• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Zemlje Iz Okruzenja TODAY

Started by Alexdelarge, 10-01-2010, 17:41:34

Previous topic - Next topic

0 Members and 6 Guests are viewing this topic.

Meho Krljic

I meni bi trebalo podsećanje. Ne kažem da nisam, samo ne znam na šta se misli.

scallop

Quote from: mac on 28-04-2017, 11:25:35
U kom postu su podlo napadnuti stavovi?

Nisi svesno? Šalio si se? Da svratim kod Kejna? Marš!
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Meho Krljic

Šalio se svakako jesam, s obzirom da si ti često u SAD, ali ne vidim tu nikakav napad na stav, samo sam piskarao o jebanju, jelte. Naravno da mi je žao ako te je ono što sam napisao uznemirilo ili povredilo i izvinjavam se.

Ugly MF

Ta dajte g.Scallope,  kak' se jos neko moze tuzit na Mehicu u kontekstu gejovitosti,prosim lijepa...to je tak neprofesionalno. :)

mac

Psovka ne prenosi nikakvu dodatnu informaciju, pa nema stava o kome se može govoriti. Posle psovke ne znamo tačno ni koja su tvoja osećanja prema Mekejnu. Da li ga mrziš, prezireš, da li si besan na njega ili rezigniran njegovom pojavom. Možda se psovka odnosi na nešto prethodno, ali ne i na sadržaj ovog teksta. Možda se odnosi baš samo na sadržaj teksta.

Moja interpretacija Mehove replike je upravo da on kritikuje nedostatak korisnog sadržaja u psovki.

дејан

Quote from: Anomander Rejk on 28-04-2017, 11:04:24
Bez da i čitam autorski tekst, pretpostavljam da je zli Putin kriv za destabilizaciju Balkana,
a oni ni luk jeli, ni luk mirisali?
без читања си погодио, класична пропагандна композиција са кулминацијом у виду пакленог руског плана за обнављање сопствене империје који почиње на балкану, у маленој, демократској, слободарској црној гори
QuotePerhaps most disturbing of all is Russia's intensifying effort to assert its malign influence in the region and to prevent the nations of southeastern Europe from choosing their own futures. The most dramatic example of this was a Russian-backed coup attempt in Montenegro last October. In order to stop Montenegro's accession to NATO, Russian intelligence operatives plotted to overthrow the government and assassinate the country's prime minister on Election Day. I believe that when the full extent of this outrageous attack on Montenegro is understood, it will show that Vladimir Putin will do whatever it takes to achieve his ambition to restore the Russian Empire.

...barcode never lies
FLA

Dybuk

Kako li tek izgleda kad ne ignorisu region??? Odvratni su mi beskrajno, najgori licimeri i zlo ovoga sveta.

akhnaton

Quote from: scallop on 28-04-2017, 11:06:15
Na delu je još jedna sistemska destabilizacija Balkana.

Naravno, po ko zna koji put, i to da bi se opravdali ciljevi i jedne i druge strane. SAD destabilizuju da bi i dalje mogli da igraju ulogu policajca, jer bez budala i lopova, policija nema šta da traži. Matrjoška destabilizuje jer hoće da preko ovih prostora izađe na topla mora. A ovde budala ima na pretek, spremnih da budu topovsko meso ove dve imperije.
Politically Incorrect member of "Snage Haosa i Bezumlja"

ankh Em Maat  since 1973.

akhnaton

Quote from: Dybuk on 28-04-2017, 11:59:54
Kako li tek izgleda kad ne ignorisu region??? Odvratni su mi beskrajno, najgori licimeri i zlo ovoga sveta.

Ko? Amerikanci ili političari u generalu? Iz istorije se može videti da je najmanji zajednički sadržalac fitilja balkanskog bureta baruta država koja večito sanja da izađe na topla mora, a to joj ne davaju: Francuska, Nemački Rajh, Austrougarska, Britanija, a sada pored ovih i SAD... Pa i Krimskim ratom u XIX veku je spašavana Turska samo da se ta država ne bi proširila na ove prostore.

