• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Hrvatska tuži SRBIJU za genocid?!!!

Started by Ghoul, 19-11-2008, 00:52:13

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

džin tonik

1. bilo tko sa trunkom zdravog razuma zna da srbi u hrvatskoj nisu imali sta misliti, vec da je to za njih cinila srbijanska politika.
2. pise li tu da je "srao krajina ... sastavni dio republike srbije" ili se meni samo pricinjava? i to vec u svibnju 1991.???

Son of Man

Ovaj Zosko je definitivno neki Srbin sa Pescanika il' B92, jer Hrvat se nikad AL' NIKAD ne bi tolko cimo oko ove price. :mrgreen:

Ghoul

1.   srbijanska politika se nije odlikovala razmišljanjem, kako u srbiji tako ni izvan nje
2.   šta je to svibanj?
:o
https://ljudska_splacina.com/

Eriops

Imas li ti Zosko koji post na temu knjiga, ili filmova, na ZS, ili si ovde da cvrsto
stojis na braniku domovine iskljucivo ?  :shock:
Ovako mozemo trista godina, nit mi tebe ubediti u sta, niti nas.

džin tonik

Quote from: tiha voda on 11-05-2009, 01:56:13
Imas li ti Zosko koji post na temu knjiga, ili filmova, na ZS, ili si ovde da cvrsto
stojis na braniku domovine iskljucivo ?  :shock:
Ovako mozemo trista godina, nit mi tebe ubediti u sta, niti nas.
ne sjecam se da sam ikoga u ista ubjedjivao. ja ti imam sasvim jednostavan, svima razumljiv stav:
kome pravo, kome krivo, sad vas vozi krivec ivo.

Antonius

džin tonik

Quote from: zosko on 10-05-2009, 23:28:03
malo pogledah topic, e boze svasta, cijeli ste unistili tim trakavicastim piskaranjima, a jedini izvor vam je rekla-kazala i visak hormona.
ako netko ima volje za argumentiranu diskusiju, mogli bi se osvrnuti na ovo pod naslovom "odluka o prikljucenju srao krajine republici srbiji":

Eriops

Pa ne znam sto tebe sekira SAO Krajina.
Nije li Vlada Hrvatske zagovornik prava naroda na samoopredeljenje ( kosovski Albanci ? )
Posto je Hrvatska jedna demokratska, civilizovana zemlja, koja prema svima postupa jednako
ja sam siguran da imate razumevanja i za pravo srba na samoopredeljenje u Hrvatskoj  :).

Ne znam, treba da potrazis druge sagovornike. Mozda zaista da skoknes na Pescanik.
Tamo ces naci srbe koji su cestiti iskreni gradjani, i jedva ce docekati komsiju, da mogu
sa njim da bistre o velikosrpskoj azdaji, i da ti pokazu da srbin moze biti veci hrvat od hrvata.

Meni, nadam se neces zameriti. Mojoj baki je Hrvatska pod raznim imenima ( NDH i RH ), dva
puta unistavala sve sto je stekla u zivotu, uz patnje i bezaniju moje porodice 41-42 i 95.
Tako da ces me razumeti, da nemam empatiju za nevolje Hrvatske.
Nista licno.

Eriops

Mozes se rugati i ismijavati koliko hoces, to ne govori o meni, vec o tebi.
A sto  bi ja raspravljao s tobom o SAO Krajini, i zrtvama Hrvatske. Tebi je smesna svacija
patnja, jeste Glina, Jadovno, Jasenovac, Motike, Susnjari, Koricka jama, Gospic, Oluja,
Bljesak, Medacki dzep, to je sve cetnicka propaganda.
Ako se ti ismijavas zrtvama mog naroda, a sto bi ja mario za tvoj.
Mogu samo da te zalim, takvog kakav si.
S teme se povlacim, niti cu je vise citati, niti tebi odgovarati, niti me zanima tvoj odgovor.
To sto ste ucinili, ucinili ste, ali barem ne moram citati tvoja podjebavanja, sto mi to treba.

džin tonik

tipicno, kako tipicno, nemas nista pametno za reci pa sad na traktor i u rikverc. a poslije ces tvrditi da sam te ja otjerao.

