• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Šta smo dobro krkali ovih dana?

Started by scallop, 22-09-2008, 18:02:06

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

scallop

Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Ana

Jao, kao sa slike, što bi se reklo

Kimura

Nisam SF fašista, ali sve mi se čini da su ti Petronijevi  krompirići od mesa ukusniji!

Petronije

Nikad!!!

(Ali su jako ukusni  :mrgreen: )
Arm the Homeless

scallop

Grčka musaka na način naše ulice. Red zapečenog krompira, red mesnog nadeva, red zapečenog patlidžana, pavlaka za kuvanje zamešana sa gustinom, narendan domaći kačkavalj Belgrader. Pola sata u rerni. Prilog: grčka salata.

Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Ana

Divno zvuči i izgleda. Prvo mi se učinilo da je malo pola sata, pa sam onda shvatila da su krompir i patlidžan prethodno zapečeni. Kako, koliko, na koliko? I, drugo pitanje, koliko gustina u pavlaku? I podseća li ukusom na bešamel?

scallop

Ma, i nadev je prepržen. Pola sata na 200oC. Radmila nije htela bešamel ovoga puta, pa iskombinovala. Kašika gustina u dovoljno pavlake da pokrije pleh. Ima tu i paradajz sosa da se sve lakše poravna. Pažljivo ređanje da ostane što manje rupa za zapušavanje je najsporiji deo. A, ja sam prvak u sporosti.

Ana

Petronije

Mi pravimo i sa kelerabom, sve isto kao Skalopova manje više.

Sent from my Le X626 using Tapatalk

Arm the Homeless

scallop

Radmila u petoj brzini. Danas se nakuvala malina sa pravim šumskim borovnicama. Dve teglice su sa pečenom ljutom paprikom što mu dođe kao Hot Raspberry sos. Specijalno za pečena teška mesa kao junetina i divljač.

scallop

Ostao sam dužan za chilli con carne. Najpre, za mene tri vrste neophodnih suvih paprika (s leva na desno): aromatična ancho, srednje ljuti cascabel i ljuti arbol.

scallop

Ajd da probam. Naš chilli con carne više ne postoji. Izeli ga radoznali.

Uvek sam govorio da najbolja klopa baš i ne izgleda impresivno. Poenta je u punoj kašici.

Ana

Obećava sastav, sve se može zamisliti. A paprike - sjajno, sve prvi put vidim.

scallop

Komplet paprika možeš da dobiješ, jer nam 23. jula stiže nova isporuka. Ja držim obećanja.

Ana

scallop

Danas kućna verzija fish&chips. Možda i nije jer umesto pomfrita ima blitve sa barenim krompirom. Malo više maltretiranja sa oslićem (bakalarom), kupio onaj sa pola glečera, ali je bolje očuvano. Ogulio i kožu i isekao na štapiće. Dvostruko pohovanje (brašno, jaja, brašno, jaja, prezle), kao, tako je hrskavije i jeste. Od ostataka Lara i ja umesili 13 malih pogačica i sve smo ih pojeli.

Petronije

Ribolov je muka...

Arm the Homeless

Ana

Petronije

Hvala najlepše. Nije bilo lako, jer su išle u sveže kifle. Ali na muci se poznaju junaci!

Arm the Homeless

lilit

ma mučno da mučnije ne može!  nas-rofl
That's how it is with people. Nobody cares how it works as long as it works.

scallop

Teleća kolenica u fazi ekstaze.

scallop

A sad nešto šta jeste nauka. Kad odete u samoposlugu i kupite preskup "paradajz sušen na suncu", onda je on sušen na isti način kao što i mi radimo kod kuće. Nauka kaže da je sušenje na suncu mit, jer ko bi se izborio sa muvama, prašinom i ostalim nepodopštinama koja su iskušenja na otvorenom prostoru.

Petronije

Zreo si za SF fašizam [emoji38]

Sent from my LEX820 using Tapatalk

Arm the Homeless

scallop

Za SF flašizam jesam.  xdrinka  Da znaš samo u šta sve stavljamo naš paradajz "sušen na suncu".

scallop

U šta se pretvori 3,5 kila roma paradajza posle "sušenja na suncu". Kutija cigareta je tu da se ne preceni veličina tegli.

Petronije

Ovako već može. :)

Arm the Homeless

Ana

Treba mi savet. Koji je nož optimalan za elegantno sečenje tzv. klub sendviča (3 parčeta tost hleba, svašta nešto između), da ne budu izgnjavljeni, pomereni i tome sl? Hvala unapred, sve noževe iz kuće isprobah, nijedan ne daje željeni efekat.

scallop

Naravno da ja imam u višku. Ionako sam ti dužan suve meksičke paprike za chili con carne. Ovo.

