• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Zemlje Iz Okruzenja TODAY

Started by Alexdelarge, 10-01-2010, 17:41:34

Previous topic - Next topic

0 Members and 5 Guests are viewing this topic.

Scordisk

Ama, ko za to još koristi levu ruku???

Dybuk

džin tonik

klinjo, jel ovo meni ili samo opcenito ispoljavas odgoj?

Scordisk

Ju, kakve crne misli, zosko, zašto bih tebe provocirao? Nije mi to bila namera, kad ja prosto volim medijsku arheologiju iz, što bi se reklo, regiona, i to od strane svih naroda i narodnosti. Evo, da se ne ljutiš, deda mraz iz srpske:

Petronije

Arm the Homeless

Aco Popara Zver

šta će mi bogatstvo i svecka slava sva kada mora umreti lepa Nirdala

džin tonik

Quote from: Scordisk on 14-12-2016, 17:31:18
Ju, kakve crne misli, zosko, zašto bih tebe provocirao? Nije mi to bila namera, kad ja prosto volim medijsku arheologiju iz...

pa nije ti ovo medijska arheologija. ne znam, mozda si samo malo glup, inace je jasno da je to neukusna parodija na neciju vjeru i jezik.
a pitam te, jer se nadovezujes na mene sa pitanjem o mastrubaciji, em izravno na moj post, em na nacionalnost.
znaci, uzivo bih te nategao za ushi i popushio bi jednu samarcinu da bi ti tri dana odzvanjalo u supljoj tintari.
slicne posalice upucuj materi svojoj.

Scordisk

Ju, ju, kakve teške reči, zokane, opet te je uhvatila sagitaška nevjera, pa olako planeš :D Nisam hteo da žuljam tvoj ćudoredni odgoj, ni katolički sentiment, zapravo tvoju konverzaciju nisam ni ispratio, niti me je posebno interesovala, već ovo kačim kao primer religijske imbecilnosti, nevezano za koju veru... No, zamolio bih te da ne deliš više internet packe, s obzirom da me prođe tranfser sramote kada zateknem takvo junaštvo i prekor preko interneta... To se samo u kafani radi,  nije li te to naučila katolička udruga :D

Ugly MF

Pa sve i da su originali, ko još izlaže onakvo smeće!?

džin tonik

kazem, jbs umjetnost za koju ti netko prvo mora reci da umjetost. a to kao da postao standard medju novim ljubiteljima umjetnosti. :mrgreen:

Truman

http://www.kurir.rs/vesti/politika/milorad-dodik-za-kurir-dozivecu-ujedinjenje-srbije-i-srpske-clanak-2621915

Evo dokaza koliko je Dodik opasan čovek i zašto svako kome je cilj mir na balkanu treba da ga zaobilazu najširem luku.
Ja da valjam ne bih bio ovde.

Ugly MF

Quote from: Truman on 07-01-2017, 18:40:53
http://www.kurir.rs/vesti/politika/milorad-dodik-za-kurir-dozivecu-ujedinjenje-srbije-i-srpske-clanak-2621915

Evo dokaza koliko je Dodik opasan čovek i zašto svako kome je cilj mir na balkanu treba da ga zaobilazu najširem luku.

Phih,što?
što mi Srbi ne mož se ujedinimo u jednu državu?!
Jedini problem što Dodik možda to oće, ali ova poturica od našeg premijera, teško....
....i nešto teško da će posle ovog doći manje prodana duša....

Truman

Ne, ne možemo jer je to projekat Velika Srbija. :) AKo nećeš veliku albaniju ili veliku hrvatsku nemoj ni ti sam da se kurčiš. Dodik je heavy nationalist i Srbija treba takvog da se drži podalje jer nas je poslednji veliki nacionalista totalno ojadio.

Anomander Rejk

Velika Albanija već postoji, Trumane. Ne još formalno, ali faktički da.
Granice će se još menjati na Balkanu, to je jasno. Daj Bože nekim dogovorom, a ne silom, ali da će se menjati, sigurno hoće. Sve su to zamrznuti konflikti i nefunkcionalne države. To neće trajati večito. Pa SFRJ, koja je uz sve mane, ipak imala neke osobine ozbiljne države nije potrajala ni pet decenija, a očekuješ da će ovakve BIH, ili Makedonija recimo, potrajati?Na koji trik?
Tajno pišem zbirke po kućama...

