• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

GEJ PARADA! USRED SRBIJE! BAŠ SADA! DAMN!

Started by Ghoul, 21-08-2009, 19:57:36

Previous topic - Next topic

0 Members and 9 Guests are viewing this topic.

Josephine

Tex Murphy

QuoteA tebi su Aleksije, arapske zemlje ili Sarajevo uzor koji treba slediti?
Ne razumem.

Па ко је узор који треба слиједити?
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

Tex Murphy

На овом топику све брзо пише :-(
Genetski četnik

Meho Krljic

Quote from: scallop on 04-10-2012, 12:41:13
Izvini što sam se upustio. I, neću više. Nervira me kad počne vrdanje i izmeštanje teme. Više mi se sviđa Loni. Njega skrolujem i miran sam.
Oh, izvini ti što te nerviram. Znaš da mi to nikako nije cilj.

ALEKSIJE D.

Loni, dao sam ti banalan primer. Ti pogrešno shvataš ono što je samo ilustracija jedne sredine koju sam odabrao. Naveo sam gradove sa pretežno islamskim življem.
Ako ti bode oči, ajde zamisli grad ili državu vegana, gde je veganstvo relgija pa uradi nešto sa organizvanjem parade ljubitelja pilećih krilaca na žaru.
Meho, ti se stalno držiš viših ciljeva i apstraktnih ideoloških i demagoških stavova o demokratiji. Lepo to zvuči, mnogo lepo, ali nije primenljivo.
Ne menja se svest ljudi na silu ili nabijanjem prsta u oko. Provokacijom pogotovo.
[size=78%]Loni, za izvor od 5% genetske šale, ostao si mi dužan.[/size]
[size=78%]D. tvoje kursitičko znanje i kontriranje postaje mi zabavno, ali i malkice zamorno. Ja imam malko pametnija posla nego da iščitavam šta je neko još pametan rekao na ovu temu. Ako ti misliš gde je učešće na forumu naučni simpoziju, onda sam se ja zeznuo u mom poimanju istog. I navedei mi, molim te, taksativno za šta se to populacija LGB bori? Šta ti i tvoja devojka tačno hoćete? [/size]
[size=78%]Stevo, slažem se sa sobom. Pašće kiša, a možda i polete svinje.[/size]

saturnica

Quote from: ALEKSIJE D. on 04-10-2012, 13:23:23
Ako ti bode oči, ajde zamisli grad ili državu vegana, gde je veganstvo relgija pa uradi nešto sa organizvanjem parade ljubitelja pilećih krilaca na žaru....
.... xrofl xrofl xrofl

pokojni Steva

Aleksije, pa sad i kmetovi dobijaju glasačke listiće, cenim da je to bilo van pameti pre, koliko ono godina?

edit - ne kažem da je to pametno, ali tako jeste.
Jelte, jel' i kod vas petnaes' do pola dvanaes'?

Meho Krljic

Quote from: ALEKSIJE D. on 04-10-2012, 13:23:23

Meho, ti se stalno držiš viših ciljeva i apstraktnih ideoloških i demagoških stavova o demokratiji. Lepo to zvuči, mnogo lepo, ali nije primenljivo.
Ne menja se svest ljudi na silu ili nabijanjem prsta u oko. Provokacijom pogotovo.

Pa, za početak, mi ovde raspravljamo na forumu, u sasvim apstraktnim uslovima, dakle, niko od nas ne sedi i piše nacrte novih zakona koje skupština treba da usvaja niti izdaje dnevne zapovesti policiji ili grupama huligana. Tako da mislim da je sasvim ispravno reći "mislimo da je vladavina prava korisnija i bolja za društvo od diktature većine nad manjinom", ma ko činio većinu i manjinu.

A za menjanje svesti, pa ja tebe ne provociram, niti ti mene, dakle mi pokušavamo jedan drugom svest da promenimo kulturno i sa poštovanjem prava na različitost mišljenja. Možda smo uspešni, a možda i nismo ali bitno je da se uvažavamo. Kad neko nešto radi na ulici, u grupi, u okviru zakona koji važi i za druge političke grupacije, to mu izađe na isto. Možda je uspešan, možda nije, ali treba da uvažava druge. Prajd manifestacije uvažavaju druge kao građane i to je definisano zakonom. Sigurno je da neke građane sve to pogađa emotivno i osećaju se uvređeni kao vernici ili tradicionalisti, ali opet, društveni dogovor (opet oličen propisima) veli da tu moraju da stisnu zube i izdrže jer sledeći put će oni biti ti koji marširaju a drugi će se mrštiti na njih.