Резултат слика за kiwi brand knives

Petronije

Ana, uzimaj ovo i ne pitaj, provereno. I pazi prstiće.

Arm the Homeless

scallop

Ana

Hvala  xremyb Meni treba da dobijem ovo:

scallop

Američki ugriz razjapljenih čeljusti? :?  Može. Iako mislim da oni to rade tračnom testerom. Treba višak prstiju da se pridrži. Ja uvek donesem više tih tajlandskih satara različite veličine. Zatreba da se pokloni. Ako si u zgradi Poštanske štedionice, koju vidim sa prozora, lako ćemo se dogovoriti.

Ana

Nisam, nažalost, u 'kamenoj pošti' u Takovskoj sam (a nažalost jer imaju jedno 50% veće plate od nas). Ali ćemo se sigurno lako dogovoriti  xremyb Hvala još jednom!

scallop

Hedonizam je kad je supa vrela, pa moraš polako da uživaš u njoj.

scallop

Pošto smo se svi složili da se nećemo složiti, ja spakovao sve što sam obećao i sada sam na blaženom čekanju.

Ana

scallop

Quote from: Ana on 03-09-2018, 21:21:29
Javljam se ovih dana  xremyb

Ma, zastupnik se najavio za danas.

Ana

scallop

Jutros na Bajlonovoj pijaci naletim na vršnjaka sa suvim vrganjima od kojeg godinama kupujem na kilo. Posle natezanja od frtalj sata, moja cena 2,5, njegova cena 4, nagodimo se na 3 hiljade. Sad imamo suve vrganje za godinu dana.

varvarin

Svaka čast!  (Zbog vrganja  :lol: ).

scallop

Prvi i poslednji letnji džuveč za 2018.Dobro je da smo se setili da leto prolazi.
Krompir, patlidžan, buranija, bamnje, paradajz, paprike, crni luk, praziluk, beli luk, celer, jebote, zaboravili smo šargarepu, peršun i paškanat! Ustvari, sve što ide u džuveč, a može da se nađe leti, osim pirinča. I, naravno, tri dobre šnicle od svinjskog vrata, prepržene pa isečene na kocke.

Ana

Jao, mi nijedan nismo pojeli, nijedan :( Vikend!
Hvala na oruđu, naplašio me posrednik oštrinom. Za začine ću te daviti!

scallop

Što rekao Petronije, pazi prste. Seckanje samo preko noktiju.

scallop

Dooobra Crna ovca! Preporučujem.

Ana

Scallope, do neba ti hvala  xremyb Ja sam mislila da sam poslednjih godina nabavila solidno oštre noževe, ali zbog ove tvoje satarice sam izvukla iz budžaka ovako nešto:
Oduševljena sam, hvala još hiljadu puta  xremyb

scallop

Jutros oko kuće kišni zid. Neprobojan. Radmilu uhvatio nezdrž pa navalila da kopa po frižideru. Odcunjam do kujne da vidim šta ju je spopalo, a ona izvukla iz friza paket mini kajzerica, neku domaću falš mozzarelu, kajmak, nareske peperoni kobasice i sigurno još neki domaći beli sir. Nalupala nekoliko jaja i sve zajedno smestila u rernu.
Sad doručkujem i znam da ne treba nervirati ženu kad pada kiša.

Ana

Savršeno izgleda! I ti si srećan čovek  :lol:

scallop

Jebemti seckanje! I zavijanje četrdeset sarmi da budu ne više od dva zalogaja. Skoro pa da razumem sve one koji bi na brzaka.

Jutros me prevari žena da nemamo praziluka pa kupim još tri kile. Kao, nema rezerve, a obećala sinu pitu s mesom, a pita s mesom je koješta ako nije i sa prazilukom. Jesam li već pisao da pita može bez mesa ali da ne može bez praziluka? Nekako sam odvojio uvenulo i blatnjavo, jer zalivaju odozgo pa uvek ima nekog blata za pranje. Pošto sam uspešno zavio 40 sarmi i prepustio ih kuvanju imaću vremena da iseckam i praziluk. Ali, moraću da napravim pauzu.

Petronije

Ha, mi danas pravili sa mesom i jabukama. Meso sveže, svinja stradala pre nedelju dana. I nismo stavili praziluk nego običan. Ali znam za ubuduće.

Arm the Homeless