Antonius

Quote from: zosko on 12-05-2009, 20:02:15
pitam se kako ste samo mogli izdrzati!
http://www.youtube.com/watch?gl=US&v=pFaLickP0Ao
Hahahaha! Genijalno! :D :D Hahahaha... Jebote, ne mogu da prestanem da se smejem!

Джон Рейнольдс

Quote from: Antonius on 13-05-2009, 01:27:50
Quote from: zosko on 12-05-2009, 20:02:15
pitam se kako ste samo mogli izdrzati!
http://www.youtube.com/watch?gl=US&v=pFaLickP0Ao
Hahahaha! Genijalno! :D :D Hahahaha... Jebote, ne mogu da prestanem da se smejem!

Što o tebi govori više nego što si, očigledno, svestan.
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

Son of Man

Odakle vadis leba ti sve ove jutjube i image fajlove - to mora da "VI Hrvati" imate u posebnom shteku za ovakve prilike kada treba dokazati da su Srbi zlochinachki narod i foliranti koji guraju propagandu, naravno propagande je bilo ali pogledaj prvo u svoje dvoriste, domovinski rat, heroji, dragovoljci, golororuku, nenaoruzni, a  ZLI Srbi sa tenkovima, al' ipak HRABROST i zelja za slobodom beshe jacha od nemilosrdne sile JNA i paravojnih formacija  :mrgreen:

No dobro, ako hoces da pricamo argumentovano, ovo sto si postavio "odluka o prikljucenju SAO Krajine", to je odluka SAO Krajine, znaci sto je babi milo to joj se i snilo , a i sam znas da to nema veze sa realnoscu jer srbijanska strana to nije prihvatila, to je bilo vise iz fazona "pijani zelje i pozdravi".  Naravno prihvatam i vase pravo da branite svoju teritoriju, ovi vam kao napali vas suverenitet a vi ga kao branite, ali ako izbacis Srbe iz ustava dobijes to jbga. Da nije bilo NDH siguran sam da se prica ne bi tako zavrsila...nego da bi smo se razisli u miru ko Cheshka i Slovachka, sta je njima falilo, al brate oni nisu pravili tolko zla jedni drugima u WW2.

Posto kontam da ces na ovo sve da odgovoris il u starom dorom izrugivanje fazonu il ces da preskochis post, aj da krenemo barem od ovog :

ODAKLE TOLKA MRZNJA IZMEDJU SRBA I HRVATA ? Gde su korenu toga ? Moje laichko misljenje je da Hrvati u Srbima vide sve ono sto bi hteli da potisnu iz svog mentaliteta, znachi to seljashtvo, varvarstvo, svinjokolj, hteli su da budu kulturan narod a pored su bili i Srbi koji govore isti jezik i koji su Hrvate iritirali jer su ih posdecali na njihovu pravu prirodu, tj. da ste ista stoka kao mi, mozda cak i veca (zlochini u NDH-a dosta govore o tome), ali zelite da se folirate kako ste kulturni, kako ste bili pod Austrougraima pa ste bolji, al dzaba kad su geni geni, a geni su nam nazalost jako slichni...jer poticemo od istog naroda...isti jezik govorimo, kultura je jako slichna samo sto ste vi prihvatili katolichasntvo, a pre toga ste bili pravoslavni kao i ostatak hriscanskog sveta, pa tu ima kao nekih razlika, jer da niste presli u katolichastvo ja sam uveren da bi danas Hrvati i Srbi bili bratski narodi, mozda ne bas tolko bratski ali podnosljivi jedni drugima , na nivou naseg odnosa sa Makedonijom. EVO RECI MI TI - GDE LEZI KOREN TIH SUKOBA, odakle tolko mrznje ? Ako je zbog Kraljevine Jugoslavije koja vam je nametnuta to ne stoji al nikako, jer da je nije bilo izgubili bi ste potpuno svoju drzavu posle poraza Austrougarske, a nase pobede u tom rat, i jos ste bre dobili u nazivu ono Kraljhevina Srba, Hrvata i Slovenaca pa je i himna isla tako, miks sve tri himne, a nesto slichno se desilo i posle WW2, al o tome smo vec pricali, da vam nije bilo Tita da zamaskira prichu o Jasenovcu da je svede na tako jedan icident grupe pojedinaca (koji su pobili minum 100.000 ljudi u Jasenovcu), ne bi dobili svoju republiku u SFRJ, tj. dobili bi ko zna sta, a vrlo verovatno bi zavrsili ko nacistichka Nemachka, znaci Srbi su imali potpuno pravo da posle WW2 kao vecinski u partizanskom pokretu zauzmu sve teritorije na kojima ste vrsili zlochine...

