• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Bosanske plačipičke i srpski mazohisti

Started by Ghoul, 16-02-2008, 13:31:03

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Son of Man

Vidim sad ne mora google nalog, vama dvojici sam poslo poziv na adrese koje su vam na Cultu, prihvacajte... 

Son of Man

I da, sta cemo sa tim sto se Grbavica prakticno ne moze naci na internetu, ja sam jedva naso, i to samo zato jer sam fanaticno trazio jedno po sata ? Naravno slazem se da ne postavljamo linkove ali sta sa filmovima kojih nema nigde ?

Ghoul

pošto je blog na srpskom, nadam se da belosveckim dušmanima neće baš da bode oči ako u dnu takvog prikaza staviš rečenicu tipa: 'ovaj film na netu možete naći na sajtu znak sagite'.
ne reči 'skinuti', ne 'divx', samo link ka SAJTU (a ne stranici) - to bi trebalo da je antipiratima sasvim ok.
https://ljudska_splacina.com/

Son of Man

Ma nije to problem nece niko da nas ganja zbog toga, ako mene nisu uhvatili nece nikoga, znaci moze tako, otvoricemo tamo medj linkovima poseban topik i samo link ka njemu.

Evo jos nekih hintova koje sam dobio od svojih dobro obavestenih izvora :

Obratiti paznju na film PAD ITALIJE

Cripple Bastards - chetnixploitation bend  :|

džin tonik

Ghoul

čeknider, sinko: Cripple Bastards otvoreno i neironizirano, iskreno idolatriše nacionalističku ikonografiju i ideologiju kao i njihove heroje.

daj da u startu definišemo o čemu nam je blog - mislio sam da je o onima koji exploatišu medijsku sliku o srbima kao zločincima, a ne o onima koji (srpske) zločine ne priznaju i zločincima se dive.

ako će to da bude blog na kome će da se veličaju ta naci sranja, ja odo odatle.

Tex Murphy

Skoro svaki film sa prostora bivše države može da se nađe na RapidSerbia. A neko ko je baš ZAPEO da gleda i BAŠ ne može nigdje da ga nađe, može da skokne do video kluba, tamo ga sigurno imaju.
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

Son of Man

Quote from: Ghoul on 16-02-2010, 21:11:34daj da u startu definišemo o čemu nam je blog - mislio sam da je o onima koji exploatišu medijsku sliku o srbima kao zločincima

Naravno pobogu da je o tome, a sto se tice Cripple Bastards,  mozda Djulio i konta to ozbiljno ali u praksi to deluje jako smesno i eksploatatorski, dakle fura taj trip cisto jer je to nesto ultra-najgore na svetu, ultimativno ZLO, no dobro ne moramo ga pominjati u tom kontekstu...

I jeste, bas sam ja u fazonu da bi pravio blog koji velica naci trip  :roll:

Harv, OK ovo za rapidserbia, mora se i ja regujem ako imaju bas sve  :!:

EDIT : Jos kad bi rapidserbia forum bio u funkciji to bi bilo dojaja, jel to privremeno ne radi ili ?

Джон Рейнольдс

Ponavljam mišljenje da je ideja odlična i definitivno ne bi trebalo širiti priču preterano. Jer, ako uđu i CB, onda hajde da ubacimo i Šaht, koji sviraju Spremte se spremte i furaju patriotski fazon. Tako to može u nedogled.

Nego, ima li neko ovaj šiptarski (da li je šiptarski?) strip o Račku? Imam samo ovoliko:

America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

Son of Man

Pazite, tema je jako zajebana, zapravo nije zajebana kolko su ljudi zatucani i kolko bi to mogli pogresno skontati, dakle valja paziti na pocetku, i zato taj uvod mora jasno da odredi koji su nam ciljevi, da ne bi bilo debilnih komentara i prozivki.

Dakle treba nam jasna definicija naslova...

Ygg

Quote from: Son of Man on 16-02-2010, 21:41:38

EDIT : Jos kad bi rapidserbia forum bio u funkciji to bi bilo dojaja, jel to privremeno ne radi ili ?

