• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Šta igram(o)

Started by cutter, 05-02-2009, 04:55:57

Previous topic - Next topic

0 Members and 10 Guests are viewing this topic.

kikec

(pre)okupirao me Virtual City 2 : Paradise Resort.  toplo preporučam...
signature

Son of Man

Skinuo sam neki fps RAGE, ali sam language pack skidao odvojeno pa me zanima kako da ga uturim u igru ? Hvala unapred.  xjap

shrike

ta igra gadno zeza.
"This is the worst kind of discrimination. The kind against me!"

Meho Krljic

Ja ne znam kako je prepakovana ta verzija koju si skinuo ali generalno nagađam da bi taj language pack trebalo da ide u "base" folder u folderu gde je igra instalirana.

Ugly MF

Ja samo da se pofalim da se klinac i ja razbijamo od Predator:Concrete Jungle,
emulirana Ps2 igrica na nasim Picijima!
Biti Predator i drati kozu i cupati lobanje narkomanima i kriminalcima, ima li sta lepse!?
Domace vaspitanje pre svega, molim.

Pipkamo i Warhammer:SM, ponekad upalimo i Darksiderse, gde jedva cekamo 2,
ali ponajvise od svega cekamo Diablo 3!

Son of Man

Fala Meho.  xjap

Nego, setio se ja danas one kultne avanture 'Day Of The Tentacle', koju sam naravno prešao (bez walkthrough-a) pre jedno desetak godina,  i reko aj da se podsetim, da vidim dal' se ičega sećam. Odem tako na WAREZ, skinem verziju na kojoj piše "with speach", pokrenem je kad ono qrac, naime igra ima speech ali se svaka rečenica prekida na pola. Reko sebi možda je loša verzija, te odem skinem drugu, al' opet isto. Jel ima neko ideju, da nije to neki DOS bag il' kako se to već zove ?

Inače u međuvremenu sam prešao 'Sunđer Bob - The Movie' koji je navodno avantura za decu, al' ja bez povremenog walkthrough-a vala ništa ne bi uradio.  :shock: :oops:

Son of Man

Ljudi, može preporuka za neki FLIGHT SIMULATOR al' onaj običan, bez COMBATA ?
Naravno, može i SPACE verzija, samo da nema tih jurnjava i pucačine.
Jebote pretražio sam celu listu flight simulatora na wikipediji i ništa nisam našao, samo neko ratovanje i sranje, a siguran sam da taj običan simulator letenja postoji. 

Milosh

Sine, spremaš li se ti to za neku akciju sledećeg septembra (a možda i ranije)?  :wink:
"Ernest Hemingway once wrote: "The world is a fine place and worth fighting for." I agree with the second part."

http://milosh.mojblog.rs/

shrike

Imaš Microsoftov Flight Simulator. Kad to naučiš da igraš, možeš komotno da pilotiraš avionom.

Son of Man

E fala ti shrike, upravo sam našao Microsoft Flight Simulator X  :wink:

@Loshmi - pa skupština je vazda bila legitimna meta  :lol: :-|

Meho Krljic

Stigao pregršt igara iz Hong Konga.

Jebem mu mater. Shadow of the Colossus nije samo jedna od najboljih igara prošle generacije. Sada sam odigrao toliko da ubijem prvog kolosa i... ništa slično ne postoji ni u ovoj generaciji. Jedino sa čim mogu da uporedim ovaj remasterovani SotC je... (wait for it)... Demon's Souls, po ozbiljnosti koncepta i dostojanstvenom tretmanu okruženja... Neverovatna igra. Naravno, i Ico je fantastičan ali tu imam utisak da su razni 3D platformeri manje ili više uspešno iskopirali bazičnu mehaniku, ako ne već atmosferu. Ali Shadow of the Colossus... nema ničeg sličnog. Čak ni glupa Castlevania koja pokrade kolose iz njega direktno, ni ona ne može ni da se poredi.

cutter

Quote from: Meho Krljic on 12-10-2011, 22:13:30
Shadow of the Colossus nije samo jedna od najboljih igara prošle generacije. Sada sam odigrao toliko da ubijem prvog kolosa i... ništa slično ne postoji ni u ovoj generaciji.
QFT

Meni je taman toliko viđenog trebalo da spoznam ovu istinu.  :lol:

Meho Krljic

Bukiraj sebi termin ovih dana da dođeš da vidiš kako sve to izgleda u HD.

cutter

Aj, srediće se nešto premda je na PS2 i dalje impresivno. Jel ti stigo Xenoblade?