ALEKSIJE D.

Društveni dogovor? DRUŠTVENI DOGOVOR!!!!
Meho, brate!
Meho, rođače!
Šta si ti po obrazovanju?
Teorija društvenog dogovora je nastala u periodu francuske buržoaske revolucije , Ruso, Monteskije i ekipa su stvorili tu teoriju i time pravdali giljotinu! Uzmi malkice Uvod  u pravo, imaš to negde na početku.
Sad se ponovo deca uče o tome da postoji društveni dogovor i to je osnov funkcionisanja društva i države.
To je varka. Država fnkcioniše isključivo i jedino kao aparat prinude koji štiti interese određene klase ili interese većine ako manjinska klasa proceni da bi većina bila toliko iziritirana nečim što bi je ugrozilo.
Demokratija je samo šarena laža, varka. Ti dobro znaš kako su Grci, kao tvorci demokratije, to pravo davali samo muškarcima a da je pederastija kod njih bila normalna stvar. Ako želimo pravu demokratiju, ajde, uvedimo pederastiju, zabranimo ženama pravo glasa, vratimo se izvornim principima.
Loni, još čekam odgovor za 5%.

Albedo 0

Quote from: ALEKSIJE D. on 04-10-2012, 13:42:40
Teorija društvenog dogovora je nastala u periodu francuske buržoaske revolucije

jedino ako se francuska buržoaska revolucija desila u 16. vijeku

Tex Murphy

Хаха, саће Лони да улети да брани своје Французе!  :!:
Genetski četnik

Josephine

"Dačić izjavio kako je Amerika zabrinuta za otkazivanje gej parade, ali je trebalo da izrazi zabrinutost jer je Isus Hrist izvrgnut ruglu na izložbi." - radio 202

:-x

U ovom društvu je bolje biti glup. Strašno je prokletstvo da si u manjinji koja kristalno jasno i bolno vidi glupost državnih funkcionera.

Meho Krljic

Quote from: ALEKSIJE D. on 04-10-2012, 13:42:40
Društveni dogovor? DRUŠTVENI DOGOVOR!!!!
Meho, brate!
Meho, rođače!
Šta si ti po obrazovanju?
Teorija društvenog dogovora je nastala u periodu francuske buržoaske revolucije , Ruso, Monteskije i ekipa su stvorili tu teoriju i time pravdali giljotinu! Uzmi malkice Uvod  u pravo, imaš to negde na početku.
Sad se ponovo deca uče o tome da postoji društveni dogovor i to je osnov funkcionisanja društva i države.
To je varka. Država fnkcioniše isključivo i jedino kao aparat prinude koji štiti interese određene klase ili interese većine ako manjinska klasa proceni da bi većina bila toliko iziritirana nečim što bi je ugrozilo.
Demokratija je samo šarena laža, varka. Ti dobro znaš kako su Grci, kao tvorci demokratije, to pravo davali samo muškarcima a da je pederastija kod njih bila normalna stvar. Ako želimo pravu demokratiju, ajde, uvedimo pederastiju, zabranimo ženama pravo glasa, vratimo se izvornim principima.
Loni, još čekam odgovor za 5%.

Nisam ništa po obrazovanju, mislim, imam samo srednju školu u kojoj su me naučili samo kako da perem epruvete u laboratoriji.

I ponavljam, valjda je svakome jasno zašto treba da branimo princip da većina u građanskom društvu ne može da diktira ponašanje manjini u svakoj situaciji (jer danas si većina, sutra manjina) i zašto umesto direktnog izjašnjavanja o svakom pitanju  prenosimo tehnologiju odlučivanja i sprovođenja odluka na propise i institucije.

Ti možeš da kažeš "Ne, ja mislim da snaga treba da bude ono što prevagnjuje u društvenim raspravama - ko je jači diktira uslove. To je odraz realnosti!!!" ali onda konsekvence takvog principa valja prihvatati - da je, primera radi, Amerika po tome u pravu u svemu što radi, da je isterivanje Srba sa Kosova ili iz Hrvatske ispravna stvar jer je izvedena argumentom sile, da u autobusu ne treba da sede trudnice i osobe sa invaliditetom nego najjači omladinci koji mogu fizičkom silom da odbrane svoje mesto itd.

Malko karikiram ali jasno je valjda šta hoću da kažem.

scallop

Lako je iznositi načelne stavove protiv kojih niko ništa nije napisao. Zemlja je okrugla, ljudi udišu kiseonik...  xfrog
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Meho Krljic

Quote from: scallop on 04-10-2012, 14:29:57
Lako je iznositi načelne stavove protiv kojih niko ništa nije napisao. Zemlja je okrugla, ljudi udišu kiseonik...  xfrog

Hejteri će hejtovati, voda je mokra... hej, u pravu si, lako je!!!!!!!

