• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Zemlje Iz Okruzenja TODAY

Started by Alexdelarge, 10-01-2010, 17:41:34

Previous topic - Next topic

Truba and 4 Guests are viewing this topic.

Aco Popara Zver

Zosko, gdje su djeca Diane Budisavljević?
šta će mi bogatstvo i svecka slava sva kada mora umreti lepa Nirdala

džin tonik

25. svibnja 'Dan mladosti' – Dan kada pojedinci slave rođendan komunističkog vođe i diktatora

QuoteNa današnji dan, ili prve subote oko tog datuma, redovito se nekoliko stotina obožavatelja davno preminulog diktatora i masovnog ubojice Josipa Broza Tita okuplja u Kumrovcu kako bi obilježili godišnjicu njegova rođenja. Ovom prigodom podsjećamo kako se stvarao i čemu je služio kult Velikog vođe ,,bratskih naroda Jugoslavije", a čiji je kraj završio u brutalnoj agresiji Titove armije potpomognute četnicima na našu domovinu Hrvatsku 1991. godine.
Na samu Titovu inicijativu njegov rođendan je nazvan Dan mladosti 1957. (iako je Tito tada imao 66 godina!). Obilježavanje 'Titovog rođendana' odvijalo se uz veliki slet u čast diktatora na stadionu JNA u Beograd. Tada bi 'jugoslavenska mladost' predavala Josipu Brozu štafetu mladosti iskazujući mu tako privrženost i obožavanje. Ta štafeta uvedena je 1945. godine.
Štafeta mu je predavana svake godine na današnji dan do smrti 1980., a komunistički režim je nastavio isto i poslije njegove smrti.
Smisao toga bio je da stvoreni kult ne umre i da kroz Titovo ime što lakše i dulje vlada pokorenim narodima i ljudima Jugoslavije.
Vlada susjedne Slovenije zabranila je proslavu i obilježavanje Dana mladosti iz razloga jer se totalitarni režimi ne mogu slaviti i jer se nove naraštaje mora obrazovati u duhu Ustava, pa jedan dio Slovenaca dolazi u Kumrovec na proslavu istog.

Aco Popara Zver

Truba

Na danasnji dan cede ubile 71 mladih u tuzli 1995.
Prosjek godina 23
Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

Aco Popara Zver

Ma samo da riješimo ovu djecu koju je po zosku "spasila ndh" pa ćemo i o ostalim fašistima.

Aco Popara Zver

Aco Popara Zver

Zaboravih Desant na Drvar, jedina prava godišnjica danas.

Truba

Quote from: Labudan on 25-05-2020, 09:51:09
Ma samo da riješimo ovu djecu koju je po zosku "spasila ndh" pa ćemo i o ostalim fašistima.

postoji jedna mala caka
glavni krivac za tuzlu se šetka srbijom iako je osuđen na 20 godina (iskoristio neko pravo na liječenje pa šmugnuo)
dok su ujke smaknute 1945. a preživjeli su morali bježati u argentinu gdje su ih agenti ganjali i ubijali
Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

Aco Popara Zver

Za početak, ja još ne znam gdje su djeca Diane Budisavljević.

Accuphase

Quote from: Black swan on 26-05-2020, 11:01:27

postoji jedna mala caka
glavni krivac za tuzlu se šetka srbijom iako je osuđen na 20 godina (iskoristio neko pravo na liječenje pa šmugnuo)
dok su ujke smaknute 1945. a preživjeli su morali bježati u argentinu gdje su ih agenti ganjali i ubijali

Kako se zove taj skot & daj nam njegovu sliku!

Accuphase

Quote from: Black swan on 26-05-2020, 11:01:27

postoji jedna mala caka

Stanje stvari je blago rečeno poražavajuće, nema ovde ni stida ni pokajanja!!!

https://balkaninsight.com/2019/11/06/srbija-ministarstvo-odbrane-promovisalo-knjigu-koja-negira-ratni-zlocin-u-tuzli/?lang=sr

Aco Popara Zver

šukno lik po tuzlanskoj kapiji kao što su neki šuknuli po tuzlanskoj koloni

niko na robiji jer vladaju četnici, ustaše i mudžahedini

jedini izlaz vam je socijalizam

Truba

ginu deca vojnici na jednoj i deca na drugoj strani
sve je to isto

mac

Ček sad, kad Srbi kažu sve je to isto onda nije isto, a kad Hrvati kažu, onda ipak jeste isto?

Truba

Problem je u tom sto ste na silu htjeli u drzavu s nama i imate 100 godina prosljedica...
Srbi i hrvati u bih bez beograda i zagreba vise nemaju problema

https://sport.avaz.ba/nogomet/572428/trener-indije-zabranio-igracima-da-jedu-svinjetinu

Aleksandar janjic zabranio svinjetinu igracima...fasistickiudzahedanizam

Aco Popara Zver

eh sad, pa Hrvati su više gurali jugoslavensku ideju nego Srbi, od Gaja i Štrosmajera pa nadalje

Pašić i Živojinović su čak bili protiv.

Jugoslavija nije problem, kapitalizam je problem.

Inače sam skonto zašto je održana Blajburška misa u gradu u kojem Hrvati nemaju problema i tako to. Jer je mušterija uvijek u pravu.

Truba

Pa cinjenica je da je ideja valjala
Ali srboslavija bez bugarske...nije to to
Bolje je da svak za sebe travu pase

Aco Popara Zver

za magarce i jest trava, samo koja trava... jedno magare kaže moja trava je dovdje, drugo magare se ne slaže

sve u svemu, neoliberalizam

Aco Popara Zver

zosko, misim ajde kolko ćemo da čekamo, reko si da je ndh pomogla spasiti djecu Diane Budisavljević, oćemo li napokon vidjeti dokaze tog drombuljanja i gdje su ta djeca završila?

tomat

Quote from: Black swan on 26-05-2020, 18:29:52
Problem je u tom sto ste na silu htjeli u drzavu s nama i imate 100 godina prosljedica...

https://sport.avaz.ba/nogomet/572428/trener-indije-zabranio-igracima-da-jedu-svinjetinu

Pa ispada da je tako. Da je sve što je Srbija oslobodila u prvom sveckom ratu postalo Srbija bilo bi manje problema, ali je kralj hteo državu sa Hrvatima.

Jel ovo Harvi ne dozvoljava svinjetinu :)
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics: even if you win, you're still retarded.

Aco Popara Zver

ovo je sad interesantno, a šta Komi tebe uče, zašto je nastala Jugoslavija, zato što su karađorđevići htjeli veliku državu ili šta? Stvarno me zanima, šta je to sad zvanično učenje

Accuphase

Quote from: tomat on 26-05-2020, 20:01:40
Quote from: Black swan on 26-05-2020, 18:29:52

Pa ispada da je tako. Da je sve što je Srbija oslobodila u prvom sveckom ratu postalo Srbija bilo bi manje problema, ali je kralj hteo državu sa Hrvatima.

Jel ovo Harvi ne dozvoljava svinjetinu :)

Trebali smo da napravimo srboslaviju?

Aco Popara Zver

Taj Šarić mi nije jasan koeštae, poladeretić polajugosloven fazon

Aco Popara Zver

Taj Šarić mi nije jasan koeštae, poladeretić polajugosloven fazon

Edit kad je već dupli post

Truba

i danas je obljetnica granatiranja 26 mrtvih u sarajevu

i napoleon zauzeo dubrovnik 1806. rusi napadaju s mora a crnogorci s kopna

onda se sjetim 1992. i propagande... nikad nijedan osvajač nije razarao dubrovnik sem srbočetničke soldeteske

očito hrvatski novinari ne znaju povijest... razarao je i ruski :D

Aco Popara Zver

mac

Ipak nije da nije. Francuzi upali na prevaru, a onda Rusi i Crnogorci bombardovali da isteraju Francuze.

