• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Dokazano - žene su pametnije od muškaraca!? PRC!!!

Started by Ghoul, 05-03-2010, 22:40:58

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Ghoul

U jednom takmičenju organizovanom na Interentu, oba pola su odgovarala na 15 miliona pitanja, a žene su dale više tačnih odgovora nego muškarci.Tokom pet meseci takmičari iz celog sveta su se nadmetali u igrici Trivial Pursuit, koja je vođena na devet jezika.

Učesnicima je postavljeno više od 15 miliona pitanja i, predma se nadmoć polova od početka igre u oktobru prošle godine smenjivala, na kraju se pobedu odnele žene.

One su tačno odgovorile na 4.088.139 pitanja, a muškarci na 4.077.596.Lepši, a sada definitivno i pametniji pol je pokazao bolje znanje na pitanja iz oblasti zabave, dok su muškarci imali bolje rezultate na pitanja u vezi sa sportom.

Na pitanja u vezi sa naukom i prirodom oba pola su podjednako dobro odgovarala, dok su na pitanja iz geografije podjednako loše odgovarali i muškarci i žene.

Ovaj onlajn eksperiment je obuhvatio učesnike iz celog sveta koji su odgovore davali na jedno, deset ili sto pitanja dnevno.

Sledeće takmičenje, u kome će se suočiti različite generacije - iznad i ispod 30 godina, planirano je da počne sredinom marta ove godine.

Ako želiš da učestvuješ prijavi se ovde: http://www.trivialpursuitexperiment.com/

(Preuzeto sa sajta Mondo - 24. 02. 2010.)

====
znači, pamet se meri poznavanjem trivijalnih podataka?
wow!
i žene u tome vode?
WOW!
https://ljudska_splacina.com/

Milosh

Ovakvi tekstovi jedino idu u prilog onoj tezi o novinarima kao manje inteligentnim (i obrazovanim) pripadnicima populacije, nevezano za pol. :lol:
"Ernest Hemingway once wrote: "The world is a fine place and worth fighting for." I agree with the second part."

http://milosh.mojblog.rs/

Holden Caulfield

Pa naravno da su pametnije kada su kroz istoriju ostajale kuci da cuvaju decu,peru ves,kuvaju i u predahu citaju knjige.Sve to dok su muskarci gradili citavu ostalu civilizaciju!
Dylan Mckay can kick Jordan Catalanos Ass anytime!!!

Me? The 13th Duke of Wybourne? Here? In a sixth form girl's dormitory? At three o'clock in the morning? With my reputation?

RedSonja

Quote from: Holden Caulfield on 15-08-2010, 17:24:25
Pa naravno da su pametnije kada su kroz istoriju ostajale kuci da cuvaju decu,peru ves,kuvaju i u predahu citaju knjige.

Kroz istoriju knjige nije pisao iskljucivo Koeljo pa da su mogle da ih iščitavaju -u predahu-.
Quote from: Holden Caulfield on 15-08-2010, 17:24:25Pa naravno da su pametnije
To da.

Holden Caulfield

kakav bre Koeljo,razmisljaj cetvorodimenzionalno,bilo je tu govana tipa Mejv Binci,Bronte sestre,lagani Jenki na dvoru Kralja Artura,ljubavna poezija onog seratora Tenisona,i moralne ispovesti Vasingtona Irvinga,da ne pominjemo sve pizdarije koje je izasrala Gertruda Stajn.A sada verovatno zderet fraze iz Eat,Pray,Love!

Najpametnije ste>ajde izbaci nekoliko cetiri revolucionarne zenske naucnice,sem Marije Kiri.Navedi tri zenska kompozitora klasicne muzike.A onda navedi petnaest zena koje su sjebale mocne kraljevine i cak imperija pogresnim uticajem na svog muza,samo iz kratkovide zudnje za prestizom i slavoljublje.Da takodje ste bile glupe ko kurac da uzmete jabulku sa drveta mudrosti i primate naredjenja od gmizavca bez sumnje,uprkos jebeno ostrom upozorenju.Nije da verujem u ovo,ali stvarno mnogo govori.

