• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Bosanske plačipičke i srpski mazohisti

Started by Ghoul, 16-02-2008, 13:31:03

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Anne Bonny

Quote from: Meho Krljic on 09-04-2015, 12:52:15
Glauf aka Harvester je divan čovek i matematičar ali voli povremeno da provocira i mudri ljudi te provokacije sa osmehom ignorišu i sve na kraju bude dobro.

Kako li je tom Glaufu aka Harvesteru kada ga mudri ljudi ignorišu?  :!:

Ghoul

bolje da ne rasplinjavamo ovu temu pričom o ženama 'rediteljima'.

reći ću samo da moja opaska zasnovana na ozbiljnom gledanju više hiljada filmova.
ako bih, od cifre od oko 5000 naslova izdvojio 100 najboljih filmova ikada (imho), među njihovih 100 reditelja nema nijedne rediteljke. (ne, čak ni katarine bigelović. nije ona materijal za top-100. možda bi ušla u 200. možda.)

s druge strane, ako bih izdvojio 100 NAJGORIH ikada - onda tu prisustvo rediteljki naglo postaje značajno prisutno i bilo bi ih na listi najmanje tuce.

takođe, njihovi filmovi po pravilu se nalaze na donjim delovima lista (ocene od 1 do 3-) a vrlo retko (mada, da, sa ponekim izuzetkom koji se onda naduvava izvan proporcija) u gornjem delu (ocene od 3 do 5).

zašto je tako?

ne daju im muškarci!
zato što - patrijarhat!!! falocentrizam! opresija!
https://ljudska_splacina.com/

Dybuk

Ok. Ali sad mi se cini da bi zasebna tema bila interesantna (i ne u feministickom nego filmskom kutku)  :lol:
Bigelou, zaista nista specijalno, po mom misljenju.   :)

Anne Bonny

Quote from: Ghoul on 09-04-2015, 15:59:24
takođe, njihovi filmovi po pravilu se nalaze na donjim delovima lista (ocene od 1 do 3-) a vrlo retko (mada, da, sa ponekim izuzetkom koji se onda naduvava izvan proporcija) u gornjem delu (ocene od 3 do 5).

zašto je tako?

ne daju im muškarci!

Sigurno. To su muški glasovi.

Ti si doktor nauka, Gule, koliko sam shvatila? Ja ovde ne vidim odgovor, samo pitanja. I aluziju na (laički) zaključak da žene ne znaju da režiraju. Što baš i ne laska tvojoj pomenutoj (naučnoj) tituli.

džin tonik

zene nisu pogodne za reziranje filmova zbog vremenski ogranicene forme u koju ne mogu smjestiti neogranicen broj rijeci; do izrazaja dolaze u sapunicama snimaj-dok-ide.

Anne Bonny

Objektivni naučnici i naučnice zanemaruju ljubavne i seksualne frustracije i osećaj inferiornosti u odnosu na žene kao faktore u izučavanju položaja žena u nauci i umetnosti.  :lol:

Ghoul

ni tvoji zaključci, ano bona, ne laskaju tvojoj moći zaključivanja.

ama baš ništa u onome što sam kazao ne aludira na to da žene nisu u stanju da savladaju osnovna pravila zanata filmske režije.
jedino im pravljenje antologijskih remek-dela, trajnih masterpisova, čisto genijalnih dela ide znatno teže, dok im, s druge strane, sa velikom lakoćom polazi pravljenje osrednjih, slabih i loših filmova.

stvar je krajnje egzaktna i konkretna: ako su moje ocene 'muške' ili kakve god (što je koješta), daj mi ti neku (žensku? objektivnu?) listu najboljih filmova ikada na kojoj će žene biti zastupljenije od 10%

ali vidim da si ti, radije, prešla na stari dobri argumentum ad hominem - tj. vređanje, pa je stoga ova rasprava što se mene tiče završena.

