• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Šta igram(o)

Started by cutter, 05-02-2009, 04:55:57

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Meho Krljic

Perin

Na stranu poštovanje. :) Elem, jel' ima nekakav poseban fazon prženja diskova za Xbox360? Koga god pitam, dobijam oprečne vesti: te moraš uzeti DVD + a ne -, te moraš pržiti nekim posebnim programom....Ja bih da čujem šta kako i gde iz usta/prstiju nekog ko ima first hand experience. :lol:

Melkor

Zavrsio Deus Ex i izuzetno sam zadovoljan igrom. I igrao bih jos, te se radujem najavljenom DLCu. Cak mi ni boss fightovi nisu smetali, nisu mi iskakali iz price sem sto se prelako oduvaju. Jedina, uslovno receno, zamerka koju imam jeste visak praxisa ali imam utisak da se do njega dolazi grindovanjem kakvo vecina igraca nece odraditi. Sve ostale primedbe mi vuku na zakeranja. 41 achievement i previse sati potrosenih, ali nije mi zao.
"Realism is a literary technique no longer adequate for the purpose of representing reality."

Nightflier

Ja još gulim Dragon Age: Origins  :cry: :cry: :cry:
Sebarsko je da budu gladni.
First 666

Melkor

Ako ga jos gulis, ja bih to batalio na tvom mestu...
"Realism is a literary technique no longer adequate for the purpose of representing reality."

Meho Krljic

Quote from: Perin on 29-09-2011, 16:15:45
Na stranu poštovanje. :) Elem, jel' ima nekakav poseban fazon prženja diskova za Xbox360? Koga god pitam, dobijam oprečne vesti: te moraš uzeti DVD + a ne -, te moraš pržiti nekim posebnim programom....Ja bih da čujem šta kako i gde iz usta/prstiju nekog ko ima first hand experience. :lol:

Pa, mora da bude + disk, najbolji su Verbatim i najbolje je koristiti ImgBurn sa setingom koji dobijaš u DVD fajlu uz ISO fajl. Dakle, kad skineš igru, najčešće ćeš imati ISO i DVD fajjl Ako imaš instaliran ImgBurn, dupli klik na DVD fajl rešava sve. Ako nema DVD fajla, lako se napravi, ali pitaćeš me već ako do toga dođe.

Meho Krljic

The Binding of Isaac je prilično interesantan. Sviđa mi se kombinacija roguelike surovosti i twin-stick šuteraja. Šteta što igra ne može da se igra pedom jer bi tu twin stick dizajn bio prirodan. Ali i ovako, interesantno je ovo ostvarenje.

cutter

Meni baš fali stik, čini mi se da bih tako na optimalan način sipao suze na sve 4 strane, mnogo prirodnije nego praveći sitne kružnice s mišem; Meat Boy pri startovanju reklamira gamepad kao jedini pravi način da se igra ali tamo mi je tastatura baš legla... sumnjam da bih se bolje snašao na kontroleru a i mrzi me da instaliram Wii verziju i dokažem svoju ineptnost.

Perin

Prešao i ja Deus Ex pre par minuta. Šta da kažem? Jedina pucačina iz prvog lica što sam ikad odigrao do kraja, a to samo za sebe govori tomove. Svidelo mi se, priča me kupila skroz, a, ruku na srce, zbog nje sam i odigrao igru do kraja. Bos fajtovi, umesto da budu teži pri kraju, postaju lakši; trećeg bosa sam sašio sa 3 hica granade launcher-a, mislim, patetično. No, najviše sam problema imao sa municijom, tako da su me oni....hajde da kažem poludeli zombie like augmentaši pomalo smorili.

Sve u svemu, igra je skroz okej.

Father Jape

Probao sam Isaka na vrlo kratko. Nekako sam uspeo da propustim onaj roguelike deo pre započinjanja, tako da mi je prva reakcija bila kako je čudno sto im je prva igra, SMB, bila onako hardkor a druga odaje neki utisak kežuelnosti. A onda sam zaginuo. Sad ne znam šta mislim.  :lol:
Blijedi čovjek na tragu pervertita.
To je ta nezadrživa napaljenost mladosti.
Dušman u odsustvu Dušmana.

Melkor

@Perin

Ti... ti si pucao?!

