• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Azija izvan horora

Started by Shozo Hirono, 05-02-2008, 12:49:48

Previous topic - Next topic

0 Members and 8 Guests are viewing this topic.

crippled_avenger

SONATINE je filmčina.
Nema potrebe da zalis me, mene je vec sram
Nema potrebe da hvalis me, dobro ja to znam

crippled_avenger

Videćeš odjeke i reagovanja. :)

Meho Krljic

Samo neka ostane MEĐU NAMA.

crippled_avenger

:)

Ima li šta lepše nego kada se dopisujemo u maniru Vojka i Savla?

namsey

Jeli kripl, gde si nabavio titl za outrage?

Meho Krljic

Ups, link koji sam ostavio je mrtav.

Ali ovaj release tvrdi da ima link u sebi

http://www.fileserve.com/file/qwajjYN/kdz-O.D.X.WRD.rar

crippled_avenger

Gledao sam ga sa Kitanom pa mi je on prevodio. :)

crippled_avenger

Šalu na stranu, nisam ja skidao film, ne znam odakle je titl, ali nije hardcoded dakle slutim da ima da se skine.

Tvrdo Kuhan

Ne da mi se ni gledat ovog kitana kad vidin ovakve recenzije. Ali Dolls je jebeno remek-djelo. Minimalizam kakav mi savršeno odgovara; za razliku od Ozua npr.

...iden vidit na imdb ima li šta novoga u planu za snimanje.

Shozo Hirono

moraću da odreagujem.

nisam još ništa napisao povodom kitanovog povratka korenima, ali ću nakon desetak dana i utisaka koji su se slegli da budem kranje iskren... kao što sam uvek bio. :)

poštujem criplov stav kao tvrdog holivudskog pozicioniste, ali outrage nikako ne korespondira, niti se ijednog trenutka obraća zapadnjačkoj filozofiji poimanja filmske umetnosti (zabave!).

po mom mišljenju brother je kitanov extra promašaj, i outrage je, pa jedno deset pita ubedljiviji. neprikosnoveni yakuza filmovi su mu i dalje Violent Cop, Sonatine i Hana-bi, i ovakav Outrage je za klasu slabiji od njih, ali nikako nije loš film.

da bi razumeli Outrage, gledaoci moraju poznavati, poštovati i voleti rane Fukasakuove radove iz 70-ih, i Kitano ovde sjajno omažira filmove Street Mobster, Yakuza Papers i najviše moj omiljeni Sympathy For the Underdog.

žao mi je  što je Kitano odstupio od njegove tradicionalne lajt-motiv matrice brzih, kratkih, krvavih i efektnih nasilnih scena, ali ni egzekuciono približavanje Miikeu nije ni malo dosadno; sa dozom crnog humora, brutalnost je maximalno zabavna.

criplov pik o društvenoj metafori u yakuza esnafu je ispravan, ali čak i na taj način Kitano se vraća korenima koje su posadili Suzuki, Shinoda i Fukasaku, što nije originalno, ali ja cenim da se Kitano još odavno idejno istrošio, pa kreće Tarantinovim i Rodrigezovim stopama, što je opet krajnje legitimno i ja to poštujem.

no, vratimo se na sam film.

često sam kroz život u beslovesnim pokušajima da ogolim, analiziram i seciram neku kompoziciju, album, ili šire i veće umetničko delo, kao što je film, zapostavljao suštinu i lepotu užitka koju pruža dinamika kompozitivnosti i pitka harmoničnost samog dela.

o čemu mi ovde zapravo raspravljamo: pa možda outrage deluje arhaistično, ali, bre, ovde scene ne traju duže od 2 minuta, a ceo film pa skoro cela 2, i gotovo svaka scena se završava nasiljem i najavom istog. ovaj i ovakav patern imaju isključivo japanski režiseri, i samo oni umeju da ovakvu naizgled banalnu i trivijalnu apologizaciju nasilja artikulišu i učine zabavnom. znači - zabavnom. a o širim socijanim kontekstima se može raspavljati na svakoj temi koja u naslovu ima film Takeshi Kitana, i to može da ode u nedogled.

Meho Krljic

Hrabriš me, Šozo, to je dobro.

