• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Srpsko-Ruske investicije

Started by Boban, 12-05-2008, 12:19:15

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Meho Krljic

BTW, da ovde ubacim svežu anegdotu koja će ilustrovati zašto mislim da su Rusi superiorni u odnosu na Srbe. Dobro, mislim, imaju Tarkovskog, jasno, ali OSIM toga, evo:

Juče mi u kancelariju zabasaju dve Ruskinje, klinke, u ranim dvadesetim godinama, ono, lezbijke ili samo lesbian adjacent, tetovirane, izbušene, kakvih je i inače pun Dorćol. Jako fine žene, koje pričaju solidan Srpski i isto tako solidan Engleski, dakle, došle ovamo jer valjda baš i ne vide sebe u Putinovom režimu. I sad ja pitam šta treba a one kažu da traže priručnik iz Prve pomoći. Kao čule se s mojom koleginicom koja vodi obuku iz Prve pomoći pa im ona rekla da dođu da ovde potraže (moja kancelarija je sada u arhivi, jelte). I sad, da ne samram, dok sam ja jurio koleginice da im nađu te priručnike, ćaskam sa njima i pitam "A vi treba da polažete vožnju pa za to učite Prvu pomoć?" a one kažu "Ne, ne, mi smo položile kurs Prve pomoći u Crvenom krstu Beograda, danas smo dobile sertifikate". I sad ja zbunjen kažem "Pa koj će vam onda moj priručnik?" A one kažu "Pa da imamo da se podsećamo, DA NE ZABORAVIMO."

Dakle, ja ne znam NIKOGA ovde kod nas ko je u poslednjih 20 godina išao na kurs Prve pomoći a da to nije bilo zbog vozačkog ispita ili učestvovanja na takmičenjima Crvenog krsta iz Prve pomoći. A ove žene dakle NIČIM IZAZVANO došle da nauče da pružaju Prvu pomoć jer, kažu "Treba znati pomoći povređenom pre nego što stigne hitna pomoć". Pa, jebote, kakav moral, kakva etika, kakva odgovornost! Da sam neki medij sad bih ih intervjuisao i od njih napravio medijski događaj i uzor drugima u ovoj državi.

Truba

još samo da ukrajince promatraju ljudskim bićima a ne subhumanima...i sve ostale
Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

Petronije

Meho upravo piše da su te dve Ruskinje sušta suprotnost onome za šta ih ti optužuješ, samo što si toliko zaslepljen mržnjom svega što nije katoličke vere da uopšte ne možeš da aktiviraš mozak prilikom čitanja, već ispaljuješ jedne te iste floskule.

Analogno tome bi bilo:

Samo još kad Truba ne bi jebo mlade dečake.

Sent from my SM-A715F using Tapatalk

mac

Truba ne može da jebe mlade dečake, jer stalno sedi u autobusu. Kada bi više stajao više bi jebao...

Meho Krljic

Ma pričali smo i o Ukrajincima, naravno da ove dve devojčice nisu neki razjareni ruski šovinistički rasisti, al Petronije objasnio, nemam daljih komentara.

Truba

Sav je peoblem krenuo kad se prestalo priznavati tudje vere i nacije
Nije zagreb nasrnuo na beograd
Nego moskva na kijev

2 lezbo scene to ne mogu promijeniti
Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

Truba

Quote from: Meho Krljic on 14-08-2024, 17:37:25
Ma pričali smo i o Ukrajincima, naravno da ove dve devojčice nisu neki razjareni ruski šovinistički rasisti, al Petronije objasnio, nemam daljih komentara.

Kad te uce 45 godina o slavnoj crvenoj sotonskoj armiji
Al presute da si pobijedio zbog zapadne pomoci i oruzja
Rezultate imamo...genocidi od cecenije do ukrajine
Pusi rijot u beogradu kod mehe to ne mijenja
Cinjenice se ne mogu mijenjati...nisu zadarski specijalci upadali u nis nego obratno

džin tonik

Quote from: Meho Krljic on 14-08-2024, 14:52:00Pa, jebote, kakav moral, kakva etika, kakva odgovornost!

ne budi smijesan. dvije mlade dokone propalice (u najboljem slucaju, a postoje i druge varijante) zatrazile prirucnik oko pp, meho na sedmom nebu. da sta vrijede, dale bi oduska tim svojim navodnim porivima i zeljama u kakvoj bolnici u smjenama od po 8 sati kao medicinske sestre, ne u tetovazama i busenju cega god i zujanju po ck. kradu bogu dane, a tko ce raditi, ti sa 80?

