• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Zemlje Iz Okruzenja TODAY

Started by Alexdelarge, 10-01-2010, 17:41:34

Previous topic - Next topic

0 Members and 4 Guests are viewing this topic.

Biki

Tog "narkmana po kojem su nazvali trg" slavi citava jedna generacija. Takav talenat je vanvremenski. I ako je umro zivece vecno kroz svoja umetnicka dela. A sta si ti uradio osim sto sejes mrznju, nacionalizam, rasizam i homofobiju?!

Аксентије Новаковић

Слажем се, тог наркомана и остале њему сличне слуша једна цела заблудела дегенерација.

Иначе, његове песме лагано падају у заборав, а потпуни заборав ће уследити  кад дегенерација која га слуша и која га је слушала оде на пут без повратка.

Вагнер је музика која оспатје вековима, а оваквих ко ових наркомана има много, а један по један прсну под ногом (копирајт 357).
T2 irritazioni risuscitare dai morti.

http://www.istrebljivac.com/blog-Unistavanje-pacova.html

Biki

Quote from: T2 on 18-06-2016, 20:47:35
Слажем се, тог наркомана и остале њему сличне слуша једна цела заблудела дегенерација.

Иначе, његове песме лагано падају у заборав, а потпуни заборав ће уследити  кад дегенерација која га слуша и која га је слушала оде на пут без повратка.

Вагнер је муика која оспатје вековима, а оваквих ко ових наркомана има много, а један по један прсну под ногом (копирајт 357).

Prsnu pod nogom?! Prsnu pod nogom?! Pod cijom nogom, elaboriraj malo majke ti za nas "degenerike" koji ne razumemo takav vandalizam.

Аксентије Новаковић

Scordisk

Pa sve su nacije izmišljene bre :D i ova srpska, kakva je takva je, izmišljena je

Scordisk

Oplakah svih deset minuta.

https://www.facebook.com/rrakocevic/videos/1209036135773193/

"A kada je pao snijeg! Svaki od onih helikoptera koji su tobož spasavali zavejane po Šavniku, Žabljaku i našoj sjevernoj regiji - obožavam kada kažu sjevernoj regiji, imam osjećaj da je Crna Gora ka Njemačka - koštao je pedeset i tri hiljade evra plus suva govedina i kajmak koji su opustošili NATO vojnici ka marokanski skakavci"

Za predsednika!

džin tonik

KAPETAN DRAGAN SE JAVIO IZ SPLITSKOG ZATVORA 'Još nitko mi se nije obratio sa 'ti'

QuoteDragan Vasiljković, poznatiji kao kapetan Dragan, zapovjednik notornih postrojba Crvene beretke i Knindže, uvjeren je da će proces koji se protiv njega vodi u Hrvatskoj dokazati da je ta naša država izgrađena na progonu Srba i montiranim procesima.

Vasiljkoviću se sudi u Splitu zbog počinjenja ratnih zločina u Hrvatskoj tijekom Domovinskog rata.

U intervjuu koji prenosi mondo.rs, kapetan Dragan uvjeren da je bio na "pravoj strani povijesti":

- Nije najvažnije da izađem iz zatvora. To se mora dogoditi najkasnije za tri godine. Čak nije toliko važno ni što ću pred hrvatskim pravosuđem dokazati svoju nevinost. Najvažnije je što će ovaj proces protiv mene pokazati da je Hrvatska građena na progonu Srba i montiranim procesima. To će nakon ovog suđenja biti dokumentirana i prihvaćena povijesna činjenica - smatra Vasiljković.

On dalje priča u intervjuu da proces nije usmjeren protiv njega, već protiv neokaljanih, uzornih simbola svakog poštenog Srbina, "Knindži" i njihovog zapovjednika:

- Garantiram vam da im to neće poći za rukom. U svakom okršaju sa ustašama ja sam izašao kao pobjednik i sigurno ću izaći i u ovom. Ovaj proces će od Knindži napraviti još veće legende jer će kroz proces izaći na vidjelo sva njihova herojska dela i njihov viteški ratnički odnos na koji sam neskromno i beskrajno ponosan - naveo je Vasiljković.

Vasiljković se također požalio što nema podršku države Srbije u ovoj borbi, dok je dijaspora pomagala:

- Javnost mora da zna da ja nisam sve ove godine u zatvoru zbog "nekih svojih nedjela", već zato što sam Srbin i što sam jako dobro obavljao svoju dužnost - smatra Dragan.

