• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Šta smo dobro krkali ovih dana?

Started by scallop, 22-09-2008, 18:02:06

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

zakk

Prasići ne ubivaju spermiće  :wink:
Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.

scallop

Quote from: "zakk"Prasići ne ubivaju spermiće  :wink:

Pazi se na toj operaciji. Spermići ubivaju prasiće. :shock:
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Cornelius

Da li je ovo citat iz filma "Spremiće ubijaju, zar ne?"
Je n'ai aucune confiance dans la justice, même si cette justice est faite par moi.

scallop

Quote from: "Cornelius"

Da li je ovo citat iz filma "Spremiće ubijaju, zar ne?"

Spremiće ubijaju, a spremačice - spremaju.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Cornelius

Je n'ai aucune confiance dans la justice, même si cette justice est faite par moi.

zakk

Jok, neg' se priča da soja ubiva spermiće. Nije me briga za to u ovom trenutku, ali možda ima koga jeste :)
Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.

angel011

Koliko je to pouzdano? Dovoljno za kontracepciju? :evil:  xfrog
We're all mad here.

scallop

Quote from: "angel011"Koliko je to pouzdano? Dovoljno za kontracepciju? :evil:  xfrog

Problem je ako se soja koristi umesto spermića.
Da je priča za soju tačna, Ameri i Kinezi bi već izumrli. Biće da prasići ubijaju spermiće, samo u Srbiji.

Cornelius

Quote from: "zakk"Jok, neg' se priča da soja ubiva spermiće. Nije me briga za to u ovom trenutku, ali možda ima koga jeste :)

Zakk, ti si bre naivan. To su izmislili Srbi da bi mogla da se održi tradicija svinjokolja. Verujem da je ta nebuloza proizašla zbog "fitoestrogena" koji se nalazi u soji.

Soja je superhrana i u Aziji se jede već milenijumima. U pitanju su samo glupe priče. Spermiće ubijaju pretesne pantalone i preterano grejanje muda. Valjda razumeš što su Škoti išli u suknjicama.

Usul

Cudni su ti kelti. Secam se da sam procitao kako je sv. Patrik navodno sa indignacijom odbio odredjene domorodce koji su mu ponudili sisanje bradavica u hladnim ostrvskim nocima. Mozda od tih "sklonosti" i potice suknjica.
God created Arrakis to train the faithful.

DušMan

Evo, ja se tokom zadnjih tjedan dana hranio po Burger Kingu i McDonaldsu. Sigurno sam pojeo dovoljno soje da ne moram da nosim kondom godinu dana.
Nekoć si bio punk, sad si Štefan Frank.

scallop

Kastor

"if you're out there murdering people, on some level, you must want to be Christian."

Usul

Quote from: "DušMan"Evo, ja se tokom zadnjih tjedan dana hranio po Burger Kingu i McDonaldsu. Sigurno sam pojeo dovoljno soje da ne moram da nosim kondom godinu dana.

grat, grat, cesh  :shock:

kakve veze ima soja sa kondomima?

DušMan

Quote from: "zakk"Jok, neg' se priča da soja ubiva spermiće. Nije me briga za to u ovom trenutku, ali možda ima koga jeste :)

Usul

Ma ne verujem ja u to. Vidi samo kineze, prave djecu ko nenormalni.

DušMan

Ja sam danas napravio prvi korak ka zdravijoj ishrani: googlao sam o tome. I saznao sam da soja maltene uopšte ne valja.
Takođe, odlučio sam da se potrudim da uvedem 5 obroka dnevno (teško, ali ako uspem i 4, biće dobro), da obavezno doručkujem (jaja, jogurt, ovsene pahuljice), da hleb svedem na minimum, da jedem kisele jabuke po ceo dan i da počnem da kuvam supe. I da, da pijem vodu umesto svih slatkih i gaziranih sokova (mada ću one happy day đuseve nastaviti da konzumiram, piše da su bez šećera, majku mu!), da jedem što manje mogu posle 18h, da redovno spavam, par puta nedeljno odem na bazen, pokušam da se prisetim šta su to trbušnjaci i da počnem da živim zdravijim životom.

