• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Alexandre Aja's PIRANHA 3-D

Started by Kunac, 01-06-2009, 19:15:53

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

ginger toxiqo 2 gafotas

Piranha.2010.R5.XviD-iLG
(scene group iLG have also released R5 with studio audio)
"...get your kicks all around the world, give a tip to a geisha-girl..."

Kunac

Odgledano! Dopao mi se film. Ne toliko koliko Harviju, ali je svakako bolji od Ogledala. Znači, Aja je u usponu. Jedino što je scenario zaista katastrofalan. Kapiram ja da film o piranama proždiračicama njie zahtevao višeslojnu priču ali ipak... Ovo je baš bare bones (pun intended!). Pirane se oslobode i krenu da grickaju kupače. The end. Opet, na momente je bilo veoma zabavno. Baš pravo uživanje. Odavno nisam viseo da neko sa toliko žara proliva veštačku krv. Ima i erot'ke. Golotinje na tone. Bloody fun under the Sun. Pa ko voli... Neka zaroni!
"zombi je mali žuti cvet"

Tex Murphy

Ko što rekoh Ghoulu - stvari na velikom platnu dobijaju sasvim novu dimenziju. Mada, uvjeren sam da je Pirana i na malim ekranima najbolja na svijetu.
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

ginger toxiqo 2 gafotas

...još jedan R5  popravak...

Piranha 2010 PROPER R5 XviD-RUBY
"...get your kicks all around the world, give a tip to a geisha-girl..."

kikec

Preporučam skinuti NOIR-ovu verziju Piranhe (Piranha (2010) R5 2D STUDIO-AUDIO XviD-Noir)... inače, uvijek skidam sve što izda dotični "noir", ili barem pričekam njegovu verziju... provjerena kvaliteta, i zvuka i slike.
signature

crippled_avenger

Pogledao sam Ajin PIRANHA rimejk, u 2D varijanti, i moram reći da je to najneslavniji mogući završetak njegove ionako neslavne holivuske karijere. Ako je neki reditelj imao otvorena vrata Holivuda i kinematografije uopšte onda je to bio on, debitovao je kao klinac, već mu je drugi film bio odličan i zapažen a onda je u Holivudu snimio tri rimejka, dva mlaka i jedan potpuno uvredljiv. Uvredljivi je upravo PIRANHA, film koji je spinovan kao da je critic-proof, zaboravljajući da nijedan film ipak nije critic-proof.

Nije critic-proof zato što ova PIRANHA nije dobra u onome što želi da bude jer tome istovremeno prilazi bez duha i u grču da isporuči što više.

Prilazi bez duha jer je Aja snimio film o likovima koje ne voli, kojih se gadi, među kojima su pozitivci kliše koliko i neki levi epizodista koji ni ne mora da se razrađuje jer ionako služi kao topovsko meso. U ovakvom filmu ja ne očekujem karaktere, daleko od toga, ali očekujem barem personality actore koji će mi isporučiti svoju personu sa kojom mogu da komuniciram jer, suočimo se sa tim, pirane napadaju u hordama, svakako ne mogu da se identifikujem sa njima a Aja iako je Francuz nije Haneke pa da mu se filmski izraz bazira na distanci u odnosu na likove.

S druge strane, grč se oseća u tome što Aja pokušava da film natrpa stvarima za koje misli da su kao nekakvi aduti, te imamo cameo uloge Richarda Dreyfusa ili Christopher Llloyda koje uspore ionako monoton film koji pokušava da pojačanim tempom reši probleme svog ritma, stotinama smrti od kojih su neke zabavne, ali su objektivno jedino one situacije koje su pravi set-piece i punokrvna scena već viđne u Harlinovom DEEP BLUE SEA (opsada u kuhinji, bekstvo preko konopca, završni jump scare sa velikom piranom).

