• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Nove i pročitane knjige (u 2017.)

Started by Nightflier, 07-03-2008, 11:58:07

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

zakk

@Morgana
Fora sa serijalom je da je glavni lik serijala MAJLS. A Laguna je krenula sa dva romana koji su o tome kako su mu se upoznali mama i tata (Krhotine časti) i kako se Majls rodio (BARAJAR). Tako da serijal zapravo nismo ni dobili, već nekakve — u suštini nepotrebne — razrade dešavanja pominjanih negde u samom serijalu.
Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.

Berserker

Quote from: "Morgana"Dobro, a kojim redom bi ih trebalo čitati?  :oops:

Uvek onim kojim su napisani, bez obzira sta je pisac zeleo da kaze...Za serijal o Vorkosiganu ne mogu pomoci, ako pitas za ove druge, tu mogu...

Morgana

Hvala, momci! Obzirom na moje godine, poskidala sam knjige od naših zapadnih suseda   :oops:  Može se desiti da ne dočekam Lagunina izdanja istih   :twisted:
Ljudskoj gluposti nikada kraja

Nightflier

Posalji mi na pm odakle, da poskidam za kevu, da ima sta da cita za praznike, plz.
Sebarsko je da budu gladni.
First 666

Perin

Proveri mail, poslao sam ti...na hrvatskom jeziku su knjige. Bar mislim da je to, to....pisac je Luis MekMaster Bizol, zar ne?

Nightflier

Jesje, a ne mejlu nema ništa.
First 666

Nightflier

Stiže... što mi ne posla samo linkove? Ali hvala.
First 666

Nightflier

Perine... dugujem ti ogromno izvinjenje. Ja sam sve to već imao!  :x  :cry:  :x  :cry:  :x  :cry: Potpuno sam izlapeo. Baš mi je žao što si se gnjavio, ali svejedno ti dugujem uslugu.
First 666

Perin

Ma ne dugujes nista, opusteno ;) i ti si meni pomogao sa nekronomikonom, pa smo sad kvit ;)

Mme Chauchat

Posto sam na internetu naletela na par hvalospeva Majlsu, procitala sam i Krhotine casti i Barajar cim su se pojavili kod nas. E sad, knjige su solidne, ali ne mnogo vise od toga. A opet, meni su i Planine oplakivanja (ili kako je vec kod nas prevedeno) solidna, ali ne i ne znam kako dobra prica. Zar je bas tolika razlika u kvalitetu izmedju ovih i drugih knjiga? Ili je samo ljudima Majls zanimljiviji lik od Kordelije?
Meni je Kordelija inace draga kao aktivni zenski lik koji uz to valja trudnocu kroz pola knjige; a mozda je bas to odbilo druge citaoce...

Nightflier

I meni je Kordelija zanimljiv lik, ali tek u potonjim knjigama. Serijal o Vorkosiganima zamišljen je kao svojevrsna spejs opera pomešana sa militeri sf-om, pa ta dva prikvela upravo stoga toliko odskaću od, inače, dinamičnog i sumanutog serijala.
First 666

Road_warrior

Najtflajeru, znas li mozda kako se razvija stvar sa Konanom?
океј,платићемо њима ако имају дуг...

Nightflier

Ako mislis na buduce IPS-ovo izdanje, prevodilac je juce preuzeo knjigu na prevod. Ako mislis na stripove Belog puta, pitaj Bobana.
First 666

Road_warrior

Mislim na IPS-ovo izdanje,bilo je pominjano do Nove godine...Nema veze strpljiv sam ja...
океј,платићемо њима ако имају дуг...

gargamel

@ Perin
moze li i meni link za skidanje Majlsa Vorkosigana? hvala unapred
Kako se vesla po drvenom moru?

Nightflier

Brendon Senderson sada piše i sf. Na tor.com može se pročitati i skinuti njegova nova priča, The Firstborn.
First 666

Perin

U decembru izasla nova knjiga (zbirka prica) poznate spisateljice J.K. Rowling, pod nazivom Tales od beedle the bard. Ne znam 'oce li ovde to koga zanimati, al' reko' cisto da podelim informaciju.

