• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Novosti iz sveta video-igara

Started by ridiculus, 25-04-2009, 05:53:06

Previous topic - Next topic

0 Members and 12 Guests are viewing this topic.

Meho Krljic

Pa, šuška se da Sony neće bogznačime da nas iznenadi, ali ajde da vidimo.

Što se Sekiroa tiče, i ja sam uspaljen, From već ima iskustva sa nindža igrama iz Tehcnu serijala a potvrđeno je da je ovo Mijazakijeva nova igra tako da skoro da nema šanse da ne bude dobro  :lol:

Ako sam ja dobro shvatio sav doublespeak sa Bethesdine strane, Elder Scrolls VI neće pre Starfield (dakle, prvo to mora da izađe) a Starfiield je igra najverovatnije za nove konzole. Kako je Sony najavio sledeći Playstation za najranije 2021. godinu, onda Starfield treba gledati u nekom tom periodu a Elder Scrolls Vi onda još i malo kasnije.

Tex Murphy

Druze neomedjeni, cak i ja znam sta je Dying Light :)
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

neomedjeni

Tja, moj mozak je valjda programiran da ne unosi informacije o igrama koje moj komp ne može da pokrene. Još ako ne pripadaju svetom RPG žanru...  xdrinka

Petronije

Novi Mijazaki i Dajing Lajt, pa to je dovoljno materjala za skoro celu godinu!!!  xcheers

Tex Murphy

Нисам баш сигуран ђе ово да ставим, па ево овде. Наравно, за становнике Београда великог града ово није много занимљива нити импресивна вијест, али за нас у Републици Српској ово је много лијеп догађај

https://blmojgrad.com/prvi-kuvo-gejming-fest-od-6-8-septembra/
Genetski četnik

Meho Krljic

Iz opisa deluje kao da je ovo u sušitni turnir u Doti ili LoLu ili Kaunteru uz koji su priheftali i festival, što i deluje kao ekonomski jedini izvodljiv način. Izvesti nas kako je to prošlo! (Ako budemo živi u Septemberu)

U drugim vestima, Gibson disovao Cyberpunk:

neomedjeni

Moram sam da pitam gugl šta je disovanje. Znam ja da ništa ne znam, ali to danas i ovde baš dolazi do izražaja.  :cry:

Meho Krljic

Ma, dobro, ja sam pomator čovek koji (ironično) koristi sleng kakav su klinci koristili u vreme kad on već nije bio klinac, tako da, nije do vas, druže Neomeđeni, do mene je.

Ipak, da ste ikad slušal hip-hop, znali biste šta je disovanje. Pa, eto, popunite tu rupu ako osećate prazninu.

neomedjeni

Aaaaaa, onda je sve u redu. Ne podnosim hip-hop.  :lol:

Meho Krljic

Predosećao sam da će ta praznina ostati nepopunjena  :lol: :lol: :lol: Iako bi se moglo reći da su reperi (i generalno, hip-hop nacija) pravi RPG igrači, pa bi bilo prirodno da se u tome svemu nađete.

neomedjeni

Moje detinjstvo su uništile sankcije, bombardovanje, dens i rep muzika i Majk Jucolino. Mislim da je dovoljno jednom preći tu igru, hvala.  :lol:

Meho Krljic

Sad sam ja morao da guglam ko je Mike Iuzzolino, pa smo kvit  :lol: :lol: :lol: :lol:

Tex Murphy

Quote from: Meho Krljic on 11-06-2018, 15:02:41
Sad sam ja morao da guglam ko je Mike Iuzzolino, pa smo kvit  :lol: :lol: :lol: :lol:

Ја нажалост нисам, ђаволи му се радовали :-(
Genetski četnik

Tex Murphy

Quote from: Meho Krljic on 11-06-2018, 14:07:32
Iz opisa deluje kao da je ovo u sušitni turnir u Doti ili LoLu ili Kaunteru uz koji su priheftali i festival, što i deluje kao ekonomski jedini izvodljiv način. Izvesti nas kako je to prošlo! (Ako budemo živi u Septemberu)

U drugim vestima, Gibson disovao Cyberpunk:

Па да, мене реално те мултиплејер игре не занимају много, али било какав фестивал у ово вријеме у Бањалуци, а нарочито било шта што има везе с играма, је велики догађај. Ми смо због недостатка интересовања спонзора остали чак и без јединог фестивала кратких филмова.

