• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Šta igram(o)

Started by cutter, 05-02-2009, 04:55:57

Previous topic - Next topic

0 Members and 6 Guests are viewing this topic.

Josephine

Quote from: Meho Krljic on 05-10-2011, 11:11:34
Pa, moro bi da radi, mislim, taj savet za JoyToKey došao je od autora igre lično, u samom meniju koji se bavi opcijama  :lol:

Pa je, ali ko još to čita (osim tebe)?  :lol: A i imam zamerke na taj meni...

Father Jape

Apropo Ragea, Kieron tvituje:

Reading Alec's battles with PC hardware, it seems Id have finally managed to integrate problem-solving puzzling into one of their games.
Blijedi čovjek na tragu pervertita.
To je ta nezadrživa napaljenost mladosti.
Dušman u odsustvu Dušmana.

Meho Krljic

Quote from: D. on 05-10-2011, 11:36:42
Quote from: Meho Krljic on 05-10-2011, 11:11:34
Pa, moro bi da radi, mislim, taj savet za JoyToKey došao je od autora igre lično, u samom meniju koji se bavi opcijama  :lol:

Pa je, ali ko još to čita (osim tebe)?  :lol: A i imam zamerke na taj meni...

Zamerke?? Kakve? Mislim, nema baš mnogo opcija, al ipak je ovo igra koju su pravila dva čoveka.

Meho Krljic

Quote from: Father Jape on 05-10-2011, 12:09:39
Apropo Ragea, Kieron tvituje:

Reading Alec's battles with PC hardware, it seems Id have finally managed to integrate problem-solving puzzling into one of their games.

Sprdalac je Kieron.

Izgleda da je problem bio najviše kod ATI kartica (PA NARAVNO!!!) i vidim da je id uradio peč koji to sređuje.

cutter

dis iz hau aj rol

Father Jape

Ček, jesu ono dva burazera oko tebe?

cutter

bratac i sestrica, šejtan mi ih je darovao. mekmilen bi stvarno mogao da ubaci podršku za steam overlay, geački je hvatati skrinšotove sa prt scr-om.

Father Jape

E, a kako se otvaraju ona metalna vrata sa rešetkama?

cutter

Nisam sasvim siguran kako se otvaraju, ako neće odmah, overi sve druge sobe na nivou pa se vrati, trebalo bi da su rešetke sklonjene.

cutter

Prešao. Odnosno, ubio sam Isaacovu Mom sa Magdalenom iako se sve vreme drala njegovo ime. U suštini, usralo me je to što sam pokupio 1up tj dodatni život te kada sam sa do kraljice došao sa dva srca mogao sam komotno da zaginem i da navalim sa svih šest. Ending otključava dosta stvari, nekakve horsemene na primer i one nivoe ispod šestog na koje sam slučajno zalutao ranije uz pomoć lopate. Jeeeeee

Perin

Buraz je blizanac, inače :)

Enivejz, prelazim FABLE 2, eh, eh eh....Igra je bolja od 3eg dela ali slabija od 1og. Prešao sam dosta...velika me sreća obuzima dok igram ovaj FABLE, jer je to igra za koju sam kontao da neću nikad igrati.... :)

Josephine

Quote from: Meho Krljic on 05-10-2011, 12:10:13
Zamerke?? Kakve?

Nepreglednost za umorne oči koje ne mogu da razlikuju bleđe od tamnijih slova. :)

Father Jape

Meho Krljic

Njemu se... baš sviđa?

Meho Krljic

Sada bi ovde trebalo da idu moje impresije o Rageu i, zbilja, Steam tvrdi da sam ga igrao nekih 7-8 minuta, ali to je samo zato što sam u stanju da lansiram uvodni video, ali to je sve. Kada igra treba da počne for real yo, umesto toga ona krešuje na desktop, doduše uredno. A instalirao sam i nVidiine beta drajvere  :cry:  OK. čekaćemo peč i spaljivati slike Džona Karmaka da ubijemo vreme.

cutter

Sad je Karmak kriv što nVidija izbacuje faličan softver...

Meho Krljic

Pa to su beta drajveri specijalno pravljeni za Rage i BF3. Plus advajzuju da im ostaviš da se apdejtuju sami jer će izbacivati dalje apdejte za Rage.