@gargamel: http://rapidshare.com/files/119874005/Lois_McMaster_Bujold.rar

Pass: ibs@crostuff.net

E da....ne znam da li se ovo kosi sa etikom ZS-a, ali prvi deo prince of nothing trilogije, pod nazivom darkness that comes before, ima skinuti na hrvatskom jeziku, u izdanju algoritma. Ova trilogija je jedna od njabolje napisanih EF serijala zadnjih godina, a sam Bejker (pisac) je pravi majstor pera. Inace kanadjanin, mislim cask da je i zavrsio knjizevnost...evo linka do prve knjige:

http://www.4shared.com/file/74331302/3ab01f11/R_Scott_Bakker_Tama_koja_prethodi.html

Nightflier

Decembar nam je doneo pregršt poslastica, taman za doček Nove godine. Sem pomenute nove knjige Dž. K. Rouling, nov naslov ima i Stiven King. REč je o zbirci priča - uglavnom ponovljenih, ali i ta jedna nova vredna je investicije. Za ljubitelje horora tu nije kraj poslasticama. Naime, objavljena je nova mamutska knjiga horora, tačnije The Mammoth Book of Best New Horror: Volume Nineteen. Spisak autora je impozantan. Izdvojiću samo Gejmana i Smita, ali ima još jakih imena. Na kraju, sledeće izdanjenaročito je zanimljivo za nas na Sagiti:

QuoteH. P. Lovecraft, H.P. Lovecraft: The Fiction (Barnes & Noble Oct 2008)

This mammoth tome collects 68 stories, with an appendix including juvenilia and a discarded draft, and essay "Supernatural Horror in Literature". This is the first single-volume collection to include all Lovecraft's fiction, though it excludes his ghostwriting and "revisions." Lovecraft scholar S.T. Joshi corrected and edited the stories, and supplies an introduction.

AKo mi sve ovo stigne do kraja godine, Nova godina bi trebalo da bude baš užasna.
First 666

gargamel

@ Perin
Hvala
Kako se vesla po drvenom moru?

Goran Skrobonja

Quote from: "nightflier"Decembar nam je doneo pregršt poslastica...nov naslov ima i Stiven King.

Imam... čitam... stari dobri storyteller.
Tako mu je to. (K. Vonnegut)

Nightflier

Kako to da si ti dobio a ja još nisam? Ljubomoran sam. Baš sam na blogu kukao kako ova godina nije donela ama baš ništa novo, a da nešto vredi.
First 666

Nightflier

Eos poklanja roman Adama Troja Kastra, pod naslovom Emissaries from the Dead. Reč je o piscu kji je bio nominovan za Huga i Nebulu u kategoriji kratkih priča. Ovo je njegov prvi roman. Nisam ga čitao, ali obećava. Reč je o sf-u, inače.
First 666

zakk

Quote from: "nightflier"Eos poklanja roman Adama Troja Kastra, pod naslovom Emissaries from the Dead. Reč je o piscu kji je bio nominovan za Huga i Nebulu u kategoriji kratkih priča. Ovo je njegov prvi roman. Nisam ga čitao, ali obećava. Reč je o sf-u, inače.
http://www.harpercollinsebooks.com/E921608B-36E3-4C04-9DF7-E7034C5DE44C/10/125/en/Eos10

Ako se neko izbori sa procedurom (nije komplikovano, nego kod mene nešto neće), nek okači pdf ovde. Hvala!
Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.

mac

Ovo sa Eosa važi samo za stanovnike SAD. Jel neko to već skinuo? Neću da im dajem svoj e-mail, čak i pravu adresu, da bi mi rekli da nema besplatne knjige za mene.

Nightflier

Skinuo sam ja, samo me provajder nešto zeza, pa mi aploud ne radi najbolje. Pokušaću kasnije.
First 666

Nightflier

Čarobna knjiga objavila je "Brisingr", treći nastavak u serijalu o Eragonu.
First 666

Perin

evo sad sam bio na sajtu Algoritma, i ako nekoga zanima, u pripremi imaju:

NAJMRAČNIJA CESTA  - Guy Gavriel Kay
MASLAČKOVO VINO  - Ray Bradbury
LUTAJUĆI PLAM  - Guy Gavriel Kay
Prvih 6 knjiga o Darrenu Shan-u - Darren Shan
KUSHIELOVA STRIJELA - Jacqueline Carey
GROZNIČAVI SAN  - George R. R. Martin
ANANSIJEVI DEČKI  - Neil Gaiman

