• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Zemlje Iz Okruzenja TODAY

Started by Alexdelarge, 10-01-2010, 17:41:34

Previous topic - Next topic

Truman and 1 Guest are viewing this topic.

Aco Popara Zver

ništa nisi riješio, jer oni su opet obojica iz Popova polja, pa nikako da Pingvin dobije samosvojnost a zosko sanitarni kordon. Đe je ono "po sebi".

sve je to super, ali princip "Cuius regio, eius religio" je vještački

tako da možeš samo vjerovat da je neko ovo ili ono

ali to nije rješenje zagonetke

Srbi će ti reći da je otac Ruđera Boškovića bio pravoslavac

ja naravno ni ne pokušavam ovo riješiti sa ili-ili pričom. Upravo je problem što ili-ili priča ne funkcionira pa se Pingvin mora triput poroditi da bi izgurao nekakvog "Apsolutnog Hrvata"

ne konta da Apsolutni Hrvat mora naučit ćirilicu da bi čitao dubrovački arhiv
šta će mi bogatstvo i svecka slava sva kada mora umreti lepa Nirdala

Scordisk

Quote from: Labudan on 30-04-2020, 23:33:21
Pingvin mora triput poroditi da bi izgurao nekakvog "Apsolutnog Hrvata"

sve se slažem, osim da je nemoguće objasniti "apsolutnog hrvata" po meri dezorijentiranih malograđanskih elemenata. tamo gde zakažu filozofija i hegel, umetnost dotakne te apsolutne mere:

Franz Xaver von Baader

haha, kako se Srbi koprcaju čim im podastreš malo apsolutnih iskaza

ostaje da ste vi, dečeci, luk i voda. ni za što se uhvatiti, nikamo krenuti, hipnotisana gomila. Srbi imaju samo dva 'izlaza', tj. oba su ćorsokak: 1 gnjiliti u prežicima bizantske slike svijeta = autoknirps Srbi, nadahnuto pojasnio Hamvas u eseju Meteori 2. ispuhati se do menadžerskog ništavila a la krljići, samoproglasiti se avangardom, premda se de fakto radi o prapovijesnom stanju svijesti, religiji zvijezda iliti zabizmu; objasnio Schelling u Filozofiji mitologije, prvi tom

većina Srbije je ovo pod 1): gnjili u raznim modalitetima, kao Boban, kao Bata, kao Scordisk... zabističke enklave pak niču po rubovima i ta me slika raspada Srbije može zabaviti na 5 minuta. onda se vratim ozbiljnom radu duha, kroz negativnosti, bol i suze do ---> Ljubavi!!!
Od danas ću biti Kao Sunce Jasan.

Aco Popara Zver

Mitomanije i slepačke mistifikacije, u stvarnosti falsifikat. Izgleda da ništa ne znaš ni o Bizantu, jer upravo sorzercuješ kao Bizantinac sa dna kace.

Znaš li što je to, ikonoklazam koji vjeruje da specijalnom molitvom preko slike sveca se može dokučiti Bog na spiritualnom nivou.

U prijevodu, neka protoustaška narkomanija.

A ne znaš odgovoriti na jednostavno pitanje o Ruđeru Boškoviću. Možda da ti nađem neko lakše, nekog Tonija Kukoča.

Franz Xaver von Baader

ja vam pamtim dioklecijana
i mongolskog kana batukana

tj. ne bavim se školničkim blebetom. ruđer bošković nije enigma nikome u hrvatskoj, već je evidentiran u enciklopediji. da, u srcu tame, autoknirps srbiji, ta stvar možda se doživljava enigmatično i ti, koji se krećeš u disjunktivnim sudovima, razbijaš glavicu o našem dobrom ruđeru... buahaha, a ja ti lijepo govorim o spekulativnim i beskonačnim sudovima, kužiš stari moj, moja kobilica plovi po političko-prosvjetnoj knjižnici nizu 5 6 itd. Rudolf Kjellen i ekipa. nevjerojatna proturječja NDH, s jedne strane prirodnost, neposrednost, probuđeni temelj i ludilo, s druge uzdizanje hrvatskog duha 50 godina unaprijed, tek dosegnuto u RH. pa kompilacije rudimentarno shvaćenog hegelovstva u crtanom stripu, Maurović i radovi o braći Seljan kako upucaju krokodila, lava, postanu crnački kraljevi... haha, to su teme, a ti me pitaš za ruđera, što ti mogu odgovoriti i đaci. Hrvati istraživači Amazonije u 17. stoljeću, takve stvari, pa jedan novotkriveni dragulj ---> Croatan Indijanci!!!!!!! evo ti na, pa se obrazuj: http://www.rucevic.net/croatan%20indijanci-45126

i tako dalje

Franz Xaver von Baader

wissakae yonoke = visoki junak
wissakae yonoke, moj bato, pa se ti smrzni

mac

Za nekoga čija kobilica nesputano plovi novim bespućima dosta vremena provodiš nadsrbujući Srbe.

