• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Zemlje Iz Okruzenja TODAY

Started by Alexdelarge, 10-01-2010, 17:41:34

Previous topic - Next topic

Truba and 4 Guests are viewing this topic.

Anomander Rejk

Kakve zaljubljenike? Kao da sam ja pao s Marsa pa mislim da je Rusija dobra vila,
kao da ne znam da je sila, imperija kao i svaka druga. Govorim samo o tome
da bi nam mogli pomoći u očuvanju teritorije da su drugačije prostorne okolnosti.
uvek neko nastrada. kao što su ukrajinci nesrećni i gruzijci što je rusija tu gde je,
isto tako su neki drugi stanovnici tih područja itekako srećni.
kao što su albanci vrlo srećni što postoji NATO, a mi baš i nismo.
Tajno pišem zbirke po kućama...

Scordisk

Ma ne, samo kazem, da imamo zemljanu granicu sa rusijom, verovatno ne bi bas bili toliko zeljni njihove pomoci:)

Truman

https://www.b92.net/info/komentari.php?nav_id=1423413

Читам сад ову вест и наилазим на коментар:
- 1990.g. na području tzv.RSK bilo je oko 50% Srba i 50% Hrvata,Čeha,Mađara,Rusina...
1994.g. na području tzv.RSK živi 97% Srba i 3% ostalih.

Је л ово тачно?
Ja da valjam ne bih bio ovde.

Anomander Rejk

To je stara, dobro poznata teza,
da se proturi kako su Srbi prvi izvršili etničko čišćenje u Hrvatskoj.
Pri tom se svesno ignoriše masovno etničko čišćenje Srba davno pre Oluje,
još 91e, iz svih većih gradpva tamo-od Zagreba, Karlovca, Siska, Zadra, Splita
do Gospića i sličnih. Da ne spominjemo masovni egzodus iz Zapadne Slavonije u jesen 91e,
mnogo pre Bljeska ( okolina Virovitice, Daruvara itd ) kada je uništeno na desetine
sela i proterano hiljade ljudi.
isto kao što se godinama čak i u Srbiji proturala laž
kako krajinske vlasti 95e neposredno pred Oluju su odbile plan o
okončanju sukoba, reintegracije u Hrvatsku i dobijanja autonomije kulturne uglavnom
u okviru iste
plan su potpisali i to potvrđuju svi izvori, uključujući i Hrvatsku
Tuđman je odbio da ga sprovede-obrazloženje je bilo ,,da nema vere da će ga posvađani
elementi u Krajini poštovati''.
Pravi razlog je naravno, što je Oluja već bila isplanirana,
i što je želeo proterivanje Srba , a ne njihovo integrisanje u sistem.

Uzgred, 4.avgusta, Gotovina i Markač dobijaju ordene u Kninu,
a hrvatski reprezentativci će igrati revijalni meč sa ,,braniteljima''.
Jesi ponosan što si navijao za njih ?

Truman

Quote from: Anomander Rejk on 26-07-2018, 17:21:54
Jesi ponosan što si navijao za njih ?

Не, зашто бих био поносан? Али се ни не кајем, навијао сам из спортских разлога. Као што ћу навијати и убудуће ако ми се неки хрватски спортиста буде свидео. Не свиђа ти се? Заболе ме. :)

Више ме занима ова прича око РСК, као и плана Z4 који је одбијен заправо од стране Милошевића преко једне марионете. Не знам да ли си на то мислио када си говорио о (не)одбијању плана.
https://sr.wikipedia.org/sr/%D0%9F%D0%BB%D0%B0%D0%BD_%D0%97-4

Аксентије Новаковић

Усташка власт би, иначе, испоштовала план З4?
Испоштовала би, како да не, као што су испоштовали да не нападају зоне раздвајања (тзв. тампон зоне), које су шатро обезбеђивали плави шлемови.
Имамо сад пример, када шиптарски окупатори не поштују договорена слова из Брисела, па не формирају ЗСО.
Ал, добро, наивних Срба попут Трумана увек било и увек биће, такав ће да се изненади и кад му буду стављали србосјек под врат.
Убр, Труки, имаш вечерас ватерполо Србија- хрватска, па навијај за ове "твоје" из Западног Илирика.  :lol:
T2 irritazioni risuscitare dai morti.

http://www.istrebljivac.com/blog-Unistavanje-pacova.html

Truba

Kako je Vjerica??? Ovaplocenje forumaskog bezosjecajnog četnistva

Sad se možete tješiti da ne bi bio prihvaćen z4
A mogli ste pokušati jbg tako vam biva kad se suverenitet jednog naroda u drugoj drzavi prepusti jednom od posljednjih diktatora u europi milosevicu...

Sad možete i dalje stvarati mitove o porazu
A jasno je da 12% stanovnika ne može pobijediti 88%

Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

Truba

Bio sam u vukovaru
I selima okolo
Srbima je sigurno teže nego u vojvodini
Ali su svoji na svome nisu morali napustiti ognjišta kao oni u krajini
A tako je moglo biti za sve srbe...nudjena je skoro država u državi samo da se izvrši reintegracija
Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

Truman

Подржавам плурализам мишљења на овом форуму!

akhnaton

Quote from: Black swan on 26-07-2018, 20:19:48
A mogli ste pokušati jbg tako vam biva kad se suverenitet jednog naroda u drugoj drzavi prepusti jednom od posljednjih diktatora u europi milosevicu...