Што се Гибсона тиче, он је обичан матори прдоња. Неко ко напише онако лоше књиге као што су Дифференце Енгине и Паттерн Рецогнитион треба да се покрије ушима и више никад не јави о било чему.
Genetski četnik

Meho Krljic

Pošto imamo mnogo toga da pokrijemo (Squar-Enix, Ubisoft i Sony su imali svoje E3 prezentacije), da krenemo odmah:

Square je pokazao malo više Tomb Raidera i u sedmominutnom videu prezentirao kako je stealth malo proširen u narednoj igri. Dobro...

Mnogo uzbudljivije je što je najavljena nova Platinumova igra za Square-Enix. Zove se Babylon's Fall i iz trejlera se ne sazna bogznašta osim da izlazi naredne godine i da je (za sada) neće biti na Xboxu (samo PS4 i Steam). Needless to say, ovo će da bude verovatno izvrsno i ne mogu da dočekam da saznam više. NieR: Automata je bio dobar i za Square i za Platinum tako da je sad ovo dobrodošla ekspanzija njihove saradnje.

Takođe interesantno, najavljena je i igra The Quiet Man koja će biti kinematska kombinacija igre i filma sa živim glumcima (kakav je i ovaj tizer-trejler) a koju će biti moguće (ili, koliko shvatam, preporučeno je ako imate mogućnosti) završiti u jednom cugu. Iz trejlera deluje da će igra biti zasnovana na tuči, ali ko zaista zna??? Minijaturni logo Human Heada mi ne uliva baš mnogo poverenja jer su ovi ljudi svoju poslednju dobru igru napravili pre više od deset godina (a i ona je bila tek pristojnjikava - originalni Prey), ali hajde...

Square je dao i nove trejlere za Dragon Quest XI i Octopath Traveler, pa ko do sada nije bio zainteresovan za ove JRPG-ove (od kojih je prvi već ocenjen kao odličan jer je izašao u Japanu pre skoro godinu dana, a i u pitanju je nastavak najpopularnijeg JRPG serijala u Japanu ikad) (a drugi po svemu deluje vrlo primamljivo), sad može. Ako ste se nadali da vidite Final Fantasy VII Remake, Avengers ili Guardians of the galaxy, više sreće naredne godine (ili ove godine na TGS-u).

Bonus: Jurogejmerov detaljniji pogled na The Awesome Adventures of Captain Spirit.

Dobro, idemo na Ubisoft. Francuzi obično imaju ekscentrične elemente u svojim E3 prezentacijama pa je i ova krenula bizarnom plesnom tačkom kojom je najavljen Just Dance 2019. Lep početak, posle koga smo dobili i novi trejler za Beyond Good and Evil 2. Šta reći, koju poruku poslati? Trejler je ful izrenderovan CGI, dakle, kinematski, bez prisenka gejmpleja i ikakvog datuma i jedina stvar u njemu koja je vredna pominjanja je da se pri kraju pojavljuje Jade. Kako end zašto? Ko zna!! Videćemo. Posle toga su dosta pričali o igri i pokazali parčence gejmpleja tokom tog pričanja, ali sve je to na kašičicu i naglasak je bio na pojavljivanju Josepha Gordona Levitta da priča o kraudsorsovanju kontribucija za igru od strane publika i bla bla bla... Sve u svemu, ovo je i dalje na dugom štapu. Ja sam fan, pa ću izdržati.