Perin

P'da. Ja ti nisam šunjalica i tako to; išao lepo i pucao po narodu. Rambo like style! :)

Melkor

Eh, sta ti je razlika u perspektivi. Da me je neko malopre pitao da li je Deus Ex FPS, kategoricno bih rekao NE  :)

Perin

Pa, ja sam skontao da Deus Ex nudi izbor: možeš da ideš, hakuješ i šunjaš se kao ...., ili da kao pravi mačo muškarac staneš na liniju vatre i uzvratiš istom merom. :lol:

Guy Buttersnaps

Ja sam došao do drugog bossa, one ženske. Dodijalo mi je da me ubija pa sam ugasio igru. :-x

Perin

Ma, nju klepiš dvaput sa typhoon-om :) Klikneš F2 :)

Nadam se da si razvio typhoon? Hm, ako nisi, pa, onda je možeš ubiti - pazi sad! - stun gun-om! Samo ti treba malo više darts-ova za to :)

Meho Krljic

Quote from: cutter on 29-09-2011, 22:58:54
Meni baš fali stik, čini mi se da bih tako na optimalan način sipao suze na sve 4 strane, mnogo prirodnije nego praveći sitne kružnice s mišem; Meat Boy pri startovanju reklamira gamepad kao jedini pravi način da se igra ali tamo mi je tastatura baš legla... sumnjam da bih se bolje snašao na kontroleru a i mrzi me da instaliram Wii verziju i dokažem svoju ineptnost.

Da i ja sam pomislio kako u SMB MekMilen onako hajpuje gejmped (iako je meni tastatura bila bolji metod) a sad odjednom u Isaacu nema podrške za ped iako je igra očigledno pravljena za twin stick kontrole...

Quote from: Melkor on 30-09-2011, 00:26:43
@Perin

Ti... ti si pucao?!

Šokantno  :?

Father Jape

Predjoh Arkanum. Moram reci da nisam ocekivao na kraju Fallout-style epilog, sa slikama posecenih lokacija i naratorom koji prica sta se desilo sa likovima koje sam susreo. Prijatno iznenadjenje. Epilog krece prilicno detaljno, pa sam ocekivao da ce potrajati, medjutim onda se naglo prekida... tako da sticem utisak da ima fiksnu duzinu, pa sad ako sam ja radio gomilu side questova, onda ce samo deo njih stici da pokrije.

Takodje, i ovde finalni fajt moze da se izbegne dijalogom, ali mislim da ne treba neki velik Persuasion za to, a ionako do njega ima dovoljno neizbeznih borbi da zabavi svakog.

Inace, igra je postala, kad se radi o borbama, nezanimljivo prelaka negde oko polovine, kad sam prihvatio da vodim Bejtsovog telohranitelja, poluogra po imenu Chukka. Kao i jos neki pratioci, Chukka je ulagao poene samo u Melee i Dodge, ali buduci half ogre, ima i perverzan Strength. Dao sam mu najveci mac koji sam nasao, i od tad fajtovi kao da ne postoje. Doduse, pomoglo je sto sam uzeo Educator background, pa sam ga naucio da postane Melee Expert. :lol:

mac

Da li postoji neki RPG u kome se neprijatelji razbeže pre borbe ako si premoćan, i tako te uskrate za iskustvo?

Father Jape

U gomili RPGova krenu da beze nakon sto im zadavanjem par udaraca pokazes koliko si nadmocan. Ali onda obicno mozes lako da ih sustignes.

Situacija gde potpuno pobegnu odmah se ne secam.

Meho Krljic

Pa, ni ja ne znam baš takvu situaciju, ali u nekim JRPGovima može da se desi ovo što Father Jape pominje. U Atlusovim igrama često neprijatelj pobegne iz borbe kada se pokaže da je tvoja ekipa mnogo jača. Još zanimljivije, u nekim Atlusovim igrama možeš umesto borbe da razgovaraš sa demonom i da ga ubediš da ti se pridruži  :lol:

Guy Buttersnaps

Quote from: Perin on 30-09-2011, 03:05:37
Ma, nju klepiš dvaput sa typhoon-om :) Klikneš F2 :)

Nadam se da si razvio typhoon? Hm, ako nisi, pa, onda je možeš ubiti - pazi sad! - stun gun-om! Samo ti treba malo više darts-ova za to :)
Nisam razvio typhoon ali mogu, budući da imam još par praxisa, a stun gun sam bacio 2-3 misije prije toga. :x

