• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

GEJ PARADA! USRED SRBIJE! BAŠ SADA! DAMN!

Started by Ghoul, 21-08-2009, 19:57:36

Previous topic - Next topic

0 Members and 12 Guests are viewing this topic.

Albedo 0

Quote from: D. on 05-10-2011, 01:18:44
Nepristojno je i što si me ničim izazvan nazvao nepismenom

zato si ti nEčim izazvana to učinila Harviju, koji je sasvim pismen.

Ko ti je kriv što si derište od 30 i kusur godina koje ne može da prizna grešku...

Josephine

Obavesti se o vokativu ličnih imena.

I prestani da se trpaš u tuđe odnose. Ostvari svoje.

Albedo 0

mislim da samo ti ovo nazivaš odnosima

a Harvi je samo iskoristio što je nominativ od Dunja, pazi sad - Dunja, a što vokativ takođe može da se piše ''Dunja''.

U ovoj nasušnoj potrebi da se prosvijetli nedokazana osoba, objašnjenje Harvijeve maestralne humoreske jeste što se ignorišući vokativ obratio dragim Sagitašima kao da je Stipan koristio nominativ.

To je otprilike objašnjenje šale koja je samim tim objašnjenjem izgubila svoju draž, to jest ono što je od te držai ostale nakon tvoje nepismene intervencije.

Josephine

Pa da, ali Harvi nema kopirajt na određenu vrstu humora.

No, ja i nisam očekivala da moju opasku iko drugi shvati, osim Harvija.

Albedo 0

niko i ne priča o kopirajtu, samo o tome da su svi shvatili osim tebe, jer nisi mnogo pametna.

Josephine

Ne, ja sam samo otišla korak dalje od svih. Deset koraka dalje od tebe.

Bobane, možeš li ovog stvora da mi skineš s vrata?

Milosh

Quote from: D. on 06-10-2011, 00:35:26
Pa da, ali Harvi nema kopirajt na određenu vrstu humora.

Ima! Video ja kad sam bio kod njega i sve tu stoji crno na belo, pečatirano i potpisano, jedino što ne mogu to da dokažem, nisam se setio da fotkam...
"Ernest Hemingway once wrote: "The world is a fine place and worth fighting for." I agree with the second part."

http://milosh.mojblog.rs/

Josephine

Ništa to ne dokazuje... A i ako dokazuje, nemam problem da ukradem.  :lol:

tomat

Nebojša Krstić oće nešto da kaže

http://www.e-novine.com/entertainment/entertainment-dogadjaj/51382-objasnite-niste-pedofili-manijaci.html

Quote...Oni moraju da osmisle mnoštvo neinvazivnih aktivnosti kojima bi se predstavili onima koji nisu delovi militantnih, ekstremističkih, fašistoidnih i sličnih skupina, dakle običnim dobronamernim građanima kojima bi objasnili da biti homoseksualac ne znači ni biti pedofil, ni seksualni manijak, ni silovatelj...

suludo.
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics: even if you win, you're still retarded.

tomat

ili ovaj car

http://www.e-novine.com/entertainment/entertainment-tema/51403-Kesi-The-oko-Piam-piem.html

Quote...Nisam ja homofobičan, ali nisam ni za to da se neko ponosi svojim seksualnim opredeljenjem kojeg nema u Knjizi postanja niti da oni imaju bilo kakvu građansku prednost u odnosu na nas...
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics: even if you win, you're still retarded.

Father Jape

Blijedi čovjek na tragu pervertita.
To je ta nezadrživa napaljenost mladosti.
Dušman u odsustvu Dušmana.

Albedo 0

Quote from: D. on 06-10-2011, 00:39:13
Ne, ja sam samo otišla korak dalje od svih. Deset koraka dalje od tebe.

Napokon se slažemo. Ti si uvijek deset koraka ispred svih nas.