Šteka povremeno ali radi. I ima grozan pretraživač, gori od ovog našeg na forumu.
"I am the end of Chaos, and of Order, depending upon how you view me. I mark a division. Beyond me other rules apply."

Джон Рейнольдс

Sine, prozivki i debilnih komentara će biti toliko da bi odmah mogao da otvoriš odeljak "hejtmejl".
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

Son of Man

Ma dobro to, na tu vrstu prozivki smo navikli, uvek ce se naci neko ko ce da nas prozove da opravdavamo zlocine i slicno, al zato je tu uvod koji objasnjava. Samo se pozovemo na prvi clan.  xcheers

Tex Murphy

Mogao bih ja da napišem neki kratki uvod, pa da se da komisiji na rivju prije nego što ga postavimo na blog?
Genetski četnik

Tex Murphy

Quote from: Ygg on 16-02-2010, 21:59:07
Quote from: Son of Man on 16-02-2010, 21:41:38

Šteka povremeno ali radi. I ima grozan pretraživač, gori od ovog našeg na forumu.

Nekadašnji forumski pretraživač je bio vrh. S tugom ga se sjećam :-( Još ću i pjesmu o njemu da napišem...
Genetski četnik

Son of Man

Tex Murphy

Uletio sam! Sjajno, blog ima već 4 čitaoca, iako nema nijedan post :-)
Treba obavezno i neka vrsta kauntera, statistike i tako to. Ko će to da odradi?
Genetski četnik

Son of Man

Za prljave poslove sam ja zaduzen.  8-)
A ta cetiri citoca pa to smo nas trojica pobogu + zakk  xrofl

Son of Man

E da, jedino ove statistike ja ne mogu da odradim, jer sam sjebo sve adrese na mrtve naloge, aj tu Harvi leba ti, a mogo bi i Ghoul, ne bi mu kruna s glave pala...

Znaci odradite to i kad vam dadnu kod (ukoliko ga bude bilo) prosledite ga meni, ako nema koda onda sacuvajte u favourites adresu gde ce biti statistika, mada ne bi bilo lose da bude ko kod mene onaj trip "kako je u lazi", znaci javno, ali ne mora...

http://www.statcounter.com/

Tex Murphy

Okej, probaću ja sa Statcounterom, ne bi trebalo da bude problema.
Inače, evo izlaprdao sam neki uvod. Nisam se mnogo bavio stilskim uljepšavanjima, samo recite dal je ovakva koncepcija uvoda OK:

UVOD

Poštovani posjetioci, želimo vam dobrodošlicu na naš neobični ali nadasve kvalitetni blog. Nećemo reći da je najbolji na svijetu (mada jeste) jer nam skromnost to ne dozvoljava. Na samom početku ćemo da kažemo nekoliko uvodnih riječi (jer bilo bi prilično nezgodno da te uvodne riječi govorimo na kraju).

1.   Šta je chetnixploitation (pron. četniksploitejšn)?

Termin chetnixploitation prvi je upotrijebio bloger Bobby Peru u komentaru rivjua filma Grbavica dole potpisanog autora (autora, naime, rivjua a ne filma). Preciznu definiciju, kao i uvijek, nalazimo kod Vujaklijei:

Chetnixploitation, imenica: Isto ko blaxploitation, samo s četnicima.

Precizne definicije su informativne otprilike kao one eror poruke tipa «A fatal error has occured!», pa ćemo ukratko da objasnimo: Chetnixploitation je zajednički naziv za umjetnička (prvenstveno filmska) djela u kojima se, uglavnom naivno i jednostrano, prikazuju ratovi na prostorima bivše Jugoslavije i njihove posljedice po običnog čovjeka, pri čemu se za (skoro) sve uglavnom okrivljuju Srbi i/ili četnici (primjedba, tj. pitanje: A bavimo li se partizanskim filmovima s četnicima?). Chetnixploitation filmovi mogu da osvajaju raznorazne nagrade, ali uglavnom nemaju veliku umjetničku vrijednost. Odličan primjer chetnixploitation filma je Go West Ahmeda Imamovića, koji sadrži urnebesan prikaz jednog srpskog sela i načina na koji se u njemu snalazi multinacionalni homoseksualni par.

