mi may already be dead. Tae-sik prepares for a battle with Man-sik and Jong-sik, putting his own life at risk...

Korean Movie 아저씨 (The Man From Nowhere. 2010) Main Trailer

tomat

odakle skidate ove azijate? vidim da su to scene ili p2p izdanja, ali ih scenereleases ili rlslog ne indeksiraju.
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics: even if you win, you're still retarded.

crippled_avenger

na bazi imena fajla možeš da ih nađeš manje više gde god hoćeš... problem je kad nam ih Shozo ne servira, mada ako znaš šta tražiš uz malo muke, ime reditelja u imdb transkripciji i sl. nađe se...

Meho Krljic

Evo mojih oficijelnih impresija o Ong Bak 3 (i o I Saw the Devil) (I o Langovom Metropolisu u najnovijoj restauriranoj verziji, ali to nema veze s Azijom).

Video sam Đavla u Metropolisu kako se moli Budi

Shozo Hirono

Elevator Trap (2009) DVDRip XviD – GiNJi

LINK...........: http://asianmediawiki.com/Elevator_Trap
Directed........: Keisuke Horibe
Cast............: Masaaki Uchino, Aimi Satsukawa, Fuyuki Moto, Takumi Saitoh...etc
Genre...........: adventure, drama, romance, science fiction
Release Date....: 10 October 2009 (Japan)
Runtime.........: 1h 45mn
Also Known As...: Akumu no Elevator
Country.........: Japan
Language........: Japanese
Subtitles.......: None

Plot Summary:

"Akumu no Elevator" takes place in a broken elevator, where three men and a woman are trapped.

Akumu no Elevator (悪夢のエレベーター ) Trailer

Shozo Hirono

Outrage.2010.DVDRip.x264.AC3-GERRY

"The Outrage" is Takeshi Kitano's first yakuza movie since 2001. The movie is said to contain a frightening level of violence.

Directed........: Takeshi Kitano
Cast............: Takeshi Kitano - Kippei Shiina - Ryo Kase - Fumiyo Kohinata - Renji Ishibashi - Hideo Nakano - Takashi Tsukamoto ...etc
Genre...........: adventure, drama, romance, science fiction
Release Date....: June 12, 2010
Runtime.........: 1h 49mn
Also Known As...: Autoreiji (Japanese)

Plot Summary:

In the Tokyo underworld, dominated by the Sanno-kai crime organization & ruled by Mr Chairman (Soichiro Kitamura), rival clans clash for power and money while temporal alliances and betrayals become indistinguishable.

Kato (Tomokazu Miura), the #2 man in the Sanno-kai group, warns regional crime boss Ikemoto (Jun Kunimura) about his increasingly friendly dealings with rival regional crime boss Murase (Renji Ishibashi). In order to appease Mr. Chairman's suspicions of any type of planned coup, Ikemoto orders Otomo (Takeshi Kitano), crime boss for the smaller Otomo group, to take action against the Murase group.

Outrage - Trailer

Meho Krljic

Jesu li se pojavili u međuvremenu titlovi za Outrage??? AAARGHHHH!!!!!!!!1

Shozo Hirono

nisu još uvek.

moja procena da ćemo čekati najviše 4-5 dana. :)

namsey

Jedva cekam da se pojavi til :)

Shozo Hirono

Trick.The.Movie.Psychic.Battle.Royale.2010.JAP.DVDRip.XviD.AC3-BAUM

Directed........: Yukihiko Tsutsumi 
Cast............: Yukie Nakama  Hiroshi Abe  Katsuhisa Namase  Tetsuhiro Ikeda  Yoko Nogiwa  ...etc
Genre...........: comedy, adventure, drama, romance, science fiction
Release Date....: May 8, 2010 
Runtime.........: 1h 59mn
Also Known As...: Gekijoban Trick: Reinosha Battle Royale

Plot Summary:

Naoko Yamada (Yukie Nakama), a female magician, and Jiro Ueda (Hiroshi Abe), a genius physicist, are back again to solve the mystery of supernatural happenings.

In a village where people are cured, a battle royale is held to find the successor for shamen Kamahaeri. Naoko attempts to gain big money by participating in the battle royale, while Jiro is invited to the village to stop this custom. Naoko and Ueda then challenges this amazing trick ..