Nego, ako nekom i dalje treba titl, neka javi da aploudujem.

crippled_avenger

Kitano se u ovom filmu sve vreme obraća zapadnim gledaocima i nudi svoj pokušaj da radi zabave svojih zapadnih naručilaca, malo prostituiše mit o yakuzama.

To što se svaka scena završava nasiljem nije nikakav argument već pre dobar znak Kitanove potpune bezidejnosti. Kao, kako ćemo da završimo scenu, hm, pa hajde da je završimo nasiljem. To je neki njegov pokušaj da osmisli epizodičnost svog filma, ali slab je to način. A što se holivudskog pozicioniranja tiče, to je tačno, ja ni ne sporim da je to moj stav i moja deformacija, i isto tako ja i ne smatram BROTHER Kitanovim najboljim yakuza filmom, već njegovim poslednjim dobrim filmom uopšte. No, kad smo kod OUTRAGEa, zar upravo OUTRAGE ne nudi najbedniji vid koketiranja sa Zapadom (to sam zaboravio da napomenem u komentaru) koji je mnogo godi od onog u OUTRAGEu. Naime, dok Kitano u BROTHERu koketira sa jednom "živom" filmskom/muzičkom kulturom afroameričkih gangstera, živom utoliko što je relevantna na ulici, on u OUTRAGEu takođe koketira kroz lik afričkog diplomate, sa tom nekom kao multi-kulti Euro, mixed languages scenom. Dakle, OUTRAGE u toj multilingualnoj ravni za razliku od BROTHERa koji približava yakuze exploitationu ovde pokušava da koketira festivalima i krajnje je vesternizovan, a po ritmu bih rekao da nema nikakve veze za japanskim načinom pričanja priče već mnogo više sa evropskom tradicijom single-take režije koja sada dominira na festivalima. Naravno, ima i kod Korejanaca tih kadar-sekvenci, tog korišćenja off-prostora i sl. ali to je sada već postao najčistiji izvozni artikal.

Ovaj film je po ritmu krajnje evropski jer nije njegova struktura dovoljno "oneobičena" time što se ređaju epizode i scene nisu snimljene iz više pozicija kamere. Ritam glume je potpuno strejt, akcenti i intervali su potpuni euroamerički mejnstrim.

Što se Fukasakua tiče, šta ti misliš, da smo mi ovde sisali vesla pa ne znamo za Fukasakua? Ja sam Fukasakua gledao davnih dana, i moram priznati da me izuzev činjenice da su ovde yakuze i da su u crnim odelima, ništa nije podsetilo na pokojnog maestra. Fukasaku je kao i svi stari majstori yakuza filma imao snažno ubeđenje sa kojim je nastupao, to su bili pravi likovi u koje on veruje a ne neke karikatura iz druge ruke koje nudi Kitano.

Seijun Suzuki je s druge strane (pretpostavljam da si mislio na Seijuna a ne na moj miljenika Norifumija) otvoreno stilizovan, i za razliku od Kitana od aprorira yakuze kao što Godard aproprira žanrovske konvencije krimića. Mene Fukasaku za razliku od Suzukija, a tome je bliži i Kitano, uvk ubeđuje da je to o čemu on govori stvarno, i mi bi sad mogli da koristimo ovde Suzukija kao opravdanje, odnosno kao neku referencu u odnosu na koju se Kitano zajebava, ali ovde to što on ne veruje u svoje likove nema veze sa Suzukijevim postupkom gde je to namera, ili greška koja deluje kao namera, već naproso kao greška sa ozbiljnim konsekvencama.

Shozo Hirono

e aj sad polako, jedno po jedno.

za početak, ti si, ne samo geografski na zapadu, nego si i kvalitetno zapadnjački odgojen holivudskim načinom razmišljanja. da li ti se dopao film? nije. ili ja grešim, možda se tebi i ne obraća? znači, kitano je pogrešio, njegov film, gledano isključivo kao izvozni produkt je epik fejl.

zar nije evidentnije da kitano celog života pravi filmove isključivo i samo za sebe. nijednog momenta ne koketira, ne prodaje i ne udvara se publici! ON TAČNO ZNA KOME SE OBRAĆA. a to sigurno nisu ljubitelji američkih akcionih filmova. tu ne mislim na tebe. ti, pre svega kao kritičar, nastupaš sa pozicije sudije koji kod filmskog fanatika, večitog iluzioniste, slikara i zakletog umetnika tražiš smisao, osmišljavanje... ponekad i besmislica ima svoj smisao.

nisam nidge rekao da je brother tvoj omiljeni kitanov film, već da je po mom mišljenju njegov najveći promašaj.

