• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Azija izvan horora

Started by Shozo Hirono, 05-02-2008, 12:49:48

Previous topic - Next topic

0 Members and 8 Guests are viewing this topic.

дејан

а  сад их подели  :lol:
...barcode never lies
FLA

tomat

Arguing on the internet is like running in the Special Olympics: even if you win, you're still retarded.

дејан

...barcode never lies
FLA

Albedo 0

Quote from: tomat on 13-08-2011, 21:27:04
zvuči zanimljivo, pristavljam da se skida.

jesi li pogledao?

ginger toxiqo 2 gafotas

Quote from: tomat on 13-08-2011, 21:27:04
zvuči zanimljivo, pristavljam da se skida.

nego, jebeni FBI ili ko već je sjebao sceper.eu, pa molim da mi preporučite neke alternative za skidanje p2p/scene filmova (a da nije rlslog). unapred zahvaljujem.

...kad zakaže rlslog.net ili sceper.eu, tu su ti srodni irfree.com  i myrls.eu (donedavno poznat kao scenedowns)...
"...get your kicks all around the world, give a tip to a geisha-girl..."

Shozo Hirono

Poongsan.2011.DVDRip.XviD.AC3-shinostarr
[/size]
[/size]

IMDb Link: http://www.imdb.com/title/tt1773020/
Also Known As: Pungsangae
Year: 2011
Country: Korea
Directed by: Jun Jae-Hong
Genre: Action, Drama
Duration: 2h 1mn
Language: Korean
Subtitles: English / Korean (.idx&sub)

Cast:
Yoon Kye-sang
Kim Gyuri
Kim Jong-su
Han Gi-jung
Yu Ha-bok
Bae Yong-keun
Kim Jung-suk
Jo Jae-ryong

Plot/Synopsis:
A mysterious man nicnknamed "Poongsan" (Yoon Kye-Sang) crosses between the South and North Korean border as a courier for hire. There's no way for people to contact him, but instead, Poongsan picks out potential clients from banners at a make shift memorial along the DMZ. Poongsan's next target is a man who wishes to bring a North Korean woman into South Korea.

Meanwhile, a man (Kim Jong-Soo) is pushed by the section chief (Han Ki-Joong) at the NIS to write a report on North Korea. That man was a high ranking official in North Korea prior to defecting to South Korea. He's protected by NIS agents, but still paranoid that North Korean assassins will kill him. He asks the section chief at the NIS to bring his lover In-Ok (Kim Gyu-Ri) to him from North Korea. Agents from the NIS learn of a man able to smuggle people across the border. They place a banner along a makeshift memorial at the DMZ border.

During the middle of the night, two NIS agents meet Poongsan who arrives on a motorcycle. When an NIS agent asks how long it will take to bring In-Ok into South Korea, Poongsan points to his watch to show 3 hours. The agent gives an incredulous laugh, but gets back into his car and waits for Poongsan. Poongsan runs off into the night towards the DMZ border.

Poongsan heads out to Pyeongyang to retrieve In-Ok. While they are crossing the border back into South Korea, In-Ok feels an attachment to this mysterious man who doesn't speak ...

http://www.youtube.com/watch?v=RWMfu8vFiPU

Shozo Hirono

Sayaka The Cute and Careless Girl.2009.DVDRip.XviD.AC3-theonlyh
[/size]
[/size]

A.K.A: Tennen kajû Sayaka
IMDB LINK: http://www.imdb.com/title/tt1468740/
Cast: Yui Iwata, Naofumi Kaneko, Mika Kasahara, Kanae Kibe, Rui Kiriyama, Nezumi Sempai
Directed: Daigo Udagawa
Genre: Comedy
Runtime: 1h 18mn
Country: Japan
Language: Japanese
Subtitles: ENGLISH | CHINESE .idx.sub

Plot:
Buxom gravure idol Rui Kiriyama plays Sayaka Tsuzumi, an honor student who can't seem to get sexual thoughts out of her mind. In fact, she can't even look at an oversized hot dog without triggering one of the many fantasies that cause her to pass out in ecstasy. Her problem gets worse when she gets a chance to tutor a super-popular athlete named Yuki Ito (Naofumi Kaneko) for an upcoming math test. Along with 3 similarly-minded friends (Mika Kasahara, Yui Iwata, and Kanae Kibe), she forms a group called "The Virgin Club" to discuss their experiences and ambitions. Soon Sayaka's chest begins to pound in anticipation of being alone with Yuki in her home. Can she handle it?

http://www.youtube.com/watch?v=LXIFx-5INgU

Shozo Hirono

Nana to Kaoru.2011.DVDRip.XviD.AC3-theonlyh
[/size]
[/size]

A.K.A: Nana to Kaoru
IMDB LINK: http://www.imdb.com/title/tt1846673/
Cast: Maho Nagase, Rakuto Tochihara, Madoka Asai, Daiki Bandô, Rie Hiki
Directed: Atsushi Shimizu
Genre: Drama | Romance
Runtime: 1hr 23mn
Subtitles: ENGLISH .srt

Plot:
The live action film "Nana to Kaoru" based on the manga of the same name about SM and youthful pure love written by Ryuta Amazume. Stars Rakuto Tochihara ("Kamen Rider Hibiki and Maho Nagase. Directed by Atsushi Shimizu. The story centers on two neighbors and schoolmates, Nana and Kaoru. Nana is the glamorous vice-president of the student council, while Kaoru is a dull and virgin boy. However, an incident leads them to discover their own bondage, dominance and sadomasochism...