Me? The 13th Duke of Wybourne? Here? In a sixth form girl's dormitory? At three o'clock in the morning? With my reputation?

Ygg

Quote from: Holden Caulfield on 31-08-2010, 00:05:03
Da takodje ste bile glupe ko kurac da uzmete jabulku sa drveta mudrosti i primate naredjenja od gmizavca bez sumnje,uprkos jebeno ostrom upozorenju.

xrofl
"I am the end of Chaos, and of Order, depending upon how you view me. I mark a division. Beyond me other rules apply."

Albedo 0

Conclusion

Male and female mean IQs are about equal below the age of 15 but males have a higher mean IQ from age 15 on.  The effect of sex differences in IQ is largest at the high extreme of intelligence.

http://www.iqcomparisonsite.com/SexDifferences.aspx

RedSonja

Quote from: Holden Caulfield on 31-08-2010, 00:05:03
bla bla bla

Ciljati zastvarno na diskusiju o jednoj tako generalnoj stvari kao što je: Da li su isključivo SVE žene uopšte pametnije od isključivo svih muškaraca uopšte - je sizifov posao, sipanje danajevske vode u bure bez dna. Potpuno je isto kao pitati se šta je starije, kokoška ili jaje.
Ionako pamet čine X kategorija.

Ali to da žene fizičku potčinjenost u odnosu na muškarce nadomešćuju vrlo vešto manipulacijom stvarima, situacijama i u krajnjoj instanciji manipulacijom tim istim muškarcima, je izvesno i bez sumnje tačno.
Izvesno kao što je izvesno i neizbežno da će zora da svane ili da ribe žive u vodi ili kao što je neizbežno da je lik koji za avatar bira kadar iz Srpskog filma retard i tako dalje.

angel011

Čovek koji priča o nižoj inteligenciji a ne ume da prebaci tastaturu na naša slova, niti da stavi razmak nakon znaka interpunkcije.

Žene koje su sjebale moćne kraljevine pogrešnim uticajem na svog muža? Očito su onda bile udate za gluplje od sebe. xfrog
We're all mad here.

Holden Caulfield

@Samanta
u jebote,semantika puca na sve strane.Ti bas pucas na vulkansku elokvenciju.Ne i ja se slazem da je ambasador Sarek bio jebac.Moras mi oprostit i djedovi su mi bili ovaki.Nemam licno nista protiv svake od vas pojedinacno,smetate mi kada u tri ujutro kupujete Davidof cigarete u odeci za koju ste digli kredit da kupite.Da sam retard-nisam retard-nego retard STRONG.Ali,ako sam ja retard,objasni ti meni,Brigitt,kako to da su tvoje sjestre po oruzju lude za retardima kao sto sam ja.Who is the bigger foo?The fool?Or the fool who follows him?Iskreno,za sve sto si rekla malo pre nisi u pravu sem za jednu stvar-Retard totalni.

@angel
u jes me zajebo!samo ne mogu dokucit zbog kog kurca bi se trudio da budem gramaticki tacan na forumu.Mozda ti je to bitno.Jel da ti nisi iz fazona pisanja fan fika koji se tice Maca od Sanare.Ovo za kraljice,des to cuo tebra-kod Sanje Marinkovic.A shta mislis o ovom fenomenu?Daj bre!

Zakljucak:Ljudi,opusti te se-jednostavno volim da vredjam zene i da jebeno one mene vredjaju nazad.The simple joy of life!

mac

Pa onda je sve u redu, jer Angel je žensko.

Loni

Kad je emotivna inteligencija u pitanju žene daleko šiju muškarce.

I kod male dece češće se dešava se da seka prepusti svoj sutlijaš bati dok bata teži da sve ugrabi sebi.
Žene retko kad ostave dete, dok su česti slučajevi da muškarac za svoje dete neće ni da čuje.
Samo uspostavljanje emotivne spone sa drugim bićem je neka vrsta inteligencije, a tu mi se čini da su žene superiornije.

Albedo 0

Holden Caulfield

auuuu,jessam se zajebo,trebo sam da pretpostavim po nicku angel i kittenu dole.Lepo rece,Samanta-jesam jebeni retard.Ali mora te mi oprostit za govor,zivio sam u Prizrenu.