2.   Šta Chetnixploitation (blog) jeste?

Svrha ovog bloga je prvenstveno da se mi besposlena piskarala (kako samozvana, tako i ona prava, što objavljuju KNJIGE!) malčice zezamo na račun određenih filmova (i njihovih autora) za koje mislimo da su zezanja vrijedni uprkos tome što pokušavaju da se bave ozbiljnom tematikom na ozbiljan način. I da sve to tutnemo na jedno mjesto, naravno. Sve šale, ironije, sarkazmi, cinizmi, vampirizmi i ostalo odnosi se isključivo na umjetnički sadržaj filma i, eventualno, na autora tog filma.

3.   Šta Chetnixploitation NIJE?

Svrha ovog bloga nije da se na bilo koji način bavi bilo kakvom analizom bilo kojeg rata i bilo čije uloge u njemu. Svrha takođe nije da bilo koga uvrijedi (osim, opet, ako nam se omakne nešto na račun nekog od autora). Nađete li se uvrijeđenim bilo kojim tekstom odavde, moj savjet vam je da, nakon što izađete iz jezera u koje već podrazumijevam da ste skočili, dobro porazmislite o svom smislu za humor.

Chetnixploitation se ni na koji način NE BAVI stvarnim četnicima i "četnicima" i takođe se ne bavi zločinima koji su se na ovim prostorima izdešavali. Ako opaučimo Jasmilu Žbanić, to ne znači da negiramo ili opravdavamo silovanja žena. Ni muškaraca, for that matter. Slično važi za Srebrenicu i sve ostalo što bi vam eventualno palo na pamet. Ono što bi moglo da vas zažulja, ako ste baš nervozni, jeste što vjerujemo isključivo u individualnu krivicu, a ne u kolektivnu, koja se često u ovakvim filmovima implicira. Politička, ideološka, religijska i raznorazna druga uvjerenja unutar grupe ljudi koja stoji iza ovog bloga variraju u tolikoj mjeri da to ne možete ni da zamislite. However, ta uvjerenja ćemo nastojati da držimo po strani. Skoro je sigurno da će povodom nekog od rivjua doći do određenih komentara vezanih za stvarnu situaciju i tada ćemo u odbrani svoje časti i dobrote nastojati da baratamo isključivo činjenicama. Ako kojim slučajem odstupimo od toga i vi nam dobronamjerno skrenete pažnju, vaš komentar će biti izbrisan. Eto. Dosta davljenja. Sad ovo šaljem na komisijski rivju. Vukodlak.
Genetski četnik

Son of Man

Objasnio, sa sve istorijatom, sto se mene tice vrh zelengore  xcheers

Nego, imam jos jedan problem, ni ovo ne mogu da nabudzim, izgleda sam i tu sve ispucao  :cry:

http://www.neoworx.net/blue/gallery/home.php?tool_id=

Ghoul

meni se ovo kao uvodni text ne sviđa, ali ću sugestije i ostalo da iznesem iza zavese pa ćemo valjda da se nađemo na nekoj sredini između ovoga gore i nečega drugog.

Tex Murphy

More. Al ja sad moram da napravim puru, pa ću biti odsutan neko vrijeme. Ako se tebi da, možeš da edituješ tekst u mjeri u kojoj misliš da treba i da ga staviš na blog, imaš moj amin na neviđeno.
Genetski četnik

džin tonik

izbaci sve u zagradama i skrati, skrati, skrati...

Son of Man

Moze sve, kako se dogovorite, samo bih molio da u finalnoj verziji bude kredit ovom Bobby-u koji ga je krstio, ko sto je Harvi napiso.

