• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Zemlje Iz Okruzenja TODAY

Started by Alexdelarge, 10-01-2010, 17:41:34

Previous topic - Next topic

0 Members and 4 Guests are viewing this topic.

džin tonik

Quote from: ALEKSIJE D. on 31-12-2021, 07:16:57
Зosko sve hoћu da te pitam jesi li ti služio vojsku ili bio dragovoljac?

Quote from: Petronije on 31-12-2021, 08:07:07
Jel vojska oni ljudi sa oružjem na spotovima Thompsona?
Quote from: Meho Krljic on 31-12-2021, 08:28:43
Nisam siguran da u Nemačkoj postoji vojna obaveza...

ne, nisam nikad sluzio vojsku ili bio dragovoljac. ja sam covjek od knjige, ne od akcije. a vi? jeste li aktivno sudjelovali u agresiji na hrvatsku i etnickom ciscenju ili ste samo otpracali cvijecem tenkove i pijuckali kavice po beogradskim terasama? nisam siguran da je u srbiji postojala vojna obaveza koju ne bi zaobisla djeca crvene burzoazije...

ALEKSIJE D.

Onda je mnogo toga jasno. Ti si jedan kilavko koji je ladio jajca u Nemačkoj dok je tvoja Rvacka krvarila i sad kao salonski ustaša pravdaš sebe i u svojim očima činiš patriotom.Nisi dalje зanimljiv зa konverзaciju.

džin tonik

pa da, to je jasno, podrazumijeva se. ali sad ti odgovori na kojoj si terasi ispijao kavice dok srpska vojska isla u napad na hr i kako si izbjegao mobilizaciju. pa meho, pa petronije. a moze i jeste li bili dobrovoljci, kao mnogi posteni srbi.

Meho Krljic

Ne, mene su pustili iz vojske taman pre nego što je moja jedinica otpremljena za Hrvatsku, istekao mi vojni rok. Posle sam bio aktivan u antiratnim, jelte, aktivnostima ovdašnje, jelte, andergraund scene. I, mislim, ne samo ovdašnje, eksjugoslovenske generalno.

džin tonik

prakticno, andergaraund, moram to zapamtiti kad me sljedeci put netko konfrontira sa slicnim pitanjima. aktivan u andergraund, jelte, antiratnim aktivnostima, eto, bas istekao vojni rok kad trebalo u rat...
aleksije, petronije? imal' u vas postenog vojnika ili isto kavica-andergraund?

Meho Krljic

Pa, sad, ne mogu da se pravim da sam u skupštini Srbije pričao protiv rata. Lepio sam plakate, delio štampani materijal itd.

džin tonik

prakticno, ti plakati i materijal. nisam siguran je li u srbiji bilo poziva na mobilizaciju, posebno kome upravo istekao vojni rok, vrhunski obucen, a jedinica otpremana na bojiste u hr. mora da nije, nije bilo vojne obaveze u srbiji...

mac

Tada su se još trudili da poštuju privid zakonitosti. Ako kažemo da Srbija nije u ratu, onda tu ne može biti mobilizacije. Lovljeni su samo oni koji nisu završili vojni rok. Čak i tako, ja sam tada bio student i mene nisu tražili, jer studenti imaju pravo na odlaganje služenja. Ja sam doduše upisao studije 1993, i do tada je priča s Hrvatskom završena, ali u Bosni se još pucalo. Ja sam služio posle bombardovanja.

džin tonik

naravno. student, to je vec ozbiljna prepreka, a studira se, tako, 7 godina, od 1993. do '00.
no sluzilo se poslije rata. meho prije rata, pa u andergraund, mac u studente, pa poslije rata, vrlo prakticno. petronije, aleksije? bar jedan vojnik za rata, moze i aktivirani rezervista ako vec nema dobrovoljaca?