Naravno, tehnički gledano, ljudi udišu razne gasove, a kiseonik je taj koga koriste da se kreću i vole. Ali dobro, lapidarno izražavanje!!! Poštujemo!

Loni

Alex, društava i uređenja bilo je puno.
Ne vidim zašto bismo kopipejstovali bilo koje istorijsko uređenje ako od mnogih možemo da uzmemo ono najbolje i iskombinujemo.

Najbolje rešenje je ono u kome niko ne pati i niko nije šikiranan, ograničen, diskriminisan.
5 % diskriminisanih je ogroman broj. Čemu, ako ne mora?
Imaš poslovicu - Niko nije slobodan dok svi nisu slobodni.
Zašto bi uostalom iko bio diskriminisan ako svet sasvim dobro funkcioniše u slučaju da niko nije diskriminisan?

Starogrčko društvo bilo je samo relatvino tolerantno. Posve patrijarhalno.
Primetno je da su tolerisaniji bili gejevi penetratori, dok se na primače (takozvane pasivne) gledalo ok samo ako su klinci koji treba nešto da nauče. Ako neko pređe u zrelo doba, a ostane pasivan, na njega se gledalo sa podsmehom.

Ako gazda pojebe roba ili prisili roba da mu orališe, to je bilo potpuno ok i gazda nije gubio ugled u društvu.
Međutim, ako dođe do obrnute situacije, pa rob bude ,,muško'' a gazda odigra ,,žensku'' ulogu, na takvog gazdu gledalo se s velikim podsmehom i nipodaštavanjem.
(Zamisli molim te, jebao ga rob!  :-? )

Drugim rečima u nedostatku ženskog sveta koji je zarobljen u kućama i kog nema u institucijama na atinskim univerzitetima ni igde, jeste bilo dozvoljena muška bliskost. (I danas kod Arapa ima momačkih držanja za ruke), ali ta vrsta ,,tolerancije'' nema mnogo veze sa današnjim lgbt pokretima.

Današnji lgbt pokreti su usko povezani za feminističkim. Oni se protive svakom obliku mizogenije. Feministkinje koje opet imaju priličan procenat lezbejki i biseksualki u svojim reodvima uskladile su svoju borbu sa borbom muških gejeva i rade koordinisano.
   Tako imaš gej aktiviste koji se bore na pravo za abortus što sa njihovim životima nema mnogo veze.
   Vrlo često u to se uveže i socijalna komponenta pa su svi zajendo levičari opredeljeni i za radnička prava.

Gej prava i ženska prava ne moraju da budu preklopljena, ali uglavnom jesu povezana.
   Kad svane ženama, automatski svane i gejevima jer gejevi su upravo i diskriminisani zbog svojih ženskih crta. Koren homofobije i mizoginije je isti. A to je potcenjivanje žena, ženskosti i ženstvenosti.

Žene su u takvom sistemu označene kao nešto manje vredno. Sugeriše im se da ćute i da se povlače. Da im je mesto u kuhinji, kao rodilja, dojilja, kuvarica i spremačica ne bi li muški pol bio oslobođen od toga.

Gej muškarci su diskriminisani zbog toga što sami nose crte tog ,,goreg'' i ,,manje vrednog'' pola. Oni su izdajnici muškosti i zato treba da budu izopšteni.
   Neko će reći - Oni su diskriminisani zbog seksualnog čina. Nisu. Gej seksualni čin vrlo liči na strejt čin. Razlika je što tamo imaš samo 2 rupe, a ovamo 3. Koren diskriminacije je prezir prema ženskosti.

Zato su u okviru gejeva najdiskriminisaniji gejevi transvestiti, zatim idu feminizirani gejevi, pa tek onda muževni koji su najpošteđeniji. Starogrčka tolerancija bila je nešto u tom stilu. Možeš da budeš i gej (ako nema druge ponude na vidiku), ali bar održi muževnost. 
   Ipak na ulici drugačije gledaju na Bokija13 ili da ... ne nabrajam neke voditelje ili kreatore za koje se takođe zna da su gejevi, ali pošto se oblače i ponašaju muški, društvo će da ih iztoleriše.

