• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Novosti iz sveta video-igara

Started by ridiculus, 25-04-2009, 05:53:06

Previous topic - Next topic

0 Members and 12 Guests are viewing this topic.

Meho Krljic

Evo, i u gejming novinarstvu niču priče o seksualnom uznemiravanju. Ova je više negativna zbog toga kako je IGN reagovao nego zbog onoga što je meni inače dragi Vince Ingenito uradio...

IGN Staff Walk Out After Former Employee's Sexual Harassment Claims [UPDATE]

Father Jape

Blijedi čovjek na tragu pervertita.
To je ta nezadrživa napaljenost mladosti.
Dušman u odsustvu Dušmana.

Meho Krljic

Pa, da, to je to. Juče su developerima pretili smrću zbog svega, pa je EA malko stao na loptu. Bizarna istorijska epoha u kojoj je dokolica ljudima postala tako važna da se šalju pretnje zbog stvari koje bi nama trebalo pola sata da objasnimo članovima najbliže porodice.

Meho Krljic

Danas jedna lepa i jedna tužna vest iz igračke sfere. Lepa je da je Šigeru Mijamoto juče napunio 65 godina i da je i dalje mladolik i pun energije kao i kada je pre više od tri decenije kreirao Marija i Zeldu, dajući nam dva izvanredna igračka serijala koji su ove godine doneli na naše Svičeve neke od najboljih igara ikad. Živeo nam Mijamoto još bar sto godina.

Tužna je da je juče umrla Hiromi Tsuru, glasovna glumica koju smo zavoleli kao Reinu u Yakuza 0, ali i Naomi Hunter u japanskoj sinhronizasciji Metal Gear Solid serijala. Imala je uloge i u Tekkenu, Bravely Second, Super Robot Wars... Slava joj.

Meho Krljic

Rampage je bila supersimpatična arkadna igra osamdesetih godina, jedan od prvih kaiđu-simulatora. Sada Dwayne Johnson igra u filmu rađenom po ovom predlošku. Truly, this is the best timeline.

https://youtu.be/coOKvrsmQiI

Father Jape

Over the past day, a widespread rumor suggested that EA fired Plants vs. Zombie's creator for refusing to make the sequel pay-to-win. The truth, on the other hand, is far more nuanced.
https://kotaku.com/widespread-rumor-about-ea-firing-plants-vs-zombie-crea-1820649466

neomedjeni

Lično mi se više sviđa verzija u kojoj je EA chaotic evil monstrum.  :lol:

Perin

Meho Krljic

Ja to naravno imam na Playstation 3 ali ću, naravno, da ga opet kupim za PS4 jer se radi o nekim od meni najomiljenijih igara ikad. Devil May Cry 3 je igra koju je sa trona uspela da skine tek Bajoneta.

Kapkom je ozbiljno zalegao ovih dana, em ovi rimasteri, em novi Megamen, em Okami HD za PS4 (koga već imam na PS2, Wii i PS3 ali, naravno, već sam ga priorderovao za PS4), em ona najava Devil May Cry V od pre neki dan koja nije demantovana. Ja to pozdravljam iz sve snage. Još da čujemo da će raditi i novi Okami i da su za to zaposlili Platinum (Kamiya je pretio da će danas na tviteru saopštiti šta sledeće radi ali ako i jeste, meni je promaklo) pa da zvanično proslavimo 2018. kao godinu Kapkoma.

Meho Krljic

Oh, uzgred, Devil May Cry 2 nije baš "oft misunderstood" već legitimno slabija igra od svega ostalog u serijalu.

Meho Krljic

Na noćašnjem The Game Awardsu smo videli nekoliko ekskluzivnih najava, pa da ukažemo:

World War Z konačno dobija igračku adaptaciju. Ne znamo na šta će da liči, dobili smo samo tizer ali znamo da ga prave dosta pouzdani plaćenici iz Saber Interactive. Pa, videćemo.

Campo Santo, nezavisni studio koji se pročuo sa cenjenim walking simulatorom Firewatch sada najavljuje In the Valley of the Gods, "raskošno narativno iskustvo" (dakle, walking simulator) smešteno u Egipat u trećoj deceniji prošlog veka. Meni to izgleda vrlo lepo.

Drugi DLC paket za igru godine dodaje nove elemente priče, nova svetilišta i još ponešto, a i Link dobija... motocikl??? What? Dakle: The Legend of Zelda: Breath of the Wild: The Champion's Ballad.

U vestima za igre koje NE možete igrati na Switchu najavljen je Soulcalibur VI. Nazdravlje!!!!!!!!!!!!!!!

Kođimin Death Stranding je pokazao malko više Normana Ridusa u dugačkom neinteraktivnom segmentu. Sve je ovo vrlo uzbudljivo al kad ćemo igru igrati to bog sveti zna...

Rareov Sea of Thieves će izaći 20. Marta. Imate vremena da kupite Xbox ako biste da se igrate gusara ko čovek ili da apgrejdujete PC da se igrate kao natčovek.