@Lomljavina
jes to sutlijas stari,ali sutlijas-razumijes.Da je u pitanju pecenje,skembici ili cak zecetina,naranila bi ga cak i Turbo zvakama.Ti,vjerojatno nikada nisi vidio kako se zena ponasa u robnoj kuci Sears-tu stari milosti nema.Auuuu,tek da vidim sto bi zensko podelilo Milka cokoladu,jel ti razumjes da neke zene iz Trebinja se vuku po stojadinima za to.Ima finih devojaka-Arvena,Hermiona,Rejcel iz Blade Runnera!Ne kazem ja,znao sam i ja sacicu takvih-da joj odma pravis djecu...ali kurac na kraju dana uvek ista prica...cale mi je manicni depresicav,keva alkos,brat promenio spol,bivsi decko poznavo Legiju!E onda kazes sebi,dal da budem covjek da je vjerim na mestu i zastitim od svega...spustis glavu...podignes glavu i samo kazes...ma ko je jebe!

angel011

Quote from: Holden Caulfield on 31-08-2010, 16:12:03

@angel
u jes me zajebo!samo ne mogu dokucit zbog kog kurca bi se trudio da budem gramaticki tacan na forumu.

Nemaš razloga da se trudiš, ukoliko ti ne smeta da deluješ kao nepismeni retard dok pljuješ nečiju inteligenciju. xfrog
We're all mad here.

Loni

Quote from: Holden Caulfield on 31-08-2010, 16:35:01
auuuu,jessam se zajebo,trebo sam da pretpostavim po nicku angel i kittenu dole.Lepo rece,Samanta-jesam jebeni retard.Ali mora te mi oprostit za govor,zivio sam u Prizrenu.

@Lomljavina
jes to sutlijas stari,ali sutlijas-razumijes.Da je u pitanju pecenje,skembici ili cak zecetina,naranila bi ga cak i Turbo zvakama.Ti,vjerojatno nikada nisi vidio kako se zena ponasa u robnoj kuci Sears-tu stari milosti nema.Auuuu,tek da vidim sto bi zensko podelilo Milka cokoladu,jel ti razumjes da neke zene iz Trebinja se vuku po stojadinima za to.Ima finih devojaka-Arvena,Hermiona,Rejcel iz Blade Runnera!Ne kazem ja,znao sam i ja sacicu takvih-da joj odma pravis djecu...ali kurac na kraju dana uvek ista prica...cale mi je manicni depresicav,keva alkos,brat promenio spol,bivsi decko poznavo Legiju!E onda kazes sebi,dal da budem covjek da je vjerim na mestu i zastitim od svega...spustis glavu...podignes glavu i samo kazes...ma ko je jebe!

Aha ha ha. Odlično! :-)

Holden Caulfield

Rekoh lepo,jesam retard.Od sebe ne mogu pobjeci...ali moras me razumeti razveo sam se pre samo pet meseci.Excelsior!

Albedo 0

RedSonja

QuoteMoras mi oprostit i djedovi su mi bili ovaki.
Da sam retard-nisam retard-nego retard STRONG.
Retard totalni.
Rekoh lepo,jesam retard.Od sebe ne mogu pobjeci...ali moras me razumeti razveo sam se pre samo pet meseci.
Dobro.
Sad kad si se izjadao i ispišao uzduž i popreko po forumu, sebi i ženama, vreme je da odeš i radiš nešto konkretno u životu, a ne da zevaš okolo kao zlatna ribica. Bivšoj ženi u inat.
Onda, možda ćeš i sam da stekneš uslov da podigneš kredit za luj viton torbu i skupe pljuge.

shrike

Inteligenciju ne bi trebalo brkati s pameću.
Postoji više vrsta inteligencije.
Kad je u pitanju logička, muškarci su u prednosti.
Isto i belci nad crncima.
"This is the worst kind of discrimination. The kind against me!"

