• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Zemlje Iz Okruzenja TODAY

Started by Alexdelarge, 10-01-2010, 17:41:34

Previous topic - Next topic

Truman and 1 Guest are viewing this topic.

Aco Popara Zver

šta će mi bogatstvo i svecka slava sva kada mora umreti lepa Nirdala

džin tonik

ono kad ti gradjanin genocidne tvorevine republike srpske, nastale agresijom i etnickim ciscenjem nesrba, sve uz vrlo zvucna imena, objasnjava sile osovine ww2 i arbitrira... sve uz rehabilitaciju srpskog sovinizma i jugokomunistickog totalitarizma. :)

Aco Popara Zver

pa ja nisam svojim izborom građanin republike srpske, ali ti izgleda jesi svojim svjesnim izborom fašist, ne?

inače sam već pokrenuo tu odličnu hrbsku temu, ali nisi htio učestvovati: to da Srpska i Hrvatska obe izgledaju kao kifle i etnički su čiste

scallop

Quote from: Labudan on 09-06-2020, 20:06:58
Srpska i Hrvatska izgledaju kao kifle i etnički su čiste

Filovano uz Bosnu i Neretvu.

Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Truba

Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

džin tonik

Škoro odgovorio Obuljen Koržinek: 'Zasjela je u fotelju s nula glasova na izborima'

QuoteNakon što je ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek izjavila da je Miroslav Škoro izjavom kako je otvaranje Europske prijestolnice kulture bio komunistički dernek koji je financiralo Ministarstvo kulture, još jednom pokazuje posvemašnje nepoznavanje načina financiranja i organiziranja tog projekta, stigao je i Škorin odgovor.

Njegovu objavu na Facebooku prenosimo u cijelosti.

"TJERALI ZECA, ISTJERALI MEDVJEDA

Nakon moje izjave o komunističkom derneku na otvaranju EPK u Rijeci, javila se ministrica kulture koja je zasjela u fotelju s nula glasova na izborima. Ministrica bez legitimiteta lamentira na temu mog mladenačkog sviranja gitare prije 35 godina u klubu Muzičke omladine u Osijeku, stavljajući to u ravan s vođenjem ministarstva kulture i financiranjem čudnih instalacija čudnog imena u sklopu jednog europskog projekta.

Ako se ministrici demokracija i kulturna politika svode na davanje 10 milijuna eura hrvatskih poreznih obveznika za glorifikaciju nasljeđa totalitarnog režima i slavljenje zvijezde petokrake pod kojom je razarana Hrvatska, onda definitivno nemamo isti pojam demokracije i hrvatske kulture. Ustvari, suradnja HDZ-ove ministrice i SDP-ovog gradonačelnika ogledalo je budućeg koalicijskog krčmenja države u režiji tih dviju stranaka. Puno proračunskog novca, još više korupcije i krađe i na kraju propali projekt na račun naroda.

Nikoga ne treba čuditi što je projekt 'Rijeka EPK' obilježen nepravilnostima i korupcijom kad ga je "nadgledala" Nina Obuljen Koržinek, ista ona koja kao članica Upravnog odbora Hrvatskog audiovizualnog centra nije reagirala ni spriječila brojne nepravilnosti na koje je ukazao nedavni nalaz Državne revizije o poslovanju HAVC-a.

Eto, probali neki istjerati zeca, kad ono – medvjed!"

džin tonik

Domovinski pokret objavio slogan i ključne točke svojeg izbornog programa

QuoteDomovinski pokret na parlamentarne izbore 2020. ide pod sloganom "Zato što svoje volim", poznatim stihom iz pjesme Miroslava Škore "Sude mi". Predsjednik Domovinskog pokreta Miroslav Škoro u obraćanju putem društvenih mreža ukratko je predstavio i ključne točke programa Domovinskog pokreta.

,,Dragi prijatelji, vrijeme je iznošenja izbornih programa i obećanja, i kao što vidite, neki imaju po nekoliko stotina stranica, jako puno točaka i sve skupa se pretvorilo u natjecanje u laganju i u onoj disciplini 'što nas košta opet obećat?'. Stoga, Domovinski pokret može jedino svim Hrvaticama i Hrvatima jamčiti, recimo, put na Mjesec s punim pansionom, jer sve je drugo zauzeto," ironično je ocijenio Miroslav Škoro.

