• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Zemlje Iz Okruzenja TODAY

Started by Alexdelarge, 10-01-2010, 17:41:34

Previous topic - Next topic

Truba and 4 Guests are viewing this topic.

varvarin

Da li su bile latinične??   xdrinka

Lord Kufer

Al da ti kažem, tih su se dočepali Rvati i sad svojataju  8-)

varvarin

A ovamo uništavaju knjige na ćirilici, i s jugo-prefiksom...
Šašavi su ti Rimljani, kaže Obeliks.

džin tonik

BIA: Albanci na Kosovu pripremaju etničko čišćenje

QuoteTko zna kako je u srpske medije "procurilo" tajno izvješće BIA, srpske Sigurnosno-informativne agencije koje je, kako tvrde mediji, dostavljeno državnom vrhu gdje se navodi kako na Kosovu "teroristi nameravaju učestalim bombaškim napadima na civilne objekte u gradovima i naseljima u kojima žive Srbi izazvati strah i paniku".

- Njihov plan je da već u ožujku započeti s terorističkim akcijama, ići će se na izazivanje panike i neće prezati ni od velikih ljudskih žrtava – navodi izvor iz BIA kojega citiraju mediji u Srbiji, ali nitko u BIA nije želio službeno komentirati ove navode. No, zamjenik vladina Ureda za Kosovo i "zapovjednik Civilne zaštite Kosovske Mitrovice, Krstimir Pantić kaže da su saznanja "više nego realna".

- Sve što se ovih dana događa na Kosovu predstavlja samo uvertiru u ono što se sprema na proljeće. Albanci planiraju u ožujku pokušati etničko čišćenje sjevernog dijela Kosova, a za to imaju logističku i svaku drugu potporu Kfora i Eulexa – tvrdi Pantić dodajući da bi Vlada Srbije morala ozbiljno reagirati kako bi sačuvala sigurnost Srba.

- Da Albancima nedužne civilne žrtve ne predstavljaju ništa, dokazuje i ovo ranjavanje djece u Kosovskoj Mitrovici – viče Pantić "zaboravljajućio" da je za ranjavanje dvoje djece osumnjičen Srbin

:lol:

Ghoul

Quote from: karlo on 06-02-2013, 17:01:15
BIA: Albanci na Kosovu pripremaju etničko čišćenje

Quoteviče Pantić "zaboravljajućio" da je za ranjavanje dvoje djece osumnjičen Srbin

:lol:

ponekad se u pitam da li si lakoveran, glup ili samo banalno zlonameran kao i hrvatski mediji kojima bezuslovno veruješ (onda kad kenjaju po srbima; u drugim slučajevima - jok!).

srbina je za zločin 'osumnjičila' ista ta policija čuvena po brzom i beskompromisnom rešavanju svih dosadašnjih napada na srpsku decu...
https://ljudska_splacina.com/

džin tonik

naravno da vjerujem sluzbenim priopcenjima. a dobro znam i srbe.

Джон Рейнольдс

Драг је Золе.
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

džin tonik

:|

"Srpski jezik službeni u Hrvatskoj"
Beograd -- Filološka polemika između srpske i hrvatske strane izlišna jer je još u 19. veku Austrougarska hrvatski jezik izbacila iz službene i književne upotrebe.

QuoteStanovnici Vukovara koji se trude da zabrane službenu upotrebu srpskog jezika i pisma u tom gradu sigurno nisu to još čuli.

Milorad Buha, predsednik Upravnog odbora Matice srpske u Dubrovniku, tvrdi da je filološka nauka pokazala da Hrvati govore srpskim jezikom.

"Treba polaziti od tri nepobitne naučne činjenice u filološkoj nauci, a to su da je srpski jezik službeni i književni jezik u Hrvatskoj, zatim da je kolonijalna Austrougarska izbacila hrvatski jezik iz službene i književne upotrebe u 19. stoleću, proglašavajući ga nenaučno kajkavskim dijalektom, i da srpski jezik ima dva dijalekta - štokavski i čakavski. O tome je Ruska akademija nauka i umetnosti u Sankt Peterburgu objavila naučni rad akademika Aleksandra Belića 1905. godine, u kojem je naglasio da je polemika s hrvatskom stranom bez ova tri naučna polazišta izlišna i nenaučna", rekao je Buha.

samo jos ne znam kojim jezikom se sluzimo mi nepismeni. :lol:

Ghoul

Quote from: karlo on 10-02-2013, 22:02:17
samo jos ne znam kojim jezikom se sluzimo mi nepismeni. :lol:

srpskim.

zar ne vidiš da si na srpskom forumu i da te svi razumeju bez titla?!

Father Jape

Blijedi čovjek na tragu pervertita.
To je ta nezadrživa napaljenost mladosti.
Dušman u odsustvu Dušmana.

Джон Рейнольдс

qpuke

Да нека од тих гранчица засебно има бодље на себи, курац би је ова деца сломила.
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

Karl Rosman

"On really romantic evenings of self, I go salsa dancing with my confusion."
"Well, I've wrestled with reality for 35 years, Doctor, and I'm happy to state I finally won over it"

Tex Murphy

Фатмир Алиспахић о геноцидном Израелу и Републици Српској. Суви геније.

http://www.akos.ba/borba-za-opstanak-izrael-u-republici-srpskoj/
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

Tex Murphy

Poseban problem je povod i mjesto gdje je izjava plasirana. Izraelski ambasador je, namjesto u Sarajevu, u Banja Luci priredio koncert i svečani prijem povodom 63. godišnjice nezavisnosti Izraela. Doduše, nije jasno o kakvoj se ,,nezavisnosti" radi, jer Izrael nije ni postojao da bi bio zavisan, pa postao nezavisan, taj Izrael je samo bahnuo, logikom zločina, genocida i otimanja. Kao i zločinačka tvorevina unutar BiH.
Genetski četnik

Tex Murphy

Dodik je, naravno, kazao da voli Srbiju. Uistinu, čega se pametan stidi...
Genetski četnik

Meho Krljic

xrofl xrofl xrofl

Priveden Zdravko Mamić

ZAGREB - Izvršni potpredsednik fudbalskog kluba "Dinamo" Zdravko Mamić priveden je danas na informativni razgovor u zagrebačku policiju koja prikuplja podatke o njegovim šovinističkim izjavama na račun ministra nauke, obrazovanja i sporta Željka Jovanovića.

Mamić priveden zbog uvredljivih izjava datih na lokalnoj TV stanici Z1 i loklanom Saundset radiju, odnosno kršenja člana 325. krivičnog zakona koji zabranjuje javno podsticanje na nasilje i mržnju, zbog čega, kako najavljuju neki mediji, Mamiću preti kazna do tri godine zatvora.

Mamić je u razgovorima za Z1 i Saundset radio rekao da Jovanović "mrzi sve hrvatsko" i da kao "Srbin koji nikad nije radio u prosveti i sportu ne može voditi taj najvažniji resor u Hrvatskoj".
"Kod njega ne vidite osmeh, nego očnjake iz kojih izlazi krv. On je uvreda za hrvatski mozak", rekao je Mamić za Jovanovića.

Policija će, nakon informativnog razgovora, utvrditi da li se radi o krivičnom ili prekršajnom delu. Državno tužilaštvo najavilo je da će tužilaštvo koje je nadležno za Mamićev slučaj pravovremeno objaviti saopštenje.

Foto Tanjug video

Josipović osudio izjavu Zdravka Mamića

Predsednik Hrvatske Ivo Josipović je najoštrije osudio Mamića upućene na račun ministra nauke, obrazovanja i sporta Željka Jovanovića, nazvavši ih govorom mržnje.

Reči kojima je lično, najvulgarnije i primitivno, izvređao ministra Jovanovića, jednako su uvredljive i zloćudno agresivne prema svim pripadnicima srpske manjine i Srbima kao narodu u celini, a takav je govor neprihvatljiv svakom civilizovanom i demokratskom društvu i zaslužuje svaku osudu, ističe se u saopštenju iz kabineta predsednika.

Milanović kritikovao Mamića

Hrvatski premijer Zoran Milanović osudio je uvrede izvršnog porpredsednika fudbalskog kluba "Dinamo" rekavši da je "dobro, koliko god to bilo grozno, da ljudi na osnovu tih izjava vide razliku između dva sveta".
"Reč je o jednom privatnom preduzetniku, nakupcu, ne vidim zašto bih ja to komentarisao. Sadržaj sam otprilike čuo, znate šta mislim o tome", rekao je Milanović, koji je Mamićev istup povezao s njegovim nedavnim učestvovanjem na skupu Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) u Zagrebu.

Kako su preneli hrvatski mediji, Milanović je kritikovao HDZ, navodeći da je u početku možda bio i naivan kada je mislio da će sa nekim ljudima moći da postigne dijalog.
"To je taj novi HDZ, nova snaga. Koliko je god to grozno, toliko je ipak u toj grozoti dobro da ljudi vide kako se razlikujemo. Mi smo dva sveta, te razlike su puno dublje nego što sam mislio. Bio sam možda na početku malo naivan kada sam mislio da ću sa nekim ljudima moći da postignem dijalog. To su eminentni članovi HDZ-a, to je postalo potpuno uobičajeno i to proizlazi iz tona i atmosfere na njihovim skupovima", rekao je Milanović.

Saće Zosko odma da podseti kako je davno upozoravao da Srbi infiltracijom osvajaju Hrvatsku. :lol:

Petronije

Srbin krvavih zuba lol :D Taj Mamic je tezak debil, jedino je u pravu za Dinamo, oni jesu najbolji tim sa ovih prostora. Pogotovo kad treba da se popravlja gol razlika u ligi sampiona :D :D
Arm the Homeless

Anomander Rejk

To nije ništa neobično kod suseda...
Slično je govorio i Kerum, gradonačelnik drugog po veličini grada, a predsednik države koji je tobože nekakav levičar i humanista, umesto da jemči prava ljudi po Ustavu i zakonu ( slučaj ćirilice u Vukovaru ), govori kako ,,ako se zakon ne može sprovesti treba ga menjati.''
Tajno pišem zbirke po kućama...

džin tonik

Jos jedan dokaz da su hrvati ustase. Sve to potamaniti. Po kratkom postupku!

varvarin

Ne. To nije to.
To samo znači da je kretenizam u lijepoj vašoj  zastupljen u visokom procentu.
Ali, to prolazi u Evropi.

mac

Ti bi, Zosko, vazda nešto tamanio. Ne mere to tako.

Anomander Rejk

Petronije

Quote■ FUDBAL Dinamo iz Zagreba podržao Mamića

Subota 16.3.2013 | 14:23 | Izvor: B92, Beta

Fudbalski klub Dinamo iz Zagreba podržao je svog prvog čoveka Zdravka Mamića koji je u petak izjavio da Srbin ne može da vodi resor sporta u Hrvatskoj.

Zagrebački klub je u saopštenju ocenio da bi ministar sporta Hrvatske Željko Jovanović odavno bio na doživtnoj robiji da premijer i predsednik te države "treniraju strogoću" nad njim kao što to rade nad Mamićem.

"Kada bi se Josipovićevo i Milanovićevo 'treniranje strogoće' na Zdravku Mamiću primenilo na Željku Jovanoviću, on bi već davno bio na doživotnoj robiji", piše u saopštenju Dinama koje su preneli hrvatski mediji.

Njegov istup osudili su predsednik i premijer Hrvatske Ivo Josipović i Zoran Milanović, kao i brojni političari vlasti i opozicije i predstavnici srpske zajednice u Hrvatskoj.

Mamić je u petak u jednoj radio emisiji izjavio da Jovanović kao Srbin i kao čovek koji nikad nije radio u prosveti i sportu ne može da vodi resor sporta u Hrvatskoj i da "ima krvna zrnca koja mrze sve što je hrvatsko".

Izvršni predsednik Dinama je posle toga priveden i noć je proveo u pritvoru.

U saopštenju Dinama, koje je potpisao direktor za odnose sa javnošću tog kluba Tomislav Marčinko, postavlja se pitanje da li bi, na primer, ministar odbrane Srbije mogao da bude Albanac.