劇場版TRICK-霊能者バトルロイヤル(CM5)_2010-5-8公開

Shozo Hirono

Kimjongilia.2009.DVDrip.H264

KIMJONGILIA, The Flower of Kim Jong Il, is the first film to fully expose the disaster through a tapestry of defectors' stories, North Korean propaganda, and original performance. This feature documentary shows why the defectors fled, describes their hair-raising escapes, and recounts the dangers they face in China, hunted by Chinese as well as North Korean police. These refugees are from every walk of life, from child concentration camp inmates to an elite concert pianist. But their stories all speak of body-and-soul killing repression and paint a picture of a country so far off the rails it defies belief. Ultimately, these humble heroes are inspiring, for despite their suffering, they hold out hope for a better future.

Director: N.C. Heikin
Writer: N.C. Heikin
Stars: Kang Chol Hwan, Lee Shin and Choi Young Hun

Type.................: Movie/Documentary
Production Year......: 2009
Origin...............: South Korea, USA
Language.............: Korean and English

File Format..........: MP4
Codec................: H264
Resolution...........: 720x480
Video Bitrate........: 1201 Kbps
Duration.............: 1h 14mn
Audio................: MP3
Audio Bitrate........: 160kbps
Subtitles............: Hardcoded English
Source...............: DVD
IMDB.................: http://www.imdb.com/title/tt1180311/

Kimjongilia trailer

Shozo Hirono

A.Better.Tomorrow.2010.DVDRip.XviD-XYZ

LINK...........: http://asianmediawiki.com/A_Better_Tomorrow_(Korean_remake)
Cast............: Joo Jin-mo , Song Seung-heon , Kim Kang-woo , Jo Han-seon...etc
Directed........: Song Hae-seong
Genre...........: Action
Release Date....: Release date in South Korea : 2010/09/16
Runtime.........: 2h 3mn
Also Known As...: The Invincible
Country.........: South Korea
Language........: Korean
Subtitles.......: N/a

Plot Summary:

PAlso known as "The Invincible".
"A Better Tomorrow" is a remake of the 1986 film "A Better Tomorrow" by John Woo, it's a co-production between South Korea, Hong Kong and Japan.
Kim Hyuk (Joo Jin-Mo) lives the fast life as a high ranking mobster in the port city of Busan, South Korea. His closet friend is fellow mobster Lee Young-Choon (Song Seung-Heon). Even though Kim Hyuk seems to be on top of the world, he is haunted by the memory of leaving behind his younger brother Kim Chul (Kim Kang-Woo) and mother as they attempted to flee into South Korea from North Korea. Kim Hyuk's mother was beaten to death and Kim Chul imprisoned after they were caught by North Korean authorities.

Kim Hyuk then travels to Thailand with new gang recruit Jung Tae-Min (Jo Han-Seon) for a meeting with Thai gangsters. The meeting turns out to be a set-up, planned in part by Jung Tae-Min. Kim Hyuk is able to shoot his way out the meeting, but he is later caught by the Thai police and imprisoned. When good friend Lee Young-Choon hears of what happened to Kim Hyuk in Thailand, he goes to the Thai gang's holdout in Pusan to kill their boss. During the shootout Jung Tae-Min is shot in the leg.

Three years later, Kim Hyuk is finallly released from prison and travels back to Busan. He finds his close friend Lee Young-Choon washing cars now and has a limp leg. Jung Tae-Min, the man that betrayed him, has climbed up the mob ranks and is now a feared crime boss. Furthermore, Kim Hyuk's younger brother Kim Chul has arrived in Busan and works for the Busan Police Department. Meanwhile, Kim Chul keeps close tabs on Jung Tae-Min as he attempts to take down their gang.

When Jung Tae-Min attempts to take out Kim Hyuk's younger brother, Kim Hyuk throws himself back into the gang world to exact revenge.

Korea A Better Tomorrow Trailer1 (무적자 2010)

Meho Krljic

Ups, rimejk??? Odakle ovo dođe, nisan bio ni svestan...