Anne Bonny

Nemoj da se ljutiš odmah. Daj da raspravimo. I ja sam se našla lično uvređenom tvojim zaključkom da žene bolje režiraju osrednje i slabe filmove. To mi zvuči kao i onaj zaključak da su najinteligentniji ljudi na svetu muškarci, jer njihova inteligencija je ili ispod proseka ili iznad proseka, dok ženska leluja negde na granici proseka. To pogađa svaku ženu lično, svaka žena to oseća u svakodnevnom životu (jer mora duplo da se dokazuje i bori protiv ovakvih predrasuda), pa je, stoga, tvoja tvrdnja takođe argumentum ad hominem, na neki način. Ali daj da se ne vređamo kao mlade (ha) nego da nam kažeš zašto su žene sposobne da savladaju osnove, ali ne i da režiraju master pisove? To je sve što sam zatražila i u prvom postu. Dakle, videla sam samo tvrdnje, bez procesa dedukcije, bez argumenata i dokaza, osim lista koje su pravili muškarci. Ti, kao doktor nauka, maltene imaš obavezu da obrazložiš tvrdnju nepristrasnim i objektivnim činjenicama.

Tex Murphy

Овде се очигледно не тражи истина него политичка коректност, дакле одох ја.
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

Anne Bonny

Svi Muškarci se razbežaše. Valjda to čovek dobije kada zatraži da mu se objasni zašto su žene manje sklone pravljenju remek dela.  :(

Джон Рейнольдс

Ниси схватила написано. Нико није тврдио да су жене мање склоне снимању ремек дела, па нема ни потребе да објашњава зашто.

Гул је просто изнео статистички детаљ са својих листа.
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

Anne Bonny

Moj je utisak da se on iza statistike samo sakrio.

A čak i da sam pogrešno shvatila - pitanje stoji, samo obrnuto formulisano: koje je njegovo stručno mišljenje o uzrocima manje zastupljenosti žena u navedenom slučaju?

Edit: ako odgovor "patrijarhat" nije bio ironičan, prihvatam ga i nemam više pitanja, tj. povlačim prethodno pitanje.

Linkin

Anne Bonny,

evidentno je da su žene malo manje sposobne od muškaraca da koordiniraju rad na filmu. Zašto? Pa, verovatno nešto vezano sa kompleksnim zahtevom da suptilno žensko biće dominira setom i nametne neku svoju jedinstvenu viziju tog umetničkog dela.

Ustvari, možda je bolje da nam ti kao žensko na to pitanje odgovoriš: zbog čega su žene očigledno manje sposobne u poslu režisera nego muškarci?

Anne Bonny

Linkine Uroborni,

Ne mogu da ti odgovorim na to pitanje jer ne smatram da su žene "očigledno manje sposobne u poslu režisera nego muškarci".

Zato i tražim odgovor od onog koji tako smatra:

Quote from: Ghoul on 09-04-2015, 22:11:19
"u najvećem broju muških reditelja javlja se sklonost prema remek-delu, a u vrlo retkim slučajevima i kod ženskih". :D

Ja čak ne razumem ni šta je "suptilnost ženskog bića". :( A ni u čemu se ogleda ta njena nesposobnost da "dominira setom". Muškarci je ne slušaju jer je nežna? Nesposobna je da uspostavi autoritet jer ima vaginu? Žena je...wait for it... emotivnija od muškarca, tj. njom vladaju emocije, dok racio vlada muškarcima?  :!:

Джон Рейнольдс

А колико има режисерки у твојих топ 20 филмова, рецимо? Сигурно можеш на брзину да испалиш двадесет наслова.
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

Linkin

Znači, ako te dobro shvatam, ti samo smatraš da su žene nepravedno zanemarene, zapostavljene i skrajnute, čak i pored činjenice da i same žene evaluiraju rad režisera i donose podjednako niske ocene (uglavnom) kad je reč o radu režiserki? Jer, ako ne smatraš da su manje sposobne onda očigledno dovodiš u pitanje sud većine o tim filmovima. Da li je to u pitanju?

džin tonik

Quote from: Anne Bonny on 09-04-2015, 22:31:15
Svi Muškarci se razbežaše. Valjda to čovek dobije kada zatraži da mu se objasni zašto su žene manje sklone pravljenju remek dela.  :(

ceka se gulova argumentacija; rekao bih da se izvlaci na uvrijedjenost jer nema ideju koja bi uvjerljivo docarala bilo sto drugo do patrijarhata. zaletio se, pa svjestan pogubne pozicije zbrisao.