Tex Murphy

Kredit će definitivno da bude, a ime ćemo da linkujemo sa njegovim profilom.
Genetski četnik

Alex

Iako nisam gledao Grbavicu, pa ni pročitao inicijalni Harvijev prikaz (a oću),  pročitah vrlo zabavnu polemiku sa "Vladimirom". Neka me Harvi ispravi, ako grešim, ali Harvi je Istvuda pomenuo u pozitivnom svetlu, kao i Lepa sela, jer je dao pogled sa obe strane, samo, u njegovom slučaju, kroz dva filma? Ako Janjić optužuje Istvuda za crno-belo prikazivanje (mada u WW2 to ne može biti ozbiljna optužba) u totalu, kako je Vladimir (pogrešno?) shvatio, a ne "po jednom filmu", kako sam ja shvatio i kako piše, onda to nema logike.

Inače, Vladimir udara Harvija u slabu tačku - poznavanje filma, ali u celini, za sada je Harvi ubedljiviji, a V. u želji da bude u pravu se hvata za beznačajne ("grom je spalio") forumaško - blogovske "ukrase" koji bi, naravno, izostali iz ozbiljnog rivjua za TV Dnevnik ili Politiku.
Avatar je bezlichna, bezukusna kasha, potpuno prazna, prosechna i neupechatljiva...USM je zhivopisan, zabavan i originalan izdanak americhke pop kulture

Джон Рейнольдс

Quote from: Ghoul on 17-02-2010, 00:20:10
evo ga:
http://chetnixploitation.blogspot.com/2010/02/uvodno-slovo.html

Kakvi crni "Bošnjaci"? I to na Četniksplojtejšn blogu... Predlažem da se ta reč uopšte ne koristi, osim pod znacima navoda, uz skraćenicu "tzv" i tome slično. Dobro se sećam da, kad smo učili o narodima i narodnostima Jugoslavije, nije bilo nikakvih Bošnjaka.

#Τζούτσε

Karl Rosman

"On really romantic evenings of self, I go salsa dancing with my confusion."
"Well, I've wrestled with reality for 35 years, Doctor, and I'm happy to state I finally won over it"

Tex Murphy

Quote from: Alex on 17-02-2010, 00:56:24
Iako nisam gledao Grbavicu, pa ni pročitao inicijalni Harvijev prikaz (a oću),  pročitah vrlo zabavnu polemiku sa "Vladimirom". Neka me Harvi ispravi, ako grešim, ali Harvi je Istvuda pomenuo u pozitivnom svetlu, kao i Lepa sela, jer je dao pogled sa obe strane, samo, u njegovom slučaju, kroz dva filma? Ako Janjić optužuje Istvuda za crno-belo prikazivanje (mada u WW2 to ne može biti ozbiljna optužba) u totalu, kako je Vladimir (pogrešno?) shvatio, a ne "po jednom filmu", kako sam ja shvatio i kako piše, onda to nema logike.

Inače, Vladimir udara Harvija u slabu tačku - poznavanje filma, ali u celini, za sada je Harvi ubedljiviji, a V. u želji da bude u pravu se hvata za beznačajne ("grom je spalio") forumaško - blogovske "ukrase" koji bi, naravno, izostali iz ozbiljnog rivjua za TV Dnevnik ili Politiku.