Truba

nisu upali nego su im ovi otvorili

Truba

umjesto bre da je krenuo na carigrad on na moskvu

Aco Popara Zver

Ovi im otvorili, misiš kaptalistički banditi otvorili buržoaskom caru, pa dobro to je jasno. Al onda udarili i Britanci i tako dalje.

Znaš kako su meni Crnogorci odgovorili kad sam ih pitao za Dubrovnik, rekli Dubrovčani njih pljačkali stotinama godina pa vraćaju dug.

Svi neki dužnici. Neoliberalizam.

džin tonik

Queer-feministička i antifašistička udruga: Grad Zagreb @wwwzagrebhr
... odlučio je zamjeniti zastave duginih boja, simbola različitosti i ljubavi, za zastave Hoda za zabranu žena...

koji? :cry:
pa, pa, jel to gejstapo jedina manjina na svijetu, jedini pogled na sta god, jedino oboljenje? uvijek sam slutio da komunisti, mislim oni na vrhu, angaziraju narod na samoj granici retardiranosti, pa tako i ovi. tko je ikad vidio komunistickog aktivistu s mozgom?

Aco Popara Zver

Gdje su djeca Diane Budisavljević, zoskić, mogli bi napokon saznati.

džin tonik

Pojačanje u Škorinom taboru: Karolina Vidović Krišto pridružila se Domovinskom pokretu

QuoteNezavisna kandidatkinja Karolina Vidović Krišto novo je pojačanje Domovinskog pokreta na parlamentarnim izborima, izvijestili su u srijedu iz Domovinskog pokreta.

Novinarka, urednica, politička komentatorica te politička i medijska analitičarka na HRT-u kandidirat će se na listi Domovinskog pokreta u 9. izbornoj jedinici.

"Uz Božju pomoć i vaše povjerenje borit ću se protiv korupcije, protiv institucionaliziranja pedofilije, za zaštitu djece, za istinu i za politiku integracije, dolaska i povratka Hrvata izvan Hrvatske. Nije dovoljno birati pametne i domoljubne zastupnike. Trebaju usto i iznad svega biti čestiti i hrabri" – izjavila je Vidović Krišto.

džin tonik

Dr. sc. Ljiljana Zmijanović napustila HDZ: Ulazi li u Domovinski pokret?

QuoteDr. sc. Ljiljana Zmijanović obavijestila je u utorak tajništvo HDZ-a o istupanju iz stranke. Kako kaže za ŠibenikIN, još nije odlučila hoće li se prikloniti nekoj drugoj političkoj opciji za predstojeće izbore.

Podsjetimo, doktorica znanosti i hrvatska braniteljica Ljiljana Zmijanović, jedna od kandidata za ravnateljicu Nacionalnog parka Krka zbog rezultata natječaja uložila je žalbu Upravnom sudu u Splitu te je zatražila upravni nadzor od Ministarstva uprave. Dr. sc. Ljiljana Zmijanović bila je jedina doktorica znanosti među kandidatima, s doktorskom dizertacijom koja se bavi upravo temom zaštićenih područja, a usto ima status nezaposlene hrvatske braniteljice, na koje se također pozvala prilikom natječaja.

Umjesto nje, radno mjesto dobila je Nella Slavica koja je istodobno bila članica dviju stranaka, HDZ-a i HNS-a. Nakon što je njena žalba prihvaćena, a sud je poništio natječaj ministar zaštite okoliša Tomisav Ćorić po drugi puta je donio rješenje o imenovanju Nelle Slavice za ravnateljicu Nacionalnog parka Krka; iako je u cijelosti je prepisala Koncepciju rada i razvoja.

Dr. sc. Zmijanović: Od čelnih ljudi stranke doživljavam posve neprimjeren rakurs

Nakon toga. dr. sc. Zmijanović podigla je novu tužbu, a ministar Ćorić je tražio izuzeće sutkinje što je odbijeno.

Slučaj do danas nije razriješen, a povodom izlaska iz HDZ uputila je obrazloženje:

"Sudjelovala sam u osnivanju HDZ-a i bila članom bez prekida 30 godina. Posve jasno izričem mišljenje da veliki dio članstva predstavlja istinske i čestite promicatelje vrednota koje su tek paradigmatski ispisane u načelima i raznim sintagmama.

Poznat je moj životopis, s ispisanih 482 dana borbenog sektora elitnog vojnika izvidnika u Domovinskom ratu, ronioca, pilota, doktora društvenih znanosti polja ekonomije, dobitnice više međunarodnih nagrada i priznanja za rad u struci, sudionice znanstvenih ekspedicija, ekoloških programa, osobe koja je jedino i isključivo svoju karijeru kao znanstvenika i stručnjaka gradila uz pomoć svoje obitelji i znanstvenih autoriteta.

Osobno od čelnih ljudi stranke doživljavam posve neprimjeren rakurs, što samo govori o nedoraslosti ozbiljnog i uljudbenog ponašanja, i nepostojanja interesa valoriziranja znanstvenih i inih postignuća, koji bi morali biti rotorima razvoja Republike Hrvatske na dobrobit svih njenih ljudi", istaknula je dr. sc. Zmijanović.

za neupucene: 2% studenata turistickog menedzmenta bavi se obrazovanjem, ostalo je splavarstvo, te se zivotopisi peglaju kad se zakacimo za sponzora debelog novcanika tipa kakvog aktualnog ministra.

džin tonik

kako krasan primjer klasicne simbioze jugokomunistickog retarda i fashistickog beograda, ne vidja se previse cesto, tek desetak puta dnevno, ako se otvori desetak portala:

GONG-ov portal Faktograf uoči izbora prijavljuje članke Narod.hr-a – da bi smanjio FB doseg

QuoteGONG-ov portal Faktograf.hr ponovno je u uoči izbora smanjio doseg članaka portala Narod.hr na Facebooku, tako što je iskopao dva naša članka o Titovim zločinima koji su stari godinu i dvije godine i proizvoljno ocijenio da sadrže "djelomično netočne informacije".

GONG-ov portal već je jednom proizvoljno negativno ocijenio 4 naša članka, uoči izbora za Europski parlament. Cilj ovog selektivnog ocjenjivanja je s jedne strane cenzura izražavanja i mišljanja kao takvog, ovaj put o Titu, te kršenje slobode medija i uređivačke politike Naroda.hr, koji su zajamčeni Ustavom RH, a s druge strane smanjivanje dosega svih članaka Naroda.hr na društvenoj mreži Facebook, i to u vrijeme kada ljudi najviše prate društvene mreže i portale, kako bi praćenje izbora, izborne kampanje i otvaranje tema od strane Narod.hr došlo do što manje ljudi. 

Novi pokušaj GONG-ova portala da uoči izbora smanji doseg članaka Narod.hr na Facebooku potvrđuje to što su negativno ocijenili dva naša stara članka, jedan iz 2018., a drugi iz 2019.  Facebook naime nakon jedne prijave smanji doseg samo negativno ocijenjenom članku, a nakon više prijava smanjuje doseg svim člancima koji dolaze s domene pojedinog portala. Negativnu ocjenu našeg pisanja o Titu iz dva članka dao je autor GONG-ova portala, povjesničar Stefan Gužvica, koji je član Radničke fronte i organizacije Marks21 iz Srbije, koja se zalaže za "svjetsku revoluciju" i "za neposrednu i demokratsku kontrolu radničke klase nad društvom" te  navodi da "su istinska sloboda i jednakost u regionu moguće samo u sklopu Balkanske Socijalističke Federacije".