što se tiče ritma režije i samog filma, ne slažem se. kitano je ovde ostao dosledan kadar-sekvencama, kao i korišćenju off-prostora; to što je sada trend, ne mora mu se uzeti za zlo, što mu svakako ne daje ni poen više u konačnom zbiru pozitivnih elemanata. izgubio je u autentičnosti kod japanske publike, pre svega približavenjem miikeu. nažalost, dosledan je i totalnoj destrukciji (ne želim da spojlujem), koja klizi u nihilizam.

nemam nameru da prosipam znanje, i daleko od toga da mislim da ovde neko sisa vesla. zašto si se našao prozvanim?

Što se Fukasakua tiče, šta ti misliš, da smo mi ovde sisali vesla pa ne znamo za Fukasakua? Ja sam Fukasakua gledao davnih dana, i moram priznati da me izuzev činjenice da su ovde yakuze i da su u crnim odelima, ništa nije podsetilo na pokojnog maestra.

oprostiću ti, pošto si fukasakua gledao odavno, scenu odsecanja malog prsta po sredini središnje kosti, ili recimo doslovno preuzete fabule pomenutih filmova sa gomilom likova. da ne idem dalje.

slažem se sa kostatacijama o stilizovanosti suzukijevih najznačajnijih filmova iz sredine šezdesetih; outrage nije na tom tragu, već se, u poređenju sa ključna 2 suzukijeva, yakuza podzemlje može posmatrati samo i isključivo kao šira društvena metafora. kitano poslednjim filmom i nema te visoke stilske aspiracije.

ne želim da ovde ispadne da isključivo branim film, ali outrage je i dalje iznad prosečan film u godini ispod prosečnih filmova. kitano je i dalje prepoznatljiv i markanatan, ne preterano ubedljiv, ali i dalje na uvrnuti način zabavan.

crippled_avenger

Pa čekaj, ali zar nemamo u svakom filmu o Yakuzama odsecanje prsta? Mislim, to yakuze na filmu rade. Amutacije su njihova loša navika. Nisam priznaću obraćao pažnju na anatomske finese odsecanja kod Fukasakua u odnosu na sve ostale gde ima odsecanje prsta, a rekao bih da je i Miike rimejkujući Fukasakua dosta upoznao narod sa tim filmovima sa masom likova, s tim što su kod Fukasakua ti likovi ubedljiviji i različitiji od Miikeovih rimejkova.

Ono što je generalni problem starih Fukasakuovih pa i dela Miikeovih yakuza filmova jeste to što ne možeš da razlikuješ likove, što je logično kad si Japanac pa su oni svi slični jer su yakuze a fizionomije lakše ralikuješ. Ipak, mislim da je deo Fukasakuovog iopusa iako je on uspeo da čak i radi u Holivudu ostao nerazumljiv ili barem nedovoljno lako razumljiv publici na Zapadu zbog glumaca koji se ne razlikuju.

Ali, recimo, ako OUTRAGE nije za izvoz zašto su onda svi likovi u njemu upadljivo fizički različiti?

Ja bih da sam Japanac veropvatno popizdeo od takvog šarenila fizionomija odabranog da olakša izvoz, inače film na početku ima Warnerov logo, dakle, iako je verovatno da ga je WB pomogao i radi svog nastupa u Japanu, film je i najdirektnije pravljen za stranu korporaciju.

Shozo Hirono

Quote from: crippled_avenger on 28-12-2010, 19:56:14
Pa čekaj, ali zar nemamo u svakom filmu o Yakuzama odsecanje prsta? Mislim, to yakuze na filmu rade. Amutacije su njihova loša navika. Nisam priznaću obraćao pažnju na anatomske finese odsecanja kod Fukasakua u odnosu na sve ostale gde ima odsecanje prsta, a rekao bih da je i Miike rimejkujući Fukasakua dosta upoznao narod sa tim filmovima sa masom likova, s tim što su kod Fukasakua ti likovi ubedljiviji i različitiji od Miikeovih rimejkova.

