• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Novosti iz sveta video-igara

Started by ridiculus, 25-04-2009, 05:53:06

Previous topic - Next topic

0 Members and 9 Guests are viewing this topic.

Meho Krljic

Pa, nisu samo na temu PoE. Digitalni CCG/ TTG žanr je u priličnoj renesansi otkad je Hearthstone postao to što je postao, pa se prave takve igre na sve strane, popularne su i igraju se. Mislim, pola kikstartera za igre su, rekli bi se, igre sa kartama...

Calavera

marc laidlaw danas podelo sa svetom sta bi nas cekalo u hl3:

https://pastebin.com/q9DMFa7c

Meho Krljic

Da, video sam to, ali prosto nisam znao kako da reagujem. Da li je ovo STVARNI, finalni ekser u kovčegu tog našeg zajedničkog sna ili tračak nade ili... šta?  :cry: :cry: :cry: :cry:

Tex Murphy

Хаф-Лајф 3 ће да се деси онда кад сниме наставак Травелера (https://en.wikipedia.org/wiki/Traveler_(TV_series)) или Дедвуда.
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

Meho Krljic

Ne znam ko će osim n00dlea ovde to i da igra, al da prijavimo da je od ponoći Destiny 2 živ i aktivan i da je sad nemoguće okrenuti se na tviču, tviteru ili jutjubu a da ne naletite na ovu igru. Activision će inkasirati.

Meho Krljic

Guardian napravio listu 27 najsmešnijih igara svih vremena. Spojler: na prvom mestu je upravo ono što očekujete.

Spojler 2: nema No One Lives Forever.

https://www.theguardian.com/technology/2017/sep/07/the-27-funniest-video-games-of-all-time-hitman-grand-theft-auto

Calavera

ja sam ocekivao undertale  :lol:  cudi me da nema nista drugo iz lucasartsovog ranijeg opusa, a ni nekih drugih jacih™ avantura.

od ovog ostalog (pored nolfa), nedostaju i freedom force, ghost trick, god hand, team fortress 2, guacamelee, no more heroes i renowned explorers. fali i barkley: shut up and jam, ali nisam ni mislio da ce ga se neko setiti  :lol:

Father Jape

Ja sam očekivao Day of the Tentacle.
Blijedi čovjek na tragu pervertita.
To je ta nezadrživa napaljenost mladosti.
Dušman u odsustvu Dušmana.

Meho Krljic

Dobro, JA sam na prvom mestu očekivao baš ovo što su stavili.

A moj lični žal je da nema ni jedne Yakuza igre iako se ja povremeno valjam od smeha igrajući ih (na primer sinoć je u jednoj misiji predmet mog interesovanja bio prerasli osnovnoškolac koji svoje školske drugove presreće na ulici i skida im pantalone. Dobro, možda nije smešno kad se ovako prepriča al urnebesno je u samoj igri).

Calavera

imaju yakuza igre smesnih trenutaka (svaki revelation u trojci, recimo, ili skoro sve u vezi s majimom), ali se u globalu ipak radi o krvavoj prici o japanskom podzemlju. ovi iz guardiana su se verovatno vodili principom da igre na listi moraju imati veci fokus na komediji. doduse, vidim da su se odlucili i za 1 hitmana...

Meho Krljic

Pa, ni Undertale nije baš komedija, al kad se šali, BAŠ se šali.

Takođe, videćeš da kasnije Yakuza igre sve više insistiraju na humoru u mnogim sporednim pričama. Trojka je donekle skučena (i uostalom smanjena) u odnosu na nastavke.

Father Jape

Meni Undertale i nije dovoljno smešna da bude mnogo više na onoj listi... a odsustvo NOLF-a je zaista zločin.
Blijedi čovjek na tragu pervertita.
To je ta nezadrživa napaljenost mladosti.
Dušman u odsustvu Dušmana.

Calavera

sad kad razmislim, istina je da ni undertale nije bas komedija. verovatno mi je ostao u takvom secanju jer mu je taj humor mnogo uspeliji nego u vecini drugih igara.

Meho Krljic

Switch je poklon* koji nastavlja da poklanja!!!1!11!

