• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Roditi se ili umreti u krugu dvojke

Started by scallop, 07-12-2008, 16:12:34

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Nightflier

Nemam ni ja. Ni sa Novim Sadom, ni Valjevom, ni Pozarevcem, ni Nisom, ni Torontom. A bogme ni sa selima. Imam problem sa ljudima koji mi kazu da sam manje vredan od njih jer im se prababa pre ne znam koliko godina doselila u Beograd. A odakle im je pradeda? Beogradjani za nekulturu Beogradjana obicno krive dosljake. To je bedan izgovor, kao sto sam pokazao u prethodnom postu upucenom tebi (nadam se da si ga shvatio kao salu, kako je bio zamisljen), kada se uporedi sa stanjem u Vojvodini, koja je najsrpskiji deo Srbije i najkulturniji deo Srbije - a svi su dosli odnekud. Kuturna elita nase prestonice nije rodom iz te prestonice. Politicka elita nije rodom cak ni iz Srbije. Ekonomska... Takva kategorizacija stanovnistva, sem sto je fasisticka, imbecilna je i neosnovana. Covek navodi Skalopa kao primer sjajnog gospodina - sto jeste - a ne pita koja je Skalop generacija beogradska. Na kraju, nervira me sto se ova tema pokrenula na ZS. Naravno, uvek postoji mogucnost da sam u pms-u.
Sebarsko je da budu gladni.
First 666

Hobit

Quote from: "nightflier"Nemam ni ja. Ni sa Novim Sadom, ni Valjevom, ni Pozarevcem, ni Nisom, ni Torontom. A bogme ni sa selima. Imam problem sa ljudima koji mi kazu da sam manje vredan od njih jer im se prababa pre ne znam koliko godina doselila u Beograd. A odakle im je pradeda? Beogradjani za nekulturu Beogradjana obicno krive dosljake. To je bedan izgovor, kao sto sam pokazao u prethodnom postu upucenom tebi (nadam se da si ga shvatio kao salu, kako je bio zamisljen), kada se uporedi sa stanjem u Vojvodini, koja je najsrpskiji deo Srbije i najkulturniji deo Srbije - a svi su dosli odnekud. Kuturna elita nase prestonice nije rodom iz te prestonice. Politicka elita nije rodom cak ni iz Srbije. Ekonomska... Takva kategorizacija stanovnistva, sem sto je fasisticka, imbecilna je i neosnovana. Covek navodi Skalopa kao primer sjajnog gospodina - sto jeste - a ne pita koja je Skalop generacija beogradska. Na kraju, nervira me sto se ova tema pokrenula na ZS. Naravno, uvek postoji mogucnost da sam u pms-u.

"Čovek" ne pita. Zato sto je to scallop već odgovorio.
Ali, meni se čini da poneki ovde imaju kompleks.
Upravo zbog toga što se svako malo provlači pitanje ko je koja generacija beograđana. Zbog pedigrea, šta li?
Beograd jeste drugačiji sada nego što je bio pre, recimo, 20 godina. Pre svih ratova, izbeglica... Drugačiji je nego što je bio pre 45 godina... Tada su automobili (malo ih je bilo tada, uglavnom vespe) prolazili Knez Mihajlovom ulicom. Tamo sam živeo tada, pa znam. Tada je Beograd bio "gospodskiji".
I niko me ne može ubediti da su duh ovog grada uništili beograđani. Da su ga beograđani isprljali, zagadili, ublatnjavili...
Sve će na kraju biti dobro, a ako nije dobro, znači da još nije kraj!

Nightflier

Quote from: "Hobit"
"Čovek" ne pita.

Ali, meni se čini da poneki ovde imaju kompleks.

Ah, da, hobit... Izvinjavam se.

A neki ovde obiluju kompleksima. Bezi, da se ne zarazis.
First 666

Alexdelarge

moj se postupak čitanja sastoji u visokoobdarenom prelistavanju.

srpski film je remek-delo koje treba da dobije sve prve nagrade.

