• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Bosanske plačipičke i srpski mazohisti

Started by Ghoul, 16-02-2008, 13:31:03

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

mac

Ne može riddance, Kosovo je deo Srbije. Zemlja nisu samo žrtve i dželati koji sad žive, nego i još nerođeni. Umesto da prekrajamo granice moramo da prekrojimo umove i kulturu koja podstiče tu nepravdu.

Dybuk

Naravno da nije, de fakto nije.

Ugh, rekoh vec, mnogo me nervira cela ta prica, bolje da ne ulazim u to. Nema umova i nema kulture; ima samo stranih interesa. I ovog sramnog tresa kojim misle da se zapljunu pljujuci po onoj vrsti Srba koja je neodbranjiva a gurajuci pod tepih sve one neduzne preko kojih su dosli do te "ciste" pozicije. Odvratno.

Ugly MF

Mi Srbi moz' da smo samo srecni i zbog 'rvata i siptara i svih ostalih Srbomrzaca.
Znaci da nesto imamo vrednije od njih cim svoje postojanje grade na kenjanju po nama.
To me podseca na antisemitizam, tipa , svi da mrze jevreje jer su oni kild'd'Dziz'z!
A i Dziz'z je jevrej pa sve i na tufne da ga ofarbaju.
I to ih boli.
Tako i ovu gamad oko nas.
Mi smo veliki Srbi jer imamo velike Srbe kroz istoriju, a oni svoju grade na pljuvanju po nama! A mene milo! BAs mi drago sto nisam ni 'rvat, ni bilo koji muja niti anglo saxonac, ni bilo koji drugi...
Praud tu bi a Srb!

Dybuk

Vriiiii :lol:

Jevreji su drugo, propatili ali sad im ne moze niko nista, izborili se za to i ne daju na sebe.

Ugly MF

to i kazem,,,sve nase politicke picke bi nam promenile i ime kad bi to trazili od njih,,,i jezik,,,
za treci Vucicev mandat ima da nam uvedu njemacki umesto Srpskog!
..,.dakle, patnje nam tek predstoje,zivi bili...
( mora menjam nick...Vucic je pussyface, ja Agli Madrfakr....ce ispadne ga podrzavam...)

Son of Man

Mislim da se sa ovim albanskim stafom do sad nismo susreli, Anatema iz 2006. (mojne da vas zbuni naziv na jutjubu)

http://www.imdb.com/title/tt1147707/

http://youtu.be/rL10FiKAQo4

Son of Man

E da, još jednom da vas pitam. Šta je sa filmom TOP JE BIO VREO (2014), jel iko gledo to uopšte i dal može negde da se pogleda?

SIMERIJANAC

Quote from: Son of Man on 01-02-2016, 16:31:56
Mislim da se sa ovim albanskim stafom do sad nismo susreli, Anatema iz 2006. (mojne da vas zbuni naziv na jutjubu)

http://www.imdb.com/title/tt1147707/

http://youtu.be/rL10FiKAQo4

Сине, ти би могао тај или неки сличан шиптарски чекс да обрадиш, у фазону оног првог што си радио кад је блог кренуо,то ти је био много јак рад.

Son of Man

Eh, da mi je sad onaj mozak od pre 5 godina pa da mogu da prepričam ceo film na keca  :mrgreen:

SIMERIJANAC

http://www.b92.net/kultura/vesti.php?nav_category=268&yyyy=2016&mm=02&dd=04&nav_id=1093256

Quote"Otadžbina" se bavi životima izbeglih i neprihvaćenih, ali i posledicama nemilosrdnog rata 90-tih na ovim prostorima. Po rečima reditelja Novkovića "film ispituje mogućnost iskupljenja i ponovnog života posle apokalipse i zločina." Filmom "Otadžbina" se i srpska kinematografija priključuje trenutno gorućoj temi o prognanima i izgnanima, koja će ove godine obeležiti ne samo FEST već i 66. Berlinale (Berlinski filmski festival).

SIMERIJANAC

Милогорци снимају чекс серију. Наравно, ништа без српских глумаца.
Стручни консултант за историјска питања је монтенегрински самозвани историчар и србомрзац Новак Аџић.

www.youtube.com/watch?v=HsgowJAFVsE

Počinje snimanje serije "Božićni ustanak"

"Božićni ustanak" prva igrana serija sa povijesnom tematikom u istoriji crnogorske televizije, koja se bavi periodom nakon završetka Prvog svjetskog rata i "Božićnim ustankom" na Cetinju počeće da se emituje u maju 2016. godine, saopšteno je iz studija Dogma.