Shozo Hirono

rimejk, nerimejk, sve više me nerviraju naslovi koje ne mogu da overim još u toku večeri... sve zbog prevoda. 8-)

that's it shozo: od sutra učim japanski! :lol:

o ne, ovo korejac. :x

crippled_avenger

Shozo, prestani da plasiraš južnokorejsku propagandu. :)

Shozo Hirono

moram. plaćaju ljudi. ;)

crippled_avenger

namsey

Quote from: Shozo Hirono on 14-12-2010, 21:53:22

Gledao ga na RIFF-u ove godine.
Poprilicno sam razocaran ostvarenjem.Apsolutno nista novo nije doneo, neverovatno pristrasan, a ni rediteljka ni producent nisu mogli da odgovore na postavljena pitanaj u publici vec vrtili pricu na svoju vodenicu. Jedino pozitivno je bio nacin snimanja...

Shozo Hirono

Quote from: namsey on 16-12-2010, 00:46:45
Quote from: Shozo Hirono on 14-12-2010, 21:53:22

Gledao ga na RIFF-u ove godine.
Poprilicno sam razocaran ostvarenjem.Apsolutno nista novo nije doneo, neverovatno pristrasan, a ni rediteljka ni producent nisu mogli da odgovore na postavljena pitanaj u publici vec vrtili pricu na svoju vodenicu. Jedino pozitivno je bio nacin snimanja...

a nemoj tako. nemoguće da su ovi moji sa juga mogli da naprave do te mere tendenciozan uradak, i da su toliko zaslepljeni mržnjom prema svojoj braći sa severa. :evil:

evo, odgledaću i ja kimjong-ilu, pa ćemo da vidimo gde je zakazala temeljitost i iskrenost propagandne mašinerije. :lol:

namsey

Pazi film je radila amerikanka i americki je producent, sve to skupa u saradnji sa Juznokorejancima... Mnogo kvalitetniji je "Yodok stories", koji je izasao pre neku godinu, ali opet nekako tendenciozno. jer ne postoji i druga strana price, a mogli su da odu u Severnu Koreju, ne bi ih niko ubio niti ima sta radio. Bilo je nekoliko ljudi u publici koji su tamo boravili, i vratili se zivi i zdravi, a da im nije falila ni jedna dlaka sa glave.

crippled_avenger

" Like the leading article of the Party paper, the
cinema should have great appeal and move ahead
of the realities. Thus, it should play a mobilizing
role in each stage of the revolutionary struggle."
KIM IL SUNG

Tvrdo Kuhan

I Saw The Devil (2010)

Izvanredna gluma. Odlična fotografija. scenarij dobar. Malo isklišejiziran. Volio bih da sam mlađi i naivniji, bar bi u tom segmentu film bio još bolji. Emocionalni impakt slab do srednje slab. Nemogućnost povezivanja sa likom. Zamjeram kontrast nasilja i katarze. Sve mi je nekako sterilno ispalo. kraj slab. Isforsiran. Uglavnom netko je već spomenuo, možda je nekom neiskusnom ovo vrh, al kad jednom pogledaš nešto ovako, kao da si vidio sve. Ali film ima oriđiđi ideja i mislim da film ispunjava svoju svrhu i nema neku potrebitost da bude više od onoga što je... a nemam ni ja

Silovanja, ubijanja, rezanja udova; you name it
Sve u svemu dobra zabava za cijelu obitelj. Naravno podrazumijevajući da je puna psihopata...

8.564/10

tomat

Outrage.2010.DVDRip.XviD-WRD

za ovu varijantu ima titlova, a i u .avi je formatu pa to možda nekom više odgovara

http://scenereleases.info/2010/12/outrage-2010-dvdrip-xvid-wrd.html
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics: even if you win, you're still retarded.

crippled_avenger

Meho Krljic

Quote from: Tvrdo Kuhan on 16-12-2010, 22:46:33
Silovanja, ubijanja, rezanja udova; you name it
Sve u svemu dobra zabava za cijelu obitelj. Naravno podrazumijevajući da je puna psihopata...