Moglo je ali nije bilo.
Politically Incorrect member of "Snage Haosa i Bezumlja"

ankh Em Maat  since 1973.

Аксентије Новаковић

Quote from: Black swan on 26-07-2018, 20:19:48
Kako je Vjerica??? Ovaplocenje forumaskog bezosjecajnog četnistva

Па ви сте познати по поштовању потписаних договора.
Колико само примирја је прершено с ваше стране, па би испоштовали З4?
88 посто + нато авијација + нато инструктори...
5 година вам требало да заузмете Книн, и да није било страног фактора, не би га ни заузели.

Truba

umjesto od poraza da izvucete pouku i da krenete u buducnost vi opet mit na mit

od ideje da su svi srbi dokle je dopirala pecka patrijarsija
do konacno najveceg problema devedesetih, a i danas...nepostovanja granica republika i prava na samoopredeljenje

kad su hrvati izgubili posavinu...odmah se pojavile teorije o prodaji
nije brale...bili su slabiji na tom podrucju...i izgubili
tocka nema mitova

Truba

Quote from: Truman on 26-07-2018, 20:24:33
Подржавам плурализам мишљења на овом форуму!
ja vidim da nemate pojma

prekjucer je bila godisnjica zlocina u brisevu kod prijedora
67 zbrisanih hrvata iz jula mjeseca 1992
dvije brigade napale nenaoruzano selo od 300 hrvata

vjerojatno neka osveta za 12 milijuna iz drugog svjetskog rata

Truman

Има разних прича, злочина и над Србима и над Хрватима. Овај простор је дефинитивно расадник лошег људског материјала.

Aco Popara Zver

Quote from: Black swan on 27-07-2018, 08:23:29
nepostovanja granica republika i prava na samoopredeljenje

pa jel se poštuju granice ili pravo naroda na samoopredjeljenje? Pošto to nije isto
šta će mi bogatstvo i svecka slava sva kada mora umreti lepa Nirdala

Truba

komplicirano je to

mislio sam reći recimo u bih su dva naroda preglasala jedan za otcjepljene ali to je isto demokracija
što znači da dva naroda trebaju biti taoci jednog što nije pošteno

Aco Popara Zver

ma šta mi napriča

granice jugoslovenskih republika se određuju na nivou federacije

dakle, narodi U BIH se ne pitaju za granice republike BiH, već se za to pitaju SVI

dakle, ako neko zaista hoće da poštuje granice, kao što kažeš, onda se one poštuju kao granice unutar Jugoslavije, jer samo takve granice su postojale

sve ostalo lupetanje i pravdavanje nasilja nad poretkom

akhnaton

Quote from: Pizzobatto on 27-07-2018, 16:12:36

Koje je započelo Mitinzima istine, antibirokratskim revolucijama, i amandmanima na ustav 1989. Gde i kako, e to je pitanje za one što to neće da priznaju. Granice i nadležnosti pokrajina bile su definisane na dva mesta, u ustavu savezne države i u ustavu federalne jedinice.Ta federalna jedinica je promenom svog ustava, a napadala je i savezni ustav, nasilno srušila ustavni poredak. Ostali su samo pratili primer. 

Аксентије Новаковић

Газиместан се није десио сам од себе, него због шиптарског сепаратизма и сецесионизма, те због злодела која су на Косову и Метохији чинили шиптари над Србима.
Ћопави је са Уставом из 1974. године умутио фину кашу, погодну за храњење свих антисрбских елемената.

akhnaton

Quote from: Аксентије Новаковић on 27-07-2018, 21:58:11
Газиместан се није десио сам од себе, него због шиптарског сепаратизма и сецесионизма, те због злодела која су на Косову и Метохији чинили шиптари над Србима.
Ћопави је са Уставом из 1974. године умутио фину кашу, погодну за храњење свих антисрбских елемената.

Ajde....

Kako sprečiti "secesiju" srdca koje su naseljavali ščiptari? Naseljavanjem. Toga nije bilo. Cilj nije bio očuvanje Kosova. Nego gola komunistička borba za vlast. Bolelo je profesionalne srbe dupe za "imaginarno" srpstvo, koje uzgred budi rečeno i nije definisano kako treba, sve što su hteli bilo da dominiraju po principu brojnosti, okoriste se i obogate. Zato danas u Hrvatskoj nema Srba, u Bosni imaju Dodikovu prćiju, koju ne bi ni imali da nije bilo Amerikanaca, koji nikada ne završe posao do kraja. Srbija nema svoju teritoriju koju su njeni građani, "srbi" rasprodali, ima pedere i lezbejke, ima afgane, pakije i arape, etnofiletističke lažove za popove i komunjarske kadrove u vojsci, lopurde u policiji. A sve to zato što je čopavi napravio ustav, pa mi rešili da umesto njega uspostavimo Vidovdanski iz 1921, naravno "republikanski". I još mnogi veruju da smo nevini. Možda, ali u lakat.

