• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Zemlje Iz Okruzenja TODAY

Started by Alexdelarge, 10-01-2010, 17:41:34

Previous topic - Next topic

Truba and 4 Guests are viewing this topic.

slavko

Kakvog li će to imati uticaja na istrage i hapšenja za međunarodni kriminal?

Eriops

Evo malo vesti iz susedstva :
Proslavu 15. obljetnice vojno-redarstvene akcije Bljesak u Okučanima, obilježile su nezgode padobranaca. Pripadnici Bojne za specijalna djelovanja iskočili su iz helikoptera kako bi prostrli zastavu na travnjak. Međutim, četvorica od njih 15 promijenila su putanju. Jedan je pao na gledatelja koji je završio u bolnici s lakšim potresom mozga.
Drugi se zabio u ogradu, dok je treći nasred travnjaka pao na nos.
Četvrti je promašio stadion  :D.
Snimak na www.rtl.hr

džin tonik

gle stvarno! hahaha! susjedu crkla krava! hahaha!

hahaha!

slavko

:lol:
Vidim baš vas vest potresla.

Ghoul

Quote from: Josipovitch Broznjev on 01-05-2010, 23:39:27
gle stvarno! hahaha! susjedu crkla krava! hahaha!
hahaha!

hahaha! zaista!
ništa lepše od ovoga.

naravno, ne računajući onu tricu u zadnjoj sekundi, ali ipak, to se dešava jednom u milenijumu, ne možemo to očekivati svaki dan.
zato se moramo, i hoćemo, zadovoljiti i vestima poput ove.
hahaha!
https://ljudska_splacina.com/

Tex Murphy

Quotenaravno, ne računajući onu tricu u zadnjoj sekundi, ali ipak, to se dešava jednom u milenijumu

Zapravo dvaput. Da ovo ne zaboravimo:

Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

Ghoul

Quote from: Harvester on 02-05-2010, 00:00:47
Quotenaravno, ne računajući onu tricu u zadnjoj sekundi, ali ipak, to se dešava jednom u milenijumu

Zapravo dvaput.

dođavola, harv, zar to nije bilo u PROŠLOM milenijumu?

džin tonik

kao da ne znas da je harvi iz republike srbske...

Tex Murphy

Quote from: Ghoul on 02-05-2010, 00:10:29
Quote from: Harvester on 02-05-2010, 00:00:47

Zapravo dvaput.

dođavola, harv, zar to nije bilo u PROŠLOM milenijumu?

Jeste, u pravu si. Dešava se jednom u milenijumu, ali dvaput u 13 godina :-)
Genetski četnik

džin tonik

znaci, sljedeci razlog za veselje vam je sudjen za nekih 2000 godina?
evo vam pjesma iz serijala "upoznajmo 'rvate", pa mozda postanete efikasniji:
Cinkusi - Pet je kumi (1998)
pet je kumi v jeni kleti saka skoro bez pameti
prva veli pijte kuma bute meli vec razuma
druga tesko si zdihava v puni pehar nalukava
tretja pak po stolu ruzi i na muza jako tuzi
strta veli nije sala kaj sem skoro v blato pala
peta si pak premislava jel bi cerku za muz dala
il bi sebi decka zela il bi njemu cerku dala

scallop

I moj deda po majci je imao taki, al' devojački tamburaški orkestar, sastavljen od svojih ćerki. Tamburali su po austrougarskoj Evropi i ne znam šta mu je na basu pisalo. A zvao se Mile Pejnović.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Kunac

Gotovina od filma i za Gotovinu

Završeno snimanje filma "Gotovina-pisma iz Haga ili Hrvatska tugo moja", koji će biti prikazan uoči godišnjice akcije "Oluja". Prihod namenjen, kako se navodi, Fondaciji za istinu o domovinskom ratu i za odbranu hrvatskih generala u Hagu.