tradicionalni ritual yubitsume nije urbana legenda o yakuzama; žao mi je što nema tog klipa na you tubu, ali na dvd dodatku za serijal yakuza papers, sam fukasaku priča o legendi, i kako je došao na ideju da oživi legednu na filmu kada je posle WWII negde u predgrađu video klinca kako nesrazmerno malim prstom čačka nos. u nastavku saznajemo od majstora lično kako se prst ne seče na mestu gde može da izazove manje bola, već po sredini središnje kosti.

u kom je to njegovom filmu prvi put legenda oživljena neću reći, jer izgleda da taj podatak nema ni sveznadar zvani wikipedija. bitno da je pomenut polakov yakuza i gomila varijacija i sprdačina na temu yubetsumea. :roll:

Shozo Hirono

Ono što je generalni problem starih Fukasakuovih pa i dela Miikeovih yakuza filmova jeste to što ne možeš da razlikuješ likove, što je logično kad si Japanac pa su oni svi slični jer su yakuze a fizionomije lakše ralikuješ. Ipak, mislim da je deo Fukasakuovog iopusa iako je on uspeo da čak i radi u Holivudu ostao nerazumljiv ili barem nedovoljno lako razumljiv publici na Zapadu zbog glumaca koji se ne razlikuju.

a ovo je već stereotip; sa valjanim opravdanjem. teško da će zapadnjak uočiti na prvi mah razliku između korejca, kineza i japanca, što je i razumljivo - rastao je i živeo u okruženju kojim je dominirala drugačija ljudska fizionomija.

likove u japanskim yakuza filmovima ćeš sa svakim gledanjem novog filma sve više razlikovati; čak se i glumci posle nekog vremena prepoznaju. kod fukasakua je to malo teži posao zbog furioznog tempa naracije i haotične režije. akcione scene mogu delovati kao da ih je odradio mali perica na spidu.

fukasaku izvan yakuza žanra nije previše uspešan (čast battle royalu); fantastika i fikcija su mu bili rogobatniji teren, dok su mu yakuze oredstavljale prirodno okruženje.

Shozo Hirono

Ali, recimo, ako OUTRAGE nije za izvoz zašto su onda svi likovi u njemu upadljivo fizički različiti?

Ja bih da sam Japanac veropvatno popizdeo od takvog šarenila fizionomija odabranog da olakša izvoz, inače film na početku ima Warnerov logo, dakle, iako je verovatno da ga je WB pomogao i radi svog nastupa u Japanu, film je i najdirektnije pravljen za stranu korporaciju.

to što su likovi fizički različiti govori u prilog tezi da kitano kao kompletan autor (glumac, režiser, scenarista) mora da karakterno i fizički oplemeni svoje glumce da bi ih na setu razlikovao. :evil:

kitano dosta impovizuje na samom setu, i njegovi glumci su često i njegovi prijatelji i saradnici, koji u izbor svoje fizičke pojave na filmu imaju upliva. iako je prilazio svakom od njih i davao direktne instrukcije povodom izgleda, očigledno je da se samo dobro zabavljao.

to što WB stoji kao sufinansijer ili distributer, govori da kitano ima bazu sledbenika na zapadu; što uopšte nije čudno - imaju je i miike, shimizu, tsukamoto, nakata... njihovi filmovi se dobro prodaju i privlače publiku.

crippled_avenger

Niko ne kaže da nema sledbenike, nego samo da nije baš reč o delu posvećenom uskom krugu niponofila i Japancima koji ostali na večnim ognjištima.
:)

Što se razlikovanja Japanaca tiče, mislim da je od mene dosta što razaznajem Reiko Ike i Miki Sugimoto.

shrike

Let The Bullets Fly 2010 DVDSCR XviD-ZJM

"This is the worst kind of discrimination. The kind against me!"

Agota

Quote from: Meho Krljic on 17-12-2010, 11:17:59
Quote from: Tvrdo Kuhan on 16-12-2010, 22:46:33
Silovanja, ubijanja, rezanja udova; you name it
Sve u svemu dobra zabava za cijelu obitelj. Naravno podrazumijevajući da je puna psihopata...

8.564/10

Za obitelji trenirane fimovima kao što su Koroshiya Ichi, Gozu, Visitor Q ili Izo (da nabrojim samo Miikeove radove), I saw the Debil je takoreći pitka, topla ljudska priča  :lol:

onaj psihopata sve vreme pokusava da se olaksa al muz osvetnik se iznenada pojavljuje i resava stvar -how sweet

This is a gift, it comes with a price. Who is the lamb and who is the knife. Midas is king and he holds me so tight. And turns me to gold in the sunlight ...

