• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Dušmane, reaguj! (ili nemoj, baš me briga!)

Started by ridiculus, 28-06-2009, 12:51:02

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Ygg

"I am the end of Chaos, and of Order, depending upon how you view me. I mark a division. Beyond me other rules apply."

crippled_avenger

Nema potrebe da zalis me, mene je vec sram
Nema potrebe da hvalis me, dobro ja to znam

DušMan

Je l' to znači da je dobro ili loše? :)
Mene je na momenat podsetilo na Van Gogov spot za pesmu "Nisi ti dobra, koliko loš sam ja" jer i ovde dominira ta domaćinska kućna atmosfera, s tim što je ovo kudikamo bolje.
A i mene očigledno sve podseća na Van Gog...
Nekoć si bio punk, sad si Štefan Frank.

crippled_avenger

Da je dobro. Vrhunski spot. Vratio smisao spotu u ex-SFRJ što se mene tiče.

DušMan

Nego, kad smo već u kafani, jesi čuo navijački hit i obradu Orgazma u izvođenju ČBS-a?

"...igra kolo, igra kolo Velika Šumadija, samo pravi Srbin za Radnički navija..."

Čovek bez sluha-Kragujevac volim za Radnički navijam

crippled_avenger

Nisam ali znajući Orgazam, verovatno je i njihova pesma nečija obrada :)

crippled_avenger

Though it hasn't cancelled the project as rumoured, Marvel Studios certainly has slowed down its plans for the teenage superhero franchise "Runaways" reports Deadline.

Marvel had reportedly become uneasy about moving ahead with the project after "Kick-Ass" under performed at the box office, though the actual reason is apparently the studio has too much on its schedule right now and plans to take their time with the project to do it right.

The story revolves around a group of high schoolers that discover their parents are super villains and band together to use their super powers for good.

Peter Sollett ("Nick and Norah's Infinite Playlist") is still attached to direct but will likely take other projects first. Brian K. Vaughan ("Lost") penned the script.

Meho Krljic

Sad stvarno jedu govna. Film je zaradio preko devedeset miliona a koštao je svega oko trideset. Šta sad hoće koji moj?

crippled_avenger

Verovatno je problem u tome što nije dovoljno zaradio u Americi a studiju je to ipak najvažnija lova jer nad njom imaju kontrolu i uzimaju najpovoljniji procenat. KICK ASS je bio nezavisni film i verovatno su prava za ostatak sveta bila prodavana unapred radi finansiranja filma i ko zna kako su delili prihode.

Drugo, RUNAWAYS mora biti skuplji film jer ga radi studio, dakle sigurno će koštati duplo više nego KICK ASS a onda im treba da znaju kako postoji tržište od 150 miliona. Plus, SCOTT PILGRIM ih je dosta uplašio.

Inače, DušMan zna, RUNAWAYSi su problem i domaćim filmskim radnicima. :)

DušMan

Situacija se ravija iz sata u sat... :)

Yesterday Nikki Finke's Deadline site reported that Marvel Studios had pushed the Runaways movie project. And we were happy to pass that on. But she didn't give us any idea when it was pushed to, and her story was widely read as being about an indefinite shove or a shelving. That may have even been the intent when she wrote it.

But Bleeding Cool can very happily and exclusively reveal that this is not the case. The film still has a scheduled shoot, it's just that the schedule isn't as tight as it used to be. The production is now on the calendar for 2012 production, which will likely mean a 2013 release.

The movie is based on Brian K Vaughn and Adrian Alphona's Runaways series, which also attracted Buffy creator Joss Whedon to write a few issues. It's a comic book starring a team of children of a supervillain clique which has stayed hidden from the superheroes for decades and who, well, run away as a result. It was a real cult favourite at Marvel, initially championed by Bill Jemas in an attempt to create new IP for the company.

So all those aching to see Gertrude's telpathic dinosaur Old Lace on the big screen, which includes me by the way, won't have to wait too long...

Meho Krljic

Quote from: crippled_avenger on 24-10-2010, 11:35:42
Verovatno je problem u tome što nije dovoljno zaradio u Americi a studiju je to ipak najvažnija lova jer nad njom imaju kontrolu i uzimaju najpovoljniji procenat. KICK ASS je bio nezavisni film i verovatno su prava za ostatak sveta bila prodavana unapred radi finansiranja filma i ko zna kako su delili prihode.