Već kod igračaka se zna da su muške igračke, boje ili crtani filmovi univerzalni, dok su lutke, moj mali poni i roze boja isključivo ženske. Preuzimanje bilo čega ženskog u muškom svetu gleda se kao na veliku izdaju i prelazak na nekakav niži nivo. U obrnutom slučaju nije tako.

pokojni Steva

Quote from: Loni on 04-10-2012, 14:39:05

Kad svane ženama, automatski svane i gejevima jer gejevi su upravo i diskriminisani zbog svojih ženskih crta.

Idiotluk, i samo smeta pravednom delu fronta feminističke borbe.
Jelte, jel' i kod vas petnaes' do pola dvanaes'?

scallop

Oprosti, Meho, Loni je nenadjebivo jasan. Čim mu vidim post odma' mi svane.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Meho Krljic

Neka, neka, na mlađima svet ostaje!

zakk

Šta se dešava sa b92, nisu više u stanju rečenicu da otkucaju bez 17 slovnih grešaka...
Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.

Alex

Quote from: Loni on 04-10-2012, 14:39:05
Gej prava i ženska prava ne moraju da budu preklopljena, ali uglavnom jesu povezana.

Ne postoje posebna ženska prava, već su prava žena u sklopu ljudskih prava.

Kad svane ženama, automatski svane i gejevima jer gejevi su upravo i diskriminisani zbog svojih ženskih crta.
Gejevi u našem društvu nisu diskriminisani jer imaju sva ljudska prava, kao i ostali.
Koren homofobije i mizoginije je isti. A to je potcenjivanje žena, ženskosti i ženstvenosti.
Nemaju nikakve veze. Homo"fobija", kao odbojnost prema homoseksualcima je urođena većini ljudi, kao odbojnost prema nenormalnosti, a mizoginija u civilizovanim društvima je prisutna kod beznačajnog procenta ljudi, nije sistemska i posledica je ličnih kompleksa ili problema sa karakterom.
Žene su u takvom sistemu označene kao nešto manje vredno.
To nije naš sistem. Neke muslimanske i primitivne zemlje - možda.

Sugeriše im se da ćute i da se povlače.

Svaki muškarac svojoj ženi, kćerci, prijateljici, devojci će sugerisati da digne glas za sebe bilo gde i da se ne povlači, a sugeriše se ćutanje samo onima koje nikad ne prestaju sa pričom

. :)

Da im je mesto u kuhinji, kao rodilja, dojilja, kuvarica i spremačica ne bi li muški pol bio oslobođen od toga.

Gluposti, muškarci ne mogu da budu rodilje i dojilje, naravno da će žene. A uvek se hvale da bolje kuvaju od žena. Oslobodićemo ženski pol od toga da budu spremačice, kad reše da postanu rudari, zidari, zavarivači...

Nisam verovao da postoji čovek koji kada kaže bilo šta, bilo kada, o bilo čemu - greši, ali evo ga
Avatar je bezlichna, bezukusna kasha, potpuno prazna, prosechna i neupechatljiva...USM je zhivopisan, zabavan i originalan izdanak americhke pop kulture

Meho Krljic

Zavarivači???

Sećamo se ovog filma iz ludih osamdesetih:

Loni

Teško je komentarisati čoveka s kojim se nigde ne slažem. A to si ti Aleks.

Gejevi nisu diskriminisani. Ha ha ha. Pa da nisu sada bismo imali paradu. Kao i prošle godine. Mogli su da se šetaju malinari, sindikalci, tušta i tma. Jedino gejevi ne mogu.

Žene nisu diskriminisane? Gde ti živiš. Raspitaj se kolika je prosečna ženska plata. Pitaj koliko je žena bilo odbijeno da dobije posao pre nego što potpišu da neće ići na trudničko-

U pola planete žene ne mogu da se razvode od muževa nasilnika samo zato što ne rade pa ti razvodom ostale bez krova nad glavom, primanja i ičega.

I šta to uopšte znači - Ne postoje ženska prava. Postoje samo univerzalna.
Šta to znači u praksi?

Imamo u teoriji prava za sve i ravnopravnost, ali neko je u praksi diskriminisan zato što je žena, crnac, Rom, gej?

Stipan

Loni, ja tebe ništa ne razumem!
Sindikalci i malinari spadaju po tebi u klasu povlaštenih?
Jesi li ti to upravo izjavio?

zakk

Nije to rekao. Rekao je da malinari imaju pravo da se protestima i okupljanjima bore za svoja prava, a da se homoseksualcima to pravo uskraćuje.
Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.

zakk

Alex

Quote from: Loni on 04-10-2012, 18:03:14

Gejevi nisu diskriminisani. Ha ha ha. Pa da nisu sada bismo imali paradu. Kao i prošle godine. Mogli su da se šetaju malinari, sindikalci, tušta i tma. Jedino gejevi ne mogu.