Albedo 0

Najbolji film svih vremena! :)

http://attackedbygorillas.com/2008/05/02/crippled-masters/

je li gledao neko, isječci sa youtuba su fantastični (vidi link)

Shozo Hirono

taj film je kultan u krugovima ljubitelja treš klasika. :)

imaš jedan kvaliteniji i godinu dana stariji od respektabilnijeg režisera - crippled avengers... u koji se kune crippled avenger. :)

crippled_avenger

Shozo me zna u dušu. :)

Albedo 0

jebote zar ima više takvih filmova :lol:

crippled_avenger

Pirotski opanci za Japance
3. januar 2011. | 15:09 | Izvor: Beta
Pirot -- Kompanija "Tigar" iz Pirota isporučila je jesenas japanskom tržištu 2.000 pari novog modela pirotskog gumenog opanka.

Izvršni direktor kompanije "Tigar" Jelena Petković izjavila je agenciji Beta da je japanskim partnerima iz firme "Vallauris" isporučen redizajnirani model gumenih opanaka, simboličnog naziva "1935", koji predstavlja datum osnivanja fabrike.

"Modifikacija proizvoda je simbolična i dodala je jednu rustičnost, a osnovna konstrukcija i forma ostala je ista. Tokio se ubraja u gradove sa najlepšim prodavnicama na svetu i za nas je velika čast da budemo deo te ponude", rekla je Petkovićeva.

Prema njenim rečima, japanskim kupcima isporučeni su tradicionalno ručno radjeni gumeni opanci u nekoliko boja, uključujući i crnu, a dodate su i aplikacije.

Nov model pirotskog opanka ima atraktivan izgled moderne niske obuće, izuzetno je udoban, lak za obuvanje i veoma jednostavan za održavanje, rekli su u kompaniji "Tigar".

Karl Rosman

Precice ovo u horror topic cim Japanci otkriju aromaticne kvalitete pirotskog opanka.
"On really romantic evenings of self, I go salsa dancing with my confusion."
"Well, I've wrestled with reality for 35 years, Doctor, and I'm happy to state I finally won over it"

crippled_avenger

Jug Srbije je već glavno uporište ljubitelja dalekoistočne kinematografije, zašto ne bi Japan bio uporište modnih detalja sa juga Srbije.

Karl Rosman

Apsolutno sam saglasan s tom konstatacijom. Narod u cijoj tradiciji nailazimo na stvari kao sto su ritualana samoubistva, ihtio i ostale perverzije, te ini slicni rogobatni izlivi mazohizma kao i sadizma (bonsai mi je nesto najokrutnije sto sam video u zivotu) prosto se namece kao izvrsno trziste za ovaj pirotski "Ground Max" prozivod.
"Well, I've wrestled with reality for 35 years, Doctor, and I'm happy to state I finally won over it"

Shozo Hirono

narodi koji imaju u svojoj tradiciji ritualna samoubistva su mnogo, mnogo časniji od onih koji u svojoj tradiciji imaju spaljivanja na lomači, javna vešanja i inkviziciju.

uostalom, samoubistvo je najviši čin čojstva i junaštva; zna se da u životu ko ne uništvava druge, uništava samog sebe; ako ne čini ništa na samouništavanju, uništiće ga drugi. ciklično kruženje karme.

ponosan sam na piroćance zbog ove tradicionalne tigrovske konekcije, a magični ćira verovatno sija od sreće, i verovatno će se od danas manje govorkati kako posle sićevačkog tunela nema ljudi. :evil: :)

Karl Rosman

Shozo, vrci katanu u korice!  Ne sporim ja to, cak i postujem vise nego sto mozda cini na prvi pogled. 

Samo sam hteo da naglasim, mozda ne dovoljno, kolika je hrabrost (i pomalo uvrnutost) potrebna za oblacenje opanka, ili  bolje receno bitisanje u blizini nekog ko ga je upravo skinuo. 

Sonkei  xjap

Le Samourai

Razocharava me shto se zapravo ne radi o pravom opanku nego vishe o onim gumenim Pirocanama. Autentichni opanak bi se mnogo bolje uklapao u japansku estetiku.