Radi se i novi Trials, a zove se Trials Rising i, pa, ovo je Trials kakav volite i želite. Februar 2019? Naravno.

Mario + Rabbids dobija Donkey Kong DLC, što smo već znali a evo zabavnog trejlera. Ako nemate Switch, za ovo vas izbole dupe, ali ako imate, ovo su sjajne vesti.

Prošle godine najavljena gusarska igra Skull & Bones je dobila ekstenzivan novi video od preko šest minuta i to sada izgleda kao upeglanija verzija Rareovog Sea of Thieves. Pošto pričamo o onlajn kooperativnoj igri u shared worldu, male su šanse da ja ovo i zaigram, ali nisam ja mera svih stvari i, ako moje mišljenje išta znači u ovom trenutku, igra deluje dosta dobro.

Transferrence je VR igra (za sve veće platforme) koju pravi Elijah Wood. Već je znamo od prošle godine, a ovo je novi trejler, pa pogledajte.

Ubisoft ne napušta toys to life žanr pa je najavio i da će u njihovoj igri Starlink gostovati i Fox McCloud iz Nintendovog Starfox serijala. Što je nastavak šarmantne saradnje francuske i japanske firme, Mijamoto se pojavio na stejdžu, bio kul i sve to, ali ne verujem da će iko od nas to igrati.. Ipak smo mi matori a ako i imamo decu, dajemo im krpenjaču i kuglagere da se njima igraju dok bosonogi trče po kaldrmisanim ulicama...

For Honor je još jedna igra koju ne igram iz sasvim objektivnih razloga - vreme je konačno, a ja star - a koja deluje objektivno dobro, pa je onda i objektivno zanimljivo da dobija novu ekspanziju i mod. Marching Fire je, iz nekog razloga, najavljen "gejmplej trejlerom" u kome se praktično ne vidi gejmplej, ali nema veze, danas ionako znamo kako For Honor gejmplej izgleda...

Ubisoft je završio prezentaciju prikazujući osam minuta novog Assassin's Creeda. Kao što znamo, igra se zove Assassin's Creed Odyssey, smeštena je u, jelte, antičku Grčku i sve smo to već čuli pre neki dan kada je leakovana slika starogrčkog šlema koju je slikao neki radnik u fabrici što pravi merčandajs za Ubisoft. Fak! Enivej, kako je AC Origins isposlovao dosta dobre volje za serijal, Ubisoft očigledno misli da više ne mora da pravi pauze pa se nastavlja u jednogodišnjem tempu. Videćemo da li će se to pokazati kao dobra ideja. Takođe, Odyssey se dešava pre Originsa, što je majndfak svoje vrste. Kakogod, ovaj video daje dosta detalja o igri, a i Stephen Totillo je napisao opširne utiske nakon igranja pa koga zanima, nek navali.

Idemo na Sony. Za njih se već unapred znalo da neće prikazati bogznašta novo, ili, uopšte, mnogo igara i da će se fokusirati na detaljnije prikazivanje već najavljenih igara (delom jer se štekuju za sopstveni PSX šou nazimu), pa onda evo:

Svi smo znali da će se krenuti sa The Last of Us 2 i, Sony nije razočarao, dajući nam preko 11 minuta videa sa dosta gejmpleja. Ellie se autovala kao, jelte, lezbijka, još u ekspanziji za prvu igru pa se ovde i ljubi sa žene što, siguran sam, ima da izazove spontana samospaljivanja u delu populacije, ali lepo je da Sony i Naughty Dog nemaju problem sa tim. U ovom trenutku zaista imam blanko poverenje u ND i nemam potrebe da išta znam o ovoj igri pre nego što je kupim. E, sad, kad će to biti moguće, Sony neće da kaže. Čekamo.