I dosta vise tih zluradih komentara, ako imas neke argumente postavljaj, ako nemas, da zavrsavamo pricu...ne razumem cemu to izrugivanje sa tim postovima koji imaju ciljem samo da iziritiraju drugu stranu, a i avatare biras po tom principu kolko sam izvalio ? xremyb   

Antonius

Antonius

Quote from: Son of Man on 13-05-2009, 13:54:41...I dosta vise tih zluradih komentara, ako imas neke argumente postavljaj, ako nemas, da zavrsavamo pricu...ne razumem cemu to izrugivanje sa tim postovima koji imaju ciljem samo da iziritiraju drugu stranu, a i avatare biras po tom principu kolko sam izvalio ?...
Više su groteskni nego maliciozni. Neverovatno je koliko najveću odgovornost za sve što se dogodilo 90-ih na Balkanu ima Srbija. I bitan momenat, u toku rata 90-ih, Hrvatska je bombardovana i uništavana - Srbija ne. Imaj to u obziru.

Ali klip koji je Zosko postavio... Epic!

Son of Man

Ako gledamo tako usko, jeste Hrvatska je unistavana, ali su u isto vreme unistavane i bombardovane i srpske kuce u CRO, evo ti primer Kosova, po istom tom pricipu moze da se kaze da je Srbija bombardovana i unsitavana a Albanija NE ?  :?

Ali pogledajmo malo shire, ko je najvise najebao u svim ovim ratovima - ko ima najvise izbeglica, nad kojim narodom je izvrseno etnicko ciscenje ? Gde je 250 hiljada Srba iz CRO , gde je 100.000 Srba samo iz Sarajeva ?

Antonius

Da ponovim. Srbija je najviše najebala zato što ima najveću odgovornost. Ne znam koliko se sećaš da je Slobodan Milošević u tom periodu nazivan "faktorom mira na Blakanu". On je, kao i mnogi naši funkcioneri tada, odbio svaki dijalog sa Evropom i svetom. Biti totalitarist i želeti takvu vlast u XX veku u Evropi - mission failed. Zato nam se sve ovo i dogodilo.

Ovo sa Albanijom je loša analogija.

Takođe, zbog rata na Balkanu su i mnoge zemlje u našoj okolini, evropske zemlje, takođe najebale. Nemačka, Grčka, Rumunija, Bugarska, Mađarska, Italija... To su zemlje koje su, takođe, verujem "neželjeno" ugostile izbeglice sa ovih prostora. I to je jedan od mitova koji se podmeće... Kao...

Ne misli Srbiji EU dobro. I ne treba. Dovoljno je da sebi misli dobro. Zašto bi zemlje u regionu dozvolile žarište na Balkanu ukoliko se to može sprečiti? Nema potrebe. Naročito ako su razvijenije i moćnije. I tu nema ničega lošeg - svako gleda svoj interes. Interes je konstanta. Nisu nama ni USA, ni EU, ni ostatak planete odgovorni što smo ovde gde jesmo. Slobodan Milošević jeste. Ljudi koji su glasali za njega jesu.