Hrvatski režiser Jakov Sedlar završio je snimanje igrano-dokumentarnog filma "Gotovina - pisma iz Haga, ili 'Hrvatska tugo moja'". Planirano je da film bude prikazan u tridesetak hrvatskih gradova istovremeno uoči godišnjice hrvatske vojno-policijske akcije "Oluja".
Hapšenje Gotovine na Kanarskim ostrvima 2005. godine i prebacivanje u Hag

Kako je režiser filma Jakov Sedlar rekao agenciji Hina, ulaz za projekciju filma 4. avgusta biće slobodan, a sav prihod od di-vi-dija biće namenjen, kako je rekao, Fondaciji za istinu o domovinskom ratu i za odbranu hrvatskih generala na sudu u Hagu.

U filmu glume izraelska glumica Gila Almagor, američki glumci Arman Asante i Neb Čapin, hrvatski glumci Zrinka Cvitešić i Božidar Alić, a pojavljuje se i bivši poljski predsednik Leh Valesa.

Scenario za film napisao je nedavno preminuli poljski režiser i pisac Jožef Šajna, koji je za vreme Drugog svetskog rata bio zatvorenik u nemačkim koncentracinim logorima Aušvic i Buhenvald.

U filmu se prepliću dve priče. Jedna je o glumici koja priprema monodramu "Evropa danas", a druga prati hrvatskog vojnika obolelog od posttraumatskog stresa koji odlazi kod psihijatra i piše pisma svom nekadašnjem komandantu Anti Gotovini.

Gotovini se, zajedno sa generalima Ivanom Čermakom i Mladenom Markačem, sudi u Hagu zbog zločina počinjenih nad srpskim stanovništvom u toj akciji, koja je izvedena od 4. do 7. avgusta 1995. godine .

Film je sniman u Gotovininom rodnom mestu Pakoštani, zatim Zagrebu, Parizu, Los Anđelesu, Njujorku, Varšavi, logoru Aušvic i Izraelu.

Film će, kako je Sedlar najavio, imati najdužu špicu u istoriji hrvatske kinematografije, jer će u njoj biti spisak 15.786 hrvatskih vojnika koji su poginuli u ratu u Hrvatskoj.

Snimanje filma trajalo je godinu i po dana, koštalo je 700.000 evra, a finansirala su ga dvojica Sedlarevih izraelskih prijatelja i grupa biznismena poreklom iz Hrvatske, navela je Hina.
"zombi je mali žuti cvet"

Tex Murphy

Eto nama materijala za blog!
Genetski četnik

Franz Xaver von Baader

Quote from: Kunac on 02-05-2010, 21:46:47
jer će u njoj biti spisak 15.786 hrvatskih vojnika koji su poginuli u ratu u Hrvatskoj.

mislim da je ovo greška
rekao bih da je to broj poginulih ukupno, a ne vojnika
nek me netko ispravi ako griješim?
Od danas ću biti Kao Sunce Jasan.

Ghoul

Quote from: Kunac on 02-05-2010, 21:46:47Film će, kako je Sedlar najavio, imati najdužu špicu u istoriji hrvatske kinematografije, jer će u njoj biti spisak 15.786 hrvatskih vojnika koji su poginuli u ratu u Hrvatskoj.

ako, ako.
samo neka bude ŠTO DUŽA!
:twisted:

džin tonik

Quote from: scallop on 02-05-2010, 09:26:50I moj deda po majci je imao taki, al' devojački tamburaški orkestar, sastavljen od svojih ćerki. Tamburali su po austrougarskoj Evropi i ne znam šta mu je na basu pisalo. A zvao se Mile Pejnović.

ocigledno u to vrijeme turbofolk jos nije prodro dalje od osmanskog carstva na zapad. jedan moj pradjed iz legrada je pravio tamburice, a zvao se josip balog.

Cornelius

A Serbian tourist arrives at the Croatian border.
Immigration officer asks him: "Occupation?"
The Serb: "No, no, just visit..."
Je n'ai aucune confiance dans la justice, même si cette justice est faite par moi.

mac

džin tonik

ginger toxiqo 2 gafotas

Pretnje Srbima u Maglaju

Bošnjački maturanti u Maglaju pretili Srbima povratnicima. Provokacije usledile posle poziva pravoslavnim vernicima uoči Uskrsa da pređu na islam. Srbi najvaljuju iseljavanje u Republiku Srpsku.