http://www.youtube.com/watch?v=IBZAzX7i8Q4

Shozo Hirono

Hero.2010.DVDRip.AC3.x264-LooKMaNe
[/size]
[/size]

[/size]Revised romanization: Hi-eo-ro
Hangul: 히어로
Genre: Fantasy
Director: Kim Hong-ik
Writer: Kim Hong-ik
Release Date: 18.11.2010
Runtime: 109 min.
Country: South Korea

Cast: Kim Hyeong-gyoo-I, Han Jeong-woo, Lee Da-in, Han Ye-won, Kwak Min-ho, Ri-ah

Plot:
Sim Dan (Kim Hyeong Gyoo) is just that kid who gets bullied at school everyday - until an unexpected encounter turns him into a vampire. With his superhuman powers, he saves a blind person from an oncoming train, and his courageous act becomes national news. Sim Dan is now a "Hero" to everyone, but the dark force within him beckons for more. The first feature film from director Kim Hong Ik, the 2010 Korean indie Hero offers an interesting take on the high school vampire movie. The film features the fresh young cast of Kim Hyeong Gyoo, Jan Jeong Woo, Lee Da In (Loner), and Han Ye Won (Brilliant Legacy). Popular singer Son Ho Young also makes an appearance in the film.

[/size]
http://www.youtube.com/watch?v=lmWD9TntOHs

Shozo Hirono

Patisserie.Coin.de.rue.2011.JAP.DVDRip.x264.AC3-zdzdz

[/size]

[/size]
[/size]Year: 2011
Director: Yoshihiro Fukagawa
Writer: Yoshihiro Fukagawa
Genre: Drama, Romance
Runtime: 115 min
Subtitles:
None
IMDB:
http://www.imdb.com/title/tt1653950/
Release Date: February 11, 2011

Cast:

* Yosuke Eguchi - Tomura
* Yu Aoi - Natsume
* Noriko Eguchi - Mariko Sato
* Hiroyuki Onoue - Chihiro Umi
* Mariko Kaga - Yoshikawa
* Keiko Toda - Yuriko
* Tomoka Yamaguchi - Yumi
* Urara Awata - Maki Hanamura
* Nathan Berg - Julian
* Kyusaku Shimada - Yokoi Ona
* Mizuho Suzuki - Tadao Yoshikawa
* Sumie Sasaki

Synopsis/ Plot:
Tomura (Yosuke Eguchi) was once widely lauded as a legendary patissier, but some 8 years ago he inexplicably left the field. Since that time, Tomura has lectured at culinary schools and wrote a guidebook for pastry critics.
Natsume (Yu Aoi) is a young woman who travels from Kagoshima to Tokyo to find her boyfriend. Natsume fins a job at "Patisserie Coin de rue" - a pastry shop run by husband & wife tandem Yuriko (Keiko Toda) and Julian (Nathan Berg). At "Patisserie Coin de rue" Natsume works with talented patissier Mariko (Noriko Eguchi) & her fascinating creations.
Meanwhile, Tomura is now a regular at "Patisserie Coin de rue" & his encounters with Natsume brings about changes in both of their lives ...

[/size]
http://www.youtube.com/watch?v=tenKj-7GxZA

Shozo Hirono

Moby.Dick.2011.DVDRip.XviD.AC3-shinostarr
[/size]
[/size]

IMDb Link: http://www.imdb.com/title/tt1984208/
Also Known As: Mo-bi-dik
Country: Korea
Directed by: Park In-je
Genre: Action, Thriller
Duration: 1h 52mn
Subtitles: English / Korean (.idx&sub)

Cast:
Hwang Jeong-min
Jin Goo
Kim Min-hee
Kim Sang-ho
Lee Kyeong-yeong
Kim Bo-yeon

Plot/Synopsis:
On November 20, 1984, a mysterious explosion destroys the Balam Bridge outside Seoul. Hot-blooded journalist Bang Woo (Hwang Jung Min) is on the story, and receives some classified documents from old friend Yoon Hyuk (Jin Goo), who hints that the explosion is actually the work of the government. Bang Woo and fellow reporters Hyo Kwan (Kim Min Hee) and Jin Ki (Kim Sang Ho) dig deeper into the strange case, only to uncover a huge conspiracy that is bigger than they could have ever imagined.

http://www.youtube.com/watch?v=d_tBexDdyBk

Shozo Hirono

Make.Up.2011.DVDRip.XviD.AC3-nLiBRA

[/size]

AKA : Make Up / Ming Yun Hua Zhuang Shi / 命運化妝師
Country : Taiwan
Language : Mandarin
Subtitle(s) : Cht | Eng (idx+sub)
Film Genre : Drama | Fantasy
IMDB : 6.3/10 (16 votes) 
Links : http://www.imdb.com/title/tt1854552/
Theatrical Premiere Date: 2011-06-24
Directed By : Lien Yi-Chi       
Starring : Bryant Chang, Hsieh Hsin-Ying, Sonia Sui, Wu Chung-tien, Kate Yeung, Chang Shao-Huai, Pu Hsueh-Liang...