Srbija je bombardovana. Nisam se radovao tome. Nažalost, to je moralo da se desi da bi se nešto promenilo. Sada, nakon svega, svih pomirenja... U Srbiji je uspostavljen demokratski poredak. Mi nemamo demokratsku tradiciju. Vreme je da je izgradimo i da, koliko god nekome populistički zvučalo, dokažemo i sebi i drugima da možemo bolje.

mac

Zoškov cilj (koga možda ni sam nije svestan) je da prestane da se govori o ovoj temi. Kad vi ostali kažete "samo ti pričaj, a meni je eto dosta" treba da budete svesni da se opet Srbin povlači pred Hrvatom. Pravilan pristup Zošku je da ignorišete njegove besmislene izjave, njegove offtopic izjave, i njegovu retoriku (čak i kad je smislena i ontopic).

Antonius

Quote from: mac on 13-05-2009, 14:32:18
Zoškov cilj (koga možda ni sam nije svestan) je da prestane da se govori o ovoj temi. Kad vi ostali kažete "samo ti pričaj, a meni je eto dosta" treba da budete svesni da se opet Srbin povlači pred Hrvatom. Pravilan pristup Zošku je da ignorišete njegove besmislene izjave, njegove offtopic izjave, i njegovu retoriku (čak i kad je smislena i ontopic).

Tex Murphy

QuoteSrbija je bombardovana. Nisam se radovao tome. Nažalost, to je moralo da se desi da bi se nešto promenilo. Sada, nakon svega, svih pomirenja... U Srbiji je uspostavljen demokratski poredak.

Podsjeti me, molim te, koliko je ono ljudi glavom platilo NATO bombardovanje (koje je MORALO da se desi) i tvoj """"demokratski poredak""""?  :x :x :x :x :x
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

Antonius

Son of Man, imaš li na blogu neki documentary koji se bavi tom tematikom? Onako iz glave... Da ne pretražujem sada. :)

дејан

Quote from: Son of Man on 13-05-2009, 13:54:41
ODAKLE TOLKA MRZNJA IZMEDJU SRBA I HRVATA ? Gde su korenu toga ?
u crkvama
...barcode never lies
FLA

Джон Рейнольдс

Quote from: Antonius on 13-05-2009, 14:30:50
Srbija je bombardovana. Nisam se radovao tome. Nažalost, to je moralo da se desi da bi se nešto promenilo. Sada, nakon svega, svih pomirenja... U Srbiji je uspostavljen demokratski poredak. Mi nemamo demokratsku tradiciju. Vreme je da je izgradimo i da, koliko god nekome populistički zvučalo, dokažemo i sebi i drugima da možemo bolje.

WoW. Demokratski poredak. Nešto za topik "Serbia today", zar ne?

Nego, što se tiče tog bombardovanja za naše dobro... Šta bi pričao da te je spičila bomba i da si ostao slep ili bogalj? Ne želim da pitam šta bi pričao da ti je poginuo neko drag, vi drugosrbijanci ste gnusna sebična sorta i zato to pitanje ne treba potezati. Nego me baš zanima šta bi bilo da si TI ostao osakaćen. Da li bi smatrao da je ta TVOJA žrtva toliko vredna "demokratskog poretka"?
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

akhnaton

Quote from: dejan on 13-05-2009, 15:16:08
u crkvama

Da tamo, posebno u etnofiletizmu SPC, i nadrkanosti oko toga da su srbi pozvani da brane pravoslavlje.
Politically Incorrect member of "Snage Haosa i Bezumlja"

ankh Em Maat  since 1973.

Джон Рейнольдс

Quote from: akhnaton on 13-05-2009, 16:05:04
u crkvama

Da tamo, posebno u etnofiletizmu SPC, i nadrkanosti oko toga da su srbi pozvani da brane pravoslavlje.

Ajde. A genocida u NDH nije ni bilo. Kao što nije bilo ni Hrvata u austrougarskoj vojsci u WWI koje su Srbi takođe upamtili pa zaboravili.