Holden Caulfield

Sonja,u zivotu radim NAZALOST bas te "konkretne" stvari,sto znaci da nemam poster Buffy the Vampire Slayer i sortiranu kolekciju plasticnih lightsabera uredjenih po boji.Nemam nista licno protiv zajebancije,ali ti prokljuvi sve o meni na osnovu pet postova.Quick to judge.To sam hteo da ti kazem...nazalost vecina riba u ovoj zemlji je takvo.Samo u ovoj.Jebe mi se za Luj Viton tasnu,ali znam da u frizideru imam pet flasi Heinekena i ispred sebe dve pakle Parliementa Aqua Blue.Chill Winston, it's only fuckin' arond!Cheers:)

RedSonja

QuoteNemam nista licno protiv zajebancije
Odlično. Nemam ni ja. :)

Quoteali ti prokljuvi sve o meni na osnovu pet postova.
Ali nemoj da si pretenciozan, nije meni do toga da te prokljuvljujem.

Odo' da se bavim lepim stvarima.

Albedo 0

provalio sam,  zli blizanac je Slavica Đukić Dejanović!

Loni

Quote from: shrike on 31-08-2010, 23:56:41
Inteligenciju ne bi trebalo brkati s pameću.
Postoji više vrsta inteligencije.
Kad je u pitanju logička, muškarci su u prednosti.
Isto i belci nad crncima.

Žene i muškarci zaista drugačije razmišljaju i žene jesu podložnije apstrakciji, ali isključivo onoj, koja im daje neku nadu i snagu, potrebnu da nastave dalje.

Religiji u SAD najsklonije su neobrazovane crnkinje.
No čisto ženska logička stranputica bili bi horoskopi.
U njima ima nečeg mističnog i romantičnog, upravo na ženski način.

Ja jednostavno ne mogu da verujem da igde postoji muškarac, koji zaista veruje u horoskop.
Kad vidim muške astrologe, tačno osetim da su foliranti, da su se za taj posao opredelili zbog lake zarade, zbog ostvarivanja kontakta s ženama, koje su tu maltene jedina klijentela.
Muškom astologu godi to što će mnogim klijentkinjama biti autoritet, neka vrsta Frojda, što će upoznati mnoge nesigurne ženje, što će pri tom i zaraditi, ali ne mogu da verujem da će neko od njih zaista verovati u istinitost horoskopa.

Žene astrolozi zaista veruju u to što pričaju. One izgovaraju ljubavne savete u romantičnom zanosu i to sve ima smisla bar u tome što daje sigurnost.
Za muške se vidi da se foliraju.

Kao što se Zdravko Čolić ili Joksimović bavi ,,ženskom'' vrstom muzike.
Je ne znam muškarca, koji ono može da sluša.

Loni

No i muškarci imaju stranputicu u logici.
To je recimo GLEDANJE SPORTA.

Sa strane korisnosti, čin gledanja sporta je besmislen.
Il ću da se sam bavim sportom il' neću ni da gledam druge, kako se bave njima.

Kako objasniti logiku nekih muškaraca, koji sami ne idu peške ni 2 sprata, koji po ceo dan ispijaju pivo i jedu kobasica, a gledaju po 3 utakmice dnevno?

Čemu gledanje ako i sam možeš biti sportista?
Je l reč o poistovećivanju, o patriotizmu ili o samoj želji da osetiš slast pobede preko tima, s kim si se poistovetio?
Premalo je to za korist. Zato nekad imam običaj da izbegnem gledanje čak i važne tekme za Srbiju i za to vreme ptetrčim 8 km oko jezera.

Žene recimo nemaju logičku stranputicu ove vrste.
Ona gleda aerobik isključivo kad se i sama bavi njima, isto je s kulinarskim emisijama, pa čak i ljubavnim filmlovima :-)

Meho Krljic

Dobro je da smo sad utvrdili da žene ne gledaju sport. Oh wait!!!!!!!

Karl Rosman

Quote from: Lomljavina on 01-09-2010, 12:11:55
Ja jednostavno ne mogu da verujem da igde postoji muškarac, koji zaista veruje u horoskop.
Gresis sinko! :!:
verujete li u horoskop
"On really romantic evenings of self, I go salsa dancing with my confusion."
"Well, I've wrestled with reality for 35 years, Doctor, and I'm happy to state I finally won over it"

angel011

Nije li Hitler imao svoje astrologe, i upravljao se prema njihovim savetima?

