• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Zemlje Iz Okruzenja TODAY

Started by Alexdelarge, 10-01-2010, 17:41:34

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

džin tonik

hrvatska danas: krvnik koji je jednom nogom u prirodnom grobu, a drugom pred streljackim plotunom, kurci se zbog kombinirane staracke arterioskleroze i demencije:

QuoteHrvatska, za koju sam se borio, utemeljena je na antifašizmu. Prema tome, nikakvi glasnogovornici mračne prošlosti ne mogu promijeniti činjenice i morat će paziti za šetnje mračnom ulicom. To im ja poručujem – kaže Josip Boljkovac, prvi hrvatski ministar unutarnjih poslova i antifašistički borac kojeg se sve češće sumnjiči za likvidacije nakon završetka Drugog svjetskog rata, kada je bio šef Ozne u Karlovcu.

Nakon rata djelovale su gerilske grupe koje su činili pripadnici poraženih vojski, a posao Ozne bio je da razbiju njihovo djelovanje, tumači Boljkovac.

– Da je nastavljen gerilski rat, pitanje je što bi danas bilo. Što je Ozna trebala čekati da se sruše temelji antifašizma?! Pohvatali smo na području Duge Rese četrdesetak gerilaca koje je predvodio Đuka Magličić. Žao mi je samo jednoga iz te skupine koji je osuđen na smrt. I treba žaliti za nevinim žrtvama, ali većina likvidiranih bili su zločinci, koljači iz Jasenovca, Jadovna i ostalih stratišta ustaških žrtava o kojima nitko ne piše – nastavlja Boljkovac.

Tvrdi da nikad nije radio u logoru Dubovac u Karlovcu, odbacujući tako tvrdnje da je ondje odlučivao o životu i smrti.

– U tom su logoru ubijena i dva moja rođaka. U njemu su djelovali i nečasni. U logoru su bili zatočeni domobrani i ustaše, a jednostavno se treba staviti u tu poslijeratnu situaciju prije no što se sudi o događajima iz tog razdoblja – smatra Boljkovac.

Ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko lovi vještice, tvrdi Martin Jendrašec, počasni predsjednik Saveza antifašističkih boraca i antifašista Karlovac.

– Sva ta kampanja teško mi pada. Pošteno sam djelovao i kao partizan i kao branitelj za Domovinskog rata – kaže Jendrašec.
J. Boljkovac: Glasnogovornici mračne prošlosti, čuvajte se!

varvarin

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2011&mm=02&dd=26&nav_category=167&nav_id=495436

Zagreb: Smiruje se situacija
Izvor: B92, Tanjug

Zagreb -- U Zagrebu se smiruje situacija posle obračuna policije s demonstrantima, koji su izazvali nerede u pokušaju da dođu na Markov trg pred zgradu vlade.

...U centru grada je velik broj policajaca, a grad nadleću i helikopteri.

...Veteran Stjepan Mačković rekao je da se nisu borili da im "Srbi vode državu", a Petar Janjić Tromblon, koji je nedavno ispitan kao osumnjičeni za ratni zločin u Vukovaru, zamerio je Hrvatskoj na tome što je dozvolila da ga sud ispituje.

"Vlada Hrvatske je sebi dozvolila luksuz da s potpisima na raznim dokumentima četnika meni dopusti silovanje na sudu u Vukovaru", rekao je Janjić.

"Vi ste obnovili Hrvatsku, a na vlast su se vratili oni koje smo u ratu pobedili, u državi se na vlasti izmjenjuju poštovaoci maršala Tita i njegovih pajdaša iz Kaira i Libije", rekao je Ivan Pandža, predsednik zagrebačkih veterana.

Anomander Rejk

Kako se to radi u susedstvu...
Tajno pišem zbirke po kućama...

varvarin

DA LI SU KOMŠIJE UKAPIRALE NEŠTO ŠTO MI JOŠ NISMO ????

http://www.kurir-info.rs/vesti/u-zagrebu-gorele-zastave-eu-hdz-i-sdp-78002.php

U ZAGREBU GORELE ZASTAVE EU, HDZ I SDP!

...Tokom višečasovnog protesta zapaljene su zastave vladajuće Hrvatske demokratske zajednice (HDZ), najače opozicione Socijaldemokratske partije (SDP), ali i zastava Evropske unije.