Nadam se da ću ostati istrajan.

raindelay

Za mesec dana zavrsices u topicu "Enciklopedija mrtvih".
Zdrav zivot = ubrzana smrt
:?:
I WAS ANTI-OBAMA BEFORE IT WAS COOL

scallop

Quote from: "DušMan"Ja sam danas napravio prvi korak ka zdravijoj ishrani: googlao sam o tome. I saznao sam da soja maltene uopšte ne valja.
Takođe, odlučio sam da se potrudim da uvedem 5 obroka dnevno (teško, ali ako uspem i 4, biće dobro), da obavezno doručkujem (jaja, jogurt, ovsene pahuljice), da hleb svedem na minimum, da jedem kisele jabuke po ceo dan i da počnem da kuvam supe. I da, da pijem vodu umesto svih slatkih i gaziranih sokova (mada ću one happy day đuseve nastaviti da konzumiram, piše da su bez šećera, majku mu!), da jedem što manje mogu posle 18h, da redovno spavam, par puta nedeljno odem na bazen, pokušam da se prisetim šta su to trbušnjaci i da počnem da živim zdravijim životom.

Nadam se da ću ostati istrajan.

Pošto nas je Usul malo prošetao po prošlosti, DušMan odlučio da vodi zdrav život. Goorglao! To je početak nezdravog života. Uskoro će trčati frtaljmaraton.

Da li je iko primetio da je sve što mogu da nam uvale da žderemo i pijemo u jednom trenutku proglašeno za jako zdravo, a posle za jako štetno. To se zove marketing, a od marketinga se ne živi zdravo.

Dry-Na-Nord

Quote from: "DušMan"Ja sam danas napravio prvi korak ka zdravijoj ishrani: googlao sam o tome. I saznao sam da soja maltene uopšte ne valja.

Ajde samo reci i da si sinoć gasio sijalicu na sat vremena pa da sutra dođem tu u Austrougarsku da te slikam za Enciklopediju mrtvih. U međuvremenu uradi ovaj test i videćeš da si svejedno živeo duže nego što zaslužuješ.

DušMan

Eh, stan mi zapravo i jeste bio u mraku u tom intervalu, ali zato što sam spavao snom pravednika.

Cornelius

Quote from: "scallop"To je početak nezdravog života. Uskoro će trčati frtaljmaraton.

Zajebavaš, zajebavaš...

Cornelius

Pravljeno za večeru - Tart od pečurki i dimljenog tofua:

Na ulju se proprži pola kilograma šampinjona da puste vodu. Propoprži se pola glavice luka, pa se doda 150 g dimljenog tofua i prži pet minuta. Potom se sve prespe u pečurke i dodaju se proprženi bademi, malo peršuna, soli, bibera i pivskog kvasca. Na kraju, doda se i jedna kašika brašna i sve se dobro izmeša. U porcelansku posudu, dobro podmazanu margarinom, stavi se kora za pizzu (post je), u nju se uspe pripremljena masa i stavi se u zagrejanu rernu. Peče se 10 minuta na 230, a potom 20 minuta na 180.

Jelo je vrlo ukusno, posebno zbog dimljenog tofua koji se dobro slaže sa pečurkama.

Ghoul

https://ljudska_splacina.com/

scallop

Quote from: "Ghoul"tofu = to fuj!  :idea:

Razumem ja tebe. Slaninica bi tu bolje legla. Šta da se radi kad još nisu počeli da prave imitaciju slaninice od soje. :cry:

Ghoul

Quote from: "scallop"

Razumem ja tebe.

to smo odavno apsolvirali. :wink:

Cornelius

Quote from: "Ghoul"

Razumem ja tebe.

to smo odavno apsolvirali. :wink:

Sta je to? Nova verzija Brace Bajic - Ghoul i Scallop Slaninovic. Teraj mala horor preko brega, doci cemo ja i moj kolega...

Ghoul

Usul

Nije da nema. Svojevremeno mi je jedan amer spominjao da otkad je na dijeti stalno jede tofu rebarca na rostilju. Ne zelim ni da znam na sta to lici....