Dybuk

Amerikanci. I EU politicari. Ali uglavnom Ameri. Ko podrzava stvaranje velike Albanije, kad vec govorimo o zemljama u okruzenju? Nije Rusija.

scallop

Quote from: mac on 28-04-2017, 11:45:21

Moja interpretacija Mehove replike je upravo da on kritikuje nedostatak korisnog sadržaja u psovki.

Mac, tvoje interpretacije me deprimiraju. Direktno me je pomenuo, takođe da sam često u SAD. Kod mene čak ni nema psovke, jer "jebemti" ima kolokvijalno značenje, a Mehino je direktno. Ako čitav roman napišem o totalnom internetskom nadziranju i posledicama, najmanje imam pravo da budem fobičan. Meho me je ponudio Zapadnim službama na tanjiru. Problem na ZS je što više ne postoji elementarno razmišljanje.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Meho Krljic

Pa, ako su zapadne službe problem, nek obrišu moj post, da bude mirna Bačka i sve ostalo.

scallop

Quote from: Meho Krljic on 28-04-2017, 13:06:38
Pa, ako su zapadne službe problem, nek obrišu moj post, da bude mirna Bačka i sve ostalo.

Nema mirne Bačke. Kad zasereš, nauči da trpiš posledice.

mac

Tajna služba zadire dublje od poslednje replike. Nije Meho otkrio nikakvu novu informaciju koja već ne postoji na ovom forumu od ranije. Mogao bih na nabrojim razne vidove informacija koje se mogu sastaviti o tebi kopajući po forumu, ali ne bih da dolivam ulje.

džin tonik

allahu akbar! :evil:

:roll:
dajte ljudi...

scallop

Quote from: Meho Krljic on 28-04-2017, 13:06:38
Quote from: mac on 28-04-2017, 13:09:50
Tajna služba zadire dublje od poslednje replike. Nije Meho otkrio nikakvu novu informaciju koja već ne postoji na ovom forumu od ranije. Mogao bih na nabrojim razne vidove informacija koje se mogu sastaviti o tebi kopajući po forumu, ali ne bih da dolivam ulje.

Pa, dobro. Moji stavovi su uvek bili jasni i to je moj rizik. Reagujem na "pomoć prijatelja". Slobodno nabroj svoja zapažanja i to će biti od fajde. Imam i ja svoja, pa ko se čime okoristi. Sve sam nedvosmisleno napisao u romanu UNAZAD. Biće dostupan pre nego što otputujem u SAD. Pa izvolite i upozorite sa čime se sve ne slažete.

Stipan

Ček bre... Ko je taj MekKejn i da li je seksepilan?
Bez te informacije ovo je mlaćenje prazne slame.

Meho Krljic

Američki senator, a i bivši predsednički kandidat (izgubio od Buša), borio se u Vijetnamskom ratu. Odlično izgleda u osamdesetoj godini.

Ali nije bitno, vidiš da se nije mislilo na pravo jebanje. Nothing to see here.

Stipan

WTF...
Pa odakle onda potiče ovaj sukob?

akhnaton

Quote from: Dybuk on 28-04-2017, 12:42:43
Amerikanci. I EU politicari. Ali uglavnom Ameri. Ko podrzava stvaranje velike Albanije, kad vec govorimo o zemljama u okruzenju? Nije Rusija.

Uzročno posledična veza.. da nije ruske gladi za teritorijama, Ameri bi možda pravili veliku srbiju, ali pošto je srbija sputnjik, ma koliko da se busala u grudi junačke da je za EU i tako te integracije,...