...Demonstranti su ovog puta, za razliku od protesta u ponedeljak kada ih je u tome sprečila policija, uspeli da dođu do sedišta Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) čiji su ulaz obezbeđivale jake snage policije.

Ispred zgrade HDZ-a na Trgu žrtava fašizma demonstranti su uzvikivali "HDZ odlazi!", "Lopovi, Lopovi!" i "Hoćemo izbore!", "Policijo radićete celu noć". Među transparentima je dominirao onaj na kojem piše "330.000 nezaposlenih, 40.000 bez plate, kapitalizam - ne hvala!".

Zatim su nastavili protestnu povorku tokom koje su im se pridružili brojni građani, a protestna kolona uzvikivala je "Ostavka!", "Jaco odlazi!", "Svi na ulice!", "Mafija, mafija!", "Jaca Amsterdam". Sa zgrade gradskog HDZ-a skinuli su stranačku zastavu i pocepali je, a ispred sedišta SDP skinuli i zapalili zastavu te stranke i zastavu EU...

Anomander Rejk

Hteli su kapitalizam, EU, tržište, govorili da će im sve procvetati kad se reše Beograda, pa ne znam što se sad bune. Tražili ste- gledajte.

mac

Hajde sad svi da likujemo. Komšiji štrajkovala krava.

varvarin

Ma, mogli bi i o  DANKE, DOJČLAND!, ali nećemo...
Pitanje je: Oni su  zapalili zastavu EU i rekli... to.
Koliko još sranja treba, pa da se dogodi sličan protest u Srbiji?
Napomena: U Srbiji trenutno zvanično ima 1 700 000 zaposlenih, 1 500 000 penzionera, nezaposlenost je prešla 30% ... Pa ako komšije misle da ima smisla podići glas... Pitam, ima li ovde smisla ?

дејан

ево ја лајкујем, и потписујем све оно што је варварин написао...никад овде...ништа.
...barcode never lies
FLA

Plut

Šta se kod nas sve palilo do sada. Da, pa?

Anomander Rejk

Nema masovnih demonstracija zato što ljudi ne žele kozmetičke promene. Da umesto žute bande, zasedne stiropor banda. A verovatno bi ostao i SPS, i opet se vrteli jedni te isti ljudi. Jedino temeljno menjanje sistema i partijske države dolazi u obzir.

džin tonik

cini mi se kako ce vas purda okostati posteno... ne bas nove traktorijade, ali tu negdje.

varvarin

Quote from: Josipovitch Broznjev on 03-03-2011, 14:02:10
cini mi se kako ce vas purda okostati posteno... ne bas nove traktorijade, ali tu negdje.
Jozo, ne seri.

varvarin

Plut, to i jeste suština.
Palilo se svašta... i koji je efekat?
Govorim o Srbiji.
Odnos zaposlenih prema penzionerima je 1:1 (alo, nemam ništa protiv penzionera, ali za najdalje dve godine ovakav sistem penzija ima da se sruši!)
Broj nezaposlenih je ... dopišite reč sami.
Od onih zaposlenih - koliko ih je zaista  u proizvodnji, a koliko u firmama "po dinar kupim, po tri prodam"  ?
Da svi gajimo prasiće? Steva L.Lj. (onaj dragi lik) kompetentniji je od mene, i složiće se da Evropa ima dovoljno toga. Onda: šta činiti?
Ili da potpalimo zastavu EU?

Plut

Ma nije nama baš EU kriva, i njena zastava. Sami sebi smo, kad ne umemo. Tako nam i treba.

pokojni Steva

To sa Purdom je sramota. Ako je jedini dokaz krivice potpis iz logorskih dana, to je stvarno sramota. Zna se kako se tamo dokaz iznuđivao. I koliko je tih logora bilo po VOŠI, baš u VOŠI, valjda da se susedi skroz zakrve. Ja lično ništa nisam učinio da se ti logori oslobode, jesam demonstrirao, vrečao ko jarac, ali fizički ništa nisam uradio. To će još dugo ostati krvava fleka na svakom Vojvođanu. Što se Hrvatske tiče, sad je samo malo jače otečeno mudo, pati od iste balkanske infekcije ko i Srbija...
Jelte, jel' i kod vas petnaes' do pola dvanaes'?

