• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Hrvatska tuži SRBIJU za genocid?!!!

Started by Ghoul, 19-11-2008, 00:52:13

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Gwydion

Quote from: zosko on 11-09-2009, 23:26:07
ma daj. vreme ti je ionako bezvredno. sad, da imas sta za provoditi pravdu pri ruci... ali ovako. bah.
moslem meals. :x

MOSLEM MEAL OR HALAL MEAL
Airline Meal Codes, Moslem Meal While airlines are reducing meal and snack service, they still offer a number of special meals for passengers with various dietary needs. Among the offerings are Moslem or Muslim meals, bland meals, diabetic meals, gluten free meals, low sodium meals, seafood meals, vegetarian meals, Hindu meals and Kosher meals. Not all airlines offer all these meal choices. For example, America West does not offer a Muslim meal. What is a Moslem meal?

Most US airlines specify a Muslim meal as one that does not contain products derived from pork, such as bacon and sausage; alcohol; eel or animal fats. Allowed items are fresh fruits; fresh vegetables; yogurt; nuts; rice; corn; pasta; eggs; herb and spices; cheese and dairy products and beans. If available, meat and poultry slaughtered according to specific Halal methods. For some reason, Continental Airlines goes on to say that special rules apply during the month of Ramadan when Muslims fast from dawn to sunset.

(We should note that most yogurts contain gelatin and since most of the commercially available gelatin is not Halal, yogurt containing gelatin is not likely to be suitable for a Halal consumer. There may also be some question about the enzymes used in any cheese products.)

For the most part, the definition seems acceptable but how does it match the practice? I recently traveled on flights where meals were served and ordered Muslim meals. With the exception of one flight on which I was served chicken and rice, the other flights offered me a very spicy mixed bean, corn and rice meal. Coincidentally, this also qualifies as a Hindu meal! (See the sample dinner recipe below.)

Halal Steak DinnerSo what should a Moslem or Muslim meal be? First of all, the meals should be referred to as Halal meals, not Muslim meals. The dietary standard is Halal, not Muslim. Non-Muslims as well as Muslims consume halal meals. And the meals should not be confined to one ethnic type. A Halal meal should be made with Halal certified ingredients. It should contain Halal meat, poultry or fish; fresh vegetables; rice or other grain; should not be over-spiced but just seasoned to taste; should include a Halal dessert; Halal bread; and a Halal salad with dressing on the side, etc. It should be sealed in a way to prevent contamination during handling and serving. In other words, it can look like the regular meal service on the flight, except it should be made with Halal certified ingredients and it should contain a statement to that effect. And it should be available on all flights where a meal is served.

The current list of Muslim meals may be a great advance from a decade ago but it still falls short of the proper selection for Halal meals. Muslims should continue to request Halal meals and insist on a proper quality and variety of meals. And by all means, provide feedback so the airlines have information to improve their offerings.

Here is a sample of the Moslem and Hindu meals from one airline:

Moslem Meals (MOML)
NOTE: All food items listed are examples of menus that fit the dietary requirements of each meal category. Actual food items served may be different.

Dinner (First or Business Class) - White bean and risotto mix or Bulgar wheat and rice melange or Jasmine rice with red bell pepper coulis, margarine and fruit, may also include salad with dressing and cookie.

Dinner (International First Class) - Fettuccini Ratatouille, roll, margarine, salad with dressing and cookie.

Dinner (Coach Class) - White bean and risotto mix or Bulgar wheat and rice melange or Jasmine rice with red bell pepper coulis, margarine and fruit

(Note the absence of meat, poultry and fish.)

Hindu Meals (HNML)
NOTE: All food items listed are examples of menus that fit the dietary requirements of each meal category. Actual food items served may be different.

Dinner (First or Business Class) - White bean and risotto mix or Bulgar wheat and rice melange or Jasmine rice with red bell pepper coulis, margarine and fruit, may also include salad with dressing and cookie.

Dinner (International First Class) Fettuccini Ratatouille, roll, margarine, salad with dressing and cookie.

Dinner (Coach Class) - White bean and risotto mix or Bulgar wheat and rice melange or Jasmine rice with red bell pepper coulis, margarine and fruit.