Aco Popara Zver

Šešelj se ne bi složio da je ovo Velika Srbija.

Sve u svemu, ako se stvarno u istoj prostoriji nađu Dodik i Tramp, ispašće neki Higsov bizon 8-)

Truman

Ako se EU raspadne i Dodik proglasi nezavisnost RS spremajte se na oružje srbende. Vama izgleda i dalje nije jasno koliko je nacionalizam opasan ili vas naprosto zabole jer nećete vi ratovati. U svakom slučaju - tužno i žalosno.

Aco Popara Zver

Quote from: Truman on 07-01-2017, 20:23:02
Ako se EU raspadne spremajte se na oružje srbende.

Fiksd

Ugly MF

Hej, Albanski, Bošnjački, Američki nacionalizmi  nisu opasni, samo je naš opasan?!
Anomander je u pravu, Aljbanini mogu da kenjaju ko ISIS kako oće, a mi da ne možemo?!
To ti je Truki samo tvoj strah od bombi i zavrtanja finansija MMF-a....
Uuuu, jaka stvar,,,,zamisli da ostanemo bez para, pa svako da mora u bašticu sam da gaji svoj krompir i kokoške,,,,jaaaadni Beogradjani, zamisli molim te....morali bi svi omladinci što su pobegli sa sela da se vraćaju iz velegrada,,,, baš bi mi ih bilo žao....
Da bacaju bombe?!?
Pa nek bace, ni prvi zadnji put, uuuuuu big dil, dal' ću crknem sad il' za dvajs godine, al' eto nek bude da jesam za Veeeeeeliku Srbijicu....pa još i Kraljevinu,,,,muka mi od ovih komunjara....

Truman

Ugly, tvoje razmišljanje je na nivou deteta od sedam godina. Ako moj drug iz odeljenja može da visi sa prozora onda vala mogu i ja! Al kome ja objašnjavam kad nam 70% populacije tako razmišlja, zato smo i propali što smo se ponašali kao slonovi u staklarskoj radnji. Pa evo vam sad vaš nacionalizam, mažite njega na lebac! U svakom slučaju, nemam nameru da branim "braću preko drine" kad izbije nov krkljanac.

p.s. srpski nacionalizam je opasan po same srbe, samo što vi to ne kapirate niti ćete ikad skapirati.

Aco Popara Zver

Mi smo već kraljevina, s dinastijom iz Bugojna, al sem toga Agli je naš guru!

Truman nepokolebljiv, a čak je i Pocesta posustao.

Anomander Rejk

Quote from: Truman on 07-01-2017, 20:23:02
Ako se EU raspadne i Dodik proglasi nezavisnost RS spremajte se na oružje srbende. Vama izgleda i dalje nije jasno koliko je nacionalizam opasan ili vas naprosto zabole jer nećete vi ratovati. U svakom slučaju - tužno i žalosno.
Zašto se odmah ponašaš kao uvređena mlada, čim se neko ne složi sa tvojim stavom?Niko nije pozivao ni na rat, ni na nacionalizam, govorim na osnovu zdrave logike i proživljenog-granice nisu večne, propadale su mnogo uređenije i moćnije države, nego što su ove smešne postjugoslovenske tvorevine.
Što se tiče ,,braće preko Drine'' kad već tako pričaš, može i tako, nema problema. Samo znaj, rat nisu počela ratoborna ,,braća preko Drine'' kako ih ti ovde predstavljaš...rat u BIH su zakuvali Srbija i Hrvatska. Malo je sad deplasirano da se praviš kao da je Srbija neki Gandi, koji eto, ne može obuzdati ratobornog Dodika...uzgred, za tvoju informaciju, Dodik nikad nije bio čovek rata, čak ga je SDS hteo smaknuti i u ratu, i par godina posle rata. Fizički smaknuti.
Tajno pišem zbirke po kućama...