Meho Krljic

Ne, pa Xenoblade ne postoji USA izdanje, a Play Asia ne drži evropske rilizove (nažalost). Kad mi se pašenog vrati u London sa Barbadosa moraću da ga zaposlim da mi to tamo pazari. Ali mi je stigao 999, a i Disgaea 4 a i Persona 2 Innocent Sin  :-| :-| :-|

shrike

Planira li se verzija Xenobladea za PS3?

cutter

Disgaea zanimljivo izgleda, gledao sam par prikaza na netu, onako vrlo udobno taktički i samopouzdano grafički. Ali kada je o gejming videima reč, sinoć sam baš uživao gledajući par klipova nekog američkog nesrećnika što pokušava da napreduje u Dark Souls kroz baton mešing. Ah kakvo božanstveno kažnjavanje.

cutter

Quote from: shrike on 12-10-2011, 22:27:13
Planira li se verzija Xenobladea za PS3?

Ne, to je Wii ekskluziva, dalje šape!

Meho Krljic

Da, Xenoblade je Wii ekskluziva a Nintendo je izdavač, dakle, nema ni teoretske šanse da se pojavi na PS3. Ako se ikada bude radio HD port, biće to na Wii U  :lol:

Disgaea igre su genijalne, u principu današnji igrači ih verovatno ne gledaju preterano zbog izometrijske grafike ali Disgaea je poslednjih nekoliko godina konzistentno najbolji taktički RPG serijal na planeti.

Perin

Child o Eden ne izgleda loše. Mislim, početna scena oduzima dah kako je prelepo urađena. Inače nisam fan ovakvog tipa igara, ali bi mogao CoE dati šansu....

S druge strane, MORTAL KOMBAT me oduševio, baš baš.

Meho Krljic

Child of Eden je indid interesantan jer ispod svog tog šljaštećeg eksteriora zapravo sedi solidan on rails šuter. Meni je uvodna scena bila čist višak i kičijana, ali samo igranje je dobro.

Mortal Kombat... skrušeno priznajem da je ovo prva MK igra koja vredi da se igra više od pola sata.

Perin

Quote from: Meho Krljic on 12-10-2011, 23:10:28
Child of Eden je indid interesantan jer ispod svog tog šljaštećeg eksteriora zapravo sedi solidan on rails šuter. Meni je uvodna scena bila čist višak i kičijana, ali samo igranje je dobro.

Mortal Kombat... skrušeno priznajem da je ovo prva MK igra koja vredi da se igra više od pola sata.

Verovao ili ne, ja nisam fan MK nikad bio, ali ovaj mi je baš lepo legao. Inače, sve su prilike da ću prvo preći BRUTAL LEGEND. Čini se opuštajuće, humoristično i zanimljivo.

PS.

Fable 2 sam igrao i igrao i igrao....dok nisam kupio dvorac :lol:

Perin

E da, meho, hoće biti CATHERINE za nas? Ima samo ntsc verzija koja mi ne pomaže....

Meho Krljic

Biće, ali tek u prvom kvartalu naredne godine. Ja sam naravno kupio američku verziju, ali to je za PS3, pošto su igre tu region free. Uopšte ne razumem zašto Atlus region lockuje svoje igre na Xboxu... Ludaci.