Ostatak filma provodimo trpeći faulove poput prvih dvadesetak minuta u kojima prolazimo kroz agoniju postavljanja situacije i likova iako znamo zašto smo došli i šta nas čeka. Slažem se da svaki creature feature to mora da ima, ali, danas treba biti majstor pa to uraditi kako treba. Čak i sa naizgled sniženim kriterijumima kao što su oni koje Aja priželjkuje za ovaj film, PIRANHA nije rad majstora a nažalost Aja ne shvata koliko je zapravo komplikovana forma koje se poduhvatio.

Naime, često najbanalnije žanrovske forme predstavljaju najveći izazov. Da bi napravio pirane zaista ozbiljnom i uverljivom pretnjom, reditelj mora da bude velemajstor inscenacije a da bi to sve nadogradio likovima koji iole komuniciraju i to u tako naizgled infantilizovanoj formi mora biti možda i veštiji majstor od pola Sundance favorita jer on ima manje prostora da ponudi likove publici i da ih ona kupi.

Uostalom zar se nije ispostavilo da su reditelji retkih remek-dela ovog tipa kasnije dokazali da su jako ozbiljni reditelji?

Čak i Dante koji je tu najmanje dogurao danas stoji kao jedna veličina, čovek koji je obeležio jednu deceniju jako važnim i zapamćenim filmovima, radeći unutar žanra koji ima veliku produkciju a gotovo da nema filmova koji dobacuju do onoga što je on snimio.

U tom smislu, ono što je meni najproblematičnije jeste glorifikacija Ajinog let's get stupid fazona jer nažalost on ne poziva na glupost kao neko ko je iznad toga već kao neko ko je nažalost na tom nivou.

Golotinja i krvoproliće njegovog filma su obezvređeni na svim nivoima jer su toliko besmisleni da gledalac otupi na tu vrstu senzacija. Golotinja je potpuno deerotizovana a nasilje je potpuno neubedljivo, tako da su efekti ženskih tela i Nicotero-Berger maske obezvređeni lošom predigrom

Da PIRANHA nije party time najbolje govori sam prikaz partijanja u filmu u kome se žurka svodi na masu prezrivo kastovanih ljudi koji se robotski pomeraju u svakom kadru koji se njima bavi dok traje zabava a kad kene masakr u seriji krajnje distanciranih, informativno zabaleženih smrti. Scene zabave nude samo teskobu i to bi bilo u redu ako smatramo da je Ajin ideološki koncept osuda zabave & razvrata (što on u osnovi naravno jeste), ali ne, ne samo da je njegov film maloumna zabava i isključivo se tako može tumačiti već je i potpuno bespredmetno osuđivati zabavu tako što nećeš prikazati apsolutno nijedan detalj koji će gledaoca barem malo zavesti u tom smislu, da bi kažnjavanje greha kasnije bilo efektnije.
Nema potrebe da zalis me, mene je vec sram
Nema potrebe da hvalis me, dobro ja to znam

Kunac

Tačno sam znao da ti se neće dopasti.

Albedo 0

Quote from: crippled_avenger on 10-10-2010, 13:19:33potpuno bespredmetno osuđivati zabavu tako što nećeš prikazati apsolutno nijedan detalj koji će gledaoca barem malo zavesti u tom smislu, da bi kažnjavanje greha kasnije bilo efektnije.

a ribe pod vodom?

mislim jeste onu masu zapustio (to je pokupio sa MTVa), ali i ribe pod vodom su nešto

ali slažem se oko svega, čak i ako pretpostavimo da je namjerno napravio sranje-film, film je i dalje sranje.s

a film ne traje 2 i po sata pa da nije mogao da razradi likove

Tex Murphy

Genetski četnik

crippled_avenger

Napisao sam kod Willa na FB profilu sledeće pa ću to preneti, a odnosi se ne samo na Willa već i na druge ljude:

"Mislim da ako već treba napraviti zaveru pametnih ljudi koji će neku budalaštinu proglasiti za važno delo moraju da postoje makar dva uslova.

Prvi je da postoji ideološka pozadina takvog zahvata, odnosno da je kine...matografija koja se konvencionalno ceni u krizi te da kroz glorifikovanje smeća govoriš kako je ono bolje od glavnog toka.