Nema zime za njih, sve dok svoje seksualne zanimacije tretiraju kao svoju privatnu stvar, kao i sav ostali svet.

Žene nisu diskriminisane? Gde ti živiš. Raspitaj se kolika je prosečna ženska plata. Pitaj koliko je žena bilo odbijeno da dobije posao pre nego što potpišu da neće ići na trudničko-

Koliko je muškaraca otvoreno ili prikriveno odbijeno za posao prema raznim osnovama (da im se ne plaća penziono i socijalno, jer nemaju vezu, jer nisu članovi stranke, jer putuju na posao, jer nisu mladi...) - pa se ne radi o diskriminaciji muškaraca, nego o lošem tretmanu svih ljudi, iz najrazličitijih pobuda.

Avatar je bezlichna, bezukusna kasha, potpuno prazna, prosechna i neupechatljiva...USM je zhivopisan, zabavan i originalan izdanak americhke pop kulture

Meho Krljic

Quote from: Alex on 04-10-2012, 18:44:35

Nema zime za njih, sve dok svoje seksualne zanimacije tretiraju kao svoju privatnu stvar, kao i sav ostali svet.

Kako sad to? Ostali svet se javno venčava, da ne pominjem drži za ruke na ulici i ljubi u zadnjem redu bioskopa. Nije seksualna zanimacija samo rektalna penetracija u dobro zamračenoj sobi.

Koliko je muškaraca otvoreno ili prikriveno odbijeno za posao prema raznim osnovama (da im se ne plaća penziono i socijalno, jer nemaju vezu, jer nisu članovi stranke, jer putuju na posao, jer nisu mladi...) - pa se ne radi o diskriminaciji muškaraca, nego o lošem tretmanu svih ljudi, iz najrazličitijih pobuda.

Oh, Alaha mu, pa naravno da se radi o diskriminaciji ali možda ne po polnoj osnovi, nego po... starosnoj, nacionalnoj, nekoj trećoj.

Stipan

Manitua mi! Shvatam! Diskriminisani su svi koji jesu u jebenom getu! Osim onih koji to nisu!

Dakle svi smo pederi! Osim onih koji su lezbejke!

Alex

Radi se o diskriminaciji, ali ne muškaraca u odnosu na žene, niti žena u odnosu na muškarce.

I gejevi se drže za ruke i ljube u zamračenom bioskopu. Venčanje je venčanje - i gej može da se venča, ako želi, za osobu suprotnog pola.

Meho Krljic

Quote from: Stipan on 04-10-2012, 20:42:15
Manitua mi! Shvatam! Diskriminisani su svi koji jesu u jebenom getu! Osim onih koji to nisu!

Dakle svi smo pederi! Osim onih koji su lezbejke!

Počinje da sviće zora shvatanja!!!!!!!! Diskriminacija ima mnogo oblika a zakon o zaštiti od iste treba sve da nas zaštiti od svakog od njih.

Quote from: Alex on 04-10-2012, 20:42:15
Radi se o diskriminaciji, ali ne muškaraca u odnosu na žene, niti žena u odnosu na muškarce.

Tu zapravo postoji asimetrija koju je sad uzaman potanko objašnjavati jer bi bilo jako mnogo da se priča, ama je mnogo toga objašnjeno i na ovom topiku, ali i u, jelte, obimnoj građi koja se bavi diskriminacijom u raznim društvima. No, svako i intuitivno shvata da muškarac vrlo retko biva diskriminisan na osnovu toga što je muškarac, dok žena mnogo češće doživljava diskriminaciju zato što je žena. Od činjenice da su do pre nekoliko decenija žene u zapadnim društvima bile bez prava glasa, preko činjenice da primaju manju zaradu za iste poslove koje obavljaju sa istom stručnom spremom (mislim da smo kačili ove statistike pre neki mesec) do bezbrojnih mentalitetskih elemenata kojim žene - kojima je inače pravno zagarantovana ravnopravnost - bivaju postavljane u neravnopravan položaj. Žene nisu "manjina" u brojčanom smislu ali su tretirane kao manjina u velikom broju situacija u savremenim društvima građanske i demokratske orijentacije. Muškarcima se to događa, ali značajno ređe i oni su najčešće tretirani diskriminatorski jer su pripadnici neke stvarne manjine (etničke, starosne grupe, po osnovi obrazovanja, invaliditeta itd.).