Stvarno je svinjarija da ID izbaci takvu igru za PC. Steam i Bethesda forumi su u meltdaunu.

cutter

Ja skidam neku Black Box sabijenost koja će houpfuli raditi ali sam gledajući par komada videa na netu zaključio da igru definitivno ne treba prelaziti na normal pošto se pred kraj svi neprijatelji mogu završiti bumerang sečivom iz prve. Ne mora uopšte da se cilja. Lik je imao BFG i nije ga upotrebljavao jer nije bio dovoljno efikasno oružje.

Meho Krljic

Ali ti imaš ATI karticu!!! Bilo bi nepristojno da tebi proradi!!!

cutter

To bi bilo stvarno ružno  :!:

milan

Zavrsio Darksiders i Deus Ex, pa se vratio na Halo 3 (prvi put sam ga igrao na obicnom TVu, a sada ga igram na Full HDu, kako i gospod zapoveda). Sutra flesujem sa ovim novim LT 2.0, pa me ceka Gears of War 3 i Rage...

Darksiders su me oduvali - dovoljno jednostavno i komplikovano za moj ukus, a Madureiru shtujem u panteon sopstvenih bogova, tako da sta god on dizajnira ja balavim.

Deus Ex mi se jako dopao, mada mu nedostaje ona neka dubina price koju sam osecao dok sam pre onoliko godina igrao prvi Deus Ex. Mozda i gresim, mozda sam samo tada bio bas mlad, pa mi se to cinilo kao neverovatna prica. Dopalo mi se to sto sam mogao da misije zavrsavam na razne nacine, pa i kombinacijom.

Meho Krljic

Ne grešiš. Human Revolution je svakako manja i plića od originalnog Deus Ex, pogotovo je kraj smandrljan.

I ja moram da riflešujem Xbox... Pa da odradimo i taj Gears of War 3, kako Alah zapoveda...

cutter

Rejdž mi radi u smislu da hoće da se pokrene, meniji teku glatko, može da se pogleda uvod a onda igra počne da se grči kao da je teram na monohromatskoj 286ici, sa jezivim iskakanjem tekstura. Svukao sam najnovije drajvere i katalist i sve ali čini se da nema poboljšanja, možda se i repack nije najbolje snašao sa tim. Pokušao sam da snizim rezoluciju, to je bukvalno jedino grafičko podešavanje dostupno u setingu ali sam onda otkrio da uvod ne može da se preskoči pa sam ga ctrlaltdelovao.

Perin

Prešao fable 2. Stvarno kul igra za opuštanje. Mislim, realno, nije nešto što se gejmpleja tiče, niti po pitanju priče - ali, meni u ovom trenutku to potpuno odgovara.

Sad ćemo videti šta ćemo sledeće da pičimo...

cutter

^^apdejt: nakon isključivanja nekih opcija po catalystu uspeo sam da pokrenem ovu nesreću u normalnoj frejmaži ali ima toliko ispadanja tekstura i screen tearinga da je neigrivo, jedan džinovski prolazak kroz glič. AMD jeste izbacio rage performance driver ali izgleda samo za windows sedmicu  :-x

Meho Krljic

Meni singl plejer neće ni da startuje i dalje. Multiplejer mi radi i to teče vrlo glatko sa solidnim teksturama i stabilnim frejmrejtom. Cena je naravno screen tearing ali nije tako dramatičan u multiplejeru.

Ja... ne znam.. zapanjen sam, zapanjen sam da je Karmak dopustio da se igra pojavi u prodaji u ovakvom stanju.

Meho Krljic

Inače, cuttere, probao si onaj editovan cfg fajl? Možda pomogne, evo na Steam forumu:

http://forums.steampowered.com/forums/showthread.php?t=2156747

cutter

Jesam i to i slične postove, nema promene, mada uvek postoje šanse da sam neku liniju koda propustio jer nemam volje da zalazim dublje u problematiku. Prčkanjem po katalistu uspeo sam samo da upristojim frejmažu, ovo drugo je plač. Najsmešnije je što prvi performance driver takođe nije valjao: http://twitter.com/#!/CatalystCreator/status/121248985557118976 vidim da je najavljen unified driver za koji dan. A kad sam kod Bethesde, makar sam mogao da vidim da Rage počinje kao sirotinjska verzija njihovog Fallouta, sa sve suncem u očima. Multiplejer je dakako isečen u ovom repacku ali očigledno grafički problemi nemaju veze s tim.

cutter

Komično je što id pere ruke od ovog debakla prebacujući odgovornost na tuđi softver a istovremeno su maltene sve grafičke opcije zaključane ispod haube.