8.564/10

Za obitelji trenirane fimovima kao što su Koroshiya Ichi, Gozu, Visitor Q ili Izo (da nabrojim samo Miikeove radove), I saw the Debil je takoreći pitka, topla ljudska priča  :lol:

crippled_avenger

Sympathy for the Debil

Meho Krljic

Sympathy for Mr. Debil. Mislim, da ostanemo u okvirima južnokorejske kinematografije.

Shozo Hirono

Zatoichi.The.Last.2010.JAP.DVDRip.XviD-GiNJi

LINK...........: http://asianmediawiki.com/Zatoichi_the_Last
Directed........: Junji Sakamoto
Cast............: Shingo Katori   , Takashi Sorimachi   ,Satomi Ishihara   ,Arata   ...etc
Genre...........: Action
Release Date....: 29 May 2010 (Japan)
Runtime.........: 2h 12mn
Also Known As...: Zatoichi: The Last International (English title)
Subtitles.......: N/a

Plot Summary:

A blind master swordsman attempts to lead a quiet life with his wife but he is provoked back into battle.

Zatoichi: The Last trailer

Meho Krljic

Šta hoće da kažu? Da posle ovoga više neće biti Zatoiči filmova & serija? Nešto ne verujem...

crippled_avenger

Shozo Hirono

the last zatoiči mu dođe kao poslednja fredijeva noćna mora.

Shozo Hirono

mada znamo da poslednji zatoiči može biti isključivo amerikanac; po mogućstvu tom kruz. :evil:

Meho Krljic

Mada bi pravi potez bio da umesto njega tu rolu odigra Nikolas Kejdž. On i ovako izgleda kao da ne vidi ništa i posrće kroz svet lud i besan.

Shozo Hirono

neće moći. aludirajući na skeč iz jedne od čuvenijih epizoda south parka, dobro znamo da nikolasa kejdža odavno spremaju za ulogu džingis kana. xrofl

Meho Krljic

Onda Steven Seagal. On ionako već izvesno vreme tvrdi da je Azijat.

Shozo Hirono

Shozo Hirono

ne bih da budem maliciozan, ali on se sprema za ulogu svog života - the king!

Shozo Hirono

Keitai.Kareshi.2009.JAP.DVDRip.XviD-GiNJi

Also Known As:
携帯彼氏 (Japanese Title)
Year: 2009
Country: Japan
Director: Shinju Funabiki
Genre:  Comedy | Horror | Romance
Runtime: 102 min
Language: Japanese
Subtitles: None at time of post
IMDB: http://www.imdb.com/title/tt1517206/
Theatrical Premiere Date: 10/24/2009

Cast: Umika Kawashima, Aki Asakura, Hideo Ishiguro, Shigemitsu Ogi, Mari Hoshino, Yuka Nishi, Motoki Ochiai

Synopsis/ Plot
High school student Ayumi kills herself and leaves behind a cryptic message that says "will be killed by boyfriend." Ayumi's classmates Satomi (Umika Kawashima) and Yuka (Aki Asakura) investigates her suicide and quickly links her death to a cellphone dating simulation game called "Keitai Kareshi." The game distributed by popular mobile gaming site "Ice Cream" allows players to pick avatars and exchange messages with other players. A love gauge determines how well the player is faring.

Satomi then downloads cellphone boyfriend Riku, which her co-worker Eri downloads onto her cellphone. Soon after, Eri dies from electrocution - not long after the love gauge on her cellphone hit zero. Yuka also downloaded cellphone boyfriend Masaya, which Eri sends to her manager Ishikawa. The next day, Ishikawa dies from a mysterious accident. The mystery deepens as Satomi discovers the image of Naoto (Hideo Ishiguro), a senior student whom Satomi secretly admired, on her friend Hisami's cellphone ....

keitai kareshi trailer

Shozo Hirono

A.Lone.Scalpel.2010.JAP.DVDRip.XviD-GiNJi

Also Known As:
Kokou no Mesu 孤高のメス (Japanese Title)
Director: Izuru Narushima
Genre:  Drama
Runtime: 125 min
Subtitles: Japanese Only
IMDB: http://www.imdb.com/title/tt1468338/
World Premiere Date: 02/25/2010 (Yubari Int'l Fantastic Film Festival)
Theatrical Premiere Date: 06/05/2010

Cast: Shinichi Tsutsumi, Yui Natsukawa, Yu Yoshizawa, Noriko Nakagoshi, Kimiko Yo, Hiroki Narimiya, Mitsuru Hirata, Yutaka Matsushige, Kenichi Yajima, Akira Emoto, Katsuhisa Namase

Synopsis/ Plot
Abandoning a promising career with the medical elite, Dr Touma opts to station himself in a small city hospital. Mayor Okawa is admitted with cirrhosis of the liver requiring a crucial transplant. At about the same time, a brain-dead patient is also admitted who happens to be an exact match. In a contentious compelling drama, Touma must decide his next course of action, and fast.