Franz Xaver von Baader

samo u trenucima predaha, moj mac
a moraš i uzeti u obzir dobrotu + pravednost. dobar sam što sam došao ovdje, pravedan što se postavljam kako zaslužujete.

Aco Popara Zver

Naravno, i kroasane si zaboravio. Aca Lukas purgerski. Prvo sam reko mitomanija, ne znam kako misliš to pobiti crnačkim kraljevima.

Nečista i nematerijalistička misao istovremeno. Krenuo si od samosvojnosti i potpunog uobličenja jednog balkanskog naroda, za sada si došao do indijanaca.

To ti ne ide u prilog, kužiš.

Franz Xaver von Baader

i umjesto, dok sam ovdje, da iskoristite i postavite mi neko pitanje, neki problemski zadatak u vezi pojedinog filma, jer, ruku na srce, toliko toga znam i mogu, vi se durite i cmizdrite i tresu vam se gaće jer volim Hrvatsku. halo, ljudi, pa ja si to mogu dozvoliti, lijepo kažem, nisam ja bilo kakav Hrvat već - Apsolutni Hrvat!!
sjećate se kako sam vam nekoć tumačio filmove, pa bi se tu i tamo uključio labud. ti si, doduše, mac, morao sa strane to pratiti, jer nemaš duha, ali si tada barem živio. sada gnjiliš, ovisiš o mojim postovima, jer ničega drugog u tom vašem pelivanskom okružju - nema. dođe mi milo, pa da istumačim koji film; samo što je sada nesrazmjer kudikamo veći. prejeo sam se duha, disbalans je preogroman, toliki da me se i teško prati (i sam kaskam za sobom, prijatelji moji).

Aco Popara Zver

Hajmo vidjeti što je samosvojnost. Sem incesta, postoje i drugi primjeri sprečavanja miješanja materijala. Incest je ono što zosko zove sanitarni kordon, samo na genetskom nivo.

Najilustrativniji je ipak primjer autonomne ćelije. Npr, kad ćelija prestane razmjenjivati materijal s okruženjem, želi postati apsolutna, ona zapravo postaje kancerogena.

Ćelija raka jedina je samosvojna ćelija u organizmu. A tom organizmu već se nazire kraj.

Naravno, primjer Ruđera samo pokazuje da Pingvin laže. Nema tu samosvojnosti, sve je to fake news, iliti ovo valjanje u blatu, pingvinu omiljenije od valjanja u snijegu, što je još jedan primjer lažne samosvojnosti.

Franz Xaver von Baader

au, pa ti nisi razumio ni slovca

Aco Popara Zver

Djetinjasto škrabanje služi konstatiranju nivoa, ne hermeneutici. U najboljem slučaju, iznosiš pretpostavke koje trebaš dokazati. Za sada ne vidim dokaze.

Franz Xaver von Baader

ajde da ti nacrtam

"Teškoća i dvoznačnost tog stavka leži međutim u odredbi onog 'po sebi'. Hrvat je dobar po sebi; misli se da se time sve reklo, ali i to po-sebi je upravo jednostranost kojom upravo nije sve rečeno."

Hrvatsko domoljubno nazdravičarstvo se zaustavlja na ovoj odredbi. (usput, Srbi ni nemaju neku drugu poziciju: oni su blentavi skroz na skroz, mogu operirati samo na ovim jednostranim stavovima = Srbi su apstraktni, tj. oni su ustaše na spoznajnoteorijskoj ravni i otuda - ni makac!)
Ova je okolnost zbunila mladog Krležu i on se, poput pravog pubertetlije, pobunio kroz seriju članaka: Hrvatska književna laž, O malograđanskoj ljubavi spram hrvatstva itd. Ali Krleža nije shvatio da je i on - apstraktan. Apsolutizacija jednostrane negacije = ne-identiteta ne riješava stvar, dapače. Krleža je time pao ispod nazdravljalačkih Hrvata, što je sve evidentirao Enes Čengić u seriji zabilješki S Krležom iz dana u dan. Ono bitnije odigravalo se u podzemlju partijske elite koja se lomila (Tuđman & co) i nježnim srcima koji su "po sebi" odjahali u bijeli svijet. Oni su samo slučajno bili na pravoj strani, tj. po svom nježnom srcu su voljeli Hrvatsku i postali, prema instruktivnoj Bakarićevoj riječi - najgora emigracija (zapravo najbolja, otimači aviona i fantasti u bosanskim šumama). Međutim, "teškoća i dvoznačnost tog stavka leži u odredbi...", te svi ovi hrvatski ekstremi nemaju istinsko važenje, jer se pobijaju i svaki ima pravo u svom zdravom razumu, tj. nezdravom.