Drugo, RUNAWAYS mora biti skuplji film jer ga radi studio, dakle sigurno će koštati duplo više nego KICK ASS a onda im treba da znaju kako postoji tržište od 150 miliona. Plus, SCOTT PILGRIM ih je dosta uplašio.

Inače, DušMan zna, RUNAWAYSi su problem i domaćim filmskim radnicima. :)

Doduše, Kick-Ass je imao R rating što nije tipična Marvelova ciljna grupa, tako da, mislim da ipak preteruju.

Inače ove nedelje izašao prvi broj druge sezone stripa Kick-Ass.

crippled_avenger

Ako si već takav nečovek da ne gledaš novu BBC seriju o problemima škotske LGBT zajednice kako bi video šta i kako kod njih, onda bar gledaj zbog Roxanne McKee

crippled_avenger

Ne samo da će još nekoliko decenija ŠIŠANJE biti nešto najbliže što je srpska kinematografija postigla na temu skinheda nego će još neko vreme A3 biti nešto najbliže SCOTT PILRIMu napravljeno kod nas. :)

Meho Krljic

Zagor spasava Pećku patrijaršiju

Jasno je da je u pitanju kršenje kopirajta, ali ipak, srpske svetinje su srpske svetinje.

QuoteU Beogradu se pojavila epizoda stripa sa čuvenim Duhom sa sekirom koja se odigrava na Kosovu.

Sveska sa naslovom ,,Spasonosna poruka" delo je dvojice nepoznatih autora koji su potpisani pseudonimima i predstavljala je rođendanski poklon Danilu, dečaku iz Beograda

Rano proleće 2010. godine, Kosovo i Metohija, južna srpska pokrajina. Već deset godina srpski manastiri su opasani žicom. Ali, ovog aprila nadvila se nova opasnost - šiptarski ekstremisti su rešili da ponovo napadnu Patrijaršiju...

Ovako počinje epizoda stripa o čuvenom Zagoru Te-neju, Duhu sa Sekirom, koja se u aprilu pojavila u Beogradu u ograničenom tiražu od samo desetak primeraka. Sveska sa naslovom ,,Spasonosna poruka" delo je dvojice nepoznatih autora koji su potpisani pseudonimima. Na kolornim kartonskim koricama nalazi se crtež Zagora i dečaka koji nosi srpsku zastavu, vinjeta ,,rođendanski specijal" i datum 4. april 2010.

"Taj strip je zapravo rođendanski poklon tom dečaku, pa se ova epizoda i zove ''Zagor and Danilo". Strip, sem njega, poseduju samo pravi fanovi Duha sa sekirom" kažu poznavaoci srpske strip scene.

Radnja se odvija u Beogradu i na Kosovu. Dečak Danilo izlazi iz škole kada ga drugovi pozivaju. U školskom dvorištu zatiče starca sa šajkačom i kokardom. Drugovi mu kažu da je starac zalutao, ne poznaje dobro Beograd, ali ima važne informacije.

"Albanci će za sedam dana napasti Pećku patrijaršiju. Podaci su tačni, pripremaju se, a niko mi ne veruje. Trebalo bi javiti tamo" kaže starac.

"A naši, vojska i policija?" pita Danilo.

"Neki veruju, neki ne veruju, ali ne mogu da mi pomognu niti išta da učine. Sve je opkoljeno, a sve veze su u prekidu. Poruku može preneti samo kurir lično... Ali to mora da bude neko dovoljno mali i brz da se provuče" kaže starac.

"Evo, ja ću. Ja smem i mogu. Javite mami i tati da sam ja ovo morao da uradim. Srbija to od mene očekuje", odlučuje Danilo.

Posle dva dana i dve noći pešačenja stiže na Kosovo i iz šume posmatra patrolu KFOR-a. Odjedanput, neko mu prilazi iza leđa, šakom prekriva ista... U pitanju je, naravno, Zagor.

"Ja sam uvek tamo gde je nepravda i borba za slobodu. Pozvali su me neki moji prijatelji Srbi, da im pomognem u borbi...", objašnjava dečaku otkud on na Kosovu.