Shozo Hirono

jasno, ne sporim ja da smo mi modno lobotomisani sa zapada.

ovaj kožni opanak je idealan pri kopanju i obrađivanju zemlje na selu, a još je bolji za pentarnje uz planinu.

takve ljude u ovoj zemlji treba podržavati, a ne pozere koji pederiraju tržnim centrima. ne mislim na tebe, karl. ;)

znaju japanci šta rade i uvoze.

Shozo Hirono

Quote from: Le Samourai on 05-01-2011, 17:15:03
Razocharava me shto se zapravo ne radi o pravom opanku nego vishe o onim gumenim Pirocanama. Autentichni opanak bi se mnogo bolje uklapao u japansku estetiku.

baš tako, taj autentični je za šetnju po livadi. on je estetsko-kontemplativne prirode - za filozofe i mislioce.

Shozo Hirono

The.Seaside.Motel.2010.JAP.DVDRip.XviD-Solitude

English Title: The Seaside Motel
Original Title: Shisaido moteru
Year: 2010
Directed by: Kentaro Moriya
Genre: Drama
Runtime: 103 min
Country: Japan
Language: Japanese
Subtitles: English | Chinese | Japanese (all idx, sub)

Cast:

Toma Ikuta  ...  Masayuki kameda 
Kumiko Aso  ...  Candi 
Takayuki Yamada  ...  Yosuke asakura 
Masaaki Akahori  ...  Yusuke 
Tokio Emoto  ...  Chiibo 
Arata Furuta   
Tetsuhiro Ikeda  ...  Tatsuya 
Hijiri Kojima  ...  Misaki 
Riko Narumi  ...  Rui 
Seiji Nozoe  ...  Yasuhiko 
Yoichi Nukumizu   
Tetsuji Tamayama   
Mami Yamasaki  ...  Malin 

Synopsis/Plot:

Director Moriya Kentaro (School Daze) goes for a Japanese take on Four Rooms with Seaside Motel, an ensemble comedy based on the comic book Motel by Okada Yukio. The surreal comedy first hilariously sets up its premise by bringing groups of strangers that include gangsters, gamblers, and call girls into four separate rooms, only to send them into a chaotic colliding course over one fateful night. To match his eccentric group of characters, Moriya has brought together an equally eccentric cast that includes Ikuta Toma (The Fallen Angel), Aso Kumiko (Instant Swamp), Yamada Takayuki (Crows Zero), Tamayama Tetsuji (Goemon), Narumi Riko (Bushido Sixteen), and Furuda Arata (20th Century Boys).
The first thing that's wrong with the Seaside Motel is that it's surrounded by mountains with no sea by its side. The second thing wrong is its weird group of guests tonight: A traveling salesman of bogus cosmetics (Ikuta Toma) and a call girl (Kumiko Aso); a businessman with erectile dysfunction (Furuta Arata) and his bored wife; a indebted gambler (Yamada Takayuki), his girlfriend (Narumi Riko), and his debt collector (Tamayama Tetsuji); and don't forget the cabaret girl and her usual customer. They may all be in different rooms with their own problems, but the paths of these strangers will intertwine into an unsolvable knot on this particularly eventful night, and it can only happen at the Seaside Motel.

海側予告

Karl Rosman

Quote from: Shozo Hirono on 05-01-2011, 17:22:39
Quote from: Le Samourai on 05-01-2011, 17:15:03

baš tako, taj autentični je za šetnju po livadi. on je estetsko-kontemplativne prirode - za filozofe i mislioce.
Iz ovog, a i svega proisteklog, da se zakljuciti da je miris istog vama nepoznat faktor. a to je poenta cele price... No dobro...bitno je da smo se razumeli,  xcheers