Stvarno mi se ponekad čini da (nekim, napominjem, nekim) mlađim ljudima istorija počinje od početka devedesetih. A i sve da je tako, interpretacije i zaključci često nemaju nikakve veze sa činjenicama i logikom.

#Τζούτσε

akhnaton

Quote from: John Reynolds on 13-05-2009, 16:08:43
Quote from: akhnaton on 13-05-2009, 16:05:04
u crkvama

Ajde. A genocida u NDH nije ni bilo. Kao što nije bilo ni Hrvata u austrougarskoj vojsci u WWI koje su Srbi takođe upamtili pa zaboravili.

Stvarno mi se ponekad čini da (nekim, napominjem, nekim) mlađim ljudima istorija počinje od početka devedesetih. A i sve da je tako, interpretacije i zaključci često nemaju nikakve veze sa činjenicama i logikom.

Istorija ne počinje devedesetih, kao što i sukob srba i hrvata ne počinje devedesetih. Počinje mnogo ranije. U osnovi to je sukob dve etnofiletističke grane istorodnog naroda.

Джон Рейнольдс

Dakle, dve. Učinilo mi se da si u prethodnom postu spomenuo samo SPC.

#Τζούτσε

Alexdelarge

Srbija je bombardovana. Nisam se radovao tome. Nažalost, to je moralo da se desi da bi se nešto promenilo.

Moralo my ass ! Koliko god da je politika Srbije  bila pogresna, autodestruktivna, pogubna etc. bombardovanje nije smelo da se desi i ono predstavlja veliki zlocin, sramotu i gresku. Ubijanje ljudi i rusenje infrastrukture ne moze se nicim opravdati i ne mora da se desi. Najbolji komentar o besmislenosti rata koji sam ikad procitao je onaj cvrkut ptice na kraju Vonegatove Klanice-pet. So it goes.
moj se postupak čitanja sastoji u visokoobdarenom prelistavanju.

srpski film je remek-delo koje treba da dobije sve prve nagrade.

Tex Murphy

Quote from: Alexdelarge on 13-05-2009, 20:33:47
Srbija je bombardovana. Nisam se radovao tome. Nažalost, to je moralo da se desi da bi se nešto promenilo.

Moralo my ass ! Koliko god da je politika Srbije  bila pogresna, autodestruktivna, pogubna etc. bombardovanje nije smelo da se desi i ono predstavlja veliki zlocin, sramotu i gresku. Ubijanje ljudi i rusenje infrastrukture ne moze se nicim opravdati i ne mora da se desi. Najbolji komentar o besmislenosti rata koji sam ikad procitao je onaj cvrkut ptice na kraju Vonegatove Klanice-pet. So it goes.

Nisam čito Vonegata, ali ostatak posta potpisujem! Eto nek bude zapisano da se jednom i to desilo  ;)
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

Antonius

Quote from: Alexdelarge on 13-05-2009, 20:33:47

Nije moralo da je iko od predstavnika vlasti bio spreman na dijalog. Većina je glasala za SPS i Slobodana Miloševića do 1995. Posle počinju izborne krađe. Peti oktobar se mogao desiti i ranije - ali nije. Milošević je svaki svoj potpis prekršio. Izgubljeni su svi ratovi koje je vodio. I to, nažalost, mora da boli. Ne može jedna zemlja da deceniju i više glasa za takvu političku opciju i da ne boli. Nije mogla nijedna zemlja na svetu, neće ni Srbija. Žrtve bombradovanja su žrtve Slobodana Miloševića i pristalica te politike.

O cvrkutu nekom drugom prilikom...