Plot/Synopsis :
Being a mortuary cosmetologist, Min-Hsiu is used to see dead body, until accidentally spotting a female corpse - her high school teacher Miss Chen Ting. Nie Cheng-Fu is Chen Ting's husband, loves his wife profoundly and try to find more memories of her through Min-Hsiu's help. Just then, a detective, Kuo Yung-Ming senses that the truth behind this case may not be so simple as it seems. Death is not the end of the life, but another beginning of it....
[/size]《命運化妝師》正式版預告

Shozo Hirono

Head.2011.DVDRip.AC3.x264-LooKMaNe

Revised romanization: Hedeu
Hangul: 헤드
Genre: Action, Thriller
Director: Jo Woon
Writer: Jo Woon
Producer: So Yoon-Joo
Cinematographer: Kim Ki-Tae
Release
Date: May 26, 2011
Runtime: 100 min.
Distributor: SBS Content Hub
KMDB link: http://www.kmdb.or.kr/eng/md_basic.asp?nation=K&p_dataid=12668

Cast: Park Ye-jin, Baek Yoon-sik, Ryu Deok-hwan, Oh Dal-soo

Plot:
Genius medical scientist Kim Sang-Chul (Oh Dal-Su), a renown expert in the field of stem cell research, kills himself. After an autopsy, the head of Kim Sang-Chul mysteriously disappears. Meanwhile, delivery service man Hong-Jae (Ryu Deok-Hwan) is in the process of delivering Kim Sang-Chul's head without knowing the contents of the package. Hong-Jae unintentionally learns the contents of the package and is kidnapped by Baek-Jung (Baek Yun-Shik). In the process Hong-Jae is able to hide Kim Sang-Chul's head.

Hong-Jae's older sister Hong-Joo (Park Yeh-Jin) is a hot-blooded news reporter. Because of her impulsiveness Hong-Jae is suspended from her job. Nevertheless Hong-Jae still works to land a scoop on a popular entertainer. Hong-Joo then receives a phone call from Baek-Jung demanding she brings Kim Sang-Chul's head to him or her brother will die.

[2nd Trailer] Head (헤드) - Korean Movie 2011

ridiculus

Najavljena je adaptacija stripa Shingeki no kyojin (zvanični engleski podnaslov je Attack on Titan  :roll: ) i projekcije bi trebalo da počnu od jeseni 2013. Titani su dobra manga - tehnički nesavršena, ali maštovita - ali ekranizacije stripova u Japanu imaju jaku tradiciju žalosnih procena i pogrešnih odluka, tako da se ne radujem više nego što moram kao fan stripa.  :wink:

Link na ANN-u

P.S. Oh... ovo će verovatno imati snažnu primesu horora (osim ako je ne uprskaju elementima romantične komedije  :lol: ), ali više je fantasy, tako da... ide ovde.
Dok ima smrti, ima i nade.

Ghoul

https://ljudska_splacina.com/

crippled_avenger

Pogledao sam južnokorejski MO-BI-DIK Park In-jea. Parku je ovo debitantski film i reč je o vrlo solidnom conspiracy trileru koji se srećom dosta razlikuje od recentne osvetničke ponude koja je postala prilično jednolična. Ovaj film će naročito biti zanimljiv ljubiteljima akcije iako nije akcioni film per se, zbog nekoliko maestralno izvedenih i nikada ranije viđenih zahvata, koji naročito mogu zanimljivi i profesionalcima. Park In-je u nekoliko detalja odlazi put nekih rešenja koja niko do sada nije preduzeo.

Ono što je problem filma jeste prilično konvencionalna a u izvesnom smislu i naivna "zavera" koja se plete izvan sistema. Park prikazuje Južnu Koreju koja ima klišetizirane vladare iz senke, tu neku super-strukturu koja vodi celokupan politički, ekonomski i javni život i ta premisa nije naročito ubedljiva, čak i kad je prilično realistično tretirana -  naprosto takva zavera je istovremeno opšte mesto, a Park je ne "brani" dovoljno, kao da ni sam ne "veruje" u nju ni na nivou ideologije, ni na nivou žanra. Najbolji conspiracy filmovi svoj efekat nisu bazirali na tome koliko je zavera logićna već sa kolikim je ubeđenjem predstavljena i MOBY DICK upravo u ovom domenu ima najveće probleme.

Glavni likovi novinara su odlični, i glumci uspevaju da relativno ubedljivo predoče likove koji naslućuju da postoji nešto sumnjivo iza terorističkog napada na Balam most u Seulu 1994. godine i počinju da raspliću misteriju koja rezultira time da počinioci nisu osumnjičeni severnokorejski teroristi već da iza svega stoji Vlada ili neko ko stoji iza Vlade. Ovu premisu, nažalost, Park In-je nažalost samo potvrđuje bez značajnijih preokreta u jednom kompetentnom maniru kakav se i očekuje od korejskog repertoarskog filma visokog profila. Uprkos hemiji među karakterima i zanimljivim nijansama u njihovim odnosima, Park In-je ne uspeva da tako pozitivno vlada svim klišeima kojih se dohvata.

Možda i najmanji kliše jeste činjenica da se Park u samom finišu filma koristi najvećim klišeom koji u određenom smislu deluje inovativno baš zbog toga što je toliko pase. Gotovo je neverovatno da neko može u današnjim okolnostima da snimi takav kraj u kome etika, prekidanje štampe u poslednjem trenutku i ubacivanjem vesti koja rešava sve. Međutim, u MOBY DICKu se na kraju rešava baš to.

U određenom smislu čak Park pravi disbalans između zdrave postavke na mikroplanu i problema u sklapanju celine. Da je film na mikroplanu naivniji, celina bi bolje funkcionisala.