Nightflier

Ili Natalija? Zar je bitno? Blizi se kraj godine, a ja bi trebalo da sastavim novi Best of the Best, a uopste nemam inspiraciju. Bas je bila bezvezna izdavacka godina...
First 666

Alex

Quote from: "Alexdelarge"Hobit=Tragac  :idea:

Svi postovi i jednog i drugog su bili 100% idiotski, pa je vrlo verovatno.
Avatar je bezlichna, bezukusna kasha, potpuno prazna, prosechna i neupechatljiva...USM je zhivopisan, zabavan i originalan izdanak americhke pop kulture

Eriops

Hobite, nisi ti izmislio nikakvu toplu vodu. U svakom gradu, ili selu, u kojem sam ziveo, za sve nevolje su uvek bili krivi dosljaci. Nista neobicno, takav nacin razmisljanja postoji vec vekovima. Ja se samo nadam da ipak nije u vecini.
Hvala ti sto si me prosvetlio, da znam da niko ne moze biti pametniji od beogradjanina. Kad se budem ozenio, moracu obavezno odvesti zenu da se porodi u BG. Intiligencija deteta ce biti zagarantovana  :D .
Mislim, lupam gluposti, ali teorije su ti tako zalosne da i ne zasluzuju bolji komentar.

scallop

Evo, već smo stigli da nas ritaju unaokolo. Ja sam hteo o tome kako izići na kraj sa lektorima, a završismo, maltene, na deponiji. Boban je lokalpatriota i smetalo mu je što svi nismo s Novog Beograda. :evil:

Još jednom da ponovim:

Želeo sam da ukažem da su veze između porekla i snobovštine u različitim kategorijama subjekata. Kome to nije jasno neka sedne i neka se obrazuje. Ja tu ne mogu pomoći.

Oni koji su "povukli nogu" sad mudro ćute, a snobovi su "par excelence" i jedino su želeli da poture snobovštinu Beogradu, "Krugu dvojke" ili štagod. Ne razumem zašto su se na to navukli oni koji sa tim nemaju nikakvu vezu. Zabole me što je Nightflier iz Žabara, ako ja sa njim mogu da razgovaram, a da nijednog trenutka ne stavim Žabare u prvi plan. Voleo bih da odem u Žabare, kao što sam voleo da odem bilo gde da vidim i upoznam novu sredinu. Hobitu sam napomenuo da nije "iz kruga dvojke", jedino zato što sam prvo pogledao kartu Beograda. Ja i ne živim u krugu dvojke, sad smo 400 metara od tog kruga. Ranije smo bili na Karaburmi.

Kad se vidimo, sa Ghoulom razgovaram kao sa najbližim. On je osposobljen da komunicira sa bilo kim, bez obzira što je iz Niške Banje. Voleo bih da odem i u Nišku Banju. Da vidim, da upoznam. Jebe mi se za poreklo, važno je da li postoje teme koje možemo da podelimo. Ko to ne razume taj je snob koji ispred komunikacije stavlja poziciju.

Sramota me je što je Boban ovu temu izmestio, bez obzira na njegove motive. Bio sam oduševljen kad sam saznao (iz njegovog romana - Živosahranjeni) da potiče iz kraja odakle i jedan od mojih najboljih prijatelja. Provincionalizam je ono što izmišlja lokalni elitizam, a Beograđani, bez obzira da li su prva, druga ili treća generacija, sa tim nemaju ništa. Postoji samo lokalizam, u koji sam se i sam uverio, i to je problem Srbije, a ne to ko živi u Beogradu.

Sad bi bio primeren izraz koji bi ovaj topik sigurno odveo na Deponiju, ali ga ja neću upotrebiti.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Cornelius

Quote from: "scallop"Voleo bih da odem i u Nišku Banju.

Aaaaa, vuce te jug - zov divljine! xukliam
Je n'ai aucune confiance dans la justice, même si cette justice est faite par moi.

Nightflier

Quote from: "scallop"Boban je lokalpatriota i smetalo mu je što svi nismo s Novog Beograda. :evil:

Zar Boban nije izvorno sa Konjarnika? On je izborno s Novog Beograda. A ti si, naravno, pozvan kod mene - i u Zabari i u Beograd, kao i svako drugi normalan - cim unormalim stan, da bih mogao da te primim na kaludjerski kupus, za koji mi je recept iza tri reda knjiga, pa se vec danima kanim da ih ispomeram kako bih dosao do kuvara. Hronicno mi nedostaje prostor. :cry:  :cry:  :cry:
First 666

Albedo 0

Quote from: "Hobit"Tada je Beograd bio "gospodskiji"

neki koriste drugi termin - lihvarski.

Father Jape

Ali kad se ima u vidu ko to koristi na taj nacin, onda se to moze uzeti samo kao kompliment.
Blijedi čovjek na tragu pervertita.
To je ta nezadrživa napaljenost mladosti.
Dušman u odsustvu Dušmana.

