• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Parada (Srđan Dragojević, 2010)

Started by ginger toxiqo 2 gafotas, 22-10-2009, 01:04:02

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Father Jape

Quote from: sodomizer on 20-11-2011, 11:43:10
"There's nothing I like less than bad arguments for a view I hold dear." ― Daniel C. Dennett

QFT
Blijedi čovjek na tragu pervertita.
To je ta nezadrživa napaljenost mladosti.
Dušman u odsustvu Dušmana.

Albedo 0

dok ste mi vas dvoje sudije nemam o čemu da brinem

Quote from: Loni on 20-11-2011, 23:59:30
   Dakle Bata, koji se drži homofobije kao pijan plota, poredi sa Hitlerom (čovekom, koji je gejeve smeštao u logore) nas, koji se borimo za društvo u kome ima mesta za sve?
   Ubio me đavo ako šta razumem.

iako sam o vezi pedera i nacista čitao i boljim knjigama evo par linkova koje sam na brzinu iskopao

na prvom sam saznao i nešto novo, a to je da je Nacistička partija nastala u gej baru

http://www.renewamerica.com/columns/fischer/080515

http://constitutionalistnc.tripod.com/hitler-leftist/id12.html

pokojni Steva

Ti si bre nastao u peder baru, dalje ruke od Nacista!
Jelte, jel' i kod vas petnaes' do pola dvanaes'?

crippled_avenger

Postoji jedna zanimljiva stvar vezana za nedavne javne nastupe gej aktivista i njihovih lobista u javnosti. Naime, oni su u masi tih nastupa nezadovoljni stavom koji je omasovljen u ovom društvu a to je da svako može da radi šta hoće u četiri zida a da ne paradira. I to zbilja jeste masovan stav kod nas, i što se mene tiče, mislim da odnos prema LGBT zajednici ne treba da se zaustavi na tom stepenu tolerancije.

Međutim, ono što je meni zanimljivo jeste da LGBT zajednica zaboravlja da je tek sa Miloševićevim dolaskom na vlast činjenica da se aktivnosti između četiri zida uopšte mogu sprovoditi i da su pre njega one bile kriminalizovane, dakle nije moglo ni to.

Ako dakle imamo na umu da je homoseksualnost pre dvadesetak godina bila kažnjiva a da danas narod misli da mogu da rade šta god hoće sami, to možda nije dovoljno ali je jako veliki napredak.
Nema potrebe da zalis me, mene je vec sram
Nema potrebe da hvalis me, dobro ja to znam

SIMERIJANAC

Što jes jes,evo u Rusiji se spremaju da ih baš zazidaju u ta četri zida.

Rusija zakonom po gej propagandi

Rusija sprema federalni zakon koji će pokriti postojeće regionalne odluke. Veliki ruski gradovi su već doneli odluke protiv "parada ponosa"

Protiv sve agresivnije propagande homoseksualaca Rusija će u skoroj budućnosti najverovatnije doneti federalni zakon, izjavila je Valentina Matvijenko, spiker Saveta Federacije tj. ruskog senata. U Sankt Peterburgu je ovih dana tamošnja skupština već donela odluku kojom se, ne samo ne dopušta propaganda "jednopolnih odnosa" već se takva aktivnost i novčano kažnjava.

Glavni lobisti za donošenja tog lokalnog zakona su bili aktivisti Putinove Jedinstvene Rusije. Uskoro će takvu odluku doneti i skupština Moskve.

S druge strane, aktivisti "netradicionalne seksualne orijentacije" smatraju da "sve one koji podržavaju borbu protiv gej populacije treba osuditi za netolerantnost i širenje mržnje".

- Dobra je inicijativa da se ne dozvoli propaganda homoseksualnih odnosa. Njihovo sve agresivnije ponašanje izaziva nezadovoljstvo u zemlji - objasnila je Valentina Matvijenko.

Da u Rusiji postoji raspoloženje da se usvoji "antihomoseksualni zakon", pokazuju ne samo raspoloženje u Sankt Peterburgu i Moskvi već i u mnogim gradovima u unutrašnjosti. Zabrana je prvi put donesena Rjazanjskoj i Arhangelskoj oblasti.

U Sankt Peterburgu će kazne za pojedince biti od tri do pet hiljada rubalja (60 do 120 evra), a za organizacije od 50 do 500.000 rubalja. Mogu biti kažnjeni i vlasnici izdavačkih kuća. Kazne su predviđene i za one koji propagiraju pedofiliju.

Lider pokreta za slobode homoseksualaca u Rusiji Nikolaj Aleksejev smatra da oni koji predlažu zakon protiv homoseksualaca šire mržnju. Aleksejev očekuje pomoć Evropskog suda za ljudska prava. Ruski homoseksualci su uvereni da će dobiti podršku na Zapadu. Očigledno, dolazi vreme sukoba moćne zemlje kakva je Rusija, koja ispunjava želje većine svojih građana, i moćnih homoseksualnih lobija na Zapadu.

Član skupštine Sankt Peterburga Vitalij Milonov koji je predložio tekst zakona smatra da se time ne uskraćuju ljudska prava i slobode. Nije kažnjiv homoseksualizam, već samo propaganda. On upozorava da agresivni homoseksualci organizuju za mlade "tematske rasprave" ili preko Interneta šalju homoseksualne materijale.

Gubernator Rjazanjske oblast Oleg Kovaljov kaže da su aktivisti gej populacije već pokušali na Ustavnom sudu ponište odluku skupštine Rjazanjske oblasti. Ustavni sud je ocenio da lokalne vlasti imaju pravo da na svom nivou donose zakone o tim pitanjima.

U moskovskoj skupštini u toku je rasprava i većina je za zabranu homoseksualne propagande. Predstavnici udruženja koja objedinjuje religiozne organizacije insistiraju i na zabrani održavanje "parada ponosa". Moskovska policija je više puta kritikovana na Zapadu jer nije dozvolila održavanje homoseksualnih mitinga i šetnji kroz centar grada. Bivši gradonačelnik Moskve Jurij Luškov je predložio homoseksualcima da odu na periferiju. I sadašnji gradonačelnik Moskve Sergej Sojanjin ima slično mišljenje.

Uskoro će u Rusiji stupiti na snagu zakon o zaštiti dece od štetne informacije. Iduće godine u Rusiji će se strogo kažnjavati pedofili.

scallop

Bobardovaće ih zbog tog zakona. Kad skupe dovoljno bombi. I objasne svetskoj javnosti da su svi na njihovoj strani. Koalicija.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Kunac

Parada se približila cifri od 150.000 gledalaca... Znači, potvrđen hit.
"zombi je mali žuti cvet"

M.M

Nijedan poraz nije konačan.

Kunac

"zombi je mali žuti cvet"

M.M

Volim, nego sam jako skeptičan prema "hitovima", pogotovu, domaćim "hitovima". Inače, cenim Srđana Dragojevića i ako se ikada budem usudio da pogledam "Paradu" biće to isključivo zbog njega...

Albedo 0

dobro, ja ''moram'' da ga pogledam iz čisto naučnih razloga, i da se onda iskenjam po tome, to je bar jasno.

Uostalom, ne bi se snimala komedija da je Dragojević stvarno u stanju da polemiše o položaju homoseksualaca, stavovima javnosti, normalnom i nenormalnom itd...

Loni

Ovo što radi Rusija je jezivo!
http://www.allout.org/en/actions/russia_silenced

Obratite pažnju na pasus gde se određuju KAZNE ZA PUBLIKOVANJE knjiga,
hej!  :x 

Что чертовски?  :x :x :x

Dakle biće kažnjavane izdavačke kuće ukoliko publikuju delo u kome je gej junak dat u pozitivnom kontekstu?!  xuzi

Šta je to? Neototalitarizam? Orvelova 1984? Staljinovo vampirknuće?
Koje je ta Rusija dno od države...

M.M

Loni

E da vam hebem takvu majku.

Teško našim izdavačkim kućama kad Šešeljev SRS dođe na vlast i priključi ovu zemlju Ruskoj Federaciji.
Teško da će se naći ijedna koja nije izdala baš nijedno delo u kojoj je gej lik predstavljen u pozitivnom kontekstu.
Blago nama s majčicom Rasijom i njenim slobodama pisane reči.

Josephine

Što se uzbuđuješ, Loni, kada ovo neće proći?

Niko više ne računa na uspeh u politici bez podrške gej lobija.

Ništa od ovoga u najavi. Jedino što privlači pažnju totalnom nebuloznošću.

Čekamo dan kada će lbgt populacija, kao i žene, silom ugnjetavačkih prilika, zavladati svetom.

M.M

Ghoul

https://ljudska_splacina.com/

Stipan

Quote from: D. on 22-11-2011, 19:15:42
Čekamo dan kada će lbgt populacija, kao i žene, silom ugnjetavačkih prilika, zavladati svetom.

NIKAD!!! Bolje grob nego rob!  xfuck5

Father Jape

Quote from: crippled_avenger on 21-11-2011, 15:08:44
Međutim, ono što je meni zanimljivo jeste da LGBT zajednica zaboravlja da je tek sa Miloševićevim dolaskom na vlast činjenica da se aktivnosti između četiri zida uopšte mogu sprovoditi i da su pre njega one bile kriminalizovane, dakle nije moglo ni to.

Ako dakle imamo na umu da je homoseksualnost pre dvadesetak godina bila kažnjiva a da danas narod misli da mogu da rade šta god hoće sami, to možda nije dovoljno ali je jako veliki napredak.

Wow. Ovo je fascinantno, nisam imao pojma. Znao sam kad je homoseksualno ponasanje prestalo biti krivicnim delom recimo u UK, a nekako sam uvek pretpostavljao da je stara Jugoslavija tu bila, kao recimo kad se radi o abortusu, medju progresivnijim zemljama posleratovske Evrope.
Blijedi čovjek na tragu pervertita.
To je ta nezadrživa napaljenost mladosti.
Dušman u odsustvu Dušmana.

Albedo 0

Quote from: Loni on 22-11-2011, 17:36:00
E da vam hebem takvu majku.

Teško našim izdavačkim kućama kad Šešeljev SRS dođe na vlast i priključi ovu zemlju Ruskoj Federaciji.
Teško da će se naći ijedna koja nije izdala baš nijedno delo u kojoj je gej lik predstavljen u pozitivnom kontekstu.
Blago nama s majčicom Rasijom i njenim slobodama pisane reči.

Šešelj se u Hagu pozivao na presedane sa suđenja Oskaru Vajldu, tražio isti tretman kao što ga je imao Vajld, dakle, radikali su najbolja stvar što se gej književnosti tiče, uostalom, već smo dokazali vezu pedera i ekstremne desnice. 8-)

Quote from: D. on 22-11-2011, 19:15:42
Što se uzbuđuješ, Loni, kada ovo neće proći?

Niko više ne računa na uspeh u politici bez podrške gej lobija.

Ništa od ovoga u najavi. Jedino što privlači pažnju totalnom nebuloznošću.

tako je, samo u D-kategorijalnom aparatu postoji tako nešto kao što su ugnjetavani lobiji.

mac

Ništa čudno, prouči istoriju gejstvovanja. Američki gejevi su bili šikanirani od policije, koja valjda treba da čuva svoje građane. Onda su shvatili da njima niko neće i ne može da pomogne i da moraju sami da se organizuju. I tako je nastao takozvani "gej lobi", to jest ljudi koji su se udružili da odbranili svoje pravo na za njih normalan život.

Albedo 0

nema to veze sa istorijom gejstvovanja

to je kao da su Sovjeti ti koji su ugnjetavani u sred SSSR-a

Lobi nije ugnjetena grupa jer lobi ne mogu ni da naprave ugnjetavane grupe, nemaju para za to, nisu obrazovane dovoljno da bi se tako organizovale, nemaju infrastrukturu, nemaju ama baš ništa, za razliku od jadnih pedera koji su toliko jadni da to sve imaju ali ih duša boli što ne mogu pred matičara.

Lobi je po definiciji jebačka organizacija više klase.

Josephine

A gde sam ja to rekla da je lobi ugnjetavan, autistični Blato?

Albedo 0

''silom ugnjetavačkih prilika''

Josephine

Pomenula sam lbgt populaciju. Lobi je pomenut u drugom kontekstu i u drugoj rečenici.

Izgleda da moraš da obnoviš bukvar. Onda kreni na sve ostalo.

Nightflier

Quote from: Father Jape on 22-11-2011, 22:09:09
Quote from: crippled_avenger on 21-11-2011, 15:08:44

Wow. Ovo je fascinantno, nisam imao pojma. Znao sam kad je homoseksualno ponasanje prestalo biti krivicnim delom recimo u UK, a nekako sam uvek pretpostavljao da je stara Jugoslavija tu bila, kao recimo kad se radi o abortusu, medju progresivnijim zemljama posleratovske Evrope.

Mda. Do onomad je i oralni seks između heteroseksualnih partnera bio kažnjiv kao "protivprirodni blud".

A gospodin koji je pisao tekst je vanredno tupav, bar kada je reč o mraketingu. Plakat za "Paradu" je sjajan, baš zbog toga što je provokativan i privlači pažnju na film, što je i cilj plakata - baš kao i Bobove kampanje za "Vrt dobre nade". Originalnost se ogleda u tome da se uvidi povezanost između dva motiva i da se staroj temi da novo značenje, a sve sa tačno određenim ciljem.
Sebarsko je da budu gladni.
First 666

Albedo 0

Quote from: D. on 22-11-2011, 23:05:40
Pomenula sam lbgt populaciju. Lobi je pomenut u drugom kontekstu i u drugoj rečenici.

pa sad, ako tebi svaka rečenica u postu od 4 rečenice ima svoj kontekst, onda ti ne trebam ja, treba ti stručnjak za višestruke ličnosti

Kontekst je postavljen na tri stranice ove teme, štaviše, kontekst je postavljen i na nekim prethodnim pederskim temama, sve je to kontekst. Niz tvojih i moji postova napisano je u istom kontekstu

E sad, to što ti ne znaš šta je uopšte kontekst, i još gore, što misliš da je moguće da post od 4 rečenice razdvojiš u deset konteksta, to je, kao što rekoh, problem za neke druge stručnjake.

Da zaključimo, lobi nemaju ugnjetavane grupe jer je lobi složena organizacija za koju te grupe nemaju ni sredstava ni socijalnog ni obrazovnog kapitala, nemaju ništa. A ta nazovi ugnjetena lgbt populacija, koja ima lobi, će ''silom ugnjetavačkih prilika'' uraditi to i to. Kakvih prilika kad je postojanje lobija pokazatelj da ugnjetavanja nema, bar ne u tom smjeru, možda u obrnutom smjeru i ima.

Josephine

dobro, čak i kod mene postoji granica tuđeg lupetanja na koje se primam...

Albedo 0

kod mene ne postoji, jer mi je posao da proučavam tekstualne anomalije

master rad mi se bavi interpetacijom tekstova, teorijskim pristupima tumačenju, proučavanju, pazi sad, konteksta.

Ti ne znaš šta je kontekst. Idi pa nauči, Umberto Eco, Fredric Jameson itd...nemoj meni da kenjaš.

Josephine

mislim da će tvoje kenjanje u master radu svetu biti dovoljno kenjanja o kontekstu...

tomat

Quote from: Bata Stupor Mundi on 22-11-2011, 23:21:35
kod mene ne postoji, jer mi je posao da proučavam tekstualne anomalije

master rad mi se bavi interpetacijom tekstova, teorijskim pristupima tumačenju, proučavanju, pazi sad, konteksta.

Ti ne znaš šta je kontekst. Idi pa nauči, Umberto Eco, Fredric Jameson itd...nemoj meni da kenjaš.

kada možemo da očekujemo objavljivanje tog master rada? si našao izdavača?
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics: even if you win, you're still retarded.

Albedo 0

ako ne bude smaka svijeta biće sljedeće godine

Josephine

ništa što pre njega neki beli muškarac već nije odavno izmudroserisao...

mac

Quote from: Bata Stupor Mundi on 22-11-2011, 23:15:57
Da zaključimo, lobi nemaju ugnjetavane grupe jer je lobi složena organizacija...

Upravo zato sam ja i stavio gej lobi u navodnike. U Americi lobiji rade transparentno, zna se ko koga koliko plaća. Gejevi ne mogu otvoreno da lobiraju, jer političari ne žele da im se ime povezuje sa gejevima. To znači da gejevi nemaju lobi nego nešto drugo, a to što imaju se samo narodski zove gej lobi.

Josephine

sad će blata da izgugla lobi i da nam objasni da to nije to što je mac mislio da jeste...

Albedo 0

mac, to je jasno, naravno, ali stav i dalje stoji, prave ugnjetavane grupe ne mogu uopšte da dođu u kontakt sa poslanicima. Taj narodski rečeno gej lobi ima takvu moć da utiče na parlament, na političare, na medije, cenzuriše medijski sadržaj, određuje šta je gej frendli i šta može da ''ide'' u etar, pa brate ako je to ugnjetena grupa onda neke druge manjine uopšte nisu ljudska bića, da ih svrstamo u neke primate ili nešto?

Quote from: D. on 22-11-2011, 23:41:39
ništa što pre njega neki beli muškarac već nije odavno izmudroserisao...

preporučujem ti da probaš nekog crnog muškarca

Josephine

Vidiš, mac, uzaludno je raspravljati sa blatom. On ili napravi sopstveni okvir rasprave i pravila iste, pa te uvuče da na njegovom terenu raspravljaš (istu foru imao je i Džon) ili izmisli da je neko nešto rekao i raspravlja sam sa sobom. I ljubi svoju sliku koju drži uramljenu pored ekrana.

tomat

Quote from: Bata Stupor Mundi on 22-11-2011, 23:39:02
ako ne bude smaka svijeta biće sljedeće godine

je l' to znači da si definitivno odustao od objavljivanja u nekom časopisu?
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics: even if you win, you're still retarded.

mac

Kad sam pročitao šta sam napisao učinilo mi se da grešim. Sigurno mora da postoji neka "gej lobi" organizacija? Izgleda da Amerikanci prave razliku između "lobbying organization" i "advocacy group". Prva grupa je za par redova veličina manja od druge, i u prvu ulazi recimo American Israel Public Affairs Committee, jevrejski lobi. U drugu grupu ulazi stvarno svašta, uključujući i organizacije za unapređenje ljudskih prava, od kojih su organizacije za LBGT prava samo jedan deo.

Mme Chauchat

Eto nama novog topika o gej paradi.  :-x :-x :-x :-x

Albedo 0

pa rad je preuređen, jedno poglavlje ću definitivno da pošaljem nekom časopisu, a možda i dva. Ne mislim mnogo o tome jer imam i drugih obaveza, pišem nešto novo, za sada ide takva verzija.

Quote from: mac on 23-11-2011, 00:19:33
Kad sam pročitao šta sam napisao učinilo mi se da grešim. Sigurno mora da postoji neka "gej lobi" organizacija? Izgleda da Amerikanci prave razliku između "lobbying organization" i "advocacy group". Prva grupa je za par redova veličina manja od druge, i u prvu ulazi recimo American Israel Public Affairs Committee, jevrejski lobi. U drugu grupu ulazi stvarno svašta, uključujući i organizacije za unapređenje ljudskih prava, od kojih su organizacije za LBGT prava samo jedan deo.

Komplikuješ si život bezveze. Uvijek je to komplikovanije nego najobičniji naziv ''gej lobi'', ali suština je ista, to su organizovane skupine najčešće pripadnika srednje klase, urbanih tipova koji nemaju finansijskih problema, niko ih ne napada zbog etničke pripadnosti ili vjere, čak ni zbog političkih opredjeljenja, ali bulja ih svrbi jer im je potrebno da budu ugnjetavani

to se u lakanovskoj psihoanalizi zove mazohistička fantazija, gdje je svakom pojedincu potreban objekat koji mu sreću kvari, radnici potkradaju buržuje, to je stvarno ugnjetavanje, bijelci maltretiraju crnce itd... ali onda se jave bijelci koji su navodno takođe ugroženi, jer im dupe nije vjereno, a oni to neće da rade prije braka.

evo sa tvog linka jednog citata

Gay Liberation Front had its first meeting in the basement of the London School of Economics on 13 October 1970

Jest vala, jadni studenti ekonomije iz centra Londona, pa oni su ugroženiji od ljudi iz Trećeg svijeta...

Quote from: D. on 22-11-2011, 23:59:41
Vidiš, mac, uzaludno je raspravljati sa blatom. On ili napravi sopstveni okvir rasprave i pravila iste, pa te uvuče da na njegovom terenu raspravljaš (istu foru imao je i Džon) ili izmisli da je neko nešto rekao i raspravlja sam sa sobom. I ljubi svoju sliku koju drži uramljenu pored ekrana.

pa sad, u tvom slučaju samo postavim ogradu i napravim tor, a ostalo već ti sama uradiš

Ja za razliku od tebe znam šta ''okvir'' rasprave'' uopšte znači, kada ga jednom actually postaviš možda neću ja morati to da radim

Josephine

kada bih ja ulazila u ozbiljne rasprave sa tobom, sam bi se zatvorio u tor

mac

Ja samo pratim Batu :)

Niko ne kaže da su gejevi bukvalno ugnjetavani. Nema ni jedne države gde se gejevi porobljavaju, teraju na težak fizički rad, teraju da nose oznake da se javno zna ko je gej, i gde im se deca (ili ajde imovina) oduzimaju samo zato što su gejevi. Ali gejevi nemaju ista prava kao normalni ljudi. U Americi nemaju pravo na brak u svim državama, nemaju pravo na usvajanje dece (osim u par država), do ove godine nisu imali pravo da se u vojsci izjašnjavaju kao gejevi. Sve ovo pričam za Ameriku. U ostalim delovima sveta nemaju pravo ni da se drže za ruke na ulici. To jest, imaju pravo, ali samo na papiru. Praktično će dobiti po bubrezima.

Pogledaj sve ostale zastupničke grupe. Svi oni nešto hoće i organizuju se da dobiju to što hoće. Nema smisla izdvajati specijalno gejeve zbog toga što traže više od onog što trenutno imaju.

Josephine

Hajde da napravimo experiment. Mac, deklariši se javno kao homoseksualac, da proverimo koja sve to prava imaš i kako su ti poštovana.

Pa da onda nastaviš da "pratiš" sa bezbedne udaljenosti. :)

Josephine

Quote from: mac on 23-11-2011, 00:33:38
Niko ne kaže da su gejevi bukvalno ugnjetavani. Nema ni jedne države gde se gejevi porobljavaju, teraju na težak fizički rad, teraju da nose oznake da se javno zna ko je gej, i gde im se deca (ili ajde imovina) oduzimaju samo zato što su gejevi.

Ovo je klasična zamena teza i u rangu je "neka bude srećna, njen muž je bar ne udara po glavi kad je bije".

Quote from: mac on 23-11-2011, 00:33:38
Ali gejevi nemaju ista prava kao normalni ljudi.

Šta je normalno, mac?

Albedo 0

ja nisam ni rekao da im treba nešto zabraniti, samo rekoh da organizavano djelovanje za dobijanje nekih ipak ''postmodernih'' prava (od onih modernih život ti bukvalno zavisi) ne može da se smatra da je izazvano ugnjetavanjem, drastičnim kršenjem ljudskih prava, bezizlaznom situacijom, porazom liberalizma i šta sve nisam čuo iz usta naših LGBT boraca. Ti ljudi u mnogo čemu imaju mnooogo bolji društveni status od bilo koga na ovom forumu, ali ja sam taj koji ugnjetava njih, nije valjda...

Amerika, za razliku od Srbije, ima bar obrise demokratije, a u demokratiji odlučuju građani, i ono što dobije većinsku podršku je zakon, ne mođe niko da nametne nešto drugo nekim ideološkim čitanjemrečenice All men are created equal.

Josephine

Prestani da smaraš.

Zamolila bih maca da pojasni šta je to "normalno" i zašto gejevi nisu normalni?

Albedo 0

niko ti se niej obratio, post je upućen macu

mac

Gejevi nisu normalni jer pričam sa Batom i da bi me razumeo moram da koristim njegov jezik. Cilj ove rasprave je pacifikovati Batu, a ne terminologija. Da sam rekao "statistički van glavnog opsega glede seksualne orijentacije" ostatak poruke bi izgubio na jasnoći.

Žalim za eksperiment, ne osećam se gejem. Javljam se samo zato što se Meho ne javlja, inače više volim da ćutim.

Josephine