Vidi sad dalje.

"Hrvat je dobar po sebi: to znači da je on dobar jedino na unutarnji način, prema svom pojmu, te stoga ne prema svojoj zbiljnosti. "

Nazdravičar nije dobar u zbiljnosti; jednako tako Krleža; jednako tako Bakarić; jednako tako Tripalo ---->>> crta u prazno
Oni su dobri samo na unutranji način, tj. u svom nježnom srcu = prema slučajnosti svojih naklonosti itd. Da bi zaista i bili dobri, moraju izaći u drugobitak. Isprva se to događa u vatri i plamenu: ustaše i četnici, ustaše i partizani itd. Tu svatko svakoga želi negirati do ostatka - ne shvativši da time negira i sebe, jer se on mora ustanoviti samo u ovom kretanju kroz negativnosti, razdrtost i svjetsku bol. Kada to shvati, izglancao je sve raspukline, jer je uključio (integrirao) sve momente u Apsolutnog Hrvata (kao ja, recimo). Jedini način da se to postigne na zadovoljavajući način je ljubav. Ljubav je takva pozicija u kojoj se onaj samostalni odriče svoje samostalnosti da bi bio s drugim. Tj. pravi Hrvat se odriče nazdravičarstva i priključuje se na www, ostajući to što jest - pravi Hrvat! Ovdje treba pojašnjenje, ali vam neću dati.

Aco Popara Zver

"Sasvim suprotno nemačkoj filozofiji, koja se spušta sa neba na zemlju, ovde se sa zemlje podiže na nebo. To jest, ne polazi se od onoga što ljudi govore, uobražavaju, sebi predstavljaju, a ni od ljudi koji postoje samo u rečima, mislima, uobrazilji, predstavi, da bi se od njih stiglo do stvarnih ljudi; polazi se od stvarno delotvornih ljudi i iz stvarnog procesa njihovog života izvodi se i razvitak ideoloških refleksa i odjeka tog životnog procesa. I maglovite tvorevine u mozgu ljudi predstavljaju neophodne sublimate materijalnog procesa njihovog života, procesa koji se može empirijski ustanoviti, a vezan je za materijalne pretpostavke. Moral, religija, metafizika i ostala ideologija, i oblici svesti koji njima odgovaraju time gube privid samostalnosti. Oni nemaju istoriju, nemaju razvitak, već ljudi koji razvijaju svoju materijalnu proizvodnju i svoje materijalno op­štenje menjaju zajedno sa tom svojom stvarnošću i svoje mišljenje i proizvode svog mišljenja. Ne određuje svest život, već život određuje svest. Pri prvom načinu posmatranja polazi se od svesti kao žive individue, pri drugom, koji odgovara starnom životu, od samih stvarnih živih individua i svest se posmatra samo kao njihova svest."

Franz Xaver von Baader

ti mi se misliš suprotstaviti najtupljim, najvulgarnijim marksističkim djetinjarijama????!!!! kako slatko.

jesi ti čuo kad za film Wo die grunen Ameisen traumen?
već to ruši sve ove budalaštine o materijalnoj proizvodnji svijesti, jer Aboridžini paraliziraju svjetske kompanije za istraživanje ruda i gubljenje vremena time što se sjete da zeleni mravi sanjaju na terenu koje bi kompanije tretirale bušilicama, dinamitom itd.