"Igrana serija "Božićni ustanak", epska istorijska drama, u devet epizoda, bavi se najtragičnijim događajem crnogorske istorije, koji je nedovoljno tumačen i tretiran. Bazirana na istorijskim događajima, uz izmišljene kao i autentične likove, kroz igranu formu tumačiće jedno vrijeme i događaje koji su ostavili dubok trag na nacionalno, kulturno i državotvorno biće Crne  Gore i njenih stanovnika", kazao je  Željko Sošić.

- Kada je o Božićnom ustanku riječ, serija želi da rasvijetli istinu, a da li će izazvati podjele to je druga vrsta priče. Prvo treba utvrditi istinu, a onda se treba baviti posljedicama - kaže Sošić, te dodaje da je u interesu svih da se rasvijetli jedan istorijski događaj koji je potpuno nerasvijetljen do sada, i koji je bio apsolutno zanemarivan.

- Istina o tom događaju i o događjima koji su prethodili Božićnom ustanku je skrivana skoro cijeli vijek i siguran sam da će se ovom serijom rasvijetliti neke osnovne činjenice koje su neophodne da bi se razumjelo šta se zbivalo. Ali, prije svega, naš cilj je da napravimo kvalitetnu seriju, da to bude kvalitetan dramski proizvod sa dobrim scenarijom, dobrim glumcima, vrhunskim kostimima, scenografijom - dodao je on.

Zato je precizirao da će snimanje trajati sedam nedjelja, i biće rađeno na različitim lokacijama. Prvi dio biće sniman na Cetinju, zatim se ekipa seli u okolinu Podgorice, a onda se ponovo vraća na Cetinje.

- Ovo će biti bogata serija sa puno lokacija. Uložili smo veliki napor i trud da se objekti opreme namještajem i rekvizitima iz te epohe i da sve bude autentično - naveo je reditelj.

Snimanju prvih klapa prisustvovali su ministar kulture Pavle Goranović i gradonačelnik Prijestonice Aleksandar Bogdanović, koji su istakli zadovoljstvo novim filmskim projektima.

- Ovo je jedna snažna promocija Cetinja i Crne Gore i jedan u nizu uspješnih projekata Prijestonice. Priča se bavi tematikom i događajem koji je ostavio dubok trag na istorijsko i državotvorno biće Crne Gore - kazao je Bogdanović.

Goranović je, pak, istakao da se na Cetinju okupila "relevantna ekipa koja će u narednom periodu imati veoma složen i zahtjevan zadatak - da obradi jednu intrigantnu priču iz naše istorije".

- Smatram veoma važnim i to što će se na javnoj sceni pojaviti jedna serija - forma koja je dugo vremena bila zapostavljena. U kontekstu novog zakona o kinematografiji, stvorene su mogućnosti za što veću afirmaciju ove oblasti. Projekat Željka Sošića vidim kao projekat koji će promovisati ne samo ovaj dio naše kulture, nego i da će podstaći naše mlade stvaraoce da hrabro i jednako posvećeno krenu u slične projekte, za što sigurno mogu da računaju na pomoć Ministarstva kulture - poručio je ministar kulture.

Glavnu žensku ulogu tumači poznata glumica Sanja Popović, koja je kazala da je u srcu serije - ljubavna priča.

Mladen Nelević takođe je dio glumačke postave, a za scenario serije kaže da realno prikazuje tadašnje političke prilike u Crnoj Gori.

- U scenariju nema ničeg što je lažno. Scenario se ne bavi onim što se dešavalo tada na Cetinju ili politika koja je vladala u svijetu, već ima u sebi ljubavnu priču. Ljudi zbog naslova očekuju politiku, ali toga najmanje ima - dodaje on.

Pokrovitelji serije  su Ministarstvo kulture Crne Gore i Prijestonica Cetinje, a koproducenti Radio Televizija Crne Gore i Studio Dogma.