Brutal Legend je zapravo... RTS igra spakovana u open world akcionu avanturu. ja sam bio prilično razočaran njom, mada, ipak je to Tim Schafer...

milan

Quote from: Meho Krljic on 12-10-2011, 22:26:37
Ne, pa Xenoblade ne postoji USA izdanje, a Play Asia ne drži evropske rilizove (nažalost). Kad mi se pašenog vrati u London sa Barbadosa moraću da ga zaposlim da mi to tamo pazari.

E, da, da li postoji neki sajt preko kojeg mogu da narucujem igre za Wii? Probao sam preko Amazona engleskog, ali su ti proizvodi na listi onih koje ne salju u Srbiju... xfuck5

Father Jape

Apropo Senke kolosa, ja sam je video samo kod ortaka na... hm, ne znam šta reče zašto su rezolucija i prikaz bili onakvi, kakav mu je to bio TV/monitor, ali bilo je vrlo ružnjikavo. Hoću da kažem, da je i takvo, čak i ovom zadrtom PC korisniku, izgledalo... pa recimo posebno.
Blijedi čovjek na tragu pervertita.
To je ta nezadrživa napaljenost mladosti.
Dušman u odsustvu Dušmana.

Son of Man

Kad smo već kod tih konzola, koja je najbolja (najpopularnija?!) i koliko košta ? Prosto žudim da odigram neku vožnju, FPS ili fudbal na tako nečemu, jer nikad do sad nisam igrao na konzoli, čak ni onomad kad su iznajmljivane SEGE, a sad će taman i sajam knjiga gde planiram da se obogatim, pa možda i pazarim neku.  :-D   

Meho Krljic

Quote from: milan on 13-10-2011, 09:49:16
Quote from: Meho Krljic on 12-10-2011, 22:26:37
Ne, pa Xenoblade ne postoji USA izdanje, a Play Asia ne drži evropske rilizove (nažalost). Kad mi se pašenog vrati u London sa Barbadosa moraću da ga zaposlim da mi to tamo pazari.

E, da, da li postoji neki sajt preko kojeg mogu da narucujem igre za Wii? Probao sam preko Amazona engleskog, ali su ti proizvodi na listi onih koje ne salju u Srbiju... xfuck5

www.play-asia.com Ja sa njega naručujem sve. Al problem je što nemaju evropska izdanja. S druge strane, tvoj Wii je hakovan pa čita i američka i rešio si sve probleme time.

Quote from: Son of Man on 13-10-2011, 11:30:09
Kad smo već kod tih konzola, koja je najbolja (najpopularnija?!) i koliko košta ? Prosto žudim da odigram neku vožnju, FPS ili fudbal na tako nečemu, jer nikad do sad nisam igrao na konzoli, čak ni onomad kad su iznajmljivane SEGE, a sad će taman i sajam knjiga gde planiram da se obogatim, pa možda i pazarim neku.  :-D   

Playstation 2. Oko 120 evra.

дејан

ево и (за мало) одговарајуће рекламе
"Michael" - PS3 Long Live Play -- Full Length
...barcode never lies
FLA

shrike

Završio Killzone 3. Na kraju se ispostavilo da je igra prekratka. Whatever, pamtiću je kao vizuelni dragulj sa PS3.
Već sam ranije prešao Limbo, ali sam juče nanovo počeo da bih pokazao prijatelju kakav se biser krije iza crno-bele grafike... i ponovo prešao pola!!!! Jbt, koliko je moguće postići uz dobru ideju i samo malo truda. Svaka čast  Arnt Jensenu. Trijumf minimalizma.

Meho Krljic

Limbo je opaka igra koja Ico/ Shadow of the Colossus lekcije reprodukuje na sjajan (i originalan) način.

cutter

+ Another World. Mogu i da razumem zamerke na račun trial (troll) and error mehanike, gde bi error zapravo bio to prvo novo zaginuće, nova crnohumorna bizarnost, ali je onda splet takvih memorabilnih smrti zapravo i srž Limbovog šarma.