Aco Popara Zver

ti misliš Hercogom da rušiš Marksa? :lol: Reci ne drogama, pingvin.

iz toga kako opisuješ taj film, i aboridžanska svijest je materijalno uslovljena

ali ovdje čak nije poenta u vulgarnom materijalizmu, već ikakvom

pigvin lebdi ni na nebu ni na zemlji, a u stvarnosti pigvini ne mogu ni letjeti

tvoj vulgarni hermetičko zatvoreni idealizam, bez minimalnog upliva stvarnosti, nisam siguran da uopšte trebam tretirati kao intelektualni stav, jer se graniči s nekim psihijatrijskim stanjima

eo, pogledaću Zelene mrave, kad nađem vremena za bacanje. Čak ni taj ludi Hercog nikad nije ovoliko vantjelesno i vanzemaljski skrenuo da nema ništa materijalistički uslovljeno u svojim filmovima, a ti bi čitavu naciju "utemeljio" u uobrazilji

Aco Popara Zver

Quote from: Franz Xaver von Baader on 01-05-2020, 13:02:35
pravi Hrvat se odriče nazdravičarstva i priključuje se na www, ostajući to što jest - pravi Hrvat! Ovdje treba pojašnjenje, ali vam neću dati.

ne treba pojašnjenje, samo ovog tvog filma nema na čitavom netu

Franz Xaver von Baader

Marx je bogec bistrički. U svemu ovisi o svom učitelju Hegelu, samo što je pao toliko nisko da je doslovno smatrao da se kraljevstvo Božje može ostvariti ovdje i sada. upravo je obrnuto, on živi u tvojoj uobrazilji, a u stvarnosti su najzaostalije zemlje pokazale kako izgleda njegovo kraljevstvo Božje: misaone policije i konc logori u velikom stilu.

Accuphase

Milanović napustio godišnjicu akcije "Bljesak" zbog natpisa "Za dom spremni"

http://rs.n1info.com/Region/a594787/Milanovic-napustio-obelezavanje-godisnjice-akcije-Bljesak-zbog-natpisa-Za-dom-spremni.html

Neki "drugi" da se poslužim njihovim zlojezikom i dalje nose mladića u srcu...

Aco Popara Zver

konclogori su postojali u kapitalističkoj Njemačkog Adolfa Hitlera i kapitalističkoj NDH

tako je bilo u stvarnosti, pingvin

Franz Xaver von Baader

evo ti malo egzistencijalističke kritike Marxa, čisto da vidimo kako plivaš u raznovrsnim argumentacijama labude

"Svet dovršenog ispunjenja samo opštih svrha pokazao bi se u sebi neodrživim.

On se ne može konkretno izmisliti. Doduše, cilj je, na izgled, jasan: obezbeđeno uživanje svih u životu. To pretpostavlja zadovoljenje potreba. Proizvodi nužni za to ne mogu se dobiti bez rada. Stoga je važno minimumom radnog vremena dobiti maksimum proizvoda. Sredstva za to su: tehnizovanje rada izumima, uz racionalizaciju rada najvećim uprošćavanjem procesa rada, isključivanje svih suvišnih međučlanova, tipska masovna proizvodnja. Dalje, valja se pobrinuti da rad bude radost, tj. za takvo duševno stanje u kojem se rad obavlja bezbolno, uz minimum otpora, i u kojem svest – recimo, o službi na svom mestu – donosi bar neodređeno ispunjenje smisla. Ispitivanje čovekove darovitosti svakom određuje pravo mesto. Ograničavanje rađanja stara se za dovoljan, ni premali ni preveliki broj potomaka.

Ali ma koliko se taj ideal zamišljao, a ponegde i ostvarivao, on nikad ne postaje postojeće tubivstvo nego se stalno iznova ruši. Za njegovo postojanje nužni, isti uslovi podležu neproračunljivoj promeni. Nejednak porast grupa stanovništva, gubitak ljudskih masa usled prirodnih zbivanja i bolesti, uvećavanje stanovništva koje prelazi granicu moguće opskrbe, opadanje broja stanovnika usled smanjenja nataliteta stvaraju situacije koje se više ne mogu racionalno savladati. Presušuju izvori sirovina. Novi tehnički izumi upropašćuju postojeće tubivstvo. Poslovi koji uvek ostaju i u drugom vidu se ponovo pojavljuju, neizbežni su za tubivstvo svih, a ugrožavaju život radnika, manje-više mu osiromašuju tubivstvo, moraju se obavljati. Racionalizacija dolazi do granice osobnog kvaliteta ljudi, osobina većine i sposobnosti vođa koji se pokazuju. Bilo da je centralizovana ili faktički izgrađena u neodređenoj kooperaciji, svagdašnja organizacija celine ispoljava nepredviđene poremećaje: pogrešne raspodele, nezaposlenost i nevolje koje odatle proizlaze. Situacija se menja sa drugim i novim znanjem i sa svešću generacija koje dolaze. Ljudi se menjaju u pogledu kvaliteta svoje rase i sadržine tradicije, prenošene s pokoljenja na pokoljenje. Menja se i ono čemu se oni raduju. Koliko god uspešni bili poreci: za svakog pojedinca ostaje granica njegove dobrobiti bolest i smrt, za sve – neizbežna selekcija ljudi, ugnjetavanje još nužnom prinudom i, najzad, nasilje u ratovima. Kako god čovek sebi predstavljao trajno stanje, čak pod pretpostavkom savršenog saznanja: uvek je nešto netačno usled beskonačnosti svih neprekidno promenjivih uslova."

«Svrhovno delanje, koje teži uspehu u svetu, orijentiše se prema datome kao postojećem i mogućem. Orijentacija u svetu hoće ne samo da zna šta jeste, nego i šta je moguće učiniti drukčijim. ... Svrhovno delanje u svetu individualno je ograničeno situacijom pojedinca; granica je promenjiva. Ali i krajnje proširenje moći, predstavljeno u jednom vladaru sveta kome se pokoravaju ljudi ove planete i koji raspolaže najveličanstvenijim tehničkim saznanjima, nailazi na principijelne granice koje prosto postoje kao neizmenljive i povučene su svakom delanju u svetu."

Accuphase

Quote from: Labudan on 01-05-2020, 13:30:38
konclogori su postojali u kapitalističkoj Njemačkog Adolfa Hitlera i kapitalističkoj NDH

tako je bilo u stvarnosti, pingvin

Postojali su i tzv. "republici svrbskoj" prekodrinac!!!

Franz Xaver von Baader

Aco Popara Zver

to nije konc logor, niti mijenja bilo što u kritici njemačke ideologije

pazi, ako nisi primijetio, kršiš sopstvenu glupu premisu s početka, ne kritikuješ protivnika u njegovoj jakosti, tamo gdje ti je odalamio šamarčinu, nego nalaziš Staljina koji se nije ni rodio kada je Marks živio, a pritom to nije ni bio konc logor

kritika njemačke ideologije stoji kano klisurine, da ne stoji do sada bismo čuli neku materijalnu utemeljenost apsolutnog Hrvata, a ne čas fiskulture

pazi, čak ni komunizam nisi sposoban razumjeti, misliš da je to neka zemlja Dembelija u kojoj niko ništa ne radi i svi sve dobijaju i nema nejednakosti i sve je pravedno jer je to "svijet dovršenog ispunjenja" :lol:

pa daj još malo te komedije!

ako nis skužio, taj tvoj apsolutni hrvat se još nije ni oznojio, a znaš kako se kaže za vulgarne materijaliste, ko se ne oznoji ni ne postoji

idi slavi Bljesak, za bolje i nisi :)

Franz Xaver von Baader

da da da
imaš gore jasno formulirane primjedbe uz djetinajriju zvanu komunizam. tu da te vidim, ovo trkeljanje me ne zanima.

Franz Xaver von Baader

O crncima/srbima - ovo je, godinama kasnije, utvrdio jedan koji je živio među Srbima te je publicirao svoja zapažanja pod naslovom FILOZOFIJA PALANKE:

"Ona prava Afrika je dječja zemlja obavijena u crnu boju noći...kod crnaca je karakteristično upravo to da njihova svijest još nije došla do nekog čvrstog objektiviteta kao što su Bog, zakon...zbog toga mu manjka znanja o nekom apsolutnom biću koje bi bilo nešto drugo, više nego prema njemu samome...on je prirodan čovjek u svoj svojoj neobuzdanosti...dok religija počinje sa sviješću da ima nešto više od čovjeka, crnci su međutim čarobnjaci...u čarobnjaštvu ne leži predoždba o nekom Bogu ili ćudorednoj vjeri, nego je ovdje čovjek najviša moć - on sam se zapovjednički odnosi prema prirodnoj moći...Bog grmi, a ne spoznaje se...oni su ti koji elementima dodjeljuju zapovijedi...drugi predmet njihove religije je da ono što predočuju kao svoju moć nije ništa objektivno i od njih različito, već bilo koji predmet koji uzdižu do genija - životinja, drvo, kamen, slika...takav fetiš ostaje samo tvorevina koja izražava volju stvaraoca i nema nikakvog odnosa zavisnosti u toj religiji...
Ni moć mrtvih nije iznad moći živih jer zapovijedaju svojim mrtvacima i začaravaju ih...čak ni smrt nije opći prirodni zakon već dolazi od zlih čarobnjaka, i u tome na svaki način leži uzvišenost čovječja nad prirodom...slučajna volja čovjeka je viša nego ono prirodno, no iz toga što je čovjek postavljen kao ono najviše, on nema poštovanja pred samim sobom, jer tek sa sviješću o nekom višem biću postiže čovjek stajalište koje mu zajamčuje pravo poštovanje. Ako je jedino volja ono apsolutno, onda duh ne može znati ni za kakvu općenitost..."