Milosh

Moralo da se desi u smislu da nije moglo da se izbegne ili u smislu da je trebalo da se desi? U prvom slučaju reč je o fatalizmu, i bilo da se tumači po principu: mi Srbi smo tolika stoka da nismo mogli to da izbegnemo ili pak: oni (što su bombardovali) su toliko zlikovci da bi to svakako učinili; dakle, kako god da se tumači svodi se na isto, i tu nema neke suvisle rasprave (kao što je inače i ne može biti sa ljudima koji na "mi" i "oni" ne stavljaju navodnike). U drugom slučaju tj. moralo=trebalo, podsetiću da objašnjenje i opravdanje nisu međusobno zamenjive kategorije. Jedno je objasniti kako i zbog čega je došlo do toga, ali to i dalje ne znači da je to moralo da se desi, a ako smatraš da jeste ti samim tim i opravdavaš to što se desilo, svesno ili ne. Simple as that.
"Ernest Hemingway once wrote: "The world is a fine place and worth fighting for." I agree with the second part."

http://milosh.mojblog.rs/

akhnaton

Quote from: John Reynolds on 13-05-2009, 18:33:12

Nije ti se učinilo, ali da pojasnim. "Hrvati" bi bili najsrećniji kada bi mogli da imaju HKC (Hrvatsku Katoličku Crkvu) čiji bi poglavar bio jelte, hrvat. Pa bi svi katolici na ovim prostorima (teritorija bivše SFRJ) automatski bili hrvati. Ponavljam još jednom, hrvati i srbi su dve strane istog ogledala. Bolesni su i jedni i drugi. Niti je ko pozvao hrvate da brane katoličanstvo od šizmatika, niti je ko pozvao srbe da brane pravoslavlje od unijaćenja. Sami su sebe proglasili braniocima vjere, вјере, вере....

Son of Man

Quote from: Antonius on 13-05-2009, 15:15:08
Son of Man, imaš li na blogu neki documentary koji se bavi tom tematikom? Onako iz glave... Da ne pretražujem sada. :)
Nemam takvo nista zaista...ne znam ni dal ima takvih dokumentaraca, mislim domacih na tu temu ?

Nego bre, oce meni neko KONKRETNO da kaze kad je otprilike pocela ta MRZNJA izmedju Srba i Hrvata da bi dostigla nivo vec u WW2 da se desi Jesenovac, znaci to nije sigurno iz 30-ih godina pa ni iz 20-ih, to je moralo mnogo ranije tako, ko zna kolko decenija ? OK, crkva - Hrvati su Srbe hteli da pokrste il pobiju tokom NDH a Srbi su pre toga navodno na silu uvukli Hrvate u svoju kraljevinu - jel odatle ta mrznja - iz fazona kao nece meni Srbin da bude kralj ili tako nesto ? To mogu da razumem, ako je otalen...iz fazona kao gle ove seljake bili pod turcima, oni da nam budu gazde, glavni grad Beograd, a mi gospoda pod austrougarima bili ?

I jos nesto, ovo oko bombardovanja, ja isto veoma sumnjam da bi Sloba bio skinut sa vlasti 2000-te da nije bilo bombardovanja, mada ako je to cena zajebi tu cenu, mogo je jos koju godinu da vlada, nije mogo zauvek, pao bi koju godinu kasnije...setimo se zasto je posle one euforije 96-97 kad je opozicija uzela lokalne izbore odma za njima propalo sve na republickim, setimo se da je opozicija htela bojkot zbog kradje, a Vuk jedini izaso na izbore uz Koracevu podrsku (mada to i nema neke veze) pa su bili oni plakatai sa magarecim ushima. Ne znam zaista dokle bi to tako trajalo, jer Vuk je uvek bio tu kad treba da se podrzi taj sistem iako je znao za kradje, koji su mu bili porivi ja zaista nemam pojma...valjda je tripovo da je bas on izabran da napravi promene u Srbiji il' je tripovo da je SPO jaci od ostatka opozicije zajedno ? Jbga zajeban dojam su mogli da stvore oni protesti 96-97, jer nije se znalo ko je tu zbog Vuka a ko zbog Dindjica a nisu racunali da je bilo ljudi i sa strane koji su hteli samo da sklone Slobu...neam pojma...