Ugly MF

Ne, Srpski nacionalizam je opasan za SFRJugoslovene kojima je decenijama oduziman nacionalni identitet, te danas bi se glat izjasnili kao Evropejci.Ko Amerikanci u Ameriki.
Svaka čast kad neko kaže da je Texašanin, mnogo više ga cenim.

A to za prozore, nije tačno. Zabole Aglija što bi cela srbija gej paradu i EU, ja eto neću i tačka.
Moj Nacionalizam i znanje ko sam i šta sam mene tvori u čoveka koji nije PolItiČkiKorektAn,
i sa kim se najdivnije može sarađivati. Nađi bilo gde sve moje neistomišljenike i protivnike i videćeš da ih sve smatram za divne prijatelje.
I zbog ovakvih kao što sam ja niko neće propasti.
Daleko da sam savršen, svaki dan otkrijem nekoliko stvari za koje sam jučer imao pogrešno mišljenje, pa krenem se ispravljam,
ali nacionalizam nije jedna od njih.
Arapi de god idu po svetu nose aljinu i čaršav na sebe i jastučnicu na glavi pa im se niko ne smeje.Jer ne sme, oće mu ljubi dupe za pare, i umesto naše političarke tamo da se obuku u narodnu nošnju kad idu one se zamotaju u feredže. I onda o čemu pričamo!?!
Mene u Englesku na neku svečanu večeru neće puste bez kravatu, a Arapin može u spavaćicu?!?!
Serem se onako Srpski i seljački na cel' svet sas sve Jevropu!

Aco Popara Zver

Što jes jes, Dodik je bio komunjara. No, Truman može biti u pravu u vezi nacionalizma samo uz vaku priču.

Znam je iz prve ruke, rođaci veterinari jednom mjesečno pregledaju stoku zbog mljekare koja otkupljuje. Prije par mjeseci pronađu neko sranje u uzorku u jednom selu, neka bruceloza ili šaznam. Počnu da ispituju šta je bilo, kako se to pojavilo, i saznaju da je neki musliman iz Federacije doveo ovce, kao šeta lik ljeti, iako je to nomadsko stočarstvo zabranjeno. Seljaci naivno i kupovali jagnjad od njega, plus su posrali sve pašnjake. Sve u svemu, mjera je da se maltene sva stoka pobije i ukloni pritom ko zna koliko dugo su pašnjaci neupotrebljivi.

I sad, to bi sve mogla biti slučajna nesreća i neznanje, da brat tog muslimana nije vehabija koji otkupljuje hektare, i to masovno. Uništi selo klasičnim biološkim ratom, jer ovo je definicija biorata, i onda saudijskim kešom uzima zemlju po Srpskoj. Tražili reakciju institucija, Sarajevo se pravi ludo.

Nacionalizam ili ne, za 10 godina ili će Srpska biti nezavisna ili je neće biti. Nek zaebe Truki s tim beogradžanstvom, sem ako neće da mu pošaljemo par terorista da vidimo hoće li i tada da liberališe.

Ovo je naravno živa istina, možete reći zavjera, ali ne teorija no realna zavjera. I tek jedan pokazatelj kako se vode ratovi nevojnim sredstvima.

Dybuk

Nekim malim narodima nije dozvoljeno da budu nacionalisti, drugim malim narodima ne samo da je je dozvoljeno da budu nacionalisti i da se sire, dozvoljeno im je da budu sovinisti. Nacionalizam sam po sebi nije losa stvar, Francuzi, Englezi, Kinezi, Japanci, Ameri, Rusi....svi su nacionalisti. Ja u tome ne vidim nista lose.

Ne nego cu da navijam za slabu Srbiju i zatiranje nacionalnog bica/identiteta. Sad, volela bih da budemo bolji ljudi, ali to je druga prica.

Truman

Quote from: Anomander Rejk on 07-01-2017, 21:12:08
Što se tiče ,,braće preko Drine'' kad već tako pričaš, može i tako, nema problema. Samo znaj, rat nisu počela ratoborna ,,braća preko Drine'' kako ih ti ovde predstavljaš...rat u BIH su zakuvali Srbija i Hrvatska. Malo je sad deplasirano da se praviš kao da je Srbija neki Gandi, koji eto, ne može obuzdati ratobornog Dodika...uzgred, za tvoju informaciju, Dodik nikad nije bio čovek rata, čak ga je SDS hteo smaknuti i u ratu, i par godina posle rata. Fizički smaknuti.