Aco Popara Zver

Konstantinović :lol:

da podvučemo crtu pingvin

tebi Marks nije ni dokučiv, za tebe je i bošković-šešelj jednačina preteška

zaletio si se a ne znaš riješiti ni običan problem dubrovačke okolice

zamisli da dođemo do vulgarnomaterijalističke konstatacije o Dubrovniku kao pljačkaškoj (srpskohrvatskoj) državi :lol:

preteško je to za tebe. Znaš, ovo je tipična sudba borbe između labuda i albatrosa. Labud ipak nije totalno smiješan i nezgrapan na tlu, zna hodat na dvije nog, ne tetura se kao pijan kad dotakne zemlju, ne smiju mu se mornari. Albatros pak je grozno neveličanstven, kao Šešelj u Dubrovniku :lol:

Franz Xaver von Baader

što je, labude, ne sviđa ti se kako te opisao;))
u osnovi, ovo što kaže Hegel o crncima je samo ponovio Konstantinović o Srbima.

btw, marksizma sam proučio barem 10 puta više od tebe, a kad bi i sve sagitaše zbrojio opet bih bio jedno 7-8 puta obuhvatniji. zato i mogu tako suvereno pričati da je to djetinjarija, jer sam vidio oboje. ti nisi, nisi čak ni marksiste u raznim inačicama, samo lupetaš. marksisti su tek zagrebali filozofiju u likovima Marcusea, Horkheimera, ostalo je boranija koja nabada, zamuckuje i napipava. filozofija je jedino filozofiranje o Bogu; ostalo je opsjena za sirotinju, voziš se u lunaparku na treskaćima i slično.

Aco Popara Zver

što bi mene bilo briga kako je Konstantinović opisao Srbe? treba li te podsjećati da sam za Srbe reko isto što i za Hrvate, da su im očevi nacije pljačkaši i šverceri?

Raspravljaš sa čovjekom od slame, a ne rješavaš banalnu bošković-šešelj jednačinu. Jer i ne možeš.

Čitao si marksizam taman toliko da ne skontaš da ti markuze i horkhajmer ne mogu pomoći u vezi šešelja u dubrovniku :lol:

pa taj Horkhajmer je pisao o Papinoj manipulaciji djecom koja su instruirana napadala Savonarolu kako bi spasila razne Bordžije i Medičije :lol:

ukopavaš se samo, a na početku si lijepo izbacio gluparastu tezu o samosvojnosti i Ruđerom sam ti samosvojnu prostatu izmasakrirao :lol:

možda skontaš jednog dana kako si silovan na praznik rada (koji inače nije marksistički, da i to ne promašiš) :)

aj u zdravlje, nemoj se blamirat više, sem ako imaš nešto o Ruđeru ili link od ovog tvog apsolutno hrvatskog filma kojeg nema nigdje na netu

džin tonik

Quote from: Labudan on 01-05-2020, 11:45:51
...
A ne znaš odgovoriti na jednostavno pitanje o Ruđeru Boškoviću.

ali batoslave, slicna pitanja postavljaju se tek zbunjenom umu koji ne doseze do sprance beogradskog pasaluka koja se nakon 500 godina osmanlija pokusava ustaliti kao rak rana balkana, metastazirati.

citas li pjesme? srbin rudjer boskovic ispjevase jednu naslova: u slavu zaceca blazene dive marije

i sad dodjes ti iz dupeta osmanlijskog medju ljude (u dubrovnik) i vices: josipe, srbine! pa vici, sanitarni koridor i vozdra, jbt, tko bi ti odgovarao na slicne glupoasti.
sta bi rekao da te pitam zasto mi ne zelis, ne zelis i ne zelis objasniti da je planeta zemlja biljarska kugla sa tri rupe. zbunjeno bi preskocio. pa te ja opet pitam. pa opet.

Aco Popara Zver

Quote from: džin tonik on 01-05-2020, 14:37:37
u slavu zaceca blazene dive marije

taman koliko je to hrvatski toliko je i Ruđer Hrvat :lol:

Franz Xaver von Baader

ne
nisi ti ništa rekao, ti si se pokušao švercati, pa sam ti objasnio da su Srbi crnci, po kojim god hoćeš parametrima. a Hrvati giganti spekulativne misli, zapečaćeno prvoga svibnja na proslavu Bljeska.

ostalo,
ja ti sad pratim filmove o uzmicanju tvoje 'napredne' 'bijele' okrenute-na-noge materijalsitičke civilizacije pred zelenim mravima i ostalim majstorskim stupnjevima prave zbilje koju Aboridžini zovu Dreamtime, a kršćani Bog. eto, o tome možemo pričati ako si u stanju, malo za dobra stara vremena da ti kažem koju sočnu. i da te opomenem, jer vidi, moja karizma je opominjanje, maltene u gabaritima pravog proroka.

Aco Popara Zver

može, ako prihvatiš da si razbijen na temi samosvojnosti dubrovačkog šešelja :lol:

Franz Xaver von Baader

dubrovnik je integriran u apsolutno hrvatstvo, jer su tu svi stupnjevi ukinuti. bilo kakve posebnosti, stršenja, sve je to izglancano, to je ono što ti ne razumiješ, jer se nisi time bavio. ako nešto preostaje, to je neumno, bizarnost, nebitno. kužiš sad? uostalom, otiđi u dubrovnik pa se uvjeri na licu mjesta;)

mac

Nešto nije u redu sa državom koju Bosna penetrira u stomak..

Aco Popara Zver

bio, vidio, pobijedio!

ali zašto se koprcaš pingvin, objasni?

Zamisli oko kakve sramotno djetinje stvari se raspravljamo. Dakle dobiješ tri elementa, i moraš objasniti sva tri elementa povezano: šešelja, ruđera i dubrovnik.

apsolutno ni ti ni zosko jedan jedini put niste spomenuli sva tri elementa u istom argumentu. Što je to, prekomplicirano za vas? :lol:

tako je, sve pet, "dubrovnik je integriran", meni veći dokaz od artificijelnosti i besmisla svega što si nadrobio u zadnja 24 časa ne triba! :lol:

zamisli ne mogu dvaes sati dobiti odgovor koji sadrži sve elemente jednačine, spomeneš im ruđer-šešelj-dubrovnik, staviš povlaku između, zosko iskoči i kaže "ruđer"! Pingvin iskoči i kaže "dubrovnik"! :lol:

kakve traume vi imate momci. Od sada zahtijevam da pričate i o četvrtom elementu - povlaci :lol:

zamisli da ubacim povlakadušan ili povlakazmajević :lol:

Aco Popara Zver

Quote from: mac on 01-05-2020, 14:58:13
Nešto nije u redu sa državom koju Bosna penetrira u stomak..

odlično primijećeno!

u stvari, treba dodati, možda ovo Pingvinovo sa srpskim crncima i hrvatskim gigantima je i imalo nekog smisla tamo negdje 1980. godine

ali pazi sad! Republika Srpska izgleda kao kifla isto kao Republika Hrvatska! :lol:

neki bi rekli izgleda kao savijena ona stvar, ili banana, ali mislim ipak je kifla

sad kad su Radovan i Dodik dostigli nivo spekulativne kifle više nema razlike između hrvatskih i srpskih filozofa, sad može se citirati i Konstantinović :lol:

džin tonik

Quote from: Labudan on 01-05-2020, 15:02:51
...
apsolutno ni ti ni zosko jedan jedini put niste spomenuli sva tri elementa u istom argumentu.

ja cu, danas imam socijalni dan, mozda te usrecim, ucinim dobro djelo:
seselj je srbin, pa je boskovic srbin, dubrovnik srbija.
to ti je logika infantilis tipa: gorila ima ruke, bato ima ruke, bosna je afrika. ali dobro, dobro, razumijem komplekse. a sad odi u dubrovnik i uvedi upravu beogradskog pasaluka, imas moj blagoslov.

Aco Popara Zver

eh, pa nisam tražio da od glupljeg hrvata postaneš tuplji srbin

ovo je isto što si i do sada pričao samo obrnuto, a meni ne treba obrnuto isto

ja tražim malo mozga, ima li ga danas

Aco Popara Zver

ništa, ja sam mislio možemo početi čitati tuđmana, ali ipak izgleda moramo prvo boškovića

http://elibrary.matf.bg.ac.rs/bitstream/handle/123456789/616/rudjer_dnevnik.pdf?sequence=1

pa hajmo par dana prelistajte

džin tonik

QuoteDio srpske historiografije iz 19. i 20., ali i iz 21. stoljeća, svoje teze o navodnom srpstvu Ruđera  Boškovića  gradi  na  navodnom  pravoslavnom,  a  onda,  naravno  i  na  srpskom  podrijetlu  Ruđerova  oca  Nikole  Boškovića,  koji  se  iz  sela  Orahova Dola doselio u Dubrovnik, pokatoličio se, ali su Ruđer i sva njegova braća i sestre bili i ostali  pravi  pravcati  Srbi. 