Što se tiče uvjeta u zatvoru Vasiljković kaže da je u odnosu na australski, splitski zatvor "odmaralište" sa pogledom na more, te da je kuhinja vrhunska, a osoblje ljubaznije u odnosu na one u najskupljem hotelu Crne Gore:

- Za ovih, skoro godinu dana koliko sam u zatvoru u Splitu ne mogu prijaviti ni najmanju neugodu. Još mi se ni jednom neko od osoblja nije obratio sa 'ti', a granicama dozvoljenog čine sve što mogu da i meni i ostalima olakšaju boravak u zatvora - zaključio je Vasiljković.

evo, ali sta vrijedi kad ce i ove sezone gro srba u crnu goru na more umjesto u hrvatske zatvore... :cry:

Dybuk

Verovatnije Grcka nego CG :lol:

džin tonik

a dobro, kao i el kapitano, referiram na prave srbe sa tradicija, u grcku ipak idu oni normalni.

Аксентије Новаковић

Е мој добри стари Зоскане, прави Срби иду у неке од мали милион Србских бања да се бањају.
Србске бање имају другачије зрачење, висококвалитетну воду а не прљаву смрдљиву слану морску супицу која се назива водом, мир и тишину, све оно што је потребно за прави врхунски одмор.
Море је за умор, а не за одмор.
Осим тога, само одлазак у бању регенерише и подмлађује организам и чини дух виталним.
Не каже се џаба Соко Бања Соко Град дођеш стар одеш млад.

Dybuk

Quote from: zosko on 28-06-2016, 16:37:48
a dobro, kao i el kapitano, referiram na prave srbe sa tradicija, u grcku ipak idu oni normalni.

svako ide gde moze, Grcka vec postaje tradicija u Srba, mada lepo je CG primorje, stvarno

Agota

Quote from: zosko on 28-06-2016, 15:49:25
evo, ali sta vrijedi kad ce i ove sezone gro srba u crnu goru na more umjesto u hrvatske zatvore... :cry:

ne znamo gde je dobro... :)
This is a gift, it comes with a price. Who is the lamb and who is the knife. Midas is king and he holds me so tight. And turns me to gold in the sunlight ...

džin tonik

@t2: bah, meni je sve dobro gdje ima puno zena. toplice, more, sjeverno, juzno, hladno, toplo, mlako, koje god. zene cine ugodjaj, ne tamo neka vodurina...

Аксентије Новаковић

Зоско, жена има ђе год се окренеш.
И на вр планине да се попнем, и тамо ћу да пронађем неку достојну мога друштва.

Alexdelarge

moj se postupak čitanja sastoji u visokoobdarenom prelistavanju.

srpski film je remek-delo koje treba da dobije sve prve nagrade.

džin tonik

ne znam, meni definicija zene stvara prilican problem, posebno kad se popnem na planinu. mozda mi bas ne ide u prilog, ali u definiciju ulazi da se mora kretati na dvije noge.
pa onda jos nekoliko sitnica, sve to za bezazleno vanspolno druzenje, gdje nisam iskljuciv i vrlo tolerantan, ali za ugodjaj, tu bi vec trebali i neke posebnosti, pa i nesto jedinstveno... ali dobro, postoje razni fetishi.

trt-mrt

"Bilo je mnogo pametnije pustiti da se pregovori započnu i onda piti krv na slamčicu", naveo je Puhovski

(vezano za pristupne pregoveore sa eu)

kad im je to najliberalniji :)

trt-mrt

džin tonik

realno, mislim da nije u pravu; to je prilicno ishitrena i ruzna izjava.
da je promislio, dosao bi, ako savjesno radi za sta pozvan, do zakljucka da je bolje prvo blokirati, pa tek kad apsoutno neizbjezno otvoriti poglavlja, te srkati na slamku posljednje preostale kapi.
nece otvaranje i srkanje pobjeci.

trt-mrt

pa, da, da, rekoh ja da je najliberalniji taj, takav, ostali bi srkali poslednje, preostale kapi, ajd neka ovom prilikom ne bude krvi

džin tonik

shalu na stranu, u biti, na mjestu hrvatske ne bih "tjerao mak na konac" i odigrao sve karte koje moguce. to ce proizvesti odredjenu gorcinu pri onih koji normalan narod. prepustio bih slicno nekoj drugoj clanici eu.
opet, zbog normalnog naroda, kojeg i nije previse.
a srpska politika, kao i vecina koja je bira, apsolutno je kvarna, podmukla, manipulativna, lazljiva i neprijateljska spram hrvatske, kao i devedesetih, i nemam ni trunku iluzije kako bi se postavila u obrnutim ulogama.