Naravno da znam za ovo, Milošević je bio mastermind a Mladić njegova gvozdena pesnica. Dodik nije iz te priče, ali jeste iz one "unosimo opet nestabilnost na balkan jer nam se može". Definitivno thumb down.

Filaret

Quote from: Pizzobatto on 07-01-2017, 21:29:03
i saznaju da je neki musliman iz Federacije doveo ovce, kao šeta lik ljeti

Паде ми на памет, замисли да је неки наш Влах тамо потерао прасад. Ако би претеко, оптужили би га да им је и Сарајево загадио.

Truman

Quote from: Dybuk on 07-01-2017, 21:33:15
Nekim malim narodima nije dozvoljeno da budu nacionalisti, drugim malim narodima ne samo da je je dozvoljeno da budu nacionalisti i da se sire, dozvoljeno im je da budu sovinisti. Nacionalizam sam po sebi nije losa stvar, Francuzi, Englezi, Kinezi, Japanci, Ameri, Rusi....svi su nacionalisti. Ja u tome ne vidim nista lose.

Ne nego cu da navijam za slabu Srbiju i zatiranje nacionalnog bica/identiteta. Sad, volela bih da budemo bolji ljudi, ali to je druga prica.

Dibučice, ne padaj na političke demagogije. ;) Biti velika država i jaka država nije isto, u tome je i caka. Političari poput korumpiranog Dodika znaju da ne žele/ne mogu da naprave funkcionalnu državu ( znači jake institucije, korupcija i kriminal na prihvatljivoj meri, visok životni standard i sl. ) i zato udaraju u teritorijalne tambure...kad već ne možemo da napravimo bogatu zemlju onda ajde da se širimo, narod pada na to. Je l kosovski Albanci bolje žive od kada su proglasili nezavisnost 2008? Naravno da ne, jedan je čak za RTS priznao da je bolje živeo za vreme Slobe.

Ugly, sa poslednjom porukom si malo omašio temu. Ovde nije reč o nacionalnom identitetu koji se ogleda u nacionalnoj nošnji, običajima i sl. već o teritorijalnim pretenzijama, ideologiji krvi i tla, Velikoj Srbiji i tako dalje. To je sve jedna velika prevara i generator budućih sukoba. Bolje mala i efikasna država nego velika i nestabilna.

Truman

Quote from: Dybuk on 07-01-2017, 21:33:15

Ovo treba dodatno prokomentarisati. Nije svaki nacionalizam destruktivan u meri da ugrožava okruženje. Recimo, albanski i srpski jeste o čemu govore devedesete. Francuski? Ne znam, kad su oni poslednji put zaratili s nekim iz nacionalističkih pobuda? Ono bombardovanje Libije je više posledica naredbe Velikog Brata, ne vidim tu neki pravi nacionalizam.

tomat

Quote from: Truman on 07-01-2017, 22:16:59
Ovde nije reč o nacionalnom identitetu koji se ogleda u nacionalnoj nošnji, običajima i sl. već o teritorijalnim pretenzijama, ideologiji krvi i tla, Velikoj Srbiji i tako dalje. To je sve jedna velika prevara i generator budućih sukoba. Bolje mala i efikasna država nego velika i nestabilna.

ček, nije mi jasno, ko u ovom konkretnom slučaju pretenduje na čije teritorije?
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics: even if you win, you're still retarded.

Ugly MF

Nisam ja omašio temu, nego ti misliš da smo mi suviše mali i da treba da ćutimo, a da su neki dovoljno veliki da se sakriju iza propagande.
Malo više vjere u prave vrednosti, molim, vidiš kako u Americi počelo.Evo, niđe većeg Amera od Trampa i to bez pardona.
Tako i Dodik.
A Franci konkretno, šta nisu bili deo Natoa koji se praćkao sa nama?
Neeee, oni su fini, divota......samo Veliki Brat ne valja, ma daaaaaaj...

Aco Popara Zver

Truki, pitaj Bretonce, Baskijce, a bogumi i imigrante, šta misle o francuskom nacionalizmu

Jbt, Francuzi palili Moskvu, al pošto se desilo prije 200 godina ne računa se. Koja kratkovidost.