Anomander Rejk

Quote from: Josipovitch Broznjev on 03-03-2011, 14:02:10

Ne lupetaj. Ja ne znam šta si se uopšte potresao oko toga, kada su Tadićevo tužilaštvo i sudovi ikog osudili za zločine nad Srbima ? Jurišića su pustili, Gnjilanska grupa, optužena za najteže ratne zločine, branila se sa slobode. Naser Orić će primati srpsku penziju. To tzv.tužilaštvo je još jedna od sramotnih institucija ove zemlje.
A za Purdu, likovaćete dva dana, i onda povratak u sumornu stvarnost- paljenje zastava EU, ogromna prezaduženost, besperspektiva mladih, tajkuni, itd...

pokojni Steva

...Ko ima oči da vidi, Hrvatska se menja tempom koji Srbija prati sa 5-7 god. zakašnjenja. Minimum. Od poljoprivrede pa nadalje. Naravno da isti kriminalni klanovi vladaju u obe zemlje, obe su duboko bolesne. Al kako to da nešto Hrvatska uradi, pa se Srbija tek onda seti da mazne ideju?! I da je onda zasere. Bune se, hrvati kupuju Srbiju. Pa kupuju kad se nudi ko na buvljoj pijaci. Srbija od 1918. pokazuje da nije zaslužila da vlada. Ni sama sobom.

džin tonik

ti, anomanderu, po obicaju nista ne razumijes. idi masi negdje nekom zastavom i pusti ljude da komentiraju.

Anomander Rejk

Ne mašem ja , tvoji mašu zastavama. I pale ih.

varvarin

Reci, sine moj?
(Fazon je već viđen, al ne mogu da odolim!)

scallop

Šta se ti mešaš?

Reci, sine moj.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

pokojni Steva

Srbija povukla poternicu za Purdom. Očekujem da sad svaki jedan starozavetni odavle, skine čarapu, sedne u po turski i zacufla palac. Mljackanje mora biti na visini zadatka, da se fungi međ prstima propisno poližu!

Anomander Rejk

A ti Stevo, znaš da je Purda nevin ? Bio si s njim na licu mesta ? Svedoci ga ne terete ? Njegovi ratni drugovi, baš čudno jel da ? Tamo su stradali neki vojnici, i oni su bili nečiji sinovi, braća, prijatelji, njihova je sudbina teža od Purdine. Purda je živ.
Tzv. Tužilaštvo za ratne zločine, je jedna od najsramotnijih institucija Srbije, u rangu sa sudovima. To je podružnica Haškog tribunala, kojoj i ako se omakne neki nesrbin, on uvek biva pušten.
Da je ovo pravna država, u tom Tužilaštvu bi sad letele glave, ali oni su debelo plaćeni upravo zato što rade. Obrukali su državu, napravili ljude budalama, a sad treba Purda da ih tuži, i uzme njima, tj.nama pare. I treba da uzme. A mi nek se nastavimo dalje guziti i Evropi i Hagu, i domaćoj bandi, dok nam ne skinu i gaće.

pokojni Steva

Jeste Epi, Purda i treba sad da skine šta je ostalo žive kože sa Sirbistana. Oćeš da mi kažeš da lično znaš da je Purda klao? Pa i ti si ratovao, da neko kaže Epi je klao, tražio bi gomilu dokaza da te pljunem. Batinanje pred islednikom ne pije vodu.

Anomander Rejk

Ne kažem ni da je kriv, ni prav. Mi to ne znamo. Znali su često i nevini u zatvor, a i zločinci na slobodu. Ne bi bilo prvi put ni jedno, ni drugo. Nisu ubijali samo Arkan, Juka, HOS-ovci i druga bratija. Hiljade tzv. običnih ljudi su svašta radili, a danas slobodno hodaju.
Da, slažem se, kad je država neodgovorna stoka, treba da joj se smeju i gađaju je blatom. Ako nisu imali nikakvog dokaza, za koji klinac su izdavali poternicu. Ako posle ovoga ne bude nikakvih smena u Tužilaštvu, onda je stvarno svaka priča o istom suvišna.

džin tonik

srbija se ne usudi istrazivati ratne zlocine nad srbima, hahaha... koja banana zemlja.

Quote from: varvarin on 03-03-2011, 15:25:45... al ne mogu da odolim!

jesi li se kad obratio strucnjaku?