Preko visećih mostova, konopcima raspetim preko provalija, kakvi se pojavljuju u svim stripovima o Zagoru Te-neju, njih dvojica kreću u akciju spasavanja Pećke patrijaršije. Sledi obračun sa nekoliko likova koji nose bele kečiće, maskirne uniforme i znake albanske zastave, koje Zagor razbacuje na buljuke. Danilo i on zatim noće u Pećini gde nalaze oružje koje su Albanci sakrili za napad na manastir. Zagor minira eksploziv i municiju. Usput sreću psa koji pripada 63. padobranskoj diviziji, on već deceniju luta Kosovom. Pentrajući se po liticama, preko bodljikavih žica, dečak pod okriljem noći, dok ga Zagor čeka u blizini, stiže u Patrijaršiju gde saopštava igumaniji da se sprema napad. I to je kraj neobičnog stripa.

DušMan

DušMan

Radujem se već mesec dana ovome. Mislim, deluje ambiciozno ali videćemo na šta će ličiti... Čim je Ida umešana ne može da bude loše, mada pomalo plaši Sergejeva pojava.

cutter

Zbog podočnjaka? Sergej voli da zapeva, duet je neizbežan...

DušMan

DROGIRAJU SE "LUDOM MAČKOM" PA MJAUČU I JAUČU!

(6)   
Utorak, 23. Novembar, 2010.| Autor:
Mladi na jugu Srbije sve češće koriste novu drogu ,,ludu mačku", zbog koje, nakon konzumacije, počinju da se ponašaju poput ovih kućnih ljubimaca

LESKOVAC/VRANJE - Mačje ludilo!
Nova droga, ,,mjao-mjao'' ili ,,luda mačka", posle Evrope, pojavljuje se i na jugu Srbije. Oni koji su je probali kažu da je poput kokaina ili ekstazija.

- Posle nekoliko ,,unučića" ili ušmrkivanja, drugari su mjaukali i jaukali. A neki su, bogami, i jurili po dvorištu kao razbukarene svinje ili goveda - kaže mladić N. S., koji nije želeo da mu se objavi ime.

On dodaje da je za sve kriva prijateljica njegove rođake, koja je stigla iz jedne evropske države i odlučila da im otkrije novu ,,kombinaciju" za ludilo.

- U pitanju je mefedron, inače legalna supstanca, koja može da se kupi i preko interneta kao sredstvo za podsticaj rasta biljaka. Da niko ne vidi, uzimali smo male količine iz kante i presipali u ,,unučiće", a zatim miksali - navodi naš sagovornik.

U jednom vranjskom i jednom leskovačkom povrtarskom selu, nekako u isto vreme, domaćini su slučajno, za vreme rođendanske žurke, otkrili da im je nestalo sredstvo za rast biljaka u plasteniku i na otvorenom.

Dva domaćina ostala su u šoku kad su shvatili da im nema sredstva za foliju (kako zovu plastenike).
- Plašili smo se da se neko ne otruje, ipak je to hemija. Kad smo čuli kako je supstanca potrošena, skoro da nismo pali u nesvest - kaže jedan od dvojice domaćina, koji je želeo da ostane anoniman.

Inače, droga ,,mjao-mjao" prvi put se pojavila početkom prošle godine i tada je registrovana u Nacionalnom monitoring centru za droge. Dilerskom mrežom distribuira se i prodaje kao prašak za šmrkanje ili otapanje u pićima.

Aleksandar Davinić

Jedna doza deluje četiri sata
,,Luda mačka" proizvodi euforična stanja bez halucinacija, izaziva osećaj otvorenosti, razgovorljivosti i smanjuje osećaj gladi, ukazuju na dejstvo hemikalije ''mjao-mjao'' inspektori za narkotike i toksikolozi iz Leskovca. Oni, takođe, pojašnjavaju da se telesni simptomi manifestuju u proširenim zenicama, crvenilu, svrabu i jakom znojenju.
Jedna doza deluje tri do četiri sata, mamurluk koji sledi narednog dana je relativno umeren. Mefedron opterećuje srce, a u kombinaciji sa alkoholom i marihuanom može da izazove smrt.

Vesti: LESKOVAC, VRANJE, drogiranje, nova droga, "mjao-mjao", "luda mačka", mjauču

kresha

Skromnost je grah prema sebi.

DušMan

...

mislim

da

...

mi je

srce

...

stalo

na

...

trenutak

...

crippled_avenger

SIMERIJANAC

Ova slatkišica liči na Reon Kadenu.
Nisam ljubitelj Azijatkinja osim kada se radi o Mariji Ozawi i pojedinim njenim koleginicama iz Busty Japanese tima.

DušMan

Meho Krljic

Ali se ti ne popravljaš.

Mada je ova mala baš slatka, a ni ja nisam neki asian lover.

DušMan

Pazi, ljudi od mene očekuju takvu reakciju. Ne bi bilo fer da ih razočaram samo zato što sam ove nedelje odlučio da se ponašam u skladu sa svojim godinama.

Meho Krljic

Ali..... pa ti nemaš više od... 14 godina, zar ne?? Zar ne?

DušMan

Meho Krljic

Ooooohhh... I ja tebe volim. Evo mali poklon od čika Meha:

Alexdelarge

moj se postupak čitanja sastoji u visokoobdarenom prelistavanju.

srpski film je remek-delo koje treba da dobije sve prve nagrade.

DušMan

Edgar svojom dojajčanom režijom dopire do svih godišta.  :)

crippled_avenger

kresha

Skromnost je grah prema sebi.

DušMan

Ovaj... ovo je malo sick. Ovo je dete od 5 godina, zar ne? Kako drugačije reagovati nego zabraniti tom detetu pristup internetu i web kameri?

Ne dobih mejl.

smrklja

ko je bre dete, 24 godine, taman za tebe  :evil:

Melkor

"Realism is a literary technique no longer adequate for the purpose of representing reality."

Father Jape

Blijedi čovjek na tragu pervertita.
To je ta nezadrživa napaljenost mladosti.
Dušman u odsustvu Dušmana.

Meho Krljic

Da je DušMan sad ovde znam da bi napisao "miruj srce moje" ili nešto sličnog značenja a duhovitije.

Mada je pored Morigan koju si okačio, većina ostalih dosta nezanimljiva. Dobro, Bajoneta, ali ova što se obukla u nju je naprosto premlada. Mada slatka, ali premlada, Bajoneta ipak mora da ima jedan MILF šarm, pa pola igre provodi u ulozi brižne majke.

OK, Cortana nije loša... S obzirom da je u igri samo hologram.  :lol:

Cammy mi je katastrofa. Mislim, ovo dete čak i ima lice kao Cammy, ali Cammy mora da bude meganabildovana, a da ne pominjem pozu nedostojnu jedne onakve žene.

Chun Li je zato odlična, jedna od najboljih u celoj galeriji.

OK i Jack bi bila solidna kada ovo što na sebi ima ne bi bila majica u boji kože. Ovako su potpuno promašili poentu Jack kao lika.

Miranda je loša utoliko što je ova devojka zapravo privlačna. Miranda je ogavno stvorenje i potpuno mi je nejasno koje su fokus grupe u BW-u testirali ako je na kraju ono trebalo da bude aproksimacija seksepilne žene. Mislim, ja sam sav za pubertetlijski wish fulfillment, ali Miranda je wish fulfillment gone horribly wrong.

Father Jape

O. Moj. Boze. Pa to je galerija.

Ja sam tek sad video link.
Blijedi čovjek na tragu pervertita.
To je ta nezadrživa napaljenost mladosti.
Dušman u odsustvu Dušmana.

Meho Krljic

DušMan

Je l' se to meni čini ili Meho pominje Bajoneta u svakoj drugoj rečenici?

Meho Krljic

Bilo bi smešnije da se slika vidi.  :lol:

DušMan

Meho Krljic

Tebi Bajone igra pred očima i kad spavaš. Kaži mi, Dušane, kad si bio deca, pa su te vodili kod zubara, je li te odrađivao pod punom anestezijom?

crippled_avenger

Meho Krljic

DušMan

Quote from: Meho Krljic on 21-12-2010, 19:07:45
Tebi Bajone igra pred očima i kad spavaš. Kaži mi, Dušane, kad si bio deca, pa su te vodili kod zubara, je li te odrađivao pod punom anestezijom?
Bajone ili zubar?
Inače, kad sam ja bio mali, nije ni postojala anestezija kod zubara. Ili to samo kod mog zubara?

Meho Krljic

Hoćeš da kažeš da je Bajone, zubar po profesiji, dovodio još jednog zubara kad si ti bio u pitanju??? Auh... Nije ni čudo što si izrastao u ovakvog deliju.

crippled_avenger

Jedan je morao da ga drži. :)

Deci se obično ne daje anestezija. Da im ne bi tamo izoverio u stolici. :)