Onda smo dobili osam minuta videa za Ghost of Tsushima i ovo izgleda očekivano prejako. Mislim, za igru smo čuli prošle godine i slala je dobre signale: Sucker Punch su zaista dugo ćutali nakon InFamous: Second Son i kad su pokazali prvi futidž igre delovalo je kao da su se baš ozbiljno bavili novim, ispoliranim IP-jem smeštenim u feudalni Japan (13. vek), a sada kad vidimo gejmplej ove open world igre, izgleda da ćemo dobiti još jedan klasik. Dobro, možda i ne, ne reba se ložiti unapred, ali GoT izgleda kao igra koja je sažvakala i svarila lekcije Assassin's Creed, Witcher, Horizon i sličnih open world naslova i odaje vajb fokusiranosti. Naravno ima malo stealtha i pentranja, Sucker Punch je ovo, ali najjači utisak ostavljaju grafika i animacija koje su toliko predrkane da je legitimno pitanje da li će ovo uopšte izađi za Playstation 4. U svakom slučaju, Sony još jednom potvrđuje svoju posvećenost visokoispoliranom AAA sadržaju...

Dobili smo i prvu najavu za Remedyjevu novu igru, Control. U ovom trenutku reći da Remedy pravi još jednu akcionu igru iz trećeg lica u kojoj deluje kao da igrač u nekoj meri kontroliše vreme deluje redundantno, tako da ću samo reći da je ovde po prvi put protagonist žensko (to jest, po prvi put nakon Max Payne 2) i da igra kombinuje natprirodno sa akcionim tako da, nema sumnje da ću ovo u nekom momentu iz sve snage zaigrati. Mislim, fan sam Remedyja iako mi se Alan Wake nije dopao a Quantum Break još nisam ni igrao a i ljudski je kad prvi trejler lepo pokaže gejmplej.

Za Resident Evil 2 remaster smo već znali da dolazi. Sad imamo i datum (25. Januara) a i trejler koji izgleda previše lepo da bi to moglo da se izdrži. Capcom ne odustaje od remasterovanja starih igara ali barem u to ulaže solidna sredstva, to treba pozdraviti, a i ovo je direktorski debi Hidekija Kamije, dakle, to treba JOŠ JAČE pozdraviti. Samo Playstation za sada.

Ako vam nije bilo dosta Kingdom Hearts III kod Majkrosofta, evo sad trejler za Pirates of the Carribean svet kod Sonyja. Ironično je da je Square-Enix, koji igru pravi tokom svoje prezentacije samo ponovio trejler koji je Majkrosoft već odvrteo ali suviše je ovo važan IP za konzolne kompanije, očigledno. Ne znam da li uopšte da ponavljam da mene ovo prži iz sve snage, ali eto...

Svi smo znali da će Kođima pokazati još Death Strandinga na ovom E3-ju ali takođe smo se, uzalud, nadali da će nam nešto biti jasnije pose tog pokazivanja. Osam minuta videa kasnije, malo šta je jasnije. Ova igra nastavlja da bude enigma umotana u zagonetku, a Kođima to baš tako i voli. Rizik je, naravno, da, kad sednemo da je igramo, to ispadne bezveze ali posle Metal Gear Solid V za koga je drug Calavera upravo potvrdio da je izvrstan, spreman sam da Kođimi na neviđeno verujem.

Ako pored Fromovog Sekuro i Sucker Punchovog Ghost of Tsushima još uvek niste utažili glad za igrama smeštenim u feudalni Japan, Tecmo je tu da najavi Nioh 2. Dobili smo samo tizer trejler ali u ovom trenutku nam više i ne treba. Prva igra je pošteno opravdala svoje postojanje, pa se druga čeka bez nekakvih teških misli.

Dobili smo i sedam minuta Spajdermena i u ovom trenutku o igri mislim ne treba mnogo više da znamo pre nego što najesen izađe. Insomniac možda naprave prvu dobru Spajdermen igru u ovoj deceniji a možda sve bude i previše skriptovano, konfekcijsko iskustvo. No, ja sam Spajdi-for-lajfer tako da bi ovo moralo da dobije stvarno loše kritike pa da me odvrati od kupovine...