Čak i da imaš tu agendu, PIRANHA ti za nju ne odgovara jer to nije Uwe Boll, Aja je ipak etabliran reditelj, iz dobre porodice, a opet s druge strane nije ni delo koje je pametnije nego što se pravi da jeste. PIRANHA je samo mediokritetski promašaj čoveka koji je loše procenio zahtve jednog žanra.

Drugi je da to delo ima unutar sebe neku vrstu konzistentnosti koju su ranija dela tog tipa čak i kad su loša imala, a to je i razlog njihovog kultnog statusa. A osnovno pitanje je tu klasno - dakle, ko ih pravi i za koga ih pravi. PIRANHA je u tom smislu krajnje cinična."

Franz Xaver von Baader

pogledat ću i ja piranhu
criple, koliko shvaćam, tebi se zapravo ne sviđa Ajin pristup? kao nešto s visoka, preziremo laganu formu?
pa Aja ni do sada nije bio ozbiljan autor, u smislu tema većih od života. tako da ne vidim što bi se on imao sprdati.

s druge strane, meni ovakva vrsta filmova nije nešto posebno napeta, ne očekujem puno, pa se ni neću razočarati poput tebe (valjda)
Od danas ću biti Kao Sunce Jasan.

crippled_avenger

Aja je ranije imao ipak filmove sa ozbiljnijim pristupom i intonacijom. A ovo sada je njegov pogled iz kule od bjelokosti na pučku zabavu, odnosno krajnje potcenjivački koncipiran film u kome se on kao "zeza", iako bih se u načelu složio da (sem svog drugog filma koji je bio dosta davno i pole kog nije ostvario kontinuitet) nije ni snimio film koji bi mu dao kredit za takvu nadmenost.

Kunac

Preteruješ. Ne vidim šta fali zabavi radi zabave. A Pirana to jeste. Uz to, veoma je dobro realizovana. Film vrlo dobro izgleda, izgleda bogato bez obzira na (relativno) ograničen budžet. Takođe, bitno je napomenuti da je Pirana napravila pomak u pogledu T&A departmana. Ovo je prvi film glavnog toka koji je ovoliko raspojasan. To uliva nadu da će se slični incidenti dešavati i u budućnosti.

crippled_avenger

Ako bude ovakav T & A bolje da ga nema jer je apsolutno lišen bilo kakve erotske dimenzije. Sebe smatram sasvim prosečnim heteroseksualcem bez naročtiih prohteva ali meni u ovom filmu ta količina obnažene ženske anatomije nije bila seksi, bila mi je naprosto bezveze. Ako ćemo tretirati gola dupeta i sise kao artefakt sam za sebe, onda ne pričamo o istim zahtevima u tom domenu.

Ceo film je režiran flah, spolja, samo par scena imaju neki upliv reditelja i gledaoca unutra u samu suštinu nekakavih odnosa, nekakve komunikacije, sve ostalo je potpuno ravno i tupo.

Tex Murphy

Sa crippleom sam što se tiče golotinje, ali sa Kuncem što se tiče svega ostalog. Istina je da, osim one veličanstvene scene Keli Bruk i Rajli Stil pod vodom, Pirana ostavlja dosta prostora za napredak u odjeljku golotinje. Međutim, ono što bih naglasio je da je poenta tog filma u onom masakru koji čine pirane (i ljudi koji panično bježe od njih, npr. onaj s motornim čamcem) - on ne mora biti nešto veličanstveno režiran, bitno je da krv šiklja na sve strane i da oglodane ruke i noge lete svuda unaokolo i to je ostvareno. Za nedorađene likove (i nedostatak golotinje glavnih ženskih likova) treba se ipak obratiti scenaristima.

Na kraju, još jednom da ponovim, ovo je film za gledanje u velikom društvu i to na velikom platnu. Sve ispod toga oduzima od ugođaja.
Genetski četnik

Kunac

Meni je i scena sa ispijanjem tekile bila prilično seksi, recimo. Scena pod vodom je antologijska - tu zbora nema. Što se režije tiče - ne bi valjalo da je bila bolja, Harvi je tu u pravu 100%. Nije Aja režirao Sofijin izbor nego Piranu.

