• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Zemlje Iz Okruzenja TODAY

Started by Alexdelarge, 10-01-2010, 17:41:34

Previous topic - Next topic

0 Members and 9 Guests are viewing this topic.

Truman

Quote from: Anomander Rejk on 27-05-2017, 13:25:17
A ne znam šta su digli toliku frku oko toga.
Kao da svima nije jasno ko je u prvoj, a ko u zadnjoj klupi...ko je za katedrom...samo je kao problem ako se to
i jasno ( u ovom slučaju fizički) pokaže?

Има истине, Трамп је само огољена слика америчке бруталности. Ови пре њега су се само финије понашали, али нема суштинске разлике. Императори су увек били највеће убице.
"Do what thou wilt shall be the whole of the Law." A.C.

Krsta Klatić Klaja

Pa ja sam reko da je Tramp suva istina! Lik nikad ne laže, ništa ne krije, ovi liberali izludiše zbog njegove iskrenosti!
šta će mi bogatstvo i svecka slava sva kada mora umreti lepa Nirdala

Truman

Па није баш да никад не лаже...више пута је демантовао неке своје мрље из прошлости. Али кад нема прилику да се припреми него реагује инстинктивно као са Црногорцем онда се види ко је и шта је...

Dybuk

Volela bih da vidim Mila u istoj situaciji, ko ne bi???  :lol:

Truman

Мило је поносити Црногорац, Трамп би се лоше провео...

Scordisk

Je, ali je i dosledni konvertit, pitanje je sad...

Krsta Klatić Klaja

Tramp i kad laže to čini istinito. Demantuje nešto a svi znaju da se folira, čak i on zna da laže. Laže o laganju od ranije, laže za buduće laži, laže zbog laganja lažući o laganju, a zna se da minus i minus daju plus!

Scordisk

Quote from: Pizzobatto on 28-05-2017, 23:52:00
Tramp i kad laže to čini istinito. Demantuje nešto a svi znaju da se folira, čak i on zna da laže. Laže o laganju od ranije, laže za buduće laži, laže zbog laganja lažući o laganju, a zna se da minus i minus daju plus!

A i sladak je mali bućko, ne može mu čovek zaista zameriti nešto :D

Dybuk

Pa nije ni mali, ali ima tu facu, maajjjjnn, miii, mmmaaajnnn  :lol:

Krsta Klatić Klaja

Scordisk

Skandal! :D Ali ovo mi je tek smehotresno:

"nakon najvećih crnogorskih umjetnika i najznamenitnijih istorijskih ličnosti" - ja sam mislio da  crnogorci ove tek treba da nabave, no, dobro. Možda su mislili na onog nesrećnog Branimira Šćepanovića? Mogu da ga nose :D

Krsta Klatić Klaja

Čito sam jednom kako neki lik dokazuje da je Oliver Dragojević porijeklom iz nekog plemena iz Kolašina, tako da nema zaebavanja!

Scordisk

Čistokrvi dukljanin, nema sumnje :D

Dybuk

Kad smo vec krenuli o crnogorskim, a svetskim, dogodovstinama:

iz Rusije, s ljubavlju

Zašto su Rusi "zarobili" Miodraga Vukovića na aerodromu?

Krsta Klatić Klaja

Truman

http://www.b92.net/biz/vesti/svet.php?yyyy=2017&mm=06&dd=07&nav_id=1269450

Браво Румуни!! Добро сам вас проценио прошлог лета кад сам вам био у посети. Свака част.

Krsta Klatić Klaja

Truman

Није Румунија Грчка, ништа се ти не брини...Очекујем повратак стручних кадрова из иностранства, као и смањење отицања људи.
Такође, снижавање пореза ће довести до развоја приватног сектора.

mac

Ali veća je plata u inostranstvu. Koliko god da Rumuni povećaju ne može biti veća nego u inostranstvu. Neki će se vratiti, ali ne i oni "najbolji".

Krsta Klatić Klaja

Nije Rumunija Grčka već je još gora!

Inače, stvarno ne znam što se gastozima išta povlađuje, sve finansijski opaučiti, da plate i vrtić, kamoli studije.