Domovinskom pokretu je u središtu svih politika hrvatski čovjek, obitelj i domovina, i z nikada neće dati svoje vode, zemlju i šume.

,,Stoga, zato što svoje volimo, nećemo lagati, varati i krasti. Zato što svoje volimo, pustit ćemo policiji da radi svoj posao, DORH-u da diže optužnice i sucima da sude po zakonu. Zato što svoje volimo, omogućit ćemo zdravu poduzetničku klimu, zapošljavanje po sposobnosti i stvaranje uvjeta za povratak u Republiku Hrvatsku", istaknuo je Škoro. 

Osim toga, Domovinski pokret neće dopustiti zlostavljanje ugroženih skupina, vladanje državom putem žetončića i pogodovanje etno biznismenima. Brinut će se o djeci i mladima, braniteljima i umirovljenicima.

,,Zato što svoje volimo, potaknut ćemo rješavanje pitanja nestalih, graničnih sporova i zakona o izborima i referendumima. Zato što svoje volimo, za sve ćemo putem referenduma pitati hrvatski narod i ako treba odstupit ćemo, podnijeti ostavke i raspisati nove izbore", zaključio je Miroslav Škoro.

Accuphase

Quote from: džin tonik on 09-06-2020, 19:05:18
ono kad ti gradjanin genocidne tvorevine republike srpske, nastale agresijom i etnickim ciscenjem nesrba, sve uz vrlo zvucna imena, objasnjava sile osovine ww2 i arbitrira... sve uz rehabilitaciju srpskog sovinizma i jugokomunistickog totalitarizma. :)

bata je iz tzv. "republike šumske", tzv. "čovek iz šume"???

:? :? :? :? :? :? :? :? :? :?

džin tonik

MUP odgovorio Amnesty Internationalu: 'Bez dokaza za ozljeđivanja migranata opet se optužuje hrvatska policija'

QuoteMinistarstvo unutarnjih poslova odbacuje navode Amnesty Internationala koji je objavio fotografije ozlijeđenih migranata koje je navodno pretukla hrvatska policija.

Priopćenje Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske prenosimo u cijelosti:

Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Hrvatske odbija navode kojima se, po već ustaljenoj praksi i bez dokaza, za ozljeđivanja migranata optužuje hrvatska policija.

Ovoga puta se navodno policijsko postupanje dogodilo krajem svibnja na području Plitvičkih jezera i tom su prilikom ti nezakoniti afganistanski i pakistanski migranti bili vezani za stabla, zlostavljani nožem, pucanjem u zrak i u tlo, tučeni kundacima i na kraju namazani majonezom, kečapom i šećerom po kosi.

Odbijamo pomisao da bi hrvatski policajac napravio takvo nešto niti da ima motiv za to.

Podsjetit ćemo da smo u prošloj verziji optužbi policajci navodno sprejem crtali križeve na glavama migranata. Križevi su navodno imali neku simboliku koja se htjela iskoristiti u mjesecu Ramazana, ali nam sada simbolika kečapa, majoneze i šećera nije poznata.

Ako bi ljudi u crnom, kao što se insinuira, trebali biti pripadnici hrvatske Specijalne policije podsjetit ćemo da su upravo oni zadluźni za mnoga spašavanja nezakonitih migranata, žena i djece na nepristupačnim planinama Hrvatske i to u najtežim uvjetima na terenu.

Možda ih upravo zbog toga treba izravno napadati i prozivati?

Sve one željne činjenica upućujemo da obrate pozornost na stvarne događaje: međusobne obračune i tučnjave migranata u kampovima u Bosni i Hercegovini kao i na medijske izvještaje o ozljeđivanju migranata te nesreće i ozljede koje im se događaju na putu.

Budući da se u ovoj, najnovijoj, teoriji spominje razdoblje kraja svibnja, skrećemo pažnju da se 28. svibnja u blizini granice s Hrvatskom, kod Cazina (BIH) dogodio obračun među migrantima koji su se sukobili kod sela Šturlić, a policiju je o tome izvijestio mještanin.

Predstavnik Ministarstva unutarnjih poslova BiH potvrdio je kako je policijska ophodnja, koja je poslana na teren, na mjestu sukoba zatekla dvojicu muškaraca koji nisu davali znakove života, a na tijelu su imali vidljive ozljede nanesene hladnim oružjem. Bosansko-hercegovačka policija je utvrdila i kako je u ovom sukobu veći broj migranata ozlijeđen.

Osobe koje se u svom svakodnevnom radu susreću s migrantskom populacijom dobro poznaju obrazac međusobnog obračunavanja među migrantskom populacijom, osobito između državljana Afganistana i Pakistana.

Međutim, unatoč svemu gore iznijetom, sve javno iznijete optužbe potrebno je provjeriti pa će tako biti i u ovom slučaju.

ne odustaje se, taj internacionalni komunizam u rangu je beogradske dijareje, ista satanisticka skola.

Truba

haha kako je onaj migrant na osnovu nepostojeće kćeri dobio azil u nizozmeskoj
propadoše optužbe na račun policije
Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

Aco Popara Zver

To s mazanjem majoneza i kečapa sama policija izmišlja, šta ne kontate uobičajeni mo službe...

Aco Popara Zver

Nači aj ono da objasnimo klasičnu debeovsku diverziju. Šta je istina, jedna jedina: da Plenkovića plaćaju da blokira ulazak migranata u EU.

Jedina istina da za sitne novce Hrvatska odrađuje ciganski poso. Kako to prikriti, ne pričati o tome tako što se tema refokusira.

Više metoda refokusa:
1. Migranti kadu, lažu, tuku se. Nađeš 2 migranta koji su se potukli i onda tvrdiš svi su agresivni kriminalci.
2. Diverzija prema kojoj umjesto priče šta Plenkovićevi policajci zaista čine (krše ljudska prava), izmisli služba da migrantima pišu krstove kečapom, mažu ih majonezom, ma logor napravili.
To onda ista služba koja plasira lažne vijesti demantira pomoću drugog odjela iste službe.

Kako ja to znam, pa što reče zosko to su sve jugokomunistički totalitarizmi, čak i taj narod.hr [emoji38]

Što je najgore, modus operandi im se ne mijenja pedeset godina jer su glupanderi.

Truba

Mogli biste ih vi na granici makedonije blokirat pa zaradit koju sicu

mac

Dejv Šapel to svrstava u kapitalizam, čak i kada makro to radi svojoj glavnoj kurvi.

https://www.youtube.com/watch?v=UGkywE_uCEI

Aco Popara Zver

Quote from: Black swan on 12-06-2020, 14:32:31
Mogli biste ih vi na granici makedonije blokirat pa zaradit koju sicu
Jbg, premalo plaćaju Njemci da bi Hervati iztočne crkve to radili.

džin tonik

Je li Goran Ivanišević svjestan što govori kad o Jugoslaviji govori?

QuoteNažalost, u posljednje vrijeme dio hrvatskih sportaša počeo je s nostalgičnim prisjećanjem na vremena komunističke Jugoslavije bez imalo empatije za žrtve koje je iza sebe ostavila ta država i dok je živjela i dok je umirala pokušavajući se smrti spasiti tenkovima koje je diljem bivše države slao Miloševićev boljševički režim u Beogradu. Svojedobno je najbolju definiciju postojanja Jugoslavije izrekao jedan od najbližih Titovih suradnika, suučesnika, Milovan Đilas, koji je doslovno kazao: "Hrvati su morali umrijeti da bi Jugoslavija živjela..." Đilas je mislio na komunistička zvjerstva na Bleiburgu i križnim putevima diljem tadašnje države.