Izjednačavanje vere i nacije, stvorilo je Hrvate, pomoglo stvaranju ustaša. Zatvaranje očiju pred postojanjem šćipetara, i ulazak u I Svetski rat, a da se situacija na Kosovu nije promenila, što će se ponoviti i pod Miloševićem, kada je isti, mislio da je dovoljno da ukine autonomiju, izvrši ustavni udar, pa će sve samo od sebe da se reši, je uz srpsku alavost na pare i odabir najgorih, dovelo do toga da dok se srbija šetala da "odbrani nejač" krađom bele tehnike, šćipetari odrade posao i zadobiju podršku zapada, naoružaju se i počnu oružanu pobunu. Jesmo li mi imali državnike, ljude sa nacionalnom idejom? Kurac smo ih imali. Samo gomile lopurda i kriminalaca.
Bizmark je da bi ujedinio Nemce progutao gorku pilulu kao Protestant, prihvatio da postoje Nemci Katolici. Nije dozvolio da se vera i nacija izmešaju i izjednače. A šta smo mi uradili? Slušali popove! Eto šta smo radili.

Аксентије Новаковић

Слажем се са тобом по многим стварима које си написао.
Међутим, не заборави да су Срби у ћопославску сфрј ушли после другог светског рата, у коме није било оног ко их није геноцидисао.
Значи, пази са ким смо смештени у ћопославију: усташе, балисти, ханџарци, мађари, црногорске усташе, пробогураски македонци.
Свака југославија је било ново копање србског гроба.

Даље, везано за хришћанство.
Хришћанство (и источно и западно), као наднационални програм, је такође непријатељ србству.

Питање за тебе - које године је домаћа спц одлучила да католици нису Срби?

Truba

Quote from: Pizzobatto on 27-07-2018, 16:12:36
ma šta mi napriča

granice jugoslovenskih republika se određuju na nivou federacije

dakle, narodi U BIH se ne pitaju za granice republike BiH, već se za to pitaju SVI

dakle, ako neko zaista hoće da poštuje granice, kao što kažeš, onda se one poštuju kao granice unutar Jugoslavije, jer samo takve granice su postojale

htio sam reći da dopuštam kako postoji ideja da su srbi preglasani u bih i da možda nije pošteno prema srbima koji su htjeli ostati u krnjoj jugoslaviji
isto kako nije bilo pošteno nakon 1918. siliti hrvate i slovence u neku zajedničku državu
kao i nakon 1945.
te kako ne bi bilo pošteno da bh hrvati i bošnjaci ostanu u krnjoj jugoslaviji

također mi je smiješno da oni koji su držali 5 UN zaštićenih zona u okruženju uključujući i olimpijski glavni grad te počinili genocid u srebrenici prijedoru te palili po 70 ljudi u kućama u višegradu ukazuju prstom na nekog drugog i optužuju svijet za "belosvetsku zaveru" i govore ko nas bre zavadi

komedija...

Aco Popara Zver

Quote from: Black swan on 28-07-2018, 16:42:44

isto kako nije bilo pošteno nakon 1918. siliti hrvate i slovence u neku zajedničku državu
kao i nakon 1945.
te kako ne bi bilo pošteno da bh hrvati i bošnjaci ostanu u krnjoj jugoslaviji

za početak odredi ko ih je silio. Ovdje se priča kao da su Srbi jedva čekali ujedinjenje 1918. eno neki iz Niš brat sa likom iz Zagorja, nema što

a u stvari desila se komunistička revolucija u Rusiji i Zapad je naredio da se napravi tampon zona

uostalom, najveće ustaše nisu ni došle iz Jugoslavije već iz italijanskih dijelova, poput Šibenika i Zadra

kako uopšte objasniti da su ustaše pretežno došle sa teritorije pod kontrolom Musolinija, pitam se ko ih je dresirao, možda Benito lično

elem, sve u svemu, ako nešto nije pošteno, kakve to veze ima sa Srbima, kad su Jugoslaviju pogurali London, Pariz i tako ti

Vudro Vilson je ignorisao Radićeva pisma i slično

Nikola Pašić i Živojin Mišić nikad nisu htjeli ujedinjenje na primjer

Naravno, ovo sve pričam i ne ulazeži u to što NEDOKAZANO govoriš, da Hrvati nisu htjeli ujedinjenje. A šta su htjeli, svoju državu? Vrlo zanimljivo falsifikovanje istorije.

Quotetakođer mi je smiješno da oni koji su držali 5 UN zaštićenih zona u okruženju uključujući i olimpijski glavni grad te počinili genocid u srebrenici prijedoru te palili po 70 ljudi u kućama u višegradu ukazuju prstom na nekog drugog i optužuju svijet za "belosvetsku zaveru" i govore ko nas bre zavadi

i onda kao i uvijek dođemo do toga da su neki pobili stotine hiljada Srba u Drugom svjetskom ratu, a misle da se razdvajaju po Avnojevskim granicama, u ime NDH ili Islamske deklaracije. Besmisleno.