Quote from: Alex on 04-10-2012, 20:42:15
I gejevi se drže za ruke i ljube u zamračenom bioskopu. Venčanje je venčanje - i gej može da se venča, ako želi, za osobu suprotnog pola.

Oh, sem ako ih ne izbace iz istog. A venčanje za osobu suprotnog pola je samo jedna od formi venčanja koje danas postoje u svetu!!!!! Građansko venčanje u sve više država se događa i između osoba istog pola. Možemo li da osuđujemo gej osobe ako je njihov politički cilj da to bude ostvareno i u našoj zemlji? Ne možemo! Možemo, naravno biti protiv tog cilja, ali i da se onda borimo fer sredstvima koja očekujemo i kada se neko bori protiv nas. Znači, ništa huliganstvo itd.

scallop

Meho Krljic

Джон Рейнольдс

Еј, бре! Нема параде и зато...

Direktori - Fajront
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

Alex

Quote from: Meho Krljic on 04-10-2012, 20:54:44
preko činjenice da primaju manju zaradu za iste poslove koje obavljaju sa istom stručnom spremom (mislim da smo kačili ove statistike pre neki mesec)

Jeste dosadno, ali dosta bre isprazne demagogije

SVI ZNAMO da žene primaju manju zaradu, ali samo U PROSEKU, zato što im je kvalitet obavljenog posla U PROSEKU niži.
Prosečna vrednost plate nije nikakav pokazatelj diskriminacije, nego sasvim drugih tj desetih stvari.

Meho Krljic

Ja pretpostavljam da se ti šališ, ali za svaki slučaj:

http://usgovinfo.about.com/cs/censusstatistic/a/womenspay.htm

Even accounting for factors such as occupation, industry, race, marital status and job tenure, reports the GAO, working women today earn an average of 80 cents for every dollar earned by their male counterparts. This pay gap has persisted for the past two decades, remaining relatively consistent from 1983-2000.
In attempting to explain the discrepancies in pay between men and women, the GAO concluded:

• Women in the workforce are also less likely to work a full-time schedule and are more likely to leave the labor force for longer periods of time than men, further suppressing women's wages. These differing work patterns lead to an even larger earnings gap between men and women - suggesting that working women are penalized for their dual roles as wage earners and those who disproportionately care for home and family.

• Men with children appear to get an earnings boost, whereas women lose earnings. Men with children earn about 2% more on average than men without children, according to the GAO findings, whereas women with children earn about 2.5% less than women without children.

• Women have fewer years of work experience.

Alex

Quote from: Meho Krljic on 05-10-2012, 00:07:25

Even accounting for factors such as occupation, industry, race, marital status and job tenure, reports the GAO, working women today earn an average of 80 cents for every dollar earned by their male counterparts. This pay gap has persisted for the past two decades, remaining relatively consistent from 1983-2000.
In attempting to explain the discrepancies in pay between men and women, the GAO concluded:

• Women in the workforce are also less likely to work a full-time schedule and are more likely to leave the labor force for longer periods of time than men, further suppressing women's wages. These differing work patterns lead to an even larger earnings gap between men and women - suggesting that working women are penalized for their dual roles as wage earners and those who disproportionately care for home and family.

• Men with children appear to get an earnings boost, whereas women lose earnings. Men with children earn about 2% more on average than men without children, according to the GAO findings, whereas women with children earn about 2.5% less than women without children.

Ne vidim ništa sporno u tački jedan - ko više odsustvuje sa posla manje zarađuje, bez obzira na razlog odsustvovanja - da li odsustvuje da brine o deci ili ide u švaleraciju - to je tako logično.

Što se ostalog tiče - da li zarađuju više muškarci sa ili bez dece ili žene - čudi me da se iko bavi tako besmislenim istraživanjima, koja su bitna kao - da li više zarađuje neko ko češlja kosu u levo ili u desno, ko nosi kaiš na pantalonama ili ne nosi itd,

Loni

Quote from: Loni on 04-10-2012, 18:03:14

Molim?
Ostali svet svoju ljubav drži u četiti zida? AHA HA HA HA  :cry: :-x :-x :-x :-x

Jebote o čemu ti pričaš?

Pa na svakom koraku se održava neka svadba. Kreni vikendom do kafana i restorana na periferiji. U svakom drugom masovne svadbe. 

Moji deda i baba (od nedavno pokojni) imaju dvoje unuka.
I sestra se udala tajno. Bez svadbe.
I ja.
Deda i baba su poludeli od tuge što eto unuci i deca u celom njihovom Vrčinu prave masovne svadbe - masovne sa 500 zvanica.
Sa 100 ispečenih kokošaka, 20 prasića, 10 ovaca i bar 3 vola.