Meho Krljic

Ja sam singl plejer pokrenuo - ironično, koristeći Skidrow exe fajl. Onda me je dočekala pokarabašena geometrija i odsustvo tekstura. Srećom, to se da srediti korišćenjem sledećeg cfg fajla:

vt_pageimagesizeuniquediffuseonly2 8192
vt_pageimagesizeuniquediffuseonly 8192
vt_pageimagesizeunique 8192
vt_pageimagesizevmtr 8192
vt_restart
vt_maxaniso 4
image_anisotropy 4

On ide u "base" folder sa imenom rageconfig.cfg. Posle toga mi je sve potaman. Popup nemam, frejmrejt je 60 ali je screen tearing iritantan, mada ne i gejmbrejking još uvek. Probaj ako već nisi.

U svakom slučaju, katastrofa je što da bih igrao novu ID igru moram da koristim piratski exe fajl i user made cfg fajl. Mislim, kapiram da se negde u bespućima Teksasa John Romero valja po podu od smeha.

cutter

Probao, ne reaguje. Barem možeš da igraš. Mislim da je Romero pronašao zen u socijalnom gejmingu (otkrio sam da mu se sajt zove rome.ro, genijalno) daleko od ovakvih trzavica.

Meho Krljic

Da, ipak ovde imam edge zato što imam GeForce umesto tvog ATI-ja. Ali vidim da neki pominju da prethodna verzija drajvera za ATI bolje radi nego najnovija... U svakom slučaju, stidim se ID softvera...

Takođe, neko će jednom morati da pokrene debatu o tome koliko je pametan trejdof zakucavanje igre na 60 FPS i svesno oduzimanje igračima (barem "običnim") mogućnosti da menjaju grafičke setinge ako sa druge strane dobijamo ovoliki screen tearing. Mislim, ja verujem da bih sa v-syncom imao preko 50 FPS-a u scenama gde imam tearing i to bi mi bilo sasvim OK. OVako me tearing nervira do besvesti iako za sada, kako rekoh, nije game breaking.

cutter

Ta filozofija zaključavanja se očekivano pokazala protivnom duhu PC gejminga a barem postoje najave da će upačovati mogućnost detaljnijih podešavanja. Možda bi ti najkomotnije bilo da igraš na konzoli(!) dok čekaš da izleti nešto što nije Skidrow. Ipak je ovo po svemu do sada viđenom slab port...

Meho Krljic

Pa, nisam još apdejtovao CFW na Xboxu tako da ne mogu da igram, a videću mogu li daljim cfg trikovima da doteram tearing... A biće valjda i neki peč, jebem mu lebac. Biće ovo do kraja godine pristojna PC igra  :lol:

Father Jape

Cek, da izdvojimo sustinu:

Quoteboth console versions will have larger audiences than the PC version. A high end PC is nearly 10 times as powerful as a console, and we could unquestionably provide a better experience if we chose that as our design point and we were able to expend the same amount of resources on it." "Nowadays most of the quality of a game comes from the development effort put into it, not the technology it runs on. A game built with a tenth the resources on a platform 10 times as powerful would be an inferior product in almost all cases."

Meho Krljic

Bla bla bla... s druge strane:

http://kotaku.com/5847761/why-was-the-pc-launch-of-rage-such-a-cluster

Inače, kada sam prisilio igru na V-sync, sve je mnogo bolje. Dakle, sada me jedi samo popup, koji je sramotan, ali hajde, može da se igra.

cutter

Izašao unified driver za Rage, instalirao sam ga i sad igra neće ni da se pokrene. Dižem ruke, pobedio si Karmače.