Poznato je da je južnokorejski film u većini slučajeva dosta obazriv prema tome kako tretira Sever, a u ovom slučaju, Sever je tretiran kao babaroga kojom Jug plaši svoj narod i zloupotrebljava mit o Severu za svoje opskurne svrhe. To je eto jedan filmski predvidljiv, ali ako imamo u vidu političke okolnosti ipak intrigantan aspekt ovog filma. Na tako nešto smo često nailazili u holivudskim filmovima, ali nešto ređe u kinematografijama zemalja koje stvarno imaju neki problem.

Uprkos svim nedostacima koji ga frustrirajuće slabe, MOBY DICK je vrlo solidan primer snage južnokorejskog repertoarskog filma.

* * 1/2 / * * * *
Nema potrebe da zalis me, mene je vec sram
Nema potrebe da hvalis me, dobro ja to znam

crippled_avenger

Ima li neko titlove za korejski HINDSIGHT iz 2011. godine?

crippled_avenger

Pogledao sam MAY 18 Kim Ji Huna koji je ozloglašen kao reditelj filma SECTOR 7. U tipičnom korejskom maniru njegov film MY 18 nema nikakve vze sa onim što je SECTOR 7 i to se u njihovoj kinematografiji često dešava. Dok je SECTOR 7 monster movie u 3Du, MAY 18 je istinita priča o čuvenom masakru nad studentima i pobunjenim građanima u jednoj nemirnoj varošici u Južnoj Koreji 1980. godine. Sticajem okolnosti ranije sam već bio upućen u ovaj događaj pošto ga iz Kim Ji Hunovog filma nikako ne bih razumeo što samo svedoči o tome da je ponovo reč o filmu samo za lokalnu upotrebu jer masakr od 18. maja 1980. je nacionalni praznik u Južnoj Koreji.

Scenarista Park Sang-Yeon koji je pisao JSA i THE FRONT LINE, neuporedivo uspelije filmove, i MAY 18 počinje kao jednostavnu varošku melodramu koja se bez jasne motivacije ransformiše u priču o sukobu vojske i pobunjenih studenata a zatim i naroda. Park i Kim očigledno da podrazumevaju naše predznanje o južnokorejskim političkim okolnoszima čim ne ulaze u objašnjavanje konteksta i motivacija, međutim, čak i u tom slučaju, brutalnost armije ostaje prilično neobjašnjiva, naročito ako imamo u vidu da se u Južnoj Koreji služi vojni rok i da vojnici nisu profesionalci već takođe deo tog istog naroda koji tlače u ovom slučaju.

Otud MAY 18 uprkos tome što je tehnički kompetentan deluje često krajnje paradoksalno a samim tim i neuverljivo.

Park i Kim se ne ustežu od najbestidnijih emocija i melodrame i više vremena provode motivišući radnju na taj način nego kroz neke druge, ipak važnije detalje. Stoga, MAY 18 nikada zapravo ne uspeva da profunkcioniše kao film o iole istinitom događaju.

* * / * * * *

crippled_avenger

Pogledao sam GOJIJEON Hun Janga, reditelja koji je počeo kao Kim Ki Dukov štićenik sa prilično slabim ROUGH CUTom ali se onda prošle godine nametnuo kao odlična mejnstrim uzdanica sa filmom SECRET REUNION. GOJIJEON je preveden kao THE FRONT LINE za stranu tržište i reč je o još jednom južnokorejskom ratnom spektaklu prilično velikog zamaha na koje smo već u suštini navikli.

THE FRONT LINE je zaradio sasvim respektabilnih 20 miliona dolara u Južnoj Koreji i mislim da će imati određenu atraktivnost i na stranom tržištu premda nisam siguran koliko je velika potreba strane publike za ovakvom vrstiom filma naročito posle dosta eksploatisanog TAEGUKGI. THE FRON LINE u suštini nije slabiji od TAEGUKGI ali naprosto ne nudi ni previše toga novog pa ga zato smatram prevashodno lokalnim proizvodom. Sa trajanjem od 130 minuta u ovoj verziji takođe nudi dosta prostora za skraćenje, mada jasno je koje "produžene" scene mogu pobuditi velike sentimentalne izlive.

Hun Jang se u SECRET REUNIONu pokazao kao reditelj koji je vrlo vešt u scenama akcije. Ovde nema urbane akcije i potere mačke i miša ali ako imamo u vidu koliko puta su snimane scene ratovanja sa opremom iz četrdesetih i pedesetih (naoružanje u Korejskom ratu je slično onom iz Drugog svetskog) uspeo je da nađe svoj ugao gledanja na tu problematiku i da mu se obilje masovki ne pretvori i gibanja mase bez identiteta već da postoji svest o borbi, ciljevima na terenu i prostoru na kome se to dešava.

Likovi su prilično zanimljivi i diferencirani, ali bi filmu svakako prijala redukcija pojedinih sekvenci, a ideološki profil je na liniji da je rat uprkos herojstvu i pojedinim vidovima zbližavanja među muškarcima koji su nemogući u mirnodopskim uslovima u stvari jedna velika apsurdna nesreća. Međutim, to ne treba da nas zavara da u svojoj dubokoj suštini THE FRONT LINE ipak nije jedan ratni film koji prikazuje borbu kao jedno ipak uzbudljivo i katarzično iskustvo i u određenom smislu ga svakako estetizuje i eksploatiše kako bi zabavio publiku.