Konačno znamo šta Adrian Chmielarz i njegovi Astronauti rade nakon Ethana Cartera. I ako ste mislili da će ovo opet biti nekakav avanturistički, puzzle heavy naslov, pa, tizer-trejler za Witchfire ima izvrsnu šalu na početku. FAKJES. FAK. JES.

I u najboljim vestima (boljim čak i od Soulcalibura i Witchfirea), Platinum je potvrdio Bayonettu 1 i 2 u paketu za Switch (s tim što će dvojka biti na kartridžu, kec kao kod za daunloud.... al ajde...) a onda i saopštio najbolju vest ove godine.

Bayoneta 3, dame end gospođe!

Naravno, samo na Switchu, zaista je vreme da pazarite ovu mašinu, Pretpostavljam da Kamiya ponovo sedi u direktorskoj stolici, mada nisam stigao da proverim. Kako god, ovo su proverbijalne dobre vesti.

https://youtu.be/Ti-i40Ez6KY

Perin

Lepo...baš lepo...

Bajonetu 2 nisam odigrao jer je izašla samo na Nintendu...

A podsetimo se, Bajonetu 1 sam spržio za 2 dana ili dan čak, sa slomljenom rukom pride, na Xboxu...

EDIT:

A najbolja vest je tiser za nešto što je izgleda kao Bloodborne 2:

http://www.ign.com/articles/2017/12/08/from-software-teases-next-project?abthid=5a29f45476f44da970000020

Sent from my iPhone 6s

Meho Krljic

Da, ovo sigurno nije najava za novi Armored Core pa je sasvim verovatno da je u pitanju nešto u vezi Bloodborne. Shadow of Yharnam bi mogla biti neka moguća stvar na koju referira fraza iz tizera...

Meho Krljic

Pošto sam danas imao malo posla, evo tek sad još nekih probranih vesti sa The Games Awards iventa.

Dying Light dobija novu ekspanziju, Bad Blood, ali ovo je naravno multiplejer Battle Royale mod, jer, ipak, gvožđe se kuje dok je vruće. No, razlika od običnih PUBG klonova je u tome što ovde samo šest igrača igra odjednom i bore se i protiv zombija...

Square Enix najavio novu Tomb Raider igru ali još ne priznaju da li je to Shadow of the Tomb Raider za koju se zna već godinu dana na ime jednog nepažljivog putnika u vozu...

Dobili smo malo detalja o Beyond Good & Evil 2. Neobično je koliko je ova igra sad velika i sa žudnjom iščekivana a original niko nije kupio...

Lost Sphear ima demo, pa drug Neomeđeni može vikend da počne razočaranjem ako želi  :lol:

Survival igre su danas nešto o šta se čovek spotiče ako zaluta na Steam, ali THQ Nordic kao da obećavaju da će njihova, fade to Silence, a koja izlazi već iduće nedelje, biti nešto posebno. Događa se usred neke grdne zimčine, pa bar izgleda drugačije od uobičajene ponude.

GTFO je kooperativni šuter iza koga stoji Šveđanin koji je vodio razvoj Payday... Za razliku od te igre, ovo je više naučnofantastična/ Alienom inspirisana atmosfera. Hmmm, možda ovo bude naredni Left 4 Dead kad već Valve zajebava.

neomedjeni

Nikad nisam završio ni Setsunu, ali hvala što mislite na mene, druže Meho.  :lol:

Meho Krljic

Za to bi ipak bio potreban nezanemarljiv napor, a demo možete da ne završite za mnogo manje vremena  :| :| :| :| :|

Meho Krljic

Internet je odlučio da je ovaj intervju sa Josefom Faresom (poznatom po igri Brothers, jelte) najbolji deo The Game Awards ceremonije od juče  :lol: :lol:

https://youtu.be/XS-ojEEKrBA

Perin

Malo više Street Figter igara, što da ne:

https://trib.al/dmbSzy0

Sent from my iPhone 6s

neomedjeni

https://www.privatedivision.com/2017/12/14/take-two-announces-private-division/

New York, NY – December 14, 2017 – Take-Two Interactive Software, Inc. (NASDAQ:TTWO) today announced the formation of Private Division, a new publishing label comprised of proven games industry veterans that is dedicated to bringing titles from top independent developers to market. Private Division is a developer-focused publisher that empowers independent studios to develop the games that they are passionate about creating, while providing the support that they need to make their titles critically and commercially successful on a global scale.