Boban

Kuća u kojoj sam ja rođen srušena je da bi se napravila Istočna kapija Beograda, a ja sam sada lociran u podnožju Zapdne kapije... ima tu neke simbolike, ali nisam još dokučio kakve.
Ceo život sam vezan za solitere; zbog jednog mi je srušena kuća, u drugom sam proveo 40 godina, a sada živim u podnožju trećeg i ozbiljno razmišljam o kupovini stana na vrhu Zapadne kapije; 105 kvadrata za 60000 evrića; milina, na krovu Balkana si, najviša tačka, svež vazduh, ceo Beograd pod nogama...
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

Milosh

Quote from: "Boban"Kuća u kojoj sam ja rođen srušena je da bi se napravila Istočna kapija Beograda, a ja sam sada lociran u podnožju Zapdne kapije... ima tu neke simbolike, ali nisam još dokučio kakve.

Verovatno neke okultne.  :lol:
"Ernest Hemingway once wrote: "The world is a fine place and worth fighting for." I agree with the second part."

http://milosh.mojblog.rs/

Ghoul

Quote from: "Boban"Kuća u kojoj sam ja rođen srušena je da bi se napravila Istočna kapija Beograda, a ja sam sada lociran u podnožju Zaprdne kapije... ima tu neke simbolike, ali nisam još dokučio kakve.

to znači: nekoć si bio pank, sad si samo štefan frank.
https://ljudska_splacina.com/

Milosh

Quote from: "Boban"milina...

Naročito kad zaduva košava, pa to krene da se njiše, ili tek kad se pokvari lift...  :lol:
"Ernest Hemingway once wrote: "The world is a fine place and worth fighting for." I agree with the second part."

DušMan

Meni je malo sumnjivo što su rušene kuće u kojima su Radmilo i Boban rođeni... Kao da je neko hteo da nešto sakrije. Ili uništi?  :idea:
Nekoć si bio punk, sad si Štefan Frank.

Milosh

Quote from: "DušMan"Kao da je neko hteo da nešto sakrije. Ili uništi?  :idea:

Nešto... u temeljima...  :wink:

Boban

Nije to ništa; u Beogradu je od II svetskog rata naovamo srušena samo jedna crkva; ona u kojoj sam ja kršten.

Nightflier

Nemoguce da je ta cena za tu kvadraturu na toj lokaciji. Da nije 15 kvadrata?
First 666

DušMan

Quote from: "Boban"Nije to ništa; u Beogradu je od II svetskog rata naovamo srušena samo jedna crkva; ona u kojoj sam ja kršten.
Pa to... Pokajao se bog što je pustio takvog u svoje stado...

Nightflier

Svako stado ima svog vuka. Ko ce drugi da cisti matore i bolesne?  :twisted:
First 666

scallop

Quote from: "Boban"Kuća u kojoj sam ja rođen srušena je da bi se napravila Istočna kapija Beograda, a ja sam sada lociran u podnožju Zapdne kapije... ima tu neke simbolike, ali nisam još dokučio kakve.

Od kapije do kapije,
dok se dobro ne zapije...

Ma, ti si zapeo u Evropsku Uniju! Divlji Zapad!
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Event Horizon

Quote from: "marlowe"Hm, a kako se onda kotiram ja koji sam Novosadnjanin, a otac, deda i pradeda su mi rodjeni u krugu dvojke?
ti si gari  :D
"Hipokrizija Trejd - svemirski ugođaj za svemirskog čoveka"

intelligencer

Quote from: "Boban"Nije to ništa; u Beogradu je od II svetskog rata naovamo srušena samo jedna crkva; ona u kojoj sam ja kršten.

Ti si neki težak maler

Event Horizon

Usmrtite krug dvojke, tog masovnog ubicu i ludaka!!

Alexdelarge

Topik se polako pretvara u kvadraturu kruga dvojke.
moj se postupak čitanja sastoji u visokoobdarenom prelistavanju.

srpski film je remek-delo koje treba da dobije sve prve nagrade.

Mme Chauchat

Dobar dan, ovo je moj prvi post.
Kaže Pekić u Zlatnom runu da su Srbi, kad su ušli u Beograd posle predaje gradova 1867, zatekli samo Ludog Nastu i njegove pse, te da su, strogo uzev, jedini pravi Beograđani eventualni Nastini potomci...
beslovesno je na jednom ovako migrantskom prostoru kukati o dođošima i još beslovesnije razmetati se gradskim poreklom.