(Note the similarity of the two meals.) Fortune Cookie

http://www.ifanca.org/newsletter/2003_07.htm

To je sa linka koji si ti ostavio. I onda nekom još se usudjuješ da kažeš da nisi retard?

David

Quote from: Ghoul on 11-09-2009, 21:45:31
Quote from: zosko on 11-09-2009, 19:31:46
samo sto ustase nisu bili fasisti, iako bi to vasim ubojicama jako odgovaralo. a nesto se spominju i civili?

bili su ubice, koljači, sadisti, 'bolesnici'... za istrebljenje sasvim dovoljno.
sad, dal su bili fašisti ili nisu...

Ideoloski i organizacijski sklepani po kalupu Musolinijevog fascio-pokreta (uostalom, prije rata su svoj egzil nasli upravo u Italiji, tamo im je Duce bio obezbijedio logore za obuku; kasnije su iste imali i u Madjarskoj), rasne zakone su vec direktno preuzeli od nazija (tim zakonima su bili izlozeni Srbi, Jevreji i Cigani).
Po okrutnosti prema svojim zrtvama su, s druge strane, prevazilazili i jedne i druge...
U mene u Bosni u dajdzinice u malog u bubregu kamen.

džin tonik

i nisu primali nikog nizeg od 3 metra.

David

Luburic je, unatoc svom visokom polozaju u pokretu, bio naprotiv vrlo nizak, gnomolik tekorekuc...

džin tonik

nemas ti pojma... to je rimokatolickoustasoidnozapadna varka!
a ima je 5 METARA!

David

Ma, to su bile u pitanju potpetice sa najmanje 5 cenata (5cm, ne 5 metrova!)...

mac

Prikloni nam se Zosko, pa zar nije tako najjednostavnije?

džin tonik

tebi i djonu (koji mora da umire od smijeha natovarivsi mi ovu bijedu na vrat) ili tebi i gvidiju?

Джон Рейнольдс

Quote from: zosko on 12-09-2009, 00:57:59
tebi i djonu (koji mora da umire od smijeha natovarivsi mi ovu bijedu na vrat) ili tebi i gvidiju?

Ti mora da si vidovit.
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

Gwydion

Quote from: zosko on 12-09-2009, 00:57:59

Meni ne moš da se priključiš jer ja uvek ratujem sam...

mac

Nama pravovernima, pravomislećima, i pravodelatnima... I nisam mislio na Srbe, nego na Sebe.

vilja

Mac, Mac koliko vas u stvari ima unutar tvoje glave ? Čula sam da LSD hoće da izazove takve halucinacije.... 8-)

Eriops

Ye Alexdelarge, ja sam stvarno nehuman, zamisli nemam saosecanja za koljace i monstrume iz Gline, Jasenovca, Jadovna, Motika, Prebilovaca itd..trebalo im je dovesti advokate i tuzioce, mozda i Natasu Kandic i Sonju Biserko da nadgledaju sudski postupak.. ili ih odvesti u Hag mozda, da ih oslobode ko Nasera Orica..
Ghoul je u pravu, blagu su smrt i dobili, kakvu su je oni delili... to sto su ih partizani posmicali, to je ipak jedna od dobrih stvari kojie su uradili.

Gwydion

Quote from: tiha voda on 12-09-2009, 08:05:56
Ye Alexdelarge, ja sam stvarno nehuman, zamisli nemam saosecanja za koljace i monstrume iz Gline, Jasenovca, Jadovna, Motika, Prebilovaca itd..trebalo im je dovesti advokate i tuzioce, mozda i Natasu Kandic i Sonju Biserko da nadgledaju sudski postupak.. ili ih odvesti u Hag mozda, da ih oslobode ko Nasera Orica..
Ghoul je u pravu, blagu su smrt i dobili, kakvu su je oni delili... to sto su ih partizani posmicali, to je ipak jedna od dobrih stvari kojie su uradili.