Cornelius

Jovan Divjak uhapšen u Austriji
Blic, Radio Sarajevo | 03. 03. 2011. - 22:52h |

Penzionisani general Armije Bosne i Hercegovine Jovan Divjak priveden je večeras na aerodromu u Beču, potvrdio je Ambasador Bosne i Hercegovine u Austriji Haris Hrle, a prenosi Radio Sarajevo. Divjak je, pretpostavlja se, priveden na osnovu poternice vlasti Srbije zbog optužnice da je, zajedno sa 18 drugih lica, u maju 1992. počinio ratni zločin nad pripadnicima JNA u Dobrovoljačkoj ulici u Sarajevu.

Jovan Divjak, po nacionalnosti Srbin, bio je general JNA, a potom i general Armije Bosne i Hercegovine. Bio je ključna figura otpora Sarajeva tokom opsade od 1992. do 1995.

Srbija je protiv penzionisanog generala Divjaka podigla optužnicu, slično kao u slučaju Ejupa Ganića. U pitanju su bile crvene poternice Interpola, koju je ta međunarodna policijska asicijacija kasnije ukinula, ali ne i sama Srbija, podseća Radio Sarajevo na svom sajtu.

Nakon hapšenja Ganića na londonskom aerodromu, general Divjak je više puta izjavljivao da se nema čega bojati i da će nastaviti  da putuje u inostranstvo.

Dobitnik je Šestoaprilske nagrade grada Sarajeva za 2005. godinu. Osnivač je organizacije "Obrazovanje gradi BiH", koja se već 15 godina brine o obrazovanju dece koja su u ratu u BiH izgubila jednog ili oba roditelja.
Je n'ai aucune confiance dans la justice, même si cette justice est faite par moi.

pokojni Steva

Biće to još jedna srbijanska bruka.

Anomander Rejk

Izgubio sam svaku veru u bilo kakvu ozbiljnost naših institucija.
Sigurno će odustati od gonjenja, ili ako im kojim slučajem i bude isporučen u šta čisto sumnjam, i osude ga, poništiće presudu i pustiti ga.
Ne znam koliko znaš o njemu Stevo, ali on je na svim snimcima masakra kolone vojnika u Sarajevu, u Dobrovoljačkoj ulici. Doduše sa transportera je vikao ne pucajte, ali to može biti samo fol za javnost. Po nekoj komandnoj odgovornosti, morao bi snositi posledice za taj događaj. U dogovorenom povlačenju koje je aminovao i Alija, poginulo je toliko ljudi, i njihove ubice verovatno nikad neće biti kažnjene.
Na te priče o humanom starčiću koji brine o deci, apsolutno ne padam. Isti je odgovoran za smrt mnogo tuđih sinova, a pod njegovom komandom je bio najgori ljudski ološ tipa Cace, Juke Prazine i Ćele.

pokojni Steva

Kazao sam da će to biti još jedna srbijanska bruka, ne da general nije kriv. Služio sam u onoj tuzlanskoj kasarni pola godine pre spaljivanja regruta, nisam lud ni ćorav, imam sliku u glavi. A tebe bih upitao, kakva je stoka tipa Juke i Albeda ratovala sa vaše strane? Da li su svi osuđeni, na robiji? Ne preteruj, toliko ste SVI zasrali da se to jok može oprati. Ikad.

Anomander Rejk

Nisu svi osuđeni, ni sa srpske, ni sa drugih strana. Mada kod nas ipak sude nešto za zločine naših Juka- imaš presude za Zvornik, Ovčaru, Podujevo, Višegrad.. u komšiluku se slabo kome sudi za zločine nad Srbima.. Ali da, u pravu si ,hiljade ubica sa svih strana šeta slobodno.
Dobrovoljačka je bila još specifičniji slučaj od Tuzle, jer je garanciju za bezbedan prolaz dao tadašnji predsednik BIH, uz učešće UN.

džin tonik

treba pohvatati sve koji su pruzili otpor dok su jos mladi i nisu se razmnozili. sledeci put da napadnemo samo zene pa ce valjda konacno biti nesto od velike srbije. ako pobedimo napisemo historiju da smo se obranili od ustaskih kiklopa. ako izgubimo tuzimo zene i probamo ponovo.

Stipan

Ubijalo se na sve strane i niko nije nevin - ko god je to video dobro zna.
& Ustaše takođe (ovo tek da se Josipović ne oseti zapostavljenim)

džin tonik

stevane, da se mene pita, ja sam za to da se hrvatska vojska zaleti malo u haranje po beogradu pa onda mozemo o ubijanju na sve strane, niko nije nevin, itd. prije ne.
najbolje jedan totalni rat izmedju hrvata i srba do istrebljenja. tko pobijedi vlada. hrvatska ne moze opstati pored ovog beograda. znaci ili konacno unistiti u korijenu, potamaniti cijeli sanu, sravniti sa zemljom infrastrukturu, vratiti u kameno doba, te se povuci u hrvatsku ili propasti bez agonije.