...

džin tonik

Quote from: džin tonik on 27-05-2020, 20:02:41
Queer-feministička i antifašistička udruga: Grad Zagreb @wwwzagrebhr
... odlučio je zamjeniti zastave duginih boja, simbola različitosti i ljubavi, za zastave Hoda za zabranu žena...

koji? :cry:
pa, pa, jel to gejstapo jedina manjina na svijetu, jedini pogled na sta god, jedino oboljenje? uvijek sam slutio da komunisti, mislim oni na vrhu, angaziraju narod na samoj granici retardiranosti, pa tako i ovi. tko je ikad vidio komunistickog aktivistu s mozgom?

Nakon huškanja radikalnih lijevih stranaka i Zagreb Pridea noćas ukradene zastave Hoda za život

QuoteNoćas su nepoznati počinitelji skinuli i ukrali tri zastave 'Hoda za život, obitelj i Hrvatsku' postavljene na Trgu kralja Tomislava i ispred zgrade Hrvatskog narodnog kazališta.

"Skinuto je i ukradeno 6 zastava Hoda za život nakon prijetnji radikalnih lijevih aktivista da će ,,zapaliti zastave" i da se ,,treba suprostaviti propagandi" [Hodu za život] te nakon kritika političkih stranaka lijevo zelene koalicije!", objavljeno je na Facebooku Hoda za život.

Zastave su, kao i prošle godine, postavljene u tjednu kad je trebao biti održan zagrebački Hod za život. Skidanju zastava prethodilo je huškanje i lažne optužbe radikalno lijevih stranaka koje se bore za vlast u Zagrebu i Zagreb Pridea na društvenim mrežama.

...

za gejstapo povratak crvene juge uopce ne bi bio los, bilo bi im lijepo.

džin tonik

Stranka umirovljenika u koaliciji s Domovinskim pokretom

QuotePredsjednik Domovinskog pokreta Miroslav Škoro i predsjednik Stranke umirovljenika (SU) Lazar Grujić potpisali su u četvrtak koalicijski sporazum o zajedničkom izlasku na parlamentarne izbore te su pritom poručili da će se zauzimati za dostojanstven život hrvatskih umirovljenika.

"Iznimno mi je drago što Domovinski pokret dobiva još jednog značajnog partnera koji predstavlja veliki i osjetljivi dio naše populacije – Stranku umirovljenika na čelu s gospodinom Lazarom Grujićem. Uvijek treba biti ponizan prema osobama starije životne dobi. Zalagat ćemo se za dostojanstven život hrvatskih umirovljenika, da u svojoj trećoj dobi dobiju natrag novac koji su ulagali radeći cijeli život, a borit ćemo se i da nitko nema povlaštene mirovine, pogotovo saborski zastupnici, već da imaju kvalitetno valoriziran radni vijek.", napisali su iz Domovinskog pokreta.

Aco Popara Zver

Gdje su djeca Diane Budisavljević, ajmo zoskić, nije valjda da od ovako prostog pitanja bježiš?

džin tonik

Policija podigla kaznenu prijavu za kriminal u projektu Rijeka kao Europska prijestolnica kulture 2020. – pogodovalo se tvrtki iz Srbije?

QuoteOsumnjičenici su, kako se doznaje, zaposlenici Rijeke 2020, i to B.F., I.G., B.G.P., D.B., I.M. i J.P., a tvrtka kojoj se navodno pogodovalo je Studio Berar rental iz Srbije.

Nakon provedene istrage, policija kazneno tereti ukupno šest hrvatskih državljana, u dobi od 31 do 49 godina, za kaznena djela iz domene gospodarskog kriminaliteta, a prema neslužbenim informacijama, radi se o ljudima iz tvrtke Rijeka 2020, zaduženima za provedbu projekta Europska prijestolnica kulture.

Prema navodima Policijske uprave primorsko-goranske, tereti ih se da su, kao članovi stručnog povjerenstva u postupku javne nabave, provedenom krajem prošle godine, kao najpovoljnijeg ponuditelja izabrali tvrtku sa sjedištem u stranoj državi, iako ona nije ispunjavala tražene uvjete te je trebala biti diskvalificirana. Time su počinili kazneno djelo nezakonito pogodovanje zato što je riječka tvrtka s izabranom tvrtkom sklopila ugovor o poslovanju veće materijalne vrijednosti.

Kako neslužbeno doznaje Jutarnji list, radi se o oko 1,6 milijuna kuna vrijednom poslu nabave pozornice s krovom i audiovizualnom opremom za otvorenje EPK, koje se 1. veljače održalo u riječkoj luci. Osumnjičenici su, kako smo neslužbeno doznali, zaposlenici Rijeke 2020, i to B.F., I.G., B.G.P., D.B., I.M. i J.P., a tvrtka kojoj se navodno pogodovalo je Studio Berar rental iz Novog Sada, koja nije imala potvrde da nema poreznog duga prema Republici Hrvatskoj, zbog čega je morala biti isključena iz javne nabave. Slučaj je otkrila Državna komisija za kontrolu postupka javne nabave (DOKOM), koja je sve i prijavila policiji.

U PU PG ističu da je, zbog sumnje u počinjenje navedenog kaznenog djela, nakon završetka kriminalističkog istraživanja, protiv svih osumnjičenika podnijeta kaznena prijava mjerodavnom državnom odvjetništvu.

Već ranije je projekt Rijeka kao Europska prijestolnica kulture izazvao ne samo kontroverze i zgražanje velikog dijela javnosti projektom zbog pojedinih postava, već je bio i meta državne revizije koja je pronašla nepravilnosti.

Za spot od 3 minute platili 550.000 kuna

Podsjetimo, ovaj projekt prvi puta se našao u središtu javnosti u ožujku prošle godine kada je objavljeno kako je za spot u trajanju od 3 minuta u kojem se pokazuju zvončar (pokladničar), astronaut, našminkani muškarac u ženskom baletnom kostimu, žena varioc, ronioc i punkerica isplaćeno 550.000 kuna. Redatelj spota bio je Dalibor Matanić, a spotom se trebao prikazati Grad Rijeka ususret otvaranju projekta. Unatoč tome spotom su dominirale uglavnom puste, napuštene ili čak derutne lokacije uz iznimku nekoliko kratkih kadrova poznatijih riječkih lokacija. Spot su inače financirale Turistička zajednica Grada Rijeke i Turistička zajednica Primorsko-goranske županije.

U sklopu projekta Rijeka 2020. – EPK, na riječkom Korzu objavljen je plakat zastave SFRJ-a, a svečano otvorenje pod motom 'Luka različitosti' u HNK Ivana pl. Zajca vodio je transvestit.

Tom je prilikom potpredsjednica Europske komisije za demografiju i demokraciju Dubravka Šuica uručila riječkom gradonačelniku Vojku Obersnelu plaketu koju EU dodjeljuje za iznimno kvalitetnu pripremu programa.

scallop

Šta biste vi bez Srba?
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

džin tonik

od 1918. se razvijali u duhu civilizacije i danas bili normalna i uredjena europska drzava. onako sazeto.

scallop

I Srbi imaju svoje vampire, pa pišu epsku fantastiku.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Aco Popara Zver

Ne bih reko, eo čitam Gundulićevog Osmana, spominje raške princeze, srpske vitezove i cara Lazara. Dakle Hrvat s velikim civilizacijskim problemima.

Nego ta Diana Budisavljević je zapravo kroatiziranjem djece zapravo spasila tu djecu?

scallop

Slobodno reci: srednjevekovni srpski neoliberalizam.