Perin

Typhoon je prava stvar. Ozbiljno. Još ako imaš jedan energy pack u invertoriju....nema ti kraja :)

cutter

Otvorio sam Steam da proverim jesam li možda odabran za participaciju u Dota 2 beti (ne) i otkrio da mi je Mehmet poklonio Gunstar Heroes te sada znam kako se Lord Daglas osećao dok ga je Oskar Vajld obasipao pažnjom. Sećam se ove igre iz doba Sege Mege ali pojma nisam imao da se radi i o prvoj igri bullet hell careva iz Treasurea a takođe razblažuje grižu savesti što verziju za virtuelnu konzolu nisam platio. Mada nisam ni ovu... trebalo bi poraditi na toj logici.

Brutalnija je nego što sam je zapamtio  :( ali je i dalje super u skoku hvatati tipove sa propelerom u rancu i smrskavati ih o stepenike piramide.

Josephine

Quote from: cutter on 30-09-2011, 19:23:12
Otvorio sam Steam da proverim jesam li možda odabran za participaciju u Dota 2 beti (ne) i otkrio da mi je Mehmet poklonio...

Da, Meho ima divne manire. I ume da obraduje... :)

Guy Buttersnaps

Quote from: Perin on 30-09-2011, 16:23:22
Typhoon je prava stvar. Ozbiljno. Još ako imaš jedan energy pack u invertoriju....nema ti kraja :)
Jesam je! I to isprve, typhoonom sam je stunao i onda iz neposredne blizine par headshotova sa shotgunom su riješili stvar. xuzi :mrgreen:

Perin

Quote from: Guy Buttersnaps on 30-09-2011, 20:01:43
Quote from: Perin on 30-09-2011, 16:23:22
Jesam je! I to isprve, typhoonom sam je stunao i onda iz neposredne blizine par headshotova sa shotgunom su riješili stvar. xuzi :mrgreen:

Za trećeg bossa bi ti valjao granade launher; to ćeš dobiti kad spasiš sina od one Trijade i Šangaju....To ti je typhoon u rukama buraz :)

Meho Krljic

Ja sam trećeg bosa ubio pištoljem i puškom koja je ležala tu u sobi... Nisam imao augmentacije... Loši su bosovi, zaista loši.

Father Jape

Quote from: cutter on 30-09-2011, 19:23:12
i otkrio da mi je Mehmet poklonio Gunstar Heroes te sada znam kako se Lord Daglas osećao dok ga je Oskar Vajld obasipao pažnjom.

xrofl

Ja planiram da posle ovog dvomesecnog mrsa u vidu New Vegasa i Arcanuma postijm neko vreme. Dakle povremeni Isaka i Dominion u LoLu (koji je prilicno zabavan i zarazan, a posebno mu ide na ruku sto je prosecna partija bar duplo kraca nego u normalnom modu).

Kad mi se opet bude nesto ozbiljnije igralo, mislim da cu konacno poterati DLC za GTA4. Iznova sam upravo otkrio da ga imam na Stimu zapravo.  :lol:

Meho Krljic

Moram da pohvalim FatherJapea zato što je sam kupio Gunstar Heroes. Ipak je to jedna od najboljih akcionih igara ikad!!!

cutter

^^Pa probaj makar Hjuman revolušn. Isak je skroz do jaja mada ne mogu dalje od petog nivoa (posle toga je, cijenim, majka) ali maltene svaki put izlete novi momenti i zaista uznemirujuće transformacije.

Inače za Gunstar Heroes je nekad reč na ulici bila da ima Mister Bizona za kraljicu a sad vidim da postoji i mešavina Gileta i Zangifa u jednom telu. Ti detalji su svakako zaslužili veću pažnju, mnogo više se pričalo o tome kako je Blanka neprijatelj u Kadilacima i dinosaurusima.

Father Jape

Necu da ga probam, hocu da ga gustiram kako dolikuje. Ali za oko godinu dana. -_- Mislim da cu to standardizovati kao period od izlaska do igranja za AAA naslove.

A sto se tice Gunstara, ja naravno nisam bio svestan da ga posedujem dok mi Mehmet to nije rekao.  :lol: Znaci bila je deo one kolekcije koju sam pazario zbog faux-nostalgia vrednosti (faux jer gotovo nijednu od onih igara nisam zapravo igrao nazad u danu).