U svakom slučaju, sve je to spisak lijepih želja, u većini istraživanja kosmopolita ima oko 10%, nešto više od Aglijevih gejeva!

Quote from: Filaret on 07-01-2017, 22:16:21
Quote from: Pizzobatto on 07-01-2017, 21:29:03
i saznaju da je neki musliman iz Federacije doveo ovce, kao šeta lik ljeti

Паде ми на памет, замисли да је неки наш Влах тамо потерао прасад. Ако би претеко, оптужили би га да им је и Сарајево загадио.

Morali bi vodom iz Meke da operu!

Aco Popara Zver

Quote from: tomat on 07-01-2017, 22:58:28
Ovde nije reč o nacionalnom identitetu koji se ogleda u nacionalnoj nošnji, običajima i sl. već o teritorijalnim pretenzijama, ideologiji krvi i tla, Velikoj Srbiji i tako dalje. To je sve jedna velika prevara i generator budućih sukoba. Bolje mala i efikasna država nego velika i nestabilna.

Zloba!

E, najjače mi je kad čujem da neka tamo Rusija, SAD, Francuska itd poručuju nekome da su male države stabilne.

Ugly MF

Vlahsi čuvaju ovce valjda, a ti što ćeraju prasad su Gedže?!?
Nisam baš načisto sa Srpskim podvrstama ....

Aco Popara Zver

Zemlje koje UK nikad nije napala

Filaret

Quote from: Ugly MF on 07-01-2017, 23:11:37
Vlahsi čuvaju ovce valjda, a ti što ćeraju prasad su Gedže?!?
Nisam baš načisto sa Srpskim podvrstama ....

Ради се о терминологији, не о подврстама. Тако нас тамо зову све, осим можда оних који су им по вољи. А и њих само јавно.

Truman

Dodik na srpske!
Šalu na stranu, nemoj mi reći da i ti podržavaš stvaranje Velike Srbije?

Truman

Quote from: Ugly MF on 07-01-2017, 23:00:53
Nisam ja omašio temu, nego ti misliš da smo mi suviše mali i da treba da ćutimo, a da su neki dovoljno veliki da se sakriju iza propagande.
Malo više vjere u prave vrednosti, molim, vidiš kako u Americi počelo.Evo, niđe većeg Amera od Trampa i to bez pardona.
Tako i Dodik.
A Franci konkretno, šta nisu bili deo Natoa koji se praćkao sa nama?
Neeee, oni su fini, divota......samo Veliki Brat ne valja, ma daaaaaaj...

Šta podrazumevaš pod tim da  ne  treba da ćutimo. O čemu? O tome kako hoćemo da uvećavamo teritorije? Nije ti jasno da je to beskorisno i da ti neće poboljšati kvalitet života, a da će pritom samo izazvati nove sukobe? Hoćeš da se sukobljavaš?

Dybuk

Ne razumem se uopste u ono sto se desava u Bosni i Srpskoj: ali otkud tebi ideja da Dodik moze samostalno da odlucuje o sudbini i statusu RS? Ne behu li ga zvali iz Sarajeva na ispitivanje/raport, frku digli onomad kad je hteo neki datum da izglasa na referendumu, kao praznik?

Inace, nacionalizam nema uvek negativan predznak (kao sto rekoh), evo, pogled na viki, i prvu recenicu:

https://sh.wikipedia.org/wiki/Nacionalizam

Nacionalizam u suštini predstavlja privrženost sopstvenoj naciji i državi.

Meni bi milo bilo da se ceo nas narod ujedini, no to se nece desiti, te ne brini Trumane.