Truman

Quote from: mac on 08-06-2017, 14:34:59
Ali veća je plata u inostranstvu. Koliko god da Rumuni povećaju ne može biti veća nego u inostranstvu. Neki će se vratiti, ali ne i oni "najbolji".

Ма многим људима нису главни мотив мало веће плате. Колико пута сам чуо "дајте нам плате да можемо нормално да живимо па нећемо ићи". Тако да неће се вратити сви, али доста хоће...што опет даје позитиван ефекат. Многи ће бити презадовољни са 1500-2000е. Што би се мучили да иду у Немачку и уче стран језик кад могу лепо да живе код куће.
Ја сматрам да кад би ова држава рационално управљала својим ресурсима плате лекара опште праксе би могле бити 800е а мед. сестара  барем 500.

mac

Mučili bi se jer ih žena tera...

Truman

мек, лепо признај да ти овог пута аргументи нису претерано јаки ;) Браво румунска браћо!!! Уа Срби!!

п.с. заборавих да споменем да су трошкови живота много нижи у Румунији него у Немачкој тако да ће реално разлика између румунске и немачке плате бити још мања.

akhnaton

Quote from: Truman on 08-06-2017, 15:45:13
мек, лепо признај да ти овог пута аргументи нису претерано јаки ;) Браво румунска браћо!!! Уа Срби!!

п.с. заборавих да споменем да су трошкови живота много нижи у Румунији него у Немачкој тако да ће реално разлика између румунске и немачке плате бити још мања.

Dabome, jer za istu količinu novca mogu da dobiju više. U tome i jeste kvaka. Džaba plata od 2000 eura, ako su troškovi života, kompletni a ne samo režije 3 puta veći.  Kako je naime kod nas, plata je tu negde oko 300 eura (ne statistička nego realna, ako je tako nešto moguće u Srbiji, dok su troškovi naduvani da je za njihovo zadovoljavanje potrebno najmanje 1000 eura. Razlog? Alavost...
Politically Incorrect member of "Snage Haosa i Bezumlja"

ankh Em Maat  since 1973.

Dybuk

Dobri su Rumuni.

Nego, opet malo o CG, nato perjanicama

Crna Gora: Ko uvredi NATO kazna 10.000 evra

ruganje Srbima i Rusima i dalje nije kaznjivo nas-rofl

Truman

Подржавао сам Црну Гору ка њеном прикључењу нато пакту због става да је то за њих добро, но ово је бећ бизарно. Баш прави вазалчићи.

Krsta Klatić Klaja

To bi sve palo u Strazburu.

Truki, pa okle su Rumuni izvadili taj keš, kad tvrdiš da je ekonomski održivo?

Truman

из буџета? Они ипак имају мало озбиљнију економију и већи БДП од Србије. Код њих се фабрике стварно отварају, барем тако читам по нету. А и да се задуже коју милијарду, није страшно, јер нису презадужени. Како год, ефекат ће бити врло позитиван што на потрошњу што на демографију. Живила братска Румунија!

mac

Plus, otvoreni su im evropski fondovi. Plus, oni su svoje zlotvore pobili, pa je i korupcija manja.

tomat

ali ček, otvoreni evropski fondovi, a ovamo se evropska komisija buni.

a i glede korupcije nisu baš mnogo bolji od nas, kod njih indeks 48, kod nas 42.
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics: even if you win, you're still retarded.

Krsta Klatić Klaja

Đe bre nema korupcije, zar ste već zaboravili proteste od ove godine...

Truman

Има корупције, ал се много више производи па су и већи порески приходи. Размишљам озбиљно да се за коју годину преселим у Букурешт...

Truman

Truman

http://www.b92.net/biz/vesti/svet.php?yyyy=2017&mm=06&dd=11&nav_id=1270692

Свака част Албанцима. И они напредују и очекујем да нас ускоро прескоче.

džin tonik

truki, nista svaka cast; realno, jebes zemlju gdje vijest da, eto, ciste plaze.