Meho Krljic

Da, i ja se plašim sličnog efekta. Doduše, možda samo Skid Rou treba da izbace apdejtovan exe fajl...

Father Jape

S druge strane Walker tvituje apropo Ragea:

RAGE worked first time for me, and looks incredible. Where do I complain?

Father Jape

Ali sad dodaje:

Oh wait, textures are popping up late all over the place. Phew, I feel like one of the crowd again.

:lol:

milan

Fleshovali mi XBox na LT 2.0 i odmah sam se uhvatio treceg Gears of War-a...

Igrao sam dva sata, utisak mi je jako povoljan, iako je to sve isto sto i pre, samo lepse upakovano. Izgleda da ce se ovoga puta prica oko Feniksa i njegovog oca konacno razresiti, tako da predpostavljam da je ovo kao kraj jedne trilogije. Moj klinac ce sutra da igra ko-op sa drugarom (kako je igrao i prethodna dva dela), pa cu preneti i njegove utiske.

Nabavio sam i Dead Island, ali sam cuo da ima neki apdejt koji zajebe flesh, pa sad ne znam da li je to eliminisano ovim LTom koji imam ili je problem ostao... I jos nesto - svi avatari na Xboxu su prazni, odnosno, bez ikakvih lica ili odece koju su imali pre. Da bih njih sada menjao, trazi mi prikljucenje na lajv, koje nemam... Da li je iko imao ovaj problem posle fleshovanja na 2.0?

Meho Krljic

Ja se još nisam flešovao, ali valjda taj Ded Ajlend ne bi trebalo da ti poremeti setap sada kad si na 2.0...

shrike

Započeo sam Killzone 3. Izgleda predivno! Čini mi se da je potencijal PS3 u ovom slučaju maksimalno iskorišćen. Nisam isprobao co-op mod koji se igra na split screenu, iz trejlera koji sam gledao, deluje zabavno.
Priča i likovi su naivni, mislim da se niko nije potrudio oko toga. Ali gameplay kida. Akcija i samo akcija, trči, pucaj, 'vataj zaklon, pa ponovo. Upravljao sam mechom, a vidim da ima i jet-pack.
Eh, i igra je malo lakša od dvojke (ili sam ja navik'o da igram FPS pomoću kontrolera).
"This is the worst kind of discrimination. The kind against me!"

Meho Krljic

Lakša je. Mada ima par momenata koji će te oznojiti, ali generalno, ovde se išlo više na raznolikst nego u dvojci pa su možda najhardkorskiji elementi dvojke ispali jer moraš da učiš više različitih mehanika u ovom nastavku. Meni je trojka bila skroz OK, mada su je neki baš pljuvali.

shrike

Kol'ko sam zaključio iz rivjuova, kudili su tanku priču. Ali meni najdraža akcija na PS3, Vanquish, ima još grđu priču pa mi to nije smetalo.
"This is the worst kind of discrimination. The kind against me!"

Meho Krljic

Vanquish je čista umetnos!!! Njoj i ne treba priča!!!

milan

Quote from: Meho Krljic on 10-10-2011, 11:42:06
Vanquish je čista umetnos!!! Njoj i ne treba priča!!!

Ja sam odustao od Vanquisha kada mi je sin rekao da ga je presao za 5 sati.... Uglavnom, problem sa avatarima na XBoxu je resen - jutros je uradjen apdejt sa NBA 2k12 i svi avatari su i dalje kakvi su bili.... Racunam da mi Dead Island sada nece traziti apdejt...

Meho Krljic

Ali Vanquish je igra da se IGRA, ne da se kao slijedi priča ili nešto tako. Apsolutno je vredan ponovljenih prelazaka.

milan

Quote from: Meho Krljic on 10-10-2011, 12:12:16
Ali Vanquish je igra da se IGRA, ne da se kao slijedi priča ili nešto tako. Apsolutno je vredan ponovljenih prelazaka.

Znaaam, citao sam rivjuove, a i klincu se jako dopalo.... medjutim, sada imam i Dead Island, i Gears 3, i Bajonetu, a dolazi za mesec dana Skyrim, i novi Assassins C. koji ce mi oduzeti verovatno mesece slobodnog vremena. Ah, slatke muke....