JAPONIA DREAM PRESENTS: Trailer for ''A Lone Scalpel''

Shozo Hirono

In.Case.of.Love.2010.DVDRip.XviD.AC3-nLiBRA

A.K.A: 街角的小王子 (Jie Jiao De Xiao Wang Zi)
IMDB LINK: NONE
External Link: http://asianmediawiki.com/In_Case_of_Love
Cast: Tony Yang, Guo Biting, Ye Yi-jun, Lee to positive, Yang Shan, Lin Chen Xi, Tang Zhiwei, Li Yunchan
Directed: Xiaoqian Lin
Genre: Drama | Romance
Runtime: 77 Mins
Country: Taiwan
Language: Mandarin
Subtitles: ENGLISH | CHINESE .idx.sub

Plot:
Nothing heals a damaged soul like the sight of a small,adorable animal. In director Gavin Lin's feature film debut IN CASE OF LOVE, a tiny cat not only heals a young woman (Haden Kuo) reeling from the death of her mother, it also helps her find love with a lonely rock musician
(Tony Yang, FORMULA 17). A pure love story in every sense of the word, IN CASE OF LOVE is a simple, heartwarming little movie about learning how to stand back up when life knocks us down.

街角的小王子 (香港版預告) In Case Of Love (HK Trailer)

Shozo Hirono

Don.Quixote.2010.CN.DVDRip.Xvid-XTM

LINK...........: http://hkmdb.com/db/movies/view.mhtml?id=13984&display_set=eng
Directed........: Agan
Cast............: Guo Tao, Wang gang, Liu Hua, Karena Lam Ka-Yan, Hai Yi-Tian, Miao Pu, Paul Chun Pui, ...etc
Genre...........: Comedy | Martial Arts
Release Date....: 10/15/2010 
Runtime.........: 1h 46mn
Also Known As...: -
Country.........: China
Language........: Mandarin
Subtitles.......: chinese .idx .sub

Plot Summary:

The first Asian film shot entirely in 3D, "Don Quixote", has released a series of stills, depicting some impressive magical scenes, Sina.com.cn reports.
Images of the main character Don Quixote are also revealed in the stills.
According to the film's director, A Gan, nearly 60 percent of the film is made up of special effects, but China simply does not have technology advanced enough to deal with these shots. Aiming to make a truly domestic 3D film, A Gan tried several special effects companies before eventually taking his film to England, where he was able to use the equipment and technology from the hit film "Ice Age"

Don Quixote 3D trailer 2010 [HD]

Shozo Hirono

Gothic.and.Lolita.Psycho.2010.JAP.DVDRip.XviD-GiNJi

Also Known As:
Gosurori Shokeinin ゴスロリ処刑人 (Japanese Title)
Director: Go Ohara
Genre:  Action | Horror
Runtime: 87 min
Subtitles: None at time of post
IMDB: http://www.imdb.com/title/tt1666700/
Theatrical Premiere Date: 09/04/2010

Cast: Rina Akiyama, Misaki Momose, Asami, Fumie Nakajima, Ruito Aoyagi, Yukihide Benii, Satoshi Hakuzen, Masahiro Okamoto, Yurei Yanagi, James Mark

Synopsis/ Plot
Gothic & Lolita Psycho is intended to be completely tongue-in-cheek, there's also a gag version to go with it—complete with ridiculous voice-overs and hyperactive over-explanation.

The film stars actress and gravure idol Rina Akiyama as Yuki, a girl who lives at home in peace until one day a unit of assassins breaks in and slaughters her mother.