Što se tiče Istvuda, priznajem da nisam baš odabrao najsretniji primjer, prvenstveno zato što u osnovi Zastave i nisu ratni film već nekakva post-ratna dramama o traumama, medijskoj eksploataciji i sl. E sad, naravno da ga nisam optužio za crno-bijelo prikazivanje u totalu, to bi bilo potpuno suludo. Ti si shvatio kako treba - Zastave (u onoj mjeri u kojoj se bave samim ratom, mada to nije mnogo) jesu crno-bijeli film iz američke perspektive. Ivo Džima NIJE crno-bijeli film iz japanske perspektive. I tu se otprilike završava moja linija rezonovanja. Vladimir (tj. Rastislav, koji je pisao sa tog naloga) je rekao da je Istvud crno-bijelu sliku demontirao u Ivo Džimi, ali smatram da se svaki film gleda posebno. Ideološka slika jednog filma može da pojasni stav AUTORA, ali ne može drugi film. Ili tako nekako.
U svakom slučaju, ta usputna primjedba je bila sasvim nebitna. On se u svojoj kritici zakačio za to, zatim za nivo izražavanja ("grom je spalio" i sl.) i gramatiku (famozni navodnici). Na konkretne primjedbe iz mog rivjua (pozorišno pretjerivanje, dernjava, pretjerana patetika, jeftina simbolika, snijeg-sunce i sl.) uglavnom, koliko sam primijetio, nije odgovorio. Takođe nije odgovorio ni kad sam zatražio razjašnjenje o onom što je u zagradi spomenuo o zakopavanju Sara (sic).
Meni nije nikakav problem da dobijem po ušima u raspravi od pametnijeg od sebe i da ispadnem budala - na kraju krajeva, ja sam ipak ovde debitovao tvrdnjom da 28 Days Later nije horor - jer Internet rasprave ne shvatam kao fudbalske utakmice u kojima protivnika treba da središ, već kao sredstvo da se dođe bliže istini i da obje strane eventualno uznapreduju u znanju. Rastislav se pak očigledno iznervirao nečim i apparently ovo shvatio kao nekakav duel sa nekim demonskim stvorenjem koje je pri tome i glupo te na taj način sjajna meta za njegove visprene atake. Ja lično ne vidim na koji način mene unižava njegova gomila uvreda. Stoga mi nije nešto krivo što moj pokušaj pejstovanja napisanog odgovora nije uspio. Od daljeg pisanja sam se uzdržao jer Ghoul dotičnog lika lično zna, pa pretpostavljam da mu nije prijatno da se mi prepucavamo i to još na njegovom blogu, jerbo je i sam pozvao na smirivanje situacije (a i meni, nećete vjerovati, uopšte nije drago kad čitam vrlo ozbiljne svađe npr. između Ghoula i Kunca ili Avengera, ili Alexa i Milosha itd.). Mislim da svako ko potpuno neutralno pročita ono što je do sada napisano i ne osvrće se na njegov "ja sam tako pametan i citiram sve i svašta, a ti si tako glup" nastup može da vidi... šta konkretno? nemam pojma.
Genetski četnik

Agota

Quote from: John Reynolds on 17-02-2010, 01:02:57
Quote from: Ghoul on 17-02-2010, 00:20:10
evo ga:
http://chetnixploitation.blogspot.com/2010/02/uvodno-slovo.html

Kakvi crni "Bošnjaci"? I to na Četniksplojtejšn blogu... Predlažem da se ta reč uopšte ne koristi, osim pod znacima navoda, uz skraćenicu "tzv" i tome slično. Dobro se sećam da, kad smo učili o narodima i narodnostima Jugoslavije, nije bilo nikakvih Bošnjaka.

"Bosnjaci"  su izmisljena nacija stvorena partijskim dekretom.
This is a gift, it comes with a price. Who is the lamb and who is the knife. Midas is king and he holds me so tight. And turns me to gold in the sunlight ...

EKSTREMISTA

Evo i mene sa nekim komentarima i predlozima.

Tek sad pročitah ovaj uvod i sve je sjajno osim termina bošnjaci na šta je Džon već ukazao.
To obavezno menjajte u muslimani i ko što reče Džon,taj termin može da se koristi jedino uz tzv.
Takodje u rečenici 
QuoteSrpske ŽRTVE (Bošnjaci ili Hrvati, eventualno Šiptari]
izbaciti ,eventualno,

Osim toga,uvod je savršen!  xcheers
Pozdravljam i to što ste izbacili Srebrenicu koja je bila u  prvoj verziji.

Ajmo dalje,osim ovog uvoda,ne bi bilo loše da u perspektivi neko na stručan način,"biranim rečima" predstavi ovaj filmski žanr uz eventualno neki kratak prikaz njegove istorije ali nije neophodno.