trt-mrt

Meho Krljic

Dancing with Arab mujahedeen in the hills of Bosnia 

Egyptian war correspondent Yehia Ghanem continues his series of stories on the wars he has covered and the people he has met along the way with this account of a meeting with Arab mujahedeen fighting in the hills of Bosnia. Read the rest of his series, Caged, here.
Aside from the growing negativity towards the US in Afghanistan, its role in Bosnia had also come to be viewed suspiciously. In the autumn of 1994, during my coverage of the war there, I received information from a reliable source that bands of Arab mujahedeen had arrived from Afghanistan seven months before. They had been able to keep a low profile as they remained in a part of the country with the lowest number of UN peacekeepers.
They were fighting on the side of the Bosnians, but when the information was later leaked by some Serbian prisoners, the Bosnian government categorically denied it. Their denial made sense: to acknowledge what was, anyway, known by just a few, might have risked the West being even more indifferent to the Serb massacres of Bosnians than they were already perceived to be.
The Arab mujahedeen were known by Bosnian military officials to be top-notch fighters - partly because of their previous experience in Afghanistan - and within just a few months their presence on the battlefield appeared to be making a significant difference for the embattled Bosnians. The Serbs referred to them as the "black death" on account of the black fatigues they wore and their ferociousness.
When I learned of their presence, I spoke to the Bosnian leadership and asked to be taken to their primary areas of operation. My intention was not to report on their role there, but to record it for history, I explained. This line of reasoning seemed to work and I was permitted to meet them.
Getting there entailed a long journey out of the besieged city of Sarajevo through a secret tunnel that had been built covertly by the Bosnians. It ran from the Bosnian-held territories on the outskirts of the capital, under Sarajevo airport, to the far side of Igman mountain plateau and then off to the north.
Coffee and the crusades Once there, I met Abu Al Walid, the Algerian leader of a band of 25 mujahedeen who were fighting in that part of Bosnia. Some of his men were Algerian; others came from elsewhere in the Middle East.
It was an unusually cold autumn night in 1994 and we sat around a fire, drinking strong Arabic coffee, on one of the many hills surrounding the city of Zenica, 70km north of Sarajevo.
Abu Al Walid had a face that looked as though it had been carved from stone. He seemed to be in his early 40s and had spent six years fighting in Afghanistan. He was well-mannered but fiercely disciplined, and his men, who ranged in age from their mid-20s to early 40s, were like copies of their leader. 

We spoke animatedly. They were clear about who they considered to carry the ultimate responsibility for the massacres committed by the Serbs in Bosnia: the West, led by the US.
From their perspective, the US could have stopped what they considered to have been a four-year massacre of the Bosnians at the very beginning. Their logic was simple: when the West had wanted to put an end to Serbia's war against Slovenia in 1991, it had taken them just a matter of days. It had taken a few months to end Serbia's war against Croatia. This, they reasoned, was the West teaching the Croats an overdue lesson for siding with the Nazis during World War II. But, as the Croats were Christians, such a lesson couldn't be permitted to drag on for too long. In contrast, Abu Al Walid argued, the Serbs "were given four years to finish off the Bosnian Muslims".
To argue with him or his fighters felt a little like getting into a ring with multiple heavyweight boxers. I'd dance around, trying to dodge their punches while occasionally attempting to land with a jab of my own - always cautious not to aggravate my opponents and conscious of the fact that I had no support among the audience.
Abu Al Walid concluded his case by reminding me of the Medieval Crusades, talking about them, as so many Arabs do, as though they happened not centuries ago, but mere years. He navigated a path from the brutality Arabs - Muslim, Jew and Christian - had endured then, to the oppression they continued to experience at the hands of their Western-backed dictators.
'Synonymous with death' I raised the complaints I'd heard about his men - their refusal to bring back prisoners of war for the purpose of gathering intelligence or exchanging them for Bosnian civilians, their decision not to wear Bosnian army fatigues. A smile crept across his face, highlighted by the flames of the fire.
"As for being indifferent to bringing back Serb prisoners, it is a calculated policy that aims to deliver a clear message to Serbian soldiers," he explained.
That message?
"If they execute their generals' orders to massacre Bosnian civilians, they will be ruthlessly butchered once they fall into our hands," he said.
He wanted Serbian field officers and soldiers to think carefully about their superiors' orders before acting on them, he continued.
And, he insisted, their approach had paid off. "The frequency of massacres committed by Serbian field soldiers dropped drastically," he proclaimed proudly.

"As of now, the policy will change," he conceded, his smile growing bigger still. "We will bring back military Serb prisoners of war."
What they wouldn't do, however, was abandon their all-black uniform.
Black had become "synonymous with death", he explained, thus shaking the "morale of the Serb aggressors".
They also refused to follow Bosnian army orders regarding which arms they should use on the battlefield, he added. Their objective, he explained, was often to take control of the enemy's arms depots so that those weapons might be supplied to the under-armed Bosnian army. Using heavy arms risked destroying the very weapons they hoped to capture, so they preferred small arms.
"We accept risking our lives for the sake of providing arms for the Bosnians," he concluded, putting out the fire.
It was time to hit our beds - sleeping bags on the ground in the woods.