Meho Krljic

Jeste, neki od problema, odnosno zamki su cheap i zahtevaju učenje-preko-smrti, ali generalno čekpointing je toliko sveprisutan da ovo ako ništa drugo nije frustrirajuće.

milan

Dosao sam gotovo do kraja Gears of War-a 3.

Ovo je svakako najbolja igra u serijalu, i sve ono sto je nedostajalo u prethodnim delovima je ovde ispravljeno. Prvo, grafika je fantasticna. Kada bi sada uporedjivali grafiku prvog i ovog dela, verovatno bi pomislili da se radi o dve razlicite konzole, razlicite generacije. Drugo, prica je konacno dovoljno jasna da moze da se prati, a da ne morate da se naprezete u sred pucanja ili jurnjave i da slusate sta ostali pricaju da bi vam bilo jasno what the hell is going on in here. Meni je inace problem prethodnih, a posebno prve, bio u tome sto nisam mogao da shvatim backstory, a igra se stalno poziva na neke stvari od ranije. Ili je to bio samo moj utisak. Trece, akcija je najzesca i najbolja do sada. Ima situaciju u kojima vam obicno sakrivanje iza zida jednostavno nije dovoljno, tako da su borbe, cini mi se, zahtevnije nego u prethodnim nastavcima. I cetvrto, imam utisak da je ovaj deo najduzi, ili me vara to sto okruzenja i situacija ima mnogo, mnogo vise nego u prethodnim igrama, tako da zaista konacno ucestvujete u necem, onako, epskom od hm, Epica.

I likovi. Iako su ovde likovi koje znamo od ranije (Marcus, Dom,Cole...), prvi put su se autori potrudili da ih ucine likovima, iako na pomalo cheese nacin, sto ovde ne smeta.

Dakle, ostalo mi je malo do kraja, a ukoliko ne ostave neki besmisleni klifhenger na kraju, i ako sve lepo zavrse, ova igra ce mi biti jedna od najboljih koje sam igrao na XBox 360 konzoli.

Meho Krljic

Fino.  :lol:  Ja još nisam ni riflešovao svoju konzolu, ali čim to obavim daću šansu miru. I Markusu i ekipi.

milan

Zavrsio sam Gear 3 i sve ono sto sam napisao gore je ostalo istina do kraja igre. Igra ima kraj, sve se lepo zavrsava i uvezuje, i ovo zaista deluje kao zavrsni deo trilogije, bez ikakvih loose ends.

Poceo sam Fear 3. Pre mnogo godina sam igrao prvi deo - ili se meni cini da je proslo mnogo godina - a drugi nisam igrao tako da sam se malo nasao u sred neke price koje se ne secam. Znam da je bila neka ringolika devojcica koja se pojavljuje, neke prishicke moci ili nesto slicno itd. I mislim da se secam tipa sa metkom u celu, koji je brat glavnog junaka. Ali, ne secam se ostalih stvari. Negde sam citao da je nesto Karpenter smisljao pricu za ovu igru, ili sam to sanjao, ali za sada nema neke price, to se toliko nastavlja na prethodne delove da vi idete, ubijate specijalce i neke zombolike tipove i radite sta vam duh starijeg brata, sa rupom na celu govori. Ono sto mi se strasno svidja jeste atmosfera i grafika, kao i AI specijalac koje nije lako ubiti.

Meho Krljic

Jeste Karpenter PLUS Steve Niles. Što je posebno sramotno jer je priča u FEAR 3 možda najgora u serijalu do sada. ALi je gejmplej odličan. Ja sam baš bio šokiran koliko su Timegate dobro razumeli ovu igru. Co-op kampanja bi trebalo da je isto sjajna, ali nisam imao prilike da ga isprobam, čak sam i za multiplejer jedva našao partnere jednom ili dvaput.

Perin

Meho, valja li BAYONETTA?

milan

Bayoneta je jako dobra igra! Japansko ludilo, ali cak i ako ne volis japanska ludila, ovo je pozitivno ludilo!!