Mislim da nije bio jedini takav...

Ima žena koje veruju u horoskop. Ima ih i koje ne veruju, nego ka posmatraju kao laku zabavu, ili su za horoskop potpuno nezainteresovane.

Što se tiče žena i gledanja sporta, znam za žene koje redovno gledaju tenis, a ne da se ne bave nikakvim sportom, nego mišići samo što im ne atrofiraju.

Previše uopštavaš.
We're all mad here.

Loni

Pa nisam ni mislio na sve već na većinu žena i većinu muškaraca.

Ja koliko znam u muškom društvo je blam da neko kaže da veruje u horoskop.
Izuzetak je možda neki školski period.
Posle 18.godine ako si muško, a pitaš za znake, svi bi te čudno gledali.

Inače vrlo je zanimljivo pitanje postoje li ženski i muški žanrovi u muzici?

Nekad je bilo neko istraživanje na Oksfordu, koji vam je omiljeni instrument.
Ispostavilo se da je devojkama bubanj omiljen tek u 1 % slušajeva,
a muškarcima čak u oko 10 %.
Slično je važilo i za bas gitaru.

U repu i hip hopu gotovo da nema žena.
Što je zvuk tvrđi to ih je manje. U metalu skoro nigde nijedna.
Uglavnom su blažnim žanrovima: pop, aReNBi, etno...

Postoje pop koncerti (evo Čola, Joksa i Sergej Ć) na kojima se neki muškarac vidi tek tamo u nekom uglu.

angel011

Prvo kažeš da ne možeš da veruješ da igde postoji muškarac koji veruje u horoskop, a onda da si mislio na većinu? :lol:

To što ga je blam da kaže ne znači da ne veruje, baš kao što i to što žene pričaju o horoskopu ne mora nužno da znači da veruju.

I sa muzikom je uopštavanje, znam dosta ženskog sveta koji voli baš tvrđi zvuk, i ostalo smatraju ljigom. Moja drugarica je bila zgađena kad ju je muvao tip koji sluša italijanske kancone. xrofl

I opet, ima muškaraca koji slušaju mekši zvuk, ali ih je blam da to pokažu.

Ako govoriš o izvođačima, pa, uglavnom izvode ono što najbolje mogu da prodaju. Nije mali broj devojaka koje su počele kao buntovnice i sa tvrđim zvukom da bi završile sa slađano tra-la-la varijantom i oskudno odevene jer će tako najviše da zarade.

Rep i hip hop: http://en.wikipedia.org/wiki/Category:Female_rappers
We're all mad here.

RedSonja

Quote from: angel011 on 01-09-2010, 12:41:42
Nije li Hitler imao svoje astrologe, i upravljao se prema njihovim savetima?

Jeste!
Ali Hitler je ionako bio baja i po. :lol:
Kako kaže Her Oto Flik Helgi: ''Dodji da slušamo ploče Hitlerovih govora. ''
Helga ga gleda belo.
''Kad se povećaju na duplu brzinu, zvuči ko Paja Patak.''
Quote from: angel011 on 01-09-2010, 12:41:42Mislim da nije bio jedini takav...

Zanimljivost:
Napoleon nije verovao u astrologiju i astrologe. Astrologija tvrdi sledeće: Sfinga(u Egiptu) je po predanju napravljena tako što je skitnici neki glas rekao da položi cveće boginji ili bogu (ne zameri zaboravih ime kom) i sagradi hram na tom mestu. Taj hram će trebati da predstavlja: vatru( telo lava, lav u astrlogiji vatreni znak), vodu(Sfinga iz mita ima i obeležja škorpije, škorpija vodeni znak) vazduh( ljudsko lice, blizanci, predstavnik vazdušnih znakova) i zemlju( sfinga bi trebalo da ima i karakteristike bika po predanju, bik je zemljani znak). Sagradio je. Postao je prvi egipatski faraon.
Sfinga nosi drevnu tajnu. Sfinga je sveta. Predanje kaže: Ko Sfingu bilo kako oskrnavi ili čak uvredi rečima, nosiće Sfingino prokletstvo. Večno. Ne samo on kao pojedinac, nego i čitav njegov porod.  
Tako je Napoleon prilikom jednog od vojnih pohoda na gradić u Egiptu, pre nego je pobio gotovo sve stanovnike tog grada, naredio vojnicima da uzgred oštete Sfingu, prilikom čega je okrnjen deo šape ili nešto slično.
Napoleon I je umro u izgnanstvu, u tudjoj zemlji, daleko od porodice i dece, oboleo od teške bolesti. Njegova dva sina(je l dva?) su takodje umrla na tudjoj zemlji i prognana.
Najmladji Napoleonov naslednik se takodje teško razboleo. Doduše ozdravio je od svete vode koju je njegovoj majki donela neka dama sa dvora, ali je umro osamljen i prognan.
Tako se ugasila loza Bonaparta, priča legenda, a piše Maja Lončarević, nekadašnja naša manekenka koja se krajem osamdesetih dala u astrologe i napisala knjigu s originalnim nazivom ''Astrologija'' koja se sastoji iz dva dela.

shrike

Napoleon živi, a tom faraonu se ni ime ne zna.  :!:
"This is the worst kind of discrimination. The kind against me!"

Loni

Angel, na forumima se nekad mora uopštavati i generalizovati iz jednostavnog razloga što je neprijatno reći javno ime i prezime i karakteristiku.
    Upravo zato i ima toliko generalizacija da ne bismo morali da imenujemo nečiju intimu i privatan život.

Idealno bi bilo kad bih svaki put napisao ,,Prosečan muškarac u prosečnim godinama'' itd.
ali tako bi postovi izgledali komplikovano i rogobatno.
    Zato se nekad bacimo na uopštavanje, ali ne treba nikad posmatrati bukvalno.

Postoje ljudi i sa srcem na desnoj stranim kao i oni, koji čitaju knjige okrenute naopako.

Meni se čini da retko koji muški mozak može lako da prihvati savremeno tumačenje horoskopa bez rezerve jer je u njemu sadržana upravo ta ružičasta apstrakcija, u kojoj su i čovek i ljubav idealizovani d omaksimuma.
    Svaki znak je pun hvalospeva. Čak se i za blizance ili devicu, kojima vlada proračunati Merkur, iznađu neke dobre osobine tipa: Blizanac ste, niste mngo oemotivni, ali to je zato što prvenstvo dajete mozgu ili raciju.
    I jarcu, kome vlada zloglasni Saturn pripisuje se vrednoća.

Zatim idu svi oni mali slatki ljubavni saveti, pa sve one podrške za one, kojima u karijeri loše ide.

U muzici sam mislio više na izvođače. Zaista je malo di džejki, metalki, reperki i hip-hoperki. Wto i u vikipediji nabrojano je 152 rep benda na celoj planeti, a kladim se da svaki milionki grad na bilo kom delu zapada ima toliko muških bendova.

I filmski žanrovi imaju pol. Tako su pornići skoro isključivo pravljeni za muškarce.
Većina žena ih smatra degradirajućim. One vole filmove gde postoji uvod, flert, iskaz emocija, pa tek onda nešto konkretno. Muškarac sve te faze preskače.
     Zato bi njega smorila klasična melodrama, osim ako u njoj nema akcije i priče u duplom toku.       

angel011

Da li si siguran da većina žena prihvata horoskop bez rezerve? Ja ne poznajem niti jednu takvu ženu, a znam ih dve koje su se čak i bavile izučavanjem horoskopa.

Naravno, to što ja ne poznajem takve žene ne mora ništa da znači, ali, radoznalosti radi, poznaješ li ti žene koje horoskop prihvataju bez rezerve? Ili možeš na neki drugi način da sa sigurnošću tvrdiš da je većina žena takva?

Što se izvođača tiče, mislim da je tu dosta do toga čime muzičarke mogu da zarade. Znam da ima puno devojaka/žena koje vole tvrđi zvuk, ali ako samo "ljigom" mogu da zarade, oh, well, to će i da izvode.

Nešto nisam primetila da muškarce koje znam smori melodrama, ne ako je film dobar; smoriće ih loš film.