A eto, mogao bih i s tim da se igram u predstojecem postu.

Perin

Quote from: Meho Krljic on 30-09-2011, 21:09:13
Ja sam trećeg bosa ubio pištoljem i puškom koja je ležala tu u sobi... Nisam imao augmentacije... Loši su bosovi, zaista loši.

Nisam ni ja ima augmentacije....Jebeni Limb i Pričard koji me ponukao da odem u kliniku...

Melkor

Meni je Pricard rekao da ne zurim, da bi valjalo odraditi jos neke testove  :) A posto sam se sunjao municiju za tajfun sam bacao da oslobodim mesto u inventaru  :?:

Guy Buttersnaps

Uf, sad ste mi malo spojlali, ali dobro.... :-P :mrgreen:

Meho Krljic

Isak je prilično odličan. Upravo stupam na treći nivo. Opako.

cutter

Otključao sam Magdalenu koja je u suštini samo Isak sa plavom kosom, ali je u startu za dlaku sporija i za malo srčanija a kreće i sa artefaktom koji čini mi se puni energiju do vrha kada se upotrebi. I dođavola, bio sam blizu da u istom runu dobijem i Kaina, za koga treba nekih 55 novčića, siguran sam da sam bio blizu pedeset ali kada se dođe u Depths sobe su pravi deathtrapovi, nema šale. Klonim se uputstava i pojašnjenja kako bih se više pitao čemu šta služi; recimo ona fora kada se napiše _____ has appeared in the dungeon, to se koliko razumem odnosi na tajne koje po svoj prilici nasumično iskaču i predstavljaju predmete koji se takođe otključavaju (pošto sam neke imao priliku da pokupim). Zanimljivo je i kako jedan apgrejd ume da vizuelno poništi drugi, pogotovo oni koji predstavljaju revamp čitave glave tako da ispadaju neizbežno uklanjanje zbira mestimičnih nakaznosti. Pilule su po svoj prilici čista lutrija, sem ako ne treba da se upamti njihov raspored boja što me mrzi da zapisujem...

Meho Krljic

Da, dosta je zanimljivo to što igra namerno pruža vrlo malo objašnjenja.

Ja sam Isaaca malu stavio on hold (mada vidim da je jutros igra skidala apdejt... videćemo kasnije šta je) jer sam krenuo u letalni prelazak Deus Ex Human Revolution.

I igra to sjajno podnosi  :lol:  Dobro, i meni prija brži tempo posle puzanja kroz igru prvi put, ali sada sam uradio i neke misije koje nisam uspeo prvi put i kako se bližim kraju Detroita a nisam još aktivirao ni jednu augmentaciju, sklon sam da se složim sa cutterovom tezom da je letalni prelazak značajno lakši, pa čak i da prihvatim da je prelazak bez augmentacija ne samo moguć već i legitimna opcija koju ću možda i probati da realizujem.

cutter

Mislim da je vreme da se piše peticija Team Meatu da napravi zapadnjački Demon's Souls. Sve vodi ka tome - hermetičnost, težina, ekstaza kroz bezbrojne smrti...

Cenim da ćeš ako istraješ u letalnom prelasku ubrzo krenuti da dižeš u vazduh čitave gradske četvrti pošto će raketa biti u izobilju. Verujem da je prelazak bez augmentacija itekako moguć, samo treba biti strpljiv i čuvati municiju za ključna mesta, jebiga tamo su čak i u haj tek laboratorijama laseri falični i ritmički trepću. Fora bi bila da kao promo za Thief 4 ubace Gareta u igru kao ultimativni no praxis run.

Meho Krljic

Baš sam razmišljao kako Thief 4 ima šanse da bude osetno bolja igra od Deus Ex Human Revolution. Sa HR Eidos Montreal je pokazao da dobro kapira kako se stealth igre prave a u Thiefu ne moraju da se maltretiraju sa dizajniranjem borbene komponente igre, dakle, mogu sve snage da usmere na kreiranje dobre stealth kampanje.