Truman

Da li može ili ne može to je diskutabilno, tj. po zakonu ne može što ne znači da on neće proglasiti referendum za nezavisnost.
Što se tiče definicije nacionalizma to je u domenu teorije, u praksi ova na balkanu ima vrlo destruktivan predznak.
Meni bi bilo milo da se narod balkana ujedini pre svega u glavi umesto što se stalno proizvode nove nacionalističke tenzije, što u Srbiji, što u BiH, što u Hrvatskoj. Tako da mi ta ideja o ujedinjenju kroz spajanje teritorija deluje kao šarena laža.
No nemoj misliti da će Dodik i njegovi naslednici odustati od pripajanja. Guraće oni to do kraja...

tomat

Quote from: Truman on 07-01-2017, 23:38:59

Dodik na srpske!
Šalu na stranu, nemoj mi reći da i ti podržavaš stvaranje Velike Srbije?

opet nisam siguran na koje srpske teritorije misliš. ako je na RS, nema šta da pretenduje, to je što je. ako misliš na teritoriju Srbije, nema on tu moć.

BiH odavno ne funkcioniše kao država, ako je ikada i funkcionisala. imaš dva entiteta koji su manje ili više nezavisni. raspad bi najteže podnela međunarodna zajednica, jer je BiH njihov projekat. šta bi, recimo, bošnjaci ili hrvati izgubili odlaskom RS? ili RS odvajanjem od federacije?

kao što neko reče, ujedinjenje Srbije i RS nije velika Srbija. ako bi se to desilo mirno, uz podršku ljudi odavde i odande, šta je prepreka ujedinjenju? ko bi iz okruženja dobio nešto, a ko izgubio? a kao što piše u Kuriru, to bi, uz pripajanje opština sa Kosova sa većinskim srpskim stanovništvom, moglo da predstavlja i rešenje za Kosovo. evo Kosovu deo sa većinskim albanskim stanovništvom i nek ide gde hoće, dajte vamo deo sa većinskim srpskim u RS, i mirna Bačka.
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics: even if you win, you're still retarded.

tomat

Quote from: Dybuk on 07-01-2017, 23:52:15
Ne razumem se uopste u ono sto se desava u Bosni i Srpskoj: ali otkud tebi ideja da Dodik moze samostalno da odlucuje o sudbini i statusu RS? Ne behu li ga zvali iz Sarajeva na ispitivanje/raport, frku digli onomad kad je hteo neki datum da izglasa na referendumu, kao praznik?

evo, praznuju u ponedeljak :lol:

Aco Popara Zver

Kad Dodik raspiše referendum to je srpski nacionalizam, kad Izetbegović raspiše to je opet srpski nacionalizam. Čoek se uči dok je živ.

Truman

Šta je prepreka ujedinjenju? Svi ostali. :)

tomat

Quote from: Truman on 08-01-2017, 00:10:14
Šta je prepreka ujedinjenju? Svi ostali. :)

ali ko su to svi ostali i kakav bi konkretno problem oni imali?

Truman

Muslimani i Hrvati iz okruženja. Iz sveta ceo Zapad. Da li ti je jasno da neće dopustiti stvaranje Velike Srbije ili barem uvećane? Što znači - sukob.

Dybuk

Slazem se sa tomatom.

Sto bi neki narod ostajao u vestacki stvorenoj, nefunkcionalnoj 'multietnickoj' tvorevini, kad bi bilo logicnije da bude sa svojima, pod uslovom da ih svoji zele i da oni zele sa svojima? Eto ti kosovara i (velike) Albanije. Jos samo da se ovi Makedonci u Makedniji sklone s puta, pa ce biti kompletna :) Mozda! Mozda uzmu i deo NY na primer, haha.

Truman

Pa Kosovo i Albanija nisu spojeni niti će. A što je BiH veštačka tvorevina ne znači da će biti dopušteno da se raspadne. Nekad imam utisak da Srbi uopšte svesni sveta oko sebe, tj. barem se Milošević tako ponašao kao da drugi ne postoje.

p.s. Kosovo čak nisu ni priznale mnoge zemlje. Ko će da prizna RS osim majčice Rusije? Pa još posle i pripajanje...

tomat

Quote from: Truman on 08-01-2017, 00:13:02
Muslimani i Hrvati iz okruženja. Iz sveta ceo Zapad. Da li ti je jasno da neće dopustiti stvaranje Velike Srbije ili barem uvećane? Što znači - sukob.

aj da vidim da od Bosne ovakve kakva je naprave bogatu zemlju sa visokim kvalitetom života.

u ujedinjenoj Bosni je mnogo veća šansa za sukob nego u razjedinjenoj.