Partizani su mnoge stvari dobre uradili, moliću lepo. Ima nas ovde koji smo levo od centra, čisto za tvoju informaciju :D

Eriops

A ja sam vec mislio da je levicarstvo u Srbiji izumrlo  :D. Mislim, SPS i DS ne racunam u prave levicare, niti Vulina i njegovu kompaniju.

džin tonik

Quote from: Gwydion on 12-09-2009, 08:13:14... Ima nas ovde koji smo levo od centra, čisto za ...

a da osnujete novu stranku? levati? gvidion precednik, gvidion tajnik, gvidion dzelat, gvidion sudac, a gvidion bi mogao biti savjetnik i gvidion odvjetnik.

džin tonik

Boban

Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

mac

EKSTREMISTA

Zbog ovakvih tekstova hrvati prete Dorinovoj da će je zaklati.
Зло се трпи због страха од још горег зла,стога пук гунђа,али најчешће немушто.И трпи батине.

Лутајући Бокељ

Boban

Quote from: mac on 28-09-2009, 00:04:52
Jebiga, stavi neko upozorenje :(

A šta si očekivao da ćeš da nađeš na topiku o genocidu i hrvatima?

Quote from: EKSTREMISTA on 28-09-2009, 11:47:59
Zbog ovakvih tekstova hrvati prete Dorinovoj da će je zaklati.

šta god pričali, nalazili, otkrivali i dokazivali, prosta matematika ne može da se izmeni: u XX veku Srbi imaju 3 miliona nasilnih žrtava u svojim redovima a Hrvati 200000 i sve je jasno.
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

slavko

A o onoj farsi sa italijanskom novinarkom koju su naprvili ludom i fotografom koji je naglo izgubio pamćenje i da ne govorimo.

raindelay

I WAS ANTI-OBAMA BEFORE IT WAS COOL

Meho Krljic

:lol:

Ja sam u Subotu bio u Novom Sadu i tu je bio jedan drugar iz Osijeka kome je bilo baš drago zbog Ukrajine jer kaže da mu ide na jaja što pred svaku reprezentativnu utakmicu na ulici prodaju male hrvacke zastave koje onda svi kače po automobilima, dve napred, dve pozadi, kao da su diplomacka vozila.

EKSTREMISTA

xrofl  Ovo je sjajno,baš se nasmejah.

Зло се трпи због страха од још горег зла,стога пук гунђа,али најчешће немушто.И трпи батине.

Лутајући Бокељ

Ghoul

fino, čak i meni koji tu bezveznjačku igru ne pratim i fućka mi se za fuzbal.
https://ljudska_splacina.com/

džin tonik

bez panike, doci ce te i vi do tog nivoa igre da budete u stanju igrati kvalifikacije za svjetsko prvenstvo. jednog dana. za 200-300 godina. mozda. a do onda treba pratiti socijalisticku republiku hrvatsku na cajkama. ;)

stakmen

jel znate sta je to zavera hrvatice,hrvatica se uda za pravoslavca pa ga preobrati u katolicanstvo,nisam ja ovo izmislio vec bilo na tv foks...

džin tonik

koje cudo... probrati hrvata pravoslavca u hrvata katolika.

Ghoul

Quote from: zosko on 13-10-2009, 22:19:56
koje cudo... probrati hrvata pravoslavca u hrvata katolika.

ista govna!

akhnaton

Ghoule, pa hrvat katolik, je srbin katoli, a hrvat pravoslavac je srbin!
Znači i srbi i rvati su ista govna!!!
Politically Incorrect member of "Snage Haosa i Bezumlja"

ankh Em Maat  since 1973.

džin tonik

stakmen

nije Hrvacka je kmetovska drzava,da nema nase,pobili bi se sa Slovencima,uvek je neko kriv

stakmen

Zavera Hrvatice je zakljuchak!!!!!!!!

ginger toxiqo 2 gafotas

Hrvatska svedok u procesu o Kosovu
14. oktobar 2009. | 11:27 | Izvor: Tanjug

Zagreb -- Hrvatska će u decembru pred Međunarodnim sudom pravde u Hagu svedočiti u korist Kosova, što će izazvati novo zaoštravanje odnosa sa Srbijom, piše "Novi list".

Ovaj riječki dnevnik dodaje da hrvatsko pojavljivanje pred tim sudom u Beogradu neće biti dočekano blagonaklono, pa su u Zagrebu već spremni na negative reakcije.