Producenti serije su: Željko Sošić, Rade Vojvodić, Branimir Popović i Darko Šuković, scenarista i reditelj je Željko Sošić, izvršni producent Ivan Đurović, umjetnički direktor projekta je Miodrag Popović, stručni konsultat za istorijska pitanja Novak Adžić, dok autorsku ekipu čine scenograf Milenko Jeremić, direktor fotografije Ivan Kostić i kostimograf Gordana Angelovski.

U seriji između ostalih glume crnogorski i glumci iz regiona: Sanja Popović, Mladen Nelević, Mirko Vlahović, Branimir Popović, Srđan Grahovac, Nataša Nelević, Nebojša Kundačina, Amar Bukvić, Danilo Čelebić, Momo Pićurić, Mišo Obradović, Miloš Pejović, Aleksandar Radulović, Branka Stanić, Marija Đurić, Vanja Jovićević, Dejan Đonović, Emir Ćatović, Vule Marković, Petar Novaković i drugi.   

sinisa123

Taj ,,ustanak" je organizovan i finansiran iz Italije, a oni su ga okrenuli naopačke i od toga konstruisali otpor Crnogoraca protiv srpske okupacije. Nema tu ništa autentično, ni crnogorsko.
A ovaj Nelević što zarađuje po pinkovskim serijama, a priča o srpskoj okupaciji, vjerovatno će principijelno da se opet vrati među okupatore.

МртавОзбиљан

Quote from: sinisa123 on 11-02-2016, 15:58:35
Taj ,,ustanak" je organizovan i finansiran iz Italije, a oni su ga okrenuli naopačke i od toga konstruisali otpor Crnogoraca protiv srpske okupacije. Nema tu ništa autentično, ni crnogorsko.
A ovaj Nelević što zarađuje po pinkovskim serijama, a priča o srpskoj okupaciji, vjerovatno će principijelno da se opet vrati među okupatore.

Jes kad bi tako prosto bilo...
лажни профил

Seth Brundle

https://liceulice.wordpress.com/2016/02/02/dokumentarac-dubina-dva-na-66-berlinaleu/

Ne znam da li ovo spada u chetnixploitation, nisam mnogo upoznat sa slučajem osim sporadičnih vesti sa raznih "pouzdanih" internet portala (e-novine, B92 itd...) pa ne mogu ništa da tvrdim. Ali ono što me boli i što i dalje ostaje otvoreno je činjenica da niko ne pominje ili istražuje nestale Srbe sa Kosova i Metohije.
Ko je bolje upoznat sa slučajem neka proceni ovaj film.

Ghoul

The Silver Bear Grand Jury Prize was awarded to Death in Sarajevo and its director Danis Tanovic.
https://ljudska_splacina.com/

Son of Man

Ako je uzo srebrnog za Rajvosa, za Srebrenicu ima da dobije zlato.

DeHickok

Quote from: Ghoul on 21-02-2016, 06:21:25
The Silver Bear Grand Jury Prize was awarded to Death in Sarajevo and its director Danis Tanovic.
Ovaj Tanovic vec drugi put osvaja medveda u Berilinu. Do sada nisam pogledao ni jedan njegov film a mozda je u pitanju novi Kusturica...sta ti ja znam... mada, kada boljem razmislim ako je ko Kusta onda mi se nesto i ne gleda :wink:
Kako je Biograf razotkrio samog sebe i ostale 'vinjarije...

Dybuk

Quote from: DeHickok on 21-02-2016, 22:38:54
Quote from: Ghoul on 21-02-2016, 06:21:25
Ovaj Tanovic vec drugi put osvaja medveda u Berilinu. Do sada nisam pogledao ni jedan njegov film a mozda je u pitanju novi Kusturica...sta ti ja znam... mada, kada boljem razmislim ako je ko Kusta onda mi se nesto i ne gleda :wink:

Haha! :lol: :lol:

sinisa123

Ali nevjerovatno da se još niko nije sjetio da napravi zombi film o Srebrenici.

Dybuk

Potpuno normalno, preveliki tabu. Ko bi to uradio?

Truba

ja njega vidjam na motoru sa tri kotaca
cuo sam da ima puno djece
i da je kupio neku rusevnu kucu da izgradi sebi kucu
suma od 600 000
se spominjala

to je sve
Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

Dybuk

Tanica, Kusturicu, Srebrenicu?

Ok, bad joke...Tanica? Pa sta i ja bih motor s tri kotaca...al mi rekose da je nestabilan.