Zastrašivanje i uznemiravanje oko 300 srpskih povratničkih porodica u Maglaju, opštini u Federaciji BiH, nastavlja se, a lokalne bošnjačke vlasti ništa ne čine da ih zaštite i da im garantuju bezbednost, javljaju mediji Republike Srpske.

"Krajem prošle sedmice maturanti bošnjačke nacionalnosti Srednjoškolskog centra u Maglaju su, defilujući ulicama, nosili zelene zastave sa ljiljanima i uzvikivali parole protiv Srba, što nas je uplašilo i veoma zabrinulo", izjavio je povratnik u Maglaj Vjekoslav Lazić.

On je podsetio da se ova provokacija pojavila u vreme kada se uznemirenje Srba u Maglaju nije bilo ni stišalo, kada su pravoslavni vernici pred Vaskrs pozivani na javne tribine na kojima se govorilo kako mogu da pređu na islam.

"Zbog nepodnošljivih životnih uslova i ugrožene lične bezbednosti zatražili smo od vlasti Republike Srpske da nam pomogne da se kolektivno iselimo", rekao je Lazić.

Član stručnog tima jugoistočne Evrope za borbu protiv terorizma Dževad Galijašević upozorio je da muslimanski ekstremisti u Maglaju postaju sve agresivniji.
"...get your kicks all around the world, give a tip to a geisha-girl..."

džin tonik

SAD poručuje Europskoj uniji: Hrvatska je ispunila uvjete!
http://www.vecernji.hr/vijesti/sad-porucuje-europskoj-uniji-hrvatska-je-ispunila-uvjete-clanak-143228

ta hrvatska samo ispunjava uvjete, u nedogled. ti pametni politicari ako vec nemaju mogucnost da ucjenjuju druge, vec su stalno meta, mogli bi konacno stvoriti povoljnije uvjete.
zaustaviti prvi brod sa nekom slovenskom robom, podmetniti tonu droge, pa posadu pozatvarati u podrume i svakodnevno prezentirati po medijima, te im beskrajno suditi. istovremeno podvrci rigidnoj kontroli sve sto plovi iz slo, da se ne bi sto provuklo.
slican postupak sa italijom, samo podmetniti tonu nekih zasticenih skoljki, morskih krastavaca i sl. umjesto droge.
za pocetak.

shrike

kopipejstovano sa Pressonline

ZAGREB  27. 05. 2010

TANJUG

Predlog legalizacije incesta u Hrvatskoj

Ako Sabor usvoji izmene Krivičnog zakonika o kojima raspravlja za to određena radna grupa, koju čini osam profesora pravnih fakulteta, advokati, sudije i tužioci, incest bi u Hrvatskoj mogao biti legalizovan
Uslov za to bio bi da su obe strane punoletne, da su poslovno sposobne, odnosno pri zdravoj pameti i da su se u to upustile slobodnom voljom.
Trenutno je u Hrvatskoj članom Porodičnog zakona navedeno da brak ne mogu međusobno sklopiti krvni srodnici u pravoj liniji, a u pobočnoj liniji sestra i brat, polusestra i polubrat, dete sa sestrom ili polusestrom ili bratom ili polubratom svog roditelja, deca sestara i braće i polusestara i polubraće.
Iz opravdanih razloga sud može u vanparničnom postupku dozvoliti sklapanje braka između dece sestara i braće i dece polusestara i polubraće, ali zakonom nisu definisani opravdani razlozi već o njima u svakom pojedinačnom slučaju odlučuje nadležni sud.
Krivični zakonik za osobe koje izvrši polni odnos ili s njim izjednačenu polnu radnju s rođakom po krvi u pravoj liniji, ili s bratom ili sestrom, propisuje novčanu kaznu, ili kaznu zatvora do jedne godine.
Za incest s maloletnikom zakonom je propisana kazna zatvora od šest meseci do pet godina, a za takav odnos s detetom počiniocu preti kazna zatvora od jedne do osam godina.
Hrvatska nije prva zemlja u kojoj se ta ideja razmatra, s obzirom na to da je veći broj zemalja, među njima i onih koje slove kao katoličke - Francuska, Španija ili Portugal, izbacio dobrovoljni incest među punoletnim licima sa spiska krivičnih dela, iako s druge strane ima i onih koje su protiv toga, kao Nemačka.
Za razliku od Francuske, u kojoj je incest bez prisiljavanja i među punoletnim članovima porodice nekažnjiv iz vremena Napoleona, u Nemačkoj, gde je incest krivično delo od 1973. godine, nedavno je usledio pokušaj da se sudskom praksom učini nekažnjivim, ali bez uspeha", ističe predsedavajuća radne grupe Ksenija Turković koja vodi katedru za krivično pravo na Pravnom fakultetu u Zagrebu.
"Ako se brat i sestra koji su punoletni svojom voljom upuste u seksualni odnos, tu nema žrtve koju bi trebalo štititi. Ugrožen je samo javni moral, ali je pitanje treba li zbog toga ljude slati u zatvor", kaže Turkovićeva.
Ona ukazuje i da bi se, ako bi se dobrovoljni incest među punoletnim učinio nekažnjivim, s druge strane propisivala znatno teža kazna za nasilni seksualni čin među bliskim srodnicima, ili ako su žrtve deca.
Psihijatri smatraju da sve to nije jednostavno i da se ne može tretirati kao pravni problem. Pa i kad se radi o punoletnim licima, hronološka starost ne može biti jedini kriterijum nezavisnosti, a čak je između roditelja i deca izvestan psihološki odnos zavisnosti.
Za njih je pod upitnikom da li je neko svojom punoletnošću istovremeno i nezavisan u odluci da stupi u seksualni odnos s roditeljem jer ima mnogo odraslih koji se neće suprotstaviti roditeljima, iako misle drugačije zato što su im mentalno potčinjeni.
Posebno pitanje je stav Katoličke crkve koja je dominantna u Hrvatskoj jer se preko 90 odsto stanovnika na popisu iz 2001. deklarisalo kao rimokatolici.
Katolička crkva u praksi toleriše granične slučajeve incesta, pa se tako mogu ženiti srodnici trećeg stepena, a u nekim slučajevima zabeleženo je i venčavanje braće i sestara od strica, tetke ili ujaka.
S druge strane, crkva se jasno poziva na kanonsko pravo koje, kako kaže, ne može nametnuti državi, ali ga savetuje vernicima, a koje incest smatra teškim grehom koji kvari odnose u porodici i koji se ubraja u grehe protiv dostojanstva braka.
Za Katoličku crkvu su iste težine i slučajevi kad decu i mlade zloupotrebljavaju stariji kojima su povereni na čuvanje i vaspitanje.
Penzionisani grkokatolički sveštenik i novinski komentator Živko Kustić smatra da nekažnjivost od strane države na znači da se to proglašava dobrim i pristojnim delom ili poželjnim ponašanjem.
On podseća da država ne kažnjava zla kao što su preljuba, ili psovanje, jer je procenila da ne bi postigla nikakve rezultate, ali da to ne znači da je nešto od toag proglašeno dobrim.
Da su po kanonskom pravu stvari vrlo jasne, kaže i medijski eksponirani sveštenik iz Like Anđelko Kaćunko, ističući da je delikatno pitanje treba li slati u zatvor odrasle osobe koje po pravilu mogu raditi što žele i da o tome, uz pravnike, treba da se izjasne filozofi, sociolozi i psiholozi.
Pitanje (ne)kažnjivosti određenih kategorija incesta u Hrvatskoj nije od juče jer se o tom pitanju raspravlja nekoliko godina. Ali pitanje je, čak i kad bi se radna grupa složila oko predloga izmena zakona u tom smislu, kad bi se taj predlog našao na dnevnom redu Sabora jer nema nikakvih naznaka o datumima rokovima.
Naime, usvajanje izmena nije nužno zbog prilagođavanja zakona pravnim tekovinama EU čije članice različito tretiraju incest.
Zanimljivo je kako SAD i Australija tretiraju pitanje incesta. U mnogim američkim saveznim državama priznaju se dva različita stepena incesta.
Ozbiljniji "pokriva" najbliže krvno srodstvo kao što su otac i ćerka, majka i sin i brat i sestra, a manje ozbiljna optužba je protiv daljnjih rođaka koji se upuštaju u seksualni odnos, obično do prvih rođaka.
Iako je incest kao takav stigmatizovan u društvu, čak se i ozbiljnija optužba uobičajeno vodi kao najmanje kažnjivi prestup, pa je u državi Njujork maksimalna kazna četiri godine zatvora, dok je manje ozbiljna optužba najčešće samo prestup.
Mnogo zakona o incestu izričito ne zabranjuju seksualni odnos osim vaginalnog odnosa, ili bilo koju seksualnu aktivnost između rođaka istog pola, sve dok nijedna strana nije maloletna, ali to ne znači da društvene ekskomunikacija koja može uslediti nakon takvih aktivnosti nije veća od kazni koje određuje država.
Za razliku od SAD, u Australiji je incest kažnjiv s maksimalnih 25 godina zatvora za seksualni odnos sa detetom, čak i ako je to "dete" starije od 18 godina, a pet godina za manje ozbiljne optužbe kada je reč o bratu, polubratu, sestri ili polusestri.
"This is the worst kind of discrimination. The kind against me!"

džin tonik

evo jedinstvene prilike za veliku srbiju!!! sad treba traziti sve srbske zemlje!

QuoteRH u EU kad riješi i problem granica sa Srbijom, C. Gorom i BiH
http://www.vecernji.hr/vijesti/rh-eu-kad-rijesi-problem-granica-sa-srbijom-c-gorom-bih-clanak-149330

najbolji mi sljedeci komentar:
"A kada to ispunite jos morate da rjesite pitanje zivota na Mjesecu, nadete Troju i uhvatie pticu Dodo."

slavko

Kaži neku lepu za Pupovca,vidiš kako je lojalan.

Paranoid

Karl Rosman

Quote from: Paranoid_Android on 13-06-2010, 21:40:17
http://dnevnik.hr/showbizz/film-tv/marko-grubnic-seli-u-beograd.html

A da pokusate prestati da ih proizvodite? ;)

Evo, poklanjamo vam ga.

Šta bi mi bez vas? Gdje bi fegeti odlazili?
"On really romantic evenings of self, I go salsa dancing with my confusion."
"Well, I've wrestled with reality for 35 years, Doctor, and I'm happy to state I finally won over it"

---

sinoć na hrt-u, u emisiji "za istinu", na domoljubnom koncertu, a pred nastup dražena zečića, mlađana publika skandira "za dom spremni" i nacistički salutira. grupa pjevača što peva one gospel varijacije stoji i čeka da se histerija završi. neki se smeškaju. opštenarodno veselje.
Ti si iz Bolivije? Gde je heroin i zašto ste ubili Če Gevaru?

slavko

Kontinuitet već viđenog u državi koja je"tako lepa, tako blizu".

džin tonik

otvoreno pismo xy-partizanstine hrvatskoj dijaspori:

Quote... Štovana dijasporo, štovani iseljenici, zbog čega se i sada kada treba peticijom izboriti mogućnost referenduma kojim bi se spriječila nakana vlasti da i dalje pogoduje jedino kapitalistima, ne borite za svoje pravo glasa?! ... doista je čudno kako pravo na potpisivanje peticije za referendum protiv izmjena Zakona o radu, a potom i sam referendum, baš nikoga u dijaspori ne zanima!? ... Hrvatski laburisti se pitaju zbog čega hrvatsku dijasporu odjednom ne zanima sudjelovanje u demokratskim procesima. ... Vaše odgovore, štovana dijasporo, Hrvatski laburisti nestrpljiv iščekuju. ...
http://www.vecernji.hr/vijesti/hrvatski-laburisti-napali-dijasporu-zbog-zor-a-zasto-sutite-clanak-155342

dragi laburisti!
1. u hrvatskoj ne postoje demokratski procesi.
2. peticija tu nista ne pomaze.
3. mi smo grozne ustase, zar ste to sad zaboravili?!! pa ne cete sad nase genocidne potpise na vase pravedne peticije?!!

džin tonik

QuotePredsjednikova kći Lana bez greške riješila test iz matematike
http://www.vecernji.hr/vijesti/predsjednikova-kci-lana-bez-greske-rijesila-test-matematike-clanak-155779

dragi el prezidente!
ti si nase sunce! i lana je nase sunce.

ps. i ja sam prije odlaska u svijet rijesio ispit iz prirode i drustva sa 100 posto. drugarica mi je dala odgovore i onda naglasila pred razredom kako sam posebno nadaren i sposoban, da sam bez pripreme sve tocno odgovorio. i ja sam bio el prezidente i jako perspektivan drug.

mac

Slatka je predsednikova kći...

džin tonik

i tako pametna. rijesila je bez greske test iz matematike.

mac

Slatka, pametna, fotogenična, bolje nju da gledam nego ove naše fudbalere.

Ygg

"I am the end of Chaos, and of Order, depending upon how you view me. I mark a division. Beyond me other rules apply."

džin tonik

i ja sam sretan. kad otvorim novine poput vecernjeg lista, uvijek mi je tesko ako nema neceg lijepog o el prezidenteu.
na moju radost, obradjena je vec cijela obitelj, djetinjstvo i sl. i sad kruze glasine da se prelazi na kucne zivotinje. kazu da josipovic ima macku koja se izgubila i nakon 5 godina lutanja vratila kuci. jedva cekam.

---

već sam pomislio da je ćutanje o ovome neka zavera, kad ono...

sreda, 16. jun 2010, 09:00 -> 10:01
Josipović traži istragu

Predsednik Hrvatske zatražio od zapovednika Glavnog stožera HV-a službeni izveštaj o nastupu klape "Sveti Juraj" na splitskom koncertu podrške generalima optuženim i osuđenim za ratne zločine Hagu, piše zagrebački Jutarnji list.

Ivo Josipović želi da zna, piše hrvatski dnevnik, da li je klapa "Sveti Juraj", inače u sastavu Hrvatske ratne mornarice, na koncertu na kome je skupljana finansijska pomoć generalima opuženima u Hagu, nastupala bez znanja nadležnih osoba u Glavnom stožeru i Ministarstvu odbrane - MORH-u, ili uz njihovu saglasnost.

(Ot)pevali na pogrešnom mestu - Klapa "Sveti Juraj"

Neslužbeno, pominju se i imena dvojice visokih oficira HV-a koji su takođe prisustvovali koncertu koji je, zapravo, bio politički događaj na kojem je napadan državni vrh i demokratski izabrana vlast.

Koncert podrške Gotovini i drugim optuženim hrvatskim generalima održan je u nedelju uz direktan prenos na HTV-u i mogao bi se izroditi u diplomatski skandal s ozbiljnim posledicama.

Već u ponedeljak su diplomatski krugovi u Zagrebu izražavali neskriveno čuđenje nad odlukom HTV-a da u nedelji presudnoj za nastavak pregovora pridruživanju EU emituje koncert namenjen podršci penzionisanim generalima optuženim u Hagu i Hrvatskoj.

Na samom koncertu čula se podrška organizatora osobama osuđenim za ratne zločine u Republici Hrvatskoj, što se odnosilo i na Mirka Norca koji je pravosnažno osuđen.

Pravi problem, međutim, predstavlja učestvovanje klape "Sveti Juraj" koja je službena formacija Hrvatske ratne mornarice, a svi njeni članovi su aktivna vojna lica.

Klapa "Sveti Juraj" osnovana je u 2001. s ciljem predstavljanja Oružanih snaga RH na Međunarodnom vojnom hodočašću u Lurdu.

Jutarnji list zaključuje da je "doista nevjerojatno da su se MORH i javna televizija ujedinili u potpori Gotovini na najjavniji mogući način u vrijeme kad se mjeri svaki postupak Hrvatske" i da bi "koncert potpore s Tompsonom, mogao protumačiti i kao subverzija pregovora s EU, pa je Ured predsjednika o tome zatražio mišljenje sigurnosnih službi".