Stipan

Dobra ideja. Mi u Vojvodini samo iščekamo ishod...

mac

Quote from: Josipovitch Broznjev on 04-03-2011, 09:58:04
stevane, da se mene pita, ja sam za to da se hrvatska vojska zaleti malo u haranje po beogradu ...

Ma i to može, ali samo ako ti budeš na čelu ekspedicije.

džin tonik

na celu ide hidrogena bomba.

Albedo 0

Quote from: Josipovitch Broznjev on 04-03-2011, 09:58:04
stevane, da se mene pita, ja sam za to da se hrvatska vojska zaleti malo u haranje po beogradu pa onda mozemo o ubijanju na sve strane, niko nije nevin, itd. prije ne.
najbolje jedan totalni rat izmedju hrvata i srba do istrebljenja. tko pobijedi vlada. hrvatska ne moze opstati pored ovog beograda. znaci ili konacno unistiti u korijenu, potamaniti cijeli sanu, sravniti sa zemljom infrastrukturu, vratiti u kameno doba, te se povuci u hrvatsku ili propasti bez agonije.

Probaj Laki.

Meho Krljic

Zosko malo paranoiše, ali nije loše podsetiti se da nemaju samo Srbi ekskluzivu na nacionalnu paranoju  :lol:

džin tonik

paranoja? aha. ne znam koliko blesava ili izdajnicka jedna drzava zrtva agresije mora biti, da si dozvoli to sto si hrvatska dopusti od beograda.
odbijam povjerovati kako postoje tako glupi politicari kao oni navodno hrvatski.

Meho Krljic

Kako ti to predstavljaš, Beograd kao da kontroliše političare u Zagrebu... A kako mi to ovde predstavljamo, hrvatski zločini protiv Srba se zataškavaju, beograd napušta optužnice protiv takvih počinilaca, Srbija otvorenih ruku dočekuje hrvatske firme a u Hrvatskoj se vodi rat protiv srpskih itd... Jebena je ta shizofrena realnost, nije lako u njoj živeti.

džin tonik

o da. hrvatska granici sa nekoliko zemalja. ali samo je srbija sveprisutna. ne mozes otvoriti novine ili pogledati dnevnik bez ti se ne nasere srbija.
ovo dopustanje destabilizacije kroz hapsenja u fazi zavrsnih pregovora sa eu samo je novi vrhunac. skoro pozelim odustajanje od eu-clanstva. kako god, trebalo je izbaciti srbske diplomate i uvesti vize jos prije deset godina.

Meho Krljic

Pa, sad... imali ste vi i granični spor sa Slovenijom... A u Hag ste slali ljude zbog Bosne...

džin tonik

slovenci su oduvijek slizani sa srbima, sto ne bi malo usporili hrvatsku. eventualno uzeli malo mora, te hrvatskoj kao potencijalnom konkurentu prikrpeljili srbiju da je koci u daljnjem razvoju u nekom jugosranju. a u hag smo slali ljude sto smo glupi, jedina zemlja zrtva agresije na svijetu koja je priznala strani politicki sud za svoju vojsku, a agresora postavila na vlast.

Albedo 0

Hrvatska je bukvalno banana država, mada neki zlobnici tvrde da liči na kiflu.

džin tonik

da nije banana drzava ne bi srbiji dozvolila da truje pravoslavnu djecu hrvatske gradjane sa srbskom nastavom. isli bi kao i manjine u zapadnim zemljama u redovnu skolu, a srbske bajke bi slusali jednom tjedno sat vremena na dopunskoj nastavi. i to da srbija plati.

Anomander Rejk

Bokca ti tvoga... pa tebi je svaka druga reč Srbija, po ceo dan pišeš Srbija Srbija Srbija srbski srbski srbski... jel ti imaš u svom životu još kakvu zanimaciju osim Srbije ? Imaš fetiš na Srbiju  :idea: :) ? Uzbuđuje te reč Srbija ? Idi potraži neku stručnu pomoć, ne troluj, ne spamuj, i ne smaraj više.

džin tonik

a, opet me ignoriras... dobro, od sad si moj osobni klaun.