Truba

Ako vidis unesrecenog zoves hitnu i drzis situaciju istom da ne napravis vise stete a ne da amater pruzas pomoc i pogorsas stanje

džin tonik

po iskustvu te mlade tetovirane i probusene unesrecenom prvo prevrnu dzepove, zgrabe sta ima, te zbrisu. meho ko francuska sobarica.

Petronije

Maltretiranje članova foruma od strane ova dva sinhronizovana ustaška skakača u vodu postaje nepodnošljvo. Bukvalno svaku temu zasipaju šovinizmom, čim se u pozitivnom kontekstu spomene bilo koja nacija koju oni mrze, a to je svaka koja nije katolička sa akcentom na srpsku i rusku. Ovome se mora sistemski stati na put, kako bi forum mogao kako-tako funkcionisati.

mac

Postoji sistemsko rešenje. Ignore. Ja ga koristim za jednog korisnika, i meni je sve potaman. Ako te nečije postovanje smara, staviš osobu na ignore, i ceo svet ti postane malo lepši i život malo lakši.

džin tonik

kakvi ste vi to srboturci? ignore. a logori, a jame, etnicka ciscenja, genocidi, tradicija, nista? o boze, kakva vremena.

Truba

Rusi nemaju puno rezervi
Ministarstvo obrane Ujedinjenog Kraljevstva priopćilo je da je Rusija izgubila 70.000 ljudi u samo dva mjeseca - u prosjeku oko 1.000 dnevno. Rusija, čini se, nema previše rezervi.

ovako nisu ni srbi imali rezervi pa je nato zasutavio HVO HV postrojbe...gonili bi do zemuna i dalje đerdapa
ali uvijek je potreban neki balans snaga stoga neće rusija propast samo će promijeniti košulju...iz carske u komunističku iz komunističke u nacidemokratsku i sada u neki ne znam ni sam ..poludemokratski

Truba

Rusija vam gubi na svim frontovima a njemu tema o srpsko ruskim investicijama pozivina
rusija je i zaslužila šovinizam još od 1917
da ne spominjemo ustanke u češkoj i mađarskoj...afganistan čečeniju..sranje u nagorsko karabahu ukrajina...
gladomor u ukrajini...genocid nad poljacima katinska šuma...

hahaha šovinizam prema rušistima hahaha
grob ga jebo 2 godine najžešće agresije on brani rusiju

džin tonik

rusiju ce uglavnom podijeliti muslimani i kinezi. eno i jucer se putin usupkivao muslimanima oko gaze. mozda i ostane nesto malo rusije na sjeveru, ali ostalo nema sanse.
uglavnom po obicaju, prvo nastupaju te pravoslavne zombizirane sekte, pa islam.

Putinov sledeći cilj – zaustaviti Izrael

Truba

Quote from: mac on 14-08-2024, 18:21:08
Postoji sistemsko rešenje. Ignore. Ja ga koristim za jednog korisnika, i meni je sve potaman. Ako te nečije postovanje smara, staviš osobu na ignore, i ceo svet ti postane malo lepši i život malo lakši.
al ti si kalsicni primjer pedera
nema tebi popravka
prije svakog posta pitas kopilota ili gugleta
provjeris pravopis prije kačenja poruke
haha
intelektualac par šitilans

Petronije

Gori ste od islamskih ekstremista, treba vas prijaviti policiji za visokotehnološki kriminal, da se uđe u trag IP adresama i da popijete prijave za širenje međunacionalne mržnje i šovinizam. Lično bih vas prijavio kad bih znao kako, materijala fala bogu ima, pa neka se zakonodavstvo bavi vama. Pogotovo ovaj što je u EU, taj bi vrlo brzo završio karijeru.

džin tonik

to je najmanji problem. uz svaki posting pishe ip-adresa. samo reci koji te zanima i ja ti posaljem na pp ip doticnog.
zasto kompliciras ti na p, zar je tako tesko pitati?

Petronije

Drži se ti majstore limarije, klipova i karburatora, a IP adrese ostavi malo stručnijim licima da se bave.

mac

Ček zosko, ti si moderator ovde, pa vidiš svačiju IP adresu? Trebalo bi da vidiš samo sopstvenu. Ajde, koja je poslednja komponenta moje IP adrese? Trocifreni broj.

džin tonik

jok, vidim samo svoju, pa ta se trazi, ili? tele na p dobije moju ip adresu i podnese tuzbu, sta vec. vise ne mogu uciniti, bilo bi glupo da ja pisem i prijavu, tuzbu, sta vec, to mora sam.