Konačno, Sony je najavio i VR igru koju pravi... From Software? Zove se Deracine i na  osnovu trejlera se ne može reći da podseća na ijednu Fromovu igru koju ste do sada igrali... Videćemo.

Bonus vest od Sege: Yakuza Is Coming To The PC
E, sad stvarno nemate izgovor.

To je, za sada to pa idemo dalje!!!!!!

Father Jape

Quote from: Brock Landers on 11-06-2018, 19:27:02

Што се Гибсона тиче, он је обичан матори прдоња. Неко ко напише онако лоше књиге као што су Дифференце Енгине и Паттерн Рецогнитион треба да се покрије ушима и више никад не јави о било чему.

The Difference Engine se ne računa jer je većinom Sterlingovo delo, što se vidi iz aviona.
Pattern Recognition nije toliko loš.
A od onda se ionako iskupio Peripheralom. : P
Blijedi čovjek na tragu pervertita.
To je ta nezadrživa napaljenost mladosti.
Dušman u odsustvu Dušmana.

Father Jape

P.S. Mehmete, ali ja želim Personu na PC-ju!
Blijedi čovjek na tragu pervertita.
To je ta nezadrživa napaljenost mladosti.
Dušman u odsustvu Dušmana.

Meho Krljic

Pa, pošto je i to sada Segin IP, reći ću da to generalno nije nemoguće.

Nego, da bude jasno, ko ima neizdrživu želju da igra Personu a ima samo PC, sve Persona igre se na istom dadu igrati putem emulacije, osim poslednje koja, doduše ima PS3 verziju koja se može emulirati na PC-ju ali ne znam koliko kvalitetno. Ali prethodne igre sve imaju vrlo emulabilne verzije, čak, prvu i drugu možete igrati u PSP verzijama koje su unapređene u odnosu na originale (plus, tu je i druga Persona 2 koja, doduše nema PSP verziju) a ako hoćete originale, PS1 emulacija je odavno vrlo udobna na PC-ju. Trojka i četvorka sa Playstation 2 se takođe lepo emuliraju na PC-ju tako da, ima čovek opcija ako mu se igra.

neomedjeni

Quote from: Father Jape on 12-06-2018, 08:23:37

The Difference Engine se ne računa jer je većinom Sterlingovo delo, što se vidi iz aviona.
Pattern Recognition nije toliko loš.
A od onda se ionako iskupio Peripheralom. : P

Pattern Recognition je dosadan do bola. Po mom mišljenju i tako to.  :lol:

Ali Periferal je stvarno odličan, sf sa ukusom i mirisom Gibsonovih dela iz osamdesetih. Samo od razgovora o knjizi mi dođe da je opet uzmem na čitanje.

Elem, vezano za Last of Us 2, na Codexu je već otvorena tema posvećena igri, dali su joj naziv The Last of Us Are Lesbians 2. Codex nikad ne razočara.  xrofl

Meho Krljic

Kako već rekoh, Ellie je bila lezbijka već u Left behind ekspanziji koja je izašla pre četiri i po godine, tako da je Kodeks tu malko behind the curve ako mogu da kažem. Doduše, zašto se Codex uopšte bavi igrom koja nije RPG i svakako neće biti na PC-ju je pitanje na koje se plašim da dobijem odgovor...

Meho Krljic

U međuvremenu, evo još nekih najava od strane uvek pouzdanog Devolvera, a koje su se zaturile u svim onim gromopucateljnim konzolnim najavama:

Metal Wolf Chaos je kultna igra sa originalnog Xboxa koja je izašla samo u Japanu i koju već dugo želim da igram jer ju je pravio From Software ali mi se nije dalo da se cimamo oko emulacije. Devolver je sada donosi u novoj, remasterovanoj verziji za PC, Xbox One i PS4 i konačno ćemo i mi moći da igramo kao predsednik SAD koji vozi robota i jebe keve.