PTY

Quote from: PingvinPatuljak on 01-10-2011, 21:30:34
čitavo ovo cjepidlačenje oko toga je li netko (meho) "pravi" gej aktivist ili samo forumski gej aktivist, opovrgava D-ine utješne konstrukte i željeznom nužnošću pokazuje kako sam (uostalom, kao i uvijek) postavio ingenioznu tezu, iako se na prvi pogled čini banalna: sramotno je biti gej aktivist.

hmmm... ne znam baš... a što ako se u gej aktivizam bacaju ljudi koji su sramotno neostvareni u svim drugim egzistecijalnim vidovima...  :shock: :-? :lol:  ... vi momci sa filozofskog ste baš totalni sofisti, ali totalni...  :mrgreen:

Josephine

Quote from: LiBeat on 09-10-2011, 12:55:01a što ako se u gej aktivizam bacaju ljudi koji su sramotno neostvareni u svim drugim egzistecijalnim vidovima...

egzistencijalnim

a što ako ne?

"sramotna neostvarenost" (ako uopšte postoji) je relativna. Toliko, da može da se primeni i na tvoja dostignuća... Zato je bolje ne potezati je kao argument. :)

PTY

Quote from: D. on 09-10-2011, 14:56:50
Quote from: LiBeat on 09-10-2011, 12:55:01a što ako se u gej aktivizam bacaju ljudi koji su sramotno neostvareni u svim drugim egzistecijalnim vidovima...

egzistencijalnim

a što ako ne?

"sramotna neostvarenost" (ako uopšte postoji) je relativna. Toliko, da može da se primeni i na tvoja dostignuća... Zato je bolje ne potezati je kao argument. :)

... na svačija, ako se tu izuzmu anonimni... ili bar oni koji uspeju da ostanu anonimni...  :)

Josephine

Ma dobro, meni anonimnost ne smeta. Naprotiv. Danas svako umišlja da je izašao iz okvira anonimnosti.

PTY

Quote from: D. on 09-10-2011, 15:16:59
Ma dobro, meni anonimnost ne smeta. Naprotiv. Danas svako umišlja da je izašao iz okvira anonimnosti.

Naivno, nesrećno I BOLESNO dete... ti si daleko od anonimnosti taman koliko i od pameti.  Ti si patološki lažov koji širi uznemirujuće glasine o sopstvenoj porodici, a kako ti se naširoko zna i ime i broj lične karte, pitanje je vremena kad će ti familija da provali kako ti to kamčiš simpatije na mestima gde bi pod normalnim okolnostima stekla samo gnušanje... a posle toga neće ti preostati dovoljno mesta ni za gej aktivizam.  :(

Josephine

Pa nisam ih širila ja, nego Boban.

I naravno, jasno je da je tako na Sagiti mnogim lešinarima tvog tipa otvorio vrata da fantaziraju budalaštine. :)

Molim da se moja porodica ne pominje više. Nisko je i licemerno. Hvala.

mac

LiBeat, reci samo da li si mislila na D kad si spomenula sramotno neostvarene?

Loni

Quote from: Father Jape on 06-10-2011, 17:28:14
Kameron o legalizaciji gej braka:

David Cameron Supports Gay Marriage legalisation.

Ko što neko reče - Nisam vegetarijanac zato što volim životinje nego zato što mrzim biljke,
ja ću sad da kažem da sam protivnik gej brakova radi gej dobra! 

Kakvi crni brakovi?
Šta potpuno uništava i ljubav i strast? Šta stvara crnilo i monotoniju, ako ne brakovi (klasični) ?

Gej aktivisti koji tako nešto traže ne znaju s čim se petljaju.

Gejevi treba da uživaju dok još nemaju brakove.

Ako se gej od 50 godina u zemlji bez brakova
zabavlja sa duplo mlađim, on bar zna da je to iskrena ljubav.
Nema nikakvog nasleđivanja posle nečije smrti,
dakle niko nije sa tobom iz koristi.

Ako se tip od 50 zabavlja s duplo mlađim u zemlji sa gej brakovima,
kako će znati da je u pitanju iskrena ljubav, a ne obična žeđ za nasleđivanjem?