U HR je prilično očigledno da je novac ipak bio surovo racionisan pa su najbolji delovi u prvih 30 posto, dok je poslednjih 30 posto najslabije i igrački i narativno. Sad, posle tog iskustva verujem da Eidos Montreal može da bolje rasporedi snage u Thief 4, plus, solidna prodaja HR bi trebalo da im obezbedi malo više nježnosti od strane japanskih overlordova. Mislim, u Square-Enixu vele da su svesni kako je Final Fantasy XIV naneo ogromnu štetu brendu (mada bih dodao da im je i XIII prilično unizio brend, makar na zapadu), pa ima logike da malko napora ulože u ove IPjeve koji, očigledno imaju potencijala.

cutter

Ja sam donekle obeshrabren glede Thiefa, umeju oni da naprave načelno dobar stealth, nego je sve u HR nekako convenient, ne treba mnogo domišljatosti niti veštine da se iznađe prikladna ruta. Plus to prokleto treće lice...

Meho Krljic

Videćemo... Mislim, verovatno će dosta toga biti na izvolte, ali opet, HR je zahtevao mogućnost da se svaki problem reši na više načina, dok Thief to ne zahteva tako... Ima šanse, ima, ima...

Meho Krljic

A vidim da je i MekMilen Isaku u apdejtu dodao malo opcija, mada mu je podrška za gejmped prilično cinična. Piše Gamepad? Use JoyToKey (Google it). Svinja!!!

cutter

Heh. Ali ipak, nakon silne propagande za 360 kontroler u SMBu ovo liči na misteriju. Možda ima veze sa tim što druga polovina Team Meata nije učestvovala u Isaacu a isti tip je onomad toliko opljuvao App Store da mu je Apple banovao onu trol igru o ceđenju bubuljica dermatološki simulator. Možda je ova igra prosto pravljena za mekintoševog gimp-miša pa normalan ispada kolateralna šteta...

Meho Krljic

Ja i ne igram mišem, obe ruke su mi na tastaturi... Nekako mi lakšije... A ne znam, MekMilen je programer tako da, ne kapiram baš otkud da nema podrške za ped...

Doduše, Super Meat Boy je bio ambiciozniji projekt, rađen za više platformi, gde je Xbox 360 bio prvi na redu tako da se tu gejmped podrazumevao. Isaac je samo za kompjutere pa eto.. uštedeli su gde su mogli...

Father Jape

Quote from: Meho Krljic on 02-10-2011, 18:08:40
Ja i ne igram mišem, obe ruke su mi na tastaturi...

Tr00.

A ja sam zakljucio da sam previse mlakonja da bi mi bila interesantna kombinacija permadeatha i ove old skool shooterske mehanike.

cutter

Jebo rouglajk bez permadeta!111!!!666 Nego mimo toga, ne bi trebalo da je preteran izazov preći igru - ubiti mater (premda ja nisam ni blizu) nego iz dandžna donositi novi sadržaj kako bi prelasci/pokušaji dobili na varijaciji. A vidim da ima i multipl endingza. Što se šuterske mehanike tiče, jako je kad se naleti na magician kartu pa se suze pretvore u prateće... suze. Nažalost to traje samo jedan ekran, ali zato može da se nađe i laser kao permanentni apgrejd! Ergo je i taj old skul nijansiran.

Tako da molim da se u budućnosti koristi termin permaprogres a tantijema za kovanicu se odričem.

Father Jape

Jasno jasno, a i ja nisam izabrao pravu rec - jeste mi to interesantno, ali... ne vuce da mu posvetim previse vremena.

Meho Krljic

Ima i karta koja ti daje samonavodeće suze sve do smrti.

Jape, probaj ga (mislim Isaaca), vredi probati jer je igra taman spakovana da bude adiktivna na pravi način: teška koliko treba, velikodušna koliko treba i prepuna iznenađenja sve vreme.

Father Jape

Ma mene permadeath demotivise, za razliku od nekih, koji se tek tad naostre da pokazu igri. Previse sam navikao na komfor.  :oops:
Dve stvari su me terale da iznova pocinjem Dredmor: RPG mehanika, koja mi je primamljivija od ove u Isaku; i... cinjenica da sam iskljucio muziku i pustio podcast.  :lol:

E sad, mogao bih teoretski ovo drugo da pokusam i u Isaku, mada ce mi biti malo zao jer je muzika totalno kul, a i atmosfera u igri je manje lezerna nego u Dredmoru, te manje pogodna za slusanje stvari u pozadini.  :(