I tko danas, nakon svega, nakon Bleiburga, Golog otoka, nakon Vukovara, Škabrnje, nakon Srebrenice... ima pravo, moralno pravo, sjećati se s nostalgijom te razbojničke tvorevine, nastale u zločinu i skončale u zločinu, a bez da spomene žrtve? U posljednje vrijeme dio hrvatskih sportaša, srećom ogromna manjina, nariče za Jugoslavijom, među njima su Rađa, Ivanišević, Prosinečki... Svjesno ili nesvjesno ti ljudi, kada o Jugoslaviji govore s ogromnom dozom romantizma, šire govor mržnje. Naime, zamislite da netko s toliko ljubavi govori o NDH?

Za neke, zapravo za mnoge, Jugoslavija je bila ogromni koncentracijski logor smrti. Zaboga, UDB-a, udarna "pesnica" te države, bez koje bi se ona raspala odmah nakon što je stvorena, ubijala je hrvatske emigrante praktički u osvit rata i agresije na Hrvatsku.  Dok su neki u Jugoslaviji igrali tenis drugi su ležali sjekirom razbijene glave daleko od svog doma.

Ivanišević je, i ne samo on, nostalgično se prisjećajući Jugoslavije, kazao kako "Srbi i Hrvati govore isti jezik", što je dakako, netočno. I nije to za zamjeriti Goranu, on je tenisač, a učio je "srpsko-hrvatski" nesvjestan da postoji hrvatski jezik koji svakako nije isti kao srpski, bez obzira koliko mu je možda sličan. Da ne spominjemo Goranove riječi o Jugoslaviji koja je bila "jedna zemlja", kao da, primjerice, Austro Ugarska nije bila jedna zemlja, s jednim vođom, samo ne u Beogradu već u Beču.

Ili možda još veća glupost kad neki, bez temelja i uporišta u činjenicama, govore kako bi Jugoslavija da je opstala bila strah i trepet te osvajala nogometne naslove. To je potpuno promašeno, da ne kažemo kako se radi o laži, podvali. Naime, da je Jugoslavija opstala bila bi danas "bokčija" kao što je to danas Srbija, zaostali Beogradski pašaluk Aleksandra Vučića u kojem uspijevaju starlete i njihovi ne baš "čisti" tajkuni. Čast, dakako, iznimkama, a, i Hrvatska je na svaki način, kakva god bila, miljama ispred Srbije. Naime, Jugoslavija je opstala jako dugo, previše, nikada se nogometna reprezentacija te države nije borila za svjetski naslov. Hrvatska je u 27, 28 godina bila u završnicama dva puta, u tom je razdoblju uspješnija od jedne Engleske, u kojoj je nogomet izmišljen. Da je Jugoslavija opstala Hrvatske ne bi bilo. Zar to nije dovoljan razlog da Jugoslavije nema? Niti bi, na kraju krajeva, Kostelići i mnogi slični njima izborili svoje mjesto pod tim jugoslavenskim Suncem.

I naposljetku, da je Jugoslavija opstala nekima bi bilo dobro, kao što je i bilo i kao što im je i danas dobro. Oni drugi? Tko bi njih bilo što pitao i kome bi se oni zapravo imali pravo žaliti?

Mica Milovanovic

E, vidi, što nas mučiš i stavljaš postove na nekom čudnom jeziku.
Postoji Google translate, pa prevedi to lepo na srpski.
Mica

Aco Popara Zver

Zosko je naše dijete Diane Budisavljević.

Al interesantno vidiš, čim prestanu fašistički pritisci na sportiste, od Petrovića i Kukoča do Ivaniševića, ploča se promijeni.

scallop

Quote from: Mica Milovanovic on 14-06-2020, 11:03:55
E, vidi, što nas mučiš i stavljaš postove na nekom čudnom jeziku.
Postoji Google translate, pa prevedi to lepo na srpski.

Mićo, nemoj da se mučiš. Ključno pitanje je psujemo li mi na hrvatskom ili Hrvati na srpskom. :|
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

džin tonik

skratite: kad ce velika srbija jugovnoslavija? jel samo sto nije? :)

scallop

Znam samo jednu čisto hrvatsku reč: Jasenovac se na hrvatskom kaže Blajburg.

Aco Popara Zver

džin tonik

Quote from: scallop on 14-06-2020, 12:40:05

vrlo me zanima sta ti skucen u duhovnoj i intelektualnoj prizemnici beogradskog pashaluka i carsijskih poluintelektualaca-dijarejicara mislis da znas...

scallop

Quote from: džin tonik on 14-06-2020, 13:06:43
Quote from: scallop on 14-06-2020, 12:40:05

vrlo me zanima sta ti skucen u duhovnoj i intelektualnoj prizemnici beogradskog pashaluka i carsijskih poluintelektualaca-dijarejicara mislis da znas...

Sve. Ja sam tvoja intelektualna noćna mora. Čitanje onoga šta ti pogoduje nije obavezno tačno. Pežorativi ne mogu da demantuju da sam stariji, obrazovaniji i iskusniji od tebe. Čak sam ja bio gost Vatikana, Germanikuma i Hijeronima u Rimu, a ti nisi.

scallop

Quote from: džin tonik on 14-06-2020, 13:18:28
bio. :)

Prirodno. Sad si stariji, obrazovaniji i pametniji od mene.

Aco Popara Zver

Naravno, zosko je ipak iz strahopoštovanja naučio srpski jezik.

scallop

Propuštaš neke važne momente. U Sloveniji pada dažd, a u Makedoniji vrne dožd. Jezik sam određuje i uspostvalja svoju granicu. Pitanje je: Hrvatska od Slovenije do Makedonije ili Srbija od Slovenije do Makedonije. I jednima i drugima pada kiša.

Aco Popara Zver

Republika Hrpska!

Iliti Herbiland

scallop

Ili zamisli šta bi bilo da papa Grgur XIII (baksuz jedan) nije uspostavio novi kalendar, a da su pravoslavni patrijarsi naseli i uradili isto. Imali bism Hrbate do Plovdiva.

Truba

Nista vi niste imali sem vazalstva osmanlijama s kojima ste se sirili na zapad a razlog tomu je dobro iskustvo muslimana s pravoslavnim crkvama i zbog autokefalne crkve i
Sto se Šugoslavije tice ona jee neslavno propala upravo zahvaljujuci vasem velikosrpstvu
Niko nije zelio sabac i nis
Vi ste zeljeli zadar mostar i duvno

Aco Popara Zver

Komi, jesi prvo provjerio u rječniku što je vazal? Ono, takoe, Srbi su bili vazali nekih 500 godina. Hrvati - 1000. Hrbi, tisuću i pol!

Scordisk

vazalstvo je akumulativno, vidim :D

al što se uvek na svetu nedelju probude ovi slavenoserbi zapadne crkve?  xsex

Aco Popara Zver

Divan dan za čitanje Starčevića, dečki.

Truba

Da ali hrvati se nisu naseljavali u nis 1000 godina
Sve ste sjebali i prvu i 2.5 i 3. Jugoslaviju
Imate srbiju sad bez ostalih napravite svicarsku niko vam nije kriv

Aco Popara Zver

Hrvati žive u Nišu i prije prejasne hervatske dinastije Nemanjića, i prije no što se Kobilić pokazao Hervatom na Kosovu polju.

Truba

Kisa pada srbija propada
Vjetar piri hrvatska se siri
:)

Aco Popara Zver

Meho Krljic

Hrbija do Toikija!!!!!!

Aco Popara Zver

Hrbi katolici, Hrbi pravoslavci, Hrbi muslimani, Hrbi protestanti i Hrbi ateisti!

scallop

Quote from: Labudan on 14-06-2020, 21:01:44
Hrbi katolici, Hrbi pravoslavci, Hrbi muslimani, Hrbi protestanti i Hrbi ateisti!

Konačno! Sad znamo zašto i otkad.

Scordisk

a hrbi jugobanditske komunjare? :(

scallop

Aco Popara Zver

Hrbi ustaše, Hrbi četnici, Hrbi partizani

Truba

Odavde do karpata zemlja je hrvata

Aco Popara Zver

Najveći je hrbski bustamante dr Starčević Ante

Scordisk

evol zore, evo dana, evo nama hrbistana!

Accuphase

A ja došao "ovde" s ciljem & namerom da "pričam" o SF-u, o astronomiji i astrofizici...