Ghoul

Quote from: "Usul"tofu rebarca na rostilju

i kelerabina džigerica u kupusovoj skrami, sa krvavicama od šargarepe i pihtijama od spanaća.
:roll:

pa onda karabatak od krompira i biftek od cvekle...
:P  :cry:

scallop

Quote from: "Usul"Nije da nema. Svojevremeno mi je jedan amer spominjao da otkad je na dijeti stalno jede tofu rebarca na rostilju. Ne zelim ni da znam na sta to lici....

Jel' se jedu tofu koske?

Gul i ja smo horor pisci. Gde si ti video horor vegetarijance? Uzmeš list salate pa ga zverski iskidaš i na žive rane mu nabaciš soli, a onda dodaš sirće... Moj zet jede grašak s ljusku. Otkine ga od majke, onako nedozreo, ni gaće mu ne skine i proždere ga. Vi vegetarijanci ste zlo. Neki dan čujem dva drveta: "Ovaj što prolazi deluje mi opasno...". A, drugi, će: "Ma, jok, pravo srce od čoveka. Još kad bi jeo crve i gubare..."

Tex Murphy

Harvester singlehandedly napravio ljeb! Slikoviti izvještaj (u jednoj slici) sa ovog nesvakidašnjeg poduhvata dobićete sutra pošto sam sad previše nažderan i pospan da prebacujem slike na kompjuter. Prvi utisak je relativno zadovoljavajući - kora dovoljno tvrda, sredina dovoljno (ali ne previše) mekana, samo još da je malo slaniji. Vidjećemo kako će proći test of time, tj. da li će sutra početi da se mrvi ili ne daj Bože da postane gnjecav.
Highlight čitave višesatne procedure je bio što sam namjerio da napravim hljeb od kilu, pa sam onda dodao previše vode, pa onda morao to da nadoknađujem dodatnim brašnom, te je ispalo brat bratu nekih pet kila. Not literally, of course. Al dvije jest sigurno. Kad sam poslije deset minuta pečenja bacio pogled u rernu, prestravio sam se.
"Kuku majko, ovo čudo oće da pobjegne i da mi se osveti!"
I zaista, ovo je ekstremno veliki hljeb.
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

zakk

Ghoul

Quote from: "Harvester"Harvester singlehandedly napravio ljeb! Slikoviti izvještaj (u jednoj slici) sa ovog nesvakidašnjeg poduhvata dobićete sutra pošto sam sad previše nažderan i pospan da prebacujem slike na kompjuter.

TJ MALO SUTRA!

Perin

Enivej, za sve ljubitelje ljutih stvari:

Sos od hrena

Uzmete koren hrena, ogulite ga, izrendate (na najsitniju rendu). Posle toga dodate pavlaku i majonezu (koliko god hocete, ako dodate manje, sos ce biti ljuci) i posolite. Sve to izmesate u nekoj ciniji ili zdeli od tapervera, i dobili ste ljuti sos. Mozete ga jesti uz pecenje, puretinu, kuvana jaja...ma uz sve zivo
:D

scallop

Nešto ste mi zaribali. Izgleda da niko ne jede kad ja nisam ovde.
Bio je Uskrs, a za Uskrs...

Ali, o tome ćemo sutra, danas ne mogu da vidim te slike. Znate da je Cornelijus ovde zbog Praznika i Maratona i juče smo ručali zajedno. Mi ostali, ono što je ostalo od Uskrsa, za njega nešto vegetarijansko. Koliko se uzdržao neka on priča, ja sam diskretni zlotvor.

Postoji jelo koje na engleskom glasi: Hush Brown Chicken of the Woods with Potatoes and Onions. To vam dođe kao mućkalica sa pečurkama. Ono što biste preveli kao šumsko pile, je ustvari pečurka koja je meni poznata kao komitska ili hajdučka pogača, a na latinskom Pleurotus sulfureus. Našao sam je na pijaci, a bilo je i škripca (na egleskom je to Dryad's Sadlle).

Naravno da kod nas taj recept ima neke obrnute srazmere, pa ću vam dati obe varijante:
900 g krompira (mi smo upotrebili 300g.),
50 g. butera (zamenili smo ga sa margarinom i malo maslinovog ulja)
2 srednje velika luka (kod nas 1),
1 list celera rebraša (ja sam imao selen),
1 manja šargarepa,
225 g. šumskog pileta (što pile, što škripac, mi smo potrošili skoro kilo),
45 ml šerija (ja sam u dobar kabernet-sovinjon dodao kašičicu hoisin sosa, on je malo sladak),
1 kašika iseckanog vlašca,
3 kašike iseckanog peršuna,
nastrugana kora pola limuna (isprobali smo naš novi gratter),
so i biber.