Vampirella

Pirahna je stravicno DOSADNO, bezvezno, nepotrebno, nesarmantno govno. Svasta sam ocekivala, ali da cu gledati na sat svakih 5 minuta u nadi da je proslo bar 10, e to vec nisam ocekivala... Aja tone... Na zalost. :cry:
Satan my master.

Kunac

Zanimljvo je da ljidi sa relativno sličnim filmskim ukusima rezličito reaguju na Piranu. To je fenomen koji valja istražiti.

Vampirella

Bas sam tuzna, zaista sam zeljela da mi se film svidi... :(
Satan my master.

Kunac

Da li si ga gledala u bioskopu, u 3D, ili na kompu?

Tex Murphy

Quote from: Ella on 19-10-2010, 10:20:14
Pirahna je stravicno DOSADNO, bezvezno, nepotrebno, nesarmantno govno. Svasta sam ocekivala, ali da cu gledati na sat svakih 5 minuta u nadi da je proslo bar 10, e to vec nisam ocekivala... Aja tone... Na zalost. :cry:

Ti si potpuno beznadežan slučaj. Ovo je vrhunac Ajine karijere.
Genetski četnik

Albedo 0

Women Hate Boobs. Women hate everything and anything that's great in the world.

http://www.menarebetterthanwomen.com/women-hate-boobs/

:lol:

Vampirella

Quote from: Kunac on 19-10-2010, 23:17:08
Da li si ga gledala u bioskopu, u 3D, ili na kompu?

U kinu, 3D.

Mozda je Albedo u pravu... :lol:
Satan my master.

crippled_avenger

Director John Gulager (FEAST, ) and writers Patrick Melton (FEAST and multiple SAW projects) will pull together PIRANHA 3DD, the sequel to PIRANHA 3D - pretty much promised at the end of the first film.

The picture should be on screens by August 2011 - almost exactly one year after the release of Alexandre Aja's progenitor film. An ambitious aspiration, even for a title such as this.

No word on if any survivors of the the first film's cast will be returning, or if Jerry O'Connell's regurgitated penis might make some sort of appearance (I think they should have wash up on shore, where it's picked up by a happy Golden Retriever who carries it back as a gift to the children in his family).

Kunac

Tex Murphy

Wow, ovo su zaista sjajne vijesti! Pa ja sam u svom tekstiću o Pirani prizivao Feast i evo obistinilo se! :!:
Dobitak Meltona i Dunstana na mjestu scenarista je nemjerljiv u odnosu na ona dva nesposobnjakovića iz prvog dijela, a ako postoji dostojna zamjena za Aju, to je sigurno Gulager. Jedva čekam!
:!:
Genetski četnik

Albedo 0

koja glumica može da glumi u double d, to se ja pitam...

Agota

Nista posebno , verujem da je u 3D bolji al i projektor radi poso.
Koji bi bio zajeb da sam zapucala za  Banja luku pa zapalili bi me.
Nije toliko ni zabavno pa da oprostis Aji sto je glupo.Najgori je onaj profesor -majko mila
This is a gift, it comes with a price. Who is the lamb and who is the knife. Midas is king and he holds me so tight. And turns me to gold in the sunlight ...

Vampirella

Quote from: Albedo 0 on 20-10-2010, 20:44:57

Kelly je double D... ;)
Satan my master.

Kunac

Vampirella

Nominiram onu brkatu. Zapravo, sve su skanky, pravi materijal za Piranu 3DD... :evil:
Satan my master.

Albedo 0

Quote from: Azazella on 02-12-2010, 15:24:38
Quote from: Albedo 0 on 20-10-2010, 20:44:57

Kelly je double D... ;)

U Pirani double D (to jest 3DD) bre :)

to je u ženskim brusevima još veće :lol:

Vampirella

Momak, mani se ti grudnjaka, pojma nemas. U pedere se bolje razumijes... :lol:
Satan my master.