Ghoul

"U punoj sali Sava centra, nakon srpske premijere, publika je glasnim i dugotrajnim aplauzom pozdravila ekipu filma "Dobra žena" Mirjane Karanović."

ginger toxiqo 2 gafotas

Jasmila Žbanić (Grbavica...) uveliko sprema film o Srebrenica - DOSIJE: SREBRENICA ili nešto tome nalik...
"...get your kicks all around the world, give a tip to a geisha-girl..."

Truba

odavno ovo želim reći jednostavno je čučalo u meni i sad je ustalo:

Bosnian crybabies and Serbian masochist

Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

SIMERIJANAC

QuoteAdrijini najbolji prijatelji su nekakvi Arapi i njihova usvojena vijetnamska kćerka (ne pitajte) i kroz njih je ilustrovan problem sa kojim se imigranti u civilizovanim (čitaj: zapadnim) zemljama suočavaju: U primitivnim sredinama iz kojih dolaze (Srbija, Albanija, arapske zemlje, Rusija...) oni su neshvaćeni i često maltretirani ako su iole progresivni (npr. ako žena zna da upali svjetlo ili posjeduje neka druga znanja koja nije prilično ženi da posjeduje), dok ih u obećanim (zapadnim) zemljama posmatraju sa podozrenjem, upravo zbog sredina iz kojih dolaze.

Стандардно добар Харви.Посебан бонус за запишавање Ђуричка.Не могу да се одлучим које средње име му боље пристаје.
QuoteNikola ,,Srbi nisu ružni generali" Đuričko
QuoteNikola "dokle god me ne tapšu nacionalisti po ramenu, na dobrom sam tragu" Đuričko

А ову слику за постер испред Фонда за хуманитарно право.

Дал је лудача сама ово прочитала у данским новинама ил су јој то рекли Лечић и Сиса.

:lol: Не само што је Шиптар,него је и професор, а познато је да је један од циљева злочиначке српске политике на Косову био да уништи шиптарску интелектуалну елиту.

Харв,пробај ако можеш да мало средиш пост на блогу пошто негде имаш превише празног простора између фотки и текста.

Son of Man

Najjace ovo "Maybe we did something to them..." xrofl

SIMERIJANAC

Сине, можда би било добро окачити ту фотку(умањену наравно) на десну страну блога уз ону где Мира у Грбавици виче на дете да је четничко копиле.

Tex Murphy

Е, видио сам тај празан простор, али никако не успијевам да га елиминишем :-( Али свакако сам планирао ових дана да се мало позабавим дотјеривањем изгледа блога, па ћу гледати и то да средим.
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

Tex Murphy

У суштини сам се зезнуо јер сам по навици текст прво куцао у Ворду, па га пејстовао у Блогер. Нема потребе за тим, пошто у самом Блогеру могу да се чувају промјене.
Genetski četnik

Tex Murphy

Иначе, не можете вјероват шта све Ђуричко лупа у овом филму, ја сам само 2-3% сачувао у скриншотовима. Страшна креатура. А видим да је играо и у новом филму Аиде Бегић, тако да ћемо се још дууууууууууго дружити с њим :-)

Успут, ја бих ако може да резервишем ново ремек-недјело Мирјане Карановић (изгледа да нам долази већ у априлу?!) и ове босанске филмове што још нисмо описали (Јасмила Жбанић, Аида Бегић, нови Данис Тановић итд.). Било би супер да заједно са Карановићком попљујемо и Филиповића, који јој је видим био косценариста, па би ми користило све на што налетите од његових интервјуа, чланака и сл.
Genetski četnik

Dybuk

Kul rivju!

Ne znam samo kako mozete gledati to smece :( (zvucim ko Black Swan) ja bih popizdila nacisto.

SIMERIJANAC

Quote from: Harvester on 30-03-2016, 12:45:55
Успут, ја бих ако може да резервишем ново ремек-недјело Мирјане Карановић (изгледа да нам долази већ у априлу?!)

Само удри чим га се докопаш.Не знам колко ће га бити лако наћи на нету јер, као што раније рекох, ко би то гледао а да не мора.   

