• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Zemlje Iz Okruzenja TODAY

Started by Alexdelarge, 10-01-2010, 17:41:34

Previous topic - Next topic

0 Members and 5 Guests are viewing this topic.

džin tonik

Quote from: džin tonik on 04-12-2024, 18:29:42
za one sa jeftinim ulaznicama i klema:

vi sad morate pitati pa zaboga zasto krivis beograd.
jer radi se o inicijativi koju su prije vise od 2 desetljeca ustalili usa, izrael i njemacka, kao nesto zapadnjacko, a u okviru koje sad ova vesela tuka (lustig = vesela), te austrijska, usa, izraelska i srpska delegacija ponudile tako zgodan igrokaz i "hrvatska priznala genocid".

koji je ekspresno izvukao i za publiku zaokruzio sputnik srbija.

a imamo i crofactu koja je prije nekoliko mjeseci, vrlo zacudjujuce, dok su domovinske pojave inace vrlo nevjeste pri hr-interesu, istupila ozbiljnim clankom protiv slicnih podvala u jasenovackom centru za uspomenu na jugokomunisticke mitove o genocidu, te dovela do ostavke svojevrsnog izipanja na mjestu direktora, znaci obicnog idiota. a kojeg je tad po izboru ministrice nekulture u hr, orjuna-obuljenke, zamijenila ova nauljena, namazana i premazana vesela tuka sa dugim stazom uhljebljenja u zapadnjackih institucija od hr, preko gb, do usa.

zasto je kriv beograd?

pa zato jer sablaznjavate idiote! opet ste idiotima obecali neke gluposti u koje idioti vjeru. sankcije rusiji, tri hotela na dunavu, dva kontejnera droge, kurve, pojma nemam.

džin tonik

Lažno priznanje genocida: IHRA opovrgnula srpske medije i ispričala se Sari Lustig

QuoteBeogradske Novosti na svom internetskom portalu objavile su članak ,,NDH je izvršila genocid nad Srbima: Šefica delegacije Hrvatske, na drugom godišnjem zasjedanju IHRE u Londonu, konačno priznala istinu".

Da srpski mediji znaju obmanuti svoje čitatelje kad objavljuju vijesti o Hrvatskoj, nije nikakva novost, no da ih u toj nečasnoj raboti razotkrije neka međunarodna organizacija, bome je velika novost. A to se dogodilo baš danas nakon što su beogradske Novosti na svom internetskom portalu objavile članak ,,NDH je izvršila genocid nad Srbima: Šefica delegacije Hrvatske, na drugom godišnjem zasjedanju IHRE u Londonu, konačno priznala istinu". U tome članku tvrdi se kako je predsjednica hrvatske delegacije Sara Lustig ,,istinu priznala" 2. prosinca u Londonu, gdje upravo traje drugo godišnje zasjedanje Međunarodnog saveza za sjećanje na Holokaust (IHRA), i to odgovarajući na upit austrijskog izaslanstva.

(...)

pricam ti price, jebali mater svoju banditsku sa probnim balonima dokle mogu ici u "privlacenju europske srbije", gamad neopjevana.

klem

mnogo se hrvatica udavale za nemce, a i srpkinje isto vole nemce i turke

džin tonik

to se valjda zove ljubav. to je uglavnom drugo odjeljenje, drzimo se genocida.

Meho Krljic

džin tonik

ja da sam srbin propao bih u zemlju od srama vec pri samoj pomisli da narod koji tegli na grbaci ca. 95% raznih varijanti izipanja i ima tek sposobne pojedince, nikako kolektiv, moze pociniti genocid nad srbima. ili bih umro od smijeha, nisam jos odlucio.
koliko je taj mit ponizavajuci.

klem

dobicemo mi i republiku srpsku, a mozda i crnu goru

klem

ako je tako, onda ni srbija nije pocinila genocid u srebrenici

Meho Krljic

A što ni jedna presuda ni ne tvrdi. Srbiji je presuđeno samo da nije učinila sve što je mogla da spreči genocid koji je neko drugi počinio.

džin tonik

nebitno. ili si genocidan narod ili nisi genocidan narod. hrvatski narod nema kapaciteta za genocidan narod, dok je srpski narod normu ispunio odavno i uklopio se u drustvo, svjetsku elitu, usao u klub.

Meho Krljic

Doslovno niđe veze ovo što priča Zosko, ni jedna presuda za genocid nikada nigde ne govori o genocidnom narodu.

klem

kako narod moze da bude genocidan

klem

I japanci su bili genocidni u drugom svetskom ratu

Truba

samo srbi i rusi nista ne priznaju
Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

Meho Krljic

Realno niko ne priznaje da je ceo narod genocidan, a i cela pravna priča oko toga se uvek tiče neposrednih učinilaca i organizatora a ne "naroda".

E, sad, da podsetim kao i uvek što podsećam, deklaracijom Narodne skupštine Republike Srbije iz 2010. godine je Srbija rekla:

Quote1. Narodna skupština Republike Srbije najoštrije osuđuje zločin izvršen nad bošnjačkim stanovništvom u Srebrenici jula 1995. godine, na način utvrđen presudom Međunarodnog suda pravde, kao i sve društvene i političke procese i pojave koji su doveli do formiranja svesti da se ostvarenje sopstvenih nacionalnih ciljeva može postići upotrebom oružane sile i fizičkim nasiljem nad pripadnicima drugih naroda i religija, izražavajući pri tom saučešće i izvinjenje porodicama žrtava zbog toga što nije učinjeno sve da se spreči ova tragedija.

Dakle, napravili su akrobaciju da ne napišu "genocid" ali su se pozvali na presudu MSP, dakle, u svakom pravnom i moralnom pogledu priznaje se genocid kao počinjeno delo. I onda se osuđuju društvene i političke pojave i procesi koji su doveli do bla bla bla, i izvinjavaju se porodicama žrtava što nije sve učinjeno. Naravno da ih je opozicija i tada napadala (uključujući Koštuničin DSS, i Šešeljev SRS, ali i Čedu Jovanovića koji je bio besan što ne piše eksplicitno "genocid"), i da je to MOGLO da bude i bolje napisano, ali, evo, što se tiče presude MSP, Republika Srbija ju je priznala, osudila delo i izvinila se. Nije ni to malo.

tomat

Arguing on the internet is like running in the Special Olympics: even if you win, you're still retarded.

Meho Krljic

Ha, oni mogu da nakrive kapu jer nema presude ikakvog međunarodnog suda koja bi dovodila NDH u vezu sa genocidom. MSP je osnovan tek 1946. godine a i on je samo u slučaju Srebrenice doneo presudu da je počinjen Genocid. Tako da ne treba da očekujemo previše od Sagitaša koji se, jelte, osećaju Hrvatima.  :lol:

Onaj stari Sendmen

Osećaju hrvatima, iako su srbi?  :?
Sve je više dokaza da su Pravoslavlje izmislili Hrvati da zajebu Srbe!!

Meho Krljic

Ne, ne, ko sam ja da nekog proglašavam Srbinom ili Hrvatom? Sve su to manje-više apstraktne identitetske kategorije i najbezbedniji kriterijum je da poštujemo kako se neko oseća i deklariše.

tomat

To ih ne sprečava da ovako ljucki priznaju.
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics: even if you win, you're still retarded.

Meho Krljic

džin tonik

mislim da pocinjem shvacati. vi se osjecate kao zrtve genocida i zelite se tako i deklarirati, da vam se to prizna i postuje. da ljudi kazu, gle, zrtve genocida, spomenik da podignu i parade odrzavaju, na proracun da se spojite. nesto kao oni transpederi, muske zene i slicni poremecaji.

pa to je glupost, to je samo trend, prolazno, dijagnoza, nema veze sa stvarnoscu.

klem

zosko uhapsice te bia sto ovako pricas

Meho Krljic

Truba

shvaćam kolektivitet srpskog naroda ali kakve veze srbijanci imaju s hrvatskom i tamosnjim zlocinima do 1945
ako se dobro sjećam svi srbijanci su imali rok od nekoliko dana da napuste teritorij ndh
shvaćam obiteljske i prijateljske veze ali dosta vas je unistila komunisticko svetosavska propaganda
Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

tomat

Quote from: Truba on 06-12-2024, 14:50:30
shvaćam kolektivitet srpskog naroda ali kakve veze srbijanci imaju s hrvatskom i tamosnjim zlocinima do 1945
ako se dobro sjećam svi srbijanci su imali rok od nekoliko dana da napuste teritorij ndh
shvaćam obiteljske i prijateljske veze ali dosta vas je unistila komunisticko svetosavska propaganda

pa šta znam, pogledaj recimo mapu NHD pa možda bude jasnije.

Aco Popara Zver

ajd komunistička propaganda, ali svetosavska, pa Starčević je reko da je Sava prvi hrvatski biskup istočne crkve
šta će mi bogatstvo i svecka slava sva kada mora umreti lepa Nirdala

Truba

Jesi dosadan...starcevic nije dobro kotirao medju hrvatskim klerm
Hoces da ja citiram sta je rekao jovan divjak o tvojoj vojsci
Ko pjan plota se svezo starcevica...

Truba

Normala svetosavska ..udjes u pravoslavnu crkvu...ustasa kolje svete srpske mucenike

džin tonik

Čorban posjetio papu Sranju: 'Obojica se zalažemo za prekid vatre u Ukrajini i izlaz na Jadransko more'

QuoteMađarski premijer Viktor Čorban na svom X profilu podijelio je iskustva sa svog puta u Vatikan. S papom Sranjom razgovarao je o miru u Ukrajini, pristupu Jadranskom moru i potrebi sprječavanja eskalacije rata što bi moglo obuhvatiti čitav svijet i Rusiju.

mac

Papa spolja, krunica iznutra, okruženi ste sa svih strana. Religija je opijum za mase.
Ne možeš da budeš dobar katolik, a da se ne potčiniš autoritetu i diktatu katoličke crkve i njenog vođe i božjeg predstavnika na Zemlji.

džin tonik

previse se druzis sa mehom. zar ne znas da je zakon stavljen izvan zakona? da se iza mrtvog slova kriju jos samo hulje i lopovi?
broji se samo sustina, po djelima iz sustine blabla, itd.

Onaj stari Sendmen

Zosko može da odahne i prestane da posećuje srpske sajtove, jer Hrvatska ima novog najvećeg neprijatelja:

MAĐARE!!

https://youtu.be/qMFEIp1D7Oc

džin tonik

jest da i madjari imaju zgodne zene, ali jesi li ih ikad cuo kad otvore usta, prozbore? :cry:

Truba

Trebamo se podrediti hrizostomu ili nekom drugom bradatom pravoslavnom levatu?

mac

Ma zosko kritikuje ruku koja ga hrani duhovnom hranom. Zato niko ne voli Hrvate...

džin tonik

Truba

Srbe inace obozavaju na vascelom svetu

Onaj stari Sendmen

Quote from: džin tonik on 08-12-2024, 22:49:02
jest da i madjari imaju zgodne zene, ali jesi li ih ikad cuo kad otvore usta, prozbore? :cry:

Pa ništa ne čuješ, jer ne razumeš mađarski!!

Ajde lepo sada, juno pot kivano i tako to, pa pravac na mađarske sajtove... Nećeš valjda dozvoliti da rasparčavaju delove Lijepe Tvoje bez tebe??!

džin tonik

"ne cujes, jer ne razumes..." hm. citas se suvislo kao da si nabavio neki novi, novi prirucnik.

https://youtu.be/5mcsWk0EXXI?t=207

Onaj stari Sendmen

Čudan si ti čovek Zole, ne čuješ mađare, ali čuješ srbe, koji ne čuju sami sebe, tj. ućutali se zgranuti kriminalom, korupcijom, otimačinom, svetogrđem i drugim manifestacijama vlasti i crkve, i o tom svom ćutanju i u pesmama pevaju:

https://youtu.be/hKZsURc6QLo

Gori si od Vučića, nakačio si se ovom jadnom narodu što cuti i trpi, jer misliš da može i tebe da trpi i tvoje ustaske zlotvore i druge drakule...

džin tonik

sram te bilo sandmane! navaliti tako na manjine. ti bi iz pozicije sile etnicki cistio prostor, genocidirao nejac. premalo se druzis sa mehom.

Onaj stari Sendmen

Zole, ti bi sve srbe pošalješ Erodoganu po kratkom postupku, a ja kad tebe jednog pošaljem kod Orbana, izvršio sam genocid!!

džin tonik

Quote from: Meho Krljic on 09-12-2024, 12:59:48(...)

Da ne mračim, al meni ovo još sinoć zaličilo na karcinom. Kažu da je uspešno operisan, pa, videćemo...

gluposti, nije to neki al asad, to su srbi. igrokaz u sklopu pariskih (svicarskih) dogovora.

džin tonik

Breni ugrađeni šrafovi u zglob: Ovo su novi detalji o povredi

QuoteLepa Brena je sinoć doživela nezgodu na nastupu u Zagreb nakon čega su joj ugrađeni šrafovi u zglob.

(...)

valjda po onoj, tko nema u glavi ima u nogama.

džin tonik

QuoteS obzirom na proces oporavka, a prema preporuci lekara, odlažu se najavljeni koncerti koji su trebali da se održe danas, 10. decembra i 16. decembra u Areni Zagreb.

Lepoj Breni je operisan zglob u Klinici za traumatologiju  u Draškovićevoj nakon pada na sinoćnjem koncertu.

U zglob su joj ugrađeni šrafovi i moraće da miruje desetak dana.

Podsetimo, Lepa Brena slomila nogu na samom početku sinoćnjeg zagrebačkog koncerta.

za one sa jeftinijim ulaznicama: ova smrdljiva gamad je imala namjeru arlaukati u areni zagreb na sljedeci datum:

10. prosinca 1999. umro prvi hrvatski predsjednik dr. Franjo Tuđman

Onaj stari Sendmen

Možda u spomen jedinom hrvatskom predsedniku osuđenom ratnom zločincu ?

Truba

Koji je taj dok s druge strane kompletan srpski vrh ili u hagu ili u bjekstvu