In order to reveal the truth behind the seemingly senseless murder, Yuki transforms herself into a demon of vengeance by donning gothic lolita clothing, wielding a parasol as a deadly weapon, and executing the guilty in the name of God.

[Trailer] Gothic & Lolita Psycho Trailer

crippled_avenger

crippled_avenger

Trebalo mi je dva dana i viđe etapa ali sam ipak uspeo da savladam Takeshi Kitanov OUTRAGE. Kada poglčedam kroz kolike sam muke prošao gledajući ovaj film, i koliko mi je testirao strpljenje, prosto mi je neverovatno da gledam film reditelja, i u pravom smislu autora, u koga sam se nekada kleo. Zapravo, ja već jako dugo nisam gledao Kitana od kada je potonuo u jalovi art-house no OUTRAGE sam kao povratak gangsterskom filmu koji ga je proslavio, morao da pogledam.

Objektivno gledano, BROTHER je bio bookend film za Kitanovu gangstersku fazu jer je u jednoj simpatičnoj, zdrtavoj meri prostituisao njegovu gangstersku fazu, doveo je u jednu holivudsku formu na OK način i na tome je trebalo da se završi. Kitano je pošao svojim putem i sada kada baulja kada dobrano izudarani bokser vraća sa gangsterima, ali bez one sposobnosti da njihov u suštini amoralni, besmisleni život učini smislenim barem u zih sat i po/dva filma.

U OUTRAGEu, Kitano se bavi crnom komedijom u suštini, dakle to je upliv onoga što je pokupio u međuvremenu dok se vukao po art-house talogu i umišljao da je japanski Jacques Tati, a sve je samo zaodnuto u formu yakuza filma. Ideja OUTRAGEa je da se prikaže kako neki moćni, dekadentni ljudi tretiraju niskopotčinjene kao šahovske figure i žrtvuju ih u svojim igrama da bi potom i njima samima takve igre došle glave. To je naravno sve jasna društvena metafora, if there ever was one, a yakuza film bi u osnovi bio dobar prenosilac takve teze da ga je Kitano radio sa uverenjem koje je posedovao u svojim ranijim, često vrlo apsurdnim ali na jednom speciofičnom nivou ubedljivim filmovima. Međutim, ni sam Kitano nimalo ne veruje u bilo kakvu priču, likove ili bilo šta drugo u ovom filmu koji u svojim naboljim momentima može da pruži poneku relativno inspirisanu scenu nasilja koje po svojoj prenaglašenosti prelazi više na Miikeovu teritoriju. U ovom filmu, osim tog ključnog koncepta šahovske partije koji uvodi u gangsterski film, Kitano više ne donosi niz bitnih odluka i tako se OUTRAGE pretvara u niz epizoda manje ili više podnošljivih.

Sve ono što je dobro u ovom filmu nije ono zbog čega je Kitano nekada bio ozbiljan i svež filmski autor. Za razliku od vremena kada je čak i holivudski film imao šta da nauči od njega, danas njegov rad stoji kao studentska vežba u odnosu na naslove poput THE TOWNa a koji su pak vrhunskog mejnstrima. Naravno, nikada Kitano nije mogao ni da se približi zaokruenosti američkog filma izuzev u tako koncipiranom BROTHERu ali je nudio poneku svežu ideju koja je bila do tada nepoznata. U njegovom novom filmu, deluje kao vlastiti drugorazredni sledbenik.

* * / * * * *

Meho Krljic

Čak je i Brother bio izrazito epizodne strukture i moglo je tu štošta da se oduzme (ili doda) a da opšta slika ostane nepromenjena. Ali jeste mu to bio poslednji neproblematičan film  :lol: U svakom slučaju, sad kad znam da Outrage ima titlove, izložiću sebe ovom iskustvu.

crippled_avenger

Kitano generalni nije nikada bio posvećen strukturi ali je imao tajno oružje - verovao je u vlastite likove pa je to prolazilo.

Meho Krljic

Da, brine me što ga opisuješ kao jedan napadno maniristički film. Sonatine je film skoro pa bez strukture ali čiji likovi zaista rade, iako većinu vremena.. ne rade ništa  :lol: Boleće me ako ovde vidim njihove karikirane odjeke.