Meho Krljic

Enivej, naravno da dve Ruskinje ne predstavljaju celu Rusiju, kao što ni ja ne predstavljam celu Srbiju (pošto bi za potrebe TOGA cela Srbija morala da nosi brkove), ali ja sam neko ko je dvadeset godina okružen Prvom pomoći i svejedno ne poznajem nikoga ko je prošao taj kurs a da nije bio takmičar ili pripremao vozački ispit. Treba prepoznati visoku svest i odgovorno etičko razmišljanje kada se na njega naiđe a ne da se potežu izlizani šovinistički stereotipi. Zaista smarate obojica sa negativnošću na forumu, treba i to prepoznati.

džin tonik

pa nismo hipiji, zaboga! veca je sansa da te dvije korifeje skupljaju informacije za moskvu, no to sto ti umislio. a obe varijante su smijesne.

u superlativima cu dozivljavati dvije dokone izbusene i tetovirane mlade zene u najboljim godinama jer im je fensi zaviriti u ck prirucnik. u tim godinama su trebale zavrsiti bar srednju i nekog kurca raditi, idealno u bolnici ako to bas vole i zele, ne prodavati zjake u tvom birou.

imas cure u tim godinana koje idu na posao, privredjuju, odgovorne su, to treba pohvaliti. nasao neke dvije dokone budale uzdici na olimp, pa smijesno je. da ti je tako dosla djecurlija od 12-15 godina, super, ali ne dvije dokone tuke. pa kako su odgovorne, prva pomoc im na srcu, sve dok bolnice vape za tim profilom. ali 8 sati dnevno, sto vec i nije bas fensi...

tomat

Quote from: Truba on 14-08-2024, 17:49:18

Cinjenice se ne mogu mijenjati...nisu zadarski specijalci upadali u nis nego obratno

Ja nikako da skontam čemu ovaj "argument" oko zapadne pomoći crvenoj armiji, a vidim da se često poteže. Mislim, ne vidim kako menja ulogu crvene armije u II sveckom ratu, al možda je do mene.
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics: even if you win, you're still retarded.

Petronije

Quote from: mac on 14-08-2024, 18:53:16
Ček zosko, ti si moderator ovde, pa vidiš svačiju IP adresu? Trebalo bi da vidiš samo sopstvenu. Ajde, koja je poslednja komponenta moje IP adrese? Trocifreni broj.
Opet to nije njegova lična adresa i vodi najdalje do provajdera, u velikoj većini slučajeva. Da bi se došlo do konkretne mašine potreban je nalog policije ka provajderu. Uopšte me ne zanima zoskova IP adresa, niti želim da se bavim time, već smatram da ih treba prijaviti pa neka se organi koji su za to plaćeni bave njima i neka ih procesuiraju.

džin tonik

a da ti jednostavno sjasis? mislim, vidi, pokazao si sta si i tko si, mama ti je u guzu nagurala birtiju, tata camac sa 20+1 konja, vjerojatno neke lopine u starom sistemu koje se debelo nakrale, pa si navikao da ti se mnogi umiljavaju u srbiji. ali ja nisam u srbiji da bih idiotu poput tebe ukazivao - duzno postovanje ili sta, dok ti brabonjas? zasto jednostavno ne sjasis? gdje pronalazis poziv razmatrati bilo cije postinge? koji si ti moj osim sto si tupav ko guzica? mac ti je dao odlican savjet. ako si toliko tele da ne razlikujes predmet rasprave od diskutanta, a dokazano jesi, priroda koja te je uskratila za mozak ti je na forumu dala odlican alat da smanjis svoju kretensku glupost.
a usput obrati paznju da si i pri ovoj prici toliko jebeno ljigav i smrdljiv, zaudaras do neba, da ti ne bi odradio ni prijavu koju zazivas, vec tentas ne bi li se pojavio netko treci da to ucini. smrdis, smrdis i samo smrdis. :cry:

Truba

Quote from: tomat on 14-08-2024, 19:58:57

Ja nikako da skontam čemu ovaj "argument" oko zapadne pomoći crvenoj armiji, a vidim da se često poteže. Mislim, ne vidim kako menja ulogu crvene armije u II sveckom ratu, al možda je do mene.

Nisam ni ja znao dok mi nisu rekli
Akad su mi rekli sabro sam 2 i 2
A vecina srbijanaca i rusa ne zeli shvatiti istinu dasu samo 2 gospodara usa i uk

Truba

Stavljati nekog na ignore na ovakvom forumu sa 4 5 tema je kukavicki cin

Samo krace pisite
Apel

tomat

Quote from: Truba on 14-08-2024, 20:46:25
Quote from: tomat on 14-08-2024, 19:58:57

Nisam ni ja znao dok mi nisu rekli
Akad su mi rekli sabro sam 2 i 2
A vecina srbijanaca i rusa ne zeli shvatiti istinu dasu samo 2 gospodara usa i uk

Ma ja sam znao, ali i dalje ne vidim šta sa tim?! Šta to menja?
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics: even if you win, you're still retarded.