Meho Krljic

Komentar dana - 27.4.2017.: Pravda za Ramuša

Apelacioni sud u francuskom gradu Kolomaru odlučio je danas, nakon više od tri meseca većanja, da oslobodi bivšeg komandanta Oslobodilačke vojske Kosova Ramuša Haradinaja Srbiji, koja ga potražuje zbog ratnih i poratnih zločina. Tako se Haradinaj, koga je haški Tribunal dva puta oslobodio zbog nedostatka dokaza, vratio na Kosovo kao slobodan čovek.
Reakcije, koje pristižu dok je ovej tekst u nastajanju, su potpuno predvidljive. U Prištini je iz sedišta Haradinajeve stranke AAK lansiran vatromet, dok se ispred zgrade slavilo. Predsednik Kosova Hašim Tači, bivši saborac a danas ljuti Haradinajev politički rival, rekao je da je to ,,dobra vest za porodicu Haradinaj, ali i za celo Kosovo". Premijer Albanije Edi Rama, koji je najavio da će lično učestvovati u svečanom dočeku oslobođenog optuženika, rekao je da se Ramuš ,,ponovo pokazao kao pobednik" i da je ,,ponosan na OVK", mada takve simpatije za kosovske gerilce nije pokazivao dok je rat bio u toku. Sve u svemu, primenjen je široko korišćeni recept po kome svaka optužba protiv ,,našeg čoveka" pravi od njega heroja u pravednoj borbi za ,,našu stvar", bila to Velika Srbija, nezavisno Kosovo ili suverena Hrvatska.
Reakcije iz Beograda bile su jednako unisone. Vlada Srbije je nakon vesti o oslobađanju sazvala hitnu sednicu, nakon koje je premijer Aleksandar Vučić izjavio da je odluka "sramna, skandalozna, nepravična i da je pre svega politička".  Šef Odbora za Kosovo i Metohiju u Skupštini Srbije Milovan Drecun složio se da je odluka politička, jer su dokazi o Haradinajevim zločinima koje je Srbija poslala francuskom sudu ,,neoborivi".
Pošto ne znamo kakve je nove dokaze, prikupljene proteklih godina, srpsko tužilaštvo prosledilo u Kolomar, teško je proceniti koliko su oni zaista jaki. Znamo pouzdano, međutim da je Srbija svojevremeno prosledila u Hag obiman materijal o Haradinaju, ali da je haško tužilaštvo ustanovilo da gotovo ništa od toga ne može da se upotrebi u sudnici. Neki od tih dokaza bili su sasvim nepotkrepljeni, u drugima se Haradinaj pojavljivao kao ubica na više mesta u isto vreme, a dobar deo materijala činile su izjave zarobljenih boraca OVK očigledno date pod torturom. Ako se setimo se da je isti taj Drecun uvreme kad se predstavljao kao novinar ,,intervjuisao" vezane i premlaćene zarobljenike (braću Mazareku) jasno je da je njegova kompetencija o čvstini dokaza vrlo sumnjiva.
Pored validnosti dokaza, sud u Kolomara je prilikom odlučivanja svakako uzeo u obzir i pitanje da li bi on u Beogradu imao pošteno suđenje. Tu je verovatno imao u vidu ne samo medijske sadržaje srpskih medija koji su optuženog unapred opisali kao monstruma, nego i izjave najviših predstavnika državnih organa, od predsednika republike i premijera do ministara spoljnih i unutrašnjih poslova, koji su Haradinaju unapred presudili. Iako se obrazloženje sudske odluke još čeka, sudeći po izjavi Haradinajeve advokatice Rejčel Lindon, upravo je njen argument o nepostojanju uslova za fer suđenje imao presudnu ulogu u odbijanju zahteva za izručenjem.
Zamislimo za trenutak da je odluka bila drugačija, to jest da je Haradinaj pod stražom sproveden u Beograd. Ukoliko bi mu se sudilo pred Specijalnim sudom za ratne zločine, odmah bi nastao problem jer je taj sud već godinu i po dana bez glavnog tužioca, a vršilac dužnosti nije ovlašćen da diže optužnice (vidi tekst ,,Ima li tužioca u sudnici" u ovom broju). Sem toga, na osnovu izjava ministarke pravde i još nekih koji su upoznati sa sadržajem optužnice, izlazi da se Haradinaj tereti ne samo za zločine počinjene za vreme rata, nego i nakon toga, u periodu 1999-2000, kada je više od šest stotina Srba, Roma i ,,nelojalnih" Albanaca bilo kidnapovano i ubijeno. Odmah bi se postavilo pitanje nadležnosti suda za ratne zločine za ova dela, koja po svemu sudeći spadaju u domen ,,običnog" suda ili Specijalnog suda za organizovani kriminal. Naravno, optužnica bi se mogla podeliti, ali to bi u najmanju ruku iskomplikovalo proces.
A zatim, koliko bi to suđenje (ili suđenja) trajalo? Imajmo u vidu da Specijalni sud još nije pravosnažno okončao proces optuženima za zločin u Ovčari, počinjen pre više od četvrt veka, o ,,svežijim" predmetima da ne govorimo. Ni obični sudovi nisu bolji, pa tako još traju suđenja za ubistvo Slavka Ćuruvije i Brisa Tatona. Suđenje Andriji Draškoviću za ubistvo Zvonka Plecica, počinjeno pred brojnim svedocima u popularnom beogradskom restoranu, trajalo je deset godina.
Srpski zakon je prilično precizan u vezi sa maksimalnim vremenom koje optuženi sme da provede u policijskom ili sudskom pritvoru, tako da bi se Haradinaj nakon maksimum godinu dana našao na privremenoj slobodi (baš kao što je bio ztokom procesa u Francuskoj). On do okončanja procesa ne bi smeo da napušta zemlju (da li je Kosovo Srbija?) i morao bi da se redovno javlja policiji. Do okončanja suđenja mogao bi nesmetano da uživa u beogradskoj turističkoj ponudi (šetnje Knez Mihajlovom, večere u Skadarliji), a možda bi kupio i apartman u Beogradu na vodi. Em je jeftinije od dugotrajnog boravka u hotelu, em naselje nosi prikladno ime ,,Orlova brda" (Eagle Hills), koje asocira na albanski nacionalni simbol. Tu već i najbogatija mašta posustaje.
Imajući sve to u vidu, najprimerenije reagovanje Beograda na odluku francuskog suda bio bi - dubok kolektivni uzdah olakšanja.

scallop

Linkovati idiota je idiotluk. Bez uzdaha olakšanja.

Meho Krljic

Moguće, ali samo reći "ovaj je idiot" a ne pojasniti zašto i ukazati kako bi trebalo raditi umesto tako kako taj idiot radi, odnosno piše u ovom slučaju, je nedovoljno koristan potez... Ovakvi tekstovi se ovde linkuju da bi podstakli na diskusiju, ne na gađanje uvredama.

scallop

Ti ćeš nekome da pričaš o uvredama? Ti si besmisleni simulakrum tuđih uverenja, za pare, i nemaš pravo bilo kome da govoriš o korisnosti. Da nećemo o politkoru? Kušuješ otkako se pokazalo neproduktivnim. Jednostavno, Uroš Smiljanjić više ne postoji, a Meho Krljić je rezudual bez pokrića.

Meho Krljic

Pošto si ti pre izvesnog vremena lapidarno rekao da ni ne čitaš šta pišem i linkujem ali ipak imaš vrlo jako mišljenje o meni, verujem da je besmisleno da sad ulazim u diskusiju i dokazujem uverenja ova i političku korektnost onu. Ali mislim da je važno da kažem da ako sam te ikada uvredio, to nije bilo namerno.

scallop

Naprosto, ne zanima me. Za mene si lik koji je vremenom dobio na beznačajnosti i ukupnoj štetnosti. Volj' ti piti, volj' kapu kupiti.

Meho Krljic

Poštujem, ali svakako bih više vremena posvetio razmišljanju zašto je to tako da mislim da si ti uopšte upoznat sa stvarima koje ja pišem ili radim a koje su po tvom mišljenju tako problematične.

Filaret

Quote from: Meho Krljic on 28-04-2017, 15:22:09

Apelacioni sud u francuskom gradu Kolomaru odlučio je danas, nakon više od tri meseca većanja, da oslobodi bivšeg komandanta Oslobodilačke vojske Kosova Ramuša Haradinaja Srbiji, koja ga potražuje zbog ratnih i poratnih zločina.

Тешко је схватити ово што пише, али чисто истине ради, Харадинај није ослобођен оптужби, што би из ове бесмислене реченице могло да се наслути, него је одбачен захтев да се изручи Србији.
Све да је заиста неко у Београду одахнуо, дирљив је напор послуге да заради плату.

akhnaton

Quote from: zosko on 28-04-2017, 13:19:57
allahu akbar! :evil:

:roll:
dajte ljudi...

kome akbar? rogonji? ccccc

Quote from: Filaret on 28-04-2017, 17:52:30
Quote from: Meho Krljic on 28-04-2017, 15:22:09

Apelacioni sud u francuskom gradu Kolomaru odlučio je danas, nakon više od tri meseca većanja, da oslobodi bivšeg komandanta Oslobodilačke vojske Kosova Ramuša Haradinaja Srbiji, koja ga potražuje zbog ratnih i poratnih zločina.

Тешко је схватити ово што пише, али чисто истине ради, Харадинај није ослобођен оптужби, што би из ове бесмислене реченице могло да се наслути, него је одбачен захтев да се изручи Србији.
Све да је заиста неко у Београду одахнуо, дирљив је напор послуге да заради плату.

Dirljivo je to, baš dirljivo. Sit se isplakah i nad poslugom, i nad Haradinajem, a tek nad ovom patetikom od nazovi države, i tu stadoh, jer ne vredi plakati, zalud suze liti... Koji slučaj? Dokazi za krivicu? Dokazi za nevinost? Gde su?  Izjave svedoka? Ne vrede ni pišljiva boba. Ni sa jedne strane. Fotografije? Lako ih je falsifikovati. Video zapis? Malo teže falsifikovanje, mada je izvodljivo. Pisani dokumenti? Audio zapis? I to se da falsifikovati. Forenzički dokazi koji  "ovog" povezuju sa onim što mu ovdašnja zajednica koja sebe naziva državom stavlja na teret, gde su? Gde su otisci prstiju na rukohvatima oružja kojim je "ovaj" ubijao srbe? Ako sve to postoji, i da nije oborivo, gde je to da se pošalje u sud? Ma nee, nama mora da se veruje jer mi smo žrtve, kmeee, kmeeee. Dosta! I da ste hteli da lažete mogli ste, ali niste, jer mislite da je dovoljno da kmečite o tome da ste žrtva. Pa bre amerikanci su da bi okrivili Osvalda za ubistvo Kenedija, mrtvom otiske ostavili na rukohvatu puške, a vi niste bili sposobni da sakupite neoborive forenzičke dokaze i da ih pošaljete u sud!!! Sve po onom starom: mi ne priznajemo sud, kmeee, kmeee. I sada se busate u grudi i kmečite o nepravdi. Ako je taj stvarno činio to, što ga ne likvidiraste, nego ste se oslanjali na sud koji ne priznajete, kome ne šaljete neoborive dokaze....

Filaret

Па ни Анастасијевић није видео нове доказе, а као и ти каже да нису валидни. Можда би и они стари били да деветорицу сведока нису послали на онај свет, што верујем заслужује твоје поштовање с обзиром на маштовитост предлога да се оствари циљ. И Луначекова се сигурно забринула да се не обрукамо, па зато тражи да се оптужница повуче. Немој да као необично логореичан циник бркаш појмове. Француски суд није одлучивао о његовој кривици, па да процењује доказе, него је захтев одбио из процедураних разлога и оцене да му се у Београду не би правично судило.

Krsta Klatić Klaja

Reče Dragan Simeunović, inače naš najpoznatiji ekspert za bezbjednosna pitanja, da EU odgovara malo haosa na Balkanu da bi zaustavili migrante.

Zato lijepo držiš Ramuša mjesecima pa ga onda gladnog pustiš.
šta će mi bogatstvo i svecka slava sva kada mora umreti lepa Nirdala

Scordisk

scallop

Malo više nego što misliš da vidiš.

Scordisk

scallop

I meni je previše, ali ima ovde onih koji bi rado podneli i više.

Krsta Klatić Klaja

Quote from: Scordisk on 28-04-2017, 20:36:54
koliko je malo haosa? :D
Dok ne stanu migranti. Bolje da nisu neki izdržljivi i žilavi...

akhnaton

Quote from: scallop on 28-04-2017, 20:45:26
I meni je previše, ali ima ovde onih koji bi rado podneli i više.

Haos, čak i u promilima nije dobar. O tome da ideja da se "leminzi" sledbenici "digested" pa onda ispljunute verzije "starog zaveta" zaustave time što će ovde da se pravi haos u bilo kom obliku nemam komentara, sem da su im svima od reda mozgovi osušeni od prevelikog brojanja novca i blejanja u pozadinu K.K...
Quote from: Pizzobatto on 28-04-2017, 21:02:42
Quote from: Scordisk on 28-04-2017, 20:36:54
koliko je malo haosa? :D
Dok ne stanu migranti. Bolje da nisu neki izdržljivi i žilavi...

Ne moj se brigaš, izdržljivo je to, čekaju ih blonde hurije a i mesto budućeg herren volk...

Truman

Честитам Црној Гори на уласку у НАТО. Паметна одлука, Црногорци ( тј. Милогорци ) знају шта хоће, а то је припадање западној хемисфери. И то ће им донети стабилност.
"Do what thou wilt shall be the whole of the Law." A.C.

Anomander Rejk

Hoće, ko i Makedoniji što je donelo. Sledeći su oni na redu.
Tajno pišem zbirke po kućama...

Truman

Не трчи пред руду! Македонци тешко да ће скоро да уђу у НАТО јер их Грчка стопира. А ако неким чудом уђу то ће свакако допринети смиривању тензија. Тамо где су НАТО и ЕУ зна се неки ред колико год многим Србима били мрски.

Krsta Klatić Klaja

Truki, kako istovremeno možeš da vjeruješ Ajku i podržavaš Nato?

Naravno, srećno im pripadanje imperijalističkoj armiji svjetskih kasapa.

Anomander Rejk

Nije meni ništa mrsko, samo želim čuti da važe jednaka pravila za sve.
Ako mogu da im se kostreše uši kad Dodik spomene referendum, zašto onda ćute kad Haradinaj preti novom Olujom i progonom, a tri albanska političara otvoreno govore o promeni granica?Šta to znači, kakvu poruku šalje EU?Ko nije s nama, njemu je dozvoljeno menjati granice i razvaliti mu državu?Pa valjda neka pravila treba da važe svuda, ne samo da se odnose na njih i njihove saveznike?
Tajno pišem zbirke po kućama...

Truman

Aман људи, зар сте толико наивни да и даље тражите некакву правду? Па да верујем у правду попљувао бих ЦГ и Мила што су ушли у НАТО.
Ми остадосмо црна овца и и даље никако да се опаметимо. Је л знате колика је била просечна плата у ЦГ 2006. и која је сад? Ко год је од нас отишао напредовао је.

Krsta Klatić Klaja

Pa što se ne učlaniš u SNS?

Truman

Из разлога личне етике. Говорио сам о правди у политици и међународним односима...

Krsta Klatić Klaja

Stvar je i lične etike da ne učestvuješ o opsadi druge države, okupaciji bliskoistočnih zemalja i ubijanju onih koje Nato označi za neprijatelja.

Ako za to glasaš onda si pogazio ličnu etiku, a ako je već gaziš, partijska knjižica je znatno manje zlo od milion mrtvih Iračana.

Truman

Не, државни интерес је изнад личне етике!
А немој ми сад само рећи да је од државног значаја да се ја учланим у СНС.

akhnaton

Quote from: Truman on 29-04-2017, 00:19:43
Aман људи, зар сте толико наивни да и даље тражите некакву правду? Па да верујем у правду попљувао бих ЦГ и Мила што су ушли у НАТО.
Ми остадосмо црна овца и и даље никако да се опаметимо. Је л знате колика је била просечна плата у ЦГ 2006. и која је сад? Ко год је од нас отишао напредовао је.

Ali zašto je napredovao? To je pitanje svih pitanja. Konto Crne Gore, koliko znam oni su istim tim Rusima prodavali šta god su stigli, pa im to nije smetalo da prate "zapad" i da uvedu sankcije Rusiji, pa i da evo ulaze u NATO. Šta to govori? Zar smo toliko naivni i samozaljubljeni da ne vidimo dalje od nosa.
Quote from: Pizzobatto on 29-04-2017, 00:34:36

U šta da se učlani? Ah da, bato pa zar veruješ u bajku da je SNS njihova, tj NATO? Da radi za "zapad"?
uff, e sada ću malkice da offtopikujem. Zamisli situaciju da si bacio oko na sveže razvedenu lepojku koja ima dete, a koje ne možeš očima da vidiš jer je mali nedokazan. Raspomamljen si toliko za tom ženom, da cilj opravdava sredstvo, i ti tapšeš maleckog "monstruma" po ramenu, kupuješ mu sitne poklone, majci se uvlačiš pod kožu preko sina, ideš čak dotle da ga braniš od majčinog opravdanog gneva, kupuješ i njega samo da bi dobio seks sa njom.  End od offtopika. To je SNS za zapad, taj sinčić monstrum.
Quote from: Pizzobatto on 29-04-2017, 00:43:54
Stvar je i lične etike da ne učestvuješ o opsadi druge države, okupaciji bliskoistočnih zemalja i ubijanju onih koje Nato označi za neprijatelja.

Ako za to glasaš onda si pogazio ličnu etiku, a ako je već gaziš, partijska knjižica je znatno manje zlo od milion mrtvih Iračana.

It depends kako ko gleda na etiku. U ovo moderno vreme relativizma svega, i to je moguće. Što se tiče Iračana, smanjite malo doživljaj, Sadam je bio njihov, to jest Američki, čovek CIA. Odlučeno je da bude smaknut kada su Saudi (nesvrstana "braća" ljubi ih majka) to zatražili od amerikanaca. Vojne snage SAD su unajmljene za kiriju, a kirija je nafta sa diskontom za američke i britanske kompanije. Saudi ostvaruju svoj cilj, lova kaplje, amerikanci zadovoljni jer lova kaplje i tako u krug. Sva arapska proleća su maslo Saudija, jer u "diktaturama" ne mogu da rovare i uspostavljaju dominaciju vehabizma.

Truman

Quote from: akhnaton on 29-04-2017, 00:51:04
Quote from: Truman on 29-04-2017, 00:19:43

Ali zašto je napredovao? To je pitanje svih pitanja. Konto Crne Gore, koliko znam oni su istim tim Rusima prodavali šta god su stigli, pa im to nije smetalo da prate "zapad" i da uvedu sankcije Rusiji, pa i da evo ulaze u NATO. Šta to govori? Zar smo toliko naivni i samozaljubljeni da ne vidimo dalje od nosa.
Quote from: Pizzobatto on 29-04-2017, 00:34:36

Па ајде онда и ми да пратимо Запад и уведемо санкције Русији? Очито да су нешто променили ( не знам тачно шта, рецимо увођење евра би могао бити један од разлога ) након изласка из заједнице због чега данас имају плато 200е већу него пре 11 година. Код нас је случај да је плата мања, и због пада динара и због лоше економске политике.
Мени нису јасни људи који пљују по другим држава из окружења. Јбт, погледајте где смо ми...

Truman

ср, мој коментар упао у цитат, ал снаћи ћете се ;)