Sa brakovima gej parovi počeće da liče na strejt parove
sa svim opasnostima, koje brak nosi.
Imućni gejevi biće ombanjivani od sponzorušana manekenskog izgleda po istoj,
heteroseksualnoj formuli sponzoruša.

Umesto da uče na tuđim greškama, oni traže brakove. Svašta.  :roll:

Pogledajte kako je Nestorović ćapio od Vladike Kačavende na hiljade evra za studiranje u inostranstvu.
Zamislite šta bi bilo da tek postoje gej brakovi?

Pa SPC-u posle smrti većine vladika ništa ne bi ostalo.
Sve bi ćapili gej sponzoraši.

angel011

Znači, ako je, recimo, muškarac oženjen ženom starijom od sebe, ona nikako ne može da zna da li on samo čeka da ona crkne pa da je nasledi?
We're all mad here.

Loni

Ima i toga Angel, mada to ipak važi kad je razlika veća od 10 ili 15 godina.

Ali ja ovo sve pričam da bi bila zaštićena imovina SPC-a, koju svi plaćamo našim poštanskim markicama
(10% svake markice ide SPC-u).  :evil:

Kako su neke vladike krenule da časte mlađahne momke bez brakova,
mogu misliti šta bi tek bilo da brakova ima i da ih priznaje SPC.

Pa posle smrti pola tih vladika, tu kamen na kamenu ne bi ost'o.

Josephine

Quote from: mac on 09-10-2011, 17:17:00

Ma na koga god da je mislila, "sramotna neostvarenost" ne postoji.

PTY

Quote from: mac on 09-10-2011, 17:17:00

moj ritort se striktno odnosio na citirani deo Pingvinove izjave.  :)

Albedo 0

pa dobro, a kad ćemo da dobijemo objašnjenje za ovo?  8-)

Quote from: LiBeat on 09-10-2011, 15:28:54
Ti si patološki lažov koji širi uznemirujuće glasine o sopstvenoj porodici, a kako ti se naširoko zna i ime i broj lične karte, pitanje je vremena kad će ti familija da provali kako ti to kamčiš simpatije na mestima gde bi pod normalnim okolnostima stekla samo gnušanje...

Josephine

mac

Pa D, ako se ne osećaš prozvanom, čemu onda "Toliko, da može da se primeni i na tvoja dostignuća"? Pusti ih malo da uživaju u konverzaciji ispunjenoj međusobnim podjebavanjem. Njih dvoje razmene par dokurčica, a mi ostali uživamo. Where's harm in that?

Albedo 0

ovo su užasavajuće optužbe, neko bi morao da ih objasni...

Josephine

Quote from: mac on 09-10-2011, 20:24:33
Pa D, ako se ne osećaš prozvanom, čemu onda "Toliko, da može da se primeni i na tvoja dostignuća"? Pusti ih malo da uživaju u konverzaciji ispunjenoj međusobnim podjebavanjem. Njih dvoje razmene par dokurčica, a mi ostali uživamo. Where's harm in that?

Pa eto... Meni je valjda tanka granica između podjebavanja i povređivanja.

Uostalom, malo lekcija iz oblasti emocionalne inteligencije nikome nije škodilo. Naprotiv. :)

mac

Ono malo emocionalne inteligencije što imam kaže mi da njih dvoje niti su imali nameru da povrede jedno drugo, niti su se osetili povređenim. Samo su se igrali misaonim procesima.

Josephine

pokojni Steva

Jelte, jel' i kod vas petnaes' do pola dvanaes'?

Father Jape

Nožem napadnuta lezbejka u centru Beograda

QuoteNapadnuta pripadnica LGBT populacije A. Ž. koja je u trenutku napada na sebi imala obeležja Parade ponosa je slučaj prijavila policiji i odmah zatim obavestila i GSA. Prema informacijama kojima GSA raspolaže, u pitanju su trojica napadača koja su A. Ž. i njene dve prijateljice pratila od Zelenog Venca do ugla ulica Carice Milice i Maršala Birjuzova, gde se napad i dogodio.