Mislim da ti jednostavno ne shvataš jednu stvar - postoji poredak koji garantuje mir i stabilnost. Taj poredak ako se sruši, izbiju sve psihopate na površinu, bez obzira na nacionalnost

pitanje je prvo ko je srušio poredak, taj je i odgovoran za sve

a zna se ko je htio da izađe iz Jugoslavije bez ikakvih pregovora, ikakvog dijaloga, bez kompromisa, samo po svome, sivonjski

pa ta osoba ne zaslužuje da se zove Evropljaninom

Аксентије Новаковић

Quote from: Black swan on 28-07-2018, 16:42:44
genocid u srebrenici

Знаш ли ти шта је геноцид?
Можеш и дефиницију да употребиш, исто ти се вата, јер у Сребреници се никакав геноцид није десио.
Можемо да причамо и шта је довело до напада на Сребреницу, и можемо да причамо о злочинима над Србима, које су починиле балије из те "демилитаризоване" зоне Сребренице, али не можемо да причамо ни о каквом геноциду, јер тако нешто се није десило.
Не заборави Братунац!

akhnaton

Koje je godine SPC odredila da svi koji nisu pravoslavci nisu Srbi? Zvanično 1923, kada je stvorena ova udruga za svadbe & sarane. Tada je već bilo kasno. Osamnaesti i devetnaesti vek su ključni, a tada je crkva sve činila da od nacionalnog bića otera sve koji nisu njeni. Šta misliš kojem je narodu pripadao Mavro Orbin? Ruđer Bošković? Vanzemaljcima možda? Izvrni "hrvata", izvrni "srbina", izvrni "bosanca" i videćeš šta? Istu krv. Više istih gena imaju oni što su se klali međusobno,  nego što ih srbi imaju sa rusima. Za sve nesreće i klanja zahvalimo prvo Francima i Grcima, Turcima, ali i nama samima

Quote from: Pizzobatto on 28-07-2018, 18:17:30
pitanje je prvo ko je srušio poredak, taj je i odgovoran za sve

a zna se ko je htio da izađe iz Jugoslavije bez ikakvih pregovora, ikakvog dijaloga, bez kompromisa, samo po svome, sivonjski

pa ta osoba ne zaslužuje da se zove Evropljaninom
Ko je srušio poredak? Molim te imenuj onoga koji je srušio poredak, sivonjski ga srušio? Da li je to Milan Kučan? Ako je on, kojim potezima i najvažnije kada je to uradio? Franjo Tuđman? Kojim potezima, i kada? Alija Izetbegović? Tajming je ovde važan, kao i potezi koji ruše ustavni poredak. Jer lako je govoriti ovaj ili onaj, a ne navesti datume, poteze i imena.

Аксентије Новаковић

Quote from: akhnaton on 28-07-2018, 20:10:11Šta misliš kojem je narodu pripadao Mavro Orbin? Ruđer Bošković? Vanzemaljcima možda? Izvrni "hrvata", izvrni "srbina", izvrni "bosanca" i videćeš šta? Istu krv. Više istih gena imaju oni što su se klali međusobno,  nego što ih srbi imaju sa rusima. Za sve nesreće i klanja zahvalimo prvo Francima i Grcima, Turcima, ali i nama samima

Ово је јасна ствар, с тим што је у време Орбинија није постојала србска држава, нити је црква источног хришћанског обреда била икакав фактор.

Quote from: akhnaton on 28-07-2018, 20:10:11
Koje je godine SPC odredila da svi koji nisu pravoslavci nisu Srbi? Zvanično 1923, kada je stvorena ova udruga za svadbe & sarane. Tada je već bilo kasno. Osamnaesti i devetnaesti vek su ključni, a tada je crkva sve činila da od nacionalnog bića otera sve koji nisu njeni.

Где је у осамнаестом и деватнаестом веку било седиште те организације?
Како се и на који начин бирао патријарх?
Ко је аминовао избор патријарха?

Аксентије Новаковић

Пошто нема одговора, а ове ствари су битне.

Quote from: Аксентије Новаковић on 28-07-2018, 23:05:35
Quote from: akhnaton on 28-07-2018, 20:10:11
Koje je godine SPC odredila da svi koji nisu pravoslavci nisu Srbi? Zvanično 1923, kada je stvorena ova udruga za svadbe & sarane. Tada je već bilo kasno. Osamnaesti i devetnaesti vek su ključni, a tada je crkva sve činila da od nacionalnog bića otera sve koji nisu njeni.

Где је у осамнаестом и деватнаестом веку било седиште те организације?
Како се и на који начин бирао патријарх?
Ко је аминовао избор патријарха?

Преломни период се збио између 1848-1920.
Седиште срПске патријаршије се тада налазило у Сремским Карловцима.
СрПског патријарха је тада бирао срПски црквено-народни сабор, али је одлуку срПског црквено-народног сабора морала да потврди влада Угарске, а коначну реч, на предлог владе Угарске, давао је аустроугарски цар Фрањо Јосиф.
Према томе, срПског патријарха је у то време бирала Аустро-Угарска, све остало би било привид слободног избора.
Зашто је то битно?
Јасно да је за патријарха могао да буде изабран само агент Ватикана, јер су везе Ватикана и, у то време, најкатоличкије земље на свету, Аустро-Угарске, биле јако присне.
Коме је највише одговарало да се одбачени Срби католици постану Хрвати?
Ватикану.

Шта се у то време још дешава?
Некакав Илирски покрет, почетак крађе србског језика (да није било крађе језика не би данас Хрвати причали ијекавски, јер они нису ијекавичари, него чакавци), затим Франковци итдитд...