дејан

Quote from: akhnaton on 14-05-2009, 09:33:32
Quote from: John Reynolds on 13-05-2009, 18:33:12

Nije ti se učinilo, ali da pojasnim. "Hrvati" bi bili najsrećniji kada bi mogli da imaju HKC (Hrvatsku Katoličku Crkvu) čiji bi poglavar bio jelte, hrvat. Pa bi svi katolici na ovim prostorima (teritorija bivše SFRJ) automatski bili hrvati. Ponavljam još jednom, hrvati i srbi su dve strane istog ogledala. Bolesni su i jedni i drugi. Niti je ko pozvao hrvate da brane katoličanstvo od šizmatika, niti je ko pozvao srbe da brane pravoslavlje od unijaćenja. Sami su sebe proglasili braniocima vjere, вјере, вере....

trivijalno je optuživati samo i jedino srbe i hrvate za međusobnu mržnju, a posebno reći da nisu pozvani da mrze šizmatike ili unijate. narod u dve vere je bio na granici 1000 godišnje mržnje hrišćanskih verzija i prirodno je da je na tom području bila najžešća propaganda protiv krivovernika. ne mogu očekivati od puka tog vremena, kojem je crkva bila jedini izvor informacija o svetu van njihovog dvorišta (i tako u sledećih nekoliko stotina godina), da ne podlegnu takvom programiranju, kada to danas, u doba najsvetlijeg prosvetiteljstva, se dešava svuda oko nas.
i tako, dok je sve odgovaralo lokalnoj vlasti (čitaj austrougarskoj), ta mržnja je bila tiha, a prvom prilikom kad je mogla da se oslobodi to je uradila u eksploziji zverstva. a i drugom...a i trećom će ako se nešto ne promeni.

ne mislim da smo bolesni (više od bilo koga drugog na ovom svetu) a slažem se da su srbi i hrvati dve strane istog 'ogledala', mada mislim da bi hotentoti i eskimi, da su živeli na tom prostoru u sva ova vremena, takođe bili dve strane istog 'ogledala' pošto je poenta, smisao i koren te mržnje, baš to 'ogledalo', mada ja mislim da je to prizma, koja veoma dugo krivi sliku o 'onim drugima', o nama samima i tako će biti dok god gledamo kroz nju.
...barcode never lies
FLA

Savajat Erp

У тој нетрпељивости је велику улогу имала Аустро-угарска по систему завади па владај...Мислим, јеботе, Хрвати су учествовали у Боју на Косову са једним одредом...и то на нашој страни!
Niste mi verovali da ću da pucam?!
ZAŠTO MI NISTE VEROVALI?!!!!

Ghoul

Quote from: Savajat Erp on 14-05-2009, 13:17:59јеботе, Хрвати су учествовали у Боју на Косову са једним одредом...и то на нашој страни!

eh, sad! nemojmo preterivati! ima li nekih svedoka za taj presedan?!

mac

Mda, verovatno je bilo više Srba pod Turcima nego Hrvata pod Srbima. Možda odatle utisak Hrvatima da su Srbi neozbiljni?

raindelay

Quote from: Son of Man on 14-05-2009, 10:30:44

...
Nego bre, oce meni neko KONKRETNO da kaze kad je otprilike pocela ta MRZNJA izmedju Srba i Hrvata da bi dostigla nivo vec u WW2 da se desi Jesenovac, znaci to nije sigurno iz 30-ih godina pa ni iz 20-ih, to je moralo mnogo ranije tako, ko zna kolko decenija ?  ...