Meho Krljic

Mobilisali su rezerviste ali uglavnom ne one koji su tek odslužili vojsku*. Moj pokojni ujak je odradio dve smene u Slavoniji 1992. godine, kao, jelte, čovek od skoro pedeset godina. Mislim, nisu njih tada ni slali da ratuju već da budu podrška Arakanu čiji su dobrovoljci zaista bili u borbi. Jebiga, nesrećno vreme, nesrećni ljudi...

*Edit: mene nikada nisu ni pozvali da me rasporede u rezervu tako da je septembar 1991. godine, kada sam se skinuo bio moj poslednji kontakt sa vojskom.

džin tonik

meho, tvoj ujak ocigledno nije procitao plakate koje si lijepio.

Meho Krljic

Čuj, gomila ljudi se pokupila i pobegla da bi izbegla tu vrstu mobilizacije. Neki su računali da su prestari da započinju život iz početka u nemačkama itd. i da će da stisnu zube te dve nedelje u Slavoniji sede u zaklonu i drkaju kurac i da ne ispale metak...

ALEKSIJE D.

U Hrvatskoj nism bio ni u bih ali bi išao da su me зvali. Na Kim sam išao kao mobilisan. I зa Hrvatsku i Bih nije bila mobiliзacija. To se vodi kao vojna vežba. Ako зnaš raзliku...

džin tonik

isao bi da su te zvali. prakticno. i ja, i ja! ali nisu me zvali, pa sam se odlucio za antiratni andergraund, lijepio sam pakate i nosio transparente...

Onaj stari Sendmen

Quote from: ALEKSIJE D. on 31-12-2021, 09:25:08
Onda je mnogo toga jasno. Ti si jedan kilavko koji je ladio jajca u Nemačkoj dok je tvoja Rvacka krvarila i sad kao salonski ustaša pravdaš sebe i u svojim očima činiš patriotom.Nisi dalje зanimljiv зa konverзaciju.

Ma to je kod Zoleta dubinski osećaj krivnje koji ne prožima samo njega, već sve njegove generacijama unazad. Npr, krivnja što se pobeglo iz Hrvatske pred partizanima, krivnja što se nije stradalo u Blajburgu, krivnja što se nije bilo u prvim borbenim redovima kad se stvara nova Hrvatska, krivnja što stalno toliko kralo od koga se stiglo, itd.

Ali ništa što ne da kompenzovati kenjanje po netu.  :lol:
Sve je više dokaza da su Pravoslavlje izmislili Hrvati da zajebu Srbe!!

džin tonik

oho, evo nam jos jednog ratnickog kandidata. sandmane, da ne ponavljam: a sta si ti, jelte, studirao?
(petrojine, ne lurkaj samo, pohvali se i ti.)

ALEKSIJE D.

On ne može da shvati da je samo garniзon iз Kragujevca i dpbrovoljci pslobadjao kasarnu koju su držali opkoljenu. Da je pokrenuto sve što treba ne bi h od HrvTske ostalo

džin tonik

i to se podrazumijeva. da su vas zvali, stiglo bi se bar do timbukta. ali nisu vas zvali, pa se moralo studirati, lijepiti plakate...

Petronije

Što bih se ja tebi pravdao gde sam i kad služio vojsku, ne razumem? Ko si ti uopšte?  :mrgreen:
Arm the Homeless

džin tonik

pa tako, bezveze, tu si i postavio si mi pitanje na koje sam ti odgovorio. pa sad ti odgovori meni. tako to ide na forumu, nije to samoposluga, udjes-izadjes, to se zove komunikacija.

ALEKSIJE D.

Da vidi kako nije sam. Зosko što ne pitaš kako je bilo na KiM kad smo očistili govna na terenu u roku od 10 dana.

Petronije

Quote from: džin tonik on 31-12-2021, 11:58:03
pa tako, bezveze, tu si i postavio si mi pitanje na koje sam ti odgovorio. pa sad ti odgovori meni. tako to ide na forumu, nije to samoposluga, udjes-izadjes, to se zove komunikacija.
Nisam ti ja postavio pitanje, već sam se ubacio da te podjebavam.