Hrvatska je jedina država bivše Jugoslavije koja će učestvovati u raspravi, ali u toj raspravi neće reći ništa novo, već će ponoviti razloge koje su prilikom priznavanja Kosova, marta 2008, mesec dana nakon što su u Prištini proglasili nezavisnost, izneli predsednik Stjepan Mesić i tadašnji premijer Ivo Sanader, naveo je "Novi list".

Od Međunarodnog suda pravde traži se savetodavno mišljenje da li je proglašenje nezavisnosti Kosova bilo u skladu s međunarodnim pravom, ali mišljenje tog suda nije obavezujuće i ne može naterati zemlje koje su priznale Kosovo da tu odluku ponište, napomenuo je list.

U saslušanjima zakazanim od 1. do 11. decembra stavove će obrazložiti 29 zemalja - one koje su priznale Kosovo i one koje nisu, niti nameravaju da to učine.
"...get your kicks all around the world, give a tip to a geisha-girl..."

džin tonik

Suđenje Hrvatu iz Slunja za ubojstvo Srbina na okupiranom području
http://www.vecernji.hr/vijesti/sudenje-hrvatu-slunja-ubojstvo-srbina-okupiranom-podrucju-clanak-27631

Mrak je, a četnici su u našem dvorištu. Došli su da nas ubiju ili opljačkaju - dio je to šokantnih svjedočenja Marice Tomašić, kćeri, i Roze Pleš, supruge Slavka Pleša (59) u procesu koji je pod predsjedanjam suca Ante Ujevića započeo na Županijskom sudu u Karlovcu. Riječ je o drugom suđenju ovog tjedna koje se u Karlovcu vodi na temelju Zakona o konvalidaciji, pri čemu se koristi sva dostupna dokumantacija, podaci iz istrage, zapisnici i medicinska dokumentacija, te prijašnja postupanja pravosudnih tijela iz tvz. Republike Srpske Krajine.

U prvom ovotjednom slučaju sudi se u odsutnosti Radi Trbojeviću (61) za ubojstvo Mile Trbojevića zvanog Baja, koje se dogodilo 1993. godine, dok su obojica bili pripadnici vojske tzv. Krajine.

U ovom slučaju Pleša se tereti za ubojstvo Nedeljka Smiljanića 19. rujna 1993. oko 20 sati. Prema optužnici Pleš je na Smiljanića pucao iz lovačke puške iz svoje kuće dok je ovaj bio na dvorištu obiteljske kuće u Čamerovcu kraj Slunja. Od zadobivenih rana i plućne embolije Smiljanić je ubrzo umro. Svjedoci koji su s njim bili u Plešovu dvorištu tvrdili su kako im je namjera bila samo kupiti rakiju.

- Nikada nismo prodavali rakiju, niti smo to smjeli. Kretali smo se po selu, a iz kuće ni mi, niti nitko drugi od naših susjeda Hrvata nije izlazio noću. Živjeli smo u velikom strahu. Mojoj majci su ubijena dva strica, a u jednom selu ubijeno je, koliko se sjećam, čak 14 Hrvata - sjedočila je Roza Tomašić.

Vještak Goran Arbanas potvrdio ja kako zbog ratnih događanja Slavko Pleš boluje od PTSP-a. Na prostoru tvz. Krajine Pleš je bio u pritvoru, a nakon što je razmijenjen, u odsutnosti mu je suđeno na Okružnom sudu u Glini. Tamo je proglešen krivim i osuđen na 14 godina zatvora.

Tijekom rasprave njegova braniteljica Tamara Mušnjak Špišić usprotivila se čitanju iskaza svjedoka koji su saslušani u tom postupku.

- Prije svega moramo provjeriti jesu li ljudi koje želimo sasušati u postupku u Hrvatskoj, a ako i nisu, možemo im poslati pozive i u Srbiju. Ovaj sud je u prethodnim slučajevima već saslušavao svjedoke iz Srbije, pa ne vidim zašto to ne bismo učinili i sada. Osim toga protivnim se čitanju jer moj branjenik dok je trajala istraga nije imao branitelja. Smatram kako bismo morali saslušati i njegova odvjetnika koji ga je branio na suđenju kako bismo doznali je li tada ispoštovan i minimum pravnih standarda - rekla je T. Mušnjak Špišić.