Cela familija nas je osudila. Svi poludeli od besa što nismo pravili javna veselja.
Običaj je da se proslavi.
Vaš svaki drugi komšija i komšinica imali su javno venčaje.

Kud li se u tim slučajevima dade princip o ljubavi u četiri zida?

Menjaj TV kanale.
U svakoj trećoj reklami streht par se grli i ljubi.
Gledaj tok šou emisije. Gosti masovno pričaju o svojim strejt brakovima, o razvodima, udvaranjima.

Je l ima ijedna strejt javna ličnost koja nije bar u nekom kontekstu rekla nešto o svom bračnom ili bar udvaračkom životu.
Znamo i kako se udvarao Čola i šta su za svadbu obukle i Brena i Ceca.

O kakvom držanju svojih ljubavi između 4 zida govorimo.

Da je zaista reč o poštovanju principa držanja ljubavi u četiri zida, pa onda bi dežurni moralisti morali da se bune protiv apsolutnih svih časopisa koji
izlaze svaki dan u srbiji. Protiv svih medija i skoro svih filmova i reklama.
Ne bi bio pošteđen ni EuroSport. I tu se sportisti na kraju mečeva slikaju sa damama u poljupcima. I tu ih žene gledaju s tribina.

Gde su pobune protiv svadbi?
Protiv emisije 48 sati svadba i ,,Domaćine oženi se''.
Gde su pobune protiv nošenja vereničkog prstenja?

Je l to možda ljubav u četiri zida?

Ponavljate klišee i fraze u koje ni vi sami ne verujete i koje nemaju nikakve veze sa životom.

Plus što je veliki bezobrazluk čitavo gejstvo staviti isključivo u seksualni kontekst penis/šupak/usta.
To je isto kao kad bi neko prostitutku sa ulice i nekog masnog pijanog mušteriju označio terminom: Eto. To je heteroseksualnost.

Pa ok. I to je heteroseksualnost ali nije samo to heteroseksualnost.
Heteroseksualnost nije samo qrac u pičq već i ljubav i podrška i zajednički život i uteha partneru kad vam plače na ramenu i razumevanje za čitav život i građenje zajedničke imovine.
Isto važi i za homoseksualnost.

Loni

Izvinjavam se. Nisam video da mu je Meho odgovorio skoro identično.

A što se žena tiče znam mnogo njih koje nisu mogle da dobiju posao dok se ne kresnu sa šefom.
Ako neće, otkaz. Doći će druga koja će pristati.
To se dogodilo mojoj komšinici.

Obrnut slučaj retko ćemo naći.

Ženska diskriminacija je dublja nego što se vidi na prvi pogled.
Društvo će pre da zaposli neku koja dobro izgleda nego pametnu i moralnu ženu.

Kad god vidite neku pevačicu koja samo izgleda, ali ne zna da peva ili sličnu glumicu, sekretaricu itd. znajte da je upravo ona
uzela to mesto nekoj koja je znala i da peva i da glumi, ali nije dobro ili izgledala ili se nije ,,dala''.

Sad zamislite kako bi nama muškima bilo da živimo u svetu u kome nas cene samo zbog fizičkog izgleda.
Pa ako imaš stomačić, ako si ćelav ili ti je mali ili nećeš da tucaš matoru šeficu, šefice te zamene nekim drugim.
Pa onda dolazi do negativne selekcije koja se umnožava potražnjom ovakvog tipa itd.

Biti žensko, a opstati i uspeti nije nimalo lako i jednostavno.
Što si kvalitetnija intelektualno i kao čovek, društvo će te sputavati i birati druge tipove žena.

Video bih mnoge koji negiraju neravopravnost kako bi odživeli svoj ženski život u ovom svetu.
Reinkarnacija ne bi bila nimalo laka.

Albedo 0

meni nije jasno zašto ti ne pišeš za Blic ženu, navatao bi se para za tri života na Karibima

Josephine

Quote from: Alex on 04-10-2012, 23:48:59
SVI ZNAMO da žene primaju manju zaradu, ali samo U PROSEKU, zato što im je kvalitet obavljenog posla U PROSEKU niži.

ti si, kanda, zalutao, slatki. pećina je u drugom smeru.

Josephine

Quote from: Бата Животиња on 05-10-2012, 01:08:39
meni nije jasno zašto ti ne pišeš za Blic ženu, navatao bi se para za tri života na Karibima

problem i jeste što blic ženu kroje muškarci. pridruži se slatkom.