Meho Krljic

Hidekiju Kamiji je danas rođendan  xcheers U to ime:

https://youtu.be/Tau5fEfQTyI

Meho Krljic

Inače, Maniac Mansion je sad dostupna na Steamu i svega 4 evra je, pa uzmite: http://store.steampowered.com/app/529890/Maniac_Mansion/

Berserker

Nemam pojma kako Funcom još uvek postoji posle toliko brljotina koje su napravili tokom svih ovih godina. U mojim očima su se kotirali jako visoko, ali posle maestralnih zaseravanja takvih zicer hitova kao što su Age of Conan i The Secret World, počeo da ih sagledavam kao klasične sitne, prodane duše koje obećavaju svašta, ispunjavaju skoro ništa od toga a jedino što su naučili za sve ove godine je kako da izmuzu i zadnju paru od igrača prežvakavajući i servirajući stari sadržaj kao nešto epohalno novo (naravno, mislim na TSW Legends i Conan Exiles). U tom svetlu ova vest me uopšte nije obradovala, oni naprosto nisu zaslužili da poseduju i dalje sakate i blate takvu kvalitetnu i perspektivnu franšizu kao što je zaostavština Hauarda.

Calavera

ja jos nisam siguran sta je ovo, ali svaka cast nintendu!!!

Meho Krljic

Umro je Bob Wakelin, ilustrator koji je osamdesetih godina radio za Ocean Software i u priličnoj meri uticao na (barem moju) percepciju u to vreme popularnih igara.

Mislim da će biti mnogo jasnije zašto sam ispao ovako kako sam ispao, kad vidite na šta sam se ložio kao nežno, spoljnim uticajima izuzetno podložno dijete. Wakelin je, naravno, samo kanalisao generalni cajtgajst, oslanjajući se na filmove Waltera Hilla, Arnolda Schwarzeneggera i Slyja Stallonea, i stripove poput Punishera...

Prvo malo uličarskog kung fu ugođaja u Renegade franšizi:

Onda nimalo prikriveni omaž Punisheru:

I onda gomila srodne mačo-ratne estetike sa omažima Aliensima, Predatoru itd.

Inače, zanimljivo je, nevezano za ilustracije, kako su zapadni izdavači imali varijacije na istočne originale. Već sam, pišući o Renegadeu ukazao da je Renegade zapravo reskin japanskog originala  Nekketsu Kōha Kunio-kun, a nastavci - Target Renegade i Renegade 3 - su napravljeni samo za zapadno tržište, na zapadu, bez Technosovog uplitanja (više detalja kad budem završio prajmer o beat 'em upovima koji najavljujem već tolike mesece). Takođe, ako pogledate ilusraciju za Vindicator, jasno se vidi da je igra na zapadu prodavana kao "Green Beret 2" iako, naravno, Konami nije imao veze sa ovom igrom...

U svakom slučaju, nek Bob Wakelin počiva u miru, iako je od mene napravio monstruma.

Meho Krljic

Naravno, Wakelin je radio i neke "nežnije" ilustracije, recimo ovaj slatki Head Over Heels:

Ili ovo:

Ali ko može da zaboravi naslovnu igre The Great Escape koja se, inače, bavila bekstvom iz koncentracionog logora i bila je jedna prilično napredna igra za svoje vreme...

Perin

Prvo dobre vijesti: sljedeća igra Dragon Age serijala definitivno je u razvoju. Potvrdio je to BioWareov Mark Darrah koji ima ulogu izvršnog producenta igre. No, istu ulogu ima i u drugom projektu, igri koju znamo pod nazivom Anthem. Prije svega pola godine nije bilo tako jer je Darrah poručio kako nema nikakve veze s Anthemom.

Nažalost, prema izvješću koje prenosi portal Kotaku, Darrahov naknadni angažman moguća je indicija da je Anthem u malim problemima. Izvori kažu da ta igra definitivno neće izaći krajem 2018. godine kako je bilo najavljeno. Prema navodima jednog developera, na ekipi BioWarea veliki je pritisak s obzirom da je u pitanju novi IP, ali i prva njihova igra orijentirana multiplayeru.

Pritisak je, na kraju krajeva, i na Electronic Artsu koji je prošle godine stekao reputaciju zlikovca uz razočaravajuće igre kao što su Mass Effect Andromeda, Star Wars Battlefront II i Need for Speed Payback. Ako im Anthem ne starta dobro, teško da će BioWare izbjeći sudbinu koju su dijelili brojni drugi timovi pod Electronic Artsom.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Perin

Meho Krljic

Za sada se samo šuška da bi Microsoft mogao da kupi Valve ili Electronic Arts u nameri da ojača svoj first party portfolio, ali to su uistinu apokaliptična šuškanja  :shock:

http://www.businessinsider.com/microsoft-ea-valve-pubg-xbox-acquisition-rumors-2018-1

https://www.polygon.com/2018/1/29/16930892/xbox-one-exclusive-games-analysis-microsoft

Meho Krljic

Pošto za igre i inače važi pravilo da je veće odma i bolje, evo ove korisne sličice:

Father Jape

Je l' Skyrim beše najveća Elder Scrolls igra?

Meho Krljic

Daleko od toga. Daggerfall ima 487 hiljada kvadratnih kilometara u odnosu na Skajrimovih i Oblivionovih 40-ak. Kvadratnih kilometara. Naravno, nije da se mogu porediti po "fidelitiju", jelte.

Meho Krljic

Bogami, Switch postaje ozbiljno hakovan: