• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

GEJ PARADA! USRED SRBIJE! BAŠ SADA! DAMN!

Started by Ghoul, 21-08-2009, 19:57:36

Previous topic - Next topic

0 Members and 15 Guests are viewing this topic.

Meho Krljic

Ja sebe stvarno ne vidim kao aktivistu.   :shock:

Stipan

Josephine

Quote from: Meho Krljic on 01-10-2011, 19:33:13

xrofl

Ja sam prestala i malim prstom da mičem da dokazujem da se ne smatram "borkinjom", "aktivistkinjom" i slično... Ima ljudi koji to smatraju za uvredu, pa reko da im učinim zadovoljstvo. :)

angel011

We're all mad here.

Father Jape

Mogao bi da prođeš kao aktivista za dobro videoigranje.  :lol:
Blijedi čovjek na tragu pervertita.
To je ta nezadrživa napaljenost mladosti.
Dušman u odsustvu Dušmana.

Franz Xaver von Baader

Ja sebe stvarno ne vidim kao aktivistu. 

riječ je bila o gej aktivistu; nemojmo sada pokušavati ublažiti posprdno značenje tog pojma, preobrtanjem u neutralni pojam aktivist.
Od danas ću biti Kao Sunce Jasan.

Josephine

Zašto bi ikad pojam "gej aktivista" imao posprdno značenje??

Franz Xaver von Baader

valjda zato što je sramotno biti gej aktivist.

Josephine

Sramotno je biti onaj koji se sa tim sprda. :)

Franz Xaver von Baader

ne baš. društvena stvarnost te opovrgava, kao i sama činjenica pokušaja angažiranja i organiziranja nečeg takvog kao što je "gej parada".

Savajat Erp

Niste mi verovali da ću da pucam?!
ZAŠTO MI NISTE VEROVALI?!!!!

Meho Krljic

Pa, da, ali ja nisam ni gej ni gej aktivista. Ni po jednoj definiciji.

Plut

Stipan

Quote from: Meho Krljic on 01-10-2011, 20:48:04

Potpuno si siguran u to?

Nightflier

Quote from: Boban on 01-10-2011, 18:45:01

Ali samo one gik girls koje su zaista koristile tu stvar sa mnogo brojeva na kojoj nacrtana gik girl sedi. Sve druge su pozerke.
Sebarsko je da budu gladni.
First 666

Nightflier

Quote from: Stipan on 01-10-2011, 21:02:45

Potpuno si siguran u to?

Kad si ti video aktivnog Mehu? Radioaktivnog, on the other hand...
First 666

Franz Xaver von Baader

kako?
po jedinoj definiciji koja je OVDJE, u ovoj raspravi i topicu,  validna, ti si notorni gej aktivist (ako već nisi gej).

angel011

Quote from: Nightflier on 01-10-2011, 21:06:18

Ali samo one gik girls koje su zaista koristile tu stvar sa mnogo brojeva na kojoj nacrtana gik girl sedi. Sve druge su pozerke.

Kaži bre lepo d20 da te ceo svet razume.  :mrgreen:
We're all mad here.

Meho Krljic

Quote from: PingvinPatuljak on 01-10-2011, 21:12:20

kako?
po jedinoj definiciji koja je OVDJE, u ovoj raspravi i topicu,  validna, ti si notorni gej aktivist (ako već nisi gej).

Koja je to definicija???

Ygg

"I am the end of Chaos, and of Order, depending upon how you view me. I mark a division. Beyond me other rules apply."

Nightflier

Quote from: angel011 on 01-10-2011, 21:13:35
Quote from: Nightflier on 01-10-2011, 21:06:18

Kaži bre lepo d20 da te ceo svet razume.  :mrgreen:

:-D
First 666

Stipan

Nightflier

Quote from: Stipan on 01-10-2011, 21:21:55
Šta dođavola znači d20?!

Da si gik girl, Stipane, znao bi... Ovako si diskvalifikovan iz društva nas, gik-kinja. :D
First 666

Franz Xaver von Baader

definicija: onaj tko se svim svojim kapacitetima stavlja u tabor gejeva, ispisavši nebrojene afirmativne postove o toj grupaciji i njihovoj ideologiji, taj spada, što se tiče polarizacije sagitaša na "nas i njih", naravno u "njih", tj. gejeve ili gej aktiviste.

mac

Meho nije pravi gej aktivista, ali jeste najveći gej aktivista na forumu, jer drugog gej aktiviste nema.

Nightflier

Pa, mislim da Meho pre brani individualna prava, Tu se zadesilo i pravo da se bude gej. Što se mene tiče, daleko od toga da imam nešto protiv, pošto bismo mi Sagitaši bili sledeći na spisku za odstrel ako bi neko uklonio gejeve.
First 666

Stipan

Quote from: Nightflier on 01-10-2011, 21:23:00
Da si gik girl, Stipane, znao bi... Ovako si diskvalifikovan iz društva nas, gik-kinja.

GRRR....

Franz Xaver von Baader

čitavo ovo cjepidlačenje oko toga je li netko (meho) "pravi" gej aktivist ili samo forumski gej aktivist, opovrgava D-ine utješne konstrukte i željeznom nužnošću pokazuje kako sam (uostalom, kao i uvijek) postavio ingenioznu tezu, iako se na prvi pogled čini banalna: sramotno je biti gej aktivist.

Nightflier

Quote from: Stipan on 01-10-2011, 21:29:40
Quote from: Nightflier on 01-10-2011, 21:23:00
Da si gik girl, Stipane, znao bi... Ovako si diskvalifikovan iz društva nas, gik-kinja.

GRRR....

D20 je kocka sa dvadeset stranica. :) Koristi se jedino za igranje stonih igara, što igara zamene uloga, što stonih strategija, tipa Dungeons & Dragons i Warhammer. A sada kada znaš, trk da kupiš catholic schoolgirl suknjicu kakve mi ostale imamo. :)
First 666

Nightflier

Quote from: PingvinPatuljak on 01-10-2011, 21:30:34
čitavo ovo cjepidlačenje oko toga je li netko (meho) "pravi" gej aktivist ili samo forumski gej aktivist, opovrgava D-ine utješne konstrukte i željeznom nužnošću pokazuje kako sam (uostalom, kao i uvijek) postavio ingenioznu tezu, iako se na prvi pogled čini banalna: sramotno je biti gej aktivist.

Pretera ga! Pa nije kao da je Meho propagirao nešto zaista sramotno i nisko, kao na primer vegetarijanstvo. Rekao bih da je zdrav život, vegetarijanstvo i bavljenje sportom jedino što se zaista može okarakterisati kao "sramotna aktivnost".
First 666

Meho Krljic

Ja sam mislio da mi samo raspravljamo, ne da se bavimo aktivizmom.

Father Jape

Moram da pejstujem ovo sa FBa, ima par rima koje su me razveselile:

Sigurno se često setiš starog druga iz vojske, i onog maglovitog majskog jutra na straži u Bilećima, kad su vam se pogledi sreli, a ruke dodirnule. Niste posle nikome pričali o tome, a tebe i dalje plaši i uzbuđuje pomisao na to. Eee, lako je geju da se grli i ljubi na keju, a kako je latentnom  dok šeta sa ženom sretnom?

Loni

Quote from: Bata Živojinović Karan on 30-09-2011, 21:05:23
Ova paprika-država je suverena? Svašta čovjek nauči svakog dana...

Nego, nova sofistika za danas, u skladu sa kosovskom temom, mislim da je zanimljivo da su antički pederi bili ratnici koji su se borili za svoju državu.

Dok su oni davali, današnji pederi samo traže.

Ja ne vidjeh da se neki peder pretrgao u borbi za Kosovo i Metohiju, kao da apsolutno nijednom pederu to nije važno.

Dakle, zanimljivo je da kod heteroseksualaca postoje slobodno sučeljena mišljenja, dok kod pedera vlada jednoumlje 8)

Ali te antičke gejeve najpre država nije diskriminisala.
Zato su je i osećali kao svoju.

Da bi nekog namamio da bude patriota valjda je red da mu nešto i ponudiš za uzvrat zar ne?

Ako hoćeš da roditelji deteta invalida i sami invalidi budu patriote, nek država izgradi prilaze za invalide u svim zgrdama, prodavnicima, u kafićima...
Ako hoćeš da Romi budu patriote nek ih država zaštiti i da im neku perspektivu.
Ako hoćeš da se gejevi prijavljuju u dobrovoljce i brane zemlju, onda najpre ta zemlja mora da se pokaže kao neko ko poštuje njihovu različitost.
Da ih štiti, da ih brani od otkaza, izbacivanja iz kuće, od batina i govora mržnje.
A ne da im više - Napolje iz Srbije/Sparte/Persije

Antičke države su gejstvo shvatale kao normalno.
Zato su se gejevi pokazivali dobrim ratnicima.
Bilo je to vreme nekih drugih diskriminacija (prema robovima) ali ne i prema gejevima.

Jedan istoričar (ne pamtim mu ime)
dugo se bavio pitanejm zašto se gejevi pokazuju boljim ratnicima u borbenom vodu.

Njegov odgovor bio je taj što se geju i partner nalazi u istom borbenom vodu.

Za razliku od strejt tipa, kome je najveća ljubav kod kuće - pa u borbi brine samo da li će on preživeti,
geju je i partner u istom borbenom vodu, tako da on ima motiv više da odbrani ceo borbeni vod
i da se bori daleko žešće nego kad bi pazio samo na sebe. 

angel011

Lomi, da li ti zaboravljaš da su u antičko doba svi ti gejevi bili oženjeni i kod kuće imali suprugu (koja je, manje-više, bila imovina) i čopor dece? Ako ispuniš dužnost da se oženiš i imaš gomilu dece (budućih ratnika), kreši se ti sa strane i sa muškima i sa ženskima kol'ko 'oćeš.
We're all mad here.

Franz Xaver von Baader

Quote from: Lom on 01-10-2011, 22:20:28

Ali te antičke gejeve najpre država nije diskriminisala.
Zato su je i osećali kao svoju.

ti si ispričao pričicu
međutim, uzmi Burckhardta, Povijest grčke kulture, pa čitaj. ne da je "država", tj. polis, diskriminirao pojedinca, nego on nije imao nikakvih "sloboda", kao se ti zanosiš u svom tekstu. pojedinac je bio skroz podvrgnut polisu, sve mu je bilo određeno, u sve se polis miješao te ovaj nije imao niti razvijao nikakvu individualnost, ponajmanje da bi on bio nekakav "gej" koji paradira i slično.
pojedinac je bio utoliko građanin (dakle, imao je neka prava) koliko je pripadao Općem, tj. Državi-Polisu. izvan toga je on bio ništa.

Father Jape

Pa da, ali oni gradjani koji su metali u musku guzu i oni koji nisu su podjednako bili nista.

lilit

Quote from: Father Jape on 01-10-2011, 22:01:14
Sigurno se često setiš starog druga iz vojske, i onog maglovitog majskog jutra na straži u Bilećima, kad su vam se pogledi sreli, a ruke dodirnule. Niste posle nikome pričali o tome, a tebe i dalje plaši i uzbuđuje pomisao na to. Eee, lako je geju da se grli i ljubi na keju, a kako je latentnom  dok šeta sa ženom sretnom?

samo za vas mladunce: straža nije bila u Bilećima već u Bileći. :lol:
That's how it is with people. Nobody cares how it works as long as it works.

Karl Rosman

Quote from: Father Jape on 01-10-2011, 22:01:14

:-D  Ovo sam cuo/video u originalnom izvodjenju na nekom novogodisnjem Pesnicenju!
"On really romantic evenings of self, I go salsa dancing with my confusion."
"Well, I've wrestled with reality for 35 years, Doctor, and I'm happy to state I finally won over it"

SIMERIJANAC

Naravno da su predstojeći izbori jedini razlog za otkazivanje parade.Nije se spremalo ništa od onoga čime su režimski političari poslednjih dana plašili srpsku javnost i opravdavali ovakvu odluku.Oni koji su mogli da organizuju ozbiljne nerede u nedelju su u zatvoru ili su ucenjeni ili su na severu Kosova sa narodom na barikadama.A kad navijači organizovano ne izađu, nikakvo ozbiljno sranje ne može da se napravi što je najbolje pokazao miting protiv hapšenja Mladića.A da se ništa ne prepusti slučaju i da se nekooperativne vođe na vreme odstrane sa tribine pobrinula se murija zadnjih nedelja svojom akcijom na grobarskom jugu(čitaj značkatraz).
Smešno je i pomisliti da Dačekovi oklopnici ne bi mogli da izađu na kraj sa stotinak maloletnika iz Obraza i 1389, a još smešnije je njihovo vađenje na bezbedonosni rizik zbog situacije na severu Kosova kao da bilo ko veruje da bi srpska policija ili lovačko društvo-aka vojska, smeli da upotrebe silu protiv KFORa i šipaca u slučaju njihovog oružane ofanzive na kosmetske Srbe.
Najjače od svega je što je Boris Milivojević, nekada gej aktivista a od prošle godine
vojnik SPSa,disciplinovano pozdravio jučerašnju odluku svog šefa.
Očekivano,na U92 histerišu zbog otkazivanja parade kao da im je televizija otišla pod stečaj. Jebiga, toliko su se spremali i toliko nadali srpskoj krvi u Beogradu, a ono ništa.
Apsurdno je, ali nikad nisu postojali bolji uslovi i veće šanse da se parada održi nego ove godine, a pitanje je kada će se i da li će se uopšte ukazati ovako dobra prilika za to.

Zabranjen je i humanitarni koncert za Srbe na Kosovu koji je trebalo da se održi na Marakani, ali za gej aktiviste to očigledno ne važi jer su danas u centru grada prekršili zakon bez ikakvih posledica; ne samo da nisu privedeni kao što je po zakonu trebalo,već ih je policija čak molila da se sklone.Nisu hteli da dozvole ni prolaz kolima hitne pomoći.

Father Jape

@lilit - ja sam to zapravo znao! Ali prenosim original. -_-

@Rosman - hm, proguglah, i evo kako glasi original u celini:

Budite sretni što niste latentni
Lako je geju
Da se grli i ljubi na keju
A kako je latentnom
Dok šeta sa ženom sretnom
I gleda geja
Kako se ljubi sred keja
Sa drugim gejom
Zamislite
Kako je latentnom
Da se nosi s takvom idejom
U glavi
Tu se radi o užasu i stravi
E baš mu se ne da
Da ih gleda
Mora da psuje
Da protestuje
Lako je vama
Njemu je stalno drama
Sitna deca
A žena bi da se keca
Budite sretni
Što niste latentni.

Loni

Quote from: angel011 on 01-10-2011, 22:38:18
Lomi, da li ti zaboravljaš da su u antičko doba svi ti gejevi bili oženjeni i kod kuće imali suprugu (koja je, manje-više, bila imovina) i čopor dece? Ako ispuniš dužnost da se oženiš i imaš gomilu dece (budućih ratnika), kreši se ti sa strane i sa muškima i sa ženskima kol'ko 'oćeš.

Mislim da se obaveznost ženidbe ipak odnosilo na kasnije godine.
Borbenost se očekivala u mlađim.

Sparta je imala običaj ranog ženskog braka - već u 15.godini, da bi se rodilo što više dece.
U Atini devojke su se udavale tek sa 25.

Što se tiče muškaraca mislim da je Platon (a nek me neko ispravi ako je neko drugi) rekao da muškarac treba
da odlaže ženidbu do 34 godine jer tek tad dostigne zrelost.

Što se tiče samih gejeva u Grčkoj nije istina da nisu baš bili i nedeskriminisani.
Postojalo je neko pravilo da svako može da tuca svog roba, ali je sramota da dozvoliš robu da tuca gazdu.
Zatim da stariji sme da tuca mlađeg, ali je sramota da mlađi tuca starijeg.

Dakle na pijadestalu vrednosti u okviru gej odnosa bila je isključivo ,,muška'' aktivna uloga.
Ako je odnos između gazde i roba, samo gazda mora da bude aktivan inače će biti ismejan.