Sent from my SM-A715F using Tapatalk

Arm the Homeless

ALEKSIJE D.

Ja sam postavio pitanje zbog tih izliva patriotizma, koji su, kao što se ispostavilo, samo znak frustracije i cenim kako Zosko više ne zavređuje našu pažnju. Mi da služimo kao terapija nekome, malo je previše.

džin tonik

@petronije: ajd, ajd, nemoj se sramiti. meho je lijepio plakate, mac je studirao, aleksije je praznio latrine na kosovu, a dosao bi i u hrvatsku da su ga zvali, ali eto nisu, a ti?

Onaj stari Sendmen

Quote from: džin tonik on 31-12-2021, 11:45:18
oho, evo nam jos jednog ratnickog kandidata. sandmane, da ne ponavljam: a sta si ti, jelte, studirao?
(petrojine, ne lurkaj samo, pohvali se i ti.)

Da se pohvalim: tukao sam '91 hrvate u Petrinji s Vučićem!!!  :lol:

Aco Popara Zver

Quote from: džin tonik on 31-12-2021, 09:08:28
jeste li aktivno sudjelovali u agresiji na hrvatsku i etnickom ciscenju

ček, zar ne bi trebo to pitati na narod.hr

pošto je Tuđman izvršio agresiju na SR Hrvatsku i etničko čišćenje
šta će mi bogatstvo i svecka slava sva kada mora umreti lepa Nirdala

džin tonik

nemoj bato u tom pravcu, milosrdno sam postavio stvari u realnom okviru, tako da nitko ne ode u zlocin. ako dozvolimo mitove, svi ce odmah izmisliti 1000 dana ratnog puta, jos i sami povjerovati u to, pricamo sa srbima.

Aco Popara Zver

Zole, ti reče da si knjiški čoek, jest da čitaš smeće ustaške dijaspore iz flatlanda, ali zar nisi mogo ono bar prelistati svog tatka Franju, malo da se upoznaš sa ultimativnim zločincem i psihopatom s ovih prostora?

mislim, jedno je što živiš u svojim SF&F&U knjigama, ali postoji još neko parče stvarnosti u kojoj Tuđman vrši agresiju na Hrvatsku, od koje se još nisu oporavili sami Hrvati, sem možda oni u Irskoj

ALEKSIJE D.

što bato pričaš sa čovekom koji tvrdi da se u sfrj delila hrana na tačkice? toliko o poznavanju prilika.

mac

Ne znam za tačkice, ali postojali su bonovi za kafu, ulje, šećer, kako kad. Bilo je nestašica. Sećam se šaljivog pozdrava, "gde si bre, nema te ko kafe". Sećam se da nije bilo kafe da se kupi, nego si morao rano ujutru da staneš u red, pa i tada nije bilo sigurno. Neki lik je obio prodavnicu, uzeo kafu, i ostavio na pultu pare za kafu sa porukom da se izvinjava zbog obijanja. Ne sećam se tačno godina kad je to bilo, ali neke osamdesete su bile. Amerika je odlučila da im više ne trebamo kao bafer između Zapada i Varšavskog pakta, i ekonomski nas je nekako pritegla i stavila u nepovoljan položaj.

Aco Popara Zver

imaš bonove i u SAD danas, a realno ni Dojčland se ne drži baš najbolje

eo kako to gospodin Štrek sumira

In a few years' time, Merkel's tenure may be remembered as a golden era when pious wishes still helped — a time when hard decisions could still be successfully postponed, dilemmas hidden by optimistic denial and benevolent neglect, and contradictions reconciled by all sorts of pocket money, borrowed or printed. Now, by contrast, things are about to get serious.

https://unherd.com/2021/12/angela-merkels-empty-leadership/

uostalom, neko ti lupi sankcije pa pametuje jel ti ekonomija funkcioniše, SAD bi se raspale poslije 2 mjeseca sankcija

Balkanizujmo svijet!

Aco Popara Zver

Srećna nova godina ljudima i zosku!

Izitpajn

Quote from: ALEKSIJE D. on 31-12-2021, 07:16:57
Зosko sve hoћu da te pitam jesi li ti služio vojsku ili bio dragovoljac?

To ti se kod nas zove "Minhenska bojna (bataljon)". Ima gomila takvih, eno pun ih fejzbuk.

džin tonik

mlada partizanka konja jahala, haj nek se cuje, cuje, haj nek se zna, da je mlada...

necu vam cestitati, navukli ste mi u obliku izipanja opet onu musku kobilu peovicku na vrat, sve na staru godinu. sta cu sad? cijelu novu godinu pjevusiti mladu partizanku?

Aco Popara Zver

Zole, ne znam jel ti neko reko da ti i Šešelj imate više sličnosti no razlika?

džin tonik

to bi sad kao trebala biti neka uvreda? ne mogu procijeniti, seselj svakako nije konvencionalan, ima te fiks-ideje o velikoj srbiji, sto nije bas suvislo, ali to je svesrpski problem, no svakako nije konvencionalan, inteligentan je i cak i posten. otvoreno kaze ono sto mnogi sanjaju. kad razmislim, u biti bih mijenjao izipanja za seselja. seselja znas, a pogledaj jos jednom ovo:

od izipanja, preko glavonje, do kobile. hajde sad zamisli, mlada partizanka konja jahala, samo zamisli da se ovo krene pariti? gdje ce narod osigurati toliko jaslica i sijena? srecom zagovaraju pobacaje, to se valjda priroda tako stiti.

Aco Popara Zver

I Šešelj misli da je nekonvencionalan, intelegentan i pošten.

džin tonik

kako god, seselj je, onako, ne znam, ima mane, ali vidi se da ima i nesto ljudsko, ljudsku osnovu, pripada ljudskoj rasi. ja ne razumijem kakav je ovo gore cirkus, sta je to, od kud je to ispuzalo, s cim se to sve uparilo, iskrizalo, jel' to ono sto je opjevala grcka mitologija ili sta, a ne razumijem ni tko to bira ili tko je to pustio iz ludnice ili laboratorije ili pojma nemam, sa nekakvog olimpa ili bi ova bila nekakav zenski superhik, sta je to, zaboga. znaci definitivno mijenjam panja za seselja u svako doba, bez trunke sumnje.

džin tonik

2. siječnja 1992. Zločini srpske vojske – smrt 214 Hrvata iz Benkovca, Obrovca i okolice

QuoteBrojna mjesta općina Benkovac i Obrovac bila su mjesta velikih zločina nad Hrvatima, pa je tako DORH podnio krivičnu prijavu za preko 200 ubojstava Hrvata tog kraja, silovanja i etnička čišćenja hrvatskog stanovništva. Ova ubijanja su se dogodila u sjevernoj Dalmaciji, u relativnoj blizini Grubora i Varivoda, koji su često na naslovnicama medija kao mjesta zločina nakon završene VRO Oluja.

Dana 2. siječnja 1992. počinjen je zločin nad četiri starije sobe hrvatske nacionalnosti u selu Kruševo pored Obrovca.

Tek u 2013. godini, 22 godine nakon zločina, podnesena je kaznena prijava protiv osam osoba koje su u razdoblju od srpnja 1991. do ožujka 1993., na području bivših općina Benkovac i Obrovac (Zaton Obrovački, Jasenice, Kruševo, Vukići, Provići, Raštević, Nadin...) zapovjedno odgovorni za smrt preko 200 osoba, nanošenje teških tjelesnih ozljeda, silovanja i fizička zlostavljanja.

Kaznenom prijavom obuhvaćeni su: komandant 180. motorizirane brigade JNA Tripko Čečović (r.1947.), načelnici stanice javne sigurnosti u Benkovcu Boško Dražić (1963.) i Slobodan Vujko, načelnik stanice javne sigurnosti u Obrovcu Đorđe Jelić (1961.), komandant TO Benkovac Zoran Lakić (1956.), komandant TO Obrovac Jovan Dopuđ (1948.), komandant 92. motorne brigade Republike Srpske Krajine Ilija Mašić (1946.) i komandant 4. lake brigade Obrovac Pavao Samardžić.

Prema DORH-u okrivljenicima se stavlja na teret da su od srpnja 1991. godine do ožujka 1993. godine, kao pripadnici tadašnje JNA, postupali protivno IV. Ženevskoj konvenciji o zaštiti građanskih osoba u vrijeme rata i Dopunskog Protokola I uz Ženevsku konvenciju od 12. kolovoza 1949. na području tadašnje općine Benkovac, i to mjesta: Polače, Bulića, Lišana Ostrovačkih, Vukšića, Korlata, Šopota, Raštevića, Jagodnje Donje, Lepurima, Pristegu, Škabrnji, Nadinu, Pridrazi, Smilčiću, Paljuvu, Podgradini, Zemuniku Donjem, Zemuniku Gornjem, Popovićima, Podgrađu, Perušiću, Rodaljicama, Lisičićima, Proviću, Dobropoljcima, Vrani, Podlugu te tadašnje općine Obrovac: i to mjesta Meki Doci, Kruševa, Bruške, Zatona Obrovačkog i Medviđe.

Okrivljenicima se stavlja na teret da su kao visokorangirani zapovjednici tadašnje JNA, za vrijeme i nakon napada postrojbi kojima su zapovijedali, s ciljem zastrašivanja i protjerivanja civilnog stanovništva hrvatske nacionalnosti, tijekom napada i okupacije tih područja, protivno pravilima međunarodnog ratnog i humanitarnog prava, dopustili ubijanja, silovanja, mučenja, nečovječna postupanja prema civilnom stanovništvu kao i uništavanje i oštećenja imovine. Nadalje, terete se da nisu poduzeli mjere kako bi spriječili takva postupanja vojnika i policajaca kojima su zapovijedali već su dopustili postupke svojih podređenih i na taj način počinitelje dodatno motivirali da tako postupaju, uslijed čega je ubijeno najmanje 214 osoba, prema civilnom stanovništvu se nečovječno postupalo i nanesene su mu velike patnje, teško tjelesno ozlijeđeno je najmanje 19 osoba, silovano je najmanje 5 ženskih osoba, te uništeno i teško oštećeno 9575 stambenih i gospodarskih objekata.

Truba

To nije bitno
Samo zlocini iz 1995 su bitni :)
Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

džin tonik

mene bas zanima u kakvo ce tek ludilo zagrabiti kad se uskoro osnuje "regionalna antifasisticka platforma" u beogradu, sve sa "hrvatskim" "antifasistima", znaci ultimativna fasisticka platforma. sta ce ovi tek proizvesti fantastike, ne bi me cudilo ni da izmisle neki novi jasenovac iz 1995., znaci to vise ni hitler ni staljin, sve uz pomoc pajtonovaca, ne bi izmislili, seselj dodje kao postenjacina na kub pored tih mamlaza. mnogi nagadjaju koji ce biseri biti ukljuceni, a ja sam na nevidjeno siguran da ce okupiti najobicnije budale, samo jezivo glupe ljude, onako, bas tupave, ali do bola, cijepljene od bilo kakvog mozga, suvislosti, stvarnosti, pa drndati susjede preko tih idiota.

Aco Popara Zver

sretna nova godina idioti

Onaj stari Sendmen

Quote from: džin tonik on 02-01-2022, 12:57:00
2. siječnja 1992. Zločini srpske vojske – smrt 214 Hrvata iz Benkovca, Obrovca i okolice

Pa ako se narod.hr priseća žrtava iz Obrovca, što ne krene od srpskog policajca Gorana Alavanje, ubijenog u redovnoj patroli 23 novembra 1990 od "nepoznatih počinilaca" (verovatno udbe ili Slobodana Miloševića lično), pa onda redom do Oluje?

https://jadovno.com/prva-zrtva-rata-u-hrvatskoj-je-goran-alavanja-srbin-iz-karina/

džin tonik

sto ne? iz vrlo jednostavnog razloga: jer mi je beskrajno bizarno bilo kakvo drombuljanje iz srpskih ili, sazeto, beogradskih izvora. vi prosto imate tu kulturu laganja, izvrtanja, podvaljivanja, prepjeva i manipulacije koja je toliko napredovala, da covjek vise ne moze procijeniti ni jeste li onako opcenito kao konzumenti opsjednuti, poceli vjerovati u budalastine, ili vam to samo prija.
cim vidim na koga linkujes, samo se pitam jesi li ozbiljan ili opsjednut ili bedast.

recimo da sad tvoja tvrdnja i stoji, i to tocno kako prenosis, sto je, opet, vrlo upitno, najezim se pri samoj pomisli razrade napisa srpsikh izvora ili agentura, zajebi covjece, kakve bi to veze, zaboga, imalo sa sveopcom agresijom, etnickim ciscenjem i okupacijom koju je srbija planirala i provodila? mislim, gdje je tu bilo kakva relacija? dodje kao pervanova zajebancija, kad zajebavao rtb, onako: provokacija! provokacija! hrvati na svadba zapucali iz pistolja, nasa armija je uspesno odgovorila iz visecevnih bacaca.

Onaj stari Sendmen

Kakva agresija? Vi ste otcepili deo teritorija Jugoslavije, i na novoproglašenom teritoriju sveli gomilu stanovnika na građane drugog reda, počeli ih ubijati gde ste stigli. I sutra, kad su se ti građani počeli braniti, nazvali ste to agresijom, etničkim čišćenjem i okupacijom.

Najveći zločinac vam je nekakav Ratko Mladić, koji nije ni bio fizički prisutan u Srebrenici u vreme kad se navodno čišćenje događalo, nego na raportu u Beogradu. Da nije tužno, bilo bi smešno.

džin tonik

Narod.hr zapošljava: Tražimo urednika s iskustvom!

QuotePortal Narod.hr traži urednika s iskustvom za rad na puno radno vrijeme.

Radili ste kao novinar i najmanje 2 godine kao urednik? Razumijete važnost kvalitetne redakture novinarskih tekstova? Odlično poznajete hrvatski pravopis? Vladate engleskim jezikom? Poznajete zakonitosti internetskog novinarstva? Razumijete važnost odličnih fotografija i društvenih mreža u prenošenju informacija? Želite raditi u dinamičnom timu potpuno neovisnog medija?

Javite nam se ako:

– prihvaćate vrijednosti, misiju i viziju udruge U ime obitelji te  uredničku politiku portala Narod.hr

– imate novinarsko i najmanje 2 godine uredničkog iskustva

– iskusni ste u redigiranju tekstova, određivanju naslova i odabiru fotografija za novinarske tekstove,

– dobro poznajete pravopis hrvatskog i vladate engleskim jezikom

– poznajete rad u WordPressu

– razumijete društvene mreže i njihove alate

– imate želju za učenjem i usavršavanjem

– želite raditi u dinamičnom i izazovnom okruženju te svojim radom utjecati na oblikovanje javnog mnijenja koje se temelji na točnim informacijama i razumijevanju društvenog konteksta

Radno vrijeme: puno radno vrijeme uz mogućnost rada na daljinu

Lokacija radnog mjesta: Zagreb i cijela Hrvatska

Svoj životopis i kratko obrazloženje zašto želite raditi na Narod.hr-u uz fotografiju pošaljite  na info@narod.hr do 20.1.2021.

mac

Zosko, ne sugerišem ništa, ali ti ispunjavaš sve ove uslove...

džin tonik

a zelja za ucenjem i usavrsavanjem? kako da ja jos nesto naucim ili kako usavrsiti perfekciju? nemoguce. to je nesto za batu.

Onaj stari Sendmen

Sjajna prilika da i Zoleta CIA počne da plaća za izdaju i uništavanje domovine!  :|