Kunac

QuotePrincipal photography is now underway in Wilmington, NC on Piranha 3DD, being directed by John Gulager (Feast).

Here's the official plot crunch: "There's something in the water... again. And this time no one is safe from the flesh eating fish as they sink their razor sharp teeth into the visitors of the best summer attraction, The Big Wet Water Park."

Featuring a talented ensemble cast including Danielle Panabaker (The Crazies, Friday the 13th), Matt Bush (Adventureland), Chris Zylka (The Amazing Spider-Man), David Koechner (Anchorman), Meagan Tandy (Unstoppable), Paul James Jordan, Jean-Luc Bilodeau, Hector Jimenez, Adrian Martinez, Clu Gulager and more cast to be announced soon.

Piranha 3DD is a Dimension Films release, produced by Mark Canton, Marc Toberoff and Joel Soisson. Executive producer Chako van Leeuwen; Co-Produced by Pete Goldfinger and Josh Stolberg.

Piranha 3DD shows its teeth in theaters nationwide on November 23, 2011. The feast is on this Thanksgiving.

Tex Murphy

Izgleda da su Soissona doveli i da malo "prepravi" scenario, što me prilično brine. Nadam se da su Melton i Dunstan napisali nešto sličnu Feastu i da neće dati da im neko prčka po tome, ubacuje hepi endinge i slično.
Genetski četnik

Milosh

Gary Busey i David Hasselhoff u nastavku Pirane!!!

http://www.aintitcool.com/node/49612
"Ernest Hemingway once wrote: "The world is a fine place and worth fighting for." I agree with the second part."

http://milosh.mojblog.rs/

Tex Murphy

Kao što sam već prokomentarisao na Fejsbuku - veličanstvene vijesti. Ovaj kast govori u prilog tezi da će nepotrebna ozbiljnost koja je pravila probleme u prvoj Pirani biti (nadamo se u potpunosti) izbačena.
Genetski četnik

Albedo 0

kikec

joj, kak bi bilo fora kada bi david haselhof u nastavku igrao primjerice propalog, alkoholom i drogama uništenog lifeguarda...
bila bi to... pa, praktički, priča njegovog života.
signature

Kunac

Trebalo je da ubace i Pamelu. Kad je bal...

Albedo 0

Quote from: kikec on 13-05-2011, 13:28:53
joj, kak bi bilo fora kada bi david haselhof u nastavku igrao primjerice propalog, alkoholom i drogama uništenog lifeguarda...
bila bi to... pa, praktički, priča njegovog života.

A Gary Busey matorog surfera!  :|

Milosh

Gary Busey On Piranha 3DD | News | Empire

"I play a farmer. A cow explodes because of its farting ability and out of it come hundreds of piranha, raining down on me. You'll see how I treat one of them."

:-D
"Ernest Hemingway once wrote: "The world is a fine place and worth fighting for." I agree with the second part."

http://milosh.mojblog.rs/

Kunac

Kunac

prva polovina PIRANE 3DD je još i okej... od trenutka kada se pojavi haselhof, film postaje gotovo negledljiv.

Tex Murphy

То ме не испуњава срећом. Надам се да си само био лоше расположен кад си гледао филм  :)
Genetski četnik

Albedo 0

Kako može Haselhof da učini film negledljivim, niđe veze 8-)

Kunac

Nije on kriv. Njegova pojava samo koincidira sa krahom filma. Zahtevnije scene, masovke, su katastrofalno realizovane. Baš beda.

RedSonja

QuoteNije on kriv

nije on, burbon je  :oops:

Kunac

Svet: Pogledajte prvo Piranu 3DD, pa onda odmah otidite do bioskopa na Prometej 3D. U poređenju, Prometej će izgledati kao remek delo.

Tex Murphy

Жељно ишчекујемо наставак Прометеја - PROMETHEUS 3DD!
Genetski četnik