E sad...ako je neko iz Hrvatske ili ako ima mogucnost da si naruci knjige, onda super. Ako nije, onda...all i can say is - welcome to the club
:x  :x

Nightflier

Čemu lamentiranje? Keja objavljuje Laguna, Martinov Fever Dream takođe namerava da objavi, A "Anansijeve momke" su objavili, ako se ne varam. Šana je objavila Narodna knjiga (po bezobrazno visokoj ceni), a Kerijeva može i da sačeka. Tu jedino vredi kukati nad Bredberijem.
First 666

angel011

U pravu si za "Anansijeve momke", objavili su ih.
We're all mad here.

Perin

Ma Gejmena nesto ne volim, Shana isto tako, ali Kushiel's Dart nije toliko losa knjiga/trilogija...nisam znao za fever dream...Kej mi je odlican pisac, ali malkice smara sa opisima, ako cemo iskreno.Njegove knjige cu kupiti sigurno, tj. vec sam kupio jedrenje u Sarantiju. Mada jedva cekam Tiganiu, to mi je njegovo najbolje delo. I da. Zar nije logicnije bilo prevesti Jedrenje ka Sarantiji, nego u Sarantiju, moze doci do zabune - Jedrenje u Sarantiju (kao tamo u Sarantiji) i jedrenje u Sarantiju (prema Sarantiji). Ipak je originalni naslov Sailing to Sarantium...znaci prema, ka Sarantiji. Mislim, prevod je ekstra odradjen, ali mi nekako naslov bas bode oci.

Nightflier

Ne kažem da je to loš serijal - koji je prerastao trilogiju - samo što po mom ukusu ima boljih. Pozabaviću se time na blogu koliko u ponedeljak. Sada radim na sređivanju nekog prevoda.
First 666

smrklja

Maslačkovo vino je objavio kod nas Solaris.

Nightflier

Quote from: "smrklja"Maslačkovo vino je objavio kod nas Solaris.

Eto, rešen problem. A čuo sam da neko planira da objavi Kerijevu, mada ne mogu da setim ko ni za živu glavu.
First 666

Perin

Great! Nego, kad vec tako imas informacija, dal' se mozda u Srbiji planira izdat' Prince of Nothing trilogija od Bejkera kojeg sam vec pominjao ovde? Ima kupit' ovde prvi dio na Hrvatskom, ali je 56 maraka, a to mi je puno dati za jedan dio.

Nightflier

Bejkera izdaje Mono i Manjana. Objavili su dva romana, odnosno jedan iz dva dela. Pretpostavljam da će sve zavisiti od prodaje, ali budući da je to uredničko čedo Tanje Bižić, koja se nakon toga vratila u Lagunu - čisto sumnjam. S obzirom na to da Manjanci drže prava za Bejkera, slaba je vajda da će se neko drugi polakomiti da to objavljuje, naročito kad ima toliko pisaca koji su ovde potpuno nepoznati. Što bi se neko gnjavio, kad mu je isti đavo da li će da objavi Bejkera ili Kiza, recimo?
First 666

Perin

O-o-o-o, kako to da na njihovom sajtu nema nista o tome? Cak nema ni pisca u pretragi? A knjige da ni ne pominjem...da nisi ti mislio na Rasela i njegovu duologiju River into Darkness?

Nightflier

Jesam. Izvini. Iz nekog razloga mešam njih dvojicu. Mada, opet sumnjam da će neko da zagrize za Bejkera. Sada već imaš previše epske fantastike na tržištu. Ostaje da se vidi šta će Alnari da radi, pošto su završili sa Kanavanovom (mada imaju još jednu njenu trilogiju), kao i Laguna (mada oni imaju Eriksona da ih zabavlja kada završe se Džordanom, a otkupili su prava i za Kim Harison). Ukratko, ne verujem da će neko od većih izdavača da radi Bejkera, pošto svi već imaju rešene izdavačke planove za narednu godinu.
First 666

Perin

Nista...onda cu morati uzeti Algoritmovo izdanje...al' ce me skupo izaci. Nema veze, to mi je jedna od najomiljenijih trilogija. :D I da...ako nekog zanima, pojavio se na netu 2 dio pomenute trilogije...na hrvatskom...evo linka za download:

http://www.4shared.com/file/76755532/193c01a8/R_Scott_Bakker_-_Princ_niega_Ratnik_prorok.html

Eriops

Kada zavrse sa DZordanom.. to ce biti otprilike 2014, s obzirom da ima jos pet knjiga, puta 2  :x .
Kim Harison, to mi nije poznato, moze malo info, sta pise, vredi li cekati..