Protest građanskih organizacija

Organizacije građanskog društva iz Hrvatske optužile su juče Hrvatsku radioteleviziju (HRT) da je direktan prenos koncerta "Za istinu", na kome je pružena podrška Hrvatima optuženim pred Haškim sudom, bio "na granici ratnohuškačke propagande".

Na koncertu, održanom 13. juna, nastupili su, između ostalih, Oliver Dragojević, Marko Perković Tompson, Tereza Kesovija, Mate Bulić, Dražen Zečić, Tomislav Bralić.

Kako prenosi Radio Dalmacija tokom koncerta u splitskoj Spaladium areni prikupljeno je 100.000 kuna (oko 14.000 evra) od telefonskih poziva i 50.000 kuna prodajom slika.

Organizatori su saopštili da je 70 odsto sredstava prikupljenih na koncertu namenjeno pravnoj pomoći hrvatskim generalima koji su u Hagu, a 30 odsto onima koji su u pritvoru u Hrvatskoj.

Koncert su organizovali HVIDR-a Splitsko-dalmatinske županije i nacionalna Zaklada za istinu o Domovinskom ratu, a pod pokroviteljstvom grada Splita i Splitsko-dalmatinske županije.

http://www.rts.rs/page/stories/sr/story/11/Region/724486/Josipović%20traži%20istragu

Tex Murphy

Pa ko je nama kriv što ne podržavamo svoje generale? :-)
Genetski četnik

---

scallop

Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

džin tonik

dobar je taj josipovic, sad da se jos, kao vrhunac svoje karijere, ugleda na vaseg djindjica. ali nije on te srece.

vec vidim sljedeci naslov: "pas heroj u letu progutao bombu bacenu na druga josipovica i pozrtvovano eksplodirao za nase dobro"

mogla bi se od toga skladati i koja pjesmica za djecu.

Eriops

Jednom je Ćiro Blažević pričao kako je zatekao pokojnog Njofru u krevetu, bolesnog od gripa. Njofra nekako ustade, a Ćiro se na njegovo zaprepaštenje zavuče u predsednikov krevet. Kad ga je upitao šta radi, veliki trener reče ,, Predsedniče, ja vas toliko volim, da bi i vaš grip rado dobio ''.
Tako da imate tradiciju poštovanja prezidenta, ne sekiraj se.

džin tonik

sto ces, svega se nakotilo u hrvatskoj od 1918.

SIMERIJANAC

Mislio sam da smo mi svetski prvaci u samoponižavanju al ipak su nas komšije zajebale.
Prvo zaključili sporazum o vojnoj sardnji sa nama a evo juče i uspešna gej parada.
Josipović čak najavljuje izvinjotinu za Loru.Tadić mora da je žešće ljubomoran na Ivu.

Джон Рейнольдс

Pa, s obzirom da ne igraju na Svetskom prvenstvu, moraju nečim da se zabave. Inače, te hrvatske gej parade već postaju tradicionalne, zar ne? Lijepo je to.
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

džin tonik

manje zavisti, nije kulturno.

slavko

Josipović je i položio cveće i pomirio ustaše i domobrane sa ostalim Hrvatima!

SIMERIJANAC

Loni

Quote from: SIMERIJANAC on 20-06-2010, 17:19:21
Mislio sam da smo mi svetski prvaci u samoponižavanju al ipak su nas komšije zajebale.
Prvo zaključili sporazum o vojnoj sardnji sa nama a evo juče i uspešna gej parada.
Josipović čak najavljuje izvinjotinu za Loru.

Izvini, ali zašto je ijedna od ove tri stavke ponižavanje?
Normalno je i da se Josipović izvini za logor u kome su stradali nehrvati i da se seksualne manjine bezbedno okupe i da se potpiše vojna saradnja sa susednom državom bliskog naroda i jezika.
Svakom humanisti bi poniženje bilo da se bilo koja od tih stavki nije dogodila.