Hobit

Quote from: "Jevtropijevićka"Dobar dan, ovo je moj prvi post.
Kaže Pekić u Zlatnom runu da su Srbi, kad su ušli u Beograd posle predaje gradova 1867, zatekli samo Ludog Nastu i njegove pse, te da su, strogo uzev, jedini pravi Beograđani eventualni Nastini potomci...
beslovesno je na jednom ovako migrantskom prostoru kukati o dođošima i još beslovesnije razmetati se gradskim poreklom.

Gde su ga našli? Na Konjarniku?
Hoćeš da kažeš da je Boban, ne daj Bože, direktan potomak tog Naste?!
Ili scallop?
Samo ti čitaj knjige i daleko ćeš dogurati! Vidiš kakve sve gluposti mogu da se nađu tamo

scallop

Quote from: "Hobit"Ili scallop?

Scallopovi preci po ocu su se tada muvali između Soluna, Kukuša i Strumice. Kako koji. Deda po majci je puštao lađice niz potok sa Nikolom Teslom u Smiljanu.

Ludi Nasta je imao tri sina i sva trojica su kasnije bili poznati umetnici.

Za radoznale, a neobaveštene, početkom XIX veka svi Srbi su bili seljaci. Gradove su naseljavali Turci i poturice. Srbi-neseljaci su živeli izvan Srbije.

Boban

Hobite, verovatno ja jesam direktan potomak tog Naste; no, tamo gde meni rodoslovno stablo počinje, tvoje se izgleda završava.

Hobit

Quote from: "Boban"Hobite, verovatno ja jesam direktan potomak tog Naste; no, tamo gde meni rodoslovno stablo počinje, tvoje se izgleda završava.

BINGO!
Ja sam četvrta reinkarnacija Naste, iz života u život sve sam luđi

scallop

Quote from: "Boban"Hobite, verovatno ja jesam direktan potomak tog Naste;

Bobane, nema šanse. Znamo mi dobro gde je Martin Brod.

Ali, čini mi se da Hobit ne zna odakle je.

Još jedan hint za radoznale: Znate li da je donji deo Novog gorblja u Beogradu, ono što je preseljeno sa Starog groblja na Tašmajdanu? Prošetajte donjim delom, koji je najbliži ulazu. Nađite da je neko sahranjen pre ludog Naste. I takvi su se rodili negde van Beograda.

Event Horizon

ono sto se zove "lokal patriotizam" je  simpaticna stvar do odredjene granice. preko nje ga treba sankcionisati na neki grubi nacin, jer ugrozava tudju bezbednost. a ima i ona od onog da "svakom svoje selo najmilije prija", zato: ne nasedajte na vake provokacije, i molim vas, usmrtite krug dvojke, tog masovnog ubicu i ludaka.
sta se desilo s onim koji je sebe nazivao "tragac"? poslednje sto sam citala je bilo kada je onomad izasao na crtu skalopu na LK okupljanju?

scallop

Quote from: "Event Horizon"
sta se desilo s onim koji je sebe nazivao "tragac"? poslednje sto sam citala je bilo kada je onomad izasao na crtu skalopu na LK okupljanju?

Sišao je sa crte.

Son of Man

Pa tacno tako, Srbi su oduvek bili skloniji selima oko grada, evo primera Sarajeva, a setimo se, ima ovde i Banjaluchana koji bi to mogli da potvrde da su ranije muslimani ziveli u centru a Srbi vecinom okolo-naokolo.

Sunset

Quote from: "Hobit"
BINGO!
Ja sam četvrta reinkarnacija Naste, iz života u život sve sam luđi

Da li si u svim inkarnacijama rođen u krugu dvojke? Ili samo u ovoj, poslednjoj?

scallop

Quote from: "Son of Man"Pa tacno tako, Srbi su oduvek bili skloniji selima oko grada, evo primera Sarajeva, a setimo se, ima ovde i Banjaluchana koji bi to mogli da potvrde da su ranije muslimani ziveli u centru a Srbi vecinom okolo-naokolo.

Dobro da si to primetio. To je duboka istorijska logika. Uvek bi "domaći" ostajali skrajnuti, izvan domašaja osvajača. Pogledaj kartu BiH i Republike Srpske. Komunikacioni pravci su naseljeni osvajačima, "domaći" su po zabitima.