My mind buzzed with questions I still wanted to ask him, and I contemplated how I might persuade him to let me speak to one of his Serb prisoners of war. What did they think of these non-Bosnians against which they were now fighting, I wondered?
'We fight to live - they fight to die' I got my chance to find out the following night when I was able to talk to a young Serbian officer they had captured during battle a few days before. He was soon to be exchanged for Bosnian prisoners. I offered him some cigarettes and asked him why he looked so depressed.
"Our commanding officers at the headquarters don't know what we are up against," he told me. "I don't fear facing Bosnians in the battlefield for they and I fight to live. However, I am not prepared to face those men in black who fight to die."
At first he spoke hesitantly, looking from side to side, fearful that he might be overheard by some of the mujahedeen. His hand shook as he gripped his cigarette and, although it was cold, he was sweating.
But as we talked - and smoked - some more, he began to relax. 

"The chance of getting out of combat with a Bosnian alive is reasonable," he continued. "But it's almost nil while fighting those lunatics who want to seize martyrdom."
I later asked Abu Al Walid about what the young Serbian officer had told me. Again, he smiled. "We are here to support those repressed humans. It would be great if we played a part in achieving victory and stayed alive," he said. "But if we die, even better, for in this case we will get the grand prize - martyrdom, the long-awaited freedom."
Abu Al Walid and his men searched for their freedom on the battlefield, I concluded, because they saw no peaceful avenue available to them through which to pursue it.
Chronicle of a Caged Journalist is a series of excerpts from a forthcoming book.
The views expressed in this article are the author's own and do not necessarily reflect Al Jazeera's editorial policy.
Source: Al Jazeera

Meho Krljic

A u Sloveniji:

ECB threatens legal action against Slovenia after police raid

QuoteBy Marja Novak and Balazs Koranyi
LJUBLJANA/FRANKFURT (Reuters) - The European Central Bank threatened to take legal action against Slovenia on Wednesday after police seized documents from the country's central bank in a rare conflict between authorities and one of the euro zone's most respected institutions.
ECB President Mario Draghi said he deplored the seizure, which infringes on the ECB's legal privileges and immunities, and called on European Commission President Jean-Claude Juncker to intervene.
Slovenian police conducted an investigation in four locations in Ljubljana on Wednesday, including at the central bank, collecting evidence in a pre-criminal investigation related to possible irregularities during a bank overhaul in 2013.
"Seized equipment contains ECB information and such information is protected under directly applicable primary EU law," Draghi said in a letter to the Slovenian State Prosecutor General. "The ECB will also explore possible appropriate legal remedies under Slovenian law."
The ECB said police seized information on the computers of Bank of Slovenia Governor Bostjan Jazbec, who sits on the ECB's rate-setting Governing Council, as well as a former deputy governor and some staff members.
Slovenian police said the investigation related to an assessment of one of the banks rescued by the state in 2013, which meant the bank could scrap its obligations towards holders of subordinated bonds and subordinated debt in the value of 257 million euros.
In 2013 the previous government had to pour more than 3 billion euros ($3.33 billion) into local banks to prevent them from collapsing under a large amount of bad loans. The move helped the country narrowly avoid an international bailout.
As part of the bank overhaul about 600 million euros of subordinated bonds were scrapped in five banks.
In 2014, the Slovenian Association of Small Shareholders filed several court cases against the Bank of Slovenia and local banks, claiming the subordinated bonds and shareholders' capital in rescued banks should not have been erased. None of the cases have been finished yet.
The Bank of Slovenia had repeatedly rejected allegations that it mishandled data used when putting together a rescue package for Slovenia's banks.

Father Jape

Kad sam već skrinošotovao za drugaricu, reko da okačim i ovde da stoji :lol:

Blijedi čovjek na tragu pervertita.
To je ta nezadrživa napaljenost mladosti.
Dušman u odsustvu Dušmana.

Аксентије Новаковић

Миле Додик рекао да су документи аутентични.

http://www.informer.rs/vesti/politika/81740/SOKANTNA-DOKUMENTA-DOKAZUJU-JEZIVI-USTASKI-ZLOCIN-Hrvatska-vojska-izdavala-dozvole-silovanje-Srpkinja

QuoteŠOKANTNA DOKUMENTA DOKAZUJU JEZIVI USTAŠKI ZLOČIN! Hrvatska vojska 1992. izdavala dozvole za silovanje Srpkinja!!!

Komanda Hrvatskog vijeća obrane (HVO) izdala marta 1992. dve pismene dozvole svojim "bojovnicima" da privedu i siluju četiri Srpkinje iz sela Sijekovac kod Bosanskog Broda!

Ustaški bojovnici silovali su Srpkinje u selu Sijekovac nedaleko od Bosanskog Broda uz pismene dozvole svoje komande! Hrvatska vojska je, verovali ili ne, 1992. godine izdavala i overavala potvrde na osnovu kojih su organizovano silovane srpske žene!

Banjalučki "Euroblic" došao je do dve potvrde koje je izdala komanda Hrvatskog vijeća obrane (HVO) krajem marta 1992, a na osnovu kojih su privođene i silovane Srpkinje iz Sijekovca, sela u Republici Srpskoj koje je tada bilo pod okupacijom hrvatske vojske!

Skandal je blaga reč
Stvarno ne mogu da verujem šta vidim! Pa ovo je najskandalozniji dokument ikada!
Rasim Ljajić, Kancelarija za saradnju s Hagom
Niko nije odgovarao

U stravičnim "dozvolama za silovanje" koje je potpisao komandant pozadine HVO u Sijekovcu Ahmet Čaušević navodi se i da je "dozvoljena upotreba sile" ako nesrećne žene odbiju da budu seksualne robinje razularenim ustaškim monstrumima!

Potvrđuje se pravo Interventnom vodu iz Zagreba da može izvršiti privođenja osoba ženskog spola (onda se navode imena Srpkinja, prim. ur.) u korist muškog spola. Osobe privesti u 19.00, privedene osobe će spavati u podrumu smeštajnog objekta. U slučaju opiranja dozvoljena je upotreba sile, piše doslovce u jednoj od potvrda. U drugoj se "dozvola za silovanje" izdaje pripadnicima Interventnog voda iz Sijekovca!?!

Potpisnik ovih užasnih dokumenata Ahmet Čaušević je, kako saznaju mediji u RS, poginuo tokom rata, a tužilaštvo u Sarajevu iako za ove "dozvole za silovanja" zna više od 20 godina nikada nije pokrenulo istragu protiv bilo koga od zločinaca. Nezvanično, utvrđeno je da najmanje desetorica bivših pripadnika HVO koji su učestvovali u ovim silovanjima danas žive u BiH i Hrvatskoj!

Kako saznajemo, ova dokumenta, ali i drugi brojni dokazi o organizovanom silovanju srpskih žena u Sijekovcu i drugim krajevima BiH dostavljeni su još 1999. godine istražiteljima Haškog tribunala, ali je čitav slučaj zataškan intervencijom sa Zapada!

U Tužilaštvu BiH juče su nam samo kratko poručili da "rade na predmetu ratnih zločina počinjenih protiv žrtava srpske nacionalnosti u Sijekovcu", ali ništa detaljnije nisu hteli da nam kažu. Ostalo je nejasno kako je moguće da više od 20 godina rade na ovom slučaju, a ništa konkretno još nisu radili?!? U srpskom Tužilaštvu za ratne zločine pak nisu mogli da nam kažu hoće li pokrenuti postupak jer tužilac nije bio u kancelariji, a nikom drugom nije dozvoljeno da daje izjave!?

U Sijekovcu masakrirali 74 Srba

Za vreme okupacije Sijekovca, od kraja marta do sredine oktobra 1992, svirepo su ubijena 74 nevina srpska civila, među kojima mnogo žene i staraca, a devetoro se vodi kao nestalo.
Najmlađa žrtva bio je Drago Milošević (17), a najstarija Vaso Zečević (77).

S druge strane, premijer Aleksandar Vučić i predsednik Republike Srpske Milorad Dodik odlučno su osudili ovaj monstruozni zločin i poručili da nijedan zločin nad Srbima iz ratova devedesetih ne sme ostati nekažnjen i zaboravljen (vidite tekst sa strane).

Direktor Kancelarije za saradnju sa Haškim tribunalom Rasim Ljajić takođe je zgrožen dokumentima koji su osvanuli u javnosti.

- Ja stvarno ne mogu da verujem šta vidim! Obično se zločini prikrivaju, a u ovom slučaju se njima čak daje nekakav "legitimitet"!? Pa ovo je najskandalozniji dokument koji se pojavio, naravno, ako je autentičan. Trebalo bi proveriti da li ga ima Hag i da li je pokrenut postupak protiv odgovornih. Ako nije, to bi moralo da uradi naše nacionalno tužilaštvo - podvlači Ljajić.

Predsednik "Veritasa" Savo Štrbac kaže da je, ako je ovaj dokument autentičan, njegov potpisnik Ahmet Čaušević i zločinac i potpuni idiot.

- U ratu je bilo svega, pa i silovanja. Ali da neko izda i potpiše odobrenje za tako nešto je neviđena glupost. Neophodno je utvrditi autentičnost ovog dokumenta. Ako se ispostavi da je sve to tačno, protiv odgovornih mora da bude pokrenut postupak. Treba utvrditi neposredne izvršioce, a po komandnoj odgovornosti bi mogli da odgovaraju i Čauševićevi nadređeni - naglašava Štrbac.

Predsednik SNV Milorad Pupovac smatra da je prvo neophodno utvrditi autentičnost ovih potvrda, a potom pokrenuti ozbiljnu istragu:
- U interesu svih je da se i posle 24 godine sankcionišu oni koji su činili najteže ratne zločine, a misle da su se izvukli. To se može uraditi samo na osnovu profesionalne istrage i verodostojnih dokaznih materijala i svedoka, a naročito kada je u pitanju jedan ovako gnusan zločin.

ALEKSANDAR VUČIĆ I MILORAD DODIK JEDNOGLASNI: Zločinci iz Sijekovca ima da odgovaraju!

Premijer Srbije Aleksandar Vučić i predsednik Republike Srpske Milorad Dodik poručili su juče jednoglasno da monstruouzno silovanje Srpkinja iz Sijekovca, baš kao i svi drugi zločini nad Srbima, ne smeju biti zaboravljeni, a zločinci amnestirani!

Vučić je na zajedničkoj konferenciji za medije u Vladi Srbije rekao da nije u tom trenutku još video "dozvole za silovanje".

- Taj dokument nisam video, ali jesam dokaze o zločinu u srebreničkom srpskom selu Zalazje, gde su ljudima vađene oči. Neki bi da izbegnu odgovornost za to, ali time više govore o sebi nego o bilo kome od nas. Ne prihvatam da zločini budu opravdani. I to važi i za Srbe kao i za sve ostale - naglasio je Vučić, dok je Dodik primetio da je ustaški pir u Sijekovcu bio jedan od prvih zločina nad Srbima u poslednjem ratu.

- Objavljen je autentičan dokument o "dozvoli" da se žene siluju, ali, nažalost, postoje sudovi i tužilaštva koji ne žele da vide ta stradanja. Srbi se nikada neće odreći svojih žrtava, niti će prihvatiti odgovornost za lažne zločine koji im se lažno stavljaju na teret, poput Markala i Srebrenice, koja se pokušava prikazati kao genocid - zaključio je Dodik.

Dvojica lidera najavila su da će Srbija i RS zajednički 4. avgusta u izbegličkom selu Busije kod Batajnice obeležiti godišnjicu "Oluje".

- Obeležićemo to stradanje našeg naroda na dostojanstven način, ne pozivajući bilo koga na osvetu i sukobe, već na život i razumevanje prošlosti. Na Preobraženje, 19. avgusta, u Gradini biće obeleženo i 75 godina od dolaska prvih srpskih mučenika u taj deo jasenovačkog logora - naveo je Vučić.

Truba

previše dakanja i ostalih srbizama

nije to hrvatski jezik tojest to je pokusaj onoga ko je govorio shhs da govori hrvatskim
Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

mac

Ima samo jedno "da", i sad me zanima kako bi rečenica glasila na autentičnom hrvatskom?

Aco Popara Zver

pa zove se Ahmet, naravno da je pokušaj da govori hrvatskim

Quote from: Black swan on 16-07-2016, 22:18:28
previše dakanja i ostalih srbizama

nije to hrvatski jezik tojest to je pokusaj onoga ko je govorio shhs da govori hrvatskim

elem, zašto bi uopšte bila pokvarena čistota hrvatskog jezika ovim, a ne npr čuvenom razlikom između kruha i uhljebljenja. Zar ne bi izvorni hrvatski trebalo da piše ukrušenje? 8-)
šta će mi bogatstvo i svecka slava sva kada mora umreti lepa Nirdala

Meho Krljic

Malo sam se iznenadio kad sam prekjuče čuo da je Miro Barešić dobio spomenik u Hrvatskoj. Ajde, Gavrilo Princip je bar pucao na prestolonaslednika imperije koja je držala pola Evope. Ovaj je ubio ambasadora....

Serbia protests against Croatian statue of assassin 
BELGRADE, Serbia –  Serbia has strongly protested to Croatia against the unveiling of a statue honoring an independence fighter who assassinated a Yugoslav ambassador to Sweden in 1971.
The monument for Miro Baresic was unveiled in a seaside Croatian village on Sunday with two Croatian government ministers and numerous prominent public figures attending.
Baresic shot Ambassador Vladimir Rolovic inside the Yugoslav embassy in Stockholm. He was convicted and sentenced to life in prison by a Swedish court.
But another group of Croatian far-right radicals hijacked a passenger plane in 1972, forcing his release. He eventually found refuge in Paraguay.
Baresic, a declared member of the pro-Nazi Ustasha movement, was killed in 1991 in fighting for Croatian independence from Serb-led Yugoslavia.

džin tonik

serbia has strongly protested...
kad li ce se srbija pomiriti sa cinjenicom da se srbiju u hrvatskoj bas nista ne pita. zabavno.