Можеш да поставиш питање зашто после 1920. године није стопирана таква "политика"?
Зато што је пар дана пре убиства окупаторског аустроугарског престолонаследника у Сарајеву, тачније 24. јуна 1914. године, Краљевина Србија потписала први Конкордат са Ватиканом.
Нацрт тог Конкордата је у потпуности сачинио Ватикан.
Конкордат је у Скупштини Србије озваничен, али није ратификован због избијања Првог светског рата.
Овим Конкордатoм је Краљевина Србија учинила одређене уступке Ватикану које ни тадашња Краљевина Црна Гора, приликом свог потписивања Конкордата са Ватиканом, није учинила.
Одлуке тог Конкордата нису спроведене у том тренутку, јер је Конкордат је, као што сам већ написао, потписан пет дана пре убиства окупаторског престолонаследника у Сарајеву.
Међутим, Ватикан од својих циљева не одустаје, нити избијање светског рата значи да је Ватикан прешао преко тих потписа.
Даћу ти пример Краљевине Црне Горе, која је пре Краљевине Србије потписала Конкордат.
Све што се данас дешава Србима (и СПЦ) у неовисном монтенегру је последица Конкордата потписаног пре сто и кусур година.

Поменуо си у неком претходном посту Бизмарка.
Лепо поређење, али само за оне који не знају (или се праве да не знају) да Бизмарк на својим плећима није имао баласт у виду одлука нпр. Берлинског конгреса , какав је нешто касније имала Србија, нити је Бизмарку било речено да не гледа преко Рајне, а Србима је наређено да не гледају преко Дрине, и да забораве да је србско све што се налази преко Дрине.
Зато после 1878. године имамо протеривање аутохтоних историчара (Милојевић, Срећковић), и долазак порочног калуђера, аутодидакта Илариона Руварца итдитд.
Дешава се да такви вајни историчари мењају историјске податке, и да боље од Стефана Првовенчаног знају како се звао његов деда, тј. Немањин отац.
Зато нам и данас разни Радићи трабуњају како се Немањин отац звао Завида, а не Деса.
Шта зна Стефан Првовенчани како се звао отац његовог оца, нема бре он појма, ту је Ватикан непосредно и Радић посредно да нам то кажу...
Зшто је тај детаљ битан?
Битан је јер је Немањин отац Деса из Херцеговине, као што су Немањићи генерално својом старином из Херцеговине (постоји изрека - Херцеговина, Светог Саве дедовина, а могу и о Ликијану и његова два сина који су се склонили у Херцеговину, и који су далеки преци Немањићима), а по закулисаним одредбама са Берлинског конгреса - Србија није имала више права да гледа преко Дрине.
Кад на то додам да је "заштитник" Србије на том конгресу била Аустро-Угарска, и да је њихов цар у то време аминовао избор срПског патријарха (ватиканског агента), онда је потпуно јасно шта се тада дешавало и какве су последице тих дешавања.
Ако на све ово додам да су срПски свештеници након 1878. године неретко спаљивали књиге аутохтоне историје, а да то нису могли да раде сами од себе, већ по нечијој наредби, а наредба увек долази са врха (из Карловачке патријаршије), онда је још јасније шта се у то време дешавало и са каквим циљем.

На самом крају иде једна исправка твог навода, јер домаћа црква источног хришћанског обреда (СПЦ) није настала 1923. године, него 1920.
Можда си направио типфелер, али подсетићу те да је Радић написао књигу због бенигнијих Деретићевих типфелера од пре 20 година, и сад је та књига као неки хит међу радићевцима (вау, нашао наш мастер Деретићу типфелере, вау, аве мастер Радић).  :lol:

akhnaton

Nisam stigao da odgovorim, jebi ga. Period 1840-1920, Vatikan je u klinču, ostao bez ikakve suverenosti i na volju i nevolju Nemačkim državama i Habsburzima, koje je bolelo uvo za sve osim za njihove interese. Habsburzima je odgovaralo da od Ksarmata - Sarmata, tačnije zapadnih Srba naprave Hrvate, jer da su priznali istinu, imali bi posla sa jednim narodom, koga nikako ne bi mogli da kontrolišu. Otud huškanje jednih na druge. Odgovaralo im je. Istovremeno, najveći histerici u sprečavanju da se jednom za svagda Islam protera dolaze odakle? Nemačke države, Engleska i naravno Francuska.

Da ne govorim o tome da je u tom periodu umesto da sačuva pisani jezik, slovensko srpski, čiji je narodnim štokavskim dijalektom govorilo stanovništvo onoga što će se danas zvati Hrvatskom, kajkavskim je govorio samo deo naroda u onome što se naziva Zagorjem, crkveni arhijereji rade šta? Insistiraju na ruskoj redakciji kao odgovoru na pritisak Fanariota, i sa takvim jezikom se mi danas srećemo u litrgiji.

Pomenuo si konkordat, onaj iz 1914, oko koga su pregovori počeli još 1870-ih, a koji nikako nije dolazio na red, ne zato što je bio nepovoljan po srbe, nego zato što se crkva bunila, jer je dolazio pod pritiskom Austro-Ugarske.

Desa ili Zavida? Pobrkali su oca i dedu. Važnije je koja je njegova titula bila. Pored titule Velikog Župana, nosio je i naslednu titulu UROŠA ili tačnije URUŠA, Ugarsku titulu, koja ga je stavljala u najviši krug Ugarskog plemstva, iznad banova, odmah ispod kralja. Ta će titula ostati u porodici, i svi vladari će je nositi, neki kao titularno, neki kao lično ime.