Jedna od teorija što je gejstvo u staroj Grčkoj bilo prihvatljivije je i to
što je sam analni seks bio jako redak.
(Pretpostavlja se zato što tad nisu postojale kreme, koje bi ublažile bol) 

Od toliko crteža gej odnosa na grnčarijama retko gde ima analnog odnosa.
Ili je reč o oralnom seksu ili o guranju penisa između butina partnera.

Ovakvi odnosi deluju daleko čednije i prihvatljivije heteroseksualnoj većini.

Čak i potpuni heteroseksualac - sadista, koji ima roba, poželeo bi da naredi robu da ga orališe,
a trljanje penisa o butine maltene i da nije seks.

Možda se upravo zbog ovih praksi na homoseksualnost gledalo kao na nešto ne naročito različito.
Pogotovu u vreme kad su žene morale da sede u kućama i nisu bile spremne na intimnija druženja kao danas.

Karl Rosman

Quote from: Father Jape on 01-10-2011, 23:35:48
@Rosman - hm, proguglah, i evo kako glasi original u celini:

Budite sretni što niste latentni
Lako je geju
Da se grli i ljubi na keju
A kako je latentnom
Dok šeta sa ženom sretnom
I gleda geja
Kako se ljubi sred keja
Sa drugim gejom
Zamislite
Kako je latentnom
Da se nosi s takvom idejom
U glavi
Tu se radi o užasu i stravi
E baš mu se ne da
Da ih gleda
Mora da psuje
Da protestuje
Lako je vama
Njemu je stalno drama
Sitna deca
A žena bi da se keca
Budite sretni
Što niste latentni.

Bice da je to.
"On really romantic evenings of self, I go salsa dancing with my confusion."
"Well, I've wrestled with reality for 35 years, Doctor, and I'm happy to state I finally won over it"

Josephine

Quote from: Meho Krljic on 01-10-2011, 21:54:23
Ja sam mislio da mi samo raspravljamo, ne da se bavimo aktivizmom.

i ja, no ništa od toga sve dok te neki proglašavaju aktivistom, jer drugačije ne bi imali materijala za sprdnju i proglašavanje sopstvenih izjava ingenioznim. A čak nije ni smešno  :roll:

Albedo 0

Quote from: LiBeat on 01-10-2011, 18:00:19

Pa znaš šta Bato, mogu da ti iskreno priznam kako sam se sa Mehom uživo videla samo jednom u životu, i ne verujem da je taj susret ostavio prostora za gajenje ma kakvih iluzija, to na obe nam strane. Kako stvari danas stoje, drago mi je što se ne osećam da sam tad bila u krivu, a kud ćeš više od toga...

stani, stani, tvrdiš da je Meho u prirodi vrlo opasno stvorenje? 8)

Josephine

Koga briga šta ona tvrdi? Ovaj topik je postao poligon za njen obračun sa Mehom. Valjda je grize savest. Ljudi kao Meho u drugima uvek bude savest, pa samim tim i pasivnu agresiju. Ne Mehinom krivicom, naravno. Svako je odgovoran za svoju savest, a ako ih drugi ljudi podsećaju na nešto što nisu uspeli da budu, a znaju da bi trebalo, za to su svakako sami krivi.

Vratimo se temi topika.

Albedo 0

Mislim da si pogrešno shvatila kritiku koja se može svesti na tri riječi: ''lizanje Bobanovog dupeta''.

Druga riječ nije problem, problem su prva i treća riječ.

Josephine

Večiti smaraču. Stalno ponavljaš isto. Rekoh ti već - ako si iscrpeo sve mentalne kapacitete, ućuti.  :roll:

dunja

Ja moram da zapitam po cenu da me odavde katapultirate zauvek: Zasto tako teske reci?
Budite obazrivi kada sudite o tudjoj pameti.
Nisu glupi svi koji su pametniji od vas.

Dusko Radovic

Josephine

dunja

Budite obazrivi kada sudite o tudjoj pameti.
Nisu glupi svi koji su pametniji od vas.

Dusko Radovic