Petronije

Ti si zosko kao oni likovi što se javljaju kod Saleta Popovića da objasne ko je bio u pravu u tuči na farmi. Uvek sam se pitao koga još zanimaju protestne note koje jedni drugima upućuju bolesnici na vlasti a mediji ih zdušno prenose i forsiraju. Izađi malo na vazduh, prijaće ti. Idi pecaj.
Arm the Homeless

Ugly MF

Hrvatska je jedna Jezuitsko-Katolička veštački stvorena država čija se svrha bitisanja sastoji u poniznom slušanju Pape i ostalih finansijera i mržnje prema Srbima.Dok su bili sa Srbima u državi, imali su i umetnike i još ponešto.Sve to izumrlo, osto samo Ustaša kog da pitaš zašto postoji, eto da bi mrz'o Srbe.
Jer ako ne mrzi Srbe, Vatikan ne da lovu, i Hrvat gladaaaaan.
Mislim, evo kolko već postoji ta nezavisna država, nas ovde savršeno boli kurac dal' ima 2 dal 2 000 000 hrvata, al' njima samo Srbi smetaju.
Žalosno malko to, znao taj hrvatski narod se bavi stripom, šteta...

Aco Popara Zver

свако мало сазнам за неки терористички акт у сфрј

Једном су у Њујорку у хотелу дошли спрат испод Броза, пушкарање и одбијени су

Какав би они споменик добили...

džin tonik

bilo je toga na tone, posebno kad yu-sluzbe za likvidacije koje vrsile vrbovale hrvate.
tako yu-konzul u stuttgartu jednom obradio nekog tipa ucjenom, ovaj pristao, nasli se da mu preda oruzje i covjek fino konzulu smjestio metak u glavu. sve posteno odrobijao. i ovom bih digao spomenik.
nakon slicnih iskustava yu-banda odustala od takvog vrbovanja i uzdigla sitne kriminalce, uglavnom srbe, u sluzbu, za likvidacije. tako da su srbiji narasli i ostali, pa danas upravljaju tom vasom kvazi-drzavom. :lol:

Ugly MF

Tačno, kvazi-država, jer su i vladari i zakoni kvazi!
Dok ne vrate kralja i Srbija ne bude ponovo monarhija,sve su ovo post-komunjare!

lilit

aje bre agli, ti zoska uzimaš za ozbiljno? samo hrvati vrbovani? vrbovani i srbi al oni su ista banda kao i takvi hrvati.
kud nisam bila šef udbe u to doba, ne bi danas bilo svih tih rehabilitacija i shitova.
možda u sledećem životu.
That's how it is with people. Nobody cares how it works as long as it works.

Ugly MF

Lili,ja sam odavno prestao da ozbiljno pričam sa Zoletom osim u vezi stripova!
Tu je najbratskiji i najiskreniji odnos između nas , ma ista smo crkva i vjera!

Što se tiče i država i vlasti i nacija, vidiš i sama da je sve ovozemaljsko relativna stvar,danas si Jugosloven,sutra Srbin i Hrvat, preksutra Evropljanin...posle toga si nebitan i sve tako... ;)

Ja sam operisan i od nacija i rasa, ostaje mi da zezam politički opredeljene mase i tako to...

Aco Popara Zver

Lilit za precednika, da napravi vakcinu protiv srbovanja, i na konju smo.

džin tonik

obozavam kad me lilita brani (i, usput, hrvatstvo, koje nerazdvojno od mog lika i djela). jos! :lol:

Ugly MF

Lepo ja rekoh, hrvati se razumiju u stripove!

lilit

al ne i u grafičke novele jer da je pročitao fatherland ne bi se duvao po topiku da su samo hrvati bili ne baš pametni vrbovani. ma samo još da nalijete zaječarsko i nazdravite u to ime :lol:
That's how it is with people. Nobody cares how it works as long as it works.

džin tonik

ono sto JA od stripa nisam procitao, ili sto tek naceo, nema apsolutnu nikakvu vrijednost. umjetnicku, zabavnu, pedagosku, dokumentarnu, nikakvu! fatherland, isti maus. izvikano, niskoristi...

Aco Popara Zver

Quote from: zosko on 02-08-2016, 12:49:42
bilo je toga na tone, posebno kad yu-sluzbe za likvidacije koje vrsile vrbovale hrvate.
tako yu-konzul u stuttgartu jednom obradio nekog tipa ucjenom, ovaj pristao, nasli se da mu preda oruzje i covjek fino konzulu smjestio metak u glavu. sve posteno odrobijao. i ovom bih digao spomenik.
nakon slicnih iskustava yu-banda odustala od takvog vrbovanja i uzdigla sitne kriminalce, uglavnom srbe, u sluzbu, za likvidacije. tako da su srbiji narasli i ostali, pa danas upravljaju tom vasom kvazi-drzavom. :lol:

zašto onda dižete spomenik tipu kojeg je yu-služba vrbovala da smakne ambasadora Rolovića? :)

Anomander Rejk

Quote from: Meho Krljic on 02-08-2016, 06:29:27
Malo sam se iznenadio kad sam prekjuče čuo da je Miro Barešić dobio spomenik u Hrvatskoj. Ajde, Gavrilo Princip je bar pucao na prestolonaslednika imperije koja je držala pola Evope. Ovaj je ubio ambasadora....