Još jedna zanimljivost, možda nepoznata, oko Božićnih običaja, kićenje jelke ili bora je običaj koji su Nemci preneli iz Rusije, bez obzira da li su pripadali istočnom ili zapadnom Hrišćanstvu, ovdašnji su palili badnjak, što su do pre stotinu godina radili i Irci. 

Radić i Deretić su se nalupetali za celu biblioteku. Prvi u odbrani ustanovljene dogme, a drugi u pokušajima da rušenje iste proglasi novom dogmom.

Аксентије Новаковић

Наводно је Ватикан у то време без икакве суверености, али се 1870. године доноси догма о непогрешивости папе???
Ватикан је увек Ватикан, легло зла, и без обзира што за нас Србе папа представља човечуљка - не заборави шта о Ватикану каже онај њихов егзорциста, који тврди да у Ватикану станује Сатана.

Хабзуршки владар је католик, није протестант, није православац.
Какав то православни патријарх може да буде ако га аминује католички владар?
Иста ствар као и данас.
Бриселу одговара неко ко спроводи програм Брисела, а не србски национални програм.

Чакавски дијалект је дијалект Хрвата, а кајкавским дијалектом причају и Алпски Срби, тј. Словенци.
Да нису они можда Хрвати?
Ово што говориш о литургијама не пије воду, јер литургије немају везе са стандардизацијом језика коју ја спомињем.
Крађа српсог језика - Лаза Костић, обавезна литература по овом питању.

Сваки текст сваког Конкордата је неповољан по Србе.
Довољно је да поменем одредбу о мешовитим браковима католика и православаца, у којима деца по тим одредбама увек бивају католици, а не православци.
Има и других "веома повољних одредби за Србе", па те упућујем на књигу Римокатоличка црква и Срби.

Нико није ништа побркао, него се од 1878. године уче лажи.
Ако Стефан Првовенчани за свог деду (Немањиног оца) каже да се звао Деса, онда се звао Деса, а не Завида.
Али шта о свом деди (Немањином оцу) зна Стефан Првовенчани, боље ми да верујемо раскалашном калуђеру Илариону Руварцу и Радићу?
УР означава господара, а реч Урош је исписана на круни првог угарског владара.
Шта мислиш којим писмом?

Нису баш сви палили бадњак.
На србском простору око Купреса је за Божић узимана зелена борова грана, којом је кићена кућа.

Док је Радић лупетао, Деретић је доносио цитате из историјских књига за које Радић нит је чуо, нит их је у животу видео.
Ни за један од тих цитата ни Радић ни радићевци нису могли да кажу да је измишљен, па су зато баљезгали неке друге, поптуно небитне ствари, попут оне о типфелерима у књизи Западна Србија.
Захваљујући Деретићу је стручно пала у воду шиптарска лаж о томе како су они староседеоци Хелма, а ту шиптарску лаж подржава САНУ.
Међутим, чињенице су неумољиве, и као такве су записане у 11. веку, у књизи Историја, коју је написао Грк Михаило Аталиот, а та иста књига је објављена и у деватнаестом веку, под називом Scriptorum historiae Byzantinae - Academiae Litterarum Regiae Borussicae, 1853, Bonn.
Према томе, док један мрси муда тражећи типфелере по књигама, други вредно ради, истражује и објављује.
Поредити њих двојицу је неумесно, а стављати их у исти кош је бесмислено.

scallop

Imam predlog. Argumenti se ne cene na naćve nego na komadić. Dokažite taj komadić, pa ćemo lakše dalje.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

akhnaton

Zemlje iz okruženja su samo to. Zemlje, ništa drugo. Državnost im je misaona imenica. A "narodi" samo plemena koja su umislila svoju važnost. Večiti mitomani, a takvi su najčešće spremni na iracionalno ratovanje, tj klanje.

Ugly MF

Quote from: akhnaton on 30-07-2018, 08:52:57

Zemlje iz okruženja su samo to. Zemlje, ništa drugo. Državnost im je misaona imenica. A "narodi" samo plemena koja su umislila svoju važnost. Večiti mitomani, a takvi su najčešće spremni na iracionalno ratovanje, tj klanje.

+1

scallop

Argument je kad se pitaš šta to Srbi imaju protiv sebe, ako Bugarima ne pada na um da budu protiv Bugara?
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

akhnaton

Quote from: scallop on 30-07-2018, 10:22:42
Argument je kad se pitaš šta to Srbi imaju protiv sebe, ako Bugarima ne pada na um da budu protiv Bugara?
Pitanje nije šta imaju, nego zašto imaju.

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

Аксентије Новаковић

Нису то никаква "племена", јер то што називаш племенима је конвертовало од Срба.
Такви немају историју, немају језик, па зато измишљају историју и језик.
Мржња према пореклу је у таквим случајевима патолошка.

akhnaton

Quote from: Аксентије Новаковић on 30-07-2018, 11:40:08

Нису то никаква "племена", јер то што називаш племенима је конвертовало од Срба.
Такви немају историју, немају језик, па зато измишљају историју и језик.
Мржња према пореклу је у таквим случајевима патолошка.
Konvertovano? DNk jeste kod, ali se još nije rodio naučnik koji bi uspeo da konvertuje taj kod. Istorija nam je puna zle krvi I mržnje u istoj porodici, pa otud I to što nazivaš patološkom mržnjom. Kada mrziš sam sebe, onda ne radiš ništa drugo osim da ubijaš svakoga u kome vidiš ono što jesi. Otud sve ovo zlo. Srbi udarili na Srbe.