Nintendo fans discover NES Golf hidden in Switch files

*Naravno, poklon koji se plaća trista evra, al da ne budemo sad cepidlake...

Meho Krljic

The Chinese Room has a new game out this week

...koja zvuči vrlo zanimljivo ako ste voleli njihove ranije igre, ali... izlazi samo za Guglov VR sistem.  :(

Meho Krljic

Sony je upravo završio svoju prezentaciju na Tokyo Game Showu i nema nekih neopisivo velikih vesti (naravno, čuvaju najbombastičnije najave za svoj sopstveni šou, PSX, nešto kasnije ove godine), ali dobili smo datum izlaska za Monster Hunter World: 26. Januar.

Najinteresantnija nova najava je za igru zvanu Left Alive koju izdaje Square Enix, Jođi Šinkava radi dizajn likova (znamo ga sa Metal Gear Solid serijala), a direktor je Tošifumi Namešima koji je radio Armored Core V.

Calavera

malo je nerealno ocekivati od valvea da ce se ispreciti pravednom gnevu raje. ovako nude informacije bez da zauzimaju bilo ciju stranu, to je sasvim dovoljno.

Meho Krljic

To bi trebalo da funkcioniše tako u društvu racionalnih jedinki. Ali da ga imamo, ne bi ni bile potrebne ovakve mere.  :lol: Videćemo koliko će grafički prikaz zapravo da podstiče ljude da rivju bombuju ovu ili onu igru...

Sve to na stranu, ovo je još jedan primer kako, kao drištvo, postajemo taoci algoritama i mašinskog učenja. Sistem koji bi imao ljudske moderatore bi mogao da spreči očigledan rivju bombing, ali jasno je da bi koštao više...

Perin

Meho Krljic

Atari je podelio sa svetom malo detalja o svojoj narednoj konzoli:

Ataribox runs Linux on AMD chip and will cost at least $250

Hteo sam da kažem "Hm, nije na Androidu?" ali onda sam se setio da je Android takođe Linux...

Meho Krljic

Inače, jučerašnji ekstenzivni intervju Veslija Jin Pula sa Chinese Roomom i tviter thread Charlesa Randalla su dobrodošli uvidi u surovu realnost rada na razvoju video-igara. Kada sve ovo iščitate zapitate se zašto iko uopšte pravi igre...

http://www.eurogamer.net/articles/2017-09-25-the-doors-close-on-the-chinese-room-for-now

Kotaku je Randallove tvitove spakovao u format lakši za konzumaciju:

https://kotaku.com/game-designer-says-developers-would-be-more-candid-if-g-1818729507

Kad sam već tu, da prijavim da je štrajk glasovnih glumaca koliko-toliko uspešno priveden kraju uz nekakav postignut kompromis:

https://kotaku.com/video-game-companies-reach-agreement-to-end-voice-actor-1818762257

Meho Krljic

Poslednjih nekoliko godina imamo fenomen da se svake godine izdvoji po jedna PC indi igra koja bude OGROMAN hit, napravi veliki kulturni potres, odlično se proda i ostane zapamćena kao klasik. Ove godine je to sasvim bez sumnje PlayerUnknown Battlegrounds, ali videti da igra koja još nije zvanično izašla u ovom trenutku čini da se studio koji je pravi procenjuje na vrednost višu od četiri milijarde dolara - od toga se čoveku malo zavrti u glavi.

PlayerUnknown's Battlegrounds Team Spun Off Into A New Company

Meho Krljic

Calavera

Meho Krljic

Pročitah jutros taj tekst al nisam stigao da na njega skrenem pažnju, mada se i Walker ne odmiče od svojih već poznatih pozicija, pa ako ste čitali njegove ranije tekstove na tu temu, uglavnom znate na čemu ste.

Naravno, kao neko ko je dosta nesposoban za igranje, ja podržavam ideju o opcijama koje omogućavaju da igri pristupimo na način koji nam odgovara, i ako postoji i jasna slika o tome kako autor igre misli da bi igra "stvarno" trebalo da se igra u odnosu na dizajn filozofiju itd. - to je idealno. Ono što tekst ne pominje, a bila bi zanimljiva tangenta, je da je industrija manje-više već korak ispred u razmišljanju i da već postoji praksa prodavanja "olakšavajućih" elemenata i tamo gde smo ranije imali čit kodove koji su bili besplatn, sad imamo za pare nuđene starter pakove i slično....