Anne Bonny

Linkin

Ne. Ja samo smatram da je pogrešno rangirati i praviti liste, pa onda brojati koliko režisera ima vaginu, a koliko penis, i, na osnovu broja penisa i vagina, zaključivati da su vagine manje sklone dobrom režiranju, u situaciji kada su vagine diskiminisane, zapostavljene, postavljene pred predrasude i teže obrazovne i životne puteve, manje plaćene i više pljuvane i više posmatrane kroz prizmu dekoltea i kratke suknje, nego onog što nose u glavama. 

A onda mi je bilo čudno što jedan doktor nauka prebrojava penise i vagine i samo na osnovu pukog broja penisa, isključujući sve ostale socijalne, ekonomske, kulturološke, istorijske i civilizacijske okolnosti, dolazi do zaključka da su penisi skloniji pravljenju master pisova.

Ne zvuči naučenjački, zar ne?

Ghoul

za glupaču poput tebe (za neupućene, ova 'bonny' je novo ime za staru d.glupaču) koja rezonuje ovako
Quote from: Anne Bonny on 09-04-2015, 23:12:34
A onda mi je bilo čudno što jedan doktor nauka prebrojava penise i vagine i samo na osnovu pukog broja penisa, isključujući sve ostale socijalne, ekonomske, kulturološke, istorijske i civilizacijske okolnosti, dolazi do zaključka da su penisi skloniji pravljenju master pisova.

ja sam dao jedini rezon koji glupača poput tebe može da pojmi:

Quote from: Ghoul on 09-04-2015, 15:59:24
ne daju im muškarci!
zato što - patrijarhat!!! falocentrizam! opresija!

znači, ne postoji ženski kjubrik, hičkok, čaplin, kurosava itd zato što im muškarci nisu dali.
društvo je krivo!
i naša d. glupača bi bila poznata, priznata, ostvarena, kreativna, genijalna - ali muškarci joj sreću kvare! xyxy

i još zato što društvo socijala ekomonomija politika kursna lista suficit deficit sunčeve pege vulkanske aktivnosti život na marsu i veneri

Anne Bonny

Quote from: Ghoul on 09-04-2015, 23:24:49
znači, ne postoji ženski kjubrik, hičkok, čaplin, kurosava itd zato što im muškarci nisu dali.
društvo je krivo!

Pa tako kaži. Da se ne vređamo i ne svađamo.

Ghoul

rekao sam ti ono što si želela da čuješ još skroz gore: ali tebi ne vredi govoriti jednom.
ali ni više puta :(

Джон Рейнольдс

Па да уведемо квоте, шта да радимо?

Мехо, помагај! :-D

#Τζούτσε

Anne Bonny

Quote from: Ghoul on 09-04-2015, 23:32:01
rekao sam ti ono što si želela da čuješ još skroz gore: ali tebi ne vredi govoriti jednom.

Zahvaljujem. I ja te gore upitah da li si ironičan (dešava se to kada u istu ravan postavljaš patrijarhalnu krivicu i krivicu sunčevih pega), i da se u slučaju odrečnog odgovora i ja odričem pitanja.

Па да уведемо квоте, шта да радимо?

Biće dovoljno da poštujemo žene i da ih u startu ne odbacujemo kao manje vredne samo zato što imaju vaginu. A onda i da ne prebrojavamo postignuća po tome da li iza njih stoje penisi ili vagine. Ponižavajuće je i za jedne i za druge. Za penise jer su očito malo uradili da pomognu vaginama da budu uspešnije, a vaginama jer se samim činom prebrojavanja silom postavljaju u inferiorni položaj (dakle, u startu su već ponižene, diskiminisane, gurnute pod tepih i marginalizovane).

Linkin

Quote from: Ghoul on 09-04-2015, 23:32:01

Rekao si joj odmah šta je želela da čuje, taj deo jeste tačan. Ali, zar stvarno misliš da je dovoljno bilo kojoj ženi samo reći ono što želi da čuje, a onda joj okrenuti leđa i otići, istovremeno joj i dajući šta želi i uskraćujući joj sebe? Eh, pa valjda znaš da sa ženama ne ide tako lako. :lol:

Anne Bonny

Pa ne znam, Linkine, ja nekako imam problem da ozbiljno shvatim kada mi neko u odgovor da sledeće:

Quotei još zato što društvo socijala ekomonomija politika kursna lista suficit deficit sunčeve pege vulkanske aktivnosti život na marsu i veneri

A onda imam problem i da ozbiljno shvatim nekoga ko mi govori "ono što želim da čujem", umesto svog stručnog i naučnog mišljenja.