Аксентије Новаковић

Quote from: akhnaton on 30-07-2018, 11:47:03
Konvertovano? DNk jeste kod, ali se još nije rodio naučnik koji bi uspeo da konvertuje taj kod. Istorija nam je puna zle krvi I mržnje u istoj porodici, pa otud I to što nazivaš patološkom mržnjom. Kada mrziš sam sebe, onda ne radiš ništa drugo osim da ubijaš svakoga u kome vidiš ono što jesi. Otud sve ovo zlo. Srbi udarili na Srbe.

Него шта него да су конвертовали од Срба.
То што је генетски запис исти је једно, а религијско уплитање је нешто друго.
Хрвати и муслимани су "постали" народи религијским конвертовањем, а не генетским.
Узрок зла лежи у пустињским религијама, хришћанству и исламу.

Него пробај са овим да смо сви Срби да освестиш неког новопеченог "бошњака".
Чућеш тад о себи да си опанчар, ћетник, фашиста.

scallop

Quote from: akhnaton on 30-07-2018, 11:34:18
Quote from: scallop on 30-07-2018, 10:22:42
Pitanje nije šta imaju, nego zašto imaju.

"Zašto" je debilno pitanje. Ne da ne razumem nego neću da razumem.

Аксентије Новаковић

Zašto nikad nisam bio na proslavi "Oluje"?

"Više moraš mrziti Srbe, nego Muslimane. Jer Musliman je nekrst, a Srbin je anti-krst."
Tako me kao djete učila moja susjeda, žena bivšeg ustaše, koji je kasnije bio suradnik udbe, a od 1990. član HDZ-a (što je i logičan životni put).
Ja sam uradio baš suprotno, volio sam Muslimane (Bošnjake), a Srbe još više.
I dobro se sjećam, iako sam bio djete, vremena kada su Srbi postali "anti-krsti".
Hrvati su kukali kako sav novac ide Srbima, iako srpska sela u Krajini nisu na pragu 21. stoljeća imala ni vodu ni kanalizaciju (neka sela nemaju ni danas), iako od 1945. do 1991. ni jedan Srbin nije bio na vodećoj poziciji ne samo u Hrvatskoj, nego ni u Jugoslaviji (Broz možda nije Zagorac, ali sigurno nije Srbin, za one koji ne znaju).

Nema društva na svijetu, nema plemena u onoj zadnjoj tropskoj kišnoj šumi koje nema koncpet žrtve. Ljudsko društvo je utemeljeno na žrtvi i žrtvovanju.
Da bi postala stabilna, zajednica mora pronaći krivca za svoje probleme, mora je homogenizirati mržnja prema tom krivcu.
Krivac postaje žrtva, a da bi bio žrtvovan prvo ga treba sotonizirati i dehumanizirati.
Devedesetih je u Hrvatskoj uloga žrtvenog jarca pripala toj krajiškoj sirotinji i generalno hrvatskim Srbima koji su u najvećem postotku bili normalni, vrijedni i samozatajni članovi društva, koji su Hrvatsku gradili i podizali jednako kao i njihovi sugrađani hrvatske nacionalnosti.
I ta netrpeljivost prema Srbima se sa nešto manjim intezitetom osjeća sve do danas (kako je Srba ostalo malo, onda su sad neprijatelji nepostojeći "Jugoslaveni", "Orjunaši", itd.)

Šta je točno povod za slavlje "Oluje"?
Protjerivanje 200 000 ljudi sa njihovih ognjišta?
Spaljavanje tisuća kuća, pustošenje sela? I to sa prostora iz kojih se Hrvatska uvijek demografski oporavljala i punila, a koji je danas kad je iseljavanje veće nego ikad, potpuno pust.
I ako se već slavi odlazak 200 000 Srba, zašto se ne uveže i proslava odlaska 400 000 Hrvata u posljednje 4 godine?
I njih je otjerala slična politika.
Ako se već proslavlja što su srpska sela u Krajini opustjela, zašto se ne slave prazna hrvatska sela po Slavoniji?
Ako se slavi otimanje srpskih kuća, zašto se ne slave i sve one kuće koje su Hrvatima oduzele banke?

Očigledno je da hrvatske tzv. političke elite koje se svake godine naslikavaju poput starleta na Kininskoj tvrđavi ne mogu narodu ponuditi ništa više od srbofobije, ni danas, 23 godine od kako Srba više nema.
A kad vidim kako narod zdušno pozdravlja 30 godina stare avione F-16 onda shvaćam da bolje političare nisu ni zaslužili.
U državi kojoj se sve raspada, oni kupuju avione koji će dok uđu u redovnu vojnu upotrebu biti stari više od 35 godina.
Hrvatska je kao djevojka koja nema zube, a zadnje pare daje za ugradnju silikona.
Davno je bard hrvatskog novinarstva Igor Mandić zaključio da je Hrvatska propali projekat.
Možda najgenijalniji živi hrvatski znanstvenik, fizičar sa Ruđera, Elvis Popović je jednom napisalo: "Rekli su mi da nikad nisam htio hrvatsku državu. I bio sam u pravu."