Kao što vidite, svi problemi su rešivi.
Krompir mora da bude skuvan u slanoj vodi, ohlađen i narezan na režnjeve. U našem čuvenom tiganju na ulju i margarinu propržen je luk isečen na listiće, iseckan selen i šargarepa isečena na štapiće. Kad malo pobraoni dodali smo gljive isečene na kocke i našu imitaciju šerija. To se prži 10-15 minuta dok ne odmekne, a tečnost većim delom ispari. Na kraju se doda krompir, peršun, vlašac, limunova kora, so i biber. Sve zajedno se zameša i prži još 5-6 minuta.

Poslužen u činiji izgleda kao na slici.
Vino: kabernet-sovinjon Chateau Demir Kapija, 2004.

Cornelius

Scallopove pečurke su bile da mu i same komite pozavide što nisu mogli da dodju. Posle sam poklekao, pa sam pojeo i malo jagnjeće čorbice sa komadićima mesa, malo spanaća iz jagnjeće kapame, pa čak i jedno malo parčence jagnjetine. Može se posle posta i posle maratona.

Cabernet sauvignon "Chateau Demir Kapija" iz 2004 me je iznenadio. Vrlo finog bukea, začinskog, verovatno odgajen u hrastovim burićima. Srednje kiselosti i taninsko, ovo se vino lako pije i dobro se slaže uz jagnjetinu.

Tex Murphy

Kad bih bio kidnaper, oteo bih Skalopa i prisilio ga da mi sprema jelo  :!:

Btw, postoji li konkretan razlog za uzimanje margarina umjesto putera? (u ovom slučaju a i generalno)
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

scallop

Quote from: "Harvester"Btw, postoji li konkretan razlog za uzimanje margarina umjesto putera? (u ovom slučaju a i generalno)

Cornelijus je vegetarijanac, buter je na mlečnoj (životinjskoj osnovi), a margarin na biljnoj. Sve je to foliranje, ako nije soja! :evil:  :lol:

Cornelius

Cornelius jeste vegetarijanac, ali više ne jede margarin, jer se ulja prilikom pretvaranja u margarinsku masu menjaju u vrlo loše masnoće. Medjutim, problem je kuvanje na puteru, jer puter ne trpi dobro zagrevanje, pa postaje kancerogen.

scallop

Quote from: "Cornelius"Cornelius jeste vegetarijanac, ali više ne jede margarin, jer se ulja prilikom pretvaranja u margarinsku masu menjaju u vrlo loše masnoće. Medjutim, problem je kuvanje na puteru, jer puter ne trpi dobro zagrevanje, pa postaje kancerogen.

Ovaj forum je počeo da kipi od izjava ljudi koji se ne razumeju u ono što napišu.

Cornelius

Ovaj forum je počeo da kipi od izjava ljudi koji se ne razumeju u ono što napišu.

Ja nisam proizvodjač, nego potrošač, a gornje navedeno sam čitao u štampi. Margarin ima loše masnoće, a puter se menja prilikom prženja. Sad, zašto i kako? Jebeš ga, to nisam popamtio.

DušMan

Ja bih hteo da jedem sa Scallopom i Corneliusom!  :cry:

scallop

Quote from: "Cornelius"
Ja nisam proizvodjač, nego potrošač, a gornje navedeno sam čitao u štampi. Margarin ima loše masnoće, a puter se menja prilikom prženja. Sad, zašto i kako? Jebeš ga, to nisam popamtio.