Takođe, Devolver nam donosi My Friend pedro, akrobatsku pucačinu u dve dimenzije sa puno slou moušna koja deluje kao da su se Deadpool i Max Payne zavoleli i napravili bebu. Igru je pravio jedan čovek, nekadašnji radnik u Media Moleule (dakle, Britanac?) i izlazi naredne godine a trejler actually pokazuje da se ovde uložilo dosta razmišljanja i da bi igra mogla da ima solidnu dubinu.

Devolver je najavio i Scum, onlajn multiplejer igru koja se događa u zatvoru gde se zatvorenici bore na zadovoljstvo globalne publike. Trejler deluje skuplje od onog na šta smo navikli od Devolvera tako da, možda je ovo naredni nivo za ovog izdavača, a igru prave Hrvati Gamepires u saradnji sa Croteamom....

neomedjeni

Ako sam dobro protumačio priču iza svega toga, u toj ekspanziji je samo nagovešteno da je naklonjena suprotnom polu, dok je ovde definitivno potvrđeno. imajte na umu da ja nisam igrao ni orginalnu igru, ni ekspanziju, niti sam gledao trejler za dvojku, tako da nemam pojma ni ko je Eli, niti šta se u njenom slučaju tumačilo kao nagoveštaj lezbejskih sklonosti, a šta kao definitivna potvrda.

No, što reče jedan učesnik u tek začetoj raspravi: "Još sam bio sasvim mlad kad sam gledao Deniz Ričards i Niv kembel u Wild Things i ostaću njihov večiti dužnik."  :lol:

U pogledu razloga zbog kojih se Codex bavi igrom koja nije RPG - pobogu, pa moto sajta glasi -  We are bunch of angry cunts.

Tex Murphy

Тај Кодекс ми је све симпатичнији, а тај Ласт оф Ус не бих играо ни да ми на врата закуца лично девелопер и уручи бесплатан примјерак игре, заједно са Плејстејшном неопходним за играње тога.
Genetski četnik

neomedjeni

Možda izgubim sav teško stečeni ulični kredibilitet na Znaku sagite, ali priznajem da bih, kad bi se pojavio developer i uručio mi besplatan primerak LoU-a i PS4, samo pitao gde i kako da ga prikačim za TV. Ali avaj, ma koliko bio spreman da poklekenem, nigde nema poslovičnog đavola koji bi da me iskušava.

Meho Krljic

Ne znam otkud sad negativna reakcija na TLoU, igra je izvrsna i mislim da bi se Harvesteru jako dopala. Je li zbog lezbejstva or what???

Tex Murphy

Genetski četnik

дејан

сасвим се слажем, патерн рекогнишн је беда од романа...а ни диференс енџин није далеко од тога...
...barcode never lies
FLA

Tex Murphy

Quote from: Meho Krljic on 12-06-2018, 11:42:28
Ne znam otkud sad negativna reakcija na TLoU, igra je izvrsna i mislim da bi se Harvesteru jako dopala. Je li zbog lezbejstva or what???

Што сам маторији, све сам конзервативнији и све ми је мањи "толеранс оф диверсити" :(
Genetski četnik

Meho Krljic

Zadnje je vreme došlo kad tebi smeta što se u igri dve mlade žene ljube s jezikom.  :lol: :lol: :lol:

Calavera

mehmete, totalno si izignorisao pc gaming show prezentaciju sem te najave za yakuzu (koji ce inace kostati samo $20 na pc-ju, neverovatan popust), neko bi mogao svasta pomisliti  :lol:  eto, neka se samo uzgred prijavi da ce i valkyria chronicles 4 izaci za pc, kao i to da deluje identicno kao kec. samo neka malo izbalansiraju skaute i bice to super:

https://www.youtube.com/watch?v=npLTDAM27pE

steta sto nismo videli nista novo iz griftlandsa, to je trebalo da izadje ove godine.