Nakon što su primetili da A. Ž. na sebi ima obeležja LGBT pokreta, jedan od njih je uz psovke nasrnuo na nju više puta uzvikujući pitanje da li je ona lezbejka. Ubrzo zatim je počeo da je udara, a onda potegao i nož i napao je. A. Ž. je u napadu zadobila teške telesne povrede – duboku povredu desne šake sa presečenim tetivama dva prsta, kontuziju glave i više masnica i oderotina po telu, koje joj je napadač naneo udarcima pesnicama i nogom. Napad bi se sigurno završio sa daleko tragičnijim posledicama po A. Ž. da ona uz pomoć prijateljice nije pružila otpor u nameri da odbrani svoj život i rukom koja joj je povređena uhvatila nož i tako izbegla ranjavanje koje je moglo biti fatalno.

A. Ž. se trenutno bolje oseća, u stabilnom je stanju i nalazi se pod stalnim lekarskim nadzorom u Kliničkom centru Srbije gde čeka na operaciju desne šake.
Blijedi čovjek na tragu pervertita.
To je ta nezadrživa napaljenost mladosti.
Dušman u odsustvu Dušmana.

Albedo 0

Od kada su masnice, oderotine i posjekotine ''teške tjelesne povrede''? Kako se onda zovu povrede nastale zarivanjem noža u leđa, stomak itd?

Da je žrtva muško, napadač bi dobio 3 mjeseca. Pošto je lezbejka dobiće više, ali nemojmo da lupamo da su ovo teške tjelesne povrede, mislim opet se izmotavamo kao kod poređenja homoseksualaca sa pravima crnaca šezdesetih godina...

Ali naravno, tim debilima jedina olakšavajuća okolnost bi bila da imaju ženu i djecu. Ako nemaju, u ćuzu godinu dvije...

Josephine

U pravu si. Ti imaš teže telesne povrede. Nedostaje ti veliki deo mozga.

Albedo 0

i kurac mi je mali, nemoj to da zaboraviš.

tomat

Quote from: Bata Živojinović Karan on 16-10-2011, 01:40:12
Od kada su masnice, oderotine i posjekotine ''teške tjelesne povrede''? Kako se onda zovu povrede nastale zarivanjem noža u leđa, stomak itd?

Da je žrtva muško, napadač bi dobio 3 mjeseca. Pošto je lezbejka dobiće više, ali nemojmo da lupamo da su ovo teške tjelesne povrede, mislim opet se izmotavamo kao kod poređenja homoseksualaca sa pravima crnaca šezdesetih godina...

Ali naravno, tim debilima jedina olakšavajuća okolnost bi bila da imaju ženu i djecu. Ako nemaju, u ćuzu godinu dvije...

ako sam dobro shvatio, devojci su isečene tetive na dva prsta na ruci. ne znam da li se to kvalifikuje kao teža povreda.

Josephine

QuoteKRITERIJUMI ZA KVALIFIKACIJU TELESNIH POVREDA

Kriterijumi za kvalifikaciju telesnih povreda decidirano su navedeni samo za teške telesne povrede iz st. 2. člana 121. KZ. Postoji pet kvalifikatornih elemenata koji će u daljem tekstu biti pojedinačno prikazani i objašnjeni.