Hun Jang rukuje ogromnom količinom municije različitog kalibra u ovom filmu a junaci se dosta razbacuju i emocijama tako da je THE FRONT LINE i sentimentalan onoliko koliko južnokorejski film ume da bude a to je znači preko svake mere. Scenarista Sang Yeon Park je napisao roman DMZ po kome je snimljen film JSA Chan Wook Parka a potom se dokazao i kao samostalni scenarista na raznovrsnim projektima među kojima je i MAY 18 koji planiram da uskoro overim zbog zanimljive istinite priče. U ovom filmu on pokazuje da dosta solidno vlada tematikom rata i odnosima u hijerarhizovanim institucijama kao i u JSA ali da kad je reč o emocijama ume da ode u prilična preterivanja. Jedno od njih je i zanimljivi lik ozloglašenog severnjačkog snajperiste fullmetaljacketovskih metoda i identiteta.

Kao i inače u filmovima iz Južne Koreje, Severnjaci su prikazani sa dosta razumevanja tako da je ovo film koji će moći da se gleda i kada ih Kim Jong Il pregazi.

* * 1/2 / * * * *

crippled_avenger

crippled_avenger

Pogledao sam IRIS THE MOVIE koji su sklopili reditelji serije IRIS Yang Yun Ho i Kim Kyu Tae. IRIS je serija od dvadeset epizoda koja se najbolje može opisati kao rip-off čuvene 24, i u tom smislu je sasvim u duhu južnokorejskog repertoarskog filma sa kraja devedesetih početka dvehiljaditih. Glumačku podelu predvodi Lee Byung Ho koji je u međuvremenu kao i Rain otišao u Ameriku i snimio uloge u GI JOE filmovima.

Film je nažalost izmontiran posle serije i reklo bi se da iako je baziran na mogo većoj masi materijala nego recimo MONTEVIDEO, pokazuje koliko je delikatan proces izmontirati film od obimne TV serije. Moguće je da producentima i autorima, montiranje filma nije bio prioritet odnosno da im je film neka vrsta nusproizvoda za prodaju po svetu i kao takav IRIS funkcioniše podnošljivo. Naime, sasvim je moguće da u svetu JOŠ UVEK ne postoji tržište za južnokorejsku kopiju serije 24 ali sigurno je da postoji tržište na kome se može isplasirati korejski B-akcijaš sa odličnim production valuesima.

Čitava prva trećina "filma" se recimo dešava u Budimpešti, poprištu mnogih DTV akcijaša i IRIS u tom smislu nimalo ne zaostaje za konkurencijom, čak je u pojedinim detaljima i svežiji od njih. Isto važi za generalan utisak u akciji u filmu, ona je vrlo ambiciozno urađena, i čak je za korejske standarde možda previše "amerikanizovana" ako imamo u vidu kako oni to inače umeju sočno da urade.

Ipak, ono što je najparadoksalnije je koliko je film nevešto izmontiran na nivou priče. Reklo bi se da je priča koja se mogla izvući iz tog materijala zapravo vrlo jednostavna i mogla je biti efektnije prikazana ali da se ekipa dosta opterećivala rešanjima iz serije pa zato IRIS sporadično deluje kao podnošljiv film a povremeno kao trejler za seriju. Isto tako neke dužine scena sugerišu da scene nisu montirane iz sirovine nego iz već montirane serije pa ima dosta nelogičnih stvari i na tom planu.

Međutim, ko god se uželeo da gleda kako se bore Južni i Severni agenti uz dosta potera i pucnjave ima šta da vidi u ovom nusproizvodu. Za dobru svinju uostalom nema loših pomija.

* * / * * * *

crippled_avenger

Pogledao sam SIMYA-UI FM Sang Man Kima. Zanimalo me je da vidim šta je režirao ovaj "Stranac u raju" i kakog KOrejanca ćemo to ugostiti. SIMYA-UI FM u principu nije loš u domenu minornih korejskih serial killer filmova. Reč je o vrlo svedenom cat-and-mouse trileru o psihopati koji progoni popularnu radio voditeljku tokom emitovanja njene poslednje emisije pred selidbu u SAD.

Nažalost, SIMYA-UI FM propušta priliku da bude istinski napet i ostaje u domenu samo prijatnog za gledanje. Jedan od razloga je svakako i to što je serijski ubica istovremeno šizofrenik, genije za tehniku i uopšte master criminal pa je u tom smislu poprilično i neuverljiv i derivativan. Srećom, Sang Man Kim je efikasan i svestan je kapaciteta i dometa svoje priče, pa gotovo da nema praznog hoda.

No, Sang Man Kim radi sve uprkos derivativnosti sa punim ubeđenjem, Po ovom filmu, jasno je da nije (bar za sada) reč o velikom reditelju, ali svakako je dokazao kako se dobro snalazi u uslovima visokoorganizovane korejske kinematografije.

* * 1/2 / * * * *

crippled_avenger

Pogledao sam korejski B-film THE BEAST Hwang Yoo Sika. Ovaj B-film je vrlo jednostavan, precizan i jedino je šteta što nije naročito zanimljiv. Za razliku od tipičnih korejskih žanrovskih filmova koji obično imaju nešto širi pripovedački polaz i karakterizaciju koja u sebe uključuje dosta detalja, THE BEAST je vrlo jednostavan, sveden i pravolinijski. Priča prati mladog vojnika koji pre odlaska na mirovnu misiju u Avganistan mora da reši problem sa unutrašnjim neprijateljem - ozloglašeni lanac pornografa mu je oteo sestru i planira da je iskoristi u gnusnom online videu. Uz pomoć njene drugarice, vojnik kreće u akciju da je spase.