"Što se tiče Mamićeve konstatacije kako nije normalno da u Hrvatskoj Srbin bude ministar obrazovanja, pitajte u Nemačkoj može li ministar obrazovanja ili odbrane biti Francuz, ili u Srbiji Albanac, u Grčkoj Turčin, u Izraelu Palestinac", piše u saopštenju.

Marčinko je naveo i da Mamić ima više prijatelja Srba nego svi članovi hrvatske vlade zajedno.

"Josipović tvrdi kako je Mamić napadom na Jovanovića uvredio sve Srbe u Hrvatskoj. Zaista jadno od tog pametnog i mudrog čoveka. Pa, Zdravko među Srbima ima više prijatelja nego zajedno 21 član Vlade, uključujući i Josipovića. I niko se od njih, barem ne javno, nije osetio uvređenim", stoji u saopštenju Dinama.

Navodi se i je Jovanović u prvih 100 dana vlasti u Hrvatskoj omalovažavao brojne institucije u toj zemlji.

"Zar već u prvih 100 dana vlasti nije napao Hrvatsku biskupsku konferenciju, Hrvatsku akademiju nauke i umetnosti, Maticu Hrvatsku, Hrvatski olimpijski odbor, Fudbalski savez Hrvatske i najveći hrvatski sportski brend Dinamo?! I to najtežim uvredama, diskvalifikacijama i omalovažavanjima. Pa, ima li i jedna hrvatska nacionalna institucija koju nije ponizio", pita se Marčinko u saopštenju kluba.

Cudo da ga uprava FC Olympic Lyonnas nije podrzala, da ih nisu pobedili 7:0 onomad u LS ne bi prosli prvi krug.
Arm the Homeless

mac

postavlja se pitanje da li bi, na primer, ministar odbrane Srbije mogao da bude Albanac.

Što da ne? Albanci na Kosovu su državljani Srbije.

Anomander Rejk

Može, naravno. Bilo je i ima ministara drugih nacija.

varvarin

Quote from: Petronije on 16-03-2013, 15:45:53
["Josipović tvrdi kako je Mamić napadom na Jovanovića uvredio sve Srbe u Hrvatskoj. Zaista jadno od tog pametnog i mudrog čoveka. Pa, Zdravko među Srbima ima više prijatelja nego zajedno 21 član Vlade, uključujući i Josipovića. I niko se od njih, barem ne javno, nije osetio uvređenim", stoji u saopštenju Dinama.

Dražesno. Jel trebalo da očekujemo da se osete uvređeni?????

Srbi pak, imali su ministra odbrane Čeha, generala Nemca, šefa kontraobaveštajne službe  Mađara ... I predsednika SFRJ -  Hrvata.
Dovoljno?

Tex Murphy

Овде је очигледно у питању некаква политика. Оно је обична смијурија, а не говор мржње.
Genetski četnik

Petronije

Pa nije da nije govor mržnje ali naravno da je politika. Samo su ga čekali da nešto zajebe, sigurno neće ustaša da uhapsi ustašu jer pljuje nekog Srbina. Iskreno, pun mi je k. više "uspešnog biznismena" koji kao prodaje silne neke igrače za desetine miliona a Dinamo propast kao i svi ostali klubovi sa ovih prostora. Najobičnije pranje para.
Arm the Homeless

-_-

Quote from: varvarin on 16-03-2013, 17:56:48
I predsednika SFRJ -  Hrvata.
Dovoljno?

Takodje i Albanca...

mac

Hrvata i Albanca kao predsednika su imali Jugosloveni, a ne Srbi :)

džin tonik

Sto je najzanimljivije, covjek koga je Mamic popljuvao sudionik je Domovinskog rata i stao je na hrvatsku stranu dok je ovaj krao i grabio.

Ghoul

Quote from: zosko on 17-03-2013, 03:00:23
Sto je najzanimljivije, covjek koga je Mamic popljuvao sudionik je Domovinskog rata i stao je na hrvatsku stranu

e, ako je tako, onda ga treba na vrbu!

Albedo 0

Quote from: mac on 17-03-2013, 01:17:23
Hrvata i Albanca kao predsednika su imali Jugosloveni, a ne Srbi :)

jeste, pošto ti Srbi žive na Marsu

elem, Srbi su imali i premijera Cincara Nikolu Pašića, a dinastija Nemanjića je mađarskog porijekla

Albedo 0

Quote from: mac on 16-03-2013, 15:59:13
postavlja se pitanje da li bi, na primer, ministar odbrane Srbije mogao da bude Albanac.

Što da ne? Albanci na Kosovu su državljani Srbije.

štaviše, to čak izgleda kao jedina mogućnost ostanka Kosova i Metohije u okviru Srbije

ako već tvrde da je vojska činila zločine onda će ovako da je kontrolišu

uostalom, važno je da ne mare za zapadni front  8-)

NarMattaru

KAPTOL TURS

Mi smo u školi imali sat vjeronauka. Nama je na satu vjeronauka bila ona sestra Melita iz Gospe od Cukra. Sestra Melita je stala ispred ploče i rekla je: "Kao šta znate, i ove godine katolička crkva za vas mladomisnike organizira izlet! Za iljadu i dvista kuna po osobi imate orgamiziran prevoz, plus teve i video u autobusu, plus dva noćenja u hotelu sa dvi i po zvjezdice, plus topli obroci, plus hladna marenda, plus prisustvo velikoj svečanoj svetoj misi na otvorenom... Sve u aražmanu Kaptol tursa! Mogućnost plaćanja u dvi rate!"

Ona Nela Svinjogojstvo je pitala: "A di se ide?" Sestra Melita je rekla: "U Blajburg, naravski! Kao i svakog prolića!" Mulice u razredu su odvalile revijski pljesak i veselje. Ona pederica Sandra je rekla: "Ajme gušta!" Ona tuljanica Niveska je rekla: "Ajme super!" Ona balibanica Lidija je rekla: "Ajme ludilo!" Sestra Melita je mignila prema mulicama i rekla je: "A naravski dašmo usput skočit u šoping do Graca!" Tu je uletijo još luđi amplauz. Pederica Sandra je rekla: "Ajme gušta!" Tuljanica Niveska je rekla: "Ajme super!" Balibanica Lidija je rekla: "Ajme ludilo!" Sestra Melita je smirivala njih sa rukama i rekla je: "Okej, okej, znači odma se prijavite ko sve ide, a onda recite roditeljima da iljadu i dvista kuna mogu platit u dvi rate! To je sitna lovuša, jer pošto nam Kaptol turs daje specijalmi popust na vas mladomisnike...

Jel sve kjaro?" Onda je moj drug Dino dignijo ruku iz zadnje klupe i pitao je: "A zašto se ne ide u Jasenovac?" Sestra Melita je zinila: "Di?!" Dino je rekao: "U Jasenovac! Zašto se ne ide u Jasenovac?" Svi rulja u razredu su okrenili se prema Dinu. Plus su mulice u njega gledale krvoločki na kvadrat. Sestri Meliti je uletijo lakši nekužitis. Ona je pitala: "Zašto bi se išlo u Jasenovac, jebate?" Dino je rekao: "Moj tata kaže da je crkva u totalnom kurcu kad uvik ide u Blajburg, a nikad u Jasenovac!" Tu je u razredu uletila tišina. Onda je mala Teica Dinu rekla: "Ja mislim da je tvoj tata u kurcu, a ne da je crkva u kurcu!" Sestra Melita je uletila: "Djeco! Pristojno se izražavajte! Niste u kur... ovaj, na ulici!" Onda je ona Nela Svinjogojstvo okrenila se prema Dinu i rekla je: "Ako idemo u Blajburg, onda idemo i u Grac u šoping! A ako idemo u Jasenovac, diš onda u šoping, a? U neku selendru ili prašumu?" Onda je moj drug Dino rekao: "Koliko sam ja skužijo, ne ide se u Blajburg zbog šopinga!" Nela je pitala: "Nego zašto?" Dino je rekao: "Zbog stratišta!" Ona tuljanica Niveska je skočila: "Kakvog stratišta, jebate led?!

Jesi ti malo bolestan?!" Dino je rekao: "Lipog stratišta! U Blajburgu je bilo stratište, ako nisi znala!" Niveska je piljila u Dina sa jezom i hororom. Onda je ona pederica Sandra njemu rekla: "Pa šta se sad praviš pametan! Saćemo pravit veliku filozofiju je li se ide zbog stratišta ili zbog šopinga! Isti kua, glavno da se ide!" Tu su mulice uletile sa bukom i galamom da tako je i da bravo Sandra. Samo sestra Melita je njih smirivala sa rukama i rekla je: "Nije, nije, u pravu je Dino... U Blajburgu je, djeco, bilo strašno stratište! Tisuće naših mučenika je tamo mučki pobijeno! I baš zato idemo tamo! Da prisustvujemo svečanoj svetoj misi na otvorenom!"

Onda je moj drug Dino rekao: "Je, al moj tata kaže da ako je bilo stratište u Blaburgu, onda je bilo i u Jasenovcu!" Sestra Melita je raširila ruke i rekla je: "A ne znam ti ja to! Nisam baš verzirana za povjest i zemljopis!" Dino je rekao: "Je, je, bilo je! Moj tata kaže da je stoposto tako!" Sestra Melita je rekla: "E, i? Kakvi je onda problem?" Dino je rekao: "Moje pitanje glasi - ako nas crkva vodi na svetu misu u Blajburg, zašto nas ne vodi i u Jasenovac?" Onda je mala Teica zadrečala: "Zato šta je stratište u Blajburgu bliže prodajnim centrima, eto zašto!" Balibanica Lidija je zaskričala: "Tačno! Tamo je bila koljačina na boljoj lokaciji!" Samo sestra Melita je zavikala: "Dosta, djeco! Dosta!" Onda je ona pogledala prema Dinu i rekla je: "Toš stvarno morat pitat Kaptol turs, a ne mene!"

Dino je rekao: "Nou frks! Ja znam šta je meni tata reka da uradim!" Sestra Melita je pitala: "Šta ti je rekao?" Dino je rekao: "Ako se ne ide u Jasenovac, ja ne idem u Blajburg!" Onda sam ja doviknijo iz klupe: "Ne idem ni ja!" Onda je onaj Kane Šteta rekao: "Ne idem ni ja!" Onda je onaj flomić Boban rekao: "Ne idem ni ja!" Onda je onaj Rino Sajla rekao: "Ne idem ni ja!" Onda je ona tuljanica Niveska zveknila sa pernicom po klupi i dreknila je: "A to je zato šta ih kuri bolac za šoping, eto zašto!" Nela Svinjogojstvo je viknila: "Tačno! Oće zajebat nas šopingašice! Oće da se ide na izlet u selendre i prašume, da se mogu igrat na ustaša i partizana!" Mala Teica je skriknila: "Sve su unaprid smislili, banda muška!" Onda je sestra Melita svom forcom krehnila sa dnevnikom po klupi. Ona je viknila: "Ne možemo se ovako djelit kod ovako važne stvari!" Mi smo svi zašutili.

Sestra Melita je rekla: "Umisto da budemo svi jedinstveni i zajednički, tu nastaju podjele i razdori!" Mi smo u tišinčugi piljili u nju. Sestra Melita je rekla: "Moraću časkom telefonirat fra Ivi, da on rekne kako da rješimo ovaj problem!" Onda je sestra Melita izgibala iz razreda. U razredu je opet uletila karačina i deračina između nas muškića i njih ženskica. Mi smo njima vikali da su blajburške đikače. One su nama vikale da smo jasenovački pederinjosi.

Samo onda je za pet minuti sestra Melita se vratila u razred. Ona je stala ispred ploče i nasmješkala se. Onda je rekla: "Sve je u redu, djeco! Problem rješen!" Mi smo gledali u nju sa tupajom od nekuženja. Ja sam pitao: "Šta to znači?" Sestra Melita je rekla: "Znači da su otvorene obe opcije!" Nela Svinjogojstvo je pitala: "Kako obe opcije?" Sestra Melita je rekla: "Lipo! Službeni stav crkve je da vas neće tirat da idete na izlet samo na jedno misto! Nego možete birat!" Moj drug Dino je pitao: "Kako birat?" Sestra Melita je rekla: "Ko ne ide na misu u Blajburg, završiće u Jasenovcu!"