Sudsko vijeće odlučilo je kao svjedoke pozvati Neboju Ćuića i Dušana Gravoru koji su toga dana bili s pokojnim Smiljanićem u dvorištu Slavka Pleša.

Eriops

Na redovnoj prezentaciji Hrvatske vojske, pred oko 200 stranih zvanica, doslo je do zanimljivog incidenta. Naime, na video bimu, znak, odnosno logo NATO pakta, nekoliko puta se pretvorio u kukasti krst, iliti svastiku  :D. Obrazlozenje je doslo kasnije, naime kaze se da je logo " zarazen " virusom na internetu, te se aktivirao na prezentaciji  te cuvene oslobodilacke i antifasisticke armije.
Zna i virus gde ce..  :idea:

mac

Ma neko je verovatno downloadovao animirani gif ne znajući u šta će originalna slika da se premetne. Priča sa virusom je samo da liku ne bi letela glava zbog gluposti.

Ghoul

Alexdelarge

moj se postupak čitanja sastoji u visokoobdarenom prelistavanju.

srpski film je remek-delo koje treba da dobije sve prve nagrade.

Eriops

Lik im je general, on je izjavio to o virusu.
I da je virus programiran tako da se aktivira bas na prezentaciji  :).

Ghoul

a šta kažu izveštaji, kad se pojavio ovaj znak, jel bilo ono - 'a oni svi ustaše' - da spontano pozdrave?

Eriops

Taman posla, gde ces to pred evropskim ocima.
Al u dusi im je bilo milo ...

džin tonik

trebali bi tim hrvatima, t.j. fasistima, austrijskim konjusarima i ljudskom izrodu, donijeti demokraciju, toleranciju, uzajamno postovanje i kulturu; bar do crte kavlobag-kavlovac-vivovitica

Джон Рейнольдс

Quote from: zosko on 19-10-2009, 08:26:26
trebali bi srbima katoličke veroispovesti, t.j. fasistima, austrijskim konjusarima i ljudskom izrodu, donijeti demokraciju, toleranciju, uzajamno postovanje i kulturu; bar do crte kavlobag-kavlovac-vivovitica

Na dobrom si putu povratka matici, Zosko. Malo sam ispravio rečenicu da bi bila tačnija.
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

Ghoul

voleo bih da nađem video-zapis tog 'kukasti-NATO' dešavanja.

siguran sam da je nasleđe proradilo, i da su mnogima, možda čak i nesvesno, nekontrolisano - kao dr. čudoljubu - desnice hitnule uvis: 'za nato spremni!'

angel011

Quote from: Boban on 27-09-2009, 23:19:31
http://www.juliagorin.com/wordpress/?p=1527

Kako shvatiti ozbiljno nekog ko u tekstu koji pretenduje na ozbiljnost kaže:

In cases such as those cited by William Dorich above, wherein Serbs have been simply found without organs, please note that when it comes to Croatians leaving Serbs organless, it's not necessarily done for sale on the black market, since Serb-organ removal is a national Croatian pastime, no profit needed.

Ne kažem ni da ona laže ni da ne laže, samo da je ovakav "duhovit" pristup neprimeren, neozbiljan, i idiotska generalizacija.
We're all mad here.

džin tonik

poslao sam joj mail gdje joj predlazem da joj saljem novac i kretensku propagandu, pa da objavljuje. ako odgovori stavim tu.

džin tonik

Quote from: John Reynolds on 19-10-2009, 11:09:07Na dobrom si putu povratka matici, Zosko. Malo sam ispravio rečenicu da bi bila tačnija.

mislim da si u pravu. kad vidim ovu linkovanu tuku od cega zivi, ma sve me hvata volja da se raspisem. onako, 3 milijarde srba ubijeno u hrvatskom djecjem vrticu u edukativne svrhe. uguseni kinder jajima i milupa grisom. ja vidio.
pa na naslovnu stranu...