Problem sa srbofobijom je što od nje ne mogu živjeti svi, nego samo elita na vlasti.
Prije 30 godina, za vrijeme Jugoslavije, Hrvatska je ekonomski bila razvijenija od 13 sadašnji članica EU, tokom svjetskog prvenstva u Rusiji pretekla ju je i Bugarska i sad je službeno posljednja.
Ali tek kad stranci kupe zadnji hotel na Jadranu, tek kad propadne i zadnje brodogradilište, tek kad zadnje selo u Slavonoji opusti, tek kad zadnji mladi čovjek sjedne u autobus za Irsku, (a taj dan nije daleko), tek tada ćete shvatiti da se srbofobija ne maže na kruh (ili hljeb) i ne sipa u traktor. Do tada, sretna vam proslava Oluje!

Goran Šarić

Anomander Rejk

Meho Krljic

Hungary's populist government abolishes gender studies courses 

"Jer za njih nema ekonomskog opravdanja". E, dobro, pretpostavljam da će sledeće biti lingvstika itakoto...

akhnaton

Quote from: Meho Krljic on 12-08-2018, 07:09:48

"Jer za njih nema ekonomskog opravdanja". E, dobro, pretpostavljam da će sledeće biti lingvstika itakoto...

Ne lupaj kao maksim po diviziji. Lingivistika kao nauka nema nikakve veze sa paranaučnim vršenjem velike nužde nazvanim Gender studije. Sledeće će biti ukidanje afirmativnih mera.

Аксентије Новаковић

Quote from: Meho Krljic on 12-08-2018, 07:09:48

Кад озбиљне државе заврну новчане славине друштвеним паразитима, онда уследи небулозно-мехољубно сквичање...
Схватам твоју муку, јер мехољуби су овде само због пара, правда за Сороша итакото...
Ал џабе вам новци моји паразитски синовци, није све у парама, има нешто и у здравом разуму.

У исто време, братина Салвини наставља да ради одличан здраворазумски посао у Италији. <3

Salvini u državne formulare vratio pojmove otac i majka umjesto ,,roditelja 1" i ,,roditelja 2"

Talijanski ministar unutarnjih poslova Matteo Salvini objavio je kako će budući formulari za identifikacijske isprave sadržavati pojmove otac i majka umjesto ,,roditelj 1" i ,,roditelj 2".

Salvini je odredbu donio početkom tjedna, slijedeći niz drugih mjera u kojima promovira tradicionalnu obitelj.

,,Dosta je bilo roditelja 1 i 2. Vratio sam oca i majku," rekao je Salvini, a prenosi Il Giornale.

,,Rečeno mi je da se na stranicama Ministarstva unutarnjih poslova, na formularima za elektroničku osobnu iskaznicu nalaze 'roditelj 1' i 'roditelj 2'," rekao je Salvini, dodavši: ,,Odmah sam naredio promjenu na web stranici, vrativši definiciju 'majke' i 'oca' – to je mala gesta, ali ja ću učiniti sve što je moguće i osigurano Ustavom."

,,Branit ćemo prirodnu obitelj zasnovanu na savezu muškarca i žene," rekao je Salvini.

http://tribun.hr/salvini-u-drzavne-formulare-vratio-pojmove-otac-i-majka-umjesto-roditelja-1-i-roditelja-2/

Meho Krljic

Lako je zbog svoje političke erekcije prevideti da je ovo model po kome "tržište" može dalje da ukida sve humanističke nauke. Ovakva obrazloženja deluju duhovito ali i zloslutno.

Ugly MF

Šta ovde ima zloslutno?

Truman

Не мислим да ће сад да крену да укидају традиционалне друштвене науке попут социологије или антропологије, али мађарски режим дефинитивно је окренуо леђа било каквој идеји прогреса. Као да се враћају назад ка традиционалном патријархалном друштву. Видећемо шта ће наредно да смисле.

scallop

Quote from: Ugly MF on 12-08-2018, 22:49:11
Šta ovde ima zloslutno?

Meho ponekad namerno odabere pogrešan izraz. xrofl xrofl xrofl xrofl

Ugly MF

Truman i Meho su ista osoba?

Аксентије Новаковић

Quote from: Meho Krljic on 12-08-2018, 22:43:00
Lako je zbog svoje političke erekcije prevideti da je ovo model po kome "tržište" može dalje da ukida sve humanističke nauke. Ovakva obrazloženja deluju duhovito ali i zloslutno.

"Џендеризам" није никаква традиционална наука, већ новотарска будалаштина, идеолошка тровачина која је мехољубима испрала мозгове.

Quote from: Truman on 12-08-2018, 22:51:50
мађарски режим дефинитивно је окренуо леђа било каквој идеји прогреса. Као да се враћају назад ка традиционалном патријархалном друштву.

"Џендеризам" је прогрес?
Овај хаос који је настао због таквих будалаштина је теби прогрес?
Јесте прогрес, али само за банковне рачуне појединих агитатора и пропагатора те болештине.