Mica Milovanovic

Lako je njemu zajebavati se iz Splita...
Mica

Anomander Rejk

Mamić se ražalostio :
"Želim da se izvinim Srbima i da objasnim da nisam hteo da vređam srpski narod.Izuzetno poštujem vaše ljude... Cenim Srbe i izvinjavam se svima koji su se možda pronašli u mojim rečima. Pa ja imam više prijatelja u Srbiji, nego cela hrvatska vlada zajedno... Neka srpski narod bude miran, želim im svako dobro", poručio je Mamić.
E, sad smo mirni...

Anomander Rejk

A vesti pristižu konstantno. Napad na učenike bogoslovije. Tako smo saznali da je manastir Krka leglo četništva, a ugroženi doseljenici i mladež HDZ-a, morala je u samoodbrani potezati i palice :
http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2013&mm=03&dd=18&nav_category=167&nav_id=696265

scallop

I oni će da izjave da nisu mislili ono šta su uradili i da srpski narod može da bude miran. U Srbiji.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Tex Murphy

Треба разликовати лапрдање будалетине од стварног говора мржње. Код Мамића је у питању ово прво. Уосталом, није ли човјек не тако давно за некакво фудбалско првенство изјавио да навија за Србију?
Ако оћете примјер шта ЈЕСТЕ говор мржње, реад тхис:

Istini za volju, mene je pomalo sramota re}i da sam pri gledanju
snimka "Klanje muslimana" osjetio mu~ninu, da ne ka`em ba{ nesvjesticu.
Zar ne, nije gazijski priznati ovu osjetljivost?! Ali, eto, istina je da sam krhak
na zverske scene. Mi Bo{njaci ne podnosimo krv, odmah nam se nebesa. A
o ~emu se radi? Bo{njaci odrastaju u kulturi dobrote i ljepote. Odgojeni su
da svijet vide svojim dobrohotnim o~ima, pa i kad ih se vodi na gubili{te.
Do posljednjeg trena, dok nam se no` ne zarije u grlo, mi mislimo da }e se
krvnik predomisliti, jer ne mo`e valjda biti tak'i ~ovjek pa da nas ubije, ni
krive ni du`ne. Pri gledanju ovakvih scena uvijek pre`ivljavamo hropac `rtve,
a ne osmijeh krvnika.
A {ta je s druge strane? Srbi plivaju u krvi. Od ro|enja. Ljubi~aste 'ile
koje vire iz prerezanog krme}eg vrata za njih su likovna estetika. Kao za nas
behar. Njima je normalno da se krv gleda, u krvi u'iva, da se krv jede, kao u
onim nekakvim krvavicama {to su suhomesnati proizvod. Mali Srbin iz Be~a
ne}e osjetiti nikakvu nelagodu dok bezveze kolje zeca. ^ak {tavi{e, mali }e
Srbin poletiti od ushi}enja, kao {to se moje dijete ushiti kad ~uje cvrkut
ptica. Te{ko je re}i da je taj mali Srbin otporniji na krv od mene. On uop}e
nije otporan. On je u krvi prirodan. Stavljati pojam otpornosti na krv u
srpski kontekst, isto je kao stavljati insana u kontekst otpornosti na zrak.
Ne mo'e se biti ili ne biti otporan na zrak. Tako u Srba, na 'alost, nema
otpornosti ili neotpornosti na krv, klanje, hropce, suze, prljav{tinu... To je
izvorna priroda u polovici svoje protuprirodnosti.
Genetski četnik

Ghoul

ko je autor ovoga?
zvuči kao da je zole nekom musliju šaputao na guzicu, pa mu ovo izašlo na usta.

NarMattaru

gule, izgleda da se samo ti primaš na sranja ovog trola. svi ostali ga ignorišu  :!:

Ghoul

ma nije harv trol - on je samo šumski čovek.

a ja sam troll hunter!

Tex Murphy

Genetski četnik