Serbia protests against Croatian statue of assassin 
BELGRADE, Serbia –  Serbia has strongly protested to Croatia against the unveiling of a statue honoring an independence fighter who assassinated a Yugoslav ambassador to Sweden in 1971.
The monument for Miro Baresic was unveiled in a seaside Croatian village on Sunday with two Croatian government ministers and numerous prominent public figures attending.
Baresic shot Ambassador Vladimir Rolovic inside the Yugoslav embassy in Stockholm. He was convicted and sentenced to life in prison by a Swedish court.
But another group of Croatian far-right radicals hijacked a passenger plane in 1972, forcing his release. He eventually found refuge in Paraguay.
Baresic, a declared member of the pro-Nazi Ustasha movement, was killed in 1991 in fighting for Croatian independence from Serb-led Yugoslavia.

Nisam se uopšte iznenadio. Mene iznenađuje ćutanje EU, jer je Barešić počinio teroristički akt u jednoj evropskoj zemlji, i u istoj, bio pravosnažno osuđen (Švedska). Pre ovoga imamo slučaj ukidanja presude Glavašu, i poništavanja presude Stepincu, događaje u Srbu, Bosanskom Šamcu ( sprečavanja predavanja o Đinđiću) itd. Najnoviji je prekid koncerta kod Zadra, pevačice Gabrijele Pejčev ( došli ,,domoljubi'' na motorima i objasnili da se gube u Srbiju gosti koncerta)...i tako. Sad recimo desnica u Srbiji, i protivnici EU integracija s pravom mogu postaviti pitanje-kakve to vrednosti današnja Evropa baštini, i vredi li ići u Zajednicu koja žmiri i ćuti na veličanje ustaša iz ww2, terorista iz sedamdesetih godina prošlog veka, i zločinaca poput Glavaša iz devedesetih?
Šta bi im zagovornici EU integracija odgovorili?
U jednom je Zosko u pravu. Hrvatska je član EU i manje, više, u odnosu na Srbiju može da radi šta želi-bez kazne. Srbija može samo da protestuje, na te proteste će odgovoriti neko levo smetalo-potparol potparola zamenika sekretara Evropske komisije, nekom uobičajenom floskulom ,,pozivamo sve na saradnju''.
Ono što ne shvataju oni koji se ovoj ,,nadmoći'' raduju, je da će ovo zlo na kraju izjesti samu Hrvatsku iznutra. Jer će napustiti svi obrazovani i pametni ljudi, pogotovo mladi, koji neće da im neka ustašoidna budaletina koja živi od državne penzije kroji kapu.
Tajno pišem zbirke po kućama...

Aco Popara Zver

Hrvatska pali stanovništvo zato što će biti sukoba, ne zato što neće biti.

Srbija to čini iz istog razloga, jer što bi Srbiju bilo briga da protestuje u ovom slučaju, kad je Rolović ubijen zbog toga što je htio nezavisnu CG u to vrijeme, kada je Maspok tražio NDH. Da li je i Džemal Bijedić bio bošnjački brat u toj priči, pa je zato skončao u avionskoj "nesreći"?

Dakle, Rolovića da nisu ubile ustaše ubili bi ga Srbi, a u svakom slučaju iza egzekucije stoji zvanični Beograd. Koji se sada žali na dizanje spomenika ubici. Sprdnja.

Nego, ovo su samo pripreme, provjere, premjeravanja, prije no što zapuca.

Džek

Slušao sam priče da je Džemal stradao svojom greškom. Naime, crna kutija iz aviona je zabeležila njegove poslednje reči - Pomeri se majstore, da probam.
Onda se avion survao.
Narod pričao, a gde ima dima, tu je i ražanj.

Ne verujem da će doći do nekog lokalnog rata. Generacija koja je učestvovala u prošlom još uvek je vojno sposobna i ne verujem da ikome od njih pada na um to sranje.
Oni veliki internet ratnici koji to zagovaraju su kao forumski trolovi, sve junačine na rečima a oni nisu reprezent naroda.

Pre će biti da se pioni u partiji velikih malo češkaju, a kada veliki krenu, sasvim je svejedno s kim ćemo ratovati. Cenim, ispucaćemo po okvir do nuklearnog bleska :)
Moj imaginarni drug mi govori da sa tvojom glavom nešto nije u redu.

džin tonik

Quote from: Anomander Rejk on 03-08-2016, 13:24:24
...
Ono što ne shvataju oni koji se ovoj ,,nadmoći'' raduju, je da će ovo zlo na kraju izjesti samu Hrvatsku iznutra. Jer će napustiti svi obrazovani i pametni ljudi, pogotovo mladi, koji neće da im neka ustašoidna budaletina koja živi od državne penzije kroji kapu.

tocno u centar, da. masovno odlazi obrazovan narod iz hrvatske zbog hrvata. ako se trend ne zaustavi, nece moci zadrzati poziciju lidera spram srbije.