Zaplet je rudimentaran a glavni junak voli da protivnike dobije "na ruke" tako da je film baziran na seriji tuča, mahom u zatvorenim prostorima i postavljenim u bornovskom maniru, dakle bez wire fu letenja i sličnih vidova estetizacije. Kad je reč o bizarnom nasilju svojstvenom korejskim trilerima, ovde ga ima u samo jednoj sceni. Ostatak akcije je krajnje strejt.

THE BEAST je kao korejski B-film ipak zadržao dosta tehničke preciznosti i svežine svojstvene korejskom filmu i u tom smislu je svakako zanimljiviji od većine američkih DTV radova.

* * 1/2 / * * * *

crippled_avenger

Pogledao sam BANGKOK KNOCKOUT Panne Rittikraija, stručnjaka odgovornog za stubntove u filmovima Prachye Pinkaewa. Nažalost BANGKOK KNOCKOUT je rad u kome se slabosti tajlandskih reditelja akcionih filmova na nivopu vođenja pričće i likova dovode na potpuno nov nivo neznanja i neukusa. S druge strane, BANGKOK KNOCKOUT ima jako duge deonice između tuča i poptrebno je jako veliko strpljenje ili ubrzano gledanje da bi se stiglo od set-piecea do set-piecea. Kad je o akciji reč ona je korektna ali Rittikrai je u mnogim drugim filmovima, naročito kod Pinkaewa ili u radovima koje je imao sa Tony Jaaom pravio znatno bolju akciju. U tom smislu BANGKOK KNOCKOUT je predosadan da bi služio kao showreel ili showcase za ono što mogu da izvedu tajlandski kaskaderi a uostalom oni su imali i znatno moćnijih nastupa od ovoga.
Naravno, BKO nudi ponešto uživanja za najzagriženije ljubitelje i poznavaoce, ali njih je ipak prilično malo.

* 1/2 / * * * *

crippled_avenger

Pogledao sam BU-DANG-GEO-RAE Seung Wan-Ryooa, po scenariju Hoon Jung Parka koga znamo kao pisca Kim Ji Woonovog I SAW THE DEVIL. U ovom filmu Hoon je mnogo inventivniji od I SAW THE DEVIL i umesto pastiša nečega što već znamo iz korejskih filmova nudi policijsku priču koja je istovremeno prepoznatljiva a opet ima i nešto sveže u sebi. Naime, korumpirani policajci su česti protagonisti korejskih filmova, međutim, THE UNJUST je studija sveopšte korupcije korejskog društva u kome je korupcija sama sebi tema a to što je vezana za slučaj serijskog ubice zapravo ne igra značajnu ulogu i potraga za zločincem nikada zapravo ne prene junake da se izvuku iz svog oportunog i korumpiramog stupora. U tom smislu, sa prikazivanjem kontingentnih događaja koji čine policijsku istragu, THE UNJUST na neki način postaje dosta ubedljiv i istinit prikaz funkcionisanja policija širom sveta.

Seung Wan-Ryoo nije reditelj koji može kao Bong Joon Ho u MEMORIES OF MURDER da prodre u suptilnije pore hipokrizije korejskog društva i jedne konkretne sredine. Njegov film ima izraženiju mehaniku i sporadično se oslanja na žanrovske konvencije umesto realističnih rešenja.

Pa ipak, Seung i Hoon vešto vode nekoliko paralelnih priča i u krajnjem zbiru THE UNJUST jeste film koji uvodi Seunga u viši rang od onog u kome je bio do tada sa svojim dosta eklektičnim opusom nesumnjivo prilično solidnih filmova koji ipak nisu dosezali dovoljno daleko. U periodu kada su korejski filmovi počeli da se dosta ponavljaju i da kroz stalne reinterpretacije interanacionalno uspelih formi postaju sve lokalniji, Seung uspeva da u konvencionalnijem ključu proizvede internacionalno relevantniji rad.

* * * / * * * *

Ghoul

crippled_avenger

Pogledao sam PARADISE MURDERED Han Min Kima. Ovaj film bi se mogao posmatrati kao apsurdna, crnohumorna varijacija na podžanr varoških misterija koje je Bong Joon Ho doveo do vrhunca u filmu MEMORIES OF MURDER. PARADISE MURDERED je ipak film lokalnog dometa, između ostalog i zato što je glumačka podela puna dosta međusobno sličnih faca i bilo mi je jako teško da ispratim priču. Zatim, za razliku od Bonga koji je uzeo jednu istinitu priču, sačuvao njene razne kontingentne događaje, obogatio je humorom i majstorski zaokružio, Han Min Kim se odlučuje da svoju misteriju razreši kao Agatha Christie i da umesto kroz odnose među likovima sve prelomi kroz apsurdno nasilje.

U tom pogledu, PARADISE je solidna korejska varijacija na Agathu i spaja je sa specifičnom atmosferom izolovanog ostrvskog sela. Sasvim sigurno je korejskim gledaocima ovaj film efektniji jer razlikuju glumce i prepoznaju neke mentalitetkse detalje koji su meni ipak ostali nedostupni. Otud, ovaj naslov je pre svega zanimljiv za fanove korejskog filma i sigurno ne predstavlja delo koje bi ostvarilo značajniji crossover sa onima koji nisu upućeni.