Što se tiče budućeg sadržaja,mislim da su filmske kritike CHEX filmova koje su do sada forumaši na Sagiti postavljali već dovoljne da se na blog u startu postavi dosta materijala,samo ga treba na odgovarajući način sistematizovati i naravno ako su voljni da ga ustupe(ovde mislim na Sagitaše koji se još uvek nisu uključili u ovu našu humanitarnu akciju a koje bih voleo da čitam na blogu kao što su Osvetnik,Džon,Džindžer..).Zato i ne treba da se juri sa otvaranjem bloga dok ne sakupimo neki solidniji materijal,ali to je naravno na Sinu da odluči.
S obzirom da je ovo nekomercijalni blog,dakle opuštena varijanta,mislim da ne bi trebalo forsirati pisanje recenzija tek da bi se on popunio to jest insistirati na kvantitetu po svaku cenu ,u smislu -svake nedelje mora po neka recenzija,jer ako nema inspiracije da se nešto napiše onda to već prelazi u moranje,u ovom slučaju neplaćeni posao a tad rezultati ne mogu da budu dobri.
Mislim ,takođe, da nije smetnja da za jedan isti film postoji više kritika različitih autora jer neki biseri kao što je Hanting parti mogu biti inspiracija za veći broj blogera.
Naravno,pri svemu je najvažnije držati se teme bloga a to je prikaz antisrpskog filma u stranoj i domaćoj kinematografiji.Ko oće da se bavi srpskim propagandnim filmom,nek otvori blog pa nek piše ako misli da može da nađe dovoljno materijala.
A sa druge strane ne bi ni trebalo dozvoliti izdrkavanje likova kojima bi pisanje filmskih kritika bilo samo povod za širenje šovinizma i nacionalističke propagande(već vidim navalu rulje iz dijaspore kad saznaju za blog).
Takvu vrstu recenzija trebalo bi dozvoliti samo izuzetno ako su isporučene sa  stilom a pogađaju suštinu i doprinose legendarnosti bloga.Uostalom,tu je Sin kao gazda da da zadnju reč i odluči šta mož da prođe a šta ne i da vodi računa da ti tekstovi zadrže neki minimalni intelektualni i kulturni nivo.(al baš minimum da se razumemo  :!:).
Zato se slažem sa ovim što je Gul napisao kolko god mi Djulio,Raša,Ratko i ostali nacionalni junaci bili dragi,jer ovaj blog ima drugi smisao i svrhu što smo na početku priče već definisali i treba se toga držati.Zato mislim da čak ni Šešku u bilo kom čak i najsmešnijem kontekstu ili bilo kom političaru ovde nije mesto.Uostalom ni ja ne bih pisao na blogu na kome su reklame ili linkovi za Upišanik,Žene u crnom ili neke fotomontaže pokojnog Paje.
Ali naravno,Djulio može da doprinese na drugi,podjednako efektan način ako uspemo negde da nađemo njegovu karikaturu četnika u akciji sa singlice Bastardsa.To ja mislim da sam vido kod Meha,bilo bi jako ako bismo uspeli to da iskopamo.
Što se tiče citata,svojevremeno je ja mislim Piroćanac objavio knjigu-zbirku najgorih uvreda i kvalifikacija izrečenih na račun srpskog naroda od strane svetskih državnika,novinara,NATO generala,glumaca,pisaca,kuraca palaca..Probaću da to nađem u elektronskoj formi pa ti onda Sine vidi kako da to plasiramo-da li da sve zajedno stoji negde sa strane na blogu ili da po jedna takva izjava prati svaku filmsku kritiku.
Imam još jednu ideju:
U redu je da slike iz filma budu u sastavu svake kritike,ali mislim da bi još bolje bilo kada bi bile praćene i najluđim insertima iz tog ostvarenja(tipa Umro pre rodjenja telefonira ribi dok sekira Ričarda Giricu ili ulazak Girice u srpsko selo u kome i deca izgledaju kao čudovišta).Na Youtubeu mož da se nadje nešto od toga, a za ostalo bi mogao neko ko ima vremena i kompjuterskog znanja da secka te inserte iz filmova i postavlja ih na blog.Kritike bi tako bile još ubedljivije a blog još atraktivniji i urnebesniji.Samo je pitanje kolko je to tehnički izvodljivo i da li bi neko imao živaca za takav posao.
Još nešto.
Pošto je ovo ipak zvanično Sinov blog a mi ostali bismo bili samo saradnici,bilo bi dobro da neki lični sukobi ili nesuglasice koje eventualno postoje između nekih Sagitaša ne budu smetnja da nam se pridruže.Ipak je od kvantiteta važniji kvalitet tekstova pa bi bilo dragoceno imati što više ljudi koji po prirodi posla gledaju najnovije filmove a samim tim su im poznati i neki crni biseri CHEX žanra čime bi se blogu obezbedila  ekskluzivnost i aktuelnost.
Sine,mogo bi na podforumu Domaća ostvarenja da otvoriš posebnu temu sa pozivom za nove recenzente koji bi u budućnosti zalutali na Sagitu a imaju šta da ponude na ovom planu ili za neke koji su redovni članovi Foruma a nisu upoznati sa ovom akcijom.A tu bismo i mi sami mogli da komentarišemo neke opšte i nove stvari na blogu.