Da gledate i neke filmove koji ne nose Ghoulov pecat odobravanja :) , znali bi ste da su za sve krivi Jevreji. U filmu "Noc sa Banom", hrvati proveravaju ko je jevrejin a ko nije tako sto iznose posluzavnik sa svinjetinom. E sad, jedna jevrejka da bi se spasila uzima parce svinjetine i baca ga krisom nekim majmuncicima( srbima 100%)  koji se tu igraju. Ti nasi preci uzimajuto parce mesa( i u vremenima kada jos nismo sisli sa grane bili smo slabi na prasetinu) i na taj nacin se jevrejka spasi hrvatske cakije.  xyxy
I WAS ANTI-OBAMA BEFORE IT WAS COOL

Ghoul

"hrvati proveravaju ko je jevrejin a ko nije tako sto iznose posluzavnik sa svinjetinom"

e, jebaga!
to je ustaška propaganda: mučenje svinjetinom, nije nego!
da ih nisu mučili i sladoledom i južnim voćem?
ili ih odvedu 2 nedelje na ibicu, da vide ko je ko?

Meho Krljic

Što ne iznesoše i neku rakijicu ili vinjače da odmah odvoje i nas muhamedance na posebnu gomilu?

raindelay

Prasetinu na stranu, ovo je (malo bajato ali mislim da nismo imali na forumu) SPEKTAKULARNO
Don Petar Mikić daruje 1000 kuna djeci s podobnim imenima

...Kada su u pitanju imena kao što su Aleksandar, Dušan i Mile, koja mogu biti i srpska, pločanski župnik ima svoj sud: - Sve što je sumnjivo ne dolazi u obzir! Treba spriječiti razvodnjavanje i nestajanje Hrvatske, a upravo se po imenu mora znati kojemu narodu pripadate...

http://www.jutarnji.hr/j2/clanak/art-2009,2,4,,150853.jl
xdrinka

Ko je rekao Mihajlo Lajf ?  xnerd

Antonius

Quote from: Savajat Erp on 14-05-2009, 13:17:59
У тој нетрпељивости је велику улогу имала Аустро-угарска по систему завади па владај...Мислим, јеботе, Хрвати су учествовали у Боју на Косову са једним одредом...и то на нашој страни!

raindelay

Quote from: Antonius on 14-05-2009, 14:50:49
Quote from: Savajat Erp on 14-05-2009, 13:17:59

Obrazovanje, obrazovanje...

Army composition

It is not certain how large the armies were, especially as later sources tend to exagerrate on their size, increasing them to hundreds of thousands.

Murad's army might have numbered 27,000-40,000. Assuming that the 40,000 estimate is correct, it probably included some 5,000 Janissaries, 2,500 of Murad's cavalry guard, 6,000 spahis (cavalry), 20,000 azaps (infantry) and akincis (mounted archers) and 8,000 of his vassals. Based on the estimate of 25,000, some 15,000 were under Lazar's command, 5,000 Vuk's, and the remainder under Vlatko's. Of those, several thousands were cavalry but perhaps only several hundred were clad in full plate armour. Both armies included some foreign troops: the Serbian army included Croatian ban Ivan Paližna with a small number of troops, probably as a part of Bosnian contingent while the Turks were helped by Serbian noble Konstantin Dejanović. This has led some authors to describe the armies as coalitions. The role played by Branković, who withdrew and is considered a traitor, also brings treason into the equation.

A evo sta kazu ustase:
http://www.hercegbosna.org/engleski/mature.html

Antonius

Ne smejem se činjenici nego argumentu za koji se koristi.

raindelay

Quote from: Antonius on 14-05-2009, 15:23:29

Pa KuK je i zasnivala svoju taktiku na http://www.youtube.com/watch?v=wDAJPRq9nbY
:|

Antonius

raindelay

Quote from: Antonius on 14-05-2009, 15:43:05
The Worst Laugh In The World: http://www.youtube.com/watch?v=vqs-LXdgt1o

Jbt-e kako je odvratan lik ovaj Oliver Dulic. :lol:

http://www.ds.org.yu/sr/images/novosti/vesti/0507/2007_oliver_dulic_b_1.jpg

Savajat Erp

Quote from: Antonius on 14-05-2009, 15:23:29
Због чега? Хтео сам рећи да се нисмо хиљаду година `ватали за гуше и бацали хејтове...
Niste mi verovali da ću da pucam?!
ZAŠTO MI NISTE VEROVALI?!!!!