Meho Krljic

Bayonetta je izvanredna.

Perin

Volim ludilo a volim i japan(ke).  :lol:

Ok, taman će mi se danas svući...s neta :lol: Na listi za download stoji i FINAL FANTASY 13, LOST ODYSSEY i FIGHT NIGHT CHAMPION. Može li iko reći nešto o ovome? Zanima me ovaj ODYSSEY, jer je na 3 DVD, pa da ga ne svlačim bezze.   

Meho Krljic

Lost Odyssey je zapravo na 4 DVDa i u pitanju je igra koju je pravio Mistwalker, studio koga je osnovao Hironobu Sakaguči, čovek koji je zaslužan za nastanak serijala Final Fantasy tamo osamdesetih godina prošlog veka.

Lost Odyssey je, u tom smislu, neka vrsta Sakagučijevog manifesta kako bi danas Final Fantasy izgledao da on i dalje radi za Square Enix... I sad to je... neka vrsta klasičnog JRPG-a navučenog na moderan endžin. Dakle, potezne borbe, odvojeni overworld i battle arena ekrani... jedino što u borbama ima i malo QTE da te razdrma dok igraš. Meni je to OK, ali imaj na umu da je igra MASIVNA u smislu dužine i količine teksta koji očekuje da pročitaš. Mislim, tebi će to biti manji problem nego meni, ali ipak, da znaš...

Perin

Meho Krljic

:-| :-|

Final Fantasy XIII je, pak, na 3 DVD-a i zapravo ne liči previše na Final Fantasy igre koje su ljudi poznavali & voleli.

Recimo samo da ovaj nastavak zahteva dosta navikavanja na linearnost i odsustvo podele na overworld i dungeone tokom najvećeg dela igre.

Perin

Pa, s obzirom da nisam igrao - pazi sad! - nijednu FF igru, verujem da mi to neće preterano smetati :lol:  :oops:

Meho Krljic

Ali će ti možda smetati osećaj da igraš JRPG sveden na svega par apstraktnih elemenata... No, probaj, džabe je.

milan

Meni je FF trinaest bio bas kao da su uzeli samo par elemenata iz prethodnih delova, u konkretnom slucaju - borbe - i onda napravili sve oko toga. Smetalo mi je sto nema open world-a veliki deo igre. Onda, kada se open world pojavi, nekako je i on izgradjen samo oko borbi, i nemas utisak da utice na pricu ili bilo sta ostalo.

S druge strane, FF je ipak FF.

I na kraju nisam mogao da pobedim onog sumanutog bosa iz tri oblika, tako da nisam video kraj, a posle me mrzelo da se vracam i levelupujem....

milan

E da, a Dark Souls? Je l to zaista toliko tesko kao sto svi pricaju, ili preteruju u prikazima? Mislim, da ne igram ako ce da mi pojede zivce...

Meho Krljic

Ja čekam da mi stigne iz prijateljskog Hong Konga, ali pošto sam igrao Demon's Souls, a Dark Souls je teži od njega, onda, da, zaista je tako teško. Plus, Dark Souls je izgleda još više dizajniran sa idejom da neke delove ne možeš preći (ili jedva da možeš) bez pomoći anonimnog igrača sa druge strane Interneta, a pošto ga ti igraš offline, to otpada, pa će biti još teže.

milan

Quote from: Meho Krljic on 17-10-2011, 15:47:38
Ja čekam da mi stigne iz prijateljskog Hong Konga, ali pošto sam igrao Demon's Souls, a Dark Souls je teži od njega, onda, da, zaista je tako teško. Plus, Dark Souls je izgleda još više dizajniran sa idejom da neke delove ne možeš preći (ili jedva da možeš) bez pomoći anonimnog igrača sa druge strane Interneta, a pošto ga ti igraš offline, to otpada, pa će biti još teže.
Onda definitivno preskacem. Suvise sam ja mator za tako teske igre. A ni refleksi nisu kao sto su nekada bili....