Javlja mi se da će ovo biti jedan od najposećenijih i najomraženijih blogova na Balkanu. :)

Sine, sutra ti na pm šaljem informacije glede mog doprinosa blogu i da se dogovorimo oko mejla.

Зло се трпи због страха од још горег зла,стога пук гунђа,али најчешће немушто.И трпи батине.

Лутајући Бокељ

Ghoul

treba mi JEDNA reč za bosanske muslimane a da to nije 'balije'.
ZATO sam stavio 'bošnjake'.
ako kažeš 'bosanci' - to onda obuhvata i harvestera.
ako kažeš 'muslimani' - to je preširoko, obuhvata kolko ono milijardi entiteta.

za posebno inspirativne filmove svakako da podržavam objavljivanje više rivjua, samo ako zaslužuju, ako imaju šta da kažu, ako se ne ponavljaju itsl.

nisam za to da veliki broj ljudi ima zvaničnu titulu saradnika (u smislu, da svako može da menja svaki post), ali svakako primamo rivjue od što više ljudi koji žele da ih dostave da ih objavimo u njihovo ime, uz adekvatan potpis.

sečenje inserata nije nikakav problem uz avi split program - ja mogu da iseckam HUNTING PARTY koji imam - problem je (meni) sa ovim ostalim sranjima, koja uglavnom - nemam.
linkovi ka jutjubu su dobrodošli - ako već ima negde na netu da ne kačimo duplo.

Vampirella

Sto ste se tako grcevito uhvatili Sedlara? On je sa svojim ultranacionalizmom isuvise laka meta.
Satan my master.

Ghoul

Quote from: Ella on 17-02-2010, 02:56:27grcevito  isuvise

još nisi naučila sva slova?
eh, sva moja muka uzalud... :(

Vampirella

Quote from: Ghoul on 17-02-2010, 03:16:08eh, sva moja muka uzalud... :(

Sam si si kriv. Trebao si ostati sovinist od kraja. Mlohavis, mackicu...
Satan my master.

Tex Murphy

Quote from: Ghoul on 17-02-2010, 03:16:08
Quote from: Ella on 17-02-2010, 02:56:27grcevito  isuvise

još nisi naučila sva slova?
eh, sva moja muka uzalud... :(

Bogme ćeš morati malo više da se potrudiš :-)
Genetski četnik

Tex Murphy

Na ovaj ili onaj način na blogu svakako mora da bude spomenut Mirotvorac sa Klunijem i Nikol Kidmen. Koliko se ja sjećam, to je praotac stranog chetnixploitationa. Tu ima briljantnih scena iz Parlamenta Srpske (na Palama) koji izgleda kao najgora birtijetina i gdje se polupijane srpske (actually ukrajinske i hrvatske) seljačine dovikuju i gađaju papirima.

Also, da ne zaboravim - moj brat mi je pričao o nekakvom A SHOT THROUGH THE HEART, o nekakvim snajperistima, po onome kako ga je opisao, to je definitivno jedan od vrhova ponude ovog žanra.

Saglasan sam da nije problem da imamo više rivjua istog filma.