Джон Рейнольдс

Јавио ми Мали Слоба да ће у последњем тренутку дозволити парадирање ако до сутра искуцате још пет страна овог топика.
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

Meho Krljic

Quote from: Alex on 05-10-2012, 00:16:20
Quote from: Meho Krljic on 05-10-2012, 00:07:25

Ne vidim ništa sporno u tački jedan - ko više odsustvuje sa posla manje zarađuje, bez obzira na razlog odsustvovanja - da li odsustvuje da brine o deci ili ide u švaleraciju - to je tako logično.

Što se ostalog tiče - da li zarađuju više muškarci sa ili bez dece ili žene - čudi me da se iko bavi tako besmislenim istraživanjima, koja su bitna kao - da li više zarađuje neko ko češlja kosu u levo ili u desno, ko nosi kaiš na pantalonama ili ne nosi itd,

Sporno je valjda očigledno: žene su ekonomski depresirane u odnosu na muškarce NA IME toga što se (više od muškaraca) brinu o mladunčadi.

Quote from: Джон Рейнольдс on 05-10-2012, 03:01:45
Јавио ми Мали Слоба да ће у последњем тренутку дозволити парадирање ако до сутра искуцате још пет страна овог топика.

Ja se trudim, ali ne mogu sve sam, dajte malo rasprave, svađe, sučeljavanja mišljenja!!!

Evo, jel' gledao sinoć neko Oliveru K. i onog majstora iz Dveri koji je lukavo govorio kako on iza sebe ima glasače za politiku koja zastupa a kojom nudi da sedne sa LGBT aktivistima za sto da se dogovore kako rešiti njihova pitanja u društvu bez nekakvih paradiranja i sranja? Morala je više puta da ga podseti da ima jedva 200,000 glasača pa da i nije baš u poziciji da on nekog zove za sto da mu rešava probleme jer - uglavnom nije vlast u ovom društvu.

No, bilo je zanimljivih stvari da se čuje. Jedna od njih, koja se čula je i ta da recimo LGBT politički aktivisti nemaju stranku koja ih eksplicitno podržava u smislu da je u okviru izborne kampanje eksplicitno referirala na borbu za LGBT prava ili da tako nešto ima eksplicitno u svom programu. Olivera je pomenula LDP kao i SPS koji su imali eksplicitne reference na ovo u kampanji, ali svi znamo koliko se predizborna priča smatra neozbiljnom u ovoj zemlji.

No, to povlači pitanje smislenosti ili makar efektnosti LGBT aktivizma u Srbiji. Dosadašnje akcije su bile - uključujući ovogodišnji Prajd tjedan - mahom usmerene na hello world nivo komunikacije, dakle oglašavanje da LGBT populacija postoji i da je politički definisana (koliko-toliko) i koliko-toliko aktivna, bez konkretnijih aktivnosti usmerenih na promenu društva u formalnom smislu. Naravno, ne bih se pretvarao da znam koji su načelni politički ciljevi većine ovdašnjih LGBT aktivista ali ako postoje na nivou promene legislative (recimo uvođenje prava na istopolni brak) zanimljivo je pitanje koliko se o tome može pričati u realnim okvirima, to jest je li javno zastupanje - skupovi na otvorenom, tribine, kolumne u štampi - iole dovoljan i uopšte efektan način da se ova vrsta promene započne. Da LGBT politička stranka ne bi bila uspešna u nekom hipotetičnom pokušaju guranja ovakvog zakona jasno je već i iz proste matematike, no šta onda zapravo ostaje LGBT aktivistima? Ulazak njihovih najboljih ljudi u uticajne krugove najvećih stranaka u Srbiji? Lobiranje - javno - iz vanstranačke sfere ali prema strankama, na način propisan zakonom (koji mi baš i nemamo danas)? Kakvi li bi tek onda bili protesti i reagovanja?

Mme Chauchat

Quote from: Meho Krljic on 05-10-2012, 12:08:19

Ja se trudim, ali ne mogu sve sam, dajte malo rasprave, svađe, sučeljavanja mišljenja!!!

Ne znam kako da se uključim u raspravu u kojoj suprotstavljene argumente razmenjuju Loni i Aleks. -.-

Meho Krljic

Znaš kako Englezi kažu: napraviš čoveka od slame pa udariš po njemu. Recimo nasrneš na Aleksa što otvoreno propagira nasilje nad ženama i optužiš ga da je to jer je prikriveni homoseksualac - pa jesmo li videli kako crta muške likove u svojim stripovima!!!!

Posle sve ide samo od sebe.