* * 1/2 / * * * *

crippled_avenger

Pogledao sam CHOI-JONG-BYEONG-GI HWAL Han-min Kima, preveden kao WAR OF THE ARROWS. Reč je o zanimljivom akcionom filmu smeštenom u 17. vek u kome je glavni junak potomak poraženog feudalca koji odrasta u vrsnog strelca i biva primoran da spasava svoju sestru i porodicu koja ga je prihvatila posle očeve smrti tokom najezde mandžurijskih plemena.

Han-min Kim uspeva da akciju postavi vrlo zanimljivo, drugačije od tipičnih japanskih ili hongkonških akcijaša smeštenih u ovu epohu. Han-min Kim nije razigran i "natprirodan" kao hongkonški wuxia filmovi, niti je statičan kao japanski, već nalazi dobar balans, ali u tom balansu je svakako bliži Japancima i naslovima kao što je SHOGUN LEMITSU NO RANSHIN Yasuo Furuhate. Ono zde nailazi na probleme to je podela u kojoj je glavni junak verovatno najslabiji i najmanje upečatljiv glumac i čitav zaplet oko brata i sestre sa sve sestrinom veridbom i kasnijom sudbinom koja je postavljena prilično naivno.

Čini se da Han-min Kim za razliku od svog prethodnog filma PARADISE MURDERED nije radio puno na tome da stvari budu postavljene originalnije, čak ni da se drama više organski razvija, bez velikih skokova između situacija. Otud se film zapravo svodi na nekoliko potera a razvoj likova i priče je dat u skokovima koji su rešeni natpisima.

Pitanje razvoja likova i stvaranje autentične drame razdvaja ovaj film od velikog utiska koji je mogao da postigne. Doduše, moguće je da cut od 128 minuta sadrži nešto čega nema u ovom "zapadnom" od 122 premda sumnjam da tih šest minuta čine prelomnu razliku na nivou postupka.

U svakom slučaju Han-min Kimu treba prići sa velikom pažnjom.

* * 1/2 / * * * *

Agota

This is a gift, it comes with a price. Who is the lamb and who is the knife. Midas is king and he holds me so tight. And turns me to gold in the sunlight ...

Agota

This is a gift, it comes with a price. Who is the lamb and who is the knife. Midas is king and he holds me so tight. And turns me to gold in the sunlight ...

Agota

Agota

Agota

Ghoul

ne palite se mnogo ni na CHILDREN ni na CRUCIBLE.

slabo je to.

ĐECA su kilava dvojka, a ovaj drugi= 3- (dakle, može se videti, nije loš...)

crippled_avenger

Pogledao sam CHILGEUP GONGMOWUN Terra Shina, preveden na engleski kao MY GIRLFRIEND IS AN AGENT. Reč je o romantičnoj akcionoj komediji na tagu filma MR AND MRS SMITH, ali se u principu ne može reći da se radi o tipičnom južnokorejskom rip-offu. Ovo je ipak nešto originalniji odnos prema toj premisi ali nesporno je da se nadovezuje na SMITHSe i TRUE LIES.

Terra Shin je uspeo da napravi film u kome ima dovoljno akcije, intrige i trilerskih elemenata a da ljubavna priča bude u prvom planu, a priličan deo komedije uspeva da bude zanimljiv i nekorejskoj publici. Isto tako, uspeo je da napravi solidan balans između dinamične akcije i melodrame u rediteljskom smislu i da film iako spaja različite elemente bude prilično koherentan i da ne deluje kao usiljeni spoj nekoliko različitih postupaka.

Otud je MY GIRLFRIEND IS AN AGENT jedan od malobrojnih južnokorejskih blokbastera izvan osvetničkih ciklusa i drugih filmova koji vrcaju od bizarnosti i ekstrema koji zbilja funkcioniše na internacionalnom nivou i u svom podžanru spada među globalno upečatljive naslove.

* * * / * * * *

crippled_avenger

Pogledao sam THE KICK Prachye Pinkaewa. Moram priznati da se Prachya sada nalazi u situaciji koju sam priželjkivao a to je koprodukcija sa kinematografijama koje su u pripovedačkom smislu razbvijenije i mogu da povoljnije utiču na scene koje se pojavljuju između borbi po kojima je Pinkaew prepoznatljiv. Posle dosta slabog WHITE ELEPHANTa sa Amerikancima, Pinkaew sada radi sa Korejancima i to je ohrabrujuća saradnja. Nažalost, uprkos tome što je u saradnji sa njima sada uspeo da napravi film sa koliko-toliko smislenom pričom i likovima, i da dramske scene ne deluju potpuno diletantski, THE KICK se u pogledu likova i njihovih odnosa ne izdvaja iz donjeg doma populističkih filmova iz Južne Koreje ili Hong Konga.

Međutim, Pinkaew ponovo sarađuje sa Panna Rittikraijem i film u finalu donosi jedan izvanredan set-piece, veliku borilačku scenu se nekoliko upečatljivih deonica. U tom pogledu, THE KICK nadoknađuje ono što je nedostajalo u WHITE ELEPHANTu. Kad je reč o korejskom tržištu, čini mi se da Pinkaew nije napravio veliki proboj, i da će svoje sledeće propjekte ponovo raditi u tajlandskim okvirima i ponavljati stare greške.

* * / * * * *

crippled_avenger

South Korean filmmaker and "Oldboy" director Chan-wook Park is in talks to direct Craig Zahler's thriller script "The Brigands of Rattleborge" for Red Granite Pictures and Mythology Entertainment says Variety.

The story follows a sheriff and a doctor who seek revenge against a group of bandits who use the cover of a torrential thunderstorm to rob and terrorize the occupants of a small town.