1) OPASNOST PO ŽIVOT - Povrede iz st. 2. člana 121. KZ su takvog karaktera da nose sa sobom tzv. konkretnu opasnost po život povređenog, odnosno bez adekvatne lekarske intervencije može se očekivati njihov nepovoljan tok i sledstveni smrtni ishod (npr. kontuzija mozga, rascepi jetre i slezine). To, međutim, ne znači da takve povrede, čak i ako nisu stručno zbrinute, u svim slučajevima moraju smrtno da se završe. Prethodno je bilo naglašeno da su za ishod povrede, pored njenog karaktera, bitni i drugi faktori. Stoga je moguće da mlada zdrava osoba i bez lečenja preživi neku povredu koja je po svom karakteru ugrožavala život. Dakle, za utvrđivanje opasnosti po život povređenog kao kvalifikatornog elementa nije bitno da li je smrt u konkretnom slučaju stvarno i nastupila niti koliko je opasnost po život dugo trajala, već da je ta opasnost uopšte postojala i da je proistekla iz same prirode povrede.
   Dešava se da lekari, ne poznajući pomenuti princip kvalifikacije povrede u momentu njenog nanošenja, pogrešno lakše okvalifikuju neku povredu, ukoliko je njen uobičajeni teži ili čak smrtonosni tok sprečen blagovremenom i adekvatnom lekarskom intervencijom. Treba se pridržavati pravila da izvršena lekarska intervencija kojom je uklonjena opasnost po život ne sme da utiče na kvalifikaciju povrede, koja je u vreme nanošenja konkretno (realno) ugrožavala život povređenog. Tako npr. ubodina u trbuh sa perforativnom povredom creva, koja je na vreme hirurški zbrinuta, čime je sprečen dalji razvoj njenog po život opasnog toka sa nastankom peritonitisa i sepse, mora se, i pored dobrog ishoda u konkretnom slučaju, kvalifikovati kao teška telesna povreda opasna po život, jer to proizilazi iz njenog karaktera u momentu nanošenja. Slično tome, rascep slezine sa izlivom krvi u trbušnu duplju predstavlja tešku telesnu povredu opasnu po život i u slučaju kada je povređeni na vreme operisan i hirurškim putem mu je odstranjena slezina, čime mu je spasen život.
   Neke povrede po svojoj prirodi neminovno dovode do smrtnog ishoda npr. razorenje glave, raskomadavanje tela, razorenje srca, presecanje aorte i dr. (tzv. apsolutno smrtonosne povrede), za razliku od drugih, kod kojih se nastupanje smrtnog ishoda može očekivati sa većom ili manjom verovatnoćom (relativno smrtonosne povrede).
   Kod teških telesnih povreda iz st. 1. člana 121. KZ opasnost po život je apstraktna (teorijska). To znači da takve povrede, po svojoj prirodi, u većini slučajeva ne dovode do smrti, ali ta mogućnost ipak postoji (pomenuta je u st. 3. člana 121. KZ), pri čemu smrtni ishod uglavnom nastupa zbog nekih komplikacija povrede. Tako na primer prelom kostiju potkolenice u većini slučajeva ne ugrožava život povređenog, ali smrtni ishod usled ove povrede ipak ponekad može nastupiti, ako se prelom komplikuje npr. masivnom masnom embolijom, trombnom embolijom pluća ili infekcijom (gnojni osteomijelitis) sa sepsom.
   Kod lake telesne povrede po pravilu ne postoji nikakva opasnost po život.

2) OŠTEĆENJE VAŽNOG DELA TELA ILI VAŽNOG ORGANA -  U st. 2. člana 121. KZ pomenut je pojam "važan deo tela ili važan organ", pri čemu se ne precizira o kojim organima tj. delovima tela je reč, jer takva procena spada u domen medicinske, a ne pravne struke. Očigledno je, dakle, da je lekaru veštaku ostavljeno da se o tome izjasni na osnovu svog znanja i iskustva i važećih principa medicinske nauke i prakse. Ćeramilac piše da je važan onaj deo tela ili organ "koji predstavlja prirodnu celinu i ima samostalnu funkciju u sklopu celokupnog organizma" (gornji udovi, posebno šake, donji udovi, posebno stopala, generativni i koitusni delovi polnih organa, organi čula). Da bi utvrdio da li se radi o povredi nekog važnog dela tela ili važnog organa, lekar mora da razjasni na koji način i u kom stepenu gubitak ili trajno i teško oštećenje tog dela tela ili organa ugrožava i ograničava normalnu životnu aktivnost osobe (npr. normalno kretanje, različite radnje gornjim ekstretmitetima, komunikacija sa okolinom, funkcionisanje čula i pojedinih unutrašnjih organa, generativna sposobnost itd.).