crippled_avenger

ginger toxiqo 2 gafotas

...THE MAN FROM NOWHERE, mada definitivno ne dostiže visove THE CHASER-a, recimo,  je ostvarenje koje se bez mnogo relativizacije može glasno pohvaliti. Priča se kreće u okvirima očekivanog i tipskog (zapravo, najlakše bi se dala predstaviti kao južnokorejizacija Bessonovog LEONa), tipskog i po pitanju dinamike odnosa glavnih junaka i na planu prikazivanja azijskog gangsterskog miljea, ali ovo je film koji dosta toga polaže na samo pakovanje već davno viđenog i datosti. Na sreću, TMFN može da se podiči ubedljivom i znalačom i funkcionalnom egzekucijom, gde sve dođe na svoje mesto, te i sasvim očekivano preterivanje i bučna stilizacija u naglašeno koreografisanim scenama obračuna i nasilja dođu kao prirodno i sasvim prihvatljivo ishodište. Film sasvim na svom mestu i još jedan od dokaza o vazda visokom estetsko-zanatskom nivou ondašnjih prvoligaških ostvarenja...
"...get your kicks all around the world, give a tip to a geisha-girl..."

namsey

Close to You (Taiwanese) 2010
A.K.A: Jin zai zhi chi

Runtime: 1h 43min
Country: Taiwan
Language: Mandarin
Subtitles: English | Chinese
Genre: Romance | Sport
Director: Hsiao-tse Cheng
Cast: Eddie Peng, Amber Kuo, Ming Dow, Xin-yu Yuan, Shaun Tam, Hei Wong

Plot/Sypnosis:
Ah Xiang (MD) study in Beijing, while it is not in the study thought he lost his mind .. Jie Xiao Kui a club member who came to Taipei to find her lover .. Xiaoling (Yuan Xing Yu), a very great music but she has weakness when she was nervous he would not ungodly sing .. Ah Xiang participated in a baseball game and slowly remember their past

namsey

Attorney Song And Ji
Runtime: 44 min [average] per disc
Country: China
Language: Mandarin
Subtitles: English
Episodes: 35
Genre: Comedy
Director: Billy Deng
Cast: Jordan Chan, Li BaoTian, Eric Wan, Jo Koo, Jade Liang Zheng, LIU YING, ZHANG JIA NAN
Links: Yesasia

Plot/Sypnosis:
In the chaotic late Qing times, two major attorneys in China are famous for their intelligence and will of justice. They help the public against the unjust treatment of the officials. Collectively they are called "Northern and Southern Great Attorneys".
Northern Great Attorney Ji Xueli (by Li Baotian) is the descendant of the famous official Ji Xiaolan. He succeeds in one case defeating the 7 other attorneys, but this case also indirectly leads to the death of the man seeking for his help. After this case, he shuts himself away in his house. He turns down all the requests for his representation in court.
Southern Great Attorney Song Shijie (by Jordan Chan) is from humble origins. He hates the injustice in the regional government office and he sees himself as the defender of justice. However he has a critical weakness – women and unfortunately he meets too many captivating women one after one in his life!
At first they are only famous in their own regions. However, one complicated case brought them together as the conflicting parties, how will they use their intelligence to solve the case?

namsey

On Next Sunday (Japanese) 2010
A.K.A: Kondo no nichiyobi ni

Runtime: 1h 44min
Country: Japan
Language: Japanese
Subtitles: English | Korean
Genre: Drama
Director: Satoshi Kenmochi
Cast: Somegoro Ichikwa, Mi-seon Jeon, Jin-woo Yang, Younha, Erina, Koji Higuchi, Rie Minemura, Shunta Nakamura, Miho Owada, Naoto Takenaka, Shoichiro Tanigawa, Koichi Ueda

Plot/Sypnosis:
Sora (Younha), a Korean high schooler, chases after a boy she likes who has moved to Japan for college. Unfortunately, after she gets there, she discovers that he has returned to Korea due to family circumstances. She remains in Japan, but things eventually end in heartbreak for Sora. Shortly after, she runs into an odd man called Matsumoto (Ichikawa), who works multiple jobs to pay off his debts but also spends his time gathering discarded glass bottles. With her video camera, she begins documenting Matsumoto and his bottles, and in the process, she regains her lost smile.

"이번 일요일에 (Kondo no nichiyôbi ni. 2009)" Korean Trailer

crippled_avenger

SEOUL, South Korea (AP) -- Acclaimed South Korean film director Park Chan-wook is wielding a new cinematic tool: the iPhone.

Park, director of the internationally known "Old Boy," "Lady Vengeance" and "Thirst," said Monday that his new fantasy-horror film "Paranmanjang" was shot entirely on Apple Inc.'s iconic smartphone.

"The new technology creates strange effects because it is new and because it is a medium the audience is used to," Park told reporters Monday.