Ja sam to shvatio u Makedoniji, kada su me vodili do neotkrivenog grada Pajonaca (VII vek PH.). Nalazi se u vukojebini, otprilike desetak kilometara od glavnih puteva. Na raskrsnici kod Valandova (Dojran-Strumica, Vardar-Bugarska) moji prijatelji su kopali rimske grobove (u II veku PH. Rim je konačno pokorio makedonsku državu i poseo sve komunikacije). Dimini i Sesklo, neolitska naselja kod Volosa, postavljeni su isto tako. "Domaći" su morali da uspostave distancu od zavojevača i da ih na vreme primete. Jasno se vidi na kojim bregovima su bili izviđači koji su trebali da jave da neprijatelj dolazi i da treba skloniti nejač na bezbednija mesta.

Son of Man

Quote from: "scallop"moji prijatelji su kopali rimske grobove
a nisu bili arheolozi ?!  :?  :evil:

EDIT : Sad bez zajebancije, imamo recept sto neko rece ako vam je do pedofilije idite u popove, a ako vam je do nekrofilije dakle u arheologe... :D

Nightflier

Quote from: "scallop"

Sišao je sa crte.

:|  :|  :|  :|
First 666

scallop

Quote from: "Son of Man"
Quote from: "scallop"moji prijatelji su kopali rimske grobove
a nisu bili arheolozi ?!  :?  :evil:

EDIT : Sad bez zajebancije, imamo recept sto neko rece ako vam je do pedofilije idite u popove, a ako vam je do nekrofilije dakle u arheologe... :D

Sine, možeš ti i bolje. Ono što ja znam o tome je u domenu "Indijana Džouns".

pandora

Quote from: "nightflier"
Quote from: "scallop"

Sišao je sa crte.

:|  :|  :|  :|

видим да се трагач не појављује овде већ два месеца а још увек сте оптерећени њиме. Срећни сте што сте га отерали
У чему је ствар

Event Horizon

Quote from: "pandora"
У чему је ствар
momci su se bili zakacili oko ne znam ni ja cega, zapravo su se stalno kacili. i onda je bila jedna skupstina LK, i posle toga su ovi sto su bili tamo prisutni pricali "bilo je vako, bilo je nako", a jos pre skupstine skalop lepo kaze "javi mi se tragacu ako ces doci na skupstinu". i onda je neko rekao da je skalop usao, pitao "ko je ovde tragac", ovaj se javio, i onda su njih dva izasli, i posle se skalop sam vratio. posle toga ja mislim da tragac vise niti jednom nije postovao.
ovo sto napisah nije bas najjasnije, je l da, a svakako je stilski pregrozno

Nightflier

onda je neko rekao da je skalop usao, pitao "ko je ovde tragac", ovaj se javio, i onda su njih dva izasli, i posle se skalop sam vratio.

Ovo je fantasticno. Skalop kao Dzon Vejn. Ma, nije dzabe onolike decenije bio vojni kadar.
First 666

DušMan

Da, ali to baš nije istina, pošto smo i Skalopa i Trgača sreli kad smo išli u kafanu posle predavanja, a njih dvojica odlazila iz iste. Lepo smo se svi tu upoznali i delovalo je kao da su Skalop i Tragač postali dobri drugari. Čak su i obećali da će učiniti forum još zabavnijim.
Sutradan se Tragač oprostio sa forumom.

Boban

Ko zna ko je postirao u tragačevo ime i ko zna na kakvim mukama je tragač otkrio svoju pristupnu šifru za forum.

Nightflier

Quote from: "DušMan"Da, ali to baš nije istina, pošto smo i Skalopa i Trgača sreli kad smo išli u kafanu posle predavanja, a njih dvojica odlazila iz iste. Lepo smo se svi tu upoznali i delovalo je kao da su Skalop i Tragač postali dobri drugari. Čak su i obećali da će učiniti forum još zabavnijim.
Sutradan se Tragač oprostio sa forumom.

Cuti, more. Nemoj da narusavas scenario za ovaj urbani vestern!
First 666

Event Horizon

Quote from: "nightflier"
da narusavas scenario za ovaj urbani vestern!
urbani sci-fi vestern :!:

scallop

Priča je samo u naznakama i nagađanjima. Ono što se zaista dogodilo poznato je samo Tragaču i meni. Ako još neko misli da zna, on to sigurno neće postovati.

Voleo bih ja još neke takve postere da ulovim nasamo. Posle toga odlaze drugi ljudi, samo ja ostajem isti. Ghoul bi tu prepoznao neku zombi inicijaciju ili neki muzgavi ritual, ali i on je imao prilike sa mnom da razgovara, ali, čova je otporan, morao bi da izdrži još jedan tretman.

Hobit

Ovo je nešto novo za mene
Scallope, ti si siva eminencija ovog foruma
Ti si zadužen za eliminaciju nepodobnih članova a ne Boban?!