Što se mojih tekstova tiče, mislim da Go West zahtijeva manje prepravki od Grbavice, pa bi to mogao da bude jedan od prvih entryja, ako je to OK sa ostatkom ekipe. Zapravo treba da nogiram samo jednu (vrlo) spornu rečenicu.
Genetski četnik

Vampirella

Quote from: Harvester on 17-02-2010, 03:32:25Bogme ćeš morati malo više da se potrudiš :-)

Ispod struka, Harv? Pa, nisam ti ja musko da me to boli!?!?
Satan my master.

Tex Murphy

Ljudi, u ova nepuna tri sata koliko je proteklo od početka sedamnaestog februara imamo već preko 100 posjeta! This thing is gonna be BIG!
Genetski četnik

Ghoul

Quote from: Harvester on 17-02-2010, 03:52:58This thing is gonna be BIG!

šuti.
jezivo si loš prorok, i nemoj ovo da uročiš!

Son of Man

Quote from: Ghoul on 17-02-2010, 02:35:16
nisam za to da veliki broj ljudi ima zvaničnu titulu saradnika (u smislu, da svako može da menja svaki post), ali svakako primamo rivjue od što više ljudi koji žele da ih dostave da ih objavimo u njihovo ime, uz adekvatan potpis.

Ne moze svako da menja svaciji post, to moze samo administrator, dakle u ovom slucaju ja, a svako moze da menja samo svoj post.

Ekstremisto salji podatke.

Son of Man

I da, mogli bi iz svakog filma po najsimptomaticniju scenu sa strane u obliku fotke, (to ce da ide ispod svega, falabogu ima mesta) dakle ko ovaj UMRO PRE RODJENJA, a za Turneju bi to mozda mogo biti fejk Arkan tj. Sergej Trifunovic, ili ona scena kad ih muslimani pustaju zbog neznog srca...uglavnom saljite mi te scene, jer nemam sve filmove.

EDIT : Samo da rezervisem pisanje o SMOGOVCIMA U DOMOVINSKOM RATU, gde su ono bese linkovi, neko ih je postavio na Sagitu al se ne secam na koji topik ?

Shozo Hirono

Son of Man

Ne, ali mozda mogu da nadjem ako ti treba...mada ovo nije iz nase price, ovo je ko partizanski film samo o cetnicima i to ino produkciji

smrklja

ako ćete uzimati u obzir i serije, beše ona sa sasovcima kad idu u bosnu da uhvate nekog srpskog zločinca(kripl je o njoj pisao pa možda zna kako se zove), zatim još jedna kriminalistička koja se dešava u engleskoj kad neki srbin zločinac pride ubija nekog tamo, plus onaj film Breaking and entering gde smo isto lepo prikazani, uf gledo sam sigurno još jedno desetak sličnih stvari ali sad ne mogu da se setim  :(

Shozo Hirono

Quote from: Son of Man on 17-02-2010, 09:28:16
Ne, ali mozda mogu da nadjem ako ti treba...mada ovo nije iz nase price, ovo je ko partizanski film samo o cetnicima i to ino produkciji

ma imam ja to. nego to potpada pod kategoriju: kako su nas nekada videli sa zapada, istorijski fakti i propaganda. :)

Son of Man

Quote from: smrklja on 17-02-2010, 09:28:25
ako ćete uzimati u obzir i serije, beše ona sa sasovcima kad idu u bosnu da uhvate nekog srpskog zločinca(kripl je o njoj pisao pa možda zna kako se zove), zatim još jedna kriminalistička koja se dešava u engleskoj kad neki srbin zločinac pride ubija nekog tamo, plus onaj film Breaking and entering gde smo isto lepo prikazani, uf gledo sam sigurno još jedno desetak sličnih stvari ali sad ne mogu da se setim  :(

To sve moze, samo ne znam ko bi se iscimao da pogleda tu seriju, jedino ako Dimbo ima neki tekst pa da nam ga ustupi. A Breaking and Entering stvaljam na download.

Inace, promenio sam jezik iz srpskog u engleski, jer ne znaju svi cirilicu a ne moz se promeni u latinicu, moze jedino se promeni u hrvatski al onda to ni na sta ne bi licilo jer bi pisalo travanj umesto april i slicno, ovako svi razumemo...