• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Zemlje Iz Okruzenja TODAY

Started by Alexdelarge, 10-01-2010, 17:41:34

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Truman

Gledam sad nov peogeot 208 je 20 000e. :(
Isuse, moram onda da pređem u bizMismene.
Ja da valjam ne bih bio ovde.

Aco Popara Zver

Truki, ti kao programer punišić bi trebo i meni da kupiš škodu a ne tu da kukaš za dvaes iljada 8-)
šta će mi bogatstvo i svecka slava sva kada mora umreti lepa Nirdala

Aco Popara Zver

Truman

Quote from: Labudan on 18-07-2022, 19:37:48
Truki, ti kao programer punišić bi trebo i meni da kupiš škodu a ne tu da kukaš za dvaes iljada 8-)

Ja sam za programiranje k'o sto si ti za sah...

Aco Popara Zver

šta, ja igram 3 mjeseca šah, kad budem igrao 3 godine natrljaću Komiju 1.800 rejting!

Truba

Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

Aco Popara Zver

https://www.portalnovosti.com/crna-gora-nova-vladajuca-vecina-ili-novi-izbori

tldr
ovaj između redova tvrdi da stari hrvatsko-crnogorski švercerski dil rušenjem Đukanovića prelazi u albansko-srpski klan, koji će zamijeniti ili bar ukanalisati Škaljarce i Kavčane, ali svakako nastaviti s ekstraprofitom

budući da je ovaj lik blizak Milanoviću vjerovatno lupeta, ali ima smisla da CG ne želi da se odrekne šverca, koliko da to malo preuzmu i drugi, ali iz toga proizlazi implicitna optužba da će to biti Srbija

nije ni čudo što Komi misli da je Vučić (mračni) genije haha

džin tonik

Merkel se nakon dugo vremena ukazala javnosti i progovorila o Putinovim nuklearnim prijetnjama: Treba ga shvatiti ozbiljno

Papa Franja je apelovao i na ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog da bude otvoren za svaki "ozbiljan mirovni predlog"

neovisno sto ovi jos uvijek nisu bar u kakvom zatvoru, ocigledno i dalje samo vrte program kad prime signal. mene bi stvarno zanimalo kako to funkcionira, je li samo korupcija ili neka vrsta infekcije. sta radite sa tim idiotima, zaboga. pare? hipnoza? prijetnje? cevapi? kurve? kombinacija svega?

džin tonik

I. Šola: Lud zbunjenog...

QuoteVijest da je Putinov režim zadnjih godina uložio silne novce, stotine milijuna eura, za financiranje svoje propagande na Zapadu, ozbiljne promatrače ne čudi. Naprotiv, od nekih političkih stranaka u Europi, s ljevice i desnice, te medija i nevladinih udruga pa do pacifističkih feministica, u javnim istupima vidio se jasan rukopis putinovske propagande na Zapadu.

Nju možemo sažeti u sedam točaka:

1. poricanje ukrajinskog suvereniteta nad cijelim nacionalnim teritorijem, jer, primjerice, Krim su Ukrajinci i tako dobili, a tu je i kolijevka ruskog pravoslavlja;

2. Ukrajinu predstavljati kao američkog pijuna u geopolitičkoj partiji šaha, kako je i sam Putin rekao da će "NATO braniti Ukrajinu do zadnjeg Ukrajinca";

3. sugerirati da je Rusiju isprovocirao NATO;

4. tvrditi da Sjedinjene Države nisu ništa bolje od Rusije;

5. sukladno prethodnom, prikrivaju prave Putinove ciljeve u odluci o invaziji na Ukrajinu, i za sve okriviti Zapad, poput žene koja si je sama kriva što je silovana jer je nosila minicu;

6. tvrditi do besvijesti da je Rusija zainteresirana za diplomatsko rješenje, a nije, već za vojno;

7. tvrditi da je popuštanje ruskim zahtjevima, legalizacija okupacije, način da se zaustavi rat.