Tex Murphy

Процуриће прије или касније, има свакаквих мазохиста. Не бих баш плаћао биоскопску карту ако не морам.
Genetski četnik

Tex Murphy

Још двије ствари: 1) Ваљало би да неко напише ривју Еџтреме Опс, то је она трешина у којој се главни негативац зове Слободан Павле. Написао бих ја, али бићу презаузет овим босанским филмовима, па да ли је неко од вас осталих спреман да се жртвује?

2) Размишљао сам да можда креирамо Фејсбук страницу у којој бисмо постављали линкове за ривјуе, мислим да би нам то повећало читаност. Шта кажете?
Genetski četnik

Tex Murphy

Quote from: Dybuk on 30-03-2016, 12:55:32
Kul rivju!

Ne znam samo kako mozete gledati to smece :( (zvucim ko Black Swan) ja bih popizdila nacisto.

Хвала! Жртвовање се исплати, пошто нам је популарност код жена нагло порасла откако смо лансирали блог.
Genetski četnik

Ghoul

odličan text + fotke.
standard po jus-u.

probao sam sad da sredim harvove tehničke brljotine, ali vidim da više ne mogu da uređujem taj blog, pa onda neka to uradi neko drugi, tj. taj koji je na sebe to preuzeo.

umesto toga, stavio sam link na imdb, da se to širi gde treba.

dobra je ideja za FB stranicu, pokrenite slobodno!
svi drugi dobri blogovi imaju svoje stranice, pa što da ne i ovaj?

ja sam odavno, još prošle godine, pogledo Scorpion.S02E02.Cuba.Libre ciljano zbog radi chex texta, ali nikako ne postizavam, jedva i svoj matični blog popunjavam od prečeg posla, ali uradiću ovo - čim stignem!

дејан

...barcode never lies
FLA

SIMERIJANAC

Extrem ops ћу ја урадити.Купио ми ортак оригинал ДВД само због тога па греота да га разочарам. Али то тек кад завршим оно што сад пишем и планирам наредних месеци(приводим један текст крају, онда иде шпански чекс, па затим Цијена живoта).

Слажем се и ја фејсбук страну,још Син да се огласи.

Само ту мораш да водиш рачуна због коментара који могу да се појаве па да не постане страница полигон за политичке расправе свакаквих будала. Код блога је лакше,коментари могу да се модеришу, а на фејсбуку једино да блокираш смараче.

За Стеву не брини,има његових бисера по нету,само ти ископај негде Мирин филм. 

Son of Man

Sredicu Harvijev tekst i dodati onu fotku sa strane, i naravno da podrzavam facebook stranicu. :-|

Son of Man

Opravio sam ga najbolje sto sam mogao. Harvii mu sjebo HTML da tu jedino novo postavljanje moz da pomogne.  :lol:

Tex Murphy

Quote from: дејан on 30-03-2016, 16:37:22
браво харви!

Хвала! Докле год ме тапшу по рамену омнирелигиозни фанатични фундаменталисти, на добром сам трагу!
Genetski četnik

Tex Murphy

Quote from: Son of Man on 31-03-2016, 09:18:09
Opravio sam ga najbolje sto sam mogao. Harvii mu sjebo HTML da tu jedino novo postavljanje moz da pomogne.  :lol:

Нисам крив ја, крив је глупи Блогер.
Genetski četnik

Ghoul

Quote from: Harvester on 31-03-2016, 14:59:19
Хвала! Докле год ме тапшу по рамену омнирелигиозни фанатични фундаменталисти, на добром сам трагу!

tapšu te i doktori!

Seth Brundle

Quote from: Harvester on 29-03-2016, 14:58:23
http://chetnixploitation.blogspot.ba/2016/03/human-zoo-2009.html

Tek sad videh ovo, odličan rivju! Bravo Harvi!

Podržavam ideju o fejsbuk stranici, bilo bi super! Svakako ću je šerovati kada bude kreirana.

Tex Murphy

Људи, страница на ФБ је направљена, упадајте. Позвао сам и Сина и Гхоула и надам се да то неће довести до потпуне катаклизме. Волио бих да сви ми који смо радили на блогу учествујемо у овоме.
Симке, тебе немам на Фејсбуку (или бар нисам тога свјестан?!).
Genetski četnik

Ygg

Naravno, nije ti palo na pamet da ostaviš link ka toj stranici.  :lol:
"I am the end of Chaos, and of Order, depending upon how you view me. I mark a division. Beyond me other rules apply."

Tex Murphy

Genetski četnik