sto se sonija tice, ja nisam nesto zagrejan za tlou 2 (prvenstveno zato sto bih hteo da se naughty dog orijentise na neki novi ip koji im se verovatno vise radi), a kvalitet dijaloga na pocetku onog klipa koji su prikazali sinoc je malo toga uradio da me osvoji... ipak, grafika i animacije deluju mocno, a ima i nekih naznaka emergent gameplaya. ja sam inace 1 od onih kojima je gameplay u kecu skroz prijao, pa su ovo svakako lepe vesti.

i ova ostala 3 sonijeva flagship projekta su intrigantni, ali nijedan me nije bas napalio™. death stranding ce biti 1 iskustvo, meni je sve bilo jasno kad sam pre neku nedelju procitao intervju s madsom u kojem prica kako mu i dalje uopste nije jasno sta se desava u igri  :lol:

Meho Krljic

Eh, pa ustao sam u pola pet i pisao maltene do izlaska iz kuće da krenem na posao, nisam stigao SVE da pokrijem.  :( :( :( Nije opravdanje, al je objašnjenje.

Tex Murphy

Quote from: Meho Krljic on 12-06-2018, 12:45:33
Zadnje je vreme došlo kad tebi smeta što se u igri dve mlade žene ljube s jezikom.  :lol: :lol: :lol:

Управо супротно - да знам да има љубљења с језиком, па к томе још и голишавог, имали би сигурног купца овде :-)
Genetski četnik

Calavera

Quote from: Meho Krljic on 12-06-2018, 13:46:51
Eh, pa ustao sam u pola pet i pisao maltene do izlaska iz kuće da krenem na posao, nisam stigao SVE da pokrijem.  :( :( :( Nije opravdanje, al je objašnjenje.

oprastam ti, veliko je moje srce! doduse, samo zato sto sam i ja zaboravio da pomenem sable, 1 od onih naslova za koje je vrlo ocigledno cime (odnosno kime) su inspirisani:

https://www.youtube.com/watch?v=y8bcIzVtLhQ

inace, izasao ti hollow knight na switchu  :lol:

Meho Krljic

Možda je izašao al ja još nisam dobio kod. Ili jesam, mora da proverim mejl...

Nego, hajde da na brzinu prođemo i kroz najnovije vesti sa E3. Sad kad je Nintendo odradio svoju prezentaciju, nema više "velikih" vesti pa će biti teže. Al tada smo i najjači.

Dakle, Nintendo je, kao šro se i očekivalo, prikazao i propisno najavio novi Fire Emblem, za Switch. Fire Emblem: Three Houses deluje kao da će dosledno pratiti model prethodne igre ali sa produbljivanjem borbenog sistema. Nema potrebe da mnogo pričamo, ovo je mast baj za svakog ko voli taktičke RPGove. Da ne pominjem da likovi konačno IMAJU STOPALA!!!

O dolasku Fortnitea na Switch se pričalo već izvesno vreme (mislim, igra hara na telefonima, tako da...) a sad ne samo da je najavljen već je i odmah dostupan. Epic ne gube vreme i kuju željezo dok je, jelte, vruće. Mislim... možda čak i ja ovo daunloudujem čisto da se prozezam...  :shock: Trejler, za svaki slučaj.

Da, Hollow Knight je konačno na Switchu. Da zaplačem?  :lol:

Najveći deo prezentacije otpao je, očekivano, na Super Smash Bros. Ultimate i ovo je apsolutno najveća Smash Bros. igra do sada napravljena sa svim likovima iz prethodnih igara, borbama za osam ljudi odjednom, podrškom za GameCube kontroler itd. Nintendo je ovde uleteo za sve pare, s punim pravom, jer je ovo najveća igra koju objavljuje ove godine. Trejler. A onda i drugi trejler kojim se najavljuje da je Ridley iz Metroida po prvi put u igri.