Zahler's script made the 2006 Black List of best unproduced screenplays but the violent content is extreme enough that the project has been languishing for several years.

Bradley Fischer, Riza Aziz and Joey McFarland will produce.

crippled_avenger

U sklopu priprema za CLOUD ATLAS pogledao sam AIR DOLL Hirokazu Koreede, u kom Doona Bae igra lutku koja oživi, vrlo slično CLOUD ATLASu gde igra osvešćenog androida. Pretpostavljam da CLOUD ATLAS neće imati toliko prostora da se Doona Bae razigrava glumački ali je ona na tu temu zaista sve rekla u Koreedinom izuzetno zanimljivom filmu. Njena rola je u centru ovog filma i upravo je ona razlog zbog kog AIR DOLL uspeva da prevaziđe sve svoje padove na nivou ritma, krize u vođenju priče i sl.

Na kraju spoj briljantne glumačke igre Doone Bae i intrigantne tačke zapleta čine da AIR DOLL bude vrlo atmosferično i zadovoljavajuće iskustvo. Ova premisa nije po prvi put dotaknuta u AIR DOLLu ali mi se čini da ju je Koreeda najživopisnije iskoristio i ponudio najzaokruženije delo. Najznačajniji domet je prvo besprekorno integrisanje glumice i lutke u izgradnji lika Nozomi,  izuzetno jednostavna rešenja kojima Koreeda uspostavlja svoju pripovedačku konvenciju unutar premise koja je bajkovita i izuzetno delikatna u svakom smislu.

S druge strane, ako imamo u vidu Koreedin tradcionalni modus operandi, i uopšte očekivanja koja bi se od ove forme mogla imati, AIR DOLL je zapravo prilično dinamičko ostvarenje, sa izgrađenom elegičnom crtom i izvanrednom realizacijom.

* * * 1/2 / * * * *

SaksOverkill

Kotoko (2012)
Year: 2012
Directed by: Shinya Tsukamoto
Duration: 1 hr, 31 min
Subtitles: English (.idx/sub)
Cast: Cocco, Shinya Tsukamoto
Plot:
The story of a single mother who suffers from double vision; caring for her baby is a nerve-wrecking task that eventually leads her to a nervous breakdown. She is suspected of being a child abuser when things get out of control and her baby is taken away.

Kotoko.2012.BDRip.AC3.x264-LooKMaNe
Kotoko.2012.BluRay.1080p.x264.DTS.NiggaElk

Ghoul

Quote from: SaksOverkill on 25-10-2012, 13:56:52
Kotoko.2012.BDRip.AC3.x264-LooKMaNe
Kotoko.2012.BluRay.1080p.x264.DTS.NiggaElk

:| :| :|

to mi reci!
dajem 20 slučajno odabranih novih, nahvaljenih reditelja za jednog šinju!
:!: :!: :!:

Agota

ginger toxiqo 2 gafotas

Underwater Love 2011 DVDRip XviD-RedBlade

http://www.imdb.com/title/tt1678054/

ginger toxiqo 2 gafotas

Yakuza-Busting Girls Duel In Hell 2010 DVDRip XviD-RedBlade

http://www.imdb.com/title/tt1604554/

SaksOverkill

Pieta
A.K.A: 피에타
IMDB LINK: http://www.imdb.com/title/tt2299842/
Directed: Kim Ki-duk
Genre: Crime | Drama
Runtime: 1hr 42mn
Subtitles: ENGLISH | Korean
[Selectable]

Cast
Lee Jung-Jin - Gang-Do
Jo Min-Su - Mi-Son
Woo Ki-Hong - Hoon-Chul
Kang Eun-Jin - Hoon-Chul's wife
Jin Yong-Ok - shop owner in wheelchair
Heo Joon-Seok - shop owner who commits suicide
Kwon Se-In - shop owner who plays guitar
Kim Jae-Rok - monk
Yoo Ha-Bok - container man

Synopsis
A vicious man (Lee Jung-Jin) works for a loan shark as an enforcer. When customers are unable to pay for their outrageous interest payments the man forces these borrowers to gimp their own bodies to collect insurance money. A woman (Jo Min-Su) then appears in front of the man and gets down on her knees. She tells the man that she is his mother and begs for forgiveness. The vicious man was given up for adoption as soon as he was born. The man quickly dismisses the woman as crazy, but her persistance soon cracks through the man's hardened outer shell. Can the mother and son find happiness at last?

Pieta 2012 DVDRip AC3 x264 theonlyh

Pieta 2012 HDRip x264 720p AAC Playy
Pieta 2012 KOREA 720p HDRip x264 AC3 JYK
Pieta 2012 HDRip XviD AC3 JSB

Ghoul

jel to za ENG. TITLOVE proveren fakat - tj. skinuo si ih?

jer, film je izašao pre nekoliko dana ali tad nije bilo eng. titlova...

Milosh

Nema veze, pogledaće se u bioskopu ovih dana...
"Ernest Hemingway once wrote: "The world is a fine place and worth fighting for." I agree with the second part."

http://milosh.mojblog.rs/

Ghoul

nema veze, našo sam i titlove i torent i pogledaću ga za oko pola sata!  :!:

ginger toxiqo 2 gafotas

... i zvanično i sa matching titlovima...Pieta 2012 DVDRip XviD-CoWRY

http://www.imdb.com/title/tt2299842/

ginger toxiqo 2 gafotas

The Bullet Vanishes 2012 DVDRip XviD-CoWRY

http://www.imdb.com/title/tt2106741/