Dybuk

Krsta Klatić Klaja

Truki, ti si neki apotekarski tip, ništa aljkavost i neuredna kuća, a?

Truman

Кад сам ја био млад у Србији је постојала изрека "развијен ко албански туризам" кад неки момак баш и не пати од вишка мишићне масе. Последњих десетак година Албанци су толико уложили у приморски туризам да та изрека више не важи. Изгледа да се више нећемо моћи смејати ( ни ) на њихов рачун, понестаје нам земаља за спрдњу.

Да Бато, волим чисто.

Dybuk

I dalje si mlad!!

Quoteпонестаје нам земаља за спрдњу.

+100000

akhnaton

Quote from: Truman on 11-06-2017, 13:45:13
http://www.b92.net/biz/vesti/svet.php?yyyy=2017&mm=06&dd=11&nav_id=1270692

Свака част Албанцима. И они напредују и очекујем да нас ускоро прескоче.

Odavno su nas preskočili. Dok smo se mi zamajavali sa uputstvom "akademika" i primenom istog u praksi, drugi su videli gde leži zekonja, pa krenuli da se razvijaju.  Mi nismo hteli da se razvijamo, a ono što smo imali proćerdali smo....

Quote from: Truman on 11-06-2017, 14:39:25
Кад сам ја био млад у Србији је постојала изрека "развијен ко албански туризам" кад неки момак баш и не пати од вишка мишићне масе. Последњих десетак година Албанци су толико уложили у приморски туризам да та изрека више не важи. Изгледа да се више нећемо моћи смејати ( ни ) на њихов рачун, понестаје нам земаља за спрдњу.

Да Бато, волим чисто.

Ponestaje, barem u Evropi....
Politically Incorrect member of "Snage Haosa i Bezumlja"

ankh Em Maat  since 1973.

džin tonik

a gdje ce tek albanija biti kad za turizam otvori tri miliona bunkera... jedinstveno na svijetu.

Truman

Quote from: Dybuk on 11-06-2017, 14:45:04
I dalje si mlad!!

Тјах, хвала али слаба је утеха  :cry: . Сутра пуним 31. Кад кад дођеш до бројке од 3 0 није то више то. Младост се завршава у 29-ој.

зоско, какви бункери те спопали? Је л то призиваш рат? Инвазију на Албанију?

Dybuk

E moj Truki, juce naidjem na neki Pirelijev kalendar na netu, komentar iznad: fotke STARIJIH glumica. Od Helen Miren (okej) do Dzesike Cestejn (not okej) :cry:

Ali to je druga tema...

Truman

Да, то се зове ејџизам ако се не варам...посебно је изражен према женама тако да с те стране немам право да се жалим. Људима је Џорџ Клуни још увек велики шмекер у најбољим годинама, а нека риба тих година је баба.

Krsta Klatić Klaja

Quote from: Truman on 11-06-2017, 14:39:25
Да Бато, волим чисто.

Samo nemoj da zavoliš miris metala.

džin tonik

Quote from: Truman on 11-06-2017, 15:54:36
zosko, kakvi bunkeri te spopali? Je l to prizivaš rat? Invaziju na Albaniju?

pa albanija je prepuna bunkera, tapecirana bunkerima.
znas koji je pristup imala albanija:
sovjetski savez, rusi, komunizam, nasi dragi prijatelji. pa je nadrasla komunizam, vise ni rusi nisu bili dovoljno komunisti za albaniju (vjerojatno ni sjevernokorejci).

onda kapitalisti, zapad, nasi dragi prijatelji; pa ni kapitalizam nije bio dovoljno kapitalisticki, pa su skoro propali zbog ponzi sheme u bankarstvu/"ulaganjima".

Truman

а да, то за комумизам са чуо. Ал не знам за те понцијеве шеме...
Но ја верујем да је Албанија перспективна земља и да јој следује лепа будућност. Можда чак за којих десетак лета српски лекари и инжињири буду одлазили тамо за бољим животом.

Krsta Klatić Klaja

Poncijeve šeme? Pubescentske fore?

džin tonik

sad se bato autovao, sns znaci, jos i bot... :)