Anne Bonny

Quote from: Linkin Uroborni on 09-04-2015, 23:43:25
Ali, zar stvarno misliš da je dovoljno bilo kojoj ženi samo reći ono što želi da čuje, a onda joj okrenuti leđa i otići, istovremeno joj i dajući šta želi i uskraćujući joj sebe? Eh, pa valjda znaš da sa ženama ne ide tako lako. :lol:

Quote from: Anne BonnyEdit: ako odgovor "patrijarhat" nije bio ironičan, prihvatam ga i nemam više pitanja, tj. povlačim prethodno pitanje

Джон Рейнольдс

Статистика је стварно мука жива. Преброји човек жене на свом списку и настане хистерија. Могао би да преброји лење, пардон дебеле људе. Како стојимо с њима на Гуловим списковима, како утиче лењост ума на режирање?

#Τζούτσε

mac

Quote from: Ghoul on 09-04-2015, 23:24:49
za neupućene, ova 'bonny' je novo ime za staru d.glupaču

Slutio sam da je ona kad je navela da iz privatnih razloga koristi softver za skrivanje IP adrese. Sad je samo pitanje koji li su ti privatni razlozi...

Anne Bonny

Ne znam. Može i njih da prebroji. Ali opet ću da tražim isto: da da stručno mišljenje o razlogu njihove manje ili veće zastupljenosti na listama. Statistika je samo oruđe naučnog metoda. Brojevi i procenti nisu dokaz per se. Oni i dalje moraju da se istumače naučno priznatim putevima i da dovedu do najobjektivnijeg mogućeg zaključka.

Reći da su žene manje zastupljene na listama jer su manje sposobne nije dostojno naučnog radnika. Pa čak ni odgovor "muškarci su krivi", po mom mišljenju, nije istinit ni objektivan. Na stranu što je i taj odgovor, tako formulisan i tako prezentovan, nenaučan i nestručan.

Ja, na kraju, ovde nisam dobila nikakav odgovor. Sve je jedno veliko ništa. Samo frljanje listama i brojkama. A očekivala sam da obrazovani ljudi daju neka ozbiljna tumačenja. Pa makar ona i vukla na šovinizam. Ako su logički uvezana i ako dokažu da su žene zaista manje sposobne, ja bih ih prihvatila.

No, mrtvo more.

Джон Рейнольдс

А ти докажи да су дебели људи лењи и да "лењост ума производи лењост тела". Али признајем само научно признате путеве!  xrofl

#Τζούτσε

Anne Bonny

Ako me pitaš na pravom topiku za to, hoću. Ovde sam ja prva postavila pitanje. Pitanje kao odgovor na pitanje samo vuče na pokušaj da skrenete temu i zataškate činjenicu da ja stručan odgovor od stručne osobe nisam dobila.

Джон Рейнольдс

Quote from: Anne Bonny on 10-04-2015, 00:14:51
Ako me pitaš na pravom topiku za to, hoću.

А "Босанске плачипичке и српски мазохисти" је прави топик за питање о разлозима мање заступљености редитељки на Гуловим листама?  xrofl xrofl xrofl

#Τζούτσε

Anne Bonny

Očito nije.

A ne verujem da i jedan drugi topik jeste.

Doviđenja, dakle. Ovde nema ozbiljnih sagovornika.

džin tonik

kako bi rekao meho, za nove ucesnice, gul i dzon kad krenu u tandemu to vam je kategorija niza od trolovanja, nista ozbiljno ili bas zlobno, toliko da se lupeta.

Tex Murphy

Сјећам се како је прије неког времена један од оних блентавих Нових атеиста, мислим да је био Ричард Докинс, у свом исламофобичном заносу позвао пучанство да преброји колико Арапа је освојило Нобелову награду и онда је њихову слабу заступљеност у тој области употријебио као крунски доказ њиховог примитивизма и заосталости и потребе да их Американци демократизују.