Nightflier

Quote from: "tiha voda"Kada zavrse sa DZordanom.. to ce biti otprilike 2014, s obzirom da ima jos pet knjiga, puta 2  :x .
Kim Harison, to mi nije poznato, moze malo info, sta pise, vredi li cekati..

Mislim da sam je spominjao na ovoj temi... Ukratko, ženski Hari Drezden. Ako te ne mrzi da sačekaš do sutra, napisaću opširnije na blogu šta mislim o njoj.
First 666

Nightflier

Quote from: "Perin"Nista...onda cu morati uzeti Algoritmovo izdanje...al' ce me skupo izaci. Nema veze, to mi je jedna od najomiljenijih trilogija. :D I da...ako nekog zanima, pojavio se na netu 2 dio pomenute trilogije...na hrvatskom...evo linka za download:

http://www.4shared.com/file/76755532/193c01a8/R_Scott_Bakker_-_Princ_niega_Ratnik_prorok.html

A zašto jednostavno ne odštampaš i ukoričiš? Iznelo bi te drastično manje, a imao bi unikatno izdanje.
First 666

Perin

Mozda...ali ne verujem. Iako cu dat' love dosta, opet volim kada imam knjigu kao knjigu. Sem toga....nekako mi je to bezze, ako cemo iskreno. Al' videcu jos. Nije da mi nije palo na pamet :D

Eriops

Ne mrzi me, sacekacu da napises. I hvala ti unapred.

Nightflier

@Zakk

http://rapidshare.com/files/175814852/Adam-Troy_Castro_-__Andrea_Court_01__-_Emissaries_from_the_Dead__lit_.rar

@Perin

Štampanje i koričenje u tvrd povez ona dva romana iznelo bi te 1000 rsd, što mu dođe oko 25 km. Za oba, dakle.

@Tiha Voda

Na mom blogu o Kim Harison
First 666

Perin

Ne znam...videcu. Nekako mi je vise isplativije to uradit' sa nekim romanima koje za sada nema sanse da budu izdani ovde. Tipa Dzenifer Falon, Dzenifer Robertson, En Bisop, Patriciju Mekalip, Kurt Benjamina. A ove knjige verovatno kupujem. I da. Danas sam kupio krhotine casti, u izdanju lagune i neuromanta u izdanju ips-a. Dobio na kladionici pa reko' da se pocastim  :!:  :!:  :D

Nightflier

Nisam znao da je "Neuromant" izašao. Sjajno!
First 666

Perin

Et', da i ja budem od pomoci jednom. Jeste, izasao je. I za divno cudo - ima ga kupiti u Banjaluci! To jest, bilo je. Ja sam kupio poslednji primerak, doduse iz Knjizare Biblioner. Al' sa obzirom da je IPS izdavac, sumnjam da je ima igde vise kupiti vise ovde.

P.S. I da. Knjiga nije uopste skupa. Ja sam je ovde u BL platio 6.5 evra, tako da pretpostavljam da cete vi u Srbiji jos bolje proci. Meke korice doduse. Malo losiji kvalitet. Previse lako se savijaju i uvijaju. :D

Nightflier

Sajt IPS-a jak je loš. Nemaju nikakve podatke o svojim izdanjima. Baš šteta, s obzirom na mnoštvo naslova koje nameravaju da objave.
First 666

Nightflier

Na Popboksu objavljen moj prikaz "Golemovog oka", nastavka "Amajlije iz Samarkanda".

http://www.popboks.com/tekst.php?ID=6976
First 666

Perin

Na sajtu carobne knjige stoji da je u pripremi :

Isaac Asimov, Foundation (Original Foundation trilogy)

Isaac Asimov, Foundation and Empire (Original Foundation trilogy)

Isaac Asimov, Second Foundation (Original Foundation trilogy).