Slično  je  i  sa  stanovništvom  Dubrovnika.  Na  prihvaćanje  srpskog  podrijetla  Boškovićeva  najviše  je  utjecala  izjava srpskog filozofa Petronijevića, koji je u uvodnom  engleskom  tekstu  latinskoengleskog  izdanja  (1922)  Boškovićeva  glavnog  djela  Te o r i j a   prirodne  filozofije  naveo  da  je  Bošković  s  očeve  strane  srpskog  podrijetla.  Taj  je  Petronijevićev  tekst kao i izdanje knjige financirala tadašnja jugoslavenska vlada i na osnovi toga uvodnog teksta u svijet je otišla (dez)informacija o srpskom podrijetlu.

Da Ruđerov otac Nikola iz Orahova Dola nije  bio  ni  pravoslavac  ni  Srbin  svjedoči  arhivska  građa  prema  kojoj  je  selo  Orahov  Dol  bio  čitavo  katoličko  selo  (popisi  stanovništva  iz  1624.,  1733.,  1871.,  1879;  godine  1776.  postoji  15  katoličkih  i  jedna  muslimanska  obitelj,  1885.  selo  ima  185  katolika  i  12  pravoslavaca,  a  1959.  sve  su  obitelji  katoličke,  a  samo  je  jedna  pravoslavna). Iz dokumenata se vidi da je u 17. i 18. stoljeću u selu Orahov Dol bilo Boškovića od kojih su neki  bili  katolički  svećenici.  Jedan  od  njih,  Ilija  Bošković, vjerojatno je bio Ruđerov stric. Sestra biskupa  franjevca  Dominika  Andrijaševića  (rođenog u selu Orahov Dol) bila je Nikolina majka, tj. baka Ruđera Boškovića, a u Orahovu Dolu rođen  je  i  Ruđerov  suvremenik  franjevac  Vital,  sin Tome Natalisa Boškovića. Također je utvrđeno da Ruđerov otac Nikola nije promijenio vjeru dolaskom u Dubrovnik. čak i neki talijanski iredentistički historiografi smatraju da Bošković nikako ne može biti Srbin jer »nikada nije pisao poeziju ili pisma na srpskom«. Do sada nije poznato da je Bošković riječ Srbin ikada izgovorio a kamoli da bi se izričito izjasnio o svojem srpskom podrijetlu. Kad su se teze o pravoslavnom podrijetlu   pokazale   neuspješnima,   najnovije   tvrdnje  ne  ustraju  na  pravoslavlju,  nego  na  tezi  da je Bošković Srbin katoličke vjeroispovijesti.

hr 03/12

Aco Popara Zver

ruđer-šešelj-dubrovnik :lol:

mac

Šešelj je Hrvat koji je samo želeo da živi u svojoj državi.

Scordisk

šešelj je apsolutni hrvat, svojstven sam po sebi

Scordisk

ili, što bi se reklo: šešelj je dobar po sebi: to znači da je on dobar jedino na unutarnji način, prema svom pojmu, te stoga ne prema svojoj zbiljnosti. "

Aco Popara Zver

na kraju će Vuk Drašković, kojeg je zosko ovdje izbacio zajedno s Marunom, biti u pravu: prvi je rekao da je Šešelj zapravo Hrvat :)

džin tonik

seselj je trebao biti zrtveno janje za srbokomunisticko etnicko ciscenje hrvatske i bosne, no kad se ove obranile, ostase vam u parlamentu, pa uzivajte.
za prljave poslove beograd uvijek postavi nesto slicno, gdje po potrebi naknadno moze konstruirati vezu koju god.
eto, ocistise se hrvatska od hrvata, nama je jako zao, ali oni pobishe sami sebe, nismo to mi. mi smo sad, eto, uveli red, malo smo zakasnili, evo vam seselja na sud, nama velika srbija i dubrovnik, na zalost, bez hrvata, mnogo zalimo slucaj...

Aco Popara Zver

popravio si se, sad ti nedostaje samo ruđer u jednačini :lol:

džin tonik

jednacina se zove beogradska dijareja. to hrvati znaju stotinjak godina, ti tek ucis.