Meho Krljic

Ova još uvek neimenovana igra baz datuma izlaska u kojoj igrate gusku koja zajebava vrtlara deluje prilično kul:

https://youtu.be/wQknBJo4aBQ

Calavera

Meho Krljic

EA ostaje EA. Ne samo da su zatvorili još jedan studio nego su i igru koju je studio pravio - linearnu akcionu avanturu za jednog igrača u Star Wars univerzumu - uzeli da je naprave " više po ukusu publike", dakle da joj dodaju sve moguće "games as service" elemente (znate već, mikrotransakcije, loot boxove). Pre nego što pitate, da, EA zvaničnik je iskoristio reč "pivot"  u objašnjavanju njihovih narednih koraka.

Ugly MF

Iš'o sam da guglam pivot....

Perin

Da, citao sam ovu vest. Razocarala ne, narsvno, ali nije to problem: ostaje pitanje, jesu li singke player igre od deset - dvadeset sati u stvari na izdisaju?

Sent from my Huawei P9

Meho Krljic

Ma, nisu, naravno. Resident Evil 7 je prodao milione ove godine. Prey, Dishonored, Doom, Horizon: Zero Dawn, sve su to ozbiljno prodavane igre iz poslednjih par godina u kojima multiplejera nema ili nije bitan. Ako hoćeš da gledaš i dalje, duže igre, Yakuza 0, Breath of the Wild, Persona 5, sve naslovi od 50, do sto sati koji su se sjajno prodavali ove godine.

Meho Krljic

Microsoft's Kinect Is Finally Dead 

Majkrosoft izbacuje mrtav teret preko ograde.... Videćemo hoće li se obistiniti jednog dana ona moja maštarija o tome da prodaju celu Xbox diviziju..

Petronije

Nioh za PC se pojavio. Verovatno smo već diskutovali pa sam ja zaboravio, ali moram da primetim da je ovo najbesramniji Souls klon koji sam imao prilike da vidim. Dosta ga hvale ali meni se ovo ni ne igra kad je ovako pokradeno.

https://youtu.be/JdozhB7ZLag

Meho Krljic

Ima na onom drugom topiku moja opširna analiza dema koja insistira da je ovo "dobar" DS klon jer kombinuje brzinu Ninja Gaiden (njegovi autori su igru i pravili) sa Souls filozofijom. Vredi probati.

Petronije

"Souls filozofija" je vrlo, vrlo, vrlo nefer opis, ali neka ti bude. [emoji1]

Meho Krljic

Eh, ne znam... probaj, mislim da bi ti se dopalo.

U drugim vestima, sad je malo jasnije zašto je EA onomad zatvorio Visceral:

Quote from: Meho Krljic on 18-10-2017, 06:47:40
EA ostaje EA. Ne samo da su zatvorili još jedan studio nego su i igru koju je studio pravio - linearnu akcionu avanturu za jednog igrača u Star Wars univerzumu - uzeli da je naprave " više po ukusu publike", dakle da joj dodaju sve moguće "games as service" elemente (znate već, mikrotransakcije, loot boxove). Pre nego što pitate, da, EA zvaničnik je iskoristio reč "pivot"  u objašnjavanju njihovih narednih koraka.

Jer, sada kupuju Respawn:

EA Is Buying Titanfall Developer Respawn For Over $400 Million

neomedjeni

Oćemo da organizujemo neko klađenje koga će prvo da ugase, ove respawnovane nesrećnike ili Bioware?  :evil:

Meho Krljic

BioWare. Oni već imaju žuti karton zbog Andromede i ako Anthem flopne - odoše. Respawn za sada imaju tri igre u azvoju, potrajaće to malo.

neomedjeni

Pomisao da Biowareu opstanak zavisi od igre koja nije čak ni RPG zvuči gotovo tužno. Gotovo.