Petronije

Zosko, već sam ti rekao jednom, to spominjanje mame i tate može samo uživo, kad se vidimo negde, pa ću da ti objasnim sve.

Ovo ostalo, ne znam šta bih ti odgovorio, ti misliš da sam ja glup, ja mislim da si ti ozbiljno poremećen, ko će sad tu presuditi?

Što se tiče prijave, ja sam i napisao da ne znam kako da vas rešim i prijavim, svakako očekujem da to uradi administracija foruma, jer ste nepodnošljivi sa svojim glupostima, bukvalno se kačite na svaku temu i prosipate mržnju, obesmislili ste svaku diskusiju ovde, i smatram da vas treba odstraniti.

Truba

"Prvo pitanje prve naredne sjednice Vrhovne Rade bit će nacrt zakona 8371 "O izmjenama i dopunama zakona Ukrajine o aktivnostima vjerskih organizacija", što će onemogućiti rad vjerske organizacije čije se središte nalazi u državi koja vrši agresiju na Ukrajinu. Zašto je ovo tako važno? Apeliramo na naše partnere da prestanu kupovati rusku naftu i plin i nametnu sankcije koje će spriječiti Putinovu sposobnost financiranja rata, a u isto vrijeme ne možemo zabraniti aktivnosti pete kolone, agenata FSB-a koji podrivaju temelje države. Danas je postignut dogovor da 19. kolovoza Vrhovna Rada odlučuje po ovom pitanju. Naš cilj nije zatvoriti put do hrama nikome od vjernika, naš cilj je zaustaviti djelovanje pete kolone Ruske Federacije, nitkova koji odaju položaje naših trupa, prebacuju dobrovoljce u Rusiju, odbijaju obavljati pogrebne usluge za ukrajinske heroje i čine druge stvari koje se podudaraju s interesima zemlje agresora", naglasio je Porošenko

Truba

Sve menja...komunjare lazu
Lazu da su pobijedili
Pobijedili su ameri i briti
Pobiejdit ce opet i u ukrajini

džin tonik

Quote from: Petronije on 14-08-2024, 21:38:33
Zosko, već sam ti rekao

hm. da probam.
JAAAOOOOO!!! pa sm-a715f, pa legendo, pa svaka ti dala, svaka cast, gdje si to nasao, pa zakon, pa ultra, pa care...

Petronije

Ajde neka mu neko objasni ovo da se ne bruka više, jer mene svakako neće da sluša. Mac hoćeš ti?

džin tonik

opet. sad tentas druge da potezu nekakve prijave, sad pozivas druge da brane tvoju sumnjivu nevinost, sta je sljedece? ides li sam bar na nonu? :cry:

Petronije

Mislio sam na potpis ali nije ni bitno, verovatno ne bi ni skontao.

džin tonik

a kako bih te "skontao" kad si tele? izrazi se suvislo, pa cu te "skontati", nisam ti ja mama.

Meho Krljic

Ne, ali u pravu je Petronije, vas dvojica zaista treba malo da zastanete i pogledate šta pišete. Mislim, pomenu se dve žene koje su prošle kurs Prve pomoći jer smatraju da je to odgovorno ponašanje, plus, jelte, pobegle su iz Putinove Rusije i onda Truba kreće sa pričom kako sigurno smatraju Ukajince za nižu rasu, ti kreneš da smaraš sa tezama i teorijama kako bi one pre odžeparile ranjenika nego da mu pomognu itd. Da li je ta vrsta edgelord cinizma-po-svaku-cenu uopšte u skladu sa vašim godinama i kako uopšte doprinosi radu (ili, heh "radu") foruma? Ili vam je zaista prosto cilj da se ovde uvek i isključivo ljudi svađaju, pljuju, da se nalaze svi mogući izgovori da se insistira na etničkim stereotipima i uvredama? Mislim, ne znam, ne tvrdim da je tako, ali imam utisak da je Sagita jedini forum na internetu na kome ste vas dvojica još uvek aktivni, u smislu da postujete svakog dana, jer vas ni jedan jedini drugi forum ne bi trpeo ovakve, i zašto onda radite sve što je u vašoj moći da ga zaserete što više možete?

džin tonik

vidim da je, poslije svega, sad vec neko vrijeme u trendu "vas dvoje", neka nova taktika. skinuli se bato i sandman, stigla zamjena. ja i tebi predlazem da samo sjasis. imas ignore, aktiviraj, i mirna bosna. prosto me zaboli ona stvar kako ti vidis moj doprinos, sta ti je tltr, kako vidis mene kao osobu, forume, koja bi bila tvoja ocjena, itd. jos nedavno si prodavao psiholoske da me ionako nitko ne cita. koji si ti kurac i sta sad hoces?
obrati paznju da kazem ti, iako bi tu bilo prikladnije reci vi, jer ste jebeno krdo. meni ces nabijati komplekse, znaci, daj si snimiti glavu.

