• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Zemlje Iz Okruzenja TODAY

Started by Alexdelarge, 10-01-2010, 17:41:34

Previous topic - Next topic

Truba and 4 Guests are viewing this topic.

Meho Krljic

Srećom, nema ih puno. Mislim, sledbenika  :lol:

A Benon kolkogod bio protiv neoliberalizma, nije baš sjajan lik samo ako se gleda šta je napravio sa Brajtbartom.

scallop

Pa, ako si ti eksponent neoliberalne prakse, sasvim je razumljivo da ti ne godi. Ne gode tvoja uverenja ni meni pa smo i dalje tu.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Meho Krljic

Ta tvoja šala u nastavcima da sam ja eksponent neoliberalne prakse je tebi sigurno zabavna pa mi je drago da na neki način doprinosim tvom zabavljanju.

дејан

Quote from: Meho Krljic on 14-08-2018, 13:19:58

Dobro, ja ne znam šta je istina, naravno, moje znanje o Moneyju nije ekstenzivno (a nije ni o Mengeleu, kad smo već kod toga), tako da, naravno da sam možda u krivu i da nema suštinske razlike.

ја сам тотално збуњен, питао сам у чему се суштински разликују методе добио сам гомилу речи чији смисао стварно не разумем. очигледно нисам добро поставио питање.

Quote from: akhnaton on 14-08-2018, 13:39:13

Koji su razlozi širenja tih "boleština", šta je medij preko koga se prenose? Izazivač?  Da li je moguće te "boleštine" iskoreniti konstatnim pominjanjem istih, korišćenjem naziva tih "boleština" za svaku pojavu koja je suprotna trenutnoj ideologiji?  Da li je iste moguće iskoreniti nasilnim nabijanjem krivice čitavoj jednoj populaciji? Može li se ta "bolest" sprečiti tako što ćemo forsirati jedne na uštrb drugih? Tako što ćemo se klanjati diverzitetu, toleranciji? Ili se time postiže baš suprotno, da se bolest širi i mutira u novim oblicima. Može li se sveta "empatija" prema drugima nametnuti? 

Može li se roblje osloboditi podelama na pedere, belce, crnce, lezbejke, one što ne znaju šta su, muslimane, hrišćane? Može li se svet bez "boleštine" izgraditi na leševima belaca i samo belaca?  Po čemu su svi ostali podjarmljeni, a belci gospodari koje treba pobiti? Može li se komunizam (ako je uopšte o njemu reč) izgraditi na leševima heterosekusalnih proletera kavkazoida?  Mislim da ne može. Ali reci to Intersekcionalnim feministkinjama, reci to apostolima kulta. Objasni to onima koji se "bore" protiv Fašizma NJEGOVIM METODAMA.
прво, не знам шта ће ту наводници код болештина? да ли је твој став да нацизам/фашизам/расизам није болестан однос према људима?
да ли сам те добро разумео да је један од начина борбе против самопрокламованог левичарења враћање на проверено нељудске односе према разликама (физичким и културним)? да се против једне социјалне болести боримо другом? претпостављам да нисам али и не пристајем да је реакција на притисак, медијски и сваки други, оправдава поновно пролажење кроз ужасе које смо већ једном прошли и за које знамо где воде.

што се тиче земаљског робља, па све ово са неолибералном псеудолевицом се дешава само да се робље (бело, црно, жуто и црвено) не би досетило да је робље...старо системско одвајање у мале струкове који се лакше ломе (или манипулишу у данашње време) и неко мора бити на другој страни - противник, тренутно је стрејт вајт мејл добар пошто покрива много грешака које је ово човечанствно направило према себи...
и ја се најчешће обраћам заступницима и верницима овог модерног култа, пошто са истомишљеницима немам шта да радим сем да правим 'ехо чејмбр'.
Quote from: Meho Krljic on 14-08-2018, 14:31:45
Ta tvoja šala u nastavcima da sam ja eksponent neoliberalne prakse je tebi sigurno zabavna pa mi je drago da na neki način doprinosim tvom zabavljanju.
занимљиво је да твоја уверења и ја тако доживљавам, без икакве забаве у свему томе.
...barcode never lies
FLA

scallop

Hvala ti, Dejane, što te imam.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Meho Krljic

Ali razlika je da Dejan priča o uverenjima, Skalop o praksi (a pominje da to radim po nalogu i za pare), dakle, niste baš potpuno na istoj liniji. Kakogod, u krivu ste, idemo dalje.