Super Smash Bros. Ultimate bi mogao da obori rekorde koje je postavio Splatoon 2, ali i Splatoon 2 is stil a thing, naime ekspanzija izlazi danas, sa sve solidno velikim novim singl plejer paletom, što, uz DLC za Xenoblade Chronicles 2 svedoči da Nintendo pazi šta radi na planu monetizacije postojećih igara.

Najavljen je i Overcooked 2, za Avgust, ali možda zanimljivije, najavljena je, za narednu godinu, i japanska (Marvelousova) mecha igra koja se zove Daemon X Machina i trejler daje jake Armored Core/ Virtua On vajbove, sa mechovima koji podsećaju na Zone of the Enders orbital frejmove (mada su manje vitki). U svakom slučaju, primamljivo!!!!!!!!!!!!

U drugim vestima, dobili smo malo detalja o Sekiro, i malo o Cyberpunk 2077.

Više informacija kasnije u toku dana, kad krene pravi E3  :lol:

neomedjeni

Gulp! A šta je ovo dosad bilo?  :?

Meho Krljic

Pa, ovo su tzv. konferencije, zapravo prezentacije za medije koje rade velike firme, ali one se formalno dešavaju pre otvaranja samog E3 koji je "trade show" dakle, sajam za ljude iz branše, koji nominalno nije namenjen običnom svetu i medijima. Naravno, sve je to izmešano sada.

Perin

A plus:

It appears Netflix is partnering with Telltale Games for an interactive game based off of Stranger Things.

Poslano sa iPhone 7 plus

Perin

Gejmplej u Anthem. Not my cup of tea:

https://www.facebook.com/ign/videos/10155925072076633/

Poslano sa iPhone 7 plus

Perin

Read Dead Redemption 2 izlazi i na PC.

Jupi jej!

Poslano sa iPhone 7 plus

Meho Krljic

Stvarno bi, bre mogli i tu prvu igru da portuju na PC, šta ih košta?

A u drugim vestima:

Life is Strange 2 Announced, Episode One Release Date Revealed

Perin

Inače, Elder Scrolls 6 i Starfield će biti isključivo single player igre.

Poslano sa iPhone 7 plus

Meho Krljic

Pa, nije baš tolika novost s obzirom da je vest od prošle nedelje, a i  naslovi sa TMZ-a i IGN-a su malko misliding jer se ne radi o "rip-offu" u smislu da je imitiran look and feel već o tome da se navodno u Westworld igri pojavljuju delovi izvornog koda Fallout Shelter. Što je mnogo lakše dokazivo narušavanje prava na intelektualnu svojinu itd.

neomedjeni

Ma pročitao sam sve to, nego mi je smešno, a pomalo i žalosno, da neko krade od Tima.  :lol:

Meho Krljic

Koliko se sećam, radi se o tome da je i jednu i drugu igru radio isti studio, dakle, ugovorom angažovan da je napravi, pa je taj studio za drugu igru iskoristio deo koda prve igre koji, smatra Bethesda, po ugovoru pripada Bethesdi. Dakle, nije neko uzeo nešto što je Bethesda napravila, nego nešto što je sam napravio ali pod ugovorom sa Bethesdom itd. Mislim, nije mnogo uzbudljivo, al eto...

neomedjeni

Jeste, raspravljalo se na Codexovoj temi o tome, deo koji me je najslađe nasmejao glasi: "Bethesda said in its suit that Behaviour uses "the same copyrighted computer code created for Fallout Shelter in Westworld," alleging that a bug evident in an early version of Fallout Shelter (which was later fixed) also appears in Westworld."

Meho Krljic

Dobro, taj deo sa bagom jeste smešan  :lol: :lol: :lol: :lol: