• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Zemlje Iz Okruzenja TODAY

Started by Alexdelarge, 10-01-2010, 17:41:34

Previous topic - Next topic

0 Members and 7 Guests are viewing this topic.

Truba

Probaj malo krace pisat
Evo moja poruka tebi

Dje su te rezolucije?
Ja vidim samo jednu?

Budale napadaju zasticenu zonu UN i ubiju 8888 RAZORUZANIH

Haha pa nije to vukovar ovcara prijedor...
Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

dark horse

Evo još kraće: ne troluj.

Nisi mi odgovorio na pitanje. Ostalo me ne zanima nisam ni čitao. Računam da je šah-mah jer ne možeš da odgovoriš.

Izbegavanje odgovora ulazi u laganje. I zoskov odgovor NULA je laganje. Lažete i kmečite. Vrlo proračunato i svesno lažete da bi kmečali. Kme Kme Kme. Trideset i kusur godina kmečanja o ratu koji ste dobili nakon što ste razbili zajedničku državu po direktivi s zapada. Šta bi tek bilo da ste rat izgubili, kmečali bi do Marsa?
Sve je više dokaza da su Pravoslavlje izmislili Hrvati da zajebu Srbe!!

džin tonik

Što na komemoraciji u Jadovnom lažnim srpskim žrtvama radi predstavnica Vlade RH?!

QuoteKod Šaranove jame i spomenika u Jadovnom kod Gospića održana je, kao i svake godine, komemoracija za navodne žrtve bivšeg ustaškog koncentracijskog logora Gospić-Jadovno-Pag. Na komemoraciji je bila i predstavnica Vlade RH Vedrana Šimundža Nikolić. Srpsko Narodno vijeće kao i njegov predsjednik Milorad Pupovac tvrde da su na ovome mjestu tijekom ljeta 1941. ubijani Srbi, Židovi, Romi i hrvatski antifašisti. No znanstveni podaci tvrde da u Šaranovoj jami nije pronađen niti jedan ljudski kostur niti ima najmanjeg traga zločinu iz 1941. godine.

Komemoraciju su organizirali Srpsko narodno vijeće, Koordinacija židovskih općina i Savez antifašista.

Na komemoraciji je bila i predstavnica Vlade RH iako je znanstveno potvrđeno da u jami nisu pronađeni tragovi zločina

Predsjednik SNV-a Milorad Pupovac na komemoraciji je rekao kako su žrtve bili civili srpske, židovske, hrvatske nacionalnosti. Oni su se, tvrdi Pupovac, od drugih, naročito od onih u vlasti, razlikovali samo po etničkoj, vjerskoj i rasnoj pripadnosti i po političkom uvjerenju.

Na komemoraciji je bila i predstavnica Vlade RH iako je znanstveno potvrđeno da u jami nisu pronađeni tragovi zločina.

"Ne smijemo se nikad prestati sjećati, niti umanjivati zločine. Jer fašizam koji je sijao mržnju, netoleranciju i nasilje predstavlja tamnu stranu povijesti čovječanstva", rekla je izaslanica Vlade državna tajnica Vedrana Šimundža Nikolić.

(...)

gamad. umjesto da drzava gura znanstvena istrazivanja i istinu, vracaju se mitovi.

mac

Nije ona došla zbog fantomskih kostura, nego zbog fašizma.

džin tonik

nabit joj fasizam vise u dupe i dobro. bonus penis pax pacis in domus ili tako nekako.

mac

E zbog takvih što umanjuju značaj fašizma žena mora da se eksponira. Žena je ljudina.

džin tonik

realno bi trebalo organizirati autobuse da ih ljudi gledaju, onako, kao majmune u zoloskom vrtu. i tako od "antifasisticke komemoracije" do "antifasisticke komemoracije".

Krsta Klatić Klaja

zole da naruči remek djelo
šta će mi bogatstvo i svecka slava sva kada mora umreti lepa Nirdala

džin tonik

svasta, prirucnik za "prezivljavanje" ni vise ni manje no apokalipse.
to se cita kao da autor zeli reci da postoje nevini. kao da moze biti cist i nevin netko rodjen od zene. pa fuj.
a zasto da se naruci?

mac

Priručnike treba posedovati u tvrdoj papirnoj kopiji, jer kad se desi apokalipsa neće biti struje da čitaš uputstva na kompjuteru.

Meho Krljic

Hrvatska vraća vojni rok: ,,Ko ne može da nosi pušku, neka nosi grabulje i motiku"

Štasu imrekli!

Sreća da smo mi korak ispred njih i SAMO to nismo i sami vratili obavezi vojni rok.

Krsta Klatić Klaja

Quote from: džin tonik on 26-06-2024, 11:55:43
svasta, prirucnik za "prezivljavanje" ni vise ni manje no apokalipse.
to se cita kao da autor zeli reci da postoje nevini. kao da moze biti cist i nevin netko rodjen od zene. pa fuj.
a zasto da se naruci?

Komi da se javi i ispravi ovolko dakanje

džin tonik

Quote from: Meho Krljic on 26-06-2024, 13:36:24
Hrvatska vraća vojni rok: ,,Ko ne može da nosi pušku, neka nosi grabulje i motiku"

ako to ne nazovu "poziv 2-3 mjeseca u partizane", nece im se odazvati ni jugoslaveni. inace ne znam tko bi od hrvata sluzio i branio ovu yukom marvu.

Krsta Klatić Klaja

džin tonik

Benčik: Komemoracija Viktoru Kancijaniću još uvijek izaziva prijepore kod sljednika yugo-titoističke ideologije

ovo je genijalno i ide uz onu makovu sa drugog topika o politicarima koji ne razumiju svoju poziciju, pa uz price o vracanju vojne obveze, te konacno uz batinu o apokalipsi i pravim vrijednostima. long stori short:

povodom obljetnice pogibije lokalnog pripadnika bugojanske skupine, lokalna druzba postavila je pozivnice na komemoraciju i misu, precizno: svetu misu. sve u nekom istarskom selu, tinjanu.

no tu je harambasa drug goran hrvatin opcinski nacelnik, znaci, na vlasti.
i sad, jedno takvo seosko tele realno ne bi bilo vrijedno spomena, ali reakcija je vrijedna maltene skrivene kamere.

drug nacelnik opcine goran hrvatin (dalje idiot, da ne kompliciram i natezem se sa imenima za koja nikad necu shvatiti zasto uglavnom nemaju smisla) salje dopis:

"Obavještavamo Vas da ste dužni u roku od odmah maknuti sa svih oglasnih ploča na području Općine Tinjan postavljene obavijesti za 50. obljetnicu smrti Viktora Kancijanića."

a vrlo kulturnoj autorici linkovanog eseja na upit odgovara:

sad, ja nemam blage veze sa hrvatskim jezikom ili pravopisom, ali odgovorno tvrdim da je idiot funkcionalno nepismen. a tepa si valjda doktor veterine i nacelnik opcine.
sad, jebemumater, sto bi rekle babe, ima ljudi koji su ginuli za tu drzavu. u redu, opaska da tih vise nema stoji; negdje je logicno.

ali, sta da sad rade oni koji su podnijeli najvecu zrtvu, davali, primjerice, po 500 maraka za borbu protiv gamadi, demokratizaciju i europeizaciju, polagali na oltar slobodne hrvatske drzave, sve da bi pobijedili, navodno, i OVO se nakotilo kao nacelnik opcine kojikuracvec?

Truman

"Do what thou wilt shall be the whole of the Law." A.C.

Meho Krljic

Srbo-ruso-turska propagandna mašinerija:

Država nedostupnog stanovanja

QuoteEuropska komisija ocijenila je da je priuštivost stanovanja u Hrvatskoj među najnižima u Europi. Doista, stan na tržištu nije dostupan ni onima koji zarađuju prosječnu plaću, a nekima čak ni kreditiranje

džin tonik

ono kad poreznik godisnje placa 600k eura manjinski tjednik srpskog nacistickog vijeca, a tjednik se tako velikodusno ne bavi pitanjima srpske manjine, vec sluzi narodu. :lol:
nikako mi nije jasno kako je ta gamad, tako privrzena boljitku hrvatske drzave, osnovala rsk onomad i harala po hr.

mislim, zasto se glasnik srpskog nacistickog vijeca osvrce na izvjestaj europske komisije o stanovima u rh, kad bi u slucaju glasnika oko srpskih manjinskih pitanja bilo zanimljivije pitanje dostupnosti kakvih svinjaca?

džin tonik

Orbán iznenadnim posjetom Moskvi izazvao nevjericu u Europskoj uniji

QuotePredsjednik mađarske vlade Viktor Orbán stigao je u posjet Moskvi, čime je izazvao nevjerice u Europskoj uniji.

(...)

Visoki predstavnik EU-a za vanjsku i sigurnosnu politiku Josep Borrell nervozno je reagirao na vijest da je Orbán otputovao u Moskvu na sastanak s predsjednikom Vladimirom Putinom. Iz njegove reakcije proizlazi da se mađarski čelnik prije toga nije savjetovao sa svojim europskim partnerima, štoviše, da oni o posjetu uopće nisu bili obaviješteni.

Predsjednik poljske vlade Donald Tusk nije mogao sakriti zaprepaštenje viješću o Orbánovu odlasku u Moskvu.

"Glasine o vašem posjetu Moskvi nisu valjda istinite, predsjedniče vlade Viktore Orbán, ili ipak?", poručio je Tusk.

(...)

"Premijer Orbán nije dobio mandat Vijeća EU-a za posjet Moskvi. Pozicija EU-a o ruskom agresivnom ratu održava se brojnim zaključcima Europskog vijeća. To stajalište isključuje bilateralne kontakte između EU-a i predsjednika Putina", ističe Borrell.

(...)

nevjerojatno. i tako iznenada, bez da je ista upucivalo da bi orban tamo imao nekakve veze ili interes.

džin tonik

Orban u posjetu Moskvi

QuoteMađarski premijer Viktor Orban doputovao je u petak u Moskvu kako bi se sastao s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom, izazvavši prijekore drugih čelnika članica EU-a, koji upozoravaju da on ne govori u ime Europske unije.

Mađarska je u ponedjeljak preuzela šestomjesečno rotirajuće predsjedanje Unijom. Pet dana kasnije Orban je osnovao novu grupaciju u EU parlamentu "Domoljubi za Europu" s drugim desničarskim nacionalistima, a onda posjetio ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskija u Kijevu.

Sad se odlučio otići u Moskvu u "mirovnu misiju", nekoliko dana prije summita NATO-a.

"S takvim sastankom mađarsko predsjedanje završava prije nego što je stvarno i počelo", osuđuje jedan neimenovani EU diplomat. "Čini se da Mađarska nije shvatila svoju ulogu... Skepticizam zemalja članica EU-a spram toga nažalost je bio opravdan. Radi se samo o promicanju interesa Budimpešte," dodaje taj diplomat.

Visoki predstavnik EU-a za vanjsku politiku Josep Borrell rekao je da Orban u Moskvi "ni u kojem obliku ne predstavlja EU". Finski premijer Petteri Orpo opisao je vijest o posjetu uznemirujućom.

"Kad bi otišao u posjet Moskvi, to bi značilo nepoštivanje dužnosti predsjedavajuće zemlje EU-a i potkopavanje interesa Europske unije", objavio je na X-u Orpo.

Pavel Havliček, istraživač pri češkom Udruženju za međunarodne poslove, rekao je da je Orbanov posjet zloporaba slabosti Bruxellesa u periodu formiranja novog saziva i opasno potkopavanje zajedničkog europskog stajališta.

Orban kaže da mu je jasno da nema pravo pregovarati u ime EU, ali da se mir ne može sklopiti "iz udobne fotelje u Bruxellesu".

"Ne možemo sjediti prekriženih ruku i čekati da rat čudesno završi", napisao je mađarski premijer na X-u.

"ne moze se sjediti prekrizenih ruku i cekati", a kuriri nedavno donijeli aktualne smjernice i naloge iz moskve za orbana, makrona i ostalu preostalu ekipu. :lol:

Dybuk

Da, da, Makron, Orban, Vučić, Putin, igramo se uoči uljeza, jel da? :lol:

Dybuk

Eo jedan za zoska, krenulo me je.

džin tonik

ali europa je imala vise od 200 godina da iz bliskog iskustva dokuci uvijek isti princip, te aktualno vise od 20 da identificira stakore koji tvore leglo oko najnovijeg kruga drndanja. nije da nije. :cry:

Meho Krljic

Kako ono beše, Vučićeve poruke mira u okruženju dočekuju na nož. E baš se pitam kako i zašto to...

Oh, wait...
Pripadnici Vojske Srbije prodefilirali kroz Prijedor
Uoči obilježavanja 82. godine od bitke na Kozari, pripadnici Vojske Srbije imali su svečani defile kroz Prijedor.
RTRS javlja da su građani aplauzima pozdravili pripadnike Vojske Srbije.

Helez za "Avaz": Ministarstvo nije dalo saglasnost za ulazak pripadnika Vojske Srbije u BiH, sve ćemo izvesti na čistac

džin tonik

a dobro sad, pise vucic, al' pise i mile. znaci domace.

Truba

https://www.nedjelja.ba/hr/kultura/vijesti/poetsko-glazbeni-igrokaz-o-croatan-indijancima/33620

Činjenica je, da su malo prije polovice 16. stoljeća dva dubrovačka broda, glasovite karake, svaka sa stotinama mornara, doživjela brodolom na obalama Sjeverne Karoline u SAD-u. Kako se nikako nisu mogli vratiti u domovinu, moreplovci su ostali živjeti s dobroćudnim domorodcima koji su ih prihvatili kao vještije i naprednije, pa se do danas nazivaju Croatan Indijancima.

hrvatski indijanci zapravo srpski jer su dubrovčani
ali zašto se onda ne zovu Srboton indijanci
Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

mac

Ta "činjenica" nije navedena na relevantnoj wiki stranici. Rekao bih da je to "činjenica" samo u nekim glavama, i to ne stručnjaka za domorodačku istoriju Severne Amerike.

tomat

Mora se priznati da hrvati odlično srbuju
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics: even if you win, you're still retarded.

Truba

saću ja na vikipediji promijeniti to da bude kako valja

džin tonik

Orban na odmoru u Hrvatskoj, pozirao s vlasnikom restorana: 'Čekamo Putina i Trumpa. Kasne'

tko ceka, taj se i naceka. :lol:
ali moze bar konstruktivno iskoristiti vrijeme, procitati nesto kvalitetno:

svi me narodi opkolise: u ime gospodnje ja ih unistavam.
opkolise me, stegnuse me: u ime gospodnje ja ih unistavam.
kao roj pcela opkolise me: ugasise se kao oganj u trnju; u ime gospodnje ja ih unistavam.

sad se tele treba jos samo pronaci.
svima je na jeziku nekakva religija, a nitko nista ne cita. :cry:

Krsta Klatić Klaja

ajmo vas dvojica da budete od neke koristi

F. Žerjavić 1841. pisao za Slavenski jug

nigdje na netu ne postoji takva osoba a i u knjizi koju čitam ne stoji ime, samo F.

koji je sad pa taj

džin tonik

ferdinand, uz gaja i jos neke koautor "zahtijevanja naroda".
ovaj:

link

džin tonik

evo i poveznice (konkretnog) zerjavica sa jugom, str. 177:

Zagrebački liberalni tisak o preobrazbi hrvatskoga gospodarstva...

vlasta svoger je nezaobilazna adresa za to doba i taj krug ljudi. jedno vrijeme me je zanimalo, prelistao doticne knjige ili knjige doticne.

džin tonik

Kažu "zbogom": Poznata kompanija prodaje vinarije

QuoteFrancuska grupacija Perno Rikar (Pernod Ricard) objavila je danas da prodaje sedam vinarija u Španiji, u Australiji i na Novom Zelandu. 

Razlog prodaje je zbog slabe potražnje za vinom i najavila da će više razvijati svoje elitne brendove šampanjca i žestokih pića koje pokreću rast njenog poslovanja

(...)

Perno Rikar je prethodno objavio da je njegov prihod od prodaje pomenutih 10 vina pao za sedam odsto međugodišnje u prvom kvartalu 2024, prenosi Si-En-En (CNN).

zestica sve popularnija.
podsjeti me ova vijest na jednu pomalo "bizarnu" ponudu diskonta (edeka) negdje u rangu jedne stepenice iznad lidla, uglavnom zabavnu. onlineshop doticnog lanca nije bas pretjerano popularan, kao ni ostali konkurencije, ali, u duhu zelene manije uveli su kategoriju "spasavanja namirnica". i uvodno sasvim ozbiljno navode i razlazu koliko namirnica propadne kroz lanac snabdijevanja, itd. bla, djeluju ozbiljni, pa tu uz sacicu "obicnih" namirnica guraju tone alkohola. :cry:

tone alkohola, u pravilu u pola cijene. a to pravdaju, kao ostecenom etiketom (malo zagrebu etiketu, sporadicno). :cry:
relativna tajna, nije izvikano, svaki dan novi alkoholi. zestoko u pravilu plane isti dan, vina stoje duze. nasao se vec i johnnie walker blue label za ispod 100 eura i svasta.

edeka24 - Jetzt wird gerettet!

zasto uz pernod? prije dva dana:

pernod po 8 eura, znaci nevjerojatna cijena, inace ga nema ispod 15 ni na obicnim snizenjima.
ako bi sad netko rekao da je postarina 5,90 eura, imate newsletter od edeka24, unesite mejl i daju vam 5 eura vaucher.
za svaku novu mejl-adresu...
a narucite bez registracije, kao gost.
uglavnom, podrzite spasavanje namirnica.

Meho Krljic

Crnogorci rade i leti:

Uhapšen vođa narko-klana Vaso Ulić

Ulić je inače ekipa sa Zarubicom, a sa Zvicerom je poslovni ortak.

Meho Krljic

U Daruvaru penzionisani vojni policajac (dve godine mlađi od mene) ušao u dom za starije i ubio šestoro ljudi. Među njima i njegova majka. Strahota.

https://vreme.com/vesti/u-masovnom-ubistvu-stradalo-pet-osoba-u-domu-za-stare-u-daruvaru/

džin tonik

jos jedan dokaz da je u srb sve obrnuto.
u hr staracki dom, u srb skole. prosto nije isto, to su dvije potpuno razlicite kulture.

Meho Krljic

dark horse

Quote from: džin tonik on 22-07-2024, 21:24:11
jos jedan dokaz da je u srb sve obrnuto.
u hr staracki dom, u srb skole. prosto nije isto, to su dvije potpuno razlicite kulture.

Skoro da zvuči kao moćna ironija. Kad ono zosko, ortodoksni bukvalista.  :cry: :x

Truba

Koliko su samo titovi pioniri zaklali ljudi 1990ih
Dao mu tudjman orden...mos mislit

dark horse

"Osumnjičeni za napad je 51-godišnji penzionisani vojni policajac, učesnik rata u Hrvatskoj 199-ih, koga je, prema pisanju medija, svojevremeno odlikovao pokojni predsednik Hrvatske Franjo Tuđman."

Opa, branitelj. Koristili ste ga da kolje srbe devedesetih i sad vam opet Tito kriv što za bolje ne zna...

džin tonik

uzas, kakav li je takav profil tek bio spram srba kad ga je povampireni ustasa franjo cak i odlikovao. ovo je kandidat za bar 10000 mrtvih srba i nejaci. ali sve ce se to saznati, uskladiti, makar i za 20-30 godina.

dark horse

Eh, da je ovo prvi, pa da zanemarimo incident... koji je ovo vec branitelj koji je poludeo i poklao sve oko sebe? Peti? Deseti? Ne vodim evidenciju, ali bi mozda trebalo...

džin tonik

trebalo bi ozbiljno reagirati. beograd da brine za svoj narod, organizirao bi povratak ugrozenih srba u srbiju. u hr propast, divljaka na buljuke, ljudima zivot doslovno visi o koncu. plus, u srbiji privredni boom. dvostruko dobro izvuci ljude. em ih se spasi, em srbija treba svaku vrijednu ruku.

dark horse

Pa, realno, vi niste kompetentni da dalje vodite hrvatsku teritoriju, kad nema srba koljete se izmedju sebe... ili nasetiti tamo srbe, ili ostaviti kao praznu ledinu... prosto ne vidim trece resenje za problem hrvatske teritorije...

džin tonik

pogledajte kako to ozbiljne drzave rade:

Nakon pobjede ljevice u Francuskoj raste broj iseljenih Židova; Izrael se priprema za useljenički val

QuoteDevet mjeseci otkako je prošlog listopada Hamas izvršio napad na Izrael, ova zemlja priprema za sve veće valove useljenja Židova iz dijaspore. Posebno iz Francuske gdje se nakon pobjede ekstremne ljevice na nedavnim izborima strahuje od dodatnog jačanja antisemitizma.

Izraelsko Povjerenstvo za useljeništvo, apsorpciju i pitanja dijaspore sastalo se ovog tjedna kako bi raspravljalo o porastu antisemitizma u svijetu, zaštiti židovskih zajednica u dijaspori i pripremama za apsorbiranje valova imigracije u Izrael.

U devet mjeseci koliko je prošlo od početka rata 3.714 Židova u Francuskoj otvorilo je proces za povratak u Izrael, 68 % francuskih Židova izjavilo je da se ne osjećaju sigurnima, a 38 % francuskih Židova (200 000 ljudi) razmatraju mogućnost iseljavanja iz Francuske.

Otprilike 60.000 francuskih Židova može odmah emigrirati u Izrael, a Židovska agencija koja nudi podršku pri povratku dijaspore u Izrael, izvijestila o porastu broja zahtjeva za 400 %.

(...)

sta se ceka?

džin tonik

Quote from: džin tonik on 19-07-2024, 13:04:46
edeka24 - Jetzt wird gerettet!

zasto uz pernod? prije dva dana:

danas spasio litrenu kacaku, ne 0.7.
sa nekih 18 na 8. ugrabila se zadnja.
ja izuzetno rijetko nesto popijem, ali zgodno imati za goste. koji ce mozda jednom navratiti, nekad.
uglavnom nevjerojatna edeka24, litrena je i na amazonu na popustu 15 eura.

Krsta Klatić Klaja

https://www.youtube.com/watch?v=MqEvr3t2wlk

i dalje najjača stvar na jućubu, samo da ubace Vučića, Plenkovića, ali ista genijalnost

Truba

Uslijed političkih nemira 29. srpnja 1845. godine poginulo je 13 (po nekim izvorima 18) hrvatskih građana kada je carska vojska pucala na nezadovoljnike na zagrebačkom Markovom trgu, nakon izbora za skupštinu Zagrebačke županije. Ovaj događaj ostao je u povijesti upamćen kao Srpanjske žrtve.

https://povijest.hr/nadanasnjidan/srpanjske-zrtve-na-zagrebackom-markovom-trgu-1845/

cudno mi ovo nema srpske stranke na izborima u svetoj pokatolicenoj srpskoj zemlji