Додуше, изгледа да та Нобелова награда напрасно престаје да буде релевантан статистички показатељ кад се поведе прича нпр. о успјешности жена. Или црнаца. Или хомосексуалаца. Заправо, ђаво га однио, изгледа да функционише само за Арапе.
Genetski četnik

Ghoul

ovo ima premijeru u kanu: možda bude od interesa za našu temu, a možda ne - videćemo čim prije.

"A Perfect Day" (Fernando Leon de Aranoa, Spain).
Benicio Del Toro, Tim Robbins and Olga Kurylenko star in the director's English-language debut, a conflict-zone dramedy set somewhere in the Balkans following a cease-fire.

ginger toxiqo 2 gafotas

Skin Trade 2014 HDRip XviD AC3-EVO

Da se podsetimo: After his family is killed by a Serbian gangster with international interests. NYC detective Nick goes to S.E. Asia and teams up with a Thai detective to get revenge and destroy the syndicates human trafficking network.
"...get your kicks all around the world, give a tip to a geisha-girl..."

eddie coyle

a ispod pise

Nick, a tough NY cop, runs afoul of the Russian mob engaged in human trafficking, and they end up killing his wife and daughter for revenge.

Ghoul

srbi, rusi, isto sranje: neki slavjanski zlikovci, u svakom slučaju.

ginger toxiqo 2 gafotas

Film sam pogledao juče, u pitanju su Srbi, Perlman glumi u Hagu suđenog srpskog generala, sada bitnu kariku u lancz međunarodne trgovine ljudima. Na više mesta u filmu sa svojim sinovima komunicira sa nešto kakvo-*takvog srpskog jezika. Doduše, nakon Haga je dobio rusko državljanstvo.
"...get your kicks all around the world, give a tip to a geisha-girl..."

Son of Man

tomat

Arguing on the internet is like running in the Special Olympics: even if you win, you're still retarded.

Son of Man

Al' najjači je glavni egzekutor, bradati četnik dugačke kose...al' bez brkova - ima samo onu vehabijsku bradicu  xrofl   

Son of Man

Jel' zna neko kakve su ovo pizdarije, naime Simke mi bacio dojavu da je pročito na nekom statističkom sajtu da nam domen za CHEX blog navodno ističe krajem jula il' tako nešto, a ja evo prvi put čujem da na blogspotu može da istekne domen?!

U svakom slučaju, ja ću uraditi bekap celog bloga zlu ne trebalo pa ako stvarno istekne da možemo odma sve da objavimo na nekom drugom sajtu, a realno možemo i na istom samo pod drugim, sličnim imenom, ili da ga turimo na wordpress, no dogovorićemo se, opušteno.

Aj ako ko ima ideju o čemu se ovde radi nek javi jbga. Hvala.

Tex Murphy

Нема теорије, нека је грешка, Блогспот је бесплатан.
Genetski četnik

Son of Man

SIMERIJANAC

Продужиће нам до 31. јула следеће године под условом да Харв заврши критику за Хјумeн Зу до краја ове.  :lol: [size=78%]  [/size]

Domain Name Analysis

Blogspot.com has 14 years old. It will be expired on 31 Jul 2016. The sponsor is MarkMonitor, Inc..

Domain Name:
Blogspot.com
Domain Age:
14 years 337 days old
Time Left:
397 days 9 hours 54 minutes 26 seconds
Name server:
ns3.google.com (216.239.36.10)... [ + ]Domain Status:
clientUpdateProhibited [?]
clientTransferProhibited [?]
clientDeleteProhibited [?]
Updated Date:
2015-06-29 09:26:46
Creation Date:
2000-07-31 07:00:00
Expiration Date:
2016-07-31 07:00:00
Sponsor:
MarkMonitor, Inc.
Sponsor URL:
http://www.markmonitor.com
Whois Server:
whois.markmonitor.com

http://www.statscrop.com/www/chetnixploitation.blogspot.com

Albedo 0

nisam ginekolog al mogu da pogledam

naime, siguran sam da sad pitaš Bobana, da i njemu tako nešto piše za Sagitu i obnavlja se svake godine

štaviše, čak i u tome što si kopirao piše ''Updated Date'', to je upravo to obnavljanje, 'nači 29. juna produženo godinu dana, i narednog 29. juna će opet biti obnovljeno itd...

ne može sigurno da stoji ''it will never expire'', to bi tek čudno zvučalo