Pismo zapadnoj ljevici

Već na početku ruske invazije ukrajinski povjesničar Taras Bilous obratio se ruskim propagandistima na Zapadu i objavio "Pismo iz Kijeva zapadnoj ljevici". Bilousov tekst posebno je bio brutalan prema ljevici koja u ime antiimperijalizma na kraju podupire autoritarne režime, minimalizirajući njihovu odgovornost, pa i zločinački karakter.

Tako ova ljevica ne problematizira Putina, već "neprijatelja kod kuće" koji su zapravo stvarni problem, a ne Putin: NATO i Sjedinjene Države. Bilous u svojim kritikama citira i britansko-sirijsku aktivisticu Leilu Al-Shami, koja je 2018. govorila o "antiimperijalizmu idiota" za onaj dio zapadne ljevice i "suverenista" podmazanih ruskim novcem koji su došli podržati diktatora Assada u ime - antiamerikanizma! Čudni neki desničari "suverenisti", ne samo ljevičari, koji mrču lovu od stranih država.

Moj skromni prinos "antiipmerijalizmu idiota": Taj famozni novi svjetski poredak organizira se po principu imperija. Tri su. Jedan je američki, drugi ruski, treći kineski. Islamski svijet je priča za neki drugi tekst. Pa izaberite u kojem imperiju biste najradije živjeli...

Potom je ukrajinska feministica Tamara Zlobina kritizirala razne feminističke apele koji su se pojavili u Europi. Zlobina piše: "Svi ti apeli zvučali su kao 'mi smo protiv rata! Rat je loš. To je muška igra! Želimo mir! Mi smo protiv opskrbe Ukrajine oružjem jer bi oružje samo još više potpirilo sukob. Hitno zaustavite rat'.

Nijedna od 'sestara' nije pomislila konzultirati se s ukrajinskim 'sestrama' feministicama pri pisanju ovih izjava. A kad su ih Ukrajinke slučajno pročitale prije objave i kritizirale, njihovi su glasovi jednostavno ignorirani." Feministička "solidarnost".

Putinovu invaziju, zločin nad Ukrajinom, ma kakav god bio "truli Zapad", nikako se ne može opravdati, pogotovo smiješnim "antiimperijalizmom idiota", kako je ove Putinove podmazane pudlice na Zapadu nazvala Leila Al-Shami.

Putin će stoga poraziti samoga sebe. Unatoč uloženom novcu u prorusku propagandu na Zapadu na koju su "iz uvjerenja" pristali mnogi, od salonskih ljevičara, preko salonskih desničara i "suvernista" koji su toliko "suvereni" da ližu dupe stranom diktatoru za šaku dolara, pa do "rodno osviještenih" feministica koje Putin inače mrzi, a patrijarh Kiril reče da od takvih treba spasiti Ukrajinu i Rusiju. Lud zbunjenog...

Putin će poraziti samog sebe jer, miješajući samoobmanu i propagandu, nije shvatio tri "banalane" stvari.

Prvo, zemlje bivšeg Varšavskog pakta, istočna Europa općenito, slobodno je izabrala biti dio Zapada. Ne radi se o širenju NATO-a već Putin ne shvaća da svi oni bježe od njega kao od septičkog smrada. NATO širi Putin, pa su eto i Švedska i Finska nakon njegove "specijalne vojne operacije" krenule u NATO.

Velikoruska tradicija

Drugo, ukrajinsko društvo, pa i značajan dio Rusa u Ukrajini, kao i rusofonih Ukrajinaca nije željelo biti s Putinom u društvu Bjelorusije. Solženjicin je, potom Dugin, na velikoruskoj slavofilskoj tradiciji staroj stotinama godina, Putina pumpao protiv Ukrajine, smatrajući da su Bjelorusija, Rusija i Ukrajina jedno rusko tijelo koje treba živjeti u istoj državi. Jedino Ukrajince nisu pitali žele li oni to, a ne žele.

Treće, mnogi Rusi, pogotovo u simboličnom gradu kao što je Odesa, posebno nakon ruskih luđačkih granatiranja, radije bi živjeli u Ukrajini nego se vratili "Svetoj Majčici Rusiji". Tome u prilog ide činjenica da je skoro pola milijuna stanovnika, i Rusa, iz okupiranih "ruskih narodnih pokrajina" od početka okupacije pobjeglo na ukrajinski slobodni teritorij ili na Zapad.

Putin ove tri stvarnosti ili nije htio, ili ne može vidjeti. Razlog tome je što je bolestan. Ta bolest zove se alokronija ili neistovremenost vremena.

Putin živi u vremenu SSSR-a, kada su Rusi svoje zločinačke imperijalne zulume u Varšavskom paktu rješavali tenkovima. No ovo je drugo vrijeme, nije to Budimpešta 1956., nije to istočni Berlin 1961., nije to Prag 1968. Ovo je Ukrajina 2022. I da nije obolio od alokronije, Putin ne bi povukao ovaj samoubilački potez, kao ni Milošević devedesetih u Hrvatskoj.

Truman

zosko, konačno da i ti podeliš neki dobar tekst.

i nije pristojno ignorisati pp.

Aco Popara Zver

džin tonik

a ne ignoriram pp, trumane, prosto nisam jos procitao. mislim, cim procitam, odgovorit cu, nema smisla odgovarati prije no procitam.
a ti bato pises previse gluposti na pp, to nema smisla citati.
hm, da to nije nacin kako bizanitzam zapljune idiote? mozda bih te trebao odblokirati, mislim, mehanizam bi morao biti isti, merkel, papa, izipanj, koji god idiot. posaljete im pp i izazovete nekakav kratki spoj u glava?

tekst je inace nista, to se sve i puno vise podrazumijeva, bar u djece u nekom normalnom drustvu, topla voda. dijelim jer glasno razmisljam zasto postoje pristalice, kako taj mehanizam funkcionira. mislim, procitam ove, one, istok, zapad, liberale, fundamentaliste, komuniste, potpirija, to su tolike kolicine gluposti i najociglednijih budalastina da je bizarno kako bilo tko sa dva grama funkcionalnog mozga moze priznati, onako, osobe, kao bilo kakav faktor. biden, putin, merkel, makaron, lubenicari, potpirije, papa, pa, kad bi bili onako crnohumorni, manje humani, maksimalni domet bio bi im tvoriti vrhunski predmet sprdnje u prvoj gostioni. oni ni ekipno ne bi bili u stanju suvislo pricati sa covjekom iz javne cistoce koji ima vise od 3 dana radnog staza. u biti vrijedjam idiote, ovo nema smisla, trebamo nekakve nove definicije za elitu kad vec nece izaci medju ljude, izolirala se i bulanca. :cry:

Truba

Suplja prica
Ne dolaze ujke raditi u srbiju
Nego cede konobare po dalmaciji
Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

Onaj stari Sendmen

Pa ne dolaze, jer sve ujke čiste klonju u Nemačku. Zole included!
Sve je više dokaza da su Pravoslavlje izmislili Hrvati da zajebu Srbe!!

Truba

Vidis da niko nece u srbiju i rusiju

Aco Popara Zver

Quote from: Black swan on 12-10-2022, 22:01:10

kako ne dolaze, Kristina Mandarina, Nikolina Pišek, puna Zadruga i bg hoteli

Aco Popara Zver

e, aj što ne dolaze u Srbiju nešto posebno, ali zašto dolaze ubosnu, to mi nije jasno

ovaj eronet provajder ili kako se već zove, bukvalno doveo Hrvate da im rade, ljudi iz Hrvatske dođu da rade za eronet

Onaj stari Sendmen

Quote from: Black swan on 12-10-2022, 22:42:04
Vidis da niko nece u srbiju i rusiju

A to je kao nešto loše, inače? Zato je Vučić povećao zaposlenost domaćeg kadra na 103%!

Truba

Quote from: Labudan on 12-10-2022, 22:44:10
Quote from: Black swan on 12-10-2022, 22:01:10

kako ne dolaze, Kristina Mandarina, Nikolina Pišek, puna Zadruga i bg hoteli
To su mentalne srpkinje

Truba

Quote from: Labudan on 12-10-2022, 22:45:25
e, aj što ne dolaze u Srbiju nešto posebno, ali zašto dolaze ubosnu, to mi nije jasno

ovaj eronet provajder ili kako se već zove, bukvalno doveo Hrvate da im rade, ljudi iz Hrvatske dođu da rade za eronet

Dje doveo?
Prvi put cujem...to studenti pa da ih deru

Onaj stari Sendmen

Quote from: Black swan on 12-10-2022, 23:10:19
To su mentalne srpkinje

Jes vala. Dođu po punjenje u Srbiju, pa se vrate u Rvatsku da rađaju male Rvate.

Onaj stari Sendmen

To je da čuvena simbioza Srba i Hrvata koja traje kroz vekove: najbolje hr ribe dolaze u Srbiju i vraćaju se sa malim ujama, da bi dotle velike uje imale dovoljno vremena da se baš temeljno posvete čišćenju EU klonji.

Truba

čujem skuplje ulje kod vas i lebac
al zato manje zarađujete :D

Onaj stari Sendmen

Ne znam, ja ne konzumiram ni ulje ni lebac.

Manje zarađujemo na osnovu čega?

Aco Popara Zver

Quote from: Black swan on 13-10-2022, 13:03:21
čujem skuplje ulje kod vas i lebac
al zato manje zarađujete :D
Ja čuo neki debili sjebali Jugu i svi manje zarađuju.

Onaj stari Sendmen

Nego, reci ti nama Trubčiću jel istina da ste toliko bezidejna nacija da je gej lobi morao da pozove Kevina Spejsija da glumi Franju Tuđmana da bi vam filmu doneo nove poruke poglavnika u stilu "čuvajte mi Hrvatsku" (ripoff kralja Aleksandra) i tako to?  xrotaeye

Naslov filma je valjda "Tuđman: šta sam vam sve zaboravio reći - umotvorine iz groba"  :?:

Truba

Ne gledam te gluposti
Samo racunam rezultate
Imamo hrvatsku hahahahah

Truba

Quote from: dark horse on 13-10-2022, 14:39:37
Ne znam, ja ne konzumiram ni ulje ni lebac.

Manje zarađujemo na osnovu čega?

The average cost of living in Bosnia and Herzegovina ($546) is 18% less expensive than in Serbia ($667). Bosnia and Herzegovina ranked 160th vs 126th for Serbia in the list of the most expensive countries in the world.

beograd jeste jači ali bez beograda srbija je truba

Aco Popara Zver

knjige su skuplje ubosni

i ulje

satovi jeftiniji

Onaj stari Sendmen

Ne razumem šta ti prosečni trošak života znači kao parametar.

Meni bukvalno ništa. Jedem hranu koja je vrlo jeftina. Kućni troškovi mi nisu posebno visoki za lokaciju na kojoj sam. Moguće da za to trošim manje od navedenog za osnovno, a bukvalno sam u centru Bgd.

Mnogo više trošim da mi život bude zanimljiviji i kvalitetniji, nego što preživljavam.

Petronije

Šta ti znači ovo "Jedem hranu koja je vrlo jeftina"? Pitam iz radoznalosti, jer ja odavno ne videh vrlo jeftinu hranu a da je prihvatljivog kvaliteta. "Vrlo jeftino" nije isto Lebronu Džejmsu, Novaku Đokoviću, Linkinu i Petroniju.

Sent from my SM-A715F using Tapatalk
Arm the Homeless

Onaj stari Sendmen

Quote from: Petronije on 13-10-2022, 20:21:05
Šta ti znači ovo "Jedem hranu koja je vrlo jeftina"? Pitam iz radoznalosti, jer ja odavno ne videh vrlo jeftinu hranu a da je prihvatljivog kvaliteta. "Vrlo jeftino" nije isto Lebronu Džejmsu, Novaku Đokoviću, Linkinu i Petroniju.

Npr, dvopek sa magarinom i paradajzom za doručak/večeru, za ručak piletina/teletina sa pirinčom/šapgarepom/tikvicama. Kosa crta označava jednu od nekoliko opcija, ne sve u jednom obroku, naravno

Petronije

Ok, hvala.

Arm the Homeless

Truba

Aco Popara Zver

jbt ima li skupljeg sranja od mortadele?

bukvalno pršut i kulen iste pare

Onaj stari Sendmen

Quote from: Black swan on 13-10-2022, 23:26:32
A mortadela nista?

Izbegavam sva ta prerađena sranja.

Ko zna kakvo meso trpaju u to. Verovatno najčešće ono koje se nije prodalo, a istekao mu je rok, pa malo termički obrade i prodaju kao sveže.

Truba

Onaj stari Sendmen

Truba

geni bajo sve je u genima
naravno ima i okoliš i način života

ljudi su od tih bolesti umirali prije modernog doba

Aco Popara Zver

zar nije dokazano da je Turska u BiH uvozila meso staro 70 godina?

Onaj stari Sendmen

Quote from: Black swan on 14-10-2022, 11:26:46
način života

Pa, ishrana ti ulazi u to. Zapravo, prva stavka na toj listi.

Petronije

Pa margarin je jedna od najotrovnijih namirnica, zar ne?

Arm the Homeless

Onaj stari Sendmen

Ja sam margarin dobio u jelovniku od nutricioniste posle operacije žučne kese.

Verovantno si u pravu, a šta jesti kad je i sve drugo podjednako nezdravo (maslac, pašteta i sl.)? Da mažem surutku na dvopek?

Ima varijanta da se koristiš nutri mix i sam praviš namaz, od piletine ili ribe, recimo. Što je verovatno najzdravije. Ali ti otprilike treba lični kuvar za takav jelovnik.

Truba

https://www.dnevnik.ba/sport/preminuo-bivsi-olimpijski-prvak-na-njegovom-profilu-objavljena-poruka-ako-ovo-citate-znaci-da-sam-otisao-na-bolje-mjesto-2644665?fbclid=IwAR1LLANgTED3ZfIrdqUYOhGeCQqQ8zRJpAdq0zHPijse_wyL4vteoZV1MmU

Riječ je o dvostrukom srebrnom olimpijcu i nositelju grčke zastave na otvorenju Olimpijskih igara u Londonu 2012. godine.

On je danas preminuo samo tri dana prije svog 43. rođendana. Posljednjih godina skrivao je svoju bolest, ali je sve pripremio za najcrnji scenarij, pa tako i poruku koja se nakon smrti objavila na njegovom profilu na društvenim mrežama.

Petronije

Quote from: dark horse on 14-10-2022, 13:31:59
Ja sam margarin dobio u jelovniku od nutricioniste posle operacije žučne kese.

Verovantno si u pravu, a šta jesti kad je i sve drugo podjednako nezdravo (maslac, pašteta i sl.)? Da mažem surutku na dvopek?

Ima varijanta da se koristiš nutri mix i sam praviš namaz, od piletine ili ribe, recimo. Što je verovatno najzdravije. Ali ti otprilike treba lični kuvar za takav jelovnik.

Otkud su margarin i maslac podjednako nezdravi? Maslac(puter) ti je obična mlečna mast, dok je margarin industrijski proizvod. Ako već moraš nešto da mažeš, puter je sigurnije rešenje, ali onda više ne jedeš "vrlo jefinu hranu". :)

https://vitkigurman.com/maslac-ili-margarin/
https://vitkigurman.com/mediji-neistine-margarin/
Arm the Homeless

Onaj stari Sendmen

Quote from: Petronije on 14-10-2022, 14:13:50
Otkud su margarin i maslac podjednako nezdravi? Maslac(puter) ti je obična mlečna mast, dok je margarin industrijski proizvod. Ako već moraš nešto da mažeš, puter je sigurnije rešenje, ali onda više ne jedeš "vrlo jefinu hranu". :)

Pa nisu zapravo podjednako nezdravi, margarin je zdraviji za srce. Bez obzira što je jeftiniji i "nije prirodan".

Naravno, zavisi koji margarin i koji mu je sadržaj, ne svaki. Kod nas imaš Dobro Jutro Diet i Light, rekao bih da su oba ok.

https://www.mayoclinic.org/healthy-lifestyle/nutrition-and-healthy-eating/expert-answers/butter-vs-margarine/faq-20058152