3) OŠTEĆENJE ZDRAVLJA - Ovaj kvalifikatorni element odnosi se na takvo oštećenje telesnog i/ili duševnog zdravlja koje je nastupilo usled povrede. Ćeramilac naglašava da u ovom kontekstu "narušenje zdravlja ne treba poistovetiti sa bolešću, pošto ono treba da bude posledica povrede". Primer za ovakva oštećenja zdravlja je npr. radijaciona povreda (povreda nastala zračenjem) koja uzrokuje aplaziju kostne srži i sledstveno teško i trajno oštećenje zdravlja, zatim posttraumatska epilepsija, posttraumatska psihoza i dr.

4) NESPOSOBNOST ZA RAD - Iz same formulacije ovog kvalifikatornog elementa naslućuje se da on prevazilazi okvire čisto medicinske kvalifikacije povreda. Smatra se da u ovom kontekstu treba podrazumevati apsolutnu radnu nesposobnost tj. nesposobnost za obavljanje bilo kakvog posla. Potpuno je razumljivo da profesija povređenog ne bi trebalo da bude kvalifikatorni element za medicinsku procenu težine povrede. Tako se navodi primer kvalifikacije gubitka malog prsta kod muzičara (pijaniste, violiniste npr.) s jedne strane i fizičkog radnika s druge strane. Sa medicinskog stanovišta ovakva povreda se u oba slučaja mora ravnopravno tretirati i kvalifikovati kao teška telesna povreda iz st. 1 člana 121 KZ.

5) UNAKAŽENOST - U zakonu nije precizirano šta se pod ovim pojmom podrazumeva. U literaturi se, međutim, navodi da pod unakazenošću treba smatrati trajne estetske promene na pojedinim delovima tela, koje su nastale kao posledica povrede i koje kod okoline izazivaju neprijatne utiske (osećaj odvratnosti, zgražavanja, odbojnosti i sl). Takve promene su uglavnom na otkrivenim delovima tela, ali mogu biti i na potencijalno vidljivim delovima tela, pri čemu za kvalifikaciju nije bitno što se promene eventualno mogu prikriti upotrebom nekih veštačkih sredstava, ili korigovati medicinskim putem (npr. plastičnom operacijom). Suština unakaženosti kao kvalifikatornog elementa proističe iz činjenica da ovakve telesne promene mogu u znatnoj meri otežati budući život osobe i dovesti kod nje do ozbiljnih psihičkih poremećaja.

Ne piše ništa za mali kurac...

Albedo 0

KRITERIJUMI ZA KVALIFIKACIJU TELESNIH POVREDA

1) OPASNOST PO ŽIVOT - neće biti

2) OŠTEĆENJE VAŽNOG DELA TELA ILI VAŽNOG ORGANA
lekar mora da razjasni na koji način i u kom stepenu gubitak ili trajno i teško oštećenje tog dela tela ili organa ugrožava i ograničava normalnu životnu aktivnost osobe (npr. normalno kretanje, različite radnje gornjim ekstretmitetima, komunikacija sa okolinom, funkcionisanje čula i pojedinih unutrašnjih organa, generativna sposobnost itd.).  - Nije da dva prsta nisu važna, ali ja nisam ni rekao da su ovo (pre)lake povrede.

3) OŠTEĆENJE ZDRAVLJA - neće biti, Ne umire se od dvije presječene tetive.

4) NESPOSOBNOST ZA RAD - Iz same formulacije ovog kvalifikatornog elementa naslućuje se da on prevazilazi okvire čisto medicinske kvalifikacije povreda. Smatra se da u ovom kontekstu treba podrazumevati apsolutnu radnu nesposobnost tj. nesposobnost za obavljanje bilo kakvog posla.