Čitao u štampi? :?  :?  :?  :?  :?  
Kako se ja toga nisam setio? :x  :x  :x  :x  :x
A, kako odvajaš informaciju od dezinformacije? :o  :o  :o  :o  :o

Ti, DušMane, ima da uzmeš svoju glupu knjigu, da probaš SPAM. Ostalo, ako se dogovorimo sa drugim needukovanim sam svoj majstor kuvarima i to pojedu... :cry:

Kunac

Fisalis je stigao u prodavnice. 1700 dinara kilo. Da li je neko probao ovu egzotičnu voćku?
"zombi je mali žuti cvet"

zakk

Ovo nisam krkao, ali bih.
Dakle: ruska predjela

krastavčići

slanina (ruski: salo), deluje živahno

kiseli kupus (ovaj više liči na lignje)

pihtije aka hladetina :)

krompiri

salama

kisele pečurke. mnjam.

marinirana haringa, selyodka, na crnom lebu sa lukcem. mnjam

kavijar

čudi me crveni paradajz, navikao sam na zeleni u turšiji...

ražnjići, SHASHLIK

riblja čorba, UKHA

boršč, koji nemam pojma šta je

pivo - navodno najradije viđeno predjelo :)

i naravno RUSKA SALATA, koja se na ruskom ne zove tako, nego OLIVJE i čini se da je od gadnije sorte jer kao osnovu daju krpmpir i majonez. blah.

QuoteRussians joke that olivje salad is often used as a table pillow, for those who got too much vodka and can't hold their head - they simply drop it down to olivje plate. It was called so strange after a French cook who lived in St.Petersburg and was preparing this dish initially.

Meho Krljic

Quote from: zakk on 21-05-2009, 12:33:14
i naravno RUSKA SALATA, koja se na ruskom ne zove tako, nego OLIVJE i čini se da je od gadnije sorte jer kao osnovu daju krpmpir i majonez. blah.

QuoteRussians joke that olivje salad is often used as a table pillow, for those who got too much vodka and can't hold their head - they simply drop it down to olivje plate. It was called so strange after a French cook who lived in St.Petersburg and was preparing this dish initially.

Hm... mene su u školi nastavnici ruskog učili da se ruska salata na ruskom kaže Французский салат...

scallop

Jeste li se umorili od koješta. Kad se umorite, javite mi da nastavim sa dobrim krkanjem.

zakk

Ja ovih dana mahom jedem brokoli, karfiol i taze povrćke (sem zelene salate, neopisivo mi je mrsko da je perkam), ali sam za priču o krkanluku uvek raspoložen :)

anabel

nisam mnogo kuvala u poslednje vreme zato cutim.....ali evo ako nije bilo recepta za lazanje stize moj favorit - Lazanje sa povrcem. Potrebno je kupiti kore za lazanje u kolicini koja zavisi od pleha ja pravim od 800g kora u plehu koji stane u rernu i jede 4 osobe ali onako bas dobro.
Onda kupiti povrce sve koje ima na pijaci: praziluk, beli luk, crveni luk, sargarpu, tikvice, patlidzan, paradjz, maldi grasak, boraniju...sve po volji. Onda se sve povrce isecka i proprzi na maslinovom ulju dok ne ispari tecnost, ko zeli malo da pojaca moze umesto ulja da prvo isecka dobru slaninicu na kockice pa kad ona pusti mast dodati povrce i dinstati , zaciniti sa origanom, ruzmarinom i svim mogucim travkama koje volite, a za poseban smek mozete dodati obarene badema seckane na komadica skroz na kraju dinstanja. I to je nadev. Onda skuvati besamel sos mrzi me da pisem kako se kuva mislim da je negde na ovom topiku vec objasnjeno, ja koristim maslac i belo brasno i litar mleka obavezno ga zaciniti muskatnim orascicem.E to je sve, sad u pleh prvo sipati izdasno besamel pa potopiti prvi red kora(ja ih ne barim mada pravilna procedura tako nalaze) pa nadev od povrca pa seckani sir na kockice (najbolje mozarela) i sve tako do vrha...Rajcel Rej je skoro prikazala "trospratne lazanje" sto se postize manjim a dubljim plehom. na kraju posuti mrvicama maslaca i hlebnim mrvicama da se napravi korica i peci na 220C jedno 45 min, najbojl je prvo pokriveno pa pred kraj pecenja otkriveno. Vazna napomena: kad sve zavrisite ostavite malo lazanju da odlezi da se sjedine sastojci i obavezno je isecite na kocke pre pecenja. Ako sam ovaj reept vec pisala izvinite ...ako ne uzivajte....super je i ohladjena.