дејан

ајд да истерам мак на конац ако баш инсистираш - а вероватно ће и скалоп: ако пракса није слика уверења онда је у питању лицемерје
(ја не верујем у налог и паре, ал верујем у оно што ја називам религиозно (идеолошко) слепило)
...barcode never lies
FLA

Meho Krljic

Dobro, bolje biti slep & naivan nego cinični licemer, svakako.

Ja i dalje ne vidim odakle vam to, naravno, al opet, ne mogu da vas sad nateram da promenite mišljenje na silu. Ćeramo se dalje, pa šta nam bog da.

scallop

Nećemo se ćerati. Praksa je nenadjebiva, a ti si tu kratak.

Meho Krljic

Dobro, ćeraćemo se koliko kome odgovara.

scallop

Nemaš dovoljno znanja za ćeranje.

Аксентије Новаковић

Quote from: Meho Krljic on 14-08-2018, 14:14:44
Pored Mengelea sam pomenuo i Ilsu, Vučicu SS-a

И њу си, ничим изазван, споменуо...

Свашта си ти јуче брљавио, као што и данас свашта брљавиш, само ниси одговорио на она питања која сам ти поставио, а та питања сам ти поставио чисто да те подсетим чему си, својим деловањем, широм отворио врата.

Quote from: Meho Krljic on 14-08-2018, 14:14:44režima koji je tebi drag.

Где сам ја то истакао да је тај режим мени драг?
Нигде.
Драг ми је, иначе, Апартхејд.

Quote from: Meho Krljic on 14-08-2018, 14:14:44I, ja mačku nisam spominjao kao primer "lezbejstva"

Срећом па та твоја мачка не наскаче и на мачиће...
T2 irritazioni risuscitare dai morti.

http://www.istrebljivac.com/blog-Unistavanje-pacova.html

Aco Popara Zver

Meho nije neoliberal kakvog smo priželjkivali, ali jeste neoliberal koji nam je potreban.
šta će mi bogatstvo i svecka slava sva kada mora umreti lepa Nirdala

akhnaton

Quote from: дејан on 14-08-2018, 14:38:35

прво, не знам шта ће ту наводници код болештина? да ли је твој став да нацизам/фашизам/расизам није болестан однос према људима?
да ли сам те добро разумео да је један од начина борбе против самопрокламованог левичарења враћање на проверено нељудске односе према разликама (физичким и културним)? да се против једне социјалне болести боримо другом? претпостављам да нисам али и не пристајем да је реакција на притисак, медијски и сваки други, оправдава поновно пролажење кроз ужасе које смо већ једном прошли и за које знамо где воде.

што се тиче земаљског робља, па све ово са неолибералном псеудолевицом се дешава само да се робље (бело, црно, жуто и црвено) не би досетило да је робље...старо системско одвајање у мале струкове који се лакше ломе (или манипулишу у данашње време) и неко мора бити на другој страни - противник, тренутно је стрејт вајт мејл добар пошто покрива много грешака које је ово човечанствно направило према себи...
и ја се најчешће обраћам заступницима и верницима овог модерног култа, пошто са истомишљеницима немам шта да радим сем да правим 'ехо чејмбр'.

Ne znam da li si pročitao moj raniji post. Izneo sam konstataciju da ako se kao pravdanje za silovanje i teror koristi pripadnost ljudskoj vrsti (ne rasi, Vrsti) onda gde su ta prava za naciste, masovne ubice, i ostale koje nazivaju zločincima? Ko je dao za pravo onima koje nazivaš, i to sa pravom kvazilevicom, da određuju ko je pripadnik ljudske vrste a ko ne. Sve što sam uradio bilo je da pokažem koliko je debilna i licemerna njihova logika.  To da je straight white male dobar protivnik je debilno i kontra produktivno, jer će izazvati povratak baš onoga o čemu URLAJU. Reakcija na akciju kvazi levice, Kultur Marksista koji sa Marksizmom imaju veze samo po tome što im smeta kapitalizam. Prvi je hteo da ga sruši u ime proleterijata, a ovi bi da budu kalifi na mesto kalifa, ne u ime proleterijata, nego u ime pedera, lezbejki, neodređenih, muslimana, crnaca, infantiliziranih žena, tetki od 300 kila...  Da li je Marksistima, onim pravim padalo na pamet da falsifikuju istoriju? Da rade stvari koje veze sa vezom nemaju samo da bi zadovoljili kukavne grupe? Nije. Jer im je ciljna grupa bila klasa onih čijom su se krvlju i znojem  vlasnici kapitala hranili. Ko je ciljna grupa ovih danas? Svi osim damn belih muškaraca. I onda ovo je kao levica? Rasistička govna koja mrze jednu rasu i krive je za svoju nesposobnost. Da li su to levičarske ideje? Nisu. Zameni "white heterosexual male" sa JUDEN i dobićeš šta? Nacizam u kome je herren volk niko drugi do grupacije koje ovi "progresivisti" - Kultur Marksisti brane. Šta je sledeće? Logori? Beli Holokaust? Ko je izmišljao pseudo nauke? Pa nacisti, ili si možda zaboravio na Dojče nauku, kao antipod Jevrejskoj nauci? Šta su gender, muslim, black, LBTGPQWRSTY studije nego reboot Ananerbea, kao što je Antifa u stvari niko drugi do reboot SA i SS.
Politically Incorrect member of "Snage Haosa i Bezumlja"

ankh Em Maat  since 1973.

Meho Krljic

дејан

не бих све то тако формулисао, али у начелу се слажем. поготову око некадашњег и данашњег антикапитализма...данашњи самозвани антикапитализам се базира једино на зависти према онима који имају више...не постоји ни елементана заинтересованост за оне који имају мање
...barcode never lies
FLA

Аксентије Новаковић

Quote from: akhnaton on 14-08-2018, 15:30:04
Izneo sam konstataciju da ako se kao pravdanje za silovanje i teror koristi pripadnost ljudskoj vrsti (ne rasi, Vrsti) onda gde su ta prava za naciste, masovne ubice, i ostale koje nazivaju zločincima?

Мехо и даље не признаје да је Драгољуб Михаиловић рехабилитован правноснажном судском одлуком, а ти се питаш зашто он и његови следбеници не признају права нацистима и сличним финим људима.  :lol:

Quote from: akhnaton on 14-08-2018, 15:30:04kvazilevicom

Шатро антикапиталисти, а финансира их Сорош.
Шизофрено, зар не?

Aco Popara Zver

Quote from: дејан on 14-08-2018, 15:43:38
не бих све то тако формулисао, али у начелу се слажем. поготову око некадашњег и данашњег антикапитализма...данашњи самозвани антикапитализам се базира једино на зависти према онима који имају више...не постоји ни елементана заинтересованост за оне који имају мање

ma neoliberali su antikapitalisti

Ristov tvrdi da je slobodno tržište degenerisalo u kapitalizam, tim riječima

to danas furaju kao ljevicu

Truman

Или је Бата један од најгенијалних умова ког нико не разуме или је тотално пролупао и изгубио конце.
Ja da valjam ne bih bio ovde.

Aco Popara Zver

Bata Živojinović, Bog da mu dušu prosti, jeste jedan od najgenijalnijih umova čovječanstva. Ja sam samo njegov mali sljedbenik!

a šta ti je čudno oko ovoga, pa bar to može da se provjeri, npr ovdje

https://books.google.com/books?id=iOT_AwAAQBAJ&pg=PA460&dq=capitalism+inauthor:Rustow&hl=en&sa=X&ved=0ahUKEwjyqtyY3ezcAhXINpoKHe9JAUwQ6AEIJzAA#v=onepage&q=capitalism%20inauthor%3ARustow&f=false

akhnaton

@Aksentije

Pa oni i pate od manijakalne šizofrenije. Uostalom ludnicu su otključali i sada očekuju da tetošimo ludake. Hmm. Kako li se ono beše leči gangrena? Amputacijom. Da ne bude zabune, meta treba da budu kolovođe, a ne štićenici. Oni će se razbežati čim glavešine padnu.... plemenski mentalitet.

Аксентије Новаковић

Свако свога субашу убија.  :lol:

Meho Krljic

Uzeti sa dosta soli ovaj intervju, ali ima mnogo interesantnih stvari da se pročita:

Ágnes Heller: Orbán is a tyrant

akhnaton

Orban možda jeste tiranin, ovakav i onakav, ali nije budaletina koja dozvoljava korumpiranim retardima da mu ponovo, nakon vekova slobode islamizuju zemlju dovlačeći rasplodne primerke afgana, pakija, sirijskih "inžinjera, doktora", iranskih mula i ostalih. Kao i da mu državu pretvore u raj za sledbenika rainbow kulta. Da nije tih agendi protiv kojih je, Orbanu bi možda moglo da se zameri što šta, ali dok je god brana ovome, ima podršku. Svako ko je protiv agende i "progresa" je čovek za poštovanje. O tome da je i takav bolji od pičkoustog pedera i njegove lezbejske Burnabitch, da i ne govorim. 

Аксентије Новаковић

Мехо да отвори тему "Али Орбану свака част"  xrofl

Anomander Rejk

Quote from: akhnaton on 15-08-2018, 14:05:09
Orban možda jeste tiranin, ovakav i onakav, ali nije budaletina koja dozvoljava korumpiranim retardima da mu ponovo, nakon vekova slobode islamizuju zemlju dovlačeći rasplodne primerke afgana, pakija, sirijskih "inžinjera, doktora", iranskih mula i ostalih. Kao i da mu državu pretvore u raj za sledbenika rainbow kulta. Da nije tih agendi protiv kojih je, Orbanu bi možda moglo da se zameri što šta, ali dok je god brana ovome, ima podršku. Svako ko je protiv agende i "progresa" je čovek za poštovanje. O tome da je i takav bolji od pičkoustog pedera i njegove lezbejske Burnabitch, da i ne govorim. 
Pa za razliku od našeg, Orban je lider koji ima i mozak i stav.
Tajno pišem zbirke po kućama...

scallop

Kakva ti tapija, takva ti kapija.

akhnaton

Quote from: Anomander Rejk on 15-08-2018, 15:39:13

Pa za razliku od našeg, Orban je lider koji ima i mozak i stav.

Pa i ima. Kod nas, to jest u svim "državama" braće po materi, niko od "stacioniranih" dilera nema ni mozak ni stav. Osim kada trebaju da se međusobno za račun drugih trebe i rastrebljuju. Pa čak ni to sami ne rade, nego zavedu "pućanstvo" da to radi za njih, dok oni trljaju ručice.

Quote from: scallop on 15-08-2018, 15:48:09
Kakva ti tapija, takva ti kapija.

Niko nama nije kriv što smo umesto od Iraklija direktno, kupili tapije kod nekog trgovca u pola cene.

Аксентије Новаковић

Зашто ли ме ово не изненађује?

Ágnes Heller was raised in a middle-class Jewish family.

https://en.wikipedia.org/wiki/%C3%81gnes_Heller

Значи, јавила се Сорошева саплеменица да кења по Орбану.
Њој, као и Сорошу, више одговара да бела Мађарска не буде ни суверена ни јака.
Зато Орбана проглашава тиранином.
Еј, ни више ни мање него тиранином!!!
По њима , тираније нема само у друштвима у којима влада хаос, који су они сами створили...

akhnaton

Quote from: Аксентије Новаковић on 15-08-2018, 16:01:09
Зашто ли ме ово не изненађује?

Ágnes Heller was raised in a middle-class Jewish family.

https://en.wikipedia.org/wiki/%C3%81gnes_Heller

Ma i da je rođena u bilo kojoj drugoj familiji, dovoljno je pogledati ko joj je bio "naučni" mentor. Derđ Lukaš ni manje ni više. Jedan od osnivača Kultur Marksizma. Tako da uopšte nije za čuđenje. 

Truman

Кад је Орбан пре пар година национализовао приватне пензијске фондове било је јасно да је диктатор. За неуке - то је урадио да би сутра у Вучићевом стилу могао да уведе "10% штедње". Такође, колико сам читао, донео је неки закон по коме се мађарски радник обесправљује а капиталистима дају већа права да раде шта хоће.

Scordisk

ups, pogrešna tema, samo vi nastavite

akhnaton

@Truman. Napisah da se njemu može što šta prigovoriti. Ali sve dok je protiv akolita Frankfurtske škole i njihovog "usrećivanja" sveta, treba ga poštovati i ne zamerati mu bilo šta, pa čak i ovo. Što se neki "klasno" svesni "demokrata" nije setio da se suprotstavi? Da se možda nije uplašio da ga ne nazovu ovakvim ili onakvim, ili da ga izbace iz CK? Imao bi podršku, i ne bi mu se moglo zameriti "privatizovanje" penzionih fondova, ili odnos prema radnicima. Sve što treba uraditi je reći NE Kultur Marksizmu.

Аксентије Новаковић

Било је јасно да је диктатор?
Јел ти бре Трумане уопште знаш шта је диктатура, или се фрљаш изразима о којима немаш појма, али сматраш да ћеш коришћењем истих да оставиш утисак?

А штедњу су, иначе, за свој ћеф измислили Орбан и Вучић, или су и Мађарска и Србија пре тих мера биле пред банкротством?
Зашто се десило да државе буду доведене на ниво просјачког штапа, и да буду зависне од ММФ-а?
Орбан је то средио, Мађарска се ослободила тих стега, а ми нисмо, јер немамо Орбана.
Орбан је протерао Сороша, а Вучић гости и Сороша и његовог сина...
Мада ко зна, можда Вучић иде путевима оне изреке да "непријатеље треба држати још ближе".  8-)

Quote from: akhnaton on 15-08-2018, 16:21:40
Ma i da je rođena u bilo kojoj drugoj familiji, dovoljno je pogledati ko joj je bio "naučni" mentor. Derđ Lukaš ni manje ni više. Jedan od osnivača Kultur Marksizma. Tako da uopšte nije za čuđenje.

Па и друг Ђерђ Лукаш је из исте фамилије, а име и презиме Ђерђ Лукаш му није право име и презиме.
Ивер не пада далеко од кладе.

https://en.wikipedia.org/wiki/Gy%C3%B6rgy_Luk%C3%A1cs

Што се оснивача Франкфуртске школе тиче, написао сам пре неки дан да су сви до једног били из исте фамилије, и да им је циљ да толико искваре Европу да се она усмрди  (како то рече Вили Марзенберг, један од њих).

mac

Nacionalizovao privatne penzijske fondove? Nisam znao za to. Znači li to da i ovde može isto da se desi?

Truman

tomat

još malo pa kao Iran, branitelji ko ajatolah, ne znam što ime je Bajaga Mali Knindža toliki trn u oku.
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics: even if you win, you're still retarded.

Anomander Rejk

Sad ih zovu Zabranitelji...
sad brane i neki muzički skup u Petrinji, i još negde.
totalno ludilo, 2018, 21 vek, zemlja EU  :shock:

Truman

Нажалост да, колико год навијао за шаховничаре за овако нешто нема оправдања. Забраздили су у фашизам.

tomat

koliko sam skontao, ta udruga branitelja nije neka homogena skupina ratnih veterana, nego ih ima koliko hoćeš. maltene svako sleo ima svoju udrugu branitelja, pa ako se nekom od njih ne sviđa muzika vojvode Momčila udri po zabrani.
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics: even if you win, you're still retarded.

Truman

Мислим да сам на индексу прочитао да их свеукупно по тим удругама има око 600 000 бранитеља и "бранитеља".

Anomander Rejk

Ovo je najnovija zabrana : https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska/braniteljske-udruge-protiv-festivala-ojkaca-u-petrinji-to-kod-nas-nije-tradicija-festivala-nece-biti-dok-je-nas-zivih-organizator-smirimo-tenzije/7725633/
kažu neće se održati ,,dok smo mi živi''
nešto se pominje Bjelovar ( da li opet Bajaga ), a neki se i pitaju da li će se održati i koncert
SARS u Kninu.
vidim ispod u komentarima da je i mnogim Hrvatima pun kofer ovog nacikatoličkog talibanizma...

tomat

ne da je važno, ali je l Bajaga pevao u Krajini?

scallop

Kakve to veze gde je pevao? Ako je pevao, onda je kriv? Aman, je li moguće prestati sa nalaženjem naših krivica?

tomat

Quote from: scallop on 15-08-2018, 23:51:42
Kakve to veze gde je pevao? Ako je pevao, onda je kriv? Aman, je li moguće prestati sa nalaženjem naših krivica?

pa rekao sam da nije važno, koncert je koncert, nikakva krivica, ali pokušavam da shvatim zašto su ovi ovliko zapenili (nije da očekujem da će razlog biti racionalan, ali eto).

Anomander Rejk

A joj tomate, ti ko da si se juče rodio.
Zato što je Bajaga-Srbin. I protiv su skupa u Petrinji-zbog Srba.
Nikakve to veze sa ,,četnicima'' nema.
Branitelji su se borili za zemlju bez Srba, i zemlju u kojoj
Srbi ni bukvalno , fizički, ne smeju dići glas.
To je bio njihov glavni cilj, a ne nezavisnost.

tomat

evo sad čitam tvoj link, zameraju mu što je bio član Riblje Čorbe, tamo negde do 1984 :lol:

edit: pa ok, što je Srbin, al evo im bio Miroslav Ilić, i pevao čovek pred NDH zastavom.

Anomander Rejk

Илић је с мештанима рубног загребачког насеља славио Клариње, но није био део службеног програма прославе већ споредне феште коју су организирале приватне особе.

Tako kažu...
ne stignu na sve strane pozabranjivati, ali virus se očigledno širi...
ima ih ko tigrastih komaraca...