5) UNAKAŽENOST - U zakonu nije precizirano šta se pod ovim pojmom podrazumeva. U literaturi se, međutim, navodi da pod unakazenošću treba smatrati trajne estetske promene na pojedinim delovima tela, koje su nastale kao posledica povrede i koje kod okoline izazivaju neprijatne utiske (osećaj odvratnosti, zgražavanja, odbojnosti i sl).

Dakle, povreda prstiju jedva da je zagrebala stavku #2, i to je to.  Stavka #3 može da prođe jedino ako ta djevojka završi na psihijatrijskoj klinici.

Josephine

Nije potrebno da povreda zadovoljava sve kriterijume da bi se zvala teškom.

Albedo 0

Ova povreda ne zadovoljava NIJEDAN KRITERIJUM.

Šaka je šaka, a prst je prst. Uzmi krivični zakon i njegovo objašnjenje, pa ćeš vidjeti da se govori o AMPUTACIJAMA ŠAKE, a ne tetivama na dva prsta.

Josephine

Quote from: Bata Živojinović Karan on 16-10-2011, 02:08:11
3) OŠTEĆENJE ZDRAVLJA - neće biti, Ne umire se od dvije presječene tetive.

Umiranje od povreda zove se ubistvo i nema veze sa ovim kriterijumima. Da konačno stavimo tačku na tvoja lupetanja po forumu.

Albedo 0

3) OŠTEĆENJE ZDRAVLJA

Primer za ovakva oštećenja zdravlja je npr. radijaciona povreda (povreda nastala zračenjem) koja uzrokuje aplaziju kostne srži i sledstveno teško i trajno oštećenje zdravlja, zatim posttraumatska epilepsija, posttraumatska psihoza i dr.   

Da, djevojci su prsječene dvije tetive i ona je dobila aplaziju kostne srži, i zapatila se sa posttraumatskom epilepsijom.

I've said it once, I'll say it again - ne lupetaj.

Lijepo sam rekao da tipovi moraju biti kažnjeni, ali da novinarske fraze nisu pravilne.

mac

Ako osoba ne može da koristi šaku onda je u pitanju teža povreda. Čak i da je novinar pogrešio u kvalifikaciji ne slažem se da je ta greška vredna nove beskrajne rasprave koja ničemu ne vodi. Ali naravno, vi samo raspalite...

Josephine

Novinar je dobio izveštaj iz policije i na osnovu njega je napisao članak.

Devojka čeka na operaciju šake, u pitanju je teška telesna povreda, za sve koji misle da su operacije šake lake. Složene su zbog komplikovanih i finih spletova nerava i krvnih sudova.

Rasprava ima za cilj da prekine niz homofobičnih i neinteligentnih izjava na ovom topiku.

Albedo 0

Policijski izvještaji ne ocjenjuju stepen povrede, već to čine sudski vještaci s Medicinskog fakulteta. Dakle, stepen povrede uopšte nije određen večeras, jer to je nemoguće uraditi. Postaješ smiješna sa svojim ogromnim neznanjem. Tvoj problem je što ti pišeš iste takve stručne ''policijske izvještaje'' na radionici.

Novinar nije pogriješio, on je samo bio novinar, preuveličava stvari, jer ovdje je sasvim nevažno da li ona ima presječene tetive ili masnicu ispod oka, najvažniji je razlog napada, i napadač mora biti sankcionisan.

Ovako se vrijeđaju svi izgaženi, pretučeni do ivice smrti, izbodeni nožekanjama, unakaženi, upucani od strane manijaka... zbog čega, da bi D. dobila svoju porciju esktremističkih izraza za večeras?

Josephine

Pa ne, zapravo devojka je već pregledana u bolnici. Lekarski izveštaj je načinjen, i morao je da bude načinjen odmah nakon događaja.

Albedo 0

Sudski vještak, ženo, sudski vještak, a ne doktor sa Urgentnog, ne lupaj više nekrstu nenormalni.

I dosta više, presječene su joj tetive, a ne nervi i kosti.