Meho Krljic

Kakvo nabijanje kompleksa? Ukazujem da maltene sve što pišeš ima za cilj da isprovocira, unizi, uvredi, na rodnoj, etničkoj ili ideološkoj osnovi. I naravno da niko to ne čita, ali  samo skrolovanjem kroz tvoje postove  se jasno vidi šta je sadržaj i koliko je uniforman po tonu i nameri. I zašto bi ti bio cilj da postuješ na forumu gde te svi blokiraju?

džin tonik

dobro. ukazao si i sad mi se jednostavno skini s kurca ili raspravljaj o predmetu rasprave, drzi se topika, a to nisam ja ili precizno, moja osoba. jel moze?

Meho Krljic

Ali si se svojski potrudio da budeš.  :lol:

džin tonik

dobro, kako hoces. reci ti "nama", meho, koliko te placaju razne ambasade i strane organizacije da prodajes woke-pizdarije?
jos za vrijeme juge su te slali na izlete i druzenja u oxford na racun jugoslavenske bijede, koje kontakte si tamo stekao i odrzao?
jel isplativo?
ili si izdao i ipak usput stasao i kao vucicev igrac? za koga aktualno relativiziras opasnost od rudarenja litijuma? za strane gazde ili domace?
i slobodno odgovori bez skretanja u humor, jer nisi humor, vrlo si bijedan.

Meho Krljic

Romansirana biografija Mehmeta Krljića, kolorizovano:

džin tonik

to je kao opet neki humor? a odgovori? zasto ne zelis o svojoj cijenjenoj osobi?
zatrpao si forum desecima tisuca trakavicastih reklama za proizvode pop-kulture po narudzbi gazde, a koje uglavnom nitko ne cita, zatrpao si forum desecima tisuca agresivnih reklama za woke-gluposti.
samim skrolovanjem kroz tvoje postove se jasno vidi sta je sadrzaj i koliko je uniforman po tonu i namjeri, sto odlicno ide uz tvoj uhljeb i zivotopis.

Palmer

Quote from: džin tonik on 15-08-2024, 11:27:19
to je kao opet neki humor? a odgovori? zasto ne zelis o svojoj cijenjenoj osobi?
zatrpao si forum desecima tisuca trakavicastih reklama za proizvode pop-kulture po narudzbi gazde, a koje uglavnom nitko ne cita, zatrpao si forum desecima tisuca agresivnih reklama za woke-gluposti.
samim skrolovanjem kroz tvoje postove se jasno vidi sta je sadrzaj i koliko je uniforman po tonu i namjeri, sto odlicno ide uz tvoj uhljeb i zivotopis.

nisi probuđen brt

džin tonik

Meho Krljic

Ne da ovo sad treba da postane topik o meni, ali urnebesno je da ovde godinama slušamo da mene neko plaća da pišem "po agendi" i da imam "gazdu" koji mi nešto naručuje ili diktira. Scallop je bar imao olakšavajuću okolnost da nije mogao da zamisli da neko ima kritičku reč o njegovom pisanju a da to nije po narudžbini nekog ko je protiv njegovog slobodarskog duha, ali ostali koji potežu takve gluposti su, bojim se, dokazani fašisti. Kao u ovom, jelte, primeru.

I to je naravno, primer moje dobronamernosti, jer je alternativna hipoteza, da je neko toliko glup da misli da bi iko plaćao ikoga da piše "woke pizdarije" po Sagiti, ipak suviše nerealna.

džin tonik

zaista bi trebalo malo da zastanes i pogledas sta pises, sve to stavljajuci se u ulogu samoprozvanog arbitra. zelis li ozbiljno reci da nisi placen da gdje god si aktivan agresivno shiris woke-propagandu? po smjernicama i agendi koje redovno primas uz placu od stranih "udruga" i ambasada? zelis reci da imas nesto kao vlastiti stav i plemenite, nesebicne motive?
e, to ti je vec bolji humor. :lol: