• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Zemlje Iz Okruzenja TODAY

Started by Alexdelarge, 10-01-2010, 17:41:34

Previous topic - Next topic

Truba and 4 Guests are viewing this topic.

Aco Popara Zver

interesantno da spominješ jevreji-židovi terminologiju a nikad se nisi zapitao za nezavisna-neovisna

elem, ne znam za druge idiote, ovaj ovdje idiot ima 6 žrtava ustaškog režima, od toga 4 ne znam gdje su tijela

javi kad počneš kopat, zanima me đe mi je pradjed
šta će mi bogatstvo i svecka slava sva kada mora umreti lepa Nirdala

džin tonik

ti meni ozbiljno tvrdis da postavio originalni ndh-dokumenat, sve uz terminologiju tipa podatci, vlak, grkokoistocnjaci (uz dezurni prepjev na katolicizam), ali romi i jevreji? pa to ni goldstein ne bi bolje krivotvorio, a goldstein je kapacitet u oblasti fantastike.

jelte, a sto ne upitas u beogradu, gdje se kriju dokumenti iz ndh, da ti daju na uvid?

Aco Popara Zver

uopšte ne pričam da je to originalni dokument, dokument čega?

Mog pradjeda nema ni na jednom spisku koje su ustaše vodile a da sam ga ja rođenim očima vidio na listu papira. Kakvu dokumentaciju očekuješ?

Kao i do sada debilaš ovdje, hvataš se neke knjiške reference za nešto što svaka srpska familija zapadno od Drine ima poklano u svom dvorištu ili blizu doma.

Prosto se pitam kakav tebi treba dokaz, možda da dođeš do kuće mog djeda, da vidiš mjesto na kojem se mu dvije sestre silovane i zaklane? Dođi pa ćemo da upitamo i po Beogradu, no problemo.

Šta misliš, jesam li izmislio sve ovo? Stvarno me zanima dokle ta tvoja nadrogirana psiha ide, jel dva miliona Srba zapadno od Drine ne zna gdje su im rođaci bili 1941. godine? Ne, dogovorili smo se nas dva miliona da lažemo, napravili smo zavjeru protiv ustaških drogaša, izmislili smo sve!

Iskreno, ne znam jesi li svjestan koliko retardirano zvučiš.

Franz Xaver von Baader

Quote from: Labudan on 18-04-2020, 00:05:23
mislim imamo mi ovdje razne četnike koji također ignoriraju da su im očevi nacije zapravo krijumčari

nije da se Srbi i Hrvati po tome razlikuju, sasvim suprotno, i po tome su isti

Haha, pa di si labude... ovo je urnebesno... od četnika si postao što - partizan??!!! To je taj srpski problem, u tvom slučaju doveden do ekstrema. Sjećam se kad si stigao tu, pa lupetao grozne četničke postove, a vidi te sad... "imamo mi ovdje razne četnike" kažeš;))

Da, to je to, vi imate razne četnike, ali nemate suštinu... to tebe oduvijek muči, i ova aktualna fascinacija ustašama izvire iz tog srpskog nedostatka, nemate se kamo uteći. Da nije bilo Beča, danas bi valjda bili Rusi; ovako, lutanje od četnika do partizana, bez postizanja sinteze.

Ni u ludilu Hrvati i Srbi nisu po tome isti, jer je kod nas "supstanca prevedena u subjekt" kao nigdje na svijetu, ej!!! To tebe, koliko odbija, toliko fascinira, samo što nemaš kategorijalni aparat kojim bi tretirao tu stvar, pa se mantaš otrcanim frazama o državi i društvu itd. itd. Ali ćeš morati potražiti kod Hegela i Schellinga, poglavito Filozofijska istraživanja o bitstvu čovječje slobode i predmetima koji su s time u vezi. Schelling je to publicirao 1809., malo je vjerojatno da je znao za ustaše u to vrijeme i na tom mjestu, no tu je sve rečeno što treba o tome znati. Heidegger je kasnije nazvao ovu Schellingovu raspravu najvećom ikada, znači, vrhuncem njemačke filozofije. Mislim da ni Heidegger nije znao za ustaše, pa ipak! Kako su ova dva majstora objasnili Hrvate, ustaše, partizane, sve ovo što muči tebe, a i zoska...

Razlika između Hrvata i Srba što su Srbi amateri, nikakvi mislioci i dok razmišljaju maks na dnevnoj bazi, Hrvati razmišljaju u razmjerima od stoljeća, a u izuzetnim pojedincima već i u tisućljećima!!! Recimo, evo tipičnog srpskog nacionalista, varvarina; čita neke članke, bazira se na slučajnostima, budžetima... za to vrijeme pravi hrvatski nacionalisti već govore staroperzijski i predlažu programe o pokretanju iranistike!!! Ne bih vam sad zadavao glavobolje, ali prave stvari se odigravaju daleko od ovih sitničarija koje zoska iritiraju; to s jugobandom, komunjarama, lijevim piskaralima, sve je to već apsolvirano, a kobilica hrvatskog bića radi na integriranju medskih elemenata i poveznicama sa prvim globalnim svjetskim carstvom!! Haha, dok Srbi i labud mogu samo jadikovati i "kritizirati" američki imperij s prežvakanih lijevih pozicija, Hrvati već stvaraju priključak na teorije 22. stoljeća i dalje.

Da, sve ovo se sada čini nevjerojatno, ali slično je to onome što se doista odigralo. Dok su Srbi morali proglasiti jugoslavenstvo (i sami sebe uškopiti, u pokušaju napada na hrvatsko ime morali su napasti i vlastito;)) i bavili se obznanama, Šufflay je postao vodeći svjetski albanolog ---> epilog: 2008. Kosovo kaže "ajd zdravo i vidimo se" ;) )

Srbi se doslovno vraćaju četništvu, danas, 2020-te, ili lutaju kao labud, u partizane, a Hrvati čuvaju "ustašku guju u njedrima". Naravno, komično je da je Josipović ovu formulu izrekao nemajući ni najmanjeg pojma o istinskom značenju i domašaju. On u Hrvatskoj ne znači ništa, čista prolaznost koje mora biti u fazi ne-identiteta; to su razni krljići, apstraktni momenti koji iritiraju zoska, ali nemaju nikakvu snagu, osim destruktivnih oslobađanja, recimo, baš to što mora počivati mirno, duboko u njedrima, oslobađaju pa nastaju trganja tabli, i takve sitne halabuke, galama i prepucavanja koja ne obvezuju ni na što. Općenito se može reći da je ustaška stvar apsolvirana u Hrvatskoj; mase to ni ne znaju, ali nije ni važno. Plenković, koliko spada u masu, može se time igrati a da ni ne zna: osnivati Povjerenstva za suočavanje s prošlošću i tako na primitivnoj razini zadovoljiti znatiželju, naklapanje i dvosmislenost (iako sve ovo ostaje de fakto i nakon 'pravorijeka', takve dubinske stvari se ne riješavaju krljićevskim deliberacijama i ekspertizama slučajnih, zbrda-zdola okupljenim stručnjacima, tj. igramo-se-da-su-stručnjaci).
Oni najodogvorniji i najzreliji su znali dobro tu stvar, dr. Franjo Tuđman (to su te fortune koje maze Hrvatsku, jer uvijek ima istaknute pojedince kada god zatreba). Od neiniciranih u onto-teo-logiku, do jasnog pojma je došao Maruna, koji je promatrao hrvatsku emigraciju i gledao zastarjelost doslovnih ustaša, a da nije ujedno posrnuo u duhu: njegova riječ da je "ustaštvo kovanje hrvatstva nasilnim putem" je sve što treba reći, premda ne vjerujem da je misao utvrdio u Schellingovom spisu o slobodi i njegovom pronalasku razlikovanja temelja u Bogu. I tako, volio bih vam još pričati, pogotovo labudu obajsniti sve te čudne stvari, jer, kakav god da je, pokazue neko zanimanje za vrhunske stvari duha... iako je skroman, bijedan i sirotinja, pogotovo što i mora biti u takvom sirotinjskom okruženju, nepovoljnom za duh. Hoćete čuti nešto komično: najveći srpski nacionalisti su pisci fantastike. A još komičnije: ljudi ghoulove visine također izigravaju velike Srbe.

To su te razlike, moj labude
Od danas ću biti Kao Sunce Jasan.

džin tonik

@bato: ali sta ocekujes? neki kazu da je bio rat, a u ratu ljudi stradaju, takva priroda stvari. ima zlocina, ima svega. cetnici upadnu tu, komunisti tamo, ustase vamo i tako u krug.

sad, sto srbi ne smiju stradati kao posebno zasticena vrsta, to je druga prica. plus, te milijunske bajke okaci macku o rep. tko bi nahvatao milijun srba, do kine bi se strateski povukli.

Aco Popara Zver

zosko, što misliš o 300.000? Jel pošteno?

đe si pingvin, opet sereš ko foka, ne znam ni šta da ti odgovaram kad je sve koloplet gluposti. Aj reci šta te konkretno muči za početak

džin tonik

prvo develikosrbizacija i dekomunizacija, pa cemo misliti na temeljima u realnosti. mislim, ako zelis misliti, ne da moras, mozes i guslati. meni je sve dobro dok imamo sanitarni koridor.

Aco Popara Zver

onda može i tri miliona

za taj sanitarni koridor se dogovaraj sa Šešeljom, nisu za mene te krezube rasprave

Franz Xaver von Baader

što ti se dogodilo, bato?

Aco Popara Zver

pingvin, kako je bilo na južnom polu, jel tamo 6 mjeseci dan?

Franz Xaver von Baader

pa ja sam se oboružao teoretskom aparaturom o kakvoj ni ne sanjaš, moj dragoviću
mogu sve, otpuhnuti te ili ti tepati, biti omražen ili obljubljen

Aco Popara Zver

eo punim gaće od Šelinga i Hajdegera. U stvari ti je vrlo slabašno ono drombuljanje gore. Praktično si uvrijedio Hrvate ni krive ni dužne

Franz Xaver von Baader

nisi ti još ništa vidio

Franz Xaver von Baader

recimo, ni za sto godina ti ne bi palo na pamet da Herzogovi Zeleni mravi miniraju krljića, maca i čitavu tu nemisaonu poziciju, a kad bih se baš baš potrudio, vjerojatno bih i tu našao ustaše, Hrvate i čitavu genezu

džin tonik

oprezno s pingvinom bato, nazire se maruna, tek nije moguce procijeniti je li bas iskonski maruna ili se negdje umijesao i neokomunisticki prepjev lika i djela marune tipa jergovic (kad se maruna vise ne moze braniti od slicnog sljama).
maruna je posebna klasa, pokusao sam ti ga pribliziti.

Franz Xaver von Baader

pa da, zosko, to je pravi Maruna, ostalo je nebitno. tu je on došao do jasnih spoznaja, kažem, to je njegov trenutak za hrvatski panteon, ostalo - koga briga. to što on priča je radikalno pojasnio Schelling, ali teško je o tome među laicima...

Aco Popara Zver

ah pingvin, zar si stvarno spao na ovog prečanskog Hrvata Marunu?

Stigao sam do falsifikata da je Herbrang oslobodio Zadar, Istru itd (a ne Drapšin, jelte) pa neću dalje.

Trebao sam stati maltene na početku kad je lik odlučio da određuje granice. Ne znam jel ih odredio kao Šešelj - transcendentalno.

Smijurija od teksta, gotovo naivno.

Franz Xaver von Baader

pogledao sam sad neke tvoje knjige, zosko. fantastična literatura, knjižnica hrvatske revije je blago. ako si u prilici, nabavi ili pogledaj U žitu i kukolju, Žigrovića, a od novih stvari, Vidovića - Miljokazi povijesti Dinaraca i sve te njegove. naravno, ti naši ljudi su genijalni, ali pravi temelj se mora doseći u njihovoj primjeni na najteže Nijemce. tu disciplinu treba izučavati, a srbi nek se bave fantastikom i književnim radionicama.

Accuphase

DOSTA BRE VIŠE PLEME VAM KRVAVO I USTAŠKO I ČETNIČKO!!!

mac

Scordisk

gde je gul, da vidi šta je horor, a ne one njegove limunadice. pored standardnih ćetnika ovde, sada imamo i ustaše koje se dal mrestom dal ćeliskom deobom rasprostiru po forumu i samo je bata ostao kao brana povampirenim fanaticima! horor, kažem

inače, baš čitam - na preskok, doduše - sabrane članke franje tuđmana. evo ga jedan izvod iz ranijih godina, a posle ću izdvojiti još bisera. šta reče franjo:

,,nakon stvaranja NDH i preuzimanja vlasti od ustaških, emigrantskih, frankovačkih, klerikalnih elemenata na čelu s ´poglavnikom` Antom Pavelićem... ustaški zlikovci započeli su od prvog dana bjesomučan progon naprednih ljudi"

Scordisk

Kao osnivač Hrvatske demokratske zajednice povjerio je članstvu da je već 1942. ili 1943. godine postao svjestan zla i zločina koje komunizam u sebi nosi. To mu nije smetalo da još gotovo četvrt stoljeća nakon te fatalne spoznaje služi komunističkom režimu, da veliča ,,pobjede narodnooslobodilačkog pokreta pod vodstvom Komunističke partije" te da, u okviru te iste jugoslavenske partije, ističe posebnu ulogu ,,komunista Hrvatske koji su stali odlučno na stranu progonjenih Srba i Jevreja", osuđujući bez milosti ,,dezorijentirane malograđanske nacionalne elemente" (svi koji se prepoznaju u tuđmanovoj rečenici, apsolutno su u pravu)

mac

I Franjo je jugokomunista.

Nego, dobro si ovo primetio. Otkud Pingvin? Da li je čuo vapaj kosmosa da Bata narušava balans između hrvatštine i srpstva, ili je "slučajno" naleteo na forum baš kad je trebalo?

Aco Popara Zver

a tek kako ću sad da narušim! :lol:

Franjo Tuđman je naravno prvo bio moj FK precednik, a poslije kad je prolupo pod stare dane, možda i od droge i alkohola, alchajmera ili senilnosti, onda je postao pingvinov precednik 8-)

tako to nekako ide, pingvin dubi na glavi kao prolupali Tuđman. Kad je bio na vrhuncu intelektualnih moći Tuđman je stajao na nogama.

posljedica je naravno što je Drapšin svjetski duh na konju a pingvin tek provincijalni Hegel

Scordisk

Quote from: mac on 30-04-2020, 01:55:37
I Franjo je jugokomunista.

Nego, dobro si ovo primetio. Otkud Pingvin? Da li je čuo vapaj kosmosa da Bata narušava balans između hrvatštine i srpstva, ili je "slučajno" naleteo na forum baš kad je trebalo?

sila se uznemirila, svi uspavani ustašočetnici se polako bude iz dremeža

Aco Popara Zver

vrijeme je da proniknemo u ove mudrosti!  :D

http://93.174.95.29/main/44F313B57B29152D2BEC6AD490DCA3B9

btw, jedna interesantna stvar. tražio sam Povijest Hrvata Otokara Keršovanija i nigdje nema ebooka. Ima raznih drugih knjiga ali baš Keršovani u zemlju propo. Nisam ga ni u prodaji našo. Sad me stvarno kopka što tu piše kad ga nema.

ako neko nađe nek baci link

Accuphase

Jesi li ti od onih "prekodrinaca" debelovratih & guzatih kako ih ja "od milošte" zovem?

Scordisk

što se istorije hrvata (i svih nas ostalih) tiče, ima odlična knjiga onlajn od jednog zapravo istoričara, profesora na koledžu, vizantologa po imenu antwerpen za sve zainteresovane: when ethnicity didnt matter in the balkans, evo ga i link, hop

http://docshare04.docshare.tips/files/13278/132789693.pdf

Scordisk

Quote from: Labudan on 30-04-2020, 02:19:54
vrijeme je da proniknemo u ove mudrosti!  :D

moje apsolutno omiljeno poglavlje je jedinstveni, hudožestveni i cicibanovski naslov poglavlja po imenu, ne zajebavam: "Svedobna sveudiljnost genocidne činidbe" :D

Aco Popara Zver

Keršovani je imao neki eksperimentalan pristup, nije bio baš istoričar, više je to skup njegovih misli, ali baš zato me čudi što ga nema

Ameri inače imaju interesantan pristup Balkanu. Ima i onaj Endrju Baruh Vahtel, to nije baš istorija već njegova tumačenja književnih djela, ali predobro, i prevedeno

džin tonik

Quote from: Franz Xaver von Baader on 29-04-2020, 21:57:27
pogledao sam sad neke tvoje knjige, zosko. fantastična literatura, knjižnica hrvatske revije je blago. ako si u prilici, nabavi ili pogledaj U žitu i kukolju, Žigrovića, a od novih stvari, Vidovića - Miljokazi povijesti Dinaraca i sve te njegove. naravno, ti naši ljudi su genijalni, ali pravi temelj se mora doseći u njihovoj primjeni na najteže Nijemce. tu disciplinu treba izučavati, a srbi nek se bave fantastikom i književnim radionicama.

eh, da, jos da mi je kompletirati reviju, pa cizeka, ljekovito trnje...

džin tonik

Quote from: Scordisk on 30-04-2020, 02:45:44
što se istorije hrvata (i svih nas ostalih) tiče, ima odlična knjiga onlajn od jednog zapravo istoričara, profesora na koledžu, vizantologa po imenu antwerpen za sve zainteresovane: when ethnicity didnt matter in the balkans, evo ga i link, hop

http://docshare04.docshare.tips/files/13278/132789693.pdf

tu vam je sva 'istorjia ne jednom mjestu: prava istorija

Accuphase

Quote from: Labudan on 30-04-2020, 03:06:48
Keršovani je imao neki eksperimentalan pristup, nije bio baš istoričar, više je to skup njegovih misli, ali baš zato me čudi što ga nema

Ameri inače imaju interesantan pristup Balkanu. Ima i onaj Endrju Baruh Vahtel, to nije baš istorija već njegova tumačenja književnih djela, ali predobro, i prevedeno

Jesi li ti od onih "prekodrinaca" debelovratih & guzatih kako ih ja "od milošte" zovem?

Aco Popara Zver

Zosko, zanimljivo. Sem što ti je taj Hrvatinić nepismen, imam jedno pitanje. Kad napiše da nema niti jedne srpske publikacije koja ne piše zlo o Hrvatima, jel on to i dokaže?

mac

Accuphase, pusti odrasle da pričaju. Idi u svoju sobu da se igraš.

Accuphase

Quote from: mac on 30-04-2020, 11:33:55
Accuphase, pusti odrasle da pričaju. Idi u svoju sobu da se igraš.

Edi ja sam davno odrastao a vas "odrasle" pustiću na miru onda kada mi vratite godine koje ste mi pojeli zloslavno-franjevačko-rusofilskim sranjima.
I da znam da vrlo dobro znaš na šta mislim, jer vraćanja godina nema a ja nisam "neoliberalni pacifista"...

Franz Xaver von Baader

"Pravo opovrgavanje mora ući u snagu protivnika te se postaviti u okružje njegove jakosti; sama stvar ne potiče na to da ga se napadne izvan njega samog te da se pravo zadobije ondje, gdje njega nema."

Nakon što smo ustanovili motto, dopustite nekoliko riječi. Vi znate da ja uvijek volim pojašnjavati Srbima kako stvari stoje, a pogotovo me inspirira labud - jer je to jedan krasan mladić, doduše, i smušenjak, smetenjak i sroljec.

Jedna od najzakučastijih stvari u Hrvata, istovremeno i najelektriziranija po svim linijama, za Srbe je hrvatski ustaški pokret. Ali to nije sve! HUP je zakučast i za same Hrvate, uostalom i za same ustaše. Molim da se sada ne zagrcnete; stvar će biti razvidna tek na kraju izlaganja - ali, naravno, ne svima, jer zahtijeva napor mišljenja, tj. ono što vi ne posjedujete, počevši od maca pa do ovog novog neumnika accuphasea. Za sada samo pogledajte prvo načelo HUP-a:

"1. Hrvatski je narod samosvojna narodna (etnička) jedinica; on je narod sam po sebi, te u narodnosnom pogledu nije istovjetan s ni jednim drugim narodom, niti je dio ili pleme bilo kojega drugoga naroda."

("Dano u Glavnom Ustaškom Stanu dne 1. lipnja 1933 i dne 16. travnja 1941. Poglavnik: Dr. Ante Pavelić")

Pažljivi čitatelj mojih izlaganja bi primijetio da sam gore rekao kako je kod Hrvata stvar sa ustašama apsolvirana. A sada se, međutim, tvrdi da ona nije jasna ni samim ustašama! Slomit ću vam srce: ove dvije tvrdnje nisu proturječne; one samo 'operiraju' na različitim razinama. "Po-sebi" je ta stvar riješena; ustaše su potisnuti u mirnu dubinu, kamo i spadaju ("guja u njedrima"). Hrvati su ovo učinili jako dobro, premda se od laika ne može zahtijevati da stvar i poimaju. U laike pak spadaju svi: od Plenkovića do Josipovića, od radne skupine do ekipice iz kvartovskog birca.

Ako je neka stvar riješena "po sebi", ne znači da je riješena na svaki način. Riješena je tako da zadovoljava svijet, "društvo", besmisleno odvijanje svjetovnih procesa, dobra riječ za to je Bohmeov termin "turba" (Hamvas je ovaj pojam podigao na maks razinu). U RH je to riješeno: može se potkusurivati ovisno u kom pravcu želimo predstaviti "interes" "cilj", a realno Thompson može puniti stadione kad god se sjeti. Ergo, hrvatski je narod po sebi ispravno razumio stvar; na spekulativnoj razinu nema pojma,  a i koga briga.

Vratimo se sada na ustaška načela. Morat ćete oprostiti ovakve skokove, jer zaista neću u tančine pisati ama baš sve. Potrebno je 10 godina intenzivnog napora mišljenja da biste mogli pratiti u tančine; odmah ćemo pretpostaviti da ste nemači pojma i da vam sve ovo izgleda kao da se šalim. Nije tako.

Znači, prvo ustaško načelo kaže da je hrvatski narod "narod sam po sebi". Vidite, gospodo, non-stop iskače to "po sebi". Ustaše su se pozivale na čistu neposrednost i suprotstavile ono najelementarnije jugi i svim tim negatorima i neprijateljima Hrvata. Na toj razini, razini turbe, dakako da su bili u pravu; samo što nisu stvar razumjeli spekulativno te su propali u Ungrund - kaos probuđenog temelja. Ta stvar je dobro poznata, a Srbima, koji uvijek vole njuškati oko zahoda, najomiljenija. Najbudalastije fantazije u službi velike laži, tu su izrečene; Srbi, koji nikada nisu imali visoko razvijenu spekulativnu misao, bazirali su svoju tobožnju historiografiju na zahodskim njuškanjima, lažima, podvaljivanju, pretjerivanju i sentimentalnim budalaštinama. Niti su ušli u jakost protivnika niti ga opovrgavali tamo gdje treba - nego tamo gdje on NIJE. Tuđman je, imajući uvid u dokumente i stvarne podatke, a i upoznavši srpsku palanačku "infantilno-romantičku mitologiju sjajne propasti", grozničavo radio na redefiniciji stvarnosti --- i uspio!! Hrvati su otpuhali Srbe, postavili novi mit, dosegli zbilju; Srbi sve suprotno: niti mogu guslati niti znaju kamo bi se okrenuli. Razmjer srpske propasti je toliki da je jezivo to ovako priopćiti, ali vi ste zreli ljudi, gospodo, pa ćete se snaći; kod Srba više nema snage ni za "duh mistifikacije koji mistifikuje sebe ali i čitav svet, koji živi u tim izmistifikovanim predelima kao njihov mistifikovani junak, sa tim većom patetičnošću i teatralnošću (sve do vašarske melodramatike) jednoga buntovno-izazivačkog duha, jednoga usamljenički herojskog duha koji zaprepašćuje svet nesmelih svojom smelošću."

Vratimo se Maruni u emigraciji i Apsolutnom Hrvatu koji, poput Angelusa Novusa, okrenut prema protocima minulih oluja sagledava likove prošlosti i sabire ih u jednoj hrvatskoj fenomenologiji duha; sam Duh se kod tog Apsolutnog Hrvata objavio u njegovom mozgu, a ovaj pak ima smjelosti da nesmetano kaže da se čitava stvar podudara sa njegovom egzistencijom ovdje i sada, tj. ovoga trena dok čitate ove retke.

Ali prije toga idem trčati, pa ćete se stripiti, što se sve tu događa i kako ni ustaše, a ponajmanje partizani, partija, pa ni maspok itd. nisu spekulativno pojmili: što je to istinsko hrvatstvo.

mac

Jaki su ustaški temelji, dobro su zaliveni...

Aco Popara Zver

Quote from: Franz Xaver von Baader on 30-04-2020, 18:50:59
"Pravo opovrgavanje mora ući u snagu protivnika te se postaviti u okružje njegove jakosti; sama stvar ne potiče na to da ga se napadne izvan njega samog te da se pravo zadobije ondje, gdje njega nema."

"1. Hrvatski je narod samosvojna narodna (etnička) jedinica; on je narod sam po sebi, te u narodnosnom pogledu nije istovjetan s ni jednim drugim narodom, niti je dio ili pleme bilo kojega drugoga naroda."

ovo ne treba ni opovrgavati. Sama potreba da se ovo ističe u fazonu zoskovog "sanitarnog kordona" govori o zjapećem strahu neke balkanske skupine da bude prozreta onakva kakva i jest - nimalo jedinstvena

u protivnom, "samosvojna etnička jedinica"

Franz Xaver von Baader

jebote, pa ti si postao tuplji, moj labude
odgovaraš na bezvezna mjesta, ni ne shvativši da se upravo i tvrdi nedostatnost ustaške pozicije. ustaše, kao ni ti, uostalom ni mac, nisu shvatile - što je to Temelj?!? ustaše su probudili Temelj i postavili ga u centar, tj. tamo gdje ne treba biti. ali polako, morate vi to još prostudirati.

Franz Xaver von Baader

"Hrvat po prirodi dakle nije dobar, kao što misli zosko----i ustaše; nije ni loš kao što misli labud----i Srbi, već - dobar i zao! Ne "jednako tako dobar kao i zao" (to bi bilo "površno"); nego, on je dobar ukoliko kao duh nadilazi ono prirodno, a zao ukoliko upravo u tom nadilaženju otpada od sebe sama: Bitno je kazati to da je Hrvat dobar; on je duh po sebi, umnost, on je stvoren prema slici Božjoj. Bog je Dobro, a Hrvat je kao duh ogledalo Božje; on je po sebi dobar. Upravo se na tom stavku jedino temelji mogućnost njegova pomirenja."

Hegel o Hrvatima uoči bitke kod Jene 1806., na upit kraljevskog staleškog poklisara von Dreisena

Sparirajmo Hegelovu riječ o Hrvatima sa prvim ustaškim načelom 1 na 1: "Hrvatski je narod samosvojna narodna (etnička) jedinica; on je narod sam po sebi, te u narodnosnom pogledu nije istovjetan s ni jednim drugim narodom, niti je dio ili pleme bilo kojega drugoga naroda."

Na prvi je pogled (znalcu) razvidno da se iskazi pobijaju; te da ustaše u osobi Ante Pavelića nisu dosegle potrebni nivo. Njihov nivo bio je primjeren primitivnoj operetnoj državi koju su negirali, to da, ali ne odgovara zbilji.
Ustaše nisu razumjeli ovo iščašenje za tzv. zdrav razum, koji uopće nije zdrav a nije ni razuman: ne  može se ostati na poziciji, "on je narod sam po sebi", jer je to samo jedan moment u kretanju hrvatskog približavanja krajnjem Dobru, tj. Bogu, tj. Hrvati su imago Dei, ali ne neposredno!! Nego tek nakon tzv. provođenja identifikacije identiteta i ne-identiteta, običnim riječima, kada se zaliju temelji kako reče ona neznalica mac. A temelji se zaliju tako da "otpadaš" od sebe sama, prolaziš kroz različite avatare: ustaše, partizane, maspok, finalist svjetskog prvenstva u nogometu itd. Primjetite da sam stavio na početak niza "ustaše". Dakle, ni ustaše nisu istinski Hrvati, oni su samo najjači izraz hrvata-po-sebi, te time imaju određeni primat u hrvatskoj fenomenologiji duha.

Prvo ustaško načelo, osim toga, zapada u impotetnu filantropiju, jer polazi od krljićevsko-macovske isprazne antropologije: da su ljudi dobri te da imaju zato "prava" i ostale gluposti. "Hrvatski je narod samosvojna narodna (etnička) jedinica; on je narod sam po sebi itd.", hoće reći da su Hrvati dobri, prirodno, odmah, tog trena dok sam se sjetio da postoje, dakle, da su dobri te zato imaju pravo smaknuti kralja u Marseju, a u konačnici to vodi do toga da mogu postaviti konc-logore. To su ta zastranjenja zdravog razuma, koji postaje nezdrav čim apsolutizira apstraktne momente.
Na labudovsko-politološkoj ravni nema uopće razrješenja ovakvim samoiluzijama ustaškog zdravog razuma, jer u turbi je sve kontradiktorno i svi su u pravu i nisu u pravu, ovisno o trenutnoj konstelaciji. Dakle, tu igraju čisto slučajni faktori, povoljne okolnosti, što god, npr. i zeleni mravi koji sanjaju, kako je to pokazao Herzog u svom filmu.

Nego tek kad posljednji avatar sagleda sve i dadne svoj pravorijek, onda je stvar riješena. Upravo prisustvujete tome in vivo: Apsolutni Hrvat objašnjava sve, redak po redak i stavlja recku na dršku revolvera. Srbi se mogu pokunjeno pobrati i otići raditi književnu radionicu, Hrvati mogu... eh, kako bismo mi to nazvali??!

Accuphase

Quote from: Labudan on 30-04-2020, 19:54:56

ovo ne treba ni opovrgavati. Sama potreba da se ovo ističe u fazonu zoskovog "sanitarnog kordona" govori o zjapećem strahu neke balkanske skupine da bude prozreta onakva kakva i jest - nimalo jedinstvena

u protivnom, "samosvojna etnička jedinica"

Aco Popara Zver

naravno, flatland pokazuje nedostatnost linelanda. U tome i jeste problem - spekulativnom i teorijskom incestu.

ustaše nemaju što buditi. Ko tvrdi da su ustaše "skovale hrvatstvo" jednostavno je prolupao i osudio Hrvate na propast.

ustaše su običan narko kartel, prosto je epohalna ta fascinacija vezivanja sopstvenog identiteta za mafijašku organizaciju koja je, eto, samo malo pomiješala lončiće u vezi "temelja"

Pingvin, baš si propao. Hajd da si samo zaribao u njemačkoj ideologiji ali ovo ti je na ivici ezoterije i samim tim bezvrijedno.

nemam tu što polemisati, imaš li što opipljivo, recimo uzroke ustanka 1573. ili vezu poreske politike u Habsburškoj monarhiji sa konstrukcijom etničkog identiteta

Aco Popara Zver

Quote from: Accuphase on 30-04-2020, 21:21:22

zar nisi napustio forum zajedno s D?

Franz Xaver von Baader

"Teškoća i dvoznačnost tog stavka leži međutim u odredbi onog 'po sebi'. Hrvat je dobar po sebi; misli se da se time sve reklo, ali i to po-sebi je upravo jednostranost kojom upravo nije sve rečeno. Hrvat je dobar po sebi: to znači da je on dobar jedino na unutarnji način, prema svom pojmu, te stoga ne prema svojoj zbiljnosti. Hrvat, ukoliko je duh, mora zbiljski biti ono što je on istinski, tj. mora biti za sebe. Po naravi je dobar, tj. neposredno dobar, a duh je upravo to, da ne bude neko prirodno, neposredno; nego, Hrvat je kao duh to, da istupi iz prirodnosti i da prijeđe u tu razdvojensot svog pojma i svog neposrednog opstanka... ali to ne treba shvatiti tako kao da bi tek istupanje bilo ono zlo; nego, već je u prirodnosti samoj sadržano to istupanje. Ono po-sebi je ono neposredno; ali budući da je to po-sebi za Hrvata duh, onda je Hrvat u njegovoj neposrednosti već istupanje iz ove, otpad od nje, od njegovog bitka-po-sebi. U tome je utemeljen drugi stavak: Hrvat je po naravi zao, njegov bitak-po-sebi, njegova prirodnost je ono zlo. U njegovoj prirodnosti ujedno se nalazi njegov nedostatak; jer on je duh, te se stoga razlikuje od svoga bitka-po-sebi, on je razdvojenost. U prirodnosti je neposredno sadržana jednostranost. Ako Hrvat postoji jedino prema prirodi, onda je on zao." -----> dakle, prvo ustaško načelo pada sa ovom fenomenologijskom analizom Hrvata; štoviše, prvo ustaško načelo govori suprotno od onoga što namjerava, tj. govori da su Hrvati zli, ukoliko su samosvojan narod. Ova samoiluzija Glavnog Ustaškog stana dovela je do teških aberacija u daljnjem razivtku ustaškog pokreta i GUS je, de fakto, već po artikuliranju osnovnih ustaških načela bio zastario. Ali poludjeli Temelj, kad je jednom probuđen i pomaknut na mjesto koje mu ne pripada, luduje i razara sve dok ga ne nadvlada Ljubav. To se dogodilo u Apsolutnom Hrvatu. Kako? Čut ćete dalje.

Accuphase

Quote from: Labudan on 30-04-2020, 21:27:50
Quote from: Accuphase on 30-04-2020, 21:21:22

zar nisi napustio forum zajedno s D?

Nisam niti imam nameru, na forum sam došao da razgovaram o sf-u o astronomiji i sličnim temama.
Međutim vi izgleda jedino volite kaljuga & glib tematiku.

Please, samo mi odgovori na pitanje koje sam ti postavio, neću ti ništa sem "ignore" softverski ili na svoju ruku.
Smatram to humanističkim potezom mada ti je verujem jasno šta o takovima stvarno mislim.

Daklem...

Aco Popara Zver

Quote from: Franz Xaver von Baader on 30-04-2020, 21:33:47
"Teškoća i dvoznačnost tog stavka leži međutim u odredbi onog 'po sebi'. Hrvat je dobar po sebi; misli se da se time sve reklo, ali i to po-sebi je upravo jednostranost kojom upravo nije sve rečeno. Hrvat je dobar po sebi: to znači da je on dobar jedino na unutarnji način, prema svom pojmu, te stoga ne prema svojoj zbiljnosti. Hrvat, ukoliko je duh, mora zbiljski biti ono što je on istinski, tj. mora biti za sebe. Po naravi je dobar, tj. neposredno dobar, a duh je upravo to, da ne bude neko prirodno, neposredno; nego, Hrvat je kao duh to, da istupi iz prirodnosti i da prijeđe u tu razdvojensot svog pojma i svog neposrednog opstanka... ali to ne treba shvatiti tako kao da bi tek istupanje bilo ono zlo; nego, već je u prirodnosti samoj sadržano to istupanje. Ono po-sebi je ono neposredno; ali budući da je to po-sebi za Hrvata duh, onda je Hrvat u njegovoj neposrednosti već istupanje iz ove, otpad od nje, od njegovog bitka-po-sebi. U tome je utemeljen drugi stavak: Hrvat je po naravi zao, njegov bitak-po-sebi, njegova prirodnost je ono zlo. U njegovoj prirodnosti ujedno se nalazi njegov nedostatak; jer on je duh, te se stoga razlikuje od svoga bitka-po-sebi, on je razdvojenost. U prirodnosti je neposredno sadržana jednostranost. Ako Hrvat postoji jedino prema prirodi, onda je on zao." -----> dakle, prvo ustaško načelo pada sa ovom fenomenologijskom analizom Hrvata; štoviše, prvo ustaško načelo govori suprotno od onoga što namjerava, tj. govori da su Hrvati zli, ukoliko su samosvojan narod. Ova samoiluzija Glavnog Ustaškog stana dovela je do teških aberacija u daljnjem razivtku ustaškog pokreta i GUS je, de fakto, već po artikuliranju osnovnih ustaških načela bio zastario. Ali poludjeli Temelj, kad je jednom probuđen i pomaknut na mjesto koje mu ne pripada, luduje i razara sve dok ga ne nadvlada Ljubav. To se dogodilo u Apsolutnom Hrvatu. Kako? Čut ćete dalje.

Pingvin, koliko si se pogubio tjeraš me da citiram Hakslija ono kad priča da neka žaba pokušava se naduti kako bi izgledala kao bik čiste spiritualnosti. Ali bik nikad neće bit.

Nego daj što konkretno, znaš šta mi je interesantno, recimo Ruđer Bošković.

Za njega 100% znamo da mu je mama Talijanka, te je 50% Talijan. Ali Srbi i Hrvati se svađaju da je njihov. Porijeklom je od Boškovića iz Popova polja, i Srbi i Hrvati se raspravljaju da su ljudi iz Popova polja njihovi.

I onda na scenu stupa Vojislav Šešelj iz Popova polja. Ovo donekle komplicira stvari. Kako riješiti što je onda Ruđer Bošković, kad što god da je Šešelj mora biti isto.

Recimo da je Ruđer Hrvat - i Šešelj je Hrvat. I obrnuto. Kako riješiti zagonetku?

Hajd budi od koristi.

Truba

Sto nije u popove isao ako je iz tog polja
Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

Aco Popara Zver

kažu Šešelj nema bradu, ćosav, Šahbaz komaćjaguza

mogao je katolički bit

Truba

Kod nas je vera usko vezana za naciju
Kad cujem da u popove idu bosnjaci
Vjerovat cu da je rudjer josip boskovic srbin
A sto se seselja i npr. dr. dabica tice ne znam sto je u ludim glavama...da je izabrao neki kler bilo bi lakse
Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...