A o onima koje ne znam ne mogu da govorim. Jer ne znam.
We're all mad here.

Loni

Angel, ja tek sad uviđam gde leži naše nerazumevanje.
Previše bukvalno shvataš moje postove, kao da je reč o dokumentarističkoj građi.

Ja forumsku komunikaciju doživljavam više keo non šalantni svakodnevni govor,
gde ne treba nekog bukvalno držati za reč.

Trebalo bi da napišem: Oko 60 % žena prihvata horoskop. Od njih 95 % prihvata ga uz rezervu, a rezerva je od 33% do 66 % posto u zavisnosti od ugleda samog astrologa.
Ako je profesionalac tipa Milje Vujanović, verovaćemu se troduplo više u odnosu na amatera.

Na žalost ne mogu baš toliko da preciziram iskaze jer onda ne bih bio biće od krvi i mesa već mašina. Ipak imam i ja pravo na grešku.

No ovde nam se nameće otvaranje jedne nove teme, a to je šta je u stvari označeno kao LJIGA. Ukoliko je to ono, što vuče na tipičan ženski ukus, onda smo na tragu nove političke nekorketnosti.

Inače Ivana Peters Negativ je dobar primer onoga, šta si navela. Oduvek je više volela tvrd zvuk, a bila primorana da peva s Tapovcima da bi bila komercijalnija.

Loni

Evo testa da l si prava romantična duša.
Ako ti se ovo svidi jesi,
ako izdržiš da pogledaš do kraja opet jesi. :-)

nino d'angelo - ciao amore

angel011

Ljigu ovde koristim u širokom smislu, ne za tipično ženski ukus (šta god to bilo) nego za ono što nije tvrd zvuk, pa ko god da to sluša.

Što se našeg nerazumevanja tiče, ti koristiš uopštavanja koja meni lično ne znače ništa sem tvoje nepreciznosti i pokušaja da gomilu međusobno različitih ljudi potrpaš i usti koš.

Da se preciznije izrazim: takve osobe koje ti opisuješ kao tipično ženske ili tipično muške ja lično ne poznajem. Žene koje ja znam su drugačije. Muškarci koje znam su drugačiji. I onda mi tvoja priča i tvoja uopštavanja dođu skroz pogrešni, kao nešto što se možda, a možda i ne, odnosi na ljude o kojima ja pojma nemam, a da se u tu priču ne uklapa niko koga znam.

P.S. Mrzi me sad da gledam, možda pogledam neki drugi put. :)

Odoh da čitam Doris Lesing. :)
We're all mad here.

Loni

Čim nisi odgledala, daleko si od romantike :-(

RedSonja

QuoteČak se i za blizance kojima vlada proračunati Merkur, iznađu neke dobre osobine
Al to jedan u milion! Ti blizanci su inače ološ i probisveti. :lol:

Quote from: Lomljavina on 01-09-2010, 19:23:59

ako izdržiš da pogledaš do kraja opet jesi. :-)
Naravno da će svako da odgleda do kraja, kad se već na početku naslućuje neka ''devet i po nedelja'' erotska scena.

mac

Ne naslućuje se, ne napaljuj norm... neromantične muškarce.

Loni

Nekad sam na HRT-u gledao neku astro emisiju, u kojoj su zaista pljuvali Blizance i Jarčeve.
Prve kao operisane od emocija, proračunate i opredeljene ka raciju,
a druge kao baksuze, večite žrtve, tvrdoglavce... Maltene ko satanski znak.

Eto dokaza da i horoskop može rađati diskriminaciju.
Kako bi se to onda zvalo?
Horoskofašizam?

Savajat Erp

Quote from: Lomljavina on 01-09-2010, 23:20:53
Nekad sam na HRT-u gledao neku astro emisiju, u kojoj su zaista pljuvali Blizance i Jarčeve.
Prve kao operisane od emocija, proračunate i opredeljene ka raciju,
a druge kao baksuze, večite žrtve, tvrdoglavce... Maltene ko satanski znak.

Е, до врага...моја рођена сестра је у хороскопу Јарац, а најбољи ортак Близанац! :)
Niste mi verovali da ću da pucam?!
ZAŠTO MI NISTE VEROVALI?!!!!

Loni

Albedo 0

kako je onomad na onom ''ženskom'' horoskopu jedino žena pod znakom jarca mogla biti normalna?

http://www.diskusije.net/astrologija/astro-fun-zenski-horoskop-2908/

RedSonja

kako je onomad na onom ''ženskom'' horoskopu jedino žena pod znakom jarca mogla biti normalna?

http://www.diskusije.net/astrologija/astro-fun-zenski-horoskop-2908/
Blizanci

Sarena & providna laz.
Blizanci lazu. Da, to je opste poznato. Ali reci ću jos jednom. Blizanci lazu. Ako sudite po njenim
romanticnim i zanosnim rečima, zakljucicete da ljubav Romea i Julije je nista u odnosu na vas. Ali ako
podvucete crtu ispod liste dela, videcete da ste za nju jako nisko na listi prioriteta, odmah ispod ciscenja sporeta. Uvek će imati da uradi nesto i bude sa nekim pre nego vama. Jednostavno, njena prica nikada ne pije vodu. Istina je da vas vara. Ekstra losa strana toga je da je u pitanju vise osoba
odjednom. Dobra strana je da i njih tretira isto kao i vas. Imate posla sa osobom koja ne moze da ostvari i pruzi kvalitet, pa zato juri kvantitet. Ali to sto ne pruza nista ne znači da od vas ne ocekuje da pruzite sve. Ipak, oni su samo jeftini sebični skotovi vesti na rečima i reci su jedina valuta koju imaju i kojom zele da od vas otkupe sve sto imate.
Ako imate visak vremena koje zelite da bacite, zelite da odmorite mozak plitkim stvarima bez perspektive ili da nađete neku koja će vam biti nikakva zena i losa majka vasoj deci - go for it!

Koje perfidno i ljubomorno sranje od strane ženke jarca, tj. koze. : |

Albedo 0

''Blizanci lazu. Da, to je opste poznato. Ali reci ću jos jednom. Blizanci lazu.''  :lol:

Alex

Lomljavina je u svom nabrajanju stereotipa u kojima uz po neku poluistinu provuče i čiste besmislice (pre-bukvalno shvaćene i iznesene teze, koje imaju osnova pretvaraju se u promašene tvrdnje) zaboravio da pomene da je ženama omiljena crvena a muškarcima plava boja.
Avatar je bezlichna, bezukusna kasha, potpuno prazna, prosechna i neupechatljiva...USM je zhivopisan, zabavan i originalan izdanak americhke pop kulture

Loni

Aj ne njapadaj.

Ko radi taj i greši.
Pozabavi se bilo čime i po zakonu verovatnoće provućiće ti se neko pogrešno zapažanje ili stereotip.

Činjenica je da se muškarci i žene (prosečni) u nekim stvarima razlikuju.
Razlika nije ni prevelika da bismo se definisali kao bića s dve planete, a ni premala da bismo ih potpuno negirali.

Ništa ja drugo ovde nisam rekao osim konstatacije da horoskope češće čitaju žene, da
u metalu, repu i tvrdom zvuku ima više muških izvođača ili da pornići imaju više muških nego ženskih gledalaca dok je s melodramama obrnuti slučaj.

mac

Evo, Lomljavino, ja se slažem s tobom. Ozbiljno. Za horoskop ne znam, ali ostalo je i moje mišljenje. A kad bih pod pretnjom smrću morao da uperim prstom na pol koji više veruje horoskopima, morao bih ovako na slepo ipak da odaberem žene. Mada ne bih se složio za batu, seku, i sutlijaš, tu više ima uticaja ličnost nego pol. I ne slažem se da je apstrakcija bliža ženama, čak ni ona koja im daje nadu i snagu (?). Žene su praktične, a praktičnost i apstraktičnost ne idu zajedno.

Zabavno mi je ovo za Blizance i Jarce na HRT-u, pošto su to znakovi mojih roditelja. Ako je suditi po astrolozima, dobro je da sam preživeo detinjstvo i ostao normalan. Hmm, jesam li zaista?