"Paranmanjang," which means a "life full of ups and downs" in Korean, is about a man transcending his current and former lives. He catches a woman while fishing in a river in the middle of the night. They both end up entangled in the line and he thinks she is dead.

Suddenly, though, she wakes up, strangles him and he passes out. When the woman awakens him, she is wearing his clothing and he hers. She cries and calls him "father."

The movie, made on a budget of 150 million won ($133,000), was shot using the iPhone 4 and is slated to open in South Korean theaters on Jan. 27. Park made the 30-minute film with his younger brother Park Chan-kyong, also a director.

Park Chan-wook's "Old Boy," a blood-soaked thriller about a man out for revenge after years of inexplicable imprisonment, took second place at the 2004 Cannes Film Festival. His vampire romance "Thirst" shared the third-place award at Cannes in 2009.

Park Chan-kyong said that a wide variety of angles and edits were possible because numerous cameras could be used.

"There are some good points of making a movie with the iPhone as there are many people around the world who like to play and have fun with them," Park Chan-wook said. Compared to other movie cameras, the iPhone was good "because it is light and small and because anyone can use it," he said.

He said the directors attached lenses to their phones and nothing was particularly different from shooting a regular movie.

Lee Jung-hyun, who plays the woman, said the film has a bit of everything.

Though it is a short film with a running time around 30 minutes it "mixes all elements from horror and fantasy to some humor," she said.

Meho Krljic

crippled_avenger

Chan Wookovo je prošlo...

Shozo Hirono

... ali zato iphone doživljava renesansu. :evil:

Shozo Hirono

Bruce.Lee.My.Brother.2010.BluRay.720p.DTS.2Audio.x264-CHD

A.K.A: Bruce Lee
IMDB LINK: http://www.imdb.com/title/tt1482989/
Cast: Aarif Lee, Tony Leung Ka-Fai, Christy Chung Lai-Tai, Jennifer Tse Ting-Ting, Wilfred Lau Ho-Lung, Jin Au-Yeung
Directed: Manfred Wong, Wai Man Yip
Genre: Biography | Drama
Runtime: 02:09:39
Country: Hong Kong | China
Language: Cantonese | Mandarin (Dual Audio)
Subtitles: NONE A.T.M

Plot:
Bruce Lee, My Brother is an action-dramatic biopic of the eponymous martial arts legend as told by his younger brother, Robert Lee. It revolves around Bruce Lee's life as a rebellious adolescent in Hong Kong before he sets off for the USA and conquers the world at the age of 18 with only US$100 in his pocket.

As a young man, Bruce was a rebel who was always engaging in street fights with his buddies, Kong and Unicorn, a fellow child actor who would later appear in Fist of Fury and Way of the Dragon. Invincible as he is as a street fighter, Bruce's romantic escapades are not as smooth and successful. He is head over heels in love with Mandy only to realize his mate Kong shares the same passion.

File Format: MKV
Codec: x264
Bit Rate: 5028 kbps
Resolution: 1280 x 544(16:9)
Frame rate: 24.000 fps
Audio 1: Cantonese DTS 5.1 @ 1536 kbps(From TrueHD7.1)
Audio 2 : Mandarin DD5.1 @ 640 kbps

Bruce Lee My Brother - Official Movie Trailer

namsey

Odgledao sam Kitanov "Outrage".
Nisam nista ocekivao, nisam nista ni dobio. Sporo su prolazili minuti, koji broje skoro cela dva sata u dosadnoj prici u josh jednom filmu o jakuzama, kojih smo se nagledali u proslosti, ali je valjda dosao red na recikliranje i kod Japanaca ili je to samo Kitano. Ostao je veran sebi, malo crnog humora, malo akcije, ovog puta sa ne toliko prolivene krvi, kako nas je navikao. Razmishljao sam i o "Gomori", koji je o gangsterima, mafijashima u Italiji, ali "Outrage" je generalno gledano, mbogo bolji film, jer je celovit i ima radnju, za razliku od prethodno pomenutog,  aLi ipak nedovoljno da te prikuca uz monitor. Jedino je bio kraj dobar kada je krenula masovna odmazda, i pretposlednja egzekucija u automobilu.

crippled_